Najbolji poslovni VPN za 2020. godinu: Čuvanje podataka o SMB

Virtualne privatne mreže rođene su za tvrtke, i iako su se evoluirale prošlosti na tržištu potrošača, uvijek će biti vezane za posao. U skladu s tim, nije ih najlakše implementirati, pogotovo ako vodite malu tvrtku s ograničenim brojem zaposlenih. Tim ovdje na Cloudwards.net došao je pomoći.

U ovom vodiču za najbolji poslovni VPN donosimo vam pet rješenja usmjerena na poslovanje koja će biti jednostavna za postavljanje i implementaciju u vašoj tvrtki. Prije ronjenja, raspravljat ćemo zašto tvrtke trebaju koristiti VPN, kao i kriterije kojima smo se odlučili..

Ako tražite kratki odgovor, NordVPN je put do toga. Ne samo da nudi izvrsnu osobnu uslugu, već nudi i fantastičnu poslovnu uslugu. Ako želite još opcija, čitajte dalje.

Zašto tvrtke trebaju koristiti VPN-ove

VPN-ovi su dugo bili poslovni alat, puno prije nego što su se pojavile mogućnosti potrošača. Za posao su korišteni za povezivanje udaljenih radnika, omogućavajući zaposlenicima pristup osnovnim datotekama i aplikacijama izvan ureda.

Takav je sustav moguć samo ako imate poslužitelj na kojem se pohranjuju svi podaci. U većini slučajeva trebat ćete ručno konfigurirati VPN kako biste udaljenim radnicima omogućili pristup datotekama, ali s porastom sigurne pohrane u oblaku pristup datotekama je jeftiniji i lakši nego ikad prije.

To je rečeno, pohrana u oblaku ne uključuje drugu stranu upotrebe poslovnog VPN-a i to je sigurna veza. Umjesto da preporučamo alate koje IT odjel može koristiti, pružit ćemo vam potrošačke mogućnosti koje su ušle u poslovni svijet, što znači da svatko, čak i s ograničenim tehničkim iskustvom, može ostati zaštićen.

VPN-ovi omogućuju vam povezivanje s Internetom putem drugog poslužitelja. Kad se povežete s tim prvim poslužiteljem, vaš se promet šifrira, o čemu možete saznati u našem opisu šifriranja. Nakon toga se uklanja šifriranje i promet se prebacuje na otvoreni internet. Ipak, inicijalna veza s VPN serverom prekrila je vašu IP adresu i zahtjeve za prometom.

Za sigurnost je vrijednost jasna. Ako imate, recimo, zaposlenike koji se bave osjetljivim dokumentima na javnom WiFi-u, VPN je ključan. Budući da je vaša veza šifrirana, mrežni snoperi neće moći presresti vaš promet i ukrasti osjetljive podatke.

Osim toga, VPN-i imaju praktičnu primjenu u poslovanju. Možda morate pristupiti web mjestu koje je dostupno samo za IP adrese u određenoj zemlji ili morate sakriti izvornu IP adresu ako trgujete isključivo putem interneta. VPN-ovi su sigurnosni alati koliko i praktični, a nakon što se prijavite za plan, primijetit ćete situacije kada su korisni.

Najbolji poslovni VPN 2020

Odabir najbolje poslovne VPN

Za većinu je odabira poslovnog VPN-a sličan odabiru potrošačkog. Velika brzina, velika mreža poslužitelja i vrhunska sigurnost i dalje su najvažniji problemi. Za razliku od potrošačkih VPN-a koji nameću ograničenje za istovremeno povezivanje, poslovni VPN-ovi moraju biti u mogućnosti povezati više korisnika na jednostavan način upravljanja njima.

Tu smo započeli. Na primjer, ExpressVPN je najbolji VPN koji smo testirali – možete vidjeti zašto u našoj recenziji ExpressVPN – ali ograničenje pet istovremenih veza i nedostatak značajki kontrole korisnika čine loš izbor za tvrtke.

Tražili smo i poslovne karakteristike, poput namjenskih IP adresa i centraliziranog naplate. Iako se mogu činiti neznatnim, dodatne mogućnosti raspoređivanja i naplate jako utječu na optimizaciju različitih aspekata vašeg poslovanja.

Najvažnije je ipak upravljanje korisnicima. Kao i kod upravitelja poslovnih lozinki – pročitajte našeg najboljeg upravitelja lozinki za male tvrtke – ključna razlika između korporativnog i potrošačkog proizvoda je upravljanje korisnicima. Poput svih vida, snažni sustav upravljanja korisnicima omogućava vam da vidite kako vaši zaposlenici koriste uslugu.

Kao što je spomenuto, primjenjuju se naši standardni VPN kriteriji. Sigurnost VPN-a od najveće je važnosti, posebno uzimajući u obzir da su tvrtke glavne mete za cyber kriminal. Kombinacija snažnih VPN protokola, poput OpenVPN-a i vrhunskog šifriranja obično vas čuva.

Iako su jednostavnost upotrebe, lokacija poslužitelja i brzina igrali važnu ulogu u našem izboru, cijena je zauzela stražnje sjedalo. Vrijednost je važna za tvrtke, ali kao što je slučaj s većinom prilagođenih usluga, cijena koju ćete na kraju platiti ovisi o vašim potrebama i broju zaposlenih.

Najbolji VPN za poslovanje: NordVPN

NordVPN zauzima drugo mjesto od VPN-a koje smo pregledali, i to s dobrim razlogom. Iako postoji nedosljednost u cijeloj mreži, to je bogata značajka, jeftina i moćna opcija za potrošače. To je rečeno, uz prilagođen popis značajki i posebne integracije, to je odličan izbor i za tvrtke.

nordvpn-pregled-server-navigacija

Sve započinje s namjenskim upraviteljem računa. Bez obzira na to koliko je vaše poduzeće veliko ili malo – NordVPN traži da imate najmanje pet računa – imat ćete zasebnu liniju za pitanja. To nije ni direktna linija za podršku. Vaš upravitelj računa može raditi s vama na implementaciji konfiguracija koje bi u suprotnom bile nemoguće.

Prisutne su i značajke poslovanja. Svaki račun na vašem planu može dobiti namjensku IP adresu za dosljedan i stabilan pristup tvrtkama i bazama podataka. NordVPN također naplaćuje jednostavno centralizirano plaćanje za svoje korisnike i jednostavno sučelje za upravljanje.

Jedna od pogodnijih značajki za tvrtke je mogućnost prijenosa licenci. Potreban vam je jednostavan način premještanja licenci jer zaposlenici kruže. Srećom, NordVPN prihvaća takav zadatak.

Ostali razlozi koji volimo NordVPN

Kao što je spomenuto, NordVPN ima veliku mrežu. Sastoji se od oko 5000 poslužitelja u preko 60 zemalja. Bez obzira gdje se nalazite ili kamo želite ići tunelom, NordVPN će vjerojatno imati lokaciju za vas.

Poslovni korisnici i dalje mogu iskoristiti izvrsni set značajki NordVPN za potrošače. U osnovi su posebni poslužitelji koji podešavaju vašu vezu s aspekta sigurnosti ili anonimnosti. Na primjer, Double VPN poslužitelji omogućuju vam da odskačete dva poslužitelja radi dvostrukog šifriranja. Pročitajte našu recenziju Windscribea da biste vidjeli drugog davatelja koji nudi takvu funkciju.

Sramežljiva ExpressVPN, NordVPN je najbolji VPN koji smo testirali, a njegova ugostiteljstvo na korporativnim tržištima čini ga savršenim izborom za vaše poslovanje. Sve razloge zbog kojih volimo možete saznati u našoj NordVPN recenziji ili kontaktirati o postavljanju poslovnog računa kako biste vidjeli kako vam se sviđa.

TorGuard

TorGuard nudi unaprijed pripremljene poslovne planove koji će vam pružiti nekoliko korisničkih paketa, namjenske IP adrese i adrese e-pošte. Za razliku od NordVPN-a, ne kupujete jednostavno VPN pretplatu. Umjesto toga, kupujete paket sigurne e-pošte, namjenske IP adrese i VPN-a.

torguard-pregled-sučelje

Unaprijed postavljeni planovi korisni su za tvrtke s manje od 20 zaposlenih. Ako vam treba više računa, morat ćete se obratiti TorGuardu radi prilagođene konfiguracije. Srećom, svi računi dolaze s posvećenim upraviteljem računa koji može odgovoriti na pitanja i pomoći vam u rješavanju problema ako išta pođe po zlu.

To bi moglo reći, čak i ako imate manje od 20 zaposlenih, prilagođeno rješenje može biti najbolje za vas. Iako unaprijed postavljeni planovi dolaze s nekim brojem namjenskih IP adresa, prilagođeni plan uključuje namjenski poslužitelj koji je važan za dosljedan pristup.

Naravno, TorGuard ne bi bio drugi na mjestu bez korisničkih kontrola upravljanja, i, na sreću, zadovoljava taj front. VPN upravljačka ploča omogućuje vam upravljanje zaposlenicima, praćenje njihove namjenske IP adrese, postavljanje šifrirane e-pošte i još mnogo toga. Pomoću njega moći ćete vidjeti ptičji pogled kako vaše poslovanje koristi TorGuard.

Ostali razlozi koje volimo TorGuard

TorGuard nije osobito prilagođen korisnicima – iako ga niti ne bismo nazvali teškim za upotrebu – i to je uglavnom zbog prilagodbe koju nudi. Izvrsno je konfiguriran, omogućava vam izmjenu protokola, šifriranja i metode provjere autentičnosti podataka. Pomoću te fleksibilnosti možete postaviti razinu sigurnosti koja ima smisla za vaše poslovanje.

Fleksibilnost je velika, ali jedan od razloga zašto volimo TorGuard je koliko je brz. Našao se na četvrtom mjestu u našem najbržem VPN vodiču, odmah iza Astrill-a (pročitajte našu Astrill recenziju). Uprkos tome, naše je testiranje bilo blizu, pa bi male varijacije u brzini mogle gurnuti TorGuard još više u ljestvici.

Iako možda nije toliko atraktivan kao NordVPN, TorGuard ima mogućnost igranja lopte. Između njegove brzine, prilagodljivosti i dugog popisa značajki, to je odličan izbor za vašu tvrtku. Možete pročitati naš TorGuard pregled kako biste saznali više ili provjerili unaprijed planove kako biste vidjeli što vam najbolje odgovara.

VyprVPN

VyprVPN nudi dva plana za poslovne korisnike: VyprVPN za poslovanje i VyprVPN za poslovni oblak. Prvi je poput TorGuarda i NordVPN-a, koji omogućuje upravljanje više korisnika, veliku mrežu poslužitelja i namjenski upravitelj računa. VyprVPN for Business Cloud je ipak zanimljiv jer vam omogućuje da iskoristite prednost namjenskog poslužitelja.

vyprvpn-pregled-sučelje

Vaš vlastiti poslužitelj znači da možete integrirati aplikacije kao što su Salesforce u svoju VPN i omogućiti radnicima daljinski pristup. Osim toga, VyprVPN vam omogućuje dodavanje poslužitelja u vaš plan, tako da možete segmentirati klastere za različite timove.

VyprVPN for Business Cloud je lako implementirati i proširivati, omogućavajući vam da skalirate i kontrolirate uslugu na način koji najbolje funkcionira za vaše poslovanje. Na primjer, Wunder, tvrtka za web dizajn sa zaposlenicima širom svijeta, koristila je VyprVPN for Business Cloud za centralizaciju razdvojenog i nedosljednog rješenja korištenja više javnih i privatnih poslužitelja.

Iako smo rekli da cijena nije naša glavna briga, VyprVPN je jeftin. Poslovni planovi počinju sa samo nekoliko stotina dolara godišnje, a VyprVPN će vam čak dati i besplatnu probnu inačicu kako biste vidjeli kako vam se sviđa. To je lako implementirajuće rješenje bez gluposti koje još uvijek pruža puno energije.

Ostali razlozi koji volimo VyprVPN

Naše omiljene značajke iz potrošačke aplikacije dostupne su i poslovnim korisnicima. VyprVPN omogućuje upotrebu Chameleona koji je vlasnički protokol temeljen na OpenVPN. Povezuje se na sličan način, ali zamršava vaše pakete dok se šalju, tako da možete zaobići dubinsku provjeru paketa. Kameleon je bio jedan od razloga što je VyprVPN napravio naše najbolje VPN usluge za Kinu listu.

Osim toga, vaši zaposlenici mogu iskoristiti NAT vatrozid. Kao i svaki vatrozid, blokirat će zahtjeve na temelju popisa pravila. Pokreće se na VyprVPN-ovim poslužiteljima, što znači da se dolazna prijetnja identificira i blokira prije nego što čak i napravi vaš uređaj.

Time je rekao da VyprVPN nije savršen. Brzine su niže nego što bismo željeli, a sučelje može upotrijebiti lifting lica. To je još uvijek solidan izbor za tvrtke. Mreža u privatnom vlasništvu znači da se treće strane neće zabrljati s podacima vašeg poduzeća, a dugačak popis značajki znači da možete konfigurirati uslugu onako kako želite.

Možete saznati više u našem pregledu za VyprVPN ili saznati više o besplatnom probnom roku kako biste vidjeli kako vam se sviđa.

Sigurniji VPN (perimetar 81)

Mislimo da je SaferVPN u redu. Cijene su dobre, ali mreža je mala. Privatnost je solidna, ali performanse struje nisu ništa drugo nego. U skladu s tim, poslovna verzija VPN-a, Perimetar 81, prilično je dobra.

Perimetar-81

Njegova jeftina mjesečna cijena omogućuje vam pristup dijeljenim pristupnicima na 35 lokacija, ali namještene gateway-ove možete kupiti za 40 USD mjesečno. Kao i kod VyprVPN za Business Cloud, taj vam omogućuje dodavanje namjenskih lokacija u svoj plan i njihovo segmentiranje za različite timove. Dobiće ga samo zaposlenici kojima želite dati pristup.

Što se tiče poslovnih karakteristika, Perimeter 81 nudi sve što želimo. Možete upravljati članovima tima tako što ćete im dodijeliti određena dopuštenja i odabrati ih za korisničke grupe, kao i nadzirati resurse i širinu pojasa koji troše. Perimetar 81 nudi jedan od najpotpunijih načina za prikaz mrežne aktivnosti.

Nudi i neuobičajene značajke, posebno zapažena izvješća o aktivnostima, integraciju s jednom prijavom i automatsku WiFi sigurnost. Potonji je izvrstan za zaposlenike koji putuju jer će VPN automatski otkriti nesigurne WiFi mreže i zaštititi vezu prije nego što išta pođe po zlu..

Ostali razlozi koji volimo sigurnije VPN

Jedna od dražesnih milosti SaferVPN-a je izvrsno korisničko iskustvo i, na sreću, to se prenosi na Perimeter 81. Aplikacija je moderna i pristupačna, što vam olakšava upravljanje korisnicima i vašim zaposlenicima olakšava razumijevanje nove igračke koja je pala u njihovo krilo.

Vaši zaposlenici poznati su pod nazivom “članovi tima” na Perimeter 81. Članovi tima imaju jedinstvene adrese e-pošte i korisničke licence. Svaka licenca dobra je za najviše pet veza, što znači da vaši zaposlenici mogu bez dodatnih troškova čuvati radne površine, prijenosna računala, telefone i tablete..

SaferVPN možda nam nije omiljeni davatelj usluga, ali ni to nije loše. Kao opcija za potrošače na središnjem putu, to ne djeluje impresivno, ali poslovna strana je sjajna. Perimetar 81 nudi fleksibilnost ostalih poslovnih VPN-a plus nekoliko vlastitih trikova. Možete pročitati našu recenziju SaferVPN da biste saznali više o platformi za potrošače ili zatražiti demonstraciju Perimetra 81 da biste je sami isprobali..

Guska VPN

Goose VPN poslovni je VPN siromaha. Ne nudi poslovni plan, niti bilo kakve specifične za poslovanje, zbog čega je ovdje rangiran na posljednjem mjestu. U skladu s tim, jedan je od rijetkih pružatelja usluga koji nudi neograničene istovremene veze, a kao pobjednik našeg najboljeg VPN vodiča za više uređaja, ovdje bi trebao imati i dom..

guska-VPN-pregled-smart-poslužitelja

Nije jedini VPN koji nudi neograničene simultane veze – pročitajte naš SurfShark pregled kako biste saznali nešto drugo, ali to je jedan od rijetkih koji se približava doista neograničenim. U većini slučajeva, kopanje u pravilima poštene upotrebe na “neograničenim” istodobnim vezama brzo otkriva da u stvari postoje ograničenja u koliko uređaja možete zaštititi.

Goose VPN ne prekida taj trend. Ima i politiku poštene upotrebe, ali je izdašna. Možete povezati koliko god uređaja želite da vam ne treba više od jednog savršenog od svih resursa u mreži. Mreža nije velika, ali uzimanje čak 1 posto energije čini se malo vjerojatnim.

To je rečeno, da je siromaštvo poslovni VPN s razlogom. Nedostaju vam upravljanje korisnicima, upravitelj računa i poslovne integracije. Goose VPN strogo bi se trebao koristiti kao jeftin način da osigurate promet svojih zaposlenika i ništa više. Super je, ipak, za to.

Ostali razlozi koji volimo Goose VPN

Goose VPN odlikuje se lakoćom i cijenama korisnika. Za razliku od većine VPN-a, postoji ograničena mjesečna opcija koja vaš prijenos podataka ograničava na 50 GB. U slučaju da vam treba više, morat ćete kupiti neograničen plan. Mjesečni iznos nije impresivan, ali ako kupite godinu dana unaprijed, to je manje od 60 USD.

Aplikacija je jednostavna za korištenje i dovoljno moderna da je možete podučiti svojim zaposlenicima. To ima u vidu i fleksibilnost. Možete odabrati više protokola, kao i postavke pokretanja. Iako nije konfiguriran kao TorGuard, Goose VPN i dalje vam daje ono bitno.

U usporedbi s ostalim našim preporukama, to je šašavo rješenje. Neko vrijeme možete zaviriti s malim timom, ali ako tražite pravi poslovni VPN, pridržavajte se četiri najbolja izbora. Usprkos tome, isplati se pročitati našu Goose VPN recenziju da biste vidjeli hoće li vas kontaktirati.

Završne misli

Sastavljanje vlastitog VPN-a je skupo, dugotrajno i nepouzdano. Gornje mogućnosti daju vam prednosti bez mnogih nedostataka, pružajući velike mreže poslužitelja i mogućnost integracije s drugim platformama. Goose VPN čudan je čovjek, ali nije loše za privremeno rješenje.

Od naših recenzija, pružatelji usluga na gore navedenom popisu su oni koji nude poslovne planove. Ako želite da se ugledate i pokušate pronaći svoje, slobodno pregledajte naše VPN recenzije.

Koji VPN koristite za svoju tvrtku? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me