Najbolji upravitelj lozinki za iOS 2020: Sigurnost u pokretu

Iako Apple uključuje vlastiti alat za upravljanje lozinkom iCloud Keychain s iOS uređajima, postoji puno prednosti od nadogradnje na uslugu treće strane. Osim što dobivaju proširene značajke i bolju sigurnost, namjenski upravitelji lozinki dolaze s velikom prilagodljivošću, omogućujući vam odabir načina i na koji način ćete pohraniti svoje lozinke.. 

Izvlačeći se iz našeg vodiča s najboljim upraviteljima lozinki sastavili smo popis pet najboljih upravitelja lozinki za iOS. Razgovarat ćemo malo o svakom i zašto je sjajan izbor za iOS, kao i zašto je općenito dobar izbor.. 

Najbrži način zaštite sigurnosnih zaporki za iOS jest 1Password. Iako imamo i druge opcije koje ga na ovaj ili onaj način suparuju, 1Password se dosljedno pojavljuje na vrhu u pogledu značajki, cijene, sigurnosti i ljubaznosti korisnika. Možete dobiti 30-dnevno probno razdoblje da biste vidjeli kako vam se sviđa, iako postoje opcije poput Dashlane-a, koje nude i ograničeni besplatni plan.

Najbolji upravitelj lozinki za iOS

  1. 1Password
  2. Dashlane
  3. Bitwarden
  4. LastPass
  5. Čuvar

1. 1Poslovna riječ

IOS-1Password

1Password je naša preporuka kada se bilo tko pita o najboljem novcu za upravljanje lozinkom. Također je potpuno pogodan za iOS, sa sučeljem bez gluposti, izvrsnim automatskim popunjavanjem i dugačkim popisom značajki. I cijena je prilično jeftina, iako 1Password ne nudi besplatnu verziju. 

Osobni račun radi oko 3 USD mjesečno i dolazi s neograničenim prostorom za pohranu i sinkronizacijom na više uređaja. Na iOS-u, osobni korisnici imaju pristup i drugim značajkama 1Password, uključujući 1Password Watchtower. Ova značajka omogućuje vam da brzo vidite stare, ponovno korištene i slabe lozinke na svojim računima. 

1Password se također integrira s Apple Watchom, tako da brzo možete vidjeti informacije iz svojih trezora. To uključuje jednokratne lozinke za dvofaktorsku provjeru autentičnosti, brojeve kreditnih kartica, podatke o bankovnom računu i WiFi vjerodajnice. Sve dok imate Apple Watch, možete saznati ove podatke bez potrebe da izvlačite telefon. 

Kada imate iPhone ili iPad, iskustvo je izvrsno. Najnovija verzija programa 1assass izrađena je od temelja za iOS 12, nudeći potpunu podršku za biometrijsku provjeru identiteta putem Face ID-a i skeniranja otisaka prstiju, kao i bešavno automatsko popunjavanje unosa. Ako tražite bogata značajka, siguran upravitelj lozinki na iOS-u, ne postaje puno bolji od 1Password-a.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju 1Password

Iskusnost iOS-a 1Password možda je izvrsna, ali ne čini vrh ovog popisa da nije bilo njegove izvrsne sigurnosti. Kao i drugi upravitelji lozinki, i 1Password zahtijeva glavnu lozinku za koju nema znanje. Međutim ona zahtijeva i tajni ključ na temelju vašeg uređaja. 

Ovaj model s dva tajna ključa znači da čak i ako netko ima vašu glavnu lozinku, treba im i pristup jednom od vaših ovlaštenih uređaja koji koristite za otključavanje računa. Ključ uređaja generira se na temelju hardverskih i softverskih specifikacija i pohranjuje se u šifriranom obliku lokalno na vašem uređaju. 

Izvan sigurnosti, 1Password ima dugačak popis jedinstvenih značajki. Naš je omiljeni način putovanja koji vam omogućuje da uklonite sve podatke s mobilnog uređaja dok putujete i pohranite ih u trezor. Ako recimo izgubite telefon, vaši osobni podaci nisu ugroženi. Naravno, nakon što stignete na svoje odredište, vaši podaci su samo jedan dodir.

S pretplatom imate pristup i 1Password X, verziji 1Password-a koja je ekskluzivna za preglednik. Ako vas zanima, 1Password nudi besplatno 30-dnevno probno razdoblje za nove korisnike. Uvijek možete pročitati našu recenziju 1Password i saznati više. 

2. Dashlane

Dashlane stalno trguje udarcima s 1Passwordom kada je u pitanju najbolji upravitelj lozinki (možete vidjeti koliko su se ta dva podudaraju u našoj usporedbi Dashlane vs 1Password). Bez obzira na to koje mjesto zauzima prvo, jedno je jasno: Dashlane bi mogao biti najbolji upravitelj lozinki za iOS.

Na drugom mjestu smo zbog cijene. Dashlane je mjesečno 2 dolara skuplji od 1Password-a. No, opravdava veći trošak proširenim popisom značajki, uključujući virtualnu privatnu mrežu i praćenje tamnog weba, dvije značajke koje 1Password ne nudi. 

Po cijeni, dodatni su proizvodi izvrsni, posebno s obzirom na to da im možete pristupiti na svom iOS uređaju. Dashlane prikazuje izvještaje s tamnim mrežama putem nadzorne ploče identiteta, koji također pokazuje nedavna kršenja podataka i vaše cjelokupno zdravlje lozinkom. Ako se pretplatite na pretplatu 10 Plus mjesečno Premium Plus, na ovoj stranici također možete pratiti kredit. 

Na mnoge načine Dashlane je poput kombinacije zaštite krađe identiteta / upravitelja lozinke, a za to su dodatni troškovi više nego opravdani. S izvrsnom lakoćom korištenja, opsežnim funkcijama i besprijekornim automatskim popunjavanjem na iOS-u, Dashlane je odličan izbor. Ipak, možete uštedjeti nekoliko kostiju pomoću 1Password.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju Dashlane

Kao i 1Password, Dashlane koristi jedinstveni sigurnosni model koji zapravo zahtijeva vlastiti američki patent. U studiji MIT-a iz 2016. godine o modelu, zaključio je da je Dashlane gotovo neshvatljiv, koristeći model s dva tajna ključa u istom smislu kao i 1Password. Opet, za otključavanje računa potreban je ključ uređaja i vaša lozinka. 

Sigurnost je izvrsna, ali Dashlaneov popis dobrobiti je ono što prodaje zujanje. Možete se zaštititi putem Interneta na više načina pomoću jedne pretplate, a Dashlane nudi upravljanje lozinkom, zaštitu od krađe identiteta i VPN. Posljednja dva nisu dobra kao naša najbolja zaštita od krađe identiteta i najbolji VPN tipovi, ali kao dodaci u paketu, lijepo ih je vidjeti. 

To ne znači da su Dashlaneova poboljšanja kvalitete života. Na primjer, uključuje automatsku izmjenu zaporki koja će ažurirati vaše prijave na web stranicama jednim klikom. Iako na popisu podržanih datoteka nedostaju neke kritične web lokacije, Dashlane podržava dobar niz usluga na koje ćete naići, uključujući Reddit. 

Sve u svemu, Dashlane se više fokusira na značajke i nudi cijenu koja mora biti jednaka. Ako tražite osnovni upravitelj zaporki, Dashlane je čvrst alat, ali stvarno dolazi na svoje kada koristite dodataka. Možete saznati više o njima u našoj recenziji Dashlane ili se prijavite za besplatan račun da biste vidjeli kako vam se sviđa.

3. Bitwarden

bitwarden-mobile

Bitwarden je besplatni upravitelj lozinki s otvorenim kodom koji nema toliko dobar posao. Iako nije jedina besplatna opcija na iOS-u, Bitwarden nije izrezan od iste tkanine kao i drugi alati otvorenog koda (pročitajte našu recenziju KeePass da biste vidjeli što mislimo). Unatoč tome što se nudi besplatno, Bitwarden se osjeća kao potpuno realizirani komercijalni proizvod. 

Aplikacija iOS je čista i jednostavna za zaobilaženje, a isporučuje se sa svim značajkama radne verzije. Nadalje, Bitwarden uključuje neograničeno pohranjivanje i sinkronizaciju na više uređaja, što znači da možete uvesti lozinke pomoću verzije radne površine i pristupiti im sa svog mobilnog uređaja. 

Poput 1Password-a i Dashlane-a, automatsko popunjavanje je lagano s Bitwardenom, sve dok vaš uređaj podržava iOS 12. Bitwarden već djeluje sa Safarijem i Chromeom, bez obzira na kojoj web stranici ste. Za lokalne aplikacije Bitwardenovo automatsko popunjavanje također radi sa stotinama podržanih usluga. 

Možete dobiti puno besplatno, ali još uvijek postoje ograničenja koja Bitwarden nameće. Na primjer, besplatni korisnici mogu dijeliti zaporke samo s najviše dva korisnika. Međutim, Bitwarden nudi premium pretplatu za samo 10 USD po korisniku, što uključuje šifriranu pohranu datoteka, dodatne opcije 2FA i prioritetnu korisničku uslugu..

Ostali razlozi koji volimo Bitwarden

Bitwardenova priroda otvorenog koda sadrži popis prednosti, od kojih je najzanimljivije samoposluživanje. Iako je sinkronizacija s više uređaja putem Bitwardenovog oblaka uključena besplatno, možete koristiti i svoj poslužitelj zaporki. Bitwardenova mrežna skupina servera javno je dostupna za upotrebu s Dockerom.

Pomoću vlastitog poslužitelja možete sinkronizirati lozinke na uređajima bez brige o sigurnosnim problemima koji mogu nastati prilikom sinkronizacije s trećom stranom. Trebat će vam osnovno znanje o umrežavanju, ali sve dok vam je ugodno lijepljenje nekoliko naredbi naredbenog retka, to nije teško učiniti. 

To što je Bitwarden besplatan, ne znači i da je to neispravnost u pogledu sigurnosti. S javno revidiranim kodom i programom za stvaranje pogrešaka, Bitwarden je jedan od najsigurnijih upravljača lozinkom. Kao i naša prva dva biranja, on koristi krajnju enkripciju AES-256 o kojoj saznajete u našem opisu šifriranja. 

Bitwarden možda nema zvukove i zvižduke 1Password i Dashlane, ali na nisku cijenu besplatnih, teško je žaliti. Možete saznati više u našoj Bitwardenovoj recenziji ili se prijaviti za račun da biste vidjeli kako postupiti prema njemu.

4. LastPass

LastPass-iOS

LastPass je našao Bitwarden u našem najboljem vodiču za upravljanje besplatnim zaporkama, uglavnom na poleđini njegovih značajki. Odličan je besplatni upravitelj lozinki i to iskustvo dobro prenosi na iOS. LastPass govori o jednostavnosti upotrebe, bešavnom zrcaljenju iskustva preglednika na vašem mobilnom uređaju. 

Kroz aplikaciju za iOS možete pregledavati, uređivati ​​i dodavati unose. Popis podržanih unosa također je dugačak. LastPass podržava osnove kao što su vaše lozinke i kreditne kartice, kao i informacije o putovnicama, bankovni podaci i još mnogo toga. Svaki od tih unosa podržava bilješke i privitke datoteka koje možete stvoriti ili prenijeti putem iOS aplikacije. 

IOS 12 integracija je također izvrsna. LastPass podržava Touch ID i Face ID za provjeru autentičnosti, pa čak i integrira s Apple Watchom. Iako integracija nije tako široka kao 1Password, LastPass Authenticator možete koristiti sa svojim Apple Watchom, što je naš popis najboljih 2FA aplikacija. Pročitajte naš dio 1Password vs LastPass.

Ipak, LastPass ocjenjujemo četvrtim zbog kršenja podataka u 2015. godini. Iako nijedna korisnička računica nije ugrožena, napadači su ipak zaključili bazu podataka punu šifrirane podatke. Prekršaj vas ne bi trebao preplašiti – ako ništa drugo, pokazuje koliko je LastPass siguran – ali svejedno je to što treba razmotriti. 

Ostali razlozi koji nam se sviđaju LastPass

LastPass noktira korisničko iskustvo mnogo više od ostalih upravitelja lozinki. To je alat koji se temelji na pregledniku, što znači da ne postoji lokalna aplikacija koja bi se mučila sa radnom površinom. To donosi neke prednosti, od kojih je najvažnija pristup preko platformi. Bez obzira na OS-u koje radi na vašem računalu, možete pristupati svojim podacima dok je preglednik dostupan. 

LastPass je također besplatan, što olakšava prodaju onima koji su na ogradi oko upravitelja lozinki. Besplatni plan je izvrstan, napunjen sinkronizacijom na više uređaja i neograničenim pohranom lozinki. Mnogi upravitelji lozinki preskaču sinkronizaciju s više uređaja na svojim besplatnim planovima (pročitajte naš pregled RememBear za primjer toga), čineći LastPass još privlačnijim (pročitajte našu usporedbu KeePass vs LastPass). 

Kao posljedica toga, pretplata na premium se ne čini vrijednom. Plaćanje vam pruža nekoliko dodatnih značajki, ali većina osnovnih funkcionalnosti uključena je u besplatni plan. LastPass, međutim, nudi izvrsne pretplate za poslovanje, zbog čega je zaradio klimu u našem najboljem vodiču za lozinku za male tvrtke. 

LastPass je solidan upravitelj lozinki s iznenađujuće velikodušnim osobnim planom. Rečeno je da se ne osjeća toliko robusno kao 1Password ili Dashlane na kraju stvari. Više o tome možete pročitati u našoj LastPass recenziji ili stvoriti vlastiti račun kako biste ga iskoristili. 

5. Čuvar

Keeper-iOS

Na našem popisu nalazi se Keeper koji je na petom mjestu uglavnom zbog cijene. Iako je skup za oko 5 dolara mjesečno za kompletan paket, Keeper uključuje puno funkcionalnosti i lijepo sučelje na iOS-u. Također je vrlo prilagodljiv te vam omogućuje spremanje gotovo svih vrsta unosa koje želite. 

Izvan okvira, Keeper podržava lozinke, kreditne kartice i identitete, iako taj popis možete proširiti prilagođenim poljima. Iako Keeper nema prilagođene vrste unosa na isti način kao 1Password, možete sastaviti predloške predviđene putem prilagođenih polja. Pored njih možete priložiti datoteke i dodavati bilješke u svoje zapise.

Kao i ostali naši unosi, Keeper podržava 2FA s Apple Watchom, ali možete se i autentificirati na druge načine. Kroz Keeper DNA možete koristiti svoje internetske stvari (IoT), poput Amazonove Alexa, za provjeru svog identiteta. Uz to, ne morate unositi drugi faktor prilikom svake prijave, a sve dok primate sigurnosne prednosti 2FA. 

Iako je Keeper skuplji ako kupite sve njegove dodatke, sam upravitelj lozinki jeftini je 30 dolara godišnje. Međutim, i dalje preporučujemo da idete s Max paketom. Za istu cijenu kao i Dashlane mjesečno, uključuje praćenje tamnog weba, neograničeno spremanje lozinki i KeeperChat aplikaciju (pročitajte našu usporedbu Dashlane vs Keeper). 

Ostali razlozi koji volimo čuvara

Kada govorimo o tome, KeeperChat je glavni razlog što je Keeper voditelj vaše lozinke. To je krajnja do kraja šifrirana aplikacija za razmjenu poruka koja osigurava da vaše poruke ostanu između vas i onoga kome ih šaljete. Dolazi s nizom značajki koje nema ni vaša uobičajena aplikacija za slanje poruka.

Oni uključuju povlačenje poruka, samouništavanje poruka, privatnu galeriju medija i 20 GB šifrirane pohrane datoteka. Kao što je slučaj s bilo kojom šifriranom aplikacijom za razmjenu poruka, i vi i primatelj će vam trebati KeeperChat da bi mogao raditi. 

Iako to može biti gnjavaža za osobne korisnike, KeeperChat dobro funkcionira s obiteljima, zbog čega je Keeper zaradio mjesto u našem najboljem vodiču lozinki za obitelji. 

Izvan iskustva u iOS-u, Keeper također ima sjajno iskustvo preglednika (zapravo je napravio naš popis najboljih proširenja upravitelja lozinki). Pomoću njega možete automatski popuniti polja zaporki, automatski snimiti nove prijave i upravljati trenutnim unosima. Naravno, proširenje se sinkronizira s vašim mobilnim uređajima kako biste mogli imati svoje prijave u pokretu. 

Od izvrsnog korisničkog sučelja do njegove širine značajki, Keeper čini puno dobro, pogotovo ako možete platiti račun za svoj Max Bundle. Možete saznati više o tome u našem pregledniku Keeper ili se prijavite za 30-dnevno suđenje kako biste vidjeli kako vam se sviđa.

Odabir najboljeg upravitelja lozinki za iOS

Iako je na raspolaganju mnoštvo iOS upravitelja lozinki, nije tako jednostavno odabrati nasumično i nazvati je jednom. Unatoč tome što je prisutan već nekoliko godina, Apple je tek službeno počeo podržavati treće menadžere zaporki 2018. izdanjem iOS-a 12. Novim ažuriranjem softvera iOS podržava automatsko popunjavanje od menadžera lozinki koje nisu Apple. 

Tu smo započeli s izradom najboljeg upravitelja lozinki za iOS listu. Naravno, bilo koji kvalitetan upravitelj lozinki trebao bi biti dobar bez obzira na kojoj se platformi nalazite. 

Međutim, posvetili smo veliku pozornost upraviteljima lozinki koji se integriraju u Appleov ekosustav, uključujući podršku za automatsko popunjavanje s iOS-om 12 i 13, kao i integraciju s drugim Apple proizvodima, kao što je Apple Watch. 

Također smo obratili pozornost na opće mobilno iskustvo. Na primjer, KeePass je solidan upravitelj lozinki na radnoj površini, iako je malo nespretan za korištenje. Dostupan je na iOS-u, ali samo kao neslužbeni priključak. S obzirom na to koliko je iOS usmjeren na jednostavnu upotrebu, nezgrapan mobilni doživljaji ne odgovaraju baš platformi. 

Mobilno iskustvo uključuje samu aplikaciju za upravljanje lozinkom, ali i način na koji alat djeluje kada upotrebljavate iPhone ili iPad. Zbog toga smo razmotrili biometrijsku provjeru autentičnosti s Face ID-om i Touch ID-om, kao i podršku za automatsko popunjavanje aplikacija izvan vašeg preglednika.. 

Kršenje sigurnosti

Upravitelji zaporki nisu dobri ako ne mogu, pa, čuvajte zaporke. Prilikom stvaranja našeg najboljeg upravitelja lozinki za iOS listu provjerili smo svaku opciju za AES-256 enkripciju i model sa nultim znanjem. Uz ovo dvoje u pokretu, vaše prijave neće biti izložene riziku, čak i ako upravitelj lozinki pretrpi povredu podataka. 

Poput Applea, mi ćemo pustiti sigurnost da radi svoju čaroliju u pozadini. Sve dolje navedene opcije čuvat će vaše podatke za prijavu, tako da ne biste trebali brinuti zbog toga. Međutim, više se fokusiramo na korisničko iskustvo, cijenu i mogućnosti u ovom vodiču. Ako vas zanima sigurnost, pročitajte našu recenziju za svaki unos.

Je li Appleov Upravitelj lozinki siguran?

Appleov vlastiti iCloud Keychain čvrst je upravitelj lozinki, puno bolji od Chromove ugrađene opcije. Izgrađen oko Appleove sigurne iCloud usluge – o čemu možete saznati u našoj recenziji iCloud Drive – Keychain nudi zgodan i besplatan način za pohranu lozinki u pokretu. Međutim, dobro djeluje samo ako ste dio Appleovog ekosustava. 

Kao i drugi Appleovi proizvodi, Keychain se ne igra lijepo s ostalim dijelovima softvera. Radi sa iOS uređajima i Safarijem, ali o tome se radi. Ne postoje proširenja preglednika za Chrome, Firefox ili Microsoft Edge. Ni Windowscha ne možete upotrebljavati Keychain, a one koji vole više operativnih sustava ostavite u prašini. 

Ipak, Keychain je siguran, puno više od ostalih upravitelja paketa zaporki. Sve dok sadržaj upotrebljavate isključivo Appleov softver, to je dobro rješenje kada je u pitanju sigurnost podataka. Međutim, nedostaje nekoliko značajki koje uključuju i druge mogućnosti. 

Na primjer, ne postoji generator lozinki, iako će Keychain prilikom prijave na račun predložiti jake lozinke. Slično tome, Keychainu nedostaje bilo kakva funkcionalnost dijeljenja i ne dopušta vam ekstenzivno uređivanje unosa.

U praksi, Keychain djeluje poput upravitelja lozinki preglednika. Iako je sigurniji od svojih kolega, nedostaje mu funkcionalnost da bi išla nogom na rame alatima poput 1Password i Dashlane. Ako tražite nekoliko dodatnih dobrota, isplati se trošak povezan s upravljačem zaporki treće strane.

Završne misli

1Password je najbolji upravitelj lozinki za iOS, iako ga Dashlane pomno slijedi. Ako ste na tržištu upravitelja plaćenih zaporki, teško je pogriješiti ni s jednim. Rečeno je da je 1Password jeftinija opcija, zbog čega je potreban kolač kada je u pitanju upravljanje lozinkom za iOS. 

Bitwarden je dobra alternativa za korisnike usmjerene na proračun, kao što je i LastPass. U skladu s tim, niti jedna od tih opcija ne pogađa značajku u pogledu značajki ili sigurnosti, kao što je 1Password ili Dashlane. Čuvar se približava i po nešto jeftinijoj cijeni za podizanje sustava. 

Koji upravitelj lozinki koristite na svom iOS uređaju? Zašto ste ga izabrali? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala što ste pročitali naš vodič o najboljem upravitelju lozinki za iOS.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me