Najbolji upravitelj lozinki za malo gospodarstvo 2020

Iako vam osiguranje poduzeća često može biti zastrašujući zadatak, malo je alata koji su jednostavniji za implementaciju od upravitelja lozinki. Za razliku od većine mrežnih sigurnosnih alata, upravitelji zaporki pomažu u očuvanju računa kako bi ih olakšali. U ovom vodiču s najboljim upraviteljem zaporki za mala poduzeća prikazati ćemo vam najboljih pet. 


Izvukli smo pet opcija iz našeg najboljeg vodiča za upravljanje zaporkama, a sve vam mogu pomoći u osiguranju zaporki u vašem poslovanju. Dat ćemo kratak pregled svakog od njih i zašto je to sjajna opcija za tvrtke, ali pročitajte odgovarajuću recenziju ako želite više informacija. 

Ako želite kratak odgovor, najbolja je opcija 1Password, a slijede je Dashlane i Zoho Vault. Iako je skupo, 1Password nudi mnoštvo funkcija, uključujući besplatni obiteljski plan za svakog zaposlenika (ipak su poput obitelji).

Odabir najboljeg upravitelja lozinki za male tvrtke

Odabir upravitelja zaporki za malo poduzeće više uključuje odabiranje plana za više korisnika s polica. Iako timovi od 10 ili manje mogu nadmašiti vrlo malo s nekomercijalnim planovima za više korisnika, namjenski upravitelj poslovnih lozinki dolazi s nekim prednostima. Konkretno, upravitelji poslovnih lozinki su skalabilni. 

Prilikom izrade našeg popisa tražili smo upravitelje lozinki koji bi se mogli prilagoditi veličini vašeg poslovanja. To dolazi u obliku upravljanja korisnicima, dijeljenja grupa i integracije s uslugama kao što su Duo i Active Directory. Iako te značajke možda nisu bitne za male timove, brzo postaju važne kada porast broja korisnika raste. 

Uz to smo se osvrnuli i na sigurnost. Nužni model znanja, vrhunsko šifriranje i sigurna razmjena zaporki su neophodni. Pored toga, tražili smo usluge koje nude kontekstualnu multifaktorsku provjeru autentičnosti, koji pružaju dodatni sloj sigurnosti u slučaju da zaposlenik izgubi glavnu lozinku.

Najbolji upravitelji lozinki za malo gospodarstvo 2020

 1. 1Password
 2. Dashlane
 3. Zoho trezor
 4. Bitwarden
 5. LastPass
 6. Počasni spomen: OneLogin

1. 1Poslovna riječ

1Password nudi sve što bi tvrtka mogla poželjeti, sa širinom značajki, jednostavnim brodom i jednostavnim sučeljem. Na prvom je mjestu u našem najboljem vodiču za upravljanje lozinkama za obitelji zbog njegove predanosti planovima za više korisnika, a to prelazi u poslovni kraj stvari.. 

1Password-add-entry

Dostupna su dva poslovna plana: Timovi i Poslovni. Timski plan bolji je za male odjeće, nude iste značajke kao i osobni plan, kao što su neograničeni zajednički trezori i dvofaktorska provjera autentičnosti. Dolazi i s poslovnim značajkama, uključujući Duo integraciju i administrativnu ploču. 

Za timove od, recimo, manje od 20, ovaj plan djeluje dobro. Međutim, u poslovnom planu svijetli 1Password. 

Uz VIP podršku, Business nudi izvješća o korištenju, prilagođene uloge, dnevnik aktivnosti, detaljnu kontrolu pristupa trezoru, pružanje usluge Active Directory i još mnogo, puno više. 1Password čak daje svakom korisniku besplatni račun Families, koji obično samostalno košta 4,99 dolara. 

Dodatne značajke, međutim, dolaze po cijeni. 1Password ima skupe poslovne planove, s timovima koji posluju po 4 USD mjesečno, a Business po dvostruko većoj cijeni. 

Trošak je vrijedan toga, zahvaljujući dugom popisu značajki i integracija 1Password. U skladu s tim, ne postoji slojevita struktura cijena, što znači da ćete platiti isto po korisniku, bez obzira koliko velika je tvrtka. 

Ako tražite stotine računa, Enterprise plan – najbolji nivo usluge 1Password – vjerojatno vam najbolje odgovara. Ovdje 1Password pruža priliku prilagoditi svoje sposobnosti, nudeći namjenskog upravitelja računa, obuku prilagođenog postavljanja i inženjera na brodu. 

Enterprise plan nudi samo citiranjem, a s obzirom na to koliko je poslovna pretplata, možete očekivati ​​da će to biti prilično novčan. 

1Poslov u praksi

Osim toga, 1Password se svakodnevno ponaša kao najbolji upravitelj lozinki za mala poduzeća. Aplikacija je mrtva, jednostavna za upotrebu, što omogućava vama i vašim korisnicima da stvore onoliko trezora koliko želite. Unutar tih trezora možete dodati lozinke i organizirati ih s oznakama, uz preciznu kontrolu nad tim tko ima čemu. 

1Password recenzija-svodovi

Iako postoji mnogo dobrota za administratore koji se mogu dobro pozabaviti, zaposlenici lako mogu iskoristiti snagu 1Password-a. Na primjer, 1Password X pruža iskustvo upravljanja lozinkom isključivim za preglednik, omogućavajući vašim zaposlenicima da vide njihove podatke bez obzira na to koji operativni sustav pokreću.. 

Postoji nekoliko drugih korisnih značajki, uključujući Towertower, koje pokazuju sigurnost računa u vašoj tvrtki. O ovim značajkama možete saznati u našem pregledu 1Password ili ga sami prepustiti besplatnom pokusu od 30 dana.

2. Dashlane

Dashlane nije tako skalabilan kao 1Password kada je riječ o većim poduzećima, činjenica koja je radila na štetu naše usporedbe Dashlanea i 1Password. Međutim, za male tvrtke je izvrsno. S jednim planom i lako razumljivim cijenama, Dashlane je savršen za timove sa manje od stotinu korisnika. 

dashlane-Slider1

Poslovni plan pokreće 4 USD mjesečno po korisniku i naplaćuje se godišnje. Uključuje sve značajke Dashlane-ovog Premium članstva, uključujući praćenje tamnog weba i podršku za U2F, iako ne dolazi s virtualnom privatnom mrežom koja se vidi s osobnom verzijom. Unatoč tome, Dashlaneova tražena cijena je 1 USD manja po korisniku nego ako bi svi u vašoj tvrtki kupili osobni plan. 

Zaposlenici neće trebati ni osobni upravitelj lozinki s uslugom Dashlane. Uključuje i Smart Space Management koji omogućuje svakom korisniku pohranjivanje osobnih podataka i podataka vezanih uz posao na isti račun. Te se prijave dijele na različita područja, tako da vaši zaposlenici mogu biti sigurni kod kuće i na poslu. 

dashlane-pregled-uredi-ulaz

Dashlane se baš i ne osjeća kad je riječ o poslovnim integracijama, a nedostaje mu potpora za stvari poput MFA-a za cijelu kompaniju. U skladu s tim, još uvijek je kompetentan upravitelj poslovnih lozinki s podrškom za dijeljenje grupa, administrativnom konzolom i upraviteljem računa za planove za više od 50 korisnika.. 

Dashlane-ova patentirana sigurnost

Izvan cijene i značajki, Dashlane stoji iznad paketa uz izvrsnu sigurnost. Struktura zapravo zahtijeva svoj američki patent, a kad je MIT prošao kroz nju 2016., ustanovio je da je sigurnost gotovo nemoguće probiti. To je zato što korisnici Dashlane-a imaju glavnu lozinku zajedno s karakteristikama hardvera za provjeru autentičnosti vašeg računa. 

Dashlane nema znanje o vašoj glavnoj lozinki, što vrijedi za većinu upravitelja lozinki. Kada postavite novi uređaj, on generira ključ koristeći 38 slučajnih znakova na temelju hardverskih i softverskih specifikacija s funkcijom OpenSSL RAND_byte. Ovaj je ključ uređaja zajedno s vašom glavnom zaporkom potreban za otključavanje računa. 

Sigurnosna struktura postoji više o čemu možete saznati u našem cjelovitom pregledniku Dashlanea. Ako radije provedete malo vremena, možete isprobati poslovni plan besplatno, nije potrebna kreditna kartica ili razgovarati s nekim na Dashlaneu o tome kako pretplata može pomoći vašem radu.. 

3. Zoho trezor

Zoho Vault, za razliku od Dashlanea i 1Password-a, fokusiran je isključivo na tvrtke. Iako je dostupan besplatni osobni plan, jasan je Trezor koji cilja operacije više korisnika. Taj fokus donosi svoje koristi – u obliku niske cijene i višestruke integracije trećih strana – i neke nesretne nedostatke.. 

Zoho-Vault-slider2

Umjesto da zaključuje pohranu dokumenata i podršku iza svojih različitih slojeva, Vault segmentira svoje planove na temelju platformi s kojima se može integrirati. Najskuplji plan, Enterprise, sadrži potpunu integraciju s Azure, Active Directory, Okta i još mnogo toga, kao i podršku za pojedinačnu prijavu putem servisa poput OneLogina (o tome više o tome kasnije). 

Zoho-Vault-integracije

Izvan integracija, Zoho također ima finu detaljnu kontrolu nad korisnicima, bez obzira koji plan odabrali. Super admini imaju kontrolu nad svakim zaposlenikom i unosom pohranjenim na vašem računu. Pomoću te razine kontrole mogu postavljati pravila o lozinkama, opozvati i dodati pristup lozinkama i mapama, pozvati nove korisnike i prenijeti vlasništvo nad lozinkama. 

Nažalost, Zoho Vault, kao voditelj zaporki usmjeren na poduzeća, dizajniran je na taj način u smislu dizajna. Nije tako pristupačan kao Dashlane ili 1Password jer ima naizgled beskrajne izbornike i opcije. Iako su oni neophodni za administratore, većina korisnika neće upotrebljavati ništa osim proširenja preglednika. 

Cijena Zoho trezora

Iako je Enterprise pretplata na Zoho skupa, a košta više od 6 USD po korisniku mjesečno, mala poduzeća na proračun mogu dobiti za manje od 1 USD po korisniku. Standardni plan Zoho Vaulta sadrži većinu funkcija usluge, uključujući korisničku kontrolu upravljanja, sigurnosne kopije trezora i integraciju G Suite-a, za samo 0,90 USD po zaposlenom. 

Standard nedostaje neke značajke, naime mogućnost grupiranja korisnika i zaporki, ali za timove s manje od 20 korisnika dovoljno je. Možete saznati više o cijenama i značajkama trezora u našoj recenziji Zoho Vault ili ga sami prepustiti besplatnoj probnoj verziji. 

4. Bitwarden

Bitwarden je obično poznat kao besplatni upravitelj lozinki s otvorenim kodom za osobnu upotrebu (u stvari, svrstan je u naš najbolji vodič za upravljanje besplatnim zaporkama). Međutim, programeri koji stoje iza Bitwardena većinu svog novca zarađuju od pretplata za više korisnika. Iako nije tako bogat značajkama kao naše prethodne mogućnosti, Bitwarden je vrlo fleksibilan. 

bitwarden-Slider1

Ključna značajka Bitwardena za tvrtke je samo hosting. Bitwarden stavlja na raspolaganje sav izvorni kod koji vam omogućuje da ugostite njegov mrežni niz na Linuxu, macOS-u ili Windows-u. Proces je također jednostavan zahvaljujući Dockerovoj podršci. Iako će vam trebati osnovno shvaćanje umrežavanja, ne treba vam administrator sustava za domaćin Bitwarden poslužitelja. 

bitwarden-self-domaćin-udžbenik

Bitwarden nudi dva plaćena plana: Timovi i Enterprise. Postoji i besplatni plan i mada tehnički možete koristiti preko računa, dijeljenje zaporki je ograničeno na dva korisnika. Timovi plan, u iznosu od 5 USD mjesečno, podržava neograničene korisnike, dijeljenje i prikupljanje. Osnovna cijena obuhvaća pet korisnika, ali možete dodati više po cijeni od 2 USD mjesečno. 

Međutim, Enterprise je prikladniji za većinu poduzeća. Svaki mjesec pokreće 3 dolara za svakog korisnika, ali dolazi s puno dodatnih mogućnosti. Pored sinkronizacije korisnika i direktorija, Enterprise sadrži zapise događaja, tako da možete pratiti sve događaje zaporke na svom računu. Nadalje, svaki korisnik na vašoj pretplati dobiva besplatno Premium članstvo. 

Bitwarden je jeftin i iznenađujuće dostupan, ali će bolje služiti onima koji imaju znanje kako da koriste njegov izvorni kod. Možete saznati više u našoj Bitwardenovoj recenziji ili pokrenuti besplatno suđenje Timovi ili Enterprise kako biste vidjeli kako vam se sviđa. 

5. LastPass

LastPass, kao i Bitwarden, ima sjajan upravitelj osobnih lozinki. Također ima niz poslovnih rješenja koja odlikuju isto jednostavno sučelje i izvrsne mogućnosti automatskog popunjavanja. 

LastPass-Slider1

Iako LastPass nudi četiri poslovne fokusirane pretplate, samo se dvije odnose na upravljanje lozinkom: Timovi i Enterprise. Prva je za pet do 50 korisnika s ograničenim mogućnostima. Dobivate sve značajke osobne pretplate, ali po cijeni od 4 USD mjesečno za svakog korisnika cijena je visoka. 

Poduzeće je skupo, iako ima dovoljno mogućnosti za opravdavanje premije od 2 USD. U skladu sa SSO podrškom, integracijom direktorija i naprednim korisničkim izvještajima, Enterprise nudi potrebne značajke za svako rastuće poslovanje. Također nije ograničeno na 50 korisnika, što znači da možete povećati pretplatu kao i vaše poslovanje. 

LastPass-pregled-poslovno-cijena

LastPass također nudi multifaktornu provjeru autentičnosti za tvrtke, samostalno ili u sklopu Enterprise pretplate. Iako svi planovi dolaze s podrškom za 2FA, MFA ima prilagodljivu arhitekturu koja koristi kontekstualnu analizu za provjeru autentičnosti korisnika. Iza standardnih vremenskih kodova, MFA LastPass dodaje dodatni sloj sigurnosti svaki put kada se korisnik prijavi. 

Umjesto toga, LastPass je skup, odgovara 1Passwordu pri vrhu i istovremeno nudi manje mogućnosti (pročitajte našu usporedbu 1Password vs LastPass). Unatoč tome, to je čvrst alat za upravljanje lozinkom za male tvrtke. Možete saznati više u našoj LastPass recenziji ili isprobati poslovnu pretplatu kako biste vidjeli kako se ponašati prema njoj.

Počasni spomen: OneLogin

OneLogin nije upravitelj lozinki, ali vrijedi spomenuti u ovom vodiču. Radi se o usluzi provjere autentičnosti s jednom prijavom i s više faktora, temeljeći na MFA servisu koji LastPass ima (dvije nisu povezane; OneLogin ima samo više značajki). OneLogin ne biste trebali koristiti samostalno, već dodatak alatu kao što je Zoho Vault. 

Umjesto pohranjivanja lozinki i automatskog popunjavanja za razne web stranice, OneLogin djeluje tako što jednom provjerava autentičnost korisnika i upravlja vjerodajnicama za tog korisnika u više poslovnih aplikacija. Slično je s upraviteljem zaporki, ali umjesto prijave, autentifikacijom već upravlja OneLogin. 

onelogin pregledniku sučelje

Nadalje, OneLogin nudi kontekstualnu MFA, koja koristi razne čimbenike da bi utvrdila može li korisnik otključati svoj račun ili ne. SmartFactor provjera identiteta, kako ga OneLogin naziva, koristi Vigilance AI za nadzor svakog pokušaja prijave. Pomoću strojnog učenja dva se alata navikavaju na normalno ponašanje korisnika u vašoj tvrtki. 

Ako se pojavi nešto neobično, administrator će biti obaviješten o ocjeni rizika na temelju faktora, uključujući podrijetlo IP adrese, doba dana i vrstu mreže. Ova vrsta MVP korisna je za velike tvrtke s različitim osjetljivim podacima. Iako sam po sebi nije sjajan upravitelj lozinki, to je suštinski dodatak za tvrtke koje se bave njihovom sigurnošću. 

Završne misli

Kada je u pitanju zaštita vaših zaposlenika, teško je pobijediti 1Password. Iako je skupo, 1Password nudi toliko dobrota da je cijena lako opravdana. Ako su vam troškovi previsoki, postoje neke alternative u obliku Zoho Vaulta, Dashlanea i Bitwardena. Ne nude toliko, ali koliko god bili jeftini, teško je žaliti. 

Koji alat za lozinku koristite za svoju tvrtku? Zašto ste ga izabrali? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map