Najbolji VPN s namjenskim IP-ovima u 2020. godini: zaobići crnu listu

Iako davatelji internetskih usluga dodjeljuju jedinstvenu IP adresu svakom uređaju na koji se povežete, u većini će slučajeva biti dinamična, što znači da se može promijeniti svaki put kad se povežete s mrežom. VPN-ovi dodijeljuju i dinamične IP adrese, ali ih se dijeli s drugim korisnicima. 

Namijenjeni IP je statički. Neće se promijeniti, a dodijeljeno je samo vama. Oni mogu biti korisni u mnogim okolnostima, poput zaobilaska strujnih zapreka. Uz to, oni nude veću pouzdanost i stabilnost od zajedničke IP adrese, a većina VPN pružatelja usluga nudi ih kao dodatak. 

Ako vam nije čitavo čitanje malarky, najbolje je ako krenete naprijed i instalirate NordVPN. Odličan je svestrani VPN s dobrim, posvećenim IP opcijama. 

NordVPN također nudi izvrsnu sigurnost, poput našeg najsigurnijeg VPN-a, ExpressVPN-a, kao što možete pročitati u našoj usporedbi ExpressVPN-a i NordVPN-a. Međutim, ExpressVPN neće pronaći mjesto u ovom članku jer ne nudi namjenske IP adrese.

Međutim, nastavite čitati za više preporuka o virtualnoj privatnoj mreži. Uz to, objasnit ćemo razliku između dinamičkih, statičkih i namjenskih IP-ova, prednosti i nedostataka vlastitog IP-a i po kojim kriterijima trebate tražiti u zasebnom IP VPN-u..

Najbolji VPN s namjenskim IP-ovima

  1. NordVPN
  2. CyberGhost
  3. Astrill
  4. VPNArea
  5. TorGuard

1. NordVPN

NordVPN je odličan izbor ako tražite posebnu IP adresu. Možete odabrati između IP-a u SAD-u, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Nizozemskoj i Francuskoj. 

Svaka namjenska IP adresa košta 70 dolara godišnje, zajedno s vašom pretplatom na NordVPN. Prethodni trošak je jedina cijena koju možemo vidjeti, pa ako imate mjesečni račun, pomaknite se do naše druge opcije, CyberGhost.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Uz vaš posvećeni IP, NordVPN nudi i mnoge druge značajke. To je pouzdana usluga i zaštitit će vas najbolja zaštita na tržištu. 

Pored toga što uz tisuće redovnih poslužitelja NordVPN-a, možete koristiti i njegove dvostruke hop servere za dodatnu zaštitu. Na snazi ​​je i stroga politika zabrane zapisa. Pročitajte našu NordVPN recenziju za više detalja.

Ima dobre brzine, iako mogu postati sporije pri povezivanju s udaljenim poslužiteljima. Dobijate neograničenu propusnost i moći ćete ući u većinu streaming platformi, osvojivši to drugo mjesto u našem najboljem VPN-u za streaming komad. Uz to, to je jednostavan za upotrebu i možete ga instalirati istovremeno na šest uređaja, uključujući Windows, macOS, Android i iOS.

Uz godišnje 70 USD za NordVPN namenski IP, morat ćete platiti i osnovnu pretplatu, i na sreću to je dobra vrijednost za novac. Ipak, ostvarite najbolju cijenu u njegovim dugoročnim planovima, što je izvrsno s obzirom da će vam trebati najmanje godinu dana sa statičkim IP-om. Ipak, postoji 30-dnevni prozor povrata novca, u slučaju da vam se to ne sviđa, a možete plaćati kripto-valutom.

2. CyberGhost

CyberGhost je još jedan pristojan pružatelj VPN-a koji vam može dostaviti namjensku IP adresu u SAD-u, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj i Kanadi. Dodavanje jednog koštat će dodatnih 5 USD mjesečno u vašoj redovnoj pretplati. Nakon što ga kupite, bit će naveden u odjeljku “favoriti” u aplikaciji CyberGhost, tako da lako možete prebaciti.

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Dolazi s velikom sigurnošću i ne vodi zapisnike. Imat ćete pristup ogromnoj mreži poslužitelja ako se trebate povezati s drugom državom, kao i njezinim poslužiteljima za strujanje i bujicu. Njegove su brzine brze, iako na dugim udaljenostima mogu biti sporije, kao što to čini NordVPN. Ne postoje ograničenja propusnosti i može pristupiti svim streaming platformama. 

CyberGhost omogućuje do sedam istodobnih veza, a kompatibilan je sa svim glavnim operativnim sustavima, pružajući svima jednostavno sučelje. Pročitajte više u našoj recenziji CyberGhost i pogledajte kako se uspoređuje s našim najboljim odabirom u našem NordVPN vs CyberGhost komadu.

To je jeftina VPN usluga, s mjesečnim bonusom, za razliku od NordVPN-a. Međutim, redovna pretplata djeluje jeftinije na dužim planovima i ako se odlučite za jedan od njih, morat ćete platiti cjelokupni trošak CyberGhost-a posvećenog IP-u..

Za Android i iOS dostupno je sedmodnevno besplatno probno razdoblje ako želite samo provjeriti uslugu. U suprotnom, postoji garancija povrata novca. Možete platiti i putem BitPay-a za dodatnu anonimnost.

3. Astrill

Astrill je još jedan pružatelj usluga koji nudi posvećene IP adrese i dolazi s tobom izbora. Osobne statičke IP adrese dostupne su na više lokacija u Sjedinjenim Državama, Velikoj Britaniji, Europi, Rusiji, Australiji, Hong Kongu, Koreji i Kini (iako nismo sigurni zašto biste je željeli unutar Velikog vatrozida). Koštaju samo 5 dolara mjesečno.

Astrill-Slider1

Astrill-Slider2

Astrill-Slider3

Astrill-Slider4

prijašnji

Sljedeći

Možete dobiti i dobru sigurnost s mnogim opcijama protokola. Ima pravila o zapisivanju, ali neke se informacije mogu zadržati za “tehničku funkciju usluga”. To uključuje stvari poput zapisa veza i vaše IP adrese, što može predstavljati problem ako imate osobnu. Pročitajte našu Astrill recenziju za više o tome.

Astrill ima zajedničke poslužitelje u 62 zemlje, u slučaju da vam treba drugi. Također ima velike brzine, neograničenu propusnost i može ući i u neke usluge streaminga. Njegovo sučelje je neugodno malo, ali je jednostavno i možete ga koristiti na većini glavnih operativnih sustava. Istovremeno će omogućiti do pet veza.

Iako Astrill ima mnogo više izbora za namjenske IP lokacije, cijena mu je posve dopušta. Mjesečni trošak je izuzetan, jer iznosi 20 USD mjesečno u trenutku pisanja, a ne uključuje privatni IP. 

Godišnja pretplata prepolovi cijenu te cijene, ali u usporedbi s našim najboljim odabirom, to je još uvijek prilično loše, pogotovo što su bolji VPN pružatelji u cjelini..

4. VPNArea

Sljedeće je VPNArea. Ima dobar raspon namjenskih IP regija koje možete odabrati, uključujući više lokacija u SAD-u i Europi, kao i Velikoj Britaniji, Kanadi, Australiji, Singapuru i Hong Kongu.

vpnarea-Slider1

vpnarea-slider2

vpnarea-slider3

vpnarea-slider4

vpnarea-slider5

prijašnji

Sljedeći

Međutim, cijena svakog namjenskog IP-a ovisi o lokaciji koju odaberete. Na primjer, troškovi unutar Sjedinjenih Država koštaju 20 dolara godišnje, ali ako ga odaberete u Australiji, to je 44 dolara. To još uvijek nije loše, ali dolazi manje od 4 USD mjesečno. 

Dostupni su samo s planovima od 12 ili 36 mjeseci, a na osobnom IP-u nećete vidjeti nikakve uštede za odabir dužeg razdoblja. 

VPNArea također kaže da će baciti besplatni privatni VPN poslužitelj s vašom namjenskom IP adresom, i tvrdi da je jedini pružatelj usluge koji je to učinio. Imati privatni virtualni poslužitelj znači da nećete morati dijeliti brzinu s drugim korisnicima; imat ćete potpunu kontrolu nad njim.  

Ostale značajke VPNArea

Na snazi ​​je politika bez zapisnika, njegova sigurnost je dobra i, poput NordVPN-a, uključuje i upotrebu dvostrukih poslužitelja ako želite. Redovni poslužitelji dostupni su u 65 zemalja, u slučaju da su vam potrebni. 

VPNArea može ući u brojne streaming servise i dolazi s neograničenom propusnošću, ali ima male brzine, pa možda nije najbolji izbor za takav zadatak. Sučelje je jednostavno za korištenje i kompatibilno je s većinom operativnih sustava. Osim toga, istovremeno možete imati do šest uređaja. Pročitajte više u našoj recenziji VPNArea.

To je jeftina usluga i dulji planovi na kraju ispadnu jeftiniji. Možete platiti bitcoinom ako vam je potreban dodatni dio privatnosti. Uz to, postoji jamstvo povrata novca od 30 dana u slučaju da niste zadovoljni. 

5. TorGuard

Naš posljednji izbor je TorGuard, što iznenađuje obzirom da ima mnoštvo opcija za namjenske IP adrese, ali nedostaje ga u drugim područjima. Možete odabrati TorGuard namjenski IP u više europskih zemalja, s rijetkim izborima, kao što je Island, kao i lokacije u Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Australiji i Novom Zelandu. 

torguard-Slider1

torguard-slider2

torguard-slider3

torguard-slider4

torguard-slider5

prijašnji

Sljedeći

Također možete odabrati rezidencijalni IP tako da izgledate kao da se povezujete od kuće, kao i premium 10Gbps mrežni IP ili IP-a za odbijanje usluge usmjeren na zaštitu igrača od DDoS napada.

TorGuard također prodaje ovu uslugu oglašavajući svoje streaming i posvećene IP-ove u sportu. Iako nam nije trebao namjenski IP za Netflix, ako želite pristupiti nekoj drugoj usluzi za streaming, trebat će vam je. Testirali smo njegove redovne poslužitelje za naš TorGuard pregled i svaki put smo bili blokirani s drugih glavnih platformi.

Dodatno punjenje za namjenski IP potpuno je u redu, ali ostale VPN usluge, poput ExpressVPN i Windscribe, uključuju streaming poslužitelje unutar osnovnog paketa. Odobreno, TorGuardovi streaming poslužitelji ne dijele se s nijednim drugim korisnikom, ali ostali VPN-ovi i dalje rade posao da vas priđu tamo, i to dobro.

Ostale značajke i cijena TorGuarda

Njegova je sigurnost jednaka ostatku tržišta, a ima puno mogućnosti izbora. Tehnologijama će se svidjeti prilagodljivost, ali redovni se korisnici mogu boriti da se uhvate u koštac sa zastarjelim sučeljem. 

TorGuard-ove brzine su uglavnom brze, ali razlikuju se ovisno o lokaciji, a neki su serveri tako spori da su praktički neupotrebljivi. Ne postoji ograničenje propusnosti i možete istovremeno povezati do pet uređaja uz mogućnost dodavanja do 20 dodatnih podataka po 1 USD mjesečno.

U politici o privatnosti navodi se da ne bilježi podatke. Međutim, ako tražite potpuno anonimnu prijavu, TorGuard nije za vas. 

Plaćanje kreditnom karticom zahtijeva vaše podatke o naplati, što se čini normalnim, ali TorGuard navodi da se podaci mogu čuvati i da će se dijeliti ako to zahtijeva zakon. Čak bi i plaćanje putem kripto valute moglo zahtijevati podatke za naplatu.

TorGuard je prilično jeftin, iako ne nudi planove duže od jedne godine. Svi njegovi namjenski IP-ovi imaju iste cijene od 7,99 USD mjesečno, mada TorGuard na njih nudi popust na duže planove. Postoji i sedmodnevna garancija povrata novca.

Što je namjenska IP adresa?

Da biste u potpunosti razumjeli što je namjenska IP adresa, trebate razumjeti razliku između namjenskog IP-a, statičkog IP-a i dinamičke IP adrese. 

Kada se povežete s VPN uslugom, ona će vam dodijeliti dinamičnu IP adresu. Ta se IP adresa može promijeniti svaki put kad se povežete, ali bit će dodijeljena stotinama drugih korisnika koji također koriste uslugu. Statički IP razlikuje se samo zato što se stvarna IP adresa ne mijenja, ali se još uvijek može distribuirati mnogim drugim korisnicima.

Ništa od toga nema u redu, a tu su i neke prednosti. Na primjer, s toliko mnogo drugih ljudi koji koriste isti IP, teško je utvrditi tko je što učinio. Međutim, zajednički IP može ponuditi veliku anonimnost, ali postoje neke prilike u kojima korištenje zajedničke IP adrese jednostavno ne smanjuje.

Namjenska IP adresa djeluje na isti način kao i svaka druga, ali ne mijenja se i jedinstvena je za vas. Nikada nećete dijeliti istu IP adresu s drugim korisnikom. Neće biti diskretan, ali upotreba statičkog namjenskog IP-a može vam uštedjeti puno problema u određenim okolnostima.

Koja je prednost imati namjenski IP?

Namjenske IP adrese imaju nekoliko prednosti. Primjerice, ako vodite internetsku tvrtku ili web mjesto, IP adresa koja ostaje ista i služi samo za osobnu upotrebu može vam spriječiti pristup nekome vašem sustavu ili računima. Kao administrator možete postaviti popis ovlaštenih IP adresa tako da se mogu prijaviti samo one koje odgovaraju. 

Oni mogu biti korisni i kada je riječ o prijavi na vaše financijske račune. Na primjer, ako se redovito prijavljujete u svoju banku s neke druge IP adrese, banka može to shvatiti kao sumnjivu aktivnost i ograničiti pristup. Korištenjem namjenske IP adrese osigurati ćete da se ne suočite s tim problemom.

Loša strana korištenja zajedničke IP adrese je ta što se zbog postupaka drugih korisnika mogu često naći na crnim listama na određenim web mjestima. Ponekad se naziva i „efekt lošeg susjeda“. Ne možete kontrolirati što drugi korisnici rade, a ako ste blokirani s web mjesta ili usluge, morat ćete promijeniti VPN poslužitelj da biste dobili drugu zajedničku IP adresu.

Zaobilaženje Geoblocks i VPN blokova s ​​namjenskim IP-om

Namjenski IP-ovi mogu vam pomoći zaobići geoblokove i VPN blokove koji se postavljaju na mjestu strujanjem usluga. Uzmimo, primjerice, Netflix. Dostupan je u više od 190 zemalja, ali svaka zemlja ima različitu biblioteku sadržaja. 

Recimo da ste izvan Sjedinjenih Država, ali želite gledati emisiju koja je ekskluzivna za američku publiku. Da biste ga gledali, morat ćete prevariti svoju lokaciju i pristupiti američkoj verziji. 

Većina VPN-ova može vam pomoći pri dobivanju američke IP adrese, ali ne mogu svi zaobići Netflix-ove VPN detektore. Iz tog razloga morat ćete odabrati onu koja se može probiti, a naš najbolji VPN za Netflix vodič uključuje VPN-ove koji su ispunjeni zadatak. 

Međutim, odabirom one koja nudi namjensku IP adresu pružit će se i veća stabilnost jer će uvijek biti na istoj lokaciji. Ako ste se trajno preselili iz svoje matične zemlje, namjenska IP adresa na toj lokaciji osigurat će vam da dosljedno pristupate uslugama i web lokacijama na koje ste navikli.

Nedostaci korištenja namjenske IP adrese

Koliko god da postoje neke velike prednosti koje dolaze s korištenjem namjenske IP adrese, postoje i neki nedostaci. Ako su vam internetski Shenanigani malo nakloni ili ako imate svoje privatnosti, namjenska IP adresa možda neće biti dobra opcija. 

To je zato što iako većina VPN usluga ne vodi evidencije aktivnosti, posvećena IP adresa veže se isključivo za vas. Iako ne bi bilo zabilježenog dnevnika aktivnosti, vlasti mogu dobiti informacije o pretplatniku za IP adresu. 

Dijeljene IP adrese favoriziraju se zbog anonimnosti koja dolazi s njima. Mnogi korisnici mogu imati istu adresu, tako da vlasti ne mogu reći tko je učinio, osim ako davatelj ne vodi evidencije. Osim toga, ako se internetski nadzor povećava u cijelom svijetu, sve više korisnika pokušava ostati ispod radara.

Međutim, možete učiniti nekoliko stvari koje će ostati anonimne čak i ako imate posvećenu IP adresu. Trebate odabrati davatelja VPN-a koji ne samo da ne vodi evidencije, već vam omogućuje i prijavu putem e-pošte s bacanjem i korištenje kripto-valute kao plaćanja.

Kako odabrati najbolji VPN za namjensku IP adresu

Osim što VPN zapravo nudi namjenske IP adrese, treba uzeti u obzir i nekoliko drugih faktora. Tijekom naših VPN pregleda otkrili smo da, iako većina pružatelja usluga uključuje sljedeće značajke, neki ih provode bolje od drugih, a to nam je pomoglo u rangiranju..

Sigurnost i privatnost

Bilo da koristite namjensku IP adresu ili ne, internetska sigurnost i privatnost trebali bi biti prioritet u odabiru VPN-a. Dobra sigurnost osigurat će da budete zaštićeni od mrežnih opasnosti, poput cyber kriminala. Također biste trebali osigurati da ne vodi evidencije uporabe kako ne bi zabilježili vaše mrežne aktivnosti.

Osim toga, ako želite ostati potpuno anonimni, za prijavu koristite e-poštu i kripto valute. Nažalost, međutim, ne pružaju sve te dvije metode.

Brzina i širina pojasa

Naplata brzine i širine pojasa VPN-a važni su, posebno za neke aktivnosti. Velike brzine značit će da trošite manje vremena čekajući da se sadržaj učita, a neograničena propusnost znači da preuzimate ili strujate koliko želite. Ako odaberete onu koja sadrži ograničenje podataka i ako je dostignete, VPN će prestati raditi, a vaš će namjenski IP biti beskoristan..

Namjenska IP mjesta

Hoćete li trebati određenu lokaciju za svoj namjenski IP ovisit će za ono što vam treba. Ako vam je potrebna samo jedna pouzdanost i stabilnost, tada možete odabrati svoje stado. Međutim, ako planirate pristupiti sadržaju za određenu zemlju, morat ćete se pobrinuti da VPN ima namjenski IP na toj lokaciji.

Pristup uslugama streaminga

Ako je jedan od glavnih razloga dobivanja osobne statičke IP adrese pristup određenoj usluzi za streaming, tada biste trebali biti sigurni da VPN to stvarno može učiniti. Mnogi servisi za streaming imaju postavljene VPN blokove, a postoji samo toliko mnogo njih koji su u stanju zaobići blokove. 

Jednostavnost upotrebe i uređaji

Ako ste tehničar, mogli biste naći čak i neke od najtežih VPN klijenata koji će se šetati parkom. Međutim, ako imate manje iskustva s njima, bit ćete zahvalni na jednostavnom postavljanju i jednostavnom sučelju.

Uz to, možda biste trebali provjeriti s kojim se uređajima VPN može koristiti. Većina pokriva popularne operativne sustave poput Windows-a, macOS-a, Android-a i iOS-a, ali neki imaju i detaljniji popis.

Cijena

Da biste imali namjenski IP, prvo ćete se morati prijaviti za osnovni plan VPN-a. Neki nose oznaku heftier cijene od drugih, pa se uvjerite da ste zadovoljni, zajedno s troškovima namjenske IP adrese na vrhu.

Završne misli

Nadamo se da smo vam pomogli da utvrdite razliku između dinamičnih, statičkih i namjenskih IP adresa kao i koja je najbolja VPN s namjenskim IP-ovima za vas. Ona koju odaberete ovisit će za ono što vam treba. Možda želite da jedan jednostavno pristupite streaming uslugama, ili možda želite pouzdanost jednog.

Bez obzira na vaš razlog, izabrali smo NordVPN kao pobjednika zbog njegove izvrsne sigurnosti i privatnosti, kao i njegove mogućnosti da se uključi u streaming platforme. Uz to možete dobiti pravi izbor lokacija koje će vam osigurati ono što trebate – pod uslovom da vam nije potrebna drugačija zemlja. NordVPN ima 30 dana povrat novca, radi mira.

Koristite li namjensku IP adresu? Recite nam svoje iskustvo u odjeljku za komentare u nastavku. Ne zaboravite pročitati i naše ostale VPN članke. Kao i uvijek, hvala vam na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me