Najbolji VPN za Chromebookove: Jednostavnost u 2020. godini

Chromebookovi su izvrsni za ono što čine. Kao jeftina i lagana alternativa prijenosnim računalima Windows, pružaju pojednostavljeno iskustvo prilagođeno za zadatke koji su svjesni resursa, poput pregledavanja web stranica i strujanja. I sigurnost je dobra, s obzirom na to koliko je malo napadača koji mogu iskorištavati.

To je reklo, postoji jedna rupa u njihovoj sigurnosti, a to je mreža. Kao i bilo koje drugo računalo, Chromebookovi imaju mrežni adapter i mogu postati žrtve mrežnih prijetnji.

U ovom vodiču s najboljim VPN-om za Chromebookove predstavit ćemo pet opcija koje će najbolje funkcionirati za vaš mali stroj. Teško je pronaći solidan VPN za Chrome OS jer nema nativnih opcija. Međutim, ako vaš Chromebook podržava Google Play Store ili ako ste spremni da vam prljave ruke budu u postavkama, i dalje možete upotrebljavati VPN na Chromebooku.

Najbolji VPN za Chromebookove 2020

Odabir najboljeg VPN-a za Chromebookove

Ne postoji mnoštvo izvornih VPN opcija za Chromebook. Chrome OS zasnovan je na Linuxu, što znači da ako možete postaviti VPN na Linuxu, trebali biste ga moći postaviti i na Chromebooku (pročitajte naš najbolji VPN za Linux vodič).

Međutim, nije isto što i postavljanje VPN-a na Linuxu. Ovisno o pružatelju kojeg odaberete, upotrebljavat ćete VPN putem Android verzije aplikacije ili proširenja preglednika. Ako vas brine to što neće pokriti vaš web promet, VPN možete postaviti i ručno.

Da pojasnimo, većina pružatelja VPN nudi samo upute za postavljanje za ručne L2TP veze. Ručna konfiguracija OpenVPN moguća je, ali teška. Ako vas to zanima, svakako pročitajte naš četvrti unos na ovom popisu.

Proučimo načine instaliranja VPN-a u naš način postavljanja VPN-a u vodiču za Chromebook. No, za ovaj smo se vodič zalagali s pružateljima usluga koji nude nekakvu aplikaciju za Chromebookove, bilo da je to proširenje ili aplikacija za Android i tutorial za postavljanje usluge.

Srećom, vrhunski pružatelji naših VPN recenzija odgovaraju ovom kalupu. Osim što su brze, jednostavne za korištenje i sigurne, ispod navedene opcije podržavaju instalaciju na Chrome OS-u, iako se postupak može razlikovati od davatelja do pružatelja usluga.

U svrhu ovog vodiča, poseban fokus stavljamo na jednostavnost uporabe. Chrome OS poznat je po tome što je lagan, brz i dostupan, pa ga želimo prenijeti i na VPN. Pružatelji usluga koje smo odabrali ne usporavaju se resursi sustava niti se muče tijekom postavljanja. Umjesto toga, pružaju fluidan i brz VPN doživljaj koji se savršeno uklapa u Chrome OS.

Najbolji VPN za Chromebookove: ExpressVPN

ExpressVPN je najjasnija opcija za OS Chrome. To nije samo najbrži VPN koji smo testirali, već je i najbolji. Koristite Android aplikaciju na svom Chromebooku koja je krunu osvojila u našem najboljem VPN vodiču za Android. Zbog modernog sučelja ExpressVPN-a i dalje ćete dobiti potpuno iskustvo.

expressvpn recenzija brzine test

Postoji vodič za postavljanje koji će vas voditi kroz postupak, ali ukratko, sve što trebate je otvoriti Google Play Store i instalirati aplikaciju. To je, naravno, ako vaša verzija Chrome OS-a podržava Androidove aplikacije. Potpuni popis uređaja koji podržavaju instalaciju Androida možete pronaći ovdje.

Nažalost, ako ne podržavaju Androidove aplikacije, morat ćete postaviti ExpressVPN ručno pomoću L2TP VPN protokola. S obzirom da su ExpressVPN izvrsni resursi za podršku, ne čudi da i za to postoji vodič za postavljanje.

L2TP, međutim, nije sjajna opcija za sigurnost. U stvari, star oko 20 godina i postupno se ukida. To kaže, ako vaš Chromebook ne podržava Android aplikacije, to je vaša jedina opcija.

Kao i sa skoro svim VPN aplikacijama, ne možete postaviti ExpressVPN na Chrome OS pomoću OpenVPN osim ako ne upotrebljavate Androidovu aplikaciju. Postoje stvari koje možete prilagoditi da biste pokušali pokrenuti, ali postupak je dug, kompliciran i nije pouzdan.

Ostali razlozi koji volimo ExpressVPN

Android-ova aplikacija ExpressVPN odlična je, ali, nažalost, ima iste probleme kao i svaki drugi VPN na Chrome OS-u. To je rečeno, to je naš prvi odabir ne zato što radi ništa posebno za Chromebookove – izvan što nudi Android aplikaciju – nego zato što temeljna usluga funkcionira tako dobro.

Od brzine do upotrebljivosti do sigurnosti, ExpressVPN postiže oznaku u svakom području koje VPN treba. Iako se neki davatelji brze brzine, a drugi brzi u upotrebljivosti, ExpressVPN čini malo svega, i u tome im dobro..

Za OS Chrome to je savršen VPN. Pojednostavljen pristup i bez gluposti navigacija je zrcalna slika laganog operativnog sustava. Možete saznati više u našem ExpressVPN pregledu ili ga sami isprobati s 30-dnevnim jamstvom povrata novca.

NordVPN

Možete instalirati NordVPN na Chrome OS pomoću Android aplikacije ili proširenja preglednika ako vaš uređaj nema pristup Google Play Storeu. Za razliku od većine Chromebook-ovih VPN-a, NordVPN pruža potpuno iskustvo bez obzira na put koji odaberete. Iako pristup aplikacijama za Android nije problem, NordVPN olakšava bol svojim velikim proširenjem preglednika.

nordvpn-pregled-marker-izbor

NordVPN nije jedini davatelj koji nudi proširenje za preglednik, ali jedan je od rijetkih koji pruža potpuno iskustvo s vaše adresne trake. Uz čitav niz servera, aplikacija ima ugrađen CyberSec koji je besplatan alat za blokiranje zlonamjernog softvera i oglasa koji iznenađujuće dobro funkcionira.

Najbolji scenarij slučaja je instalacija Android aplikacije. Iako nije tako strukturiran kao ExpressVPN, NordVPN i dalje čini jednostavno pregledavanje poslužitelja i konfiguriranje postavki. Aplikacija je i robusnija od ExpressVPN-a, s iznenađujućim nizom postavki, iako je dizajnirana za mobilne uređaje.

Ostali razlozi koji volimo NordVPN

Iako ExpressVPN impresionira svojom osnovnom uslugom, NordVPN se ističe po puno mogućnosti. Na vrhu popisa nalaze se njegovi posebni poslužitelji, od kojih svaki ima drugačiji aspekt sigurnosti.

Možete koristiti VPN preko Tor poslužitelja za pristup anonimnosti bez kompromisa ili torrent servere za podatke peer-to-peer gladan podataka. Specijalni poslužitelji razdvajaju NordVPN, omogućujući vam podešavanje veze za zadatak koji obavljate.

CyberSec je još jedna impresivna značajka. NordVPN nije jedini pružatelj usluga koji uključuje blokator oglasa – pročitajte našu PureVPN recenziju za još jedan primjer – ali jedini je to napravio s takvom kvalitetom. Blokira oglase, zlonamjerne stranice i praćenje s lakoćom, što je prilično testament s obzirom na to koliko su obično osrednji blokeri oglasa koji uključuju.

Zbog toga NordVPN nije savršen. Njegova poslužiteljska mreža je masivna, ali gotovo do greške. Lov na poslužitelju može biti dosadan posao jer mnoge mogućnosti stvaraju male brzine ili se uopće ne povezuju. Noga nikad nikoga nije povrijedila, a NordVPN je vrijedan truda. Možete saznati više u našem NordVPN pregledu ili ga sami isprobati s 30-dnevnim jamstvom povrata novca.

CyberGhost

Razočarajuća brzina i manja poslužiteljska mreža CyberGhosta stavlja ga nekoliko koraka iza ExpressVPN i NordVPN. Ipak, značajke su toliko dobre, a planovi toliko jeftini da je mala trgovina u drugim dijelovima vrijedna cijene prijema..

cyberghost-pregled ladicu-sučelja

Nažalost, korisnici OS-a Chrome moraju skakati kroz obruče da bi koristili CyberGhost. Pružatelj usluge ima proširenje za preglednik, ali ne odnosi se na plaćeni plan. Umjesto toga, proširenje preglednika nudi besplatni proxy način na koji se testira usluga prije kupnje. Kao što možete pročitati u našem vodiču za VPN vs proxy i Tor, besplatni proxy poslužitelji uglavnom su loša ideja.

To vam ostavlja Android aplikaciju, koja dobro prevodi na radnu površinu, i L2TP veze putem ručnog postavljanja, za koji, na sreću, CyberGhost ima opsežni vodič. Iako su proširenja preglednika najbolji zamjena za Chromebook-ove koji ne podržavaju Androidove aplikacije, CyberGhost jasna podrška za OS Chrome olakšava ručno postavljanje.

Ažuriranje CyberGhosta na verziju 7 učinilo ga je još privlačnijom opcijom i za OS Chrome. Obnovljeno sučelje izgrađeno je od temelja do „objedinjavanja CyberGhost iskustva na svim uređajima“, čineći čak i ograničenu Androidovu aplikaciju robusnom. Iako inačica sustava Windows ima više zvona, CyberGhost se dobro snalazi i daje vam dodatnu igru ​​za igru.

Ostali razlozi koji volimo CyberGhost

Ravnoteža značajki i cijene ono što čini CyberGhost sjajem. Usluga nema najimpresivnije brzine ili sigurnost, ali ti su aspekti i dalje prohodni, pa se značajke i niska cijena ističu..

Mjesečne stope nisu velike – CyberGhost košta toliko ExpressVPN na toj fronti – ali dvogodišnji i trogodišnji planovi nude veliku vrijednost. Možete dobiti tri godine zaštite za otprilike istu cijenu kao i godinu dana kod drugih davatelja usluga vrhunske polica (oko 100 USD). Planovi se isporučuju s do sedam veza odjednom i 45-dnevnim jamstvom povrata novca, što je nečuveno među VPN-ovima.

Značajke su također sjajne. CyberGhost uključuje posebne poslužitelje za streaming koji su zaslužili mjesto u našem najboljem VPN-u za strujni vodič i neobičan oblik VPN automatizacije poznat kao “pametna pravila.” Možete saznati više u našem CyberGhost pregledu ili iskoristiti 45-dnevno jamstvo povrata novca.

TorGuard

TorGuard ima proširenje za preglednik i aplikaciju za Android, tako da je dobar izbor za Chromebook kakav jest. To je rečeno, uključujemo je zbog obimnih resursa koje pruža za ručno postavljanje. Za razliku od većine VPN-ova, TorGuard ima vodiče za postavljanje L2TP, OpenVPN i Cisco AnyConnect.

torguard-pregled-sučelje

HideMyAss također ima vodič za postavljanje OpenVPN-a, ali kao što možete pročitati u našem pregledu HideMyAss, ta je usluga inferiornija od TorGuarda. Ukratko, za OpenVPN veze potreban je sigurnosni certifikat u OS-u Chrome, koji TorGuard, na sreću, pruža putem svog vodiča za postavljanje.

Možete se povezati i pomoću proširenja preglednika Cisco AnyConnect, a to je VPN temeljen na SSL / TLS koji se preporučuje za tuneliranje u visoko cenzuriranim zemljama, poput Kine (pročitajte naše najbolje VPN usluge za vodič o Kini). Kao i za OpenVPN, TorGuard pruža vodič za postavljanje Cisco AnyConnect.

Ako se ne želite umazati, TorGuard će vas nagraditi za to, što je trend koji počinje tijekom postavljanja i prelazi na druge aspekte usluge. Iako nije jednostavan postupak, TorGuard pomaže u olakšanju tereta izvrsnim resursima podrške, što znači da možete dobiti svoj kolač i pojesti ga i.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju TorGuard

Kao što je spomenuto, TorGuard vas nagrađuje za rad. To je jedan od najkonfiguriranijih VPN-ova na tržištu, a iako to nije super za korisničku prijatnost, savršeno je za tinkerere. TorGuard nudi i manje poznate značajke, poput Cisco AnyConnect, za one koji su zainteresirani za njih.

Još jedna od tih značajki je provjera torrenta IP-a. Iako mnoštvo VPN-ova nudi način provjere vaše IP adrese, TorGuard nudi način provjere je li vaša IP adresa sigurna tijekom bujice. Možete preuzeti torrent datoteku koja nema sjemenke, što znači da možete povezati i pogledati svoju IP adresu kao da je preuzimate na pravoj P2P vezi.

Drugi je mogućnost postavljanja skripti prije veze, nakon veze i nakon prekida veze. Dodavanje vlastitih skripti na VPN otvara mogućnosti što možete učiniti s uslugom, a TorGuard je jedan od rijetkih pružatelja usluga koji im to dopušta. O tome možete saznati u našem TorGuard pregledu ili ga sami isprobati sa sedmodnevnom garancijom povrata novca.

VyprVPN

VyprVPN je bogat značajkama i sigurnošću, što pružatelja usluga srednjeg puta čini dobrom opcijom, ali ne i najboljom. Ima slabiju korisničku uslugu, malu mrežu poslužitelja i osrednje brzine, ali kao jeftina opcija za Chromebookove, VyprVPN je dovoljan.

vyprvpn-pregled-sučelje

Ima Android aplikaciju, tako da ako imate Chromebook koji to podržava, imate sreće. Još je važnije da sadrži vodič za postavljanje L2TP veza, uključujući i unaprijed postavljenu tipku. Imena domaćina svih poslužitelja u njegovoj mreži također čine javno dostupnim, tako da je lako pronaći ono što vam je potrebno.

Cijene VyprVPN-a su također pristojne. Standardni plan dolazi s tri veze za oko 5 dolara mjesečno, što i nije loše. U skladu s tim, skuplji VyprVPN Premium dobit će vam još dvije veze i pristup svojoj najvećoj značajki, Chameleon protokolu.

Vlasnički protokol VyprVPN sličan je OpenVPN. Jedna od grešaka OpenVPN-a je što ne pokušava zasmetati svojim paketima. Umjesto toga, oni čine da izgledaju kao normalan internetski promet. Iako je to u većini scenarija u redu, dubinski pregled paketa može otkriti vaš identitet. Sa Chameleonom to nije problem.

Ostali razlozi koji volimo VyprVPN

Kao i većina Chromebook-ovih VPN-ova, i VyprVPN ne sadrži vodiče za postavljanje OpenVPN-a, ali ako imate dovoljno sreće da posjedujete Chromebook koji podržava Google Play Store, i dalje možete iskoristiti mnoge značajke programa VyprVPN..

Jedna takva značajka je ubijanje aplikacija, koja vam omogućuje da VyprVPN koristi prekidač kill samo s određenim aplikacijama. Ako VPN ne uspije, aktivirat će se prekidač kill i blokirati sve što radite iz osigurane mreže. Pomoću programa za ubijanje možete odabrati koje aplikacije želite zaštititi da se vaše računalo ne pretvori u težište dok VPN utvrdi što radi.

Neke naprednije značajke, poput kašnjenja rute, verbosity i MTU, nisu dostupne u Androidovoj aplikaciji. Iako je to nesretno, te značajke ionako nisu primjenjive na većinu korisnika. Općenito, VyprVPN je dobra opcija za Chromebookove, unatoč svojim malim nedostacima. Možete saznati više u našem VyprVPN pregledu ili ga isprobati s 30-dnevnim jamstvom povrata novca.

Završne misli

Teško je pronaći solidnu VPN za Chromebookove. Mogućnosti umrežavanja nisu sjajne, pa otežava pružanje potpunog VPN iskustva na domaći način. U najboljem slučaju za vezu ćete koristiti aplikaciju Android.

Davatelji usluga gore pomažu ublažavanju te boli. ExpressVPN, na primjer, pruža većinu iskustva na radnoj površini u mobilnoj aplikaciji. Ako niste u redu, nemate sučelje, dobro funkcionira i TorGuardov vodič za postavljanje OpenVPN.

Koji VPN koristite na svom Chromebooku? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me