Najbolji davatelji VPN-a u 2020. godini: zaštitite svoju privatnost na mreži

Nakon godinu dana novih recenzija, vrijeme je da ažuriramo naš najbolji VPN vodič. Ako vam je ovo prvi put, dobrodošli. Tijekom toga prikazat ćemo najbolje VPN davatelje za svaki slučaj upotrebe, računajući za strujanje, bujice, opću privatnost i još mnogo toga. Ako vam nije važno čitati 6000 ili više riječi koje ga čine, možete prijeći u lagan način i jednostavno se prijaviti za račun putem ExpressVPN-a.

Za one koji žele više mogućnosti, pročitajte dalje. Svakog davatelja uzeli smo iz naših VPN recenzija i uspoređivali ih s drugima za konačnu – i, doduše, šaljivu – bitku. Doći ćemo do detalja, pa ako želite širok pregled, preporučujemo da zavirite u našu VPN usporednu kartu.

Evo kako će ići dolje Započet ćemo opisom što je virtualna privatna mreža i kako funkcionira, a zatim ćemo vam dati neke od prednosti upotrebe VPN-a. Nakon toga, nastavit ćemo s našim najboljim odabirom u svakoj kategoriji i završit ćemo s najboljim VPN-om sveukupno, kao i najboljim VPN-om za bujice i najboljim besplatnim VPN-om..

Najbolji pružatelji VPN-a u 2020. godini

Kako djeluje VPN?

VPN djeluje

Ako ste novi u svijetu VPN-a, preporučujemo da pogledate naš VPN vodič kako biste se detaljno upoznali s njihovim načinom rada. Pružit ćemo kratki opis za potrebe ovog vodiča.

Kad se povežete s internetom, zajedno s svakim paketom šalju se vaša IP adresa i podaci o sustavu. Ti zahtjevi prolaze kroz DNS poslužitelje vašeg davatelja internetskih usluga i preusmjeravaju se na domene koje traže. Za to vrijeme, vladini i mrežni snoopi mogu špijunirati vašu vezu i zabilježiti podatke koje prenosite.

Nakon što stignete na web mjesto, slijedi više prikupljanja podataka. Kad je sve rečeno i učinjeno, vaš davatelj internetskih usluga, vlada i web mjesto koje povezujete vidjeli su stotine podataka i zabilježili ih..

VPN uklanja to. VPN-ovi dolaze na vašoj početnoj vezi i kriptiraju podatke koje mu šaljete. Prije nego što bude preusmjeren putem vašeg davatelja internetskih usluga i šireg interneta, VPN će anonimizirati vašu IP adresu i detalje preglednika, tako da nitko neće znati tko ste i gdje se nalazite..

Osim što povećava vašu privatnost na mreži, VPN vas čini sigurnijima. Šifriranjem izvorne veze, VPN osigurava da nijedan mrežni napad ne može utjecati na vašu vezu. Otvoreni streamovi su opasni, posebno ako su nešifrirani, pa dodavanje VPN-a lancu čini tu vezu sigurnijom..

VPN-ovi su korisni u mnoge svrhe, osim zaštite vaše internetske privatnosti i pružanja sigurnosti, što ćemo opisati u donjim odjeljcima.

Ograničenja VPN-a

Prije nego što uđemo u specifičnosti VPN-ova, sve ćemo njihove kartice staviti na stol. VPN-ovi pomoći će vam da osigurate svoju privatnost na mreži, ali jednostavno ne postoji svijet u kojem ste potpuno anonimni. Ako želite skinuti s karte, najbolje je naći najbolje udaljeno područje i živjeti samoću bez internetske veze..

Kao što je spomenuto u našem anonimnom vodiču za pregledavanje, istinska anonimnost je cjelovit san. Čak i najbolji VPN-ovi s jasnim stavom o privatnosti moraju zabilježiti određene aspekte vaše veze da bi usluga nastavila raditi. Ako nisu zabilježeni detalji vaše veze, nema načina za rješavanje problema ako nešto pođe po zlu.

U skladu s tim, zapisani podaci ne moraju biti osobno identificirani. Postoji razlika između podataka o upotrebi zapisa za dijagnostiku i evidentiranja korisničkih podataka za prodaju.

Uzmite ExpressVPN kao primjer. Trudimo se za njegovu privatnost, ne samo zbog snažnog stava o održavanju istog, već i zbog svog prostora za zaštitu privatnosti i jasne politike privatnosti. Čak i tada prikuplja informacije, uključujući verziju vaše aplikacije, uspješne veze i zbirni zbroj prenesenih podataka.

Nema razloga da mislite da je to “vođenje dnevnika”. Tvrdnja „bez zapisnika“ podrazumijeva da VPN-ovi doista nemaju ništa o evidenciji, a sama činjenica da se nešto bilježi može dovesti do negativnog dojma o određenom davatelju usluga. Postojanje dnevnika ne znači da mogu identificirati korisnika ili ugroziti privatnost na bilo koji način.

To znači da kad izjavljujemo da se ne vodi nijedan dnevnik, to radimo u dobroj vjeri da se ne bilježe identificirajuće informacije. Dijelimo dlačice, tako da nema sumnje u to što stavljate na internet. Proučili smo politike o privatnosti i napravili istraživanje, tako da možete biti sigurni da su sve značajne informacije isključene.

Privatnost VPN-a

Privatnost VPN-a

Tema o kojoj se radi o VPN-ima je privatnost korisnika. Sviđalo vam se to ili ne, web stranice i vladine agencije širom svijeta su uređaji koji glase na podacima i žele znati svaki detalj o vama, bilo da je bolje prilagoditi reklame vama ili učiniti nešto zločesto – Minority Report, bilo tko?

Vjerojatno je da su vaši podaci već pohranjeni u više baza podataka od strane više tvrtki. Bez obzira na to, VPN vam može pomoći zaustaviti krvarenje. Upotrebom jedne skrivate svoju IP adresu i metapodatke koji su poslani sa svakim web zahtjevom. Kao što smo rekli, VPN-ovi se ponašaju kao posrednici između vas i web poslužitelja, dodjeljujući vam novu IP adresu i kao takvu novu lokaciju.

Ponekad je upotreba VPN-a samo zamjena jednog oblika vađenja podataka drugim. Iako tvrde da ne vode zapisnike, neki davatelji usluga, kao što je IPVanish, uhvaćeni su u spuštenim hlačama. O tome možete saznati u našoj recenziji IPVanish.

Opet treba zabilježiti neke operativne podatke da bi se usluga nesmetano odvijala i to je u redu. Nije u redu evidentiranje korisničkih podataka radi marketinga ili prodaje. Provjerili smo pružatelje usluga koji osiguravaju da se naše preporuke pridržavaju najstrožijih standarda privatnosti, pa ako vas to zanima, preporučujemo da se pridržavate svojih izbora.

VPN-ovi i cenzura

Ponekad to nije tako jednostavno kao sakrivanje vaših osobnih podataka od organizacija koje glase na podacima ili od vašeg davatelja internetskih usluga. Ovisno o tome gdje živite, cenzura bi mogla igrati veliku ulogu kad se odlučite koristiti VPN ili ne. Zamijenivši vašu IP adresu jednom s drugog mjesta, možete zaobići čak i najstrožu cenzuru i pristupiti sadržaju na webu iz cijelog svijeta..

Naš vodič za internetsku cenzuru pokriva pet najozloglašenijih zemalja, ali postoje i drugi koji imaju manje oblike cenzure koji odskaču od političke moći. Osim toga, ako pokušavate govoriti protiv te moći, možete se suočiti s novčanim kaznama, zatvorskom kaznom ili čak smrću.

Nažalost, postoje VPN-ovi koje je vlada zarazila kako bi poboljšala taj dnevni red – pročitajte naš pregled tvrtke BolehVPN za primjer – pa je odabir davatelja usluge sa sjedištem na lokaciji s dobrim zakonima o privatnosti važan..

VPN sigurnost

VPN sigurnost

Sigurnost VPN-a svodi se na dvije glavne teme: razinu enkripcije i protokol. VPN protokol određuje kako će se veza dogoditi, koju će enkripciju veza koristiti i ostale razne podatke za uspostavljanje. Mi se obično držimo OpenVPN-a, ali možete saznati o razlikama između protokola u našem kvaru VPN protokola.

Što se tiče sigurnosti, glavna briga je šifriranje. Ukratko, šifriranje pakete koje šaljete čine nečitljivima svima koji nemaju odgovarajući ključ za dešifriranje. Naš opis dijela šifriranja govori o tome kako to djeluje na tehničkoj razini, ali to je u biti ono što je postignuto.

Šifriranjem vaše veze, VPN-ovi vas štite od prisluškivanja i cyber kriminala. Nisu sve enkripcije jednake, a davatelji slabe infrastrukture mogu dovesti vašu vezu u rizik. Pročitajte naš PureVPN pregled za primjer jednog.

Čak i oni koji koriste šifriranje velike čvrstoće mogu biti opasni. DNS propuštanja, kao i curenja WebRTC i IP-a izazivaju pitanje kada je u pitanju sigurnost VPN-a. Iako se može uspostaviti tunel između vas i VPN poslužitelja, DNS zahtjevi, podaci o WebRTC-u i vaša IP adresa mogu procuriti, čime se učinkovito poništava svrha korištenja VPN-a..

Najbolji pružatelji VPN pružaju ne samo najbolje u šifriranju, već i otporne tunele koji neće procuriti vaše podatke. Ovdje smo testirali svakog pružatelja usluga kako ne bismo mogli proći kroz pukotine.

Uz to, naš izbor nudi prekidač za ukidanje. Prekidač za zaustavljanje je poput sigurnosne mreže za vašu vezu. Ako ste ga omogućili, VPN će prekinuti vašu internetsku vezu ako VPN ne uspije, sprječavajući protok vaših osobnih podataka između poslužitelja. Postoje i napredniji prekidači o ubistvu, o kojima ćemo govoriti u odjeljku o sigurnosti u nastavku.

VPN-ovi i strujanje

VPN Netflix

Uz sve razgovore na visokoj razini, lako je izgubiti iz vida jednostavnije stvari za koje su VPN korisni. Streaming je jedna od njihovih ključnih primjena jer vam omogućuju pristup sadržaju koji je zaključan u regiji i koji ste sigurniji prilikom binganja.

Kako YouTube i Netflix zarađuju više, modeli distribucije postaju složeniji. Na primjer, Annihilation – trenutačni klasik znanstvene fantastike prema vašem piscu – objavljen je u američkim kinima, ali objavljen isključivo putem Netflixa u Velikoj Britaniji i Australiji. Slično tome, četvrta sezona Better Call Saula emitirana je na AMC-u u Sjedinjenim Državama, dok su se nove epizode u Velikoj Britaniji emitirale na Netflixu.

Ako koristite VPN, možete pristupiti tim ekskluzivnim emisijama i filmovima bez obzira gdje se nalazite sve dok znate gdje su dostupni. Ako ste u SAD-u, možete upotrijebiti britanski poslužitelj za strujanje Better Call Saula i australijski poslužitelj za strujanje Annihilation.

Kompanije koje posluju u streamu ipak nisu glupe. Oni su svjesni VPN-ova i njihove upotrebe kao načina zaobilaženja distribucijske brave. Ključ je strujanja sadržaja bez davatelj usluga zna da koristite VPN.

Svakog pružatelja usluga kojeg pregledavamo s četiri najbolje strujne platforme testiramo na više poslužitelja kako bismo osigurali da mogu pristupiti tamo pohranjenom sadržaju. Nažalost, ne mogu svi pružatelji VPN-a pa se pridržavajte preporuka za strujanje u ovom vodiču ako se to tiče vas.

VPN-ove i bujice

Drugi razlog za korištenje VPN-a je bujica. Rizici od bujice prisutnim Zakonom o autorskim pravima o digitalnom tisućljeću (Real Millennium Copyright Act) su stvarni. Iako to može rezultirati samo obavijesti vašeg davatelja internetskih usluga u nekim zemljama, u drugim može dovesti do novčane kazne ili zatvora. Nismo ovdje da bi se oprostili mučenički zaštićenim sadržajem ili ga odvratili, ali trebali biste koristiti VPN ako idete u gusarstvo.

Peer-to-peer promet, što je ono što je bujica, pojede veliku propusnost, ali nisu svi pružatelji usluga prijateljski prema njemu. To čak i ne uzima u obzir očita pitanja kršenja autorskih prava.

Pitanje o neovlaštenoj torrentini je neuredno, ali vi se ne držite zakona ako kradete materijal zaštićen autorskim pravima. Međutim, korištenje VPN-a može vas zaštititi od pravnog postupka. Kao i kod privatnosti, sakrivanje IP adrese i identiteta znači da niko ne može prepoznati tko radi što na VPN poslužitelju, tako da bujica postaje fer igra.

Odabir najboljih VPN usluga

Imajući u vidu sve upotrebe VPN-ova, teško je utvrditi koji je najbolji VPN. Ipak smo stvorili neke kriterije i odabrali naša tri najbolja pružatelja usluga u svakoj kategoriji, tako da imate ideju što potražiti.

Jednostavnost korištenja

Neke VPN mreže teško je upotrebljavati – pročitajte primjer naše AirVPN recenzije – kako se ne bi zanemarili oni koji nude pojednostavljeno iskustvo. VPN-ovi koji predstavljaju dobru jednostavnost upotrebe imaju ravnotežu snage i upotrebljivosti, a da pritom ne žrtvujete osnovne značajke koje vam omogućuju prilagođavanje iskustva. Pročitajte našu recenziju TunnelBear da biste vidjeli kako izgleda previše pojednostavljeno.

Ni estetika se ne bi smjela odbiti. Čak i pružatelji usluga koji imaju jednostavna sučelja, poput Hide.me (pročitajte naš pregled Hide.me), zaostaju za najboljim pružateljima usluga ako njihovo sučelje ne izgleda previše vruće. Pronašli smo pružatelje zdravog razuma, jednostavan postupak kupnje i puno energije.

ExpressVPN

Nijedan VPN ne kombinira snagu i upotrebljivost sasvim poput ExpressVPN-a, što ga čini odličnim izborom za Android i Mac korisnike. Racionalizirano sučelje omogućava čak i najekstremnije tehnofobe da se povežu, a ipak nudi dovoljno snage ispod haube da limariji mogu dobiti svoje igračke. Nakon instalacije, sve što trebate učiniti je kliknuti „poveži se“.

ExpressVPN-App-Connected

Unatoč aplikaciji mobilnog stila, ExpressVPN ima puno mogućnosti. Međutim, istinski štremovi ne cijene svoj tržišni pristup. Lako je pronaći poslužitelja koji želite jer ExpressVPN odvaja lokacije po regijama i zemljama, a na svakom možete napraviti brzi test brzine kako biste vidjeli koji je pogodan za vas.

CyberGhost

Prošle iteracije CyberGhosta imale su neobično korisničko iskustvo koje je skinulo nekoliko škljonača zbog krivulje učenja. Verzija 7 je modernizirala sučelje, zadržavajući značajke koje CyberGhost razdvajaju.

cyberghost-pregled-proširila-ui

Obilje značajki znači da nije baš tako plug-and-play kao ExpressVPN, ali oni koji su sposobni za softver pronaći će izvrsnu ravnotežu snage i upotrebljivosti.

Kao i ExpressVPN, i CyberGhost ima korisničko sučelje u obliku pametnog telefona s nekoliko gumba. Za povezivanje trebate samo označiti prekidač „connect“. Međutim, sučelje se može proširiti. Pomoću njega možete pregledavati specijalne servere CyberGhosta, konfigurirati postavke automatizacije i pristupiti mnogim značajkama koje nudi. O tome možete saznati u našem CyberGhost pregledu.

NordVPN

NordVPN koristi još jedan pristup. To, međutim, to ne čini neprihvatljivim. Umjesto korištenja aplikacije u stilu pametnog telefona, NordVPN se otvara s kartom koja prikazuje sve njegove lokacije na poslužitelju. Sve što trebate učiniti je odabrati mjesto i označiti tipku “connect” za početak.

NordVPN-Glavni-zaslon

Zauzima treće mjesto, jer je ostatak korisničkog sučelja samo pristojan. Pomicanje po njegovim značajkama i mogućnostima konfiguracije isto je kao i bilo koji drugi VPN i složenije je od ExpressVPN-a s obzirom na to koliko ima postavki. Unatoč tome, njegov pristup navigaciji putem servera zaslužuje brončanu medalju.

Ubrzati

VPN brzina

Za razliku od jednostavnosti uporabe, brzinu je moguće izmjeriti. Naš zaron u najbrže pružatelje VPN-a dao nam je uvid u to gdje VPN-ovi su brzi, a rezultati su nas iznenadili. Iako je glavni izbor još uvijek ExpressVPN, naše dvije preporuke u početku nisu bile očite.

Svoje preporuke temeljimo na testovima koji su provedeni na 16 pružatelja usluga s OpenVPN i AES 256-bitnim. Neki pružatelji usluga, kao što je CyberGhost, imaju puno bolje rezultate s ostalim protokolima. To je rečeno, OpenVPN s AES 256-bitnim standardom koji tražimo, pa svoje preporuke temeljemo na tome.

ExpressVPN

Kao omiljeni ovdje na Cloudwards.net, rado ćemo reći da je ExpressVPN najbrži i najdosljedniji VPN koji smo testirali. Tijekom testiranja, NordVPN je imao brži prosjek, ali njegov nesagledan učinak globalno nas je sprečio davati preporuku. ExpressVPN je, s druge strane, stijena.

Bila je otporna na svakom poslužitelju koji smo testirali. Naš ponderirani prosjek, koji je pogodovao našem mjestu testiranja u SAD-u, bio je oko 70 posto naše nezaštićene brzine. Ako samo uzmemo u obzir SAD, izgubili smo samo oko 20 posto. Pored toga, ExpressVPN je također održavao nisku latenciju, što ga čini najboljim VPN-om za igranje.

Privatni pristup internetu

Privatni pristup internetu nas je iznenadio. Iako je naše testiranje u našem pregledu PIA pokazalo da je brzo, pretpostavili smo da je to zbog niske razine enkripcije koja je zadano. U našem najnovijem nizu testova otkrili smo da to nije slučaj. Čak i kada se enkripcija pojača, PIA je drugi najbrži VPN na tržištu.

U usporedbi s ExpressVPN-om, imao je slabije brzine u SAD-u, ali uspio je dostići međunarodni rast. Kad se izračuna ponderirani prosjek, bio je samo 5 megabita u sekundi sporiji od ExpressVPN-a. Ako želite vidjeti kako se slažu na drugim područjima, pročitajte našu usporedbu ExpressVPN u odnosu na PIA.

Astrill

Astrill često trube drugi davatelji usluga – a možete vidjeti i zašto u našoj Astrill recenziji – ali pokazao se dobro u posljednjem krugu testiranja. Njegov ponderirani prosjek bio je otprilike jednak PIA-i, samo što je napredovao ispred naših najbržih pružatelja usluga, AirVPN i TorGuard (pročitajte naš TorGuard pregled).

Astrill nudi dva vlasnička protokola i oba su brža od OpenVPN. U tom smislu, još uvijek zauzima treće mjesto zbog svojih dobrih, ali impresivnih međunarodnih performansi i nedosljednosti u odnosu na ExpressVPN.

sigurnosti

VPN sigurnost

Svi vrhunski VPN-ovi i većina VPN-ova na središnjem putu pružaju tajni umak kada je u pitanju sigurnost: AES 256-bitni s OpenVPN. Zbog toga je teško odrediti koji je “najbolji”, jer je većina pružatelja usluga jednaka, što se tiče šifriranja i standarda protokola..

Imajući to u vidu, pronašli smo tri pružatelja usluga koji nadilaze šifriranje vaših podataka. Osim što pružaju tipičnu VPN sigurnost, dodaju sigurnosne značajke koje vas mogu zaštititi kada pokušavate zaobići cenzuru ili vam samo dati mir prilikom otvaranja preglednika.

NordVPN

NordVPN ima puno sigurnosnih značajki, što ih čini jednostavnim prvim odabirom. Pored vrhunskih postavki šifriranja i protokola, uključuje i mnoge posebne poslužitelje. Što se sigurnosti tiče, poslužitelji s dvostrukim skokovima su najzanimljiviji jer u osnovi omogućuju dvostruko šifriranje.

U paketu dolazi i CyberSec, koji je ugrađeni alat za blokiranje zlonamjernog softvera i oglasa. Većina blokatora oglasa za VPN su loši, ali CyberSec je impresivan. Iako ne predstavlja zamjenu za najbolji antivirusni softver, Cybersec može blokirati dosadne oglase ili vas zaštititi od toga da se ukrcate u botnet. Pročitajte naš vodič za botnet i saznajte više o tome.

TorGuard

TorGuard je izvrstan izbor za VPN sigurnost. Ne čini ništa posebno, ali kombinira vrhunsku sigurnost s prilagodljivošću, što je čini odličnim izborom za majstore. Postavljen je za korištenje OpenVPN-a s AES 256-bitnim okvirom, ali možete promijeniti protokol i šifru koje koristite. Većina pružatelja usluga omogućuje vam samo promjenu veličine ključa.

Izvan toga, TorGuard ima koristan prekidač. Osim što globalno djeluje na vašoj vezi, možete je postaviti i da radi na određenim aplikacijama. Na primjer, možete ga postaviti kako bi prekinuo vezu s klijentom koji se bavi torrentom ako VPN ne uspije, a da vaš preglednik ne zadrži vezu.

ExpressVPN

ExpressVPN ima standardne sigurnosne značajke koje volimo vidjeti. Uključuje prekidač kill, isporučuje se s 256-bitnim AES-om i može podržati OpenVPN, L2TP / IPsec, PPTP i SSTP. To je, kaže, zauzelo treće mjesto po sigurnosti zbog svoje dosljednosti.

Iako je standard kada je riječ o sigurnosnim specifikacijama, ExpressVPN nije ništa drugo nego kada je u pitanju stabilnost. Tijekom našeg testiranja, koje traje već duže vrijeme jer ga koriste mnogi pisci Cloudwards.net-a, ExpressVPN nikada nije iscurio na DNS zahtjev ili IP adresu, a u rijetkim slučajevima kada se aktivira prekidač kill uvijek je prekinuo vezu. Svi ti aspekti pomogli su mu da postane prvi na našem najboljem VPN-u za komad za pohranu u oblaku.

Privatnost

Privatnost je sporna stvar za mnoge VPN kupce. Postoje brojni zahtjevi VPN davatelja usluga “bez zapisa” koji podrazumijevaju nešto što nije istina. Prljavi smo posao pronašli davatelje koji imaju jasan stav o privatnosti i ne bilježimo ništa što bi se moglo osobno identificirati.

Iako imamo tri gornja odabira, to ne znači da i ostali davatelji usluga navedeni u ovom vodiču čuvaju zapisnike. Koliko znamo, nijedna naša preporuka ne postoji. Ovaj odjeljak zasnivamo više na zakonima o privatnosti u zemljama u kojima se pružatelji usluga nalaze na bilo čemu drugom i tako smanjujemo rizik od pada osobnih podataka u pogrešne ruke..

ExpressVPN

ExpressVPN je dokazao da pruža pružatelja usluga privatnosti. Njegova lokacija na Britanskim Djevičanskim otocima ima neke od najboljih zakona o privatnosti na svijetu, a ExpressVPN ima stav vlade prema VPN usluzi..

ExpressVPN čuva samo operativne zapise. Podaci koji se mogu identificirati ne prate se niti čuvaju u memoriji sustava, pa čak ni privremeno. Ako bi netko kucao na vrata ExpressVPN-a, što je malo vjerovatno s obzirom na njegovu lokaciju, djelatnici ne bi imali što predati osim praznog tvrdog diska.

Mullvad

Mullvad ima jasan “hands-free” pristup kada je u pitanju korisnički podatak. Osim što je jedna od rijetkih usluga koja prihvaća gotovinu kao plaćanje, Mullvad zahtijeva malo informacija o vama. Ne morate imati zabilježeno korisničko ime, lozinku ili podatke o plaćanju. Mullvad o tebi ništa ne zna, pa ne može ništa predati.

Umjesto da se prijavite, Mullvad traži da generirate broj računa. To je ono što ćete koristiti za prijavu i plaćanje više usluge. Mullvad djeluje na principu da plaćate količinu vremena koje želite uz opciju da dodate više kada želite. Okreće skriptu na privatnost na način na koji je malo drugih pružatelja usluga.

NordVPN

NordVPN također ima jasan stav o privatnosti. To ne bilježi ništa o vama i jedva traži podatke od vas u prvom redu. Sve što trebate učiniti prilikom prijave je unijeti svoju adresu e-pošte. Njegova lokacija u Panami također je ugodna jer nije potrebno čuvanje korisničkih podataka.

Zapisnici koje mora čuvati za uslugu svode se na minimum. NordVPN pohranjuje vašu adresu e-pošte i podatke o plaćanju u očite svrhe i prati analitiku na svojoj web stranici. No, osim toga, ništa se ne bilježi. Tvoje ime, IP adresa i lokacija nisu tamo.

Lokacije poslužitelja

Broj poslužitelja u VPN mreži postao je natjecanje u mjerenju koje znate. Veličina ipak nije uvijek bitna. Prilikom odabira naših preporuka uzeli smo u obzir veličinu poslužiteljske mreže i, što je još važnije, njezinu širinu. Samo zato što tvrtka ima 5.000 poslužitelja, to ne znači da su na korisnim lokacijama.

Male mreže ipak nisu dobra stvar. Pročitajte našu recenziju VyprVPN da biste vidjeli kako to boli uslugu.

Pored glavnih svjetskih medijskih kuća, tražili smo mreže s lokacijama koje su na tržištu VPN-a nedovoljno zastupljene. Konkretno, Afrika, Bliski Istok i veći dio Azije zamračuju područja VPN-a, tako da su dobavljači sa poslužiteljima na tim lokacijama povukli naprijed.

ExpressVPN

ExpressVPN ima temu i to je dosljednost. Iako ima veliku mrežu od preko 3000 poslužitelja, ono zauzima prvo mjesto zbog svojih dosljednih performansi na svim lokacijama. Ima i egzotične opcije poslužitelja, pa je tamo zaradio pregledavajuće bodove.

ExpressVPN-svijetu-Lokacije

Nalazi se na 148 lokacija, svaki s različitim brojem poslužitelja. Mreža ExpressVPN-a obuhvaća 94 zemlje što većina konkurenata nema premca. Obuhvaća svaki kontinent osim Antarktike, s solidnom pokrivenošću u Aziji i Africi. Neki su serveri na egzotičnim lokacijama, poput Vientianea ili Algiera, virtualni, pa budite oprezni ako se brinete o sigurnosti.

NordVPN

NordVPN je poznat po masovnoj poslužiteljskoj mreži. U trenutku pisanja ima 5.196 servera, što je vjerojatno najveća mreža poslužitelja bilo kojeg VPN-a. Iako na webu ima puno poslužitelja, oni nisu toliko raspršeni kao ExpressVPN. Iako ih ima toliko, NordVPN ima prisutnost samo u 60 zemalja.

NordVPN-Server-karta

Mi kažemo “samo” tako da je loše, kada nije. Mreža poslužitelja nema toliko širenje kao ExpressVPN, ali i dalje je impresivna u usporedbi s bilo kojim drugim pružateljem usluga. Međutim, možda će biti teško pratiti poslužitelj koji želite. NordVPN navodi opcije, ali ne pojašnjava gdje se nalaze u određenoj zemlji.

HideMyAss

HideMyAss ima problema kada je u pitanju brzina i privatnost, ali njegova poslužiteljska mreža je impresivna. Ima preko 280 lokacija koje možete birati iz više od 190 zemalja. I u mreži postoje neobične lokacije, uključujući Zelenortski otoci, Falklandski otoci i Fidži.

HMA! ServerList

Što se reprezentacije tiče, HideMyAss je lider u industriji. To znači da sortiranje opcija može biti teško. Srećom, pruža “način slobode”, koji automatski usmjerava vašu vezu kroz najbližu zemlju sa strogim zakonima o slobodnom govoru.

cijena

VPN trošak

Kao što se vidi u našem najgorem besplatnom VPN vodiču, postoje razlozi zašto biste trebali platiti za VPN. To je reklo, da ne biste trebali ići slomljeno samo zato što biste trebali platiti. Uz pronalaženje najjeftinijih VPN-ova na tržištu, potražili smo pružatelje usluga koji nude najviše vrijednosti za vaš dolar. Ako si ne možete priuštiti VPN, pročitajte naš odjeljak u nastavku s našom besplatnom preporukom.

Cijena je bila najvažniji aspekt, ali također smo uzeli u obzir broj istodobnih veza, mogućnosti plaćanja i razdoblje povrata za svakog davatelja usluga. Naša tri najbolja odabira ne samo da imaju veliku vrijednost, već vam pružaju fleksibilnost u odustajanju od pretplate.

Privatni pristup internetu

Odabir najboljeg dobavljača za ovaj odjeljak nije bio lak, jer jedan pružatelj može imati nižu mjesečnu stopu, ali još lošiji rok povrata novca, dok drugi može imati obrnuto. Ipak, PIA ima najbolji balans vrijednosti u svim svojim planovima, što ga čini odličnim izborom za zaštitu privatnosti na proračunu.

Mjesečna stopa je bolja od većine VPN-a, ali lošija od naša dva biranja “. PIA zauzima prvo mjesto zbog svojih godišnjih i dvogodišnjih planova, koji su mnogo jeftiniji od bilo kojeg drugog dostupnog VPN-a. U planovima dolazi s pet istodobnih veza i možete ih platiti na gotovo bilo koji način, uključujući bitcoin.

Iako je to najbolja vrijednost, PIA nije savršena. Ona nudi samo sedmodnevnu garanciju povrata novca, što je jedno od najkraćih razdoblja koje smo vidjeli. Možete saznati više o tome zašto mislimo da se to isplati u našem pregledu PIA.

Mullvad

Mullvad ima pristup gluposti prema cijenama. Njegova usluga košta 5,60 dolara mjesečno i odjednom možete kupiti onoliko koliko želite. Nema višegodišnjih popusta ili dodataka koji bi se dodali vašem planu. Cijena je takva kakva je. To Mullvad čini neobičnim među VPN dobavljačima i softverskim kompanijama općenito, ali ono što ga zapravo izdvaja su njegove mogućnosti plaćanja.

Prihvaća hladnu, tvrdu gotovinu. Na Mullvad možete poslati bilo koji iznos gotovine u bilo kojoj valuti s brojem računa, a on će toliko poslat vaš račun. Mullvad daje primjer: ako pošaljete 17 eura, vaš će se račun pripisati 100 dana korištenja.

Mullvad je šarmantan koliko i šarmantan, i treba puno toga voljeti zbog njegova modernog pristupa. Možete saznati više u našoj recenziji Mullvad ili je isprobati s tri sata ograničene vožnje.

SaferVPN

SaferVPN nema fleksibilnost PIA-e ili Mullvada. Planovi se nude za jednu, dvije ili tri godine, bez mogućnosti plaćanja mjesečno. Iako je to ubod za one zapetljane u gotovinu, SaferVPN ima neke od najnižih višegodišnjih stopa koje smo vidjeli. Uz to, nudi trogodišnji plan, što je rijetkost kod pružatelja usluga.

Činjenica da ne možete plaćati mjesečno nadoknađuje 30-dnevni prozor povrata i 24-satno besplatno probno razdoblje. Probnu verziju ne možete pronaći s početne stranice, ali ako pitate agenta za chat, dat će vam URL gdje se možete prijaviti i preuzeti ga. Možete saznati više u našoj recenziji SaferVPN.

streaming

VPN strujanje

Jedna od češćih upotreba VPN-ova je zaobići geoblokove koje su postavile streaming platforme. Unatoč agresivnim marketinškim tvrdnjama, ne mogu svi VPN-i pobijediti Netflix VPN zabranu. Naše preporuke dokazale su da bez problema mogu zaobići ta ograničenja.

Iako su naša najbolja tri odabira dobra, preporučujemo da pročitate naš najbolji VPN za streaming i najbolje VPN za Netflix vodiče ako želite dubinski zaron na ovu temu. Pored mogućnosti zaobilaženja ograničenja VPN-a, tražili smo i značajke specifične za streaming.

ExpressVPN

Ponovno, ExpressVPN pobjeđuje ne zato što nudi najpopularnije značajke, već zato što je najotporniji. ExpressVPN može zaobići gotovo bilo koji geoblock s bilo kojeg mjesta, što ga čini idealnim izborom za promatrače bingeja s impulsom putovanja. I to je brzo, tako da uvijek možete strujati u visokoj razlučivosti ili još bolje.

Osim pobjede u našem vodiču za Netflix, ExpressVPN je krunu preuzeo u našem najboljem VPN-u za BBC iPlayer komad. Nema posvećene poslužitelje ili dodatne funkcije za strujanje, ali izvrsne performanse prikazane u drugim aspektima usluge sjaju i prilikom strujanja..

CyberGhost

Za razliku od ExpressVPN-a, CyberGhost ima dio svog sučelja posvećen strujanju. Verzija 7 ima specijalne poslužitelje za preko 50 strujnih platformi, u kojima je sve, od filmova do glazbe, u miksu. Svaki je poslužitelj optimiziran za određenu platformu na temelju svoje lokacije. Na primjer, kanal 4 optimiziran je na američkom poslužitelju, a Netflix je optimiziran za američko tržište.

U skladu s tim, tijekom našeg testiranja utvrdili smo da za posluživanje Netflixa možete koristiti poslužitelj u Velikoj Britaniji Channel 4. Iako to oduzima nešto čarolije za one koji su skinuli zavjesu, pristup CyberGhosta čini čudesa za novorođenče. Oni koji nisu upoznati s VPN-ovima neće imati pitanja kojima platformama za streaming mogu pristupiti i na kojem poslužitelju bi trebali koristiti.

NordVPN

NordVPN uvijek daje rep na ExpressVPN, a ta je činjenica ista kada je u pitanju streaming. Može zaobići gotovo bilo koji geoblock, dobivši pristup Netflixu, Huluu, Amazon Prime Video, BBC iPlayeru i još mnogo toga. Tijekom našeg testiranja mogli smo im pristupiti i dosljednošću, ali brzina je naudila iskustvu.

Možda je čvrst kad je u pitanju streaming, ali nije čvrst kad je u pitanju brzina. Nedosljedna izvedba NordVPN-a na svim poslužiteljima znači da ćete potrošiti vrijeme na pronalaženje lokacije za upotrebu koju biste mogli potrošiti strujeći. Unatoč tome, sposobnost NordVPN-a da zaobiđe ograničenja osvaja to mjesto na trećem mjestu za ovaj odjeljak.

Najbolji VPN: ExpressVPN

najbolje-VPN-expressvpn

Od naših sedam odjeljaka, ExpressVPN je zaradio spot u šest od njih. Slabost mu je cijena, koja nije toliko loša u odnosu na davatelje poput Hide.me i Astrill. Iako nije najpovoljniji dostupan pružatelj usluga, ExpressVPN sve drugo ispravno radi. To je brzo, sigurno i fokusirano na privatnost, što ga čini najboljim VPN-om za gotovo bilo koji zadatak.

ExpressVPN-stranica

ExpressVPN-Prijava

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN-tunel-Opcije

ExpressVPN-Full-aplikacija

prijašnji

Sljedeći

Iako volimo psa ExpressVPN zbog njegove cijene, to nije strašno. Kao i kod svih VPN-a, njegova mjesečna stopa je, no godišnja stopa je u skladu s onim što očekujemo od najboljeg davatelja usluga polica. Jedino čega se odričete jesu nekoliko istodobnih veza.

Ono što steknete jedno je od najčvršćih dostupnih VPN iskustava. Ono što ExpressVPN trguje osobinama koje čini dosljednim. Od prijave do prve veze, sve o ExpressVPN-u je fluidno i otporno. Mreža njegovih poslužitelja brza je i brzo zaobilazi ograničenja.

To je jedan od razloga što je tortu trebalo u našim najboljim VPN uslugama za kineski vodič. Dosljednost ExpressVPN-a čini ga idealnim izborom za zaobilaženje cenzure, gdje pad VPN veze može značiti veliku novčanu kaznu ili čak zatvor. Tijekom našeg testiranja, prekidač za ubijanje radio je u rijetkim slučajevima kada se pokrenuo, a tunel nikad nije procurio.

Osim toga, on ima jak stav o privatnosti. Politika privatnosti ExpressVPN-a jasna je. Ni pod kojim okolnostima ne bilježi podatke o vama, čak ni privremeno. Sve što zna je ExpressVPN korisnik spojen na poslužitelj i neke druge, neidentificirajuće informacije, poput verzije aplikacije.

Sve su to palčeve kada je u pitanju ExpressVPN, a zašto možete saznati u našem ExpressVPN pregledu. Ako radije provodite vrijeme s njim, to možete učiniti bez rizika, uz 30-dnevnu garanciju povrata novca.

Najbolji besplatni VPN: Windscribe

najbolje-VPN-za-torrenting-nordvpn

Naš najbolji besplatni VPN vodič vodi se duboko o ovoj temi, ali nema mnogo opcija. Pokušali smo okupiti čak pet pružatelja usluga koji su imali besplatne planove koji ne bi ugrozili privatnost, sigurnost ili brzinu.

sučelje vjetropisa

sklonosti za vjetrovke

proširenje preglednika windscribe

mogućnosti privatnosti

vjetroelektrane testove propuštanja

prijašnji

Sljedeći

Rečeno je da postoji jedan davatelj koji ništa ne kompromitira. Windscribe ima najbolji besplatni plan koji smo vidjeli, s više mogućnosti nadogradnje na plaćeni plan u budućnosti. Dobivate 10 GB prijenosa podataka i pristup ograničenoj mreži poslužitelja, ali sve ostale značajke ostaju netaknute. To uključuje niz alata za privatnost preglednika i njegove alatke za provjeru URL-a.

Iako 10 GB prijenosa podataka već čini najbolji besplatni VPN, mogućnosti nadogradnje guraju ga još više naprijed. Lokacije možete dodati u svoj besplatni plan za 1 USD, a svaka dodatna lokacija dodaje još 10 GB mjesečnom ograničenju. Uz to, ako imate sadržaj s ograničenim izborom poslužitelja, možete kupiti neograničene podatke za samo 1 USD.

Izvan toga, Windscribe uzima bilješke modela “free to play” kada je u pitanju njegov besplatni plan. Osnovni broj je 10 GB, ali dodatnim podacima možete zaraditi više podataka. Tweiting će vam zaraditi dodatnih 5 GB, dok rješavanjem heševa rudnicima kripto valute možete zaraditi do 10 GB trajno ili mjesec dana premije besplatno.

Windscribe je rijetkost kada je u pitanju cijena VPN-a, toliko da zaslužuje vlastiti odjeljak u ovom vodiču. Ako želite saznati više, pročitajte našu recenziju Windscribe-a ili se prijavite za besplatno probno razdoblje da biste vidjeli kako vam se sviđa.

Logo vjetropisa

Pregled vjetropisa

Počinje od 417 dolara mjesečno
Besplatno dostupni svi planovi

Posjetite Windscribe

Najbolji VPN za bujice: NordVPN

najbolje-free-VPN-windscribe

Naš najbolji VPN vodič za bujice dijeli sve pružatelje usluge za koje mislimo da su prikladni za to, ali NordVPN uzima zlatnu medalju. Iako su naši ostali viktori, poput ExpressVPN i CyberGhost, isti kada je u pitanju sigurnost, NordVPN ih ruši s posebnim poslužiteljima za P2P veze.

prijašnji

Sljedeći

P2P poslužitelji dizajnirani su za bujice, nudeći povećanu sigurnost i protok podataka za one veze gladne podataka. Ako ste posebno zabrinuti zbog saznanja, možete upotrijebiti i jedan od poslužitelja dvostrukih skokova NordVPN-a. Ta metoda povezivanja vas vodi kroz dva VPN poslužitelja, učinkovito udvostručujući razinu sigurnosti.

Sve je to poduprto strogim pravilima zapisivanja bez dnevnika i metodama višestruke prijave NordVPN-a. Možete upotrijebiti i e-poštu za snimanje podataka i platiti bitcoinima kako biste bili sigurni da se ne bilježe osobni podaci.

NordVPN nije savršen, ali blizu je. Specifičnosti usluge možete saznati u našoj NordVPN recenziji ili je bez rizika pokušati 30-dnevnom garancijom povrata novca.

NordVPN Logo

NordVPN pregled

Počinje od 349 dolara mjesečno
Uštedite 71% svih planova

Posjetite NordVPN
30-dnevno jamstvo

Završne misli

Još jedna godina recenzija je iza nas, a ExpressVPN je i dalje najbolji VPN koji možete kupiti. Iako je skupo, uravnotežuje sve što želimo vidjeti od pružatelja usluga na način na koji to ne čini nitko drugi. Uz to, možda vam nije najbolji izbor ako pokušavate uštedjeti denar ili vam nije stalo do njegova modernog pristupa.

Mnogo volimo i NordVPN i CyberGhost. Oboje dolaze s proširenim sučeljem i neobičnim značajkama. Ako pokušavate uštedjeti novac, preporučujemo da prijeđete PIA ili Windscribe.

Slažeš li se? Ako ne, koji VPN biste ocijenili najboljim? Javite nam zašto u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

ExpressVPN Logo

ExpressVPN pregled

Počinje od 666 dolara mjesečno
Uštedite 49% svih planova

Posjetite ExpressVPN
30-dnevno jamstvo

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me