Najbolji upravitelj lozinki za obitelji 2020

Uz stalnu prijetnju cyber kriminala, teško je zadržati sebe – još manje svoju obitelj – zaštićenu putem interneta. Jedan od najjednostavnijih koraka koji možete poduzeti kako bi se zaštitila vaša mrežna sigurnost je korištenje upravitelja lozinkom. Ovi alati ne samo što čine vaše internetske račune sigurnijima, već i olakšavaju iskustvo pregledavanja. 


Izvlačeći se iz našeg vodiča za najbolje lozinke, zaokružili smo pet opcija kako bismo vam predstavili najboljeg upravitelja lozinki za obitelji. Razgovarat ćemo malo o svakom i zašto je to sjajna opcija za obitelji i odličan izbor općenito. Ako vas netko zanima, pročitajte njegovu recenziju. 

Ako samo želite jasan odgovor, 1Password je najbolji upravitelj lozinki za obitelji. Postoje izvrsne alternative u obliku Keeper, RoboForm, Bitwarden i LastPass, ali teško je pobijediti popis značajki 1Password za obitelji. Ako niste sigurni, 1Password nudi besplatno 30-dnevno probno razdoblje, nije potrebna kreditna kartica. 

Prije nego što krenete u svoje odabire, porazgovarajmo malo o tome kako smo napravili odabir, kao i o tome što određena rješenja za pohranu lozinki odgovaraju obiteljima.

Najbolji upravitelj lozinki za obitelji

 1. 1Password
 2. Bitwarden
 3. Čuvar
 4. LastPass
 5. RoboForm

1. 1Poslovna riječ

1Password svrstava se kao najbolji upravitelj lozinki za obitelji zbog svoje skalabilnosti i fleksibilnosti. Osnovni obiteljski plan iznosi 4,99 USD mjesečno kada se naplaćuje godišnje, uz podršku do pet članova obitelji. Međutim, za razliku od sličnih planova s ​​uslugama, poput LastPass-a, na svoj račun možete dodati više korisnika. 

1Password-starter-kit

Dodatni članovi obitelji koštaju 1 USD po korisniku, omogućujući vam da proširite svoj plan kako bi obuhvatili onoliko ljudi koliko vam treba. Nadalje, 1Password nudi pet korisničkih računa s vašom pretplatom. 

Možete dariti te gostujuće račune drugim korisnicima kako bi mogli dijeliti prijave s njima. Na taj način primatelj može primiti i koristiti prijavu bez plaćanja vlastite pretplate na 1Password.

Iako 1Password nije najjeftiniji upravitelj obiteljskih lozinki, s obzirom na značajke koje nudi nudi daleko je od skupog. Možete pohranjivati ​​podatke o kreditnim karticama, oznake i neograničene trezore, a svaka ima svoje lozinke. Administrator na računu može upravljati svim tim trezorima odjednom, birajući koji članovi obitelji imaju pristup onome. 

1Password recenzija-svodovi

Obiteljski plan dolazi sa svim značajkama standardne pretplate na 1Password. To uključuje aplikacije za Windows, macOS, iOS, Android, Linux i Chrome OS, kao i proširenja preglednika za Chrome, Firefox i Brave (pročitajte naš Brave pregled). 

Svaki član obitelji također dobiva 1 GB kriptiranog pohranjivanja dokumenata i jednu godinu za oporavak predmeta za izbrisane unose. 

Drugi razlozi koji nam se sviđaju 1Password

1Password stoji iznad paketa zahvaljujući izvrsnom obiteljskom planu, ali i izuzetnoj upotrebljivosti. Aplikacija podržava bezbroj vrsta unosa, podržavajući sve, od zaporki do licenci softvera. Nadalje, možete prilagoditi svako polje za određeni unos, omogućujući vam da proširite ili smanjite alat na potrebna polja. 

1Password-add-entry

Sigurnost je također vrhunska. Rivali čak i Dashlaneom, 1Password koristi dva modela tajnih ključeva, što znači da će vam trebati glavna lozinka kao i drugi ključ za otključavanje računa. Drugi ključ generira se korištenjem karakteristika vašeg uređaja i šifrira se zajedno sa sadržajem trezora.

U praksi to znači da, čak i ako netko nauči vašu glavnu lozinku, ne bi mogao pristupiti vašem računu. Drugi ključ djeluje kao svojevrsna dvofaktorska provjera autentičnosti; vaš drugi faktor se događa samo u pozadini. 

Povrh toga, postoje dvofaktorske mogućnosti provjere autentičnosti, uključujući podršku za najbolje 2FA aplikacije okolo. 2FA dodaje drugi korak za otključavanju osjetljivih podataka, bilo da je to vremenski utemeljen kôd putem vašeg mobilnog preglednika ili QR kod poslan na vašu e-poštu. 

1Password nema višefaktorske provjere autentičnosti tvrtke OneLogin, ali za osobnu upotrebu mogućnosti su sjajne (pročitajte naš pregled usluge OneLogin). O tome možete saznati u našem pregledu 1Password ili pokrenuti besplatno probno razdoblje da biste vidjeli kako vam se sviđa usluga. 

2. Bitwarden

Bitwarden je besplatni upravitelj lozinki s otvorenim kodom, poznat uglavnom po svom osobnom planu. No, ima i vrlo jeftin obiteljski plan. Za samo 1 USD mjesečno, Bitwarden nudi upravljanje lozinkom za najviše pet korisnika, kao i neograničeno dijeljenje predmeta i zbirki između tih korisnika.

bitwarden-Slider1

Plan nije tako snažan kao obiteljski plan 1Password, ali na petinu cijene, teško je žaliti. Uz ono što dobivate s besplatnom verzijom, Bitwarden Families uključuje izvješća o trezoru zdravlja, 1 GB kriptirane datoteke i mogućnost hostiranja vlastitih lozinki. Kao i besplatni plan, uvijek možete koristiti oblak Bitwardena i za sinkronizaciju s više uređaja.

Samoposluživanje je odlična opcija za obitelji, pogotovo ako već imate postavljanje pohrane u mreži. Iako će vam trebati osnovno znanje o umrežavanju i poznavanje komandne linije, Bitwarden pojednostavljuje hosting infrastrukturnog skupa putem Dockera. Pomoću nekoliko jednostavnih upita možete postaviti svoj poslužitelj zaporki. 

bitwarden-self-domaćin-udžbenik

Uspoređujući ga s 1Passwordom, Bitwarden je bolji za one koji ne smetaju da im se prljave ruke. Iako je aplikacija iznenađujuće jednostavna za upotrebu, oni koji vole lutati bit će nagrađeni za svoj trud. Bitwarden vam daje potpunu kontrolu nad načinom pohrane, upravljanja i zaštite lozinki. 

Ostali razlozi koji volimo Bitwarden

Softver s otvorenim kodom dobiva loš pregled zbog toga što ga je teško koristiti i s dobrim razlogom (više o tome pročitajte u našem KeePass pregledu). Srećom, Bitwarden ne održava tu ideju. Mrtvo je jednostavno korištenje, s lokalnim aplikacijama za macOS, Windows i Linux, kao i web sučelje i proširenja preglednika. 

bitwarden-download

Sigurnost Bitwardena također je vrhunska. Koristi se model s nultim znanjem – što znači da Bitwarden nikada ne vidi vašu glavnu lozinku – zajedno s šifriranjem AES-256. Nadalje, Bitwarden je tražio Cure53 da izvrši reviziju svoje usluge. U listopadu 2018. ova njemačka tvrtka za cyber sigurnost pronašla je neke male ranjivosti, no primijetila je da su rezultati vrlo pozitivni.

Nije toliko fleksibilan kao 1Password kada je u pitanju unos, ali Bitwarden i dalje može sadržavati bilješke, lozinke i podatke o kreditnim karticama. Iako mu nedostaje u nekoliko područja, teško je žaliti s obzirom na to koliko je Bitwarden jeftin. U kombinaciji s korisničkim sučeljem i izvrsnom sigurnošću, nema razloga da ga ne snimite. 

Možete saznati više u našoj Bitwardenovoj recenziji ili se prijaviti za besplatni račun da biste vidjeli kako vam se sviđa. 

3. Čuvar

Keeper je mnogo bolji upravitelj lozinki nego što je bio slučaj s ažuriranim sučeljem, proširenim popisom značajki i izvrsnim obiteljskim planom. Za 4,99 USD mjesečno dobivate pet privatnih trezora, ukupno 10 GB šifrirane datoteke za pohranu datoteka, neograničeno dijeljenje lozinke i neograničeno spremanje zaporki (pročitajte naš Dashlane vs Keeper komad da biste vidjeli kako se uspoređuje sa skupljom uslugom)

golmana-Slider1

Ukratko, otprilike je isto kao i 1Password. Keeper dolazi u svoje vlastite dodatke. Iako imaju prilično novčića, Keeper nudi niz dodatnih usluga koje možete dobiti zajedno s pretplatom. One uključuju praćenje tamnog weba, više prostora za pohranu kriptiranog oblaka i KeeperChat. 

KeeperChat je skup kao i obiteljska pretplata (možete ih kupiti i za 9,99 dolara mjesečno). Utoliko rečeno, djeluje kao savršen dodatak Keeperovom upravljanju lozinkom. KeeperChat je aplikacija za šifriranje poruka koja završava do kraja, a nudi povlačenje poruka, privatne medijske galerije i još mnogo toga. S njom na sigurnom kanalu mogu komunicirati svi u vašoj obitelji. 

To je rečeno, dodavanje svih tih dobrota je skupo, zbog čega je Keeper na trećem mjestu. Ipak, ako vam se nešto spremi, Keeper je jedan od najboljih upravitelja lozinki. Značajke su izvrsne, sigurnost je zvučna, a upotrebljivost je suparnica najboljima. 

Ostali razlozi koji volimo čuvara

Keeper je i prije imao zahtjevnu web aplikaciju, unatoč atraktivnoj vanjštini. Srećom, razvojni tim je riješio sve poteškoće u upotrebljivosti koje smo iskusili s njegovom bivšom verzijom. Keeper je sada radost koristiti, a zadržava netaknutu jednu od svojih glavnih osobina: prilagođene zapise. 

vratar recenzija sigurnosti-revizija

Keeper prema zadanim postavkama podržava podatke o kreditnoj kartici, lozinke i adrese. Kao i 1Password, međutim, Keeper podržava prilagođena polja omogućujući vam da pretvorite unos u sve što vam se sviđa. Nakon završetka možete obojiti unose u boji, organizirati ih po imenu ili datumu, stvoriti prečac i promijeniti njihov izgled. 

Keeper pokazuje da je jednostavnost ključna kada je u pitanju upravljanje lozinkom. O našem sučelju Keeper možete saznati više o Kefferovom sučelju i drugim njegovim značajkama. Ako biste radije sami pucali, Keeper nudi 30-dnevno besplatno probno razdoblje. 

4. LastPass

LastPass zauzima prvo mjesto u našem najboljem vodiču za upravljanje besplatnim zaporkama na poleđini svog odličnog bez troškovnog osobnog plana. Iako je LastPass najpoznatiji po svom besplatnom planu, nudi i solidan obiteljski plan. S 4 dolara mjesečno, LastPass Families štiti šest korisnika, sa svim značajkama standardne pretplate. 

LastPass-Slider1

Premium značajke – poput dijeljenja jednog prema mnogima, pristupa u hitnim slučajevima i multifaktorske provjere autentičnosti – dostupne su svakom korisniku na vašem računu. Obiteljski plan, međutim, ima nekoliko svojih jedinstvenih značajki. 

Postoji središnja obiteljska nadzorna ploča na kojoj možete dodavati, uklanjati i upravljati korisnicima, kao i neograničene zajedničke mape, omogućujući vam da lako premještate prijave oko članova svoje obitelji. 

Nadalje, LastPass je jednostavan za upotrebu. Aplikacija se u potpunosti temelji na vašem pregledniku, omogućavajući vam pristup podacima trezora, bez obzira na uređaju na kojem se nalazite. Tamo možete upravljati unosima, postaviti LastPass Authenticator i podnijeti sigurnosni izazov LastPass-a, gdje se vaše lozinke postavljaju prema ostatku zajednice na temelju njihove sigurnosti.. 

LastPass-pregled-sigurnost-izazov

LastPass se s razlogom nalazi na četvrtom mjestu. Do povrede podataka došlo je 2015. godine, kada su hakeri ukrali baze podataka korisnika. Napadači nisu iskoristili nikakve korisne informacije – svi podaci trezora bili su šifrirani – ali događaj je još uvijek zabrinjavajući. Srećom, pet godina nakon kršenja pravila, nije bilo niti jednog korisničkog računa. 

Iako zastrašujuće, nesrećno kršenje LastPassa ne znači da je manje sigurno od ostalih opcija na našem popisu. Kao i ostali naši tipovi, LastPass koristi model sa nultim znanjem i AES-256 enkripciju, što je gotovo nemoguće probiti. Ako ništa drugo, kršenje zapravo pokazuje koliko je zapravo siguran sigurnosni model LastPass. 

Ostali razlozi koji nam se sviđaju LastPass

LastPassov besplatni plan stoji iznad lota (pročitajte naš KeePass vs LastPass komad), ali postoji nekoliko prednosti ako platite pretplatu. Jedna značajka odobrena plaćanjem je LastPass za aplikacije. Ovaj lokalni alat omogućuje vam da izvrsnim automatskim popunjavanjem pretraživača LastPass i koristite ga na lokalnim aplikacijama. Nema više kopiranja i lijepljenja lozinki iz preglednika. 

Čak i ako plaćate, besplatni plan LastPass-a ima neke prednosti. Budući da se bilo tko može prijaviti za račun, lako možete dijeliti lozinke s korisnicima izvan vaše obitelji. Ako želite, recimo, podijeliti Netflix lozinku s nekim, sve što trebate učiniti je stvoriti besplatni LastPass račun. 

Iako LastPass ne nudi toliko značajki kao 1Password ili Bitwarden (pročitajte naš Bitwarden vs LastPass komad), blizu je, i to po niskoj cijeni. Možete saznati više o LastPass-u i kako funkcionira u stvarnom svijetu u našem cjelovitom LastPass pregledu. 

5. RoboForm

RoboForm često u našim vodičima nema mjesta na mjestu. Nije loš upravitelj lozinki – u stvari je daleko od toga – ali ne pogađa oznaku na isti način kao 1Password, Dashlane ili Bitwarden. Za obitelji, međutim, sjaji. Za manje od 4 dolara mjesečno, RoboForm nudi zaštitu lozinkom za do pet korisnika. 

RoboForm stupca-urednik

Cijena je izvrsna, s obzirom na to da RoboForm nudi pet svojih licenci Everywhere za cijenu dvije. Iako u planu nedostaju neke središnje značajke upravljanja 1Passwordom, unose jednostavno možete dijeliti između korisnika na vašem računu. Svaki član obitelji također ima prednosti pretplate Everywhere, uključujući sigurnosno kopiranje u oblaku i sinkronizaciju s više uređaja. 

 

Međutim, jasno je da RoboForm nije napravljen posebno za obitelji. Nedostatak središnjeg upravljanja znači da ne postoji bilo kakav dnevnik aktivnosti ili dijeljenje čitavog trezora. Slanje unosa ili mape korisniku na vašem računu je jednostavno, ali ne može se odobriti potpuni pristup trezoru. 

Postoje i problemi s upotrebljivošću. Iako RoboForm inherentno nije teško koristiti, korisničko sučelje je vidljivo datirano u usporedbi s ostalim našim stavkama. RoboForm predstavlja unose u hijerarhiji koja se odnosi na Windows Explorer. Nije ga teško zaobići, ali drugi upravitelji zaporki rješavaju organizaciju unosa s više milosti. 

RoboForm-urednik

Ostali razlozi koji volimo RoboForm

RoboFormovo korisničko sučelje podparapa izrađeno je nevjerojatnom fleksibilnošću. Čak i više od Bitwardena, RoboForm možete prilagoditi na bilo koji način koji želite. To uključuje prilagođene interventne tipke za razne funkcije, dok je aplikacija minimizirana, kao i odlučivanje o načinu rukovanja automatskim popunjavanjem i funkciji trake za pretraživanje u aplikacijama. 

RoboForm-settings

Ove opcije nisu potrebne, svakako, ali za one koji vole lutati, dodatak su dobrodošli. Nadalje, RoboForm je jeftin. Za samo 4 USD mjesečno za pet računa lako je pregledati poteškoće upotrebljivosti RoboForma, posebno s onim koliko može ponuditi u obliku prilagodbe. 

O našem iskustvu s RoboFormom možete saznati u našoj recenziji RoboForm. Alternativno, možete se prijaviti za RoboForm Families, koji nudi 30-dnevno pravilo povrata novca. 

Odabir najboljeg upravitelja lozinki za obitelji

Pri odabiru najboljeg upravitelja lozinki za obitelji plan za više korisnika je, očito, ključan. Prema našoj definiciji, plan za više korisnika je svaka pretplata koja ima prednosti osobnog plana, ali također dolazi sa jednostavnim mogućnostima dijeljenja. Na taj način možete jednostavno zamijeniti unose s ostalim članovima obitelji. 

Uz to, potražili smo upravitelje lozinki koji nude središnje područje za upravljanje svim korisnicima na vašem računu. Iako nismo bili toliko duboki u upravljanju korisnicima kao u najboljem upravitelju lozinki za vodič za mala poduzeća, lijepo je vidjeti osnovnu kontrolu nad dozvolama i vlasništvom unosa.. 

Nastavljajući na višekorisničkom planu, tražili smo upravitelje lozinki koji nude značajan popust za kupnju višekorisničkog plana na nekoliko osobnih licenci. Na isti način razmotrili smo i skalabilnost za velike obitelji, iako je to teško postići u obiteljskim rješenjima zaporki. 

Za cijenu, pucali smo za manje od 5 dolara za najmanje pet korisnika. To je rečeno, imamo jedan ulaz koji nadilazi to, ukoliko se odlučite kupiti neku dodatnu opremu. Uprkos tome, ako vam je proračun nizak, postoje upravitelji lozinki poput Bitwardena koji svaki mjesec mogu zaštititi cijelu obitelj za otprilike $. 

Iskoristivost i značajke

Upravitelj zaporki nije dobar ako ga vaša obitelj ne koristi. Zbog toga smo se fokusirali na alate koji nude izvrsnu upotrebljivost. Na taj način, ako imate nekih članova obitelji na ogradi oko usvajanja novog sustava, tranzicija će biti lagana. U idealnom slučaju, upravitelj lozinki olakšava iskustvo pregledavanja, a ne teže. 

Upotrebljivost je ključna, ali isto tako i značajke. Stvari poput načina putovanja 1Password i šifrirane aplikacije za čuvanje šifriranih podataka dovele su ih do vrha ljestvice, dok opcije poput RoboForma stoje pri dnu. Međutim, značajke su uglavnom igrale ulogu u rangiranju ovog popisa, a ne u tome je li upravitelj lozinki zaradio mjesto na njemu. 

Iako su naši unosi rangirani na način na koji mi najbolje smatramo, bilo koja od pet opcija dobro će poslužiti vašu obitelj. 1Password je za većinu ljudi naša preporuka prelaska, ali druge opcije, poput Bitwardena i RoboForma, mogu vam odgovarati ovisno o proračunu i potrebnim značajkama. 

Napomena o sigurnosti

Očito je da je sigurnost od najveće važnosti pri odabiru alata za upravljanje lozinkom. Provjerili smo svaku od opcija, prenijeli tehničku dokumentaciju, razgovarali s predstavnicima podrške i vlastitim internim testiranjem kako bismo osigurali da se vaši podaci čuvaju. Možete pročitati našu usporedbu Dashlane vs 1Password za uvid u to kako duboko idemo na sigurnost. 

Iako smo ovdje i tamo spomenuli sigurnost za svaki naš odabir, ne trebate mu posvetiti puno računa kad odlučujete. Naših pet opcija imaju izvrsnu sigurnost, osiguravajući čuvanje vaših osjetljivih podataka. 

Završne misli

Kad je riječ o upraviteljima lozinki za obitelji, 1Password se nalazi na vrhu. Iako je skupo oko 5 USD mjesečno, 1Password dolazi s dugim popisom značajki, uključujući 1Password X i ograničene putne karte. Uz to, jedan je od najsigurnijih upravitelja lozinki vani sa svojim jedinstvenim dva modela tajnih ključeva. 

Ako želite uštedjeti nekoliko kostiju, Bitwarden je odlična alternativa, koja nudi većinu funkcionalnosti 1Password-a po petini cijene. Čuvar je također dobar izbor, iako počinje sjajiti samo ako želite kupiti dodatke za svoju pretplatu. 

Koji upravitelj lozinki koristite za svoju obitelj? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map