Najbolji besplatni proxy 2020. godine: preusmjeravanje prometa, jednostavan način

Najlakši način da sakrijete svoju IP adresu kada želite, primjerice, zaobići geoblokove, je korištenje proxyja. Proxy maskira vašu IP adresu, znamenke koje Internetu govore odakle ste, vlastitim i obmanjuje prijemni poslužitelj da misli da ste negdje drugdje. U ovom ćemo vam članku pomoći da prevariš svoju lokaciju koristeći najbolje besplatne proxyje koje možemo pronaći.


Imajte na umu da smo rekli najlakši način da sakrijete svoj IP, a ne najbolji. Kao što objašnjavamo u članku o VPN nasuprot proxyju i Toru, proxyji su sami po sebi nesigurni i ne bi ih trebali koristiti za ništa osim krivotvorenja lokacije, što biste možda željeli učiniti kada, primjerice, pokušavate deblokirati YouTube dok u školi ili deblokiranje Youkua izvan Kine.

Ako pokušavate učiniti nešto značajnije, kao što je, recimo, probijanje Velikog vatrozida ili izbjegavanje nadzora, korištenje proxyja za skrivanje onoga što radite je poput izrade oklopa od papira. Uzalud će biti izgubljen napor, a rezultati će biti bolni.

VPN vs proxy

Kao što pokazujemo u najboljim člancima o VPN-u za Rusiju i najboljim člancima o VPN-u za Iran, na primer dva, neke zemlje ne vjeruju da njihovi građani imaju pravo raditi sve što žele na internetu i razvili su tehnologiju proxy-busting koja će otkrivaju te u milisekundi. U tim bi slučajevima trebali koristiti virtualnu privatnu mrežu umjesto proxyja.

Kao što objašnjavamo u sigurnosnom dijelu VPN-a, VPN ne laži samo IP adresu, on zapravo preusmjerava vaš promet kroz siguran tunel – šifriranu vezu – i na vlastiti poslužitelj u vlasništvu davatelja usluga. To je puno sigurniji način izvođenja stvari koje će vas zapravo sakriti od znatiželjnih očiju.

Dodatna strana je da VPN-ovi mogu učiniti još jednu stvar koju proxy-i ne mogu: dovesti vas na streaming web mjesta poput Netflixa. Kao što smo objasnili u našem djelu zabrane Netflix VPN-a, usluga je otežala zavaravanje vaše lokacije za ulazak u njenu verziju druge zemlje. Malo VPN-ova može ući, a kamoli proxyji, što će gotovo uvijek dovesti do proxy pogreške.

Odabir najboljeg besplatnog proxyja

Ali, to ne znači da su prorektori beskorisni. Oni su savršeni za pristup web lokacijama poput YouTubea dok ste u školi ili na poslu, a obično će i Instagram odblokirati. Najbolje je razmišljati o njima kao o manjim, slabijim sestrama VPN-a. Nisu dobri za dizanje teških tereta, ali rade i sitnije stvari.

Možete umjesto toga upotrijebiti jednu od naših najboljih besplatnih VPN usluga, no proxy poslužitelji imaju prednost ako nikad nemate ograničenje propusnosti ili previše smanjujete brzinu. Osim toga, većina besplatnih VPN-a oglašenih u trgovinama Google i Apple ionako su samo proslavljeni proxy-i. To je reklo, ako odlučite ići s besplatnim VPN-om preko besplatnog proxyja, pročitajte naš popis ili ćete možda završiti s servisom prevare poput Hola VPN-a koji će vaše porobljavati uređaje za pokretanje mreže.

Izravnim upozorenjima, tim Cloudwards.net zaronio je u svijet proxy-ja i izabrao sljedeće usluge za vaš užitak. Naš izbor temeljili smo se na jednostavnosti uporabe i brzini veze jer sigurnosne tvrdnje i slično nisu samo vrući zrak. Krenimo bez dodatnog divljenja.

Najbolji besplatni posrednici

Testirali smo 15 proxy poslužitelja, na temelju preporuka čitatelja i nekih pametnih Google pretraga. Odmah smo uspjeli odbaciti pet punomoćnika zbog pokvarenih web stranica ili nerazumljivih uputa, a nama je ostalo 10 kandidata. Proksiji su hit i nedostaju, pa preporučujemo samo prvih pet unosa.

Najbolji besplatni proxy: HideMyAss proxy

Mnogi proxy poslužitelji koje smo mogli testirati u vlasništvu su VPN usluga, najvjerojatnije piggybacking na postojećoj mreži. Najbolje od lota je HideMyAssov proxy, koji se brzo i jednostavno koristi. Nudi nekoliko poslužitelja i sigurnosnih opcija kojima se može pristupiti jednostavno i ugodno. Također trči brzinom munje, što je rijetkost među proxyima.

HideMyAss-proxy

Jednom kada je spojen, gumb “isprobaj besplatni VPN” na adresnoj traci prilično je istaknut, ali to je cijena besplatnog. Još jedan manji mangalac mora pristati na politiku privatnosti HideMyAss-a, koja nije previse vruća. Pročitajte naš potpuni pregled HideMyAss za detalje o tome.

Sakrij prome

Hide.me je punomoć ujedno i proširenje tvrtke VPN usluge, što nismo bili previše impresionirani dok smo pisali recenziju Hide.me. U skladu s tim, njegov je besplatni plan zauzeo treće mjesto među najboljim besplatnim VPN-ima, tako da postoji posvećenost pružanju pristojne besplatne usluge potrošačima bez raspoloživog dohotka.

Hideme-proxy

Ta predanost pokazuje i u proxyju. Jedan je od boljih s kojima smo se susreli tijekom pretraživanja, s puno korisnih sigurnosnih opcija i čak s izborom poslužitelja. Postoje samo tri države, ali barem znate gdje se povezujete. Takođe je brz i jednostavan za upotrebu, ali činjenica da trebate unijeti cjelovit URL oduzima iskustvo.

4everproxy

4everproxy ima najsitniju prezentaciju popisa. Web stranica se učitava brzo i omogućava vam odabir mjesta poslužitelja i IP adrese, što znači da vjerojatno dva puta usmjerava vašu vezu. Iako sumnjamo u to kako dobro to funkcionira, funkcionirao je na nekim lokacijama. Imamo španjolsku Google stranicu i američku ponudu YouTubea pri korištenju odgovarajućih poslužitelja.

4everproxy-proxy

Također je brzo, povremeno se čak i učitava brže od punomoćnika Hide.me-a ili HideMyAss-a. U tom smislu, njegova brzina nije bila dosljedna i nismo uvijek stizali do verzije web stranice koju smo odabrali. Ipak, sveukupno biste mogli učiniti puno gore od 4everproxyja.

Zend2

Web stranica Zend2 je osnovna, a nudi samo adresnu traku i brzo objašnjenje ispod nje. Nismo previše oduševljeni što VPN i proxyje postavlja ravnopravno, ali to je pristojan sažetak.

Zend2-proxy

Kad smo testirali Zend2, nisu radile sve web stranice i napravili smo malu kolekciju ispričanih poruka. To je reklo, kad je to uspjelo, do sada je to bio najbrži proxy na popisu, pa je možda vrijedno pogledati to u nekim slučajevima.

ProxFree

ProxFree je lijep proxy jer vam pruža puno više izbora od konkurencije. Na primjer, možete odabrati između 11 lokacija poslužitelja i istog broja IP adresa. Ispod adresne trake na web mjestu također ćete dobiti nekoliko preklopnika koji će vam pomoći ubrzati iskustvo pregledavanja web stranica ili ih na bilo koji drugi način optimizirati..

Proxfree-proxy

Ako se zabrljamo s tim, mogli bismo učitati YouTube bez muke, ali nervirali smo se što smo se morali vraćati na početnu stranicu svaki put kad smo htjeli pregledati novu web stranicu. Ono što nam se ipak nije dopalo bilo je da smo dobili 404 kada smo pokušali pristupiti stranici s uvjetima i odredbama ProxFree-a..

Whoer proxy

Whoer je nova VPN usluga za koju se čini da nudi svoj proxy kao bonus, ali besplatna verzija daje vam pristup samo jednom poslužitelju i to u Nizozemskoj. Plaćanje proxy-ja je glupo jer za isti novac možete dobiti VPN, pa ovdje svrstavamo Whoer low, osim ako vam nije potrebna nizozemska IP adresa.

Whoer-proxy

Kao i kod većine usluga u ovom rangu, korištenje Whoer-a vježba u strpljenju. Web lokacije se učitavaju zauvijek, tako da je upotreba YouTubea isključena. Drugi način na koji Whoer izaziva naše sumnje je samo radom kao proširenje za preglednik, što tvrtki olakšava postupanje u lošoj namjeri i nadopunjavanje vaših podataka. Nismo pronašli dokaze o tome, ali to treba imati na umu.

ProxySite.com

ProxySite.com izgleda dobro kad prvi put pristupite njemu. Ide s istom adresnom trakom kao i većina proxy poslužitelja, ali u većem formatu i ima jasan gumb za prebacivanje poslužitelja. Ima 25 poslužitelja razbacanih širom Sjedinjenih Država i EU, što je lijepo, ali bilo bi bolje ako bismo znali gdje se u tim ogromnim područjima nalaze serveri.

Proxysite-proxy

Ipak, kada koristite ProxySite.com, čekate jako dugo čekanje. Pokušali smo nekoliko brzih veza preko adresne trake, ali nijedna se nije učitala. Upravo smo dobili traku na vrhu koja ima nekoliko sigurnosnih opcija i oglas za NordVPN (pročitajte naš NordVPN pregled), koji pokazuje vjeru koju ProxySite.com stavlja u svoju uslugu i sivi ekran koji nigdje ne ide.

Skriveni proxy

Hidester nudi VPN i proxy usluge, no nakon što smo proveli nekoliko minuta s njim, odustali smo. Svaka web lokacija unesena u traku za pretraživanje trajala je zauvijek da se učitava, a YouTube se uopće ne učitava, čak i nakon nekoliko minuta.

Hidester-proxy

Ovo nas je iskustvo učinilo užasnim pregledati Hidesterov VPN jer je život dovoljno težak bez testiranja subpar softvera. To će reći, na kraju će se pojaviti u našim VPN pregledima – mi smo ovdje na Cloudwards.net-u – tek uskoro.

KProxy

KProxy se u početku čini lijepim. Izgled web stranice je jasan i brzo se učitava. U tom smislu, drugi pogled pokazuje da postoje problemi. Iako je na raspolaganju 10 poslužitelja, ne spominje se njihova lokacija. To znači da nemate pojma odakle surfate, što je neugodno u najboljem slučaju a opasno u najgorem.

Kproxy-proxy

To bi nekima mogli biti oprostivi grijesi, ali mi uzimamo iznimku od tvrdnje KProxyja da je njegova usluga bolja od usluge VPN-a jer su te protokole „lako blokirati i usporiti“. To nije istina i lak način da se potjeraju ljudi u kupovinu planova KProxyja.

Anonymouse

Anonimus je zanimljiva usluga koja objašnjava što radi i zašto biste ga trebali koristiti na način, nazovimo to jedinstvenim načinom. Dopustit ćemo da web stranica sama za sebe govori na snimci zaslona.

Anonymouse-proxy

Iako je to redukcionistički način da se objasni kako to funkcionira, pretpostavljamo da će to učiniti. Ono što neće učiniti je da usluga ne podržava HTTPS, što je od ključne važnosti u ovom dobu cyber kriminala. Kada konačno nađete da web stranica funkcionira bez nje, to je sporo kao pakao, pa ne preporučujemo upotrebu. Pretpostavljamo da je upotreba “yahoo.com” kao primjera bila poklon koji Anonymousmouse nije u skladu s vremenima.

Završne misli

Iako proxyji ne bi trebali biti sigurni na mreži, oni su zgodan način zaobići jednostavne blokove, poput onih koje postavljaju školski administratori i slično. To je reklo, kao što vidite gore, većina punomoćnika je samo grozna. Ako čak i djeluju, oni su spori kao melasa i nema garancije da će vaša veza biti lažna.

Što mislite o proxy-ima? Jesmo li propustili nekoga tijekom naših testova? Slažete li se s nama da su VPN-i daleko bolja opcija? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map