Najbolji upravitelj lozinki 2020

Upravitelji lozinkama ključni su alati kada se zaštitite od cyber kriminala. Ove jednostavne softverske aplikacije funkcioniraju tako da pohranjuju vaše podatke u šifriranu bazu podataka, a zatim pomoću te baze podataka za sinkronizaciju lozinki na uređajima. Upravitelji zaporkama osnovni su u pretpostavci, ali to ne znači da među njima nema razlike.

U ovom vodiču izvlačimo svoje iskustvo pregledavanja više od 20 upravitelja lozinki kako bismo proglasili najboljeg upravitelja lozinki. Imamo 10 izbora koji stoje iznad ostalih, od kojih će svaka zaštititi vaše lozinke. 

Razgovarat ćemo malo o tome zašto nam se sviđa svaka opcija, ali ako vas netko zanima, preporučujemo vam da pročitate cijelu recenziju. Uz to, odgovorit ćemo na neka uobičajena pitanja i nedoumice u vezi s upraviteljima lozinki na kraju ovog vodiča. 

Ispod ćete pronaći naših 10 najboljih upravitelja zaporki. Želite li pogledati cijeli popis? Omogućili smo vas ispod.

Najbolji upravitelji lozinki za 2020. godinu

  1. 1Password – Jednostavan za upotrebu, siguran i jeftin
  2. Dashlane – Skupo, ali prepuno značajki
  3. Bitwarden – Jeftina alternativa s otvorenim kodom
  4. Zoho trezor – Savršeno za mala poduzeća
  5. Čuvar – Upravljanje lozinkom, šifrirano slanje poruka i još mnogo toga
  6. RoboForm – Punjenje do vrha s postavkama
  7. LastPass – Besplatno i jednostavno za korištenje
  8. Ljepljiva lozinka – Datirano, ali napunjeno značajkama
  9. OneLogin – Osigurajte SSO i MVP za poduzeća
  10. NordPass – Jednostavan, jeftin upravitelj lozinki

1. Najbolji upravitelj lozinki: 1Password 

1Password-logo

Prošle smo godine okrunili Dashlaneom kao našim prvakom, ali otada ga je imenovao 1Password (pročitajte našu usporedbu Dashlane vs 1Password za više o tome). 1Password čini sve kako treba za fer cijenu, nudeći jedinstveni sigurnosni model zaporke i niz mogućnosti za razumnu cijenu od 3 USD mjesečno. 

Izvan svog osobnog plana, 1Password nudi i izvrstan obiteljski plan, koji je osvojio prvo mjesto u našem najboljem vodiču lozinki za obitelji vodič. 

Posebno se ističe obiteljski plan zbog izuzetne jednostavnosti upotrebe programa 1Password. Korisničko sučelje i proširenje preglednika rade u tandemu, omogućujući vam brzo rukovanje onim što trebate, bilo da koristite lozinku na web mjestu ili obrazac za ispunjavanje adrese.

Za osnovno i napredno upravljanje lozinkom ne postaje puno bolje od 1Password. Ipak, ima jednu slabu točku. Iako je jeftin, 1Password ne nudi besplatan plan. Razumijemo rezerviranje neograničenih lozinki za plaćenu opciju, ali ograničena besplatna verzija s prostorom za pohranu za 50 lozinki bilo bi lijepo. 

Srećom, to je kompenzirano izvrsnim suđenjem programa 1Password. Možete započeti besplatno koristiti 1Password sa 30-dnevnim probnim vremenom. Ovo nije jamstvo povrata novca od 30 dana, imajte na umu – 1Password nudi povrat novca samo u određenim okolnostima – već besplatan mjesec dana besplatno. Više o tome i ostalim značajkama 1Password možete saznati u našem pregledu 1Password.

2. Runner-up: Dashlane

dashlane-logo

1Password je možda odredio Dashlanea kao najboljeg upravitelja lozinki za 2020. godinu, ali to ne čini Dashlanea manje impresivnom. Dashlane je upravitelj lozinki za one koji to sve žele. Iako je skuplji od 1Password – i ostatak tržišta, po tom pitanju – dolazi s dovoljno dobrote za opravdavanje cijene. 

Od automatske izmjene zaporki do virtualne privatne mreže do zaštite od krađe identiteta, Dashlane je mnogo više od upravljanja lozinkom. Potpuni je sigurnosni paket posvećen zaštiti vaših internetskih računa, privatnosti i identiteta. Dashlane uključuje sve u jednoj pretplati, osim sigurnog antivirusa. 

Međutim, pretplata će nategnuti vašu kreditnu karticu. Dashlaneova osnovna pretplata radi 60 dolara godišnje, dok sveobuhvatni paket – koji između ostalog dodaje zaštitu od krađe identiteta – košta dvostruko više. Milost štednje je da Dashlane nudi besplatni plan, iako je ograničen na 50 lozinki. 

Dashlane-ove karakteristike glavni su razlog plaćanja više, ali i upravljanje osnovnom lozinkom je izvrsno. Jednostavan za upotrebu i fluidnost u više preglednika, Dashlane se bez problema integrira s vašim navikama pregledavanja. Možete saznati više o našem iskustvu s njim u našoj cjelovitoj Dashlane recenziji.

3. Najbolji upravitelj lozinki s otvorenim kodom: Bitwarden

bitwarden-logo

Zaokružujući našu najbolju trojicu je Bitwarden, prvi i jedini u potpunosti upravitelj lozinki na ovom popisu. Iako postoje i druge mogućnosti otvorenog koda – pročitajte naš KeePass pregled jedne – nijedna se ne nalazi u blizini Bitwardena. Iako je potpuno besplatan za upotrebu, Bitwarden se osjeća kao komercijalni proizvod. 

Počnimo s onim što ste dobili. Besplatno, Bitwarden uključuje pohranu za neograničene lozinke, sinkronizaciju s više uređaja i dijeljenje zaporki. Tu je i plaćeni plan, koji pokreće samo 10 USD godišnje i dodaje neke dodatne značajke. Korisnici koji plaćaju dobijaju neograničeno dijeljenje lozinke, 1 GB šifrirane pohrane datoteka, dodatne dvofaktorske provjere autentičnosti i prioritetnu korisničku uslugu.

Besplatna usluga jednaka je tečaju s alatima otvorenog koda, obično zato što žrtvujete udobnost proizvoda s komercijalnim težnjama. To, međutim, nije slučaj s Bitwardenom. To je šokantno jednostavno za korištenje, a da bi tim mjesečno tražio nekoliko dolara za to, ne bismo okupali. 

U usporedbi s upraviteljem plaćenih lozinki, najveća je razlika što Bitwardenu nedostaju značajke (pročitajte našu usporedbu Bitwarden-a s LastPass-om da biste vidjeli da je u akciji). Ipak, za osnovno upravljanje lozinkom je Bitwarden najbolja opcija. O tome možete saznati više u našoj recenziji Bitwarden.

4. Najbolji upravitelj lozinki za mala poduzeća: Zoho Vault

Zoho-logo

Zoho Vault je naš prvi korak u širokom svijetu menadžera poslovnih lozinki. Iako Zoho nudi besplatnu verziju Vault-a za osobnu upotrebu, alat se u cijelosti fokusira na tvrtke. I taj se fokus isplati, s tim da je Vault zaradio visoki rang u našem najboljem vodiču za lozinku za male tvrtke. 

Ovdje su ipak fokus male tvrtke. Većina softvera usmjerenog na poslovanje skupa je, uklapaju se u značajke potrebne samo za velike odjeće. Zoho pristupa tržištu različito, nudeći više slojeva usluge da bi se zadovoljili bilo koji proračun. 

Planovi se kreću od Standardnog, koji radi manje od 1 USD po korisniku, do Enterprise-a, koji radi više od 6 USD po korisniku. Naravno, značajke se razlikuju između tih planova, ali sve dok vam ne trebaju stvari poput pojedinačne prijave (SSO) i obavijesti o događajima zaporke, možete se obratiti za manje. 

To što je Zoho Vault jeftiniji od ostalih upravitelja poslovnih lozinki ne znači da je manje podržan. Zoho nudi izvrsne resurse za podršku, od svih vodiča za nove korisnike do vodenih, praktičnih demonstracija. Dobro je što su i ovi resursi podrške; Vault ima neke prilično napredne opcije upravljanja korisnicima i pravila zaporke.

Međutim, zbog ovih naprednih opcija, Vault može brzo postati neodoljiv za osobne korisnike. Sretni smo što vidimo sve postavke za tvrtke, iako bismo preporučili da Vault-ov besplatan osobni plan. O našem iskustvu s njim možete saznati u našoj recenziji Zoho Vault.

5. Čuvar

čuvar-logo

Iako je bio na petom mjestu, Keeper nije krivac u upravljaču lozinkama. Sam alat je izvrstan, s izvrsno dizajniranim i jednostavnim sučeljem, kao i nizom jedinstvenih značajki. U skladu s tim, Keeperina širina usluga čini da se prijava osjeća manje fluidno nego u ostalim našim mogućnostima. 

To je zbog različitih dodataka Keeper-a Osnovni upravitelj lozinki, Keeper, jezgra je vašeg sigurnosnog paketa, ali možete ga izgraditi s stvarima poput KeeperChat i BreachWatch. Ovi dodaci koštaju dodatno, a iako je Keeperova osnovna cijena dovoljno niska – oko 2,50 USD mjesečno – cijena se brzo zbraja sa svim dodacima. 

Ipak, Keeper nikada ne dostiže cijene Dashlanea. Bez dodataka Keeper, KeeperChat nam je najdraži. To je šifrirana aplikacija za slanje poruka na kraju sa dovoljno funkcija da Facebook Messenger izgleda kao igra djeteta. Osim enzitne enkripcije, KeeperChat uključuje i privatnu galeriju medija, tempirane poruke samouništenja i povlačenje poruka.

BreachWatch je manje impresivan, jednostavno skeniranje na tamnom webu ima bilo kakvih kompromitiranih zapisa koji se podudaraju s vašim podacima (naši tipovi za najbolju zaštitu krađe identiteta čine bolji posao). Ipak, cijeli paket košta manje od 5 USD mjesečno, što u usporedbi s opcijama poput Dashlanea i nije tako loše. Možete saznati kako započeti u našem Keeper pregledu.

6. RoboForm

RoboForm-logo

Na površini, RoboForm nije posebno impresivan upravitelj lozinki, s pomalo datiranim sučeljem i ništa više od standardne sigurnosti. Međutim, to je jeftino i uklapa se s puno postavki koje vam omogućuju da prilagodite svoje iskustvo upravljanja lozinkom. Iako nije najbolji alat za sve, neki će ga smatrati neophodnim. 

Počevši od cijene, RoboForm pokreće 24 dolara godišnje, što ga čini jednim od najjeftinijih upravitelja lozinki. Možete uštedjeti još više pretplatom na duže; RoboForm nudi trajanje od jedne, tri i pet godina. 

Nadalje, RoboForm uključuje besplatni plan koji spaja punch s neograničenim pohranom lozinki i podrškom za Android i iOS. Međutim, ne uključuje sinkronizaciju s više uređaja. 

Srećom, besplatni korisnici i dalje imaju pristup mnogim mogućnostima RoboForma. To uključuje samo lokalno upravljanje ako ste zabrinuti zbog sinkronizacije u oblaku, automatskog popunjavanja Windows aplikacija i još mnogo toga. Besplatni korisnici u osnovi koriste RoboForm 7 bez sinkronizacije na više uređaja, dok korisnici koji plaćaju imaju pristup značajkama RoboForm 8. 

U najnovijoj verziji postoje neke dobrote, od kojih je najvažnija sigurna razmjena zaporki (možete dijeliti i čitave mape). Sve u svemu, RoboForm je gust u mogućnostima prilagodbe, što je nekima izvrsno. Za druge će se to, ipak, pokazati previše. Ako saznate da je to pravi alat za vas, pročitajte našu cjelovitu recenziju RoboForma.

7. Najbolji besplatni upravitelj lozinki: LastPass

LastPass-logo

LastPass je možda najpopularniji upravitelj lozinki vani, s više od 16 milijuna pretplatnika, od prije dvije godine. Lako je vidjeti i zašto. LastPass je najbolji najbolji besplatni upravitelj lozinki, koji nudi neograničene lozinke i sinkronizaciju s više uređaja bez trošenja novca. 

Besplatni plan je ograničen na nekoliko načina – na primjer, možete dijeliti unose samo s jednim drugim korisnikom – ali u većem dijelu to je potpuno LastPass iskustvo. Prema tome, pretplata za Premium Premier od 3 USD ne osjeća se vrlo dobro. Dodaje značajke poput dijeljenja i prioritetne podrške za pojedine osobe, ali te značajke ne opravdavaju dodatne troškove. 

Iako je sinkronizacija s više uređaja ključna značajka koja LastPass čini tako impresivnom u slobodnom kraju, to ne bi činilo naših prvih 10 da ih je bilo teško koristiti. Kao jedan od najpopularnijih upravitelja lozinki, trebalo bi nas iznenaditi da je LastPass jednostavan za upotrebu, od proširenja preglednika do potpunog korisničkog sučelja. 

Nadalje, LastPass se temelji isključivo u vašem pregledniku. Iako to znači da offline pristup nije moguć, to također znači da svoje lozinke možete vidjeti bilo gdje. Čak i ako ste na računalu koje nije vaše, možete se prijaviti i pristupiti zaporkama bez potrebe za instaliranjem aplikacije. Možete saznati više o tome kako LastPass funkcionira u praksi u našoj LastPass recenziji. 

8. Ljepljiva lozinka

ljepljive-lozinkom logo

Ljepljiva lozinka omiljeno je ovdje na Cloudwards.net, a da nije bila zbog obilno zastarjele aplikacije, trebala bi se rangirati na vrh našeg popisa. Sve dok možete prijeći dizajn, naći ćete izvrsnog upravitelja lozinki. Ljepljiva lozinka ima izvrsnu sigurnost, puno mogućnosti i nisku cijenu za pokretanje. 

Postoji besplatna verzija koja uključuje neograničen prostor za pohranu i potpuni pristup proširenjima preglednika. Uz to, Sticky Lozinka nudi plaćenu pretplatu u iznosu od 30 USD godišnje, što između ostalih funkcija dodaje sinkronizaciju na više uređaja i sigurnosnu kopiju. Ovo je sve standardno za ostale alate, ali Sticky Password ide korak dalje, nudeći cjeloživotni pristup svom alatu uz puni iznos od 199 USD. 

Doživotna pretplata nije ni na koji način ograničena – za razliku od opcije „doživotnog“ PureVPN-a – nudi sva buduća ažuriranja besplatno. Ipak ćete vjerojatno morati pričekati prije nego što neko od tih ažuriranja pomakne korisničko sučelje u moderni smjer. Proteklih nekoliko godina Sticky Password je održavao isti Windows program koji izgleda kao da je izdvojen iz Viste. 

Jednostavnost upotrebe nije problem – zaobići ljepljivu lozinku je dovoljno jednostavno – ali očekujemo više kada se na stolu nalaze opcije poput 1Password i Dashlane. Ipak, Ljepljiva lozinka je dobar izbor za one koji mogu proći kroz njezin datirani osjet. O našem iskustvu s tim možete pročitati našu recenziju Sticky Password. 

9. OneLogin

jedan login-logo

OneLogin sam po sebi nije upravitelj lozinki, već usluga pojedinačne prijave (SSO) i multifaktorska provjera autentičnosti (MFA) za tvrtke. Umjesto da unesete lozinke i da ih automatski ispunite prilikom slijetanja na web mjesto, OneLogin upravlja vjerodajnicama za podržane usluge i omogućuje vam da podijelite te vjerodajnice među svojim zaposlenicima. 

Zvuči slično upravljanju lozinkom i jest, premda ne odgovara baš našoj definiciji “upravitelja lozinki”. Međutim, s ovim drugačijim pristupom, OneLogin je u mogućnosti pružiti veći raspon značajki administratorima. Korisničke procese možete automatizirati, odabrati tko ima pristup onome (bilo na razini grupe ili na korisniku) i pregledavati zapise o korištenju. 

OneLogin ipak postaje svojstven s MFA-om. Za razliku od standardne dvofaktorske provjere autentičnosti, MFA koristi razne čimbenike kako bi utvrdio je li pokušaj prijave legitiman ili ne. Za OneLogin dolazi u obliku Vigilance AI i SmartFactor provjere autentičnosti. Između njih, OneLogin koristi stvari poput doba dana, IP adrese i mreže kako bi utvrdio je li pokušaj prijave stvarni. 

Ovi alati uče na temelju upotrebe istih u vašoj tvrtki i vlastitih prilagođenih sigurnosnih pravila, tako da uvijek možete prilagoditi AI ako blokira previše ili premalo. OneLogin možda nije za pojedinačne korisnike, ali je izvrstan alat za tvrtke, posebno za one koji trebaju upravljati s desecima korisnika. Možete saznati više o tome kako započeti u našem pregledu OneLogin.

10. NordPass

nordpass-logo

NordPass dolazi iz Tefincoma, iste tvrtke koja stoji iza NordVPN-a i nedavno izdane NordLocker (pročitajte našu NordVPN recenziju i NordLocker recenziju). Nije jedini upravitelj lozinke okrenut VPN-u, a TunnelBear slijedi iza svog upravitelja lozinki RememBear. Ipak, to je najbolje. 

To je relativna tvrdnja, obzirom da NordPass ne doseže visine 1Password ili Dashlane, ali je sam po sebi čvrst alat. To je uglavnom zato što je jeftino. NordPass pokreće samo 2,49 USD mjesečno, što iznosi oko 30 USD godišnje. Postoji i besplatni plan koji uključuje neograničen prostor za pohranu, iako mu nedostaje sinkronizacija na više uređaja. 

Najveći problem NordPass-a je nedostatak značajki. Lokalna aplikacija podržava uvoz lozinke, a proširenje preglednika može predložiti snažnu lozinku s generatorom lozinki, ali to nije dovoljno, s obzirom na trenutni pejzaž upravitelja lozinki. 

Uprkos tome, NordPass je siguran i jednostavan za korištenje. Sigurno postoje bolje mogućnosti, pogotovo ako plaćate. No ako nađete da NordPass skače sa vama, nema razloga da ga ne iskoristite. O našem punom iskustvu s njim možete pročitati u našoj recenziji NordPass.

Odabir najboljih upravitelja lozinki

Prilikom odabira upravitelja lozinki moramo uzeti u obzir puno, iako su sami alati razumljivi. Iznad svega drugo je sigurnost. Kad se sve svodi na to, nijedna značajka ili pametan dizajn korisničkog sučelja ne mogu uštedjeti alat koji ne može zaštititi vaše prijave. Tu smo započeli. 

Prosuđujući sigurnost, tražimo dvije stvari: model s nultim znanjem i vrhunsku enkripciju. Na prvo ćemo ući u kasnijem odjeljku. Potonji dolazi u obliku AES-256. Također je kritično da upravitelj lozinki kodira vaše podatke dok su u stanju mirovanja i u prijevozu. 

Srećom, popis upravitelja lozinki koji se pridržavaju čvrstih sigurnosnih praksi je dugačak (pretpostavimo, to je alat za cyber-sigurnost). Uz to su važne cijena i značajke. Njih dvoje spajamo zajedno jer često postoji prepirka između njih. Na primjer, Dashlane ima više značajki od bilo kojeg drugog upravitelja lozinki. Također je skuplji od bilo kojeg drugog upravitelja lozinki.

dashlane-pregled-lozinkom zdravlje

To sužava popis, ali naša ljestvica dobiva oblik tek kad se pitanje jednostavnosti upotrebe dovede u pitanje. Kada ocjenjujemo upravitelja lozinki, kupujemo pretplatu i preuzimamo aplikaciju, baš kao i bilo tko drugi. Na taj način možemo dobiti predodžbu o tome kako sama aplikacija funkcionira, kao i o postupku prijave. 

Postoje i razne druge nedoumice, poput podrške za platforme. Tražimo Windows, macOS, Android, iOS i, ako je moguće, podršku za Linux. 

Što je Upravitelj lozinki?

Upravitelj lozinki je alat dizajniran za, dobro, upravljanje vašim lozinkama. Uz ogroman broj internetskih računa koje većina ljudi održava, teško je – ako ne i nemoguće – koristiti najbolje sigurnosne prakse prilikom postavljanja zaporke. Većina ljudi koristi istu lozinku na više računa, a ta je lozinka obično i sama slaba. 

dashlane-pregled-AutoFill

Svrha upravitelja lozinki je dvostruka: olakšati i pregledati iskustvo pregledavanja. Počevši od onog prethodnog, upravitelji zaporki mogu automatski ispuniti vaše prijave kada sletite na neko web mjesto. To znači da ne morate biti prijavljeni na svoje najčešće korištene web stranice i da brzo možete ući u rijetko korištene web stranice. 

Međutim, sigurnost je glavna svrha upravitelja lozinki. Spremanjem svojih prijava upravitelj lozinki omogućuje vam upotrebu dugih, nasumično generiranih zaporki na svim računima. 

Budući da ove lozinke ne trebate pamtiti, možete upotrijebiti drugu za svaki vaš internetski račun. To znači da čak i ako je jedan od vaših računa hakiran, drugi su i dalje na sigurnom.

Kako djeluje upravitelj lozinki?

Iako se specifični upravitelji lozinki razlikuju u načinu funkcioniranja, opće načelo je isto. Upravitelj lozinki pohranjuje vaše prijave u šifriranu bazu podataka u oblaku. Jedini način dešifriranja ove baze podataka jest glavna lozinka koju upravitelj lozinki uglavnom ne vidi niti pohranjuje. 

LastPass-pregled-svodom

Kada je vaša baza podataka otključana, upravitelj lozinki može slobodno pokrenuti naredbu koja automatski ispunjava prijave kad god otkrije odgovarajuće polje. Osim automatskog popunjavanja, većina upravitelja lozinki može snimiti i prijave prilikom prijave na novu web lokaciju i generirati sigurne lozinke. 

Osim što ispunjavaju podatke i nude šifriranu pohranu, upravitelji zaporki su također korisni za sinkronizaciju s više uređaja. Budući da je vaša šifrirana baza podataka pohranjena u oblaku, svi vaši uređaji mogu preuzeti i koristiti te podatke, sve dok unesete glavnu lozinku. 

U praksi to znači da ćete imati pristup svim podacima za prijavu na svim svojim uređajima i moći ćete ih unijeti sa samo jednim klikom. 

Koliko su sigurni upravitelji lozinki?

Budući da se većina upravitelja lozinki temelji u oblaku – pročitajte naš pregled Steganos Password Manager za onaj koji nije – sigurnost je kritična stvar. Iako imamo pitanja o sigurnosti određenih upravitelja lozinki, sve gore navedene opcije čuvat će vaše prijave.

LastPass-pregled-sigurnost-izazov

To je zahvaljujući modelu nulte znanja koji većina upravitelja lozinki koristi. Ukratko, ovaj sigurnosni model često koriste usluge temeljene na oblaku kao oblik zaštite davatelja usluga. Ideja je da davatelj usluga nema pristup kritičnim informacijama potrebnim za otključavanje vašeg računa, pa zbog toga ne može vidjeti nijednu od vaših podataka u obliku otvorenog teksta. 

Za upravitelje lozinki to je vaša glavna lozinka. U gotovo svim slučajevima samo vi znate svoju glavnu lozinku, što znači da usluga koju koristite ne može dešifrirati zaporke. Stoga to znači i da hakeri ne mogu dešifrirati zaporke u slučaju da usluga koju koristite pretrpi kršenje podataka.. 

Jednostavno rečeno, upravitelj lozinki nema alate za dešifriranje vaših lozinki, pa zbog toga neće biti ni potencijalni napadači. U kombinaciji s vrhunskim šifriranjem, model s nultim znanjem onemogućuje bilo kojem napadaču da ugrozi vaše prijave. Gotovo svi ugledni upravitelji lozinki sigurni su za upotrebu, a naših 10 najboljih sigurno su sigurni.

Koliko je siguran Googleov upravitelj zaporki? 

Ništa ne smeta u tehničkoj dokumentaciji koja opisuje sigurnosnu arhitekturu Googleovog upravitelja zaporki. Jednostavno ne znamo je li to sigurno koristiti na tehničkoj razini, pa umjesto pokušaja osude na toj fronti, ponudit ćemo nekoliko razloga zbog kojih bi opcija treće strane mogla biti sigurnija. 

Zabrinutost oko Googleovog upravitelja zaporki svodi se na činjenicu da je vezan za vaš Google račun. Ako netko dobije pristup vašem Google računu, imat će pristup svim vašim zaporkama. Iako to vrijedi za bilo koji upravitelj lozinki, vaš Google račun može biti osjetljiviji. 

Ako koristite Google Chrome, vaš Google račun automatski se prijavljuje u Chrome kako biste mogli vidjeti svoje oznake i povijest bez obzira na uređaju na kojem se nalazite. To također znači da su vaše lozinke već otključane. Ako netko može pristupiti vašem pregledniku, može pristupiti i vašim lozinkama. 

S druge strane, upravitelji zaporki često imaju značajke automatskog isključivanja koje će vas otkazati s računa nakon sat vremena. U tom slučaju napadač ne bi mogao vidjeti vaše lozinke, čak i ako imaju pristup vašem pregledniku. 

Pored sigurnosti, postoje i neki drugi nedostaci Googleovog upravitelja zaporki. Radi samo s Chromeom, pa lokalno automatsko popunjavanje nije moguće, a upotreba više preglednika ne dolazi u obzir. Uz to u Chrome možete pohraniti samo lozinke, kreditne kartice i adrese. Sigurne bilješke i slično značajke su za treće upravljače lozinkom. 

Na koji se način najlakše koristi Upravitelj lozinki? 

1Password recenzija-svodovi

1Password je najlakši alat za upravljanje lozinkom. Iako opcije poput LastPass i Dashlane daju 1Password pokrenuti svoj novac, nismo testirali alat koji je fluidniji od naše najbolje ocijenjene usluge. To je zato što 1Password zauzima malo drugačiji pristup, i iako se možda ne čini mnogo, pravi svijet razlike. 

Ključna razlika je što 1Password podržava neograničen broj trezora. Većina upravitelja lozinki, uključujući 1Password, imaju neki oblik organizacije, ali nijedan od njih ne omogućuje vam da svoje unose organizirate u zasebne trezore. 

To, uz podršku za prilagođene unose i izvrsna proširenja preglednika, čini 1Password najjednostavnijim upraviteljem lozinki za upotrebu.

Što je najsigurniji upravitelj lozinki?

dashlane-pregled-identitet-nadzorna ploča

Iako je 1Password više nego sposoban za zaštitu vaših prijava, mi ćemo dati kimanje glavom Dashlaneu kada je u pitanju čuvanje vaših lozinki. Sve je zaključano iza glavne lozinke, naravno, ali puno se zanimljivih događanja odvija iza scene s Dashlaneom. 

Kada dodate uređaj svom računu, Dashlane će generirati ključ uređaja. Ovo je zajedno s vašom glavnom zaporkom potrebno za otključavanje vašeg trezora. Ključ se generira korištenjem hardverskih i softverskih karakteristika vašeg računala, zajedno s 38 slučajnih znakova, što ga čini jedinstvenim za određeni uređaj koji koristite. 

Ovaj je model uspostavljen, tako da Dashlane može izvoditi dva tajna ključa. Da biste otključali račun, većina alata uzima ključ od glavne lozinke i pomoću njega za autentifikaciju. Međutim, kod Dashlanea ključ je izveden iz ključa vašeg uređaja i glavne lozinke, što je svojstveno sigurnije. 

1Password također ima dvo-tajni ključni model, iako Dashlane koristi moderniju funkciju izvoda ključeva. Vaš se ključ generira korištenjem Argon2d i 32-bajtne soli, koja je trenutno najbolja.

Završne misli

Uz toliko dostupnih opcija, može biti težak odabir alata za upravljanje lozinkom koji će ne samo osigurati sigurnost vaših prijava, već i učiniti vaše iskustvo pregledavanja ugodnijim. Za nas je vrhunska usluga nesumnjivo 1Password, iako ima jaku konkurenciju u obliku Bitwardena i Dashlanea.  

1Password je najuravnoteženija od ove tri, s razumnom cijenom i izdašnim popisom značajki. Bitwarden ima manje značajki, iako je besplatan ili, ako plaćate, vrlo jeftin, dok Dashlane ima više mogućnosti, ali zahtijeva veću naknadu. 

Srećom, možete isprobati sva tri. 1Password nudi 30-dnevno besplatno probno razdoblje, Bitwarden je potpuno besplatan, a Dashlane ima slobodan plan ograničen na 50 unosa. 

Slažete li se da je 1Password najbolja opcija? Želite li nešto promijeniti u našoj ljestvici? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

1Poslov logotip

1Password Review

Počinje od 299 dolara mjesečno
Svi planovi

Posjetite 1Password

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me