Najbolji VPN za Chrome 2020: Budi u miru

Mnogo je stvari koje treba uzeti u obzir pri odabiru VPN usluge. Iako je naš popis najboljih pružatelja VPN-a odlično mjesto za početak, fokusiran je općenito na VPN-ove, a ne na one koji nude najčvršću integraciju s Google Chromeom. 

Mnogo istih kriterija vrijedi kada tražite najbolji VPN za Chrome, ali ovdje ćemo se usredotočiti na namjenska proširenja preglednika.

Ako niste sigurni što je VPN, to je virtualna privatna mreža. U osnovi, VPN kriptira vaš promet i usmjerava ga preko posredničkog poslužitelja prije nego što dođe do web stranice koju posjećujete, koja skriva vaš identitet i lokaciju. 

Bezbroj je razloga za instaliranje VPN-a. Bilo da živite u zemlji s burnom cenzusom interneta, poput Kine ili Turske, ili ste obožavatelj mučenja i zabrinuti ste zbog promatranja. Uz to, ako često koristite javni WiFi, VPN je ključan kako bi se osiguralo da drugi na istoj mreži ne mogu slušati.

Nadalje, neutralnost mreže je pod vatrom u mnogim zemljama, a VPN je jedan od rijetkih načina da osigurate da vaš internetski ponuđač ne ograničava vašu brzinu na temelju web mjesta koje posjetite. 

U Chrome prodavaonici ima puno besplatnih VPN proširenja, ali češće od njih one su zastrašujuće u pogledu privatnosti i sigurnosti, ako uopće djeluju, kao što smo opisali u našem članku o najgorim besplatnim VPN uslugama..

Iako se ovaj popis posebno fokusira na VPN proširenja, možete učiniti mnogo više kako biste osigurali da koristite najsigurniji web preglednik, poput preuzimanja jednog od najboljih sigurnosnih proširenja preglednika..

Ako želite preskočiti ravno do pobjednika, to bi bio privatni pristup internetu. Izvrsna je sveobuhvatna VPN koja također nudi izvrsno proširenje preglednika Chrome, koje vam nudi mnoštvo postavki za prilagođavanje, kao i popis servera koji se lako kreće..

Nadalje, neutralnost mreže je pod vatrom u mnogim zemljama, a VPN je jedan od rijetkih načina da osigurate da vaš internetski ponuđač ne ograničava vašu brzinu na temelju web mjesta koje posjetite. 

U Chrome prodavaonici ima puno besplatnih VPN proširenja, ali češće od njih one su zastrašujuće u pogledu privatnosti i sigurnosti, ako uopće djeluju, kao što smo opisali u našem članku o najgorim besplatnim VPN uslugama..

Iako se ovaj popis posebno fokusira na VPN proširenja, možete učiniti mnogo više kako biste osigurali da koristite najsigurniji web preglednik, poput preuzimanja jednog od najboljih sigurnosnih proširenja preglednika..

Ako želite preskočiti ravno do pobjednika, to bi bio privatni pristup internetu. Izvrsna je sveobuhvatna VPN koja također nudi izvrsno proširenje preglednika Chrome, koje vam nudi mnoštvo postavki za prilagođavanje, kao i popis servera koji se lako kreće..

Najbolji VPN za Chrome 2020

Što VPN čini najboljim za Chrome?

Naši kriteriji za ocjenjivanje VPN-ova za Chrome uglavnom su isti kao i oni koje koristimo u svim našim VPN pregledima. Međutim, usredotočit ćemo se na to kako se primjenjuju na svako proširenje preglednika VPN-a za Chrome, zanemarujući namjenske radne aplikacije koliko god možemo (iako ne u potpunosti).

ExpressVPN-desktop-aplikacija

Najvažniji uvjet za dobru VPN je to što ne vodi zapisnike. Korištenje VPN-a odnosi se na privatnost, tako da tvrtka koja vodi detaljne zapise vašeg prometa u najboljem slučaju djeluje kontraproduktivno, a u najgorem slučaju čini softver u osnovi beskorisnim. Iako tvrtka može voditi zapisnike, ali tvrdi da ih nikada ne dijeli s trećim stranama, vlasti to mogu prisiliti na to ako trupci postoje..

Sljedeća brzina. Ako je VPN prespor ili previše ograničava vašu vezu, brzo je postaje frustrirajuće za upotrebu. Ovdje nedostaju mnogi besplatni VPN-ovi, jer je jedini način da besplatno nude svoje usluge besplatnim ograničavanjem koliko propusne širine imaju korisnici na raspolaganju..

Za dobar VPN također je potrebno dosta izbora na poslužitelju. Poslužitelji se moraju nalaziti u cijelom svijetu u mnogim različitim zemljama, po mogućnosti s nekoliko opcija za svaku lokaciju. ExpressVPN je sjajan primjer VPN-a s solidnim popisom poslužitelja, jer nudi više od 3.000 opcija raspoređenih u 94 zemlje.

ExpressVPN-desktop-Server-listu

Budući da je jedan od glavnih zadataka VPN-a šifriranje vašeg prometa, ovo je još jedna važna metrika. Nisu sve vrste šifriranja jednake, a neke su mnogo sigurnije od drugih. Ako želite saznati više, pogledajte naš opis šifriranja.

Pored enkripcije, postoje i neke druge sigurnosne značajke koje volimo vidjeti u VPN-u. To uključuje zaštitu od DNS propuštanja, blokiranje WebRTC-a i čvrsto skrivanje IP adrese radi zaštite vašeg identiteta tijekom pregledavanja interneta. 

Streaming je još jedno područje u kojem performanse VPN-a jako variraju, a one na najboljem VPN-u za popis streaminga mogu razbiti Netflix VPN zabranu i druge mjere geoblokiranja.

Najbolji VPN za Chrome: privatni pristup internetu

Kao što smo spomenuli u našoj recenziji privatnog pristupa internetu, PIA je solidan VPN pružatelj usluga, usprkos nekoliko mana. Zapravo je to jedna od najbržih VPN usluga, a samo ExpressVPN pobijedio ju je po brzini. Nažalost, iako je brzina odlična, kašnjenje sigurno nije, što PIA-u čuva od našeg najboljeg VPN-a za vodič za igre.

Jedna od njegovih mana je iritantna lokacija aplikacije za radnu površinu jer je ograničena na vašoj programskoj traci. Ovo nije puno problema ako ćete samo koristiti proširenje preglednika, ali postoji nekoliko značajki kojima tamo nećete moći pristupiti.

PIA-desktop-aplikacija

Iako glavna PIA desktop aplikacija dolazi s prekidačem kill s tri načina, ne postoji način da se to uključi putem proširenja preglednika, ali ovo je prilično uobičajeno ograničenje za VPN-ove preglednika.

Glavna upravljačka ploča proširenja omogućuje vam povezivanje i prekid veze s VPN-om, kao i pristup izborniku za brzo povezivanje s nekoliko odabranih poslužitelja. Ovdje možete vidjeti i status svoje pretplate i dodati web stranice u svoj popis.

PIA-Glavni-upravljačke ploče

Za razliku od nekih drugih proširenja VPN preglednika, PIA omogućuje povezivanje sa svih 53 njegovih poslužitelja u 33 zemlje. To uključuje dobar broj opcija za Aziju, Europu, Oceaniju i Ameriku, ali jedina opcija u Africi je pojedinačni poslužitelj u Južnoj Africi. Poslužitelje možete sortirati prema imenu zemlje ili kašnjenju, što je lijep dodir.

PIA-Server-listu

Ako otvorite postavke, prikazat će vam se čitav niz opcija s kojima se možete poigrati. Prvo su sigurnosne postavke, koje uključuju blokiranje Flash-a, otkrivanje WebRTC IP-a i prisilnu nadogradnju HTTPS-a.

ZOMO-security-postavke

Zatim slijede kontrole privatnosti koje vam omogućuju da onemogućite pregledniku pristup kameri, mikrofonu i lokaciji. Također možete učiniti da VPN prisili preglednik da isključi razne značajke koje ugrožavaju vašu privatnost, uključujući sigurno pregledavanje, predviđanje mreže i automatsko popunjavanje adresa i kreditnih kartica.

ZOMO-privatnost-postavke

Pod praćenjem naći ćete MACE – sredstvo za blokiranje zlonamjernog softvera i oglasa – kao i HTTP referent, koji sprečava Chrome da šalje trenutni URL na drugu web stranicu kada kliknete vezu. Također možete onemogućiti razne vrste pratilaca, uključujući kolačiće treće strane i parametre Facebooka.

ZOMO-Tracking-postavke

Neke postavke VPN-a također možete promijeniti izravno na glavnoj ploči proširenja, ali ove su brze postavke ograničene na blokiranju pristupa web stranice mikrofonu i kameri, promjeni između svijetlih i tamnih tema i omogućavanju MACE-a, HTTP preporuke i uklanjanja pogrešaka sječa drveta.

Ostali razlozi koji vole privatni pristup internetu

Privatni pristup internetu dostupan je u svim glavnim operativnim sustavima, pa čak i na vrhu naše liste najboljih VPN usluga za Linux. Iako tvrtka nudi aplikacije i za Android i iOS, a PIA je postigla treće mjesto na našoj listi najboljih VPN usluga za iPhone, nije se našla na našem najboljem popisu VPN-a za Android.

Privatni pristup internetu ne vodi evidenciju vašeg prometa, ali vrijedi imati na umu da je tvrtka sa sjedištem u SAD-u, koja stoji iza zloglasnog programa PRISM i član (i primarni korisnik) špijuna Five Eyes mreža.

Nažalost, umjesto uobičajenog perioda povrata od 30 dana, privatni pristup internetu pruža vam samo tjedan dana da se predomislite, ako niste zadovoljni uslugom.

ExpressVPN

ExpressVPN je naš izbor broj jedan za VPN, a brzi pogled na naš ExpressVPN pregled pokazat će da smo imali vrlo malo pritužbi na uslugu.

Za razliku od ostalih VPN-ova na ovom popisu, ExpressVPN zahtijeva da instalirate aplikaciju za radnu površinu da bi ona uopće mogla funkcionirati jer proširenje preglednika nije u mogućnosti samostalno raditi.. 

To je pomalo minus na ovom popisu, ali na kraju dana zaista biste trebali instalirati aplikacije za radne površine za sve te stvari, bez obzira na to što su značajke poput prekidača za uklanjanje ili podijeljenog tuneliranja rijetko uključene u proširenja.

ExpressVPN-Main-ploča

Kao što se očekivalo, ni u samom produžetku ne možete mnogo učiniti. U postavkama možete omogućiti podmetanje lokacije, blokiranje WebRTC-a i HTTPS svugdje, ali to je to. Naprednije značajke, poput prekidača za zaustavljanje, brzine i podjele tunela, ograničene su na izvornu aplikaciju za stolna računala.

ExpressVPN-postavke

Brzina je jedan od najvažnijih čimbenika pri odabiru virtualne privatne mreže i ExpressVPN u tom pogledu djeluje izvrsno. Zapravo je na vrhu naše liste najbržih VPN dobavljača pobijedio sve svoje konkurente.

Ne samo da je najbrži VPN, već je i najbolji VPN za strujanje. Iako se malo muči s Hulu i Amazon Prime Videoom, povezivanje i streaming videa s Netflixom i BBC iPlayerom lagano je povjetao.

Radi sigurnosti, ExpressVPN nudi četiri različita protokola – OpenVPN, SSTP, L2TP i PPTP – ali usluga upozorava na korištenje ove posljednje dvije zbog ozbiljnih sigurnosnih problema. OpenVPN je zadani izbor, što je izvrsno, a enkripcija je postavljena na AES 256-bitnu.

Puno se voli s ExpressVPN-om, ali njegovo prilično rijetko proširenje preglednika i činjenica da zahtijeva upotrebu aplikacije za radnu površinu čine ga malo manje od prvog mjesta na ovom popisu.

Ostali razlozi koji volimo ExpressVPN

ExpressVPN dobiva savršen rezultat o privatnosti. Tvrtka ne vodi evidencije o vašoj aktivnosti, a prikuplja se samo mala količina osobnih podataka da bi se održala vaša pretplata, a sve je nemoguće vezati uz određenog pojedinog korisnika.

Korisnička podrška je izvrsna, a ExpressVPN nudi i live chat i podršku putem e-pošte, kao i veliku bazu znanja koja je ispunjena uobičajenim pitanjima i odgovorima.

S aspekta cijene stvari, ExpressVPN je nešto skuplji, ali definitivno dobivate ono što plaćate. Možete platiti i putem bitcoina, što je odličan izbor ako želite osigurati maksimalnu anonimnost u svojim podacima o pretplati.

Windscribe

Windscribe je naš izbor za najbolji besplatni VPN. Kao što možete reći iz našeg pregleda Windscribe-a, sviđa nam se jako, čak i ako ga uopšte ne uvrštava na naš popis najboljih VPN-ova. “Pro” plan nudi 148 poslužitelja u 62 različite zemlje, ali ako ne želite platiti pretplatu, ostat će vam samo 10 zemalja koje mogu birati.

WindScribe-Server-listu

To svakako nije loše za besplatni VPN, a deset zemalja uključuje sedam u Europi (Francuska, Nizozemska, Norveška, Njemačka, Švicarska, Rumunjska i Velika Britanija), kao i Kanada, SAD i Hong Kong.

Iako ovo pruža dobru pokrivenost u Europi i Sjevernoj Americi, malo je nedostaje za ostale kontinente. “Pro” plan vam ipak omogućava pristup u preostale 52 zemlje. Inače možete izraditi vlastiti plan, plaćajući 1 USD po lokaciji mjesečno.

Besplatni plan također vas ograničava na 2 GB podataka mjesečno, što možete dodatno povećati na 10 GB potvrdom e-pošte. Međutim, ne postoje ograničenja brzine i možete istovremeno povezati koliko VPŽ-a želite na VPN, čak i bez plaćanja pretplate..

Za šifriranje, Windscribe koristi AES 256-bitni, što je izvrsno. VPN podržava protokole OpenVPN, IPSec, Stunnel i IKEv2, ali ako želite promijeniti šifriranje iz zadanog, a to je IKEv2, morate instalirati aplikaciju za radnu površinu. Ovo je malo problema jer je IKEv2 često prepoznat kao proxy i blokiran od strane mnogih web stranica.

Sustav R.O.B.E.R.T Windscribe-a može blokirati sve vrste elemenata web stranice, uključujući zlonamjerni softver, oglase, tragače, društvene medije, porno filmove, kockanje, druge VPN-ove, kriptovalute, lažne vijesti i klikove. Međutim, ako imate besplatni plan, imat ćete pristup samo blokiranju zlonamjernog softvera, a ostali su dostupni samo “pro” korisnicima.

Windscribe-Pravila-blokatori

U proširenje Chromea ugrađeno je nekoliko značajki privatnosti, uključujući nekoliko blokera. Oni mogu blokirati oglase, zlonamjerni softver, tragače, kolačiće, sadržaj na društvenim mrežama i obavijesti. 

Pored toga, možete napraviti VPN blok za WebRTC IP identifikaciju i dodatno zaštititi svoj identitet tako da oponaša GPS lokaciju i vrijeme odabranog proxy poslužitelja, kao i rutinski rotirati vašeg korisničkog agenta, što vas štiti od otiska prsta.

Windscribe-Pravila-Ostalo

Iako Windscribe ima prekidač za zaustavljanje (ili “vatrozid”, kako ga naziva), ne možete ga aktivirati iz proširenja preglednika, što znači da će za to trebati preuzeti samostalni klijent. Ovo je zajedničko između svih VPN-ova na ovom popisu, pa to nije previše iznenađujuće.

Zbog svojih posvećenih Netflix poslužitelja, Windscribe zaista sjaji kada je u pitanju streaming videa, općenito, a posebno Netflix. Nismo naišli na proxy pogrešku prilikom povezivanja s Netflixom, a VPN je bio jedan od naših najboljih izbora za najbolji VPN za Netflix..

Nažalost, ne postoji podijeljeno tuneliranje, tako da je Windscribe loš izbor ako trebate moći istovremeno povezati putem VPN-a i vašeg davatelja internetskih usluga. To, u kombinaciji s lošom latencijom i brzinom prijenosa, znači da će Windscribe završiti kao naš izbor broj tri za najbolji VPN za Chrome, a ne više na popisu.

Ostali razlozi za koje volimo windscribe

Windscribe nudi i izvrsnu korisničku podršku. Članci DIY koji se nude u njegovom centru za pomoć sjajni su, a AI pomoćnik iznenađujuće pristojan. 

Tu je i namjenski podreddit s više od 10 000 pretplatnika, što je sjajno ako vam je potrebna pomoć za određeni problem. Konačno, možete kontaktirati i putem e-pošte i korisnička podrška obično vam se vrati u roku od nekoliko sati do dana.

NordVPN

NordVPN je još jedan izvrstan pružatelj VPN-a, a postigao je sjajne rezultate u svim kategorijama, zabranom brzine, u našoj NordVPN recenziji. Ipak, njegova nedosljedna brzina zadržava ga, što je i uzrokovalo gubitak naše NordVPN usporedbe sa ExpressVPN usporedbom.

Nord-upravljačke ploče

Ipak, to nam je drugi omiljeni VPN, a usluga dolazi s izvrsnim značajkama. U samom proširenju možete omogućiti CyberSec – značajku protiv zlonamjernog softvera i blokiranja oglasa – kao i blokiranje WebRTC-a.

Nažalost, nema podijeljenog tuneliranja, čak ni sa aplikacijom za radne površine, ali postoji neobična značajka koja se naziva “app kill”, koja vam omogućuje da odredite koje bi aplikacije trebale zaobići prekidač “kill”. To u potpunosti ne zamjenjuje potrebu za podijeljenim tuneliranjem, ali omogućuje vam pokretanje sigurnosne kopije, bez brige da će otkazati na pola puta.

Osim prekidača kill, aplikacija za radnu površinu omogućuje vam i posebne NordVPN-ove posebne poslužitelje. Tu spadaju P2P poslužitelji, koji su optimizirani za bujice; luk poslužitelji, koji se povezuju putem Tor mreže (pročitajte naš Tor pregled pregled za objašnjenje što je to); i poslužitelje s dvostrukim skokovima, koji vašu vezu prelaze na dvije lokacije, udvostručujući vašu sigurnost.

Nord-Security-postavke

Kao što smo kratko spomenuli, brzina NordVPN-a može se u najboljem slučaju opisati nekonzistentnom. Iako je sigurno moguće postići dobru brzinu, zahtijeva ručno testiranje poslužitelja da biste brzo pronašli. 

NordVPN ima veliku poslužiteljsku mrežu od više od 5000 poslužitelja u 62 različite zemlje. Nažalost, kao što smo spomenuli, preporučeni algoritam poslužitelja je užasan, tako da obično morate testirati nekoliko prije nego što pronađete optimalni.

Nord-Server-listu

Može biti slično teško naći optimalni poslužitelj za strujanje, ali nakon što to učinite, bez problema možete strujati s Netflixa, BBC iPlayera, Hulua i Amazon Prime Video.. 

Ogromno ograničenje kod proširenja preglednika je što ne možete odabrati određeni poslužitelj na koji ćete se povezati jer vam je dan samo popis zemalja, a ne sami poslužitelji..

Poput ExpressVPN-a, i NordVPN je vrhunski VPN s prilično osnovnim Chrome proširenjem. Činjenica da ne možete odabrati određeni poslužitelj direktno u proširenju ozbiljna je mana i zato VPN usluga nije viša na ovom popisu.

Ostali razlozi koji volimo NordVPN

NordVPN ne vodi apsolutno nikakve zapise vaše aktivnosti i prikuplja samo sitne količine osobnih podataka za potrebe plaćanja. Da biste postali još anonimniji, možete platiti bitcoin-om i upotrijebiti e-poštu sa gorionikom (mada mu trebate omogućiti pristup radi provjere).

Cijene su također izvrsne, posebno ako plaćate unaprijed dvije ili tri godine. Otkrili smo i da je korisnička podrška vrhunska, a chat se obično reagira u roku od nekoliko minuta. Također možete kontaktirati NordVPN e-poštom, a odgovor ćete dobiti u roku od nekoliko sati.

Sakrij me

Kao što smo opisali u našem pregledu Hide.me, ovaj VPN dolazi s mnoštvom značajki upakiranih u njegovu desktop aplikaciju. Nažalost, velik dio ove funkcije nije prisutan u Chromeovom proširenju, što ga gura na dno ovog popisa.

Kada se povežete putem Hide.me VPN-a, vaš promet je zaštićen 128-bitnom AES enkripcijom, ali ako vam to nije dovoljno, može se promijeniti u još sigurniji 256-bitni AES, za što bi trebalo nekoliko milijardi godina probiti se grubom silom.

Za svoj VPN protokol, Hide.me nudi samo OpenVPN. Iako u tom pogledu volimo vidjeti neke alternative, OpenVPN je čvrst izbor i odličan VPN protokol. 

Uključeno je i blokiranje WebRTC-a, što je plus. Iako Hide.Me podržava split tunneling, za aktivaciju vam je potrebna namjenska aplikacija za radnu površinu. Međutim, kao što vjerojatno možete znati do sada, ovo je ograničenje prilično standardno.

HideMe-security-postavke

Iako vam Hide.me omogućava pristup 55 poslužitelja u 34 zemlje kada koristite aplikaciju za stolna računala, znatno ste ograničeni kada koristite samo proširenje za Chrome. Zapravo, 55 zemalja pretvara se u tri, s poslužiteljima u Kanadi, Njemačkoj i Nizozemskoj.

HideMe-Server-listu

To, u kombinaciji s lošim performansama prilikom streaminga, čini ga subpar izborom kao VPN za Netflix ili slične streaming usluge i vraća Hide.me na dno ovog popisa.

Ostali razlozi koje volimo sakriti.me

Možete birati između besplatnog i plaćenog plana, a za razliku od puno VPN-ova, besplatni plan je zapravo pristojan. Ograničeni ste na jedan uređaj i 2 GB podataka mjesečno ako ne plaćate, ali nema gutanja, tako da brzina ne bi trebala zabrinjavati. Iako Hide.me nije među najbržim VPN-ovima, sigurno nije ni spor.

I na kraju, dok smo izvještavali o našem pregledu, imali smo izvrsno iskustvo s korisničkom korisničkom podrškom. Podrška za naplatu i prodaju dostupna je 24 sata dnevno 7 sati putem live chat-a, a tehnička podrška uglavnom će vam se javiti u roku jednog dana od vaše e-adrese..

Završne misli

Time zaključujemo naš popis najboljih VPN-ova za Chrome. Iako se naš popis najboljih VPN-a sigurno preklapa, općenito postoji nekoliko naših najboljih odabira kada su u pitanju proširenja njihovih preglednika..

To je slučaj za ExpressVPN i NordVPN, koji su na vrhu naše liste najboljih VPN-a, ali ovdje dolaze na drugom i četvrtom mjestu. U međuvremenu, privatni pristup internetu puca na vrh popisa zahvaljujući izvrsnom Chrome dodatku punom postavki koje možete prilagoditi. 

Windscribe također radi dobro, zbog opsežnih postavki privatnosti koje se nalaze u produžetku. Konačno, Hide.me prikazuje straga zbog vrlo ograničenog izbora poslužitelja izvan svoje radne površine. 

Što mislite o našem rangu? Jesmo li propustili vaš omiljeni VPN? Ako je to slučaj, javite nam u komentarima ispod kojih i zašto mislite da zaslužuje mjesto na našoj listi. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map