Najbolji antivirusni softver 2020

Dobrodošli u Cloudwards.net vodič za najbolji antivirusni softver. Provest ćemo vas kroz kremu usjeva koju smo pronašli u našim pregledima antivirusa, kao i obavjestiti vas o tome što antivirus čini da vas zaštiti i mjerama opreza koje možete poduzeti izvan normalnog skeniranja..


Usporedit ćemo antivirusne programe u pet rundi: značajke, cijene, prilagođenost korisnicima, zaštita i podrška. Tri programa će se rangirati za svaki, a na kraju ćemo proglasiti ukupnog pobjednika.

Prije nego što krenemo u runde, definirat ćemo što je antivirus za 2020. godinu, proći osnovne vrste zlonamjernog softvera i kako prepoznati jesu li na vašem računalu te odrediti prednosti i nedostatke besplatni antivirusni programi.

Više o:

 • Najsigurniji antivirusni softver 2020
 • Najbolji besplatni antivirusni softver za 2020. godinu
 • Najbolji antivirus za Android 2020

Definiranje antivirusa 2020. godine

Većina ljudi koji provode vrijeme za računalom može pružiti osnovnu definiciju antivirusa. Jednostavno rečeno, štiti vaše računalo od virusa. Iako je to još uvijek istina, antivirusi kakvi ih danas poznajemo bolje su opisani kao antimalware.

Zlonamjerni softver je krovni izraz za zlonamjerni softver. Na popisu su virusi, ali

 programi su se tijekom godina razvijali kako bi se prilagodio raznolikijem nizu prijetnji, a ne žive svi na radnoj površini.

Mnogi antivirusni programi sada postaju vrhunski sigurnosni paketi, uključujući zaštitu za više strojeva, operativnih sustava i mobilnih uređaja. Pojačane mjere sigurnosti poput zaštite od krađe identiteta i šifriranja datoteka također su uobičajena pojava.

Panda Sigurnosno sučelje

Antivirusi nisu tako reaktivni kao nekada. Oni traže zlonamjerni softver prije nego što zarazi vaš stroj. Jedan tipičan način koji se ostvaruje je korištenjem praćenja ponašanja i strojnog učenja.

Najbolji antivirusni programi mogu prepoznati prijetnje koje nisu poznate učenjem prethodno naišlih zlonamjernog softvera i primjenom na novi softver. To im omogućuje otkrivanje i uklanjanje novog zlonamjernog softvera s vašeg računala, čak i ako ga baza poznatih zlonamjernog softvera ne sadrži.

To se učenje proširuje i na vaš preglednik, gdje je riznica zlonamjernog softvera koja čeka da ga preuzmete. Preglednici su dobili bolji pristup ugrađenoj sigurnosti, posebno Google Chromeu, no namjenski antivirus može ukloniti napade koje možda neće otkriti..

Prije nego što prijeđete na naš popis, definirajmo uobičajeni zlonamjerni softver na koji možete naići i kako otkriti jeste li već zaraženi.

Vrste i napadi zlonamjernog softvera

Virus-Malware

Postoji mnogo oblika zlonamjernog softvera i ne možemo nikako pokriti svaki ovdje. Vješti programeri svakodnevno pišu novi zlonamjerni softver za nove podvige. Ipak, postoje široki arhetipovi kojih biste trebali biti svjesni.

adware

Jedna od najčešćih vrsta zlonamjernog softvera, adver izgrađen je da radi pod radarima onih koji ga ne traže. U većini slučajeva vaša će se tražilica promijeniti, više će se oglasa pojaviti na web lokacijama koje posjetite, a u nekim će se slučajevima pojaviti i oglasi na vašoj radnoj površini.

Obično dobivate adware kao dodatak besplatnom softveru. Mnogi korisnici bez razmišljanja pregledavaju instalatere i to je to kako se kreće. Provjerite jeste li pozorni s instalaterima i poništite sve okvire koji traže instalaciju dodatnog softvera.

Trik je u tome što nije ilegalno ili je uvijek zlonamjerno. U mnogim slučajevima korisnik se uključuje u “sigurni” preglednik koji je dizajniran tako da unosi dolar za oglase svima koji su napisali softver. Čak i ako je softver teško ukloniti, on vam ne pokušava ništa ukrasti. Najvažnija stvar za zaštitu od ove vrste zlonamjernog softvera je obratiti pozornost na instalatere.

Bot i Botnets

Botovi su zlonamjerni. Dizajnirani su tako da se infiltriraju u vaše računalo, omogućujući hakeri daljinsko izvršavanje radnji na vašem računalu. Botovi se mogu zamijeniti poput crva i proširiti na druge strojeve poput virusa.

Nije poput Matrice, gdje haker povuče naredbeni redak i pošalje vam poruku. Ako vaše računalo ima bot, vjerojatno je to dio botneta, robotskih strojeva koji se najčešće koriste za DDoS napade.

Svi roboti u botnetu pozivaju uređaje domaćina da izvedu akciju odjednom, obično za rušenje web poslužitelja i rušenje web mjesta. Ono što je zastrašujuće kod botneta je da možete biti dio njega bez ikakvih značajnih naznaka, pogotovo ako ste koristili negativnu uslugu kao što je Hola VPN.

Keylogger

Keyloggeri koji samo objašnjavaju, ali gadni, zlonamjerni softver pohranjuju sve pritiske tipki na host uređaju. Većina antivirusa može otkriti keyloggere kao aktivni proces, ali postoje i drugi načini da se zaštitite.

Možete koristiti zaslonsku tipkovnicu za unos osjetljivih podataka, ali preporučujemo korištenje upravitelja lozinki s našeg najboljeg upravljača lozinkom. Ne samo da nećete dodirnuti tipkovnicu, već ćete uštedjeti vrijeme prijave na web mjesta.

Ransomware

Ransomware šifrira podatke na vašim strojevima i drži ih taocima sve dok ne platite otkupninu. Dokumenti, mediji i više ostat će u šifri dok ne dođete do gotovine kako biste je vratili.

Za razliku od ostalih zlonamjernog softvera, znat ćete da li se nalazi na vašem računalu. Napadač će vas obavijestiti s uputama kako poslati plaćanje i otključati vaše podatke. Obično ćete trebati platiti kriptovalutama kako bi napadač mogao ostati anoniman.

Ostalo ransomware je lukaviji. Primjerice, Scareware softver predstavljaće kao antivirus tvrdeći da je otkrio bezbroj problema na vašem računalu. Virusi zaključanog zaslona učitavat će lažnu web stranicu, obično se rugaju državnoj ili kreditnoj kartici i zahtijevaju plaćanje prije nego što uđete u svoj stroj.

Bez obzira u kojem obliku dolazi, nemojte plaćati otkupninu. Osoba je već otišla da vam uništi računalo pa vjerovatno neće vratiti datoteke. Najbolji način za uklanjanje ransomwarea je vratiti se na točku vraćanja sustava u sustavu Windows i pokrenuti UEFI skeniranje.

Možete zaobići i cijeli problem i formatirati vaš tvrdi disk, ali za to trebate napraviti sigurnosnu kopiju. Pogledajte naš pregled najbolje pohrane u oblaku i najboljih pružatelja sigurnosnih kopija na mreži kako biste saznali kako najbolje to učiniti.

Korijen

Rootkit je sličan bot, ali, za razliku od botneta, više je zainteresiran za zarazu jednog stroja. Skup softverskih alata omogućuje neovlašteni pristup korisniku udaljenom stroju, omogućavajući im izvršavanje datoteka i promjenu konfiguracija sustava.

Kako su rootkiti tako duboko postavljeni, da ih je teško otkriti i ukloniti. Potrebno je vrijeme da se dobije ta razina pristupa, tako da bi većina antivirusnih programa trebala otkriti i ukloniti rootkite dok dobivaju korisnička dopuštenja..

U slučaju da već imate rootkit, a njega nije moguće ukloniti pomoću skeniranja na radnoj površini, najbolja opcija je pokretanje UEFI-jevog skeniranja kako bi ga izbrusio prije nego što se operativni sustav učita.

Špijunski

Špijunski softver je lukav jer nije ilegalan ili zlonamjeran. To je softver dizajniran za špijuniranje vas, prikupljanje podataka o vašem izboru pregledavanja, odlukama o kupnji i još mnogo toga. U većini slučajeva trgovci su način prodaje informacija. Nedavni primjer, Red Shell, prošao je kroz mnoge PC igre, što je izazvalo kontroverzu u gaming zajednici.

Takve špijunske programe programere postavljaju namjerno, ali to nije uvijek slučaj. Ponekad je to način za snimanje zaslona, ​​snimanje osjetljivih podataka za prijavu ili špijuniranje web-kamera za nestrpljive Toms.

Srećom, lako je to otkriti i ukloniti. Mnogi moderni antivirusi uključuju i zaštitu web kamera, blokiranje pristupa svim programima ako to ne dozvolite.

trojanski

Trojan-Virus

Poput trojanskog konja, i ova vrsta zlonamjernog softvera predstavlja se kao nešto korisno, ali u sebi sadrži zlonamjeran teret. Trojanac sam nije zlonamjerni softver, već samo ono što se nalazi unutar njega.

To je jedan od najčešćih načina za dostavljanje zlonamjernog softvera na stroj. Također je jedan od najopasnijih jer se koristi za isporuku keyloggera, ransomwarea, rootkita i još mnogo toga. Trojanci su među prvima što antivirusi traže.

Najbolji način da se izbjegne trojanac je ne preuzimati ništa upitno. Morate posebno paziti na stvari poput besplatnih PDF pretvarača i lažnih antivirusa. U zlonamjernijim slučajevima preuzimanja povlače dvostruku obavezu, instalirajući trojanski i adware na vaš stroj na isti izvršni program.

Virus

Jedna od prvih i najsnažnijih prijetnji računalima, virusi su već dugo prisutni, barem dovoljno dugo da skoče pojam “antivirus”. Izgleda da se mogu reproducirati što je brže moguće, inficirajući vaš stroj i sve s kojima kontaktirate.

Najstrašniji aspekt virusa je koliko se brzo mogu širiti i uzrokovati uništenje. Koriste se za krađu ili korumpiranje ogromnih količina podataka, često usporavajući vaš stroj do puzanja jedući resurse sustava.

Srećom, virusi su rjeđe nego što su nekad bili antivirusi. Ostali su zlonamjerni programi zauzeli svoje mjesto, od kojih su najpoznatiji ransomware i botovi.

Krađa identiteta

Iako tehnički nije oblik zlonamjernog softvera, krađanje identiteta je snažna prijetnja cyber-sigurnosti. Kontaktirajte vas putem e-pošte, telefona ili teksta od strane nekoga tko se predstavlja kao legitimna institucija i od vas traži da date osjetljive podatke. Obično je to banka, osiguravajuće društvo ili agencija za izdavanje kreditnih kartica.

Cilj je namamiti korisnika da klikne zaraženi URL, obično portal za ismijavanje plaćanja i unos podataka poput korisničkog imena i zaporke. Tijekom testiranja antivirusa vidjeli smo da se oponašaju banke, PayPal i agencije za osiguranje.

Web stranice za krađu identiteta stalno se mijenjaju, često ostaju po dan ili manje, prikupljaju podatke i odjavljuju se izvan mreže. Prva linija obrane odnosi se na poštivanje mape neželjene pošte i ne predaje informacije bez vjerodajnica. Obavezno prilikom unosa osjetljivih podataka dvaput provjerite URL koji imate.

Kako prepoznati zlonamjerni softver

Većina je zlonamjernog softvera namijenjena tome da što duže ostane neotkrivena na vašem računalu. Postoje i drugi programi, poput ransomwarea, koji omogućavaju njihovu prisutnost. Osim tih, na vama je da znate imate li zlonamjerni softver.

Kad preuzmete antivirus s našeg popisa i pokrenete skeniranje, znat ćete da li na vašem računalu postoji zlonamjerni softver, ali postoje znakovi na koje treba paziti prije toga.

Prva je spora izvedba. Zlonamjerni programi žvaću resurse sustava brzo, često zato što se programi brzo pišu bez optimizacije. Ako vaš stroj radi sporije od uobičajenog, možda imate zlonamjerni softver.

CPU prikvačen

U sustavu Windows možete pomoću upravitelja zadataka vidjeti aktivne zadatke i korištenje resursa. Pomičite se po popisu i provjerite postoje li aktivni procesi koji imaju čudna imena ili izgleda da nisu vezani ni za jednu aplikaciju. Nije dobro završiti te procese, iako ne uklanjate zlonamjerni softver i možda je postupak povezan sa zakonitom aplikacijom.

Drugi oblici zlonamjernog softvera, poput botova, možda ne pokazuju tragove na vašem računalu. Zbog toga je najbolje pokrenuti potpuno skeniranje s antivirusom često, čak i ako ne primijetite usporavanje sustava ili neobične aktivne procese..

Besplatni antivirusi: dobri, zli & ružno

Iako su plaćena rješenja gotovo uvijek bolja, na tržištu postoje besplatni antivirusi. Smatramo da ne biste trebali ostati zaštićeni samo zato što vaš novčanik ne podržava cjelovit plan, ali postoje besplatne ponude besplatnih ponuda.

Počnimo s dobrim. Glavna prodajna točka besplatnih antivirusnih programa je ta da su oni besplatni. Tvrtke poput Avast, Malwarebytes, Avira i Norton postavile su besplatni antivirus za zaštitu. Preuzimate instalacijski program i to je to, ne troši se novca.

Sučelje malwarebytesa

Kao i sve što je besplatno, ipak postoje ograničenja. Dobivate isključenu verziju plaćenog softvera i stalne zahtjeve za nadogradnjom. Na primjer, Avira Free nudi samo skeniranje na zahtjev. Tvrtke tvrde da se i plaćena i besplatna verzija ažuriraju novim potpisima zlonamjernog softvera, ali ne rade uvijek istim tempom.

Razlika je mala, ali plaćeni antivirusi postavljaju veći broj otkrivanja od svojih besplatnih kolega. Pod pretpostavkom da su obje aplikacije ažurirane istim potpisima zlonamjernog softvera, možemo pretpostaviti da se ta ažuriranja prvo pojavljuju na plaćenim korisnicima, a druga u besplatnim.

Vrijeme je najvažnije za antivirusne programe. Iskorištavanja nula-dana su napadi izvršeni istog dana kada je eksploat postao poznat. Oni koji imaju besplatne antivirusne programe ugroženiji su od njih. Plaćeni proizvodi obično koriste sofisticiranije praćenje ponašanja za otkrivanje zlonamjernog softvera bez ikakvih dana, dok se besplatni oslanjaju na poznate potpise zlonamjernog softvera i rudimentarne metode otkrivanja..

Bilo da je riječ o složenijem sustavu praćenja ponašanja ili bržem ažuriranju potpisa zlonamjernog softvera, nije važno. U prosjeku besplatni antivirusni programi djeluju nešto lošije od plaćenih kolega. To je mala razlika, iako se plaćena rješenja ponekad teško opravdaju.

Taj se jaz sastoji u značajkama koje su usredotočene na upotrebljivost ili zaštitu. Na popisu obično imate nadogradnju roditeljskog nadzora, zaštitu protiv softvera i mogućnosti podrške prilikom nadogradnje.

Roditeljski nadzor Sophos-a

Značajke lako nadmašuju cijenu. Skeniranjem vašeg računala radi zlonamjernog softvera možete ga ukloniti, ali zaštita od krađe identiteta, napada ransomwarea i mobilnih uređaja značajke su koje dobijate uz plaćene antivirusne programe.

Ukratko, plaćeni antivirusni programi bolji su od besplatnih. Stope otkrivanja slične su, ali dodatne značajke zaštite i snažnija infrastruktura čine nadogradnju opravdanom. Ipak, besplatna zaštita je bolja nego nikakva zaštita, pa svakako pročitajte ovaj vodič za naše preporuke o najboljem besplatnom antivirusnom softveru.

Prvi krug: Značajke

Antivirusi su više od zaštite za vaše računalo. Dostupni su osnovni planovi, ali glavni proizvod se iz korisnog alata razvio u vrhunski sigurnosni paket. Naš prvi krug razmotrit će značajke koje poboljšavaju vašu sigurnost i iskustvo bez prikupljanja resursa sustava ili narušavanja korisničkog sučelja.

Virtualne privatne mreže i alati za upravljanje lozinkom neće biti među stvarima koje razmatramo. Ti su alati postali uobičajeni dodaci antivirusnim paketima, ali djeluju lošije od naših najboljih VPN odabira i upravitelja lozinki. Napravit ćemo izuzetak ako uključeni VPN ili upravitelj lozinki mogu ići “to-to-toe” s našim najboljim odabirom u tim kategorijama..

Umjesto toga, gledamo značajke poput uništavača datoteka, roditeljskog nadzora i sigurnog preglednika. Većina antivirusa štiti vaš trenutačni preglednik, ali tražimo dodatnu aplikaciju koja štiti mrežna plaćanja, blokira oglase i čuva kolačiće.

Izvan toga su značajke specifične za proizvod. Bitdefender Antivirus uključuje, na primjer, profile za podešavanje skeniranja, a AVG uključuje besplatnu probnu inačicu svog TuneUp softvera za čišćenje otpada na vašem stroju. Značajke poput ovih pomažu u tome da se određeni antivirusni proizvodi ističu od ostalih, pa će se koristiti kao provalnici za proizvode sa sličnim setovima značajki.

Evo stvari koje tražimo u ovom krugu:

 • File shredder
 • Roditeljska kontrola
 • Sigurni preglednik
 • Dodatne značajke

AVG

AVG nudi velikodušnu besplatnu ponudu s osnovnom zaštitom od zlonamjernog softvera, zaštitom od ransomwarea i još mnogo toga. Naša omiljena značajka iz besplatnog plana je AVG-ov Sigurni preglednik, Chromium sučelje s unaprijed instaliranim proširenjima poput blokatora oglasa, sredstva za čišćenje kolačića i upravitelja lozinki.

Preglednik, koji je isti kao i Avast Secure Browser, razlikuje se od ostalih antivirusa. Poznato je sučelje koje povećava vašu brzinu i štiti vas. Sve dok možete bez Googleove integracije, Sigurni preglednik nije loša opcija.

Internet Security dodaje značajke poput vatrozida, zaštite web kamere i enkripcije datoteka. Od puno toga, najkorisnija je šifriranje datoteka, pružajući dodatni sloj sigurnosti protiv gadnog ransomwarea.

Postavke AVG zaštite

Ipak, AVG je na prvom mjestu u ovom krugu svojim paketom Ultimate. To je internetska sigurnost i AVG TuneUp. TuneUp je izvrstan uslužni program za čišćenje koji može upravljati skupnim datotekama usporavajući rad pogona i popravljati pozadinske aplikacije, šmrcajući resurse sustava. Kad smo testirali TuneUp, iz pogona nam je očistio više od 12 GB.

AVG zadovoljava naše kriterije roditeljskim nadzorom, sigurnim preglednikom, uređajem za uništavanje datoteka i dodatnim značajkama kao što je TuneUp. Tu je i mnoštvo drugih značajki o kojima možete pročitati u našem cjelovitom AVG pregledu.

Bitdefender

Bitdefender Antivirus je naš referentni antivirus za značajke. Da nije bilo AVG TuneUp-a, lako bi zauzeo prvo mjesto u ovom krugu. Međutim, morat ćete se složiti za sekundu. AVG-u vam se slijevaju profili performansi, sigurno internetsko bankarstvo i Bitdefender Photon.

Ima impresivan skup zaštitnih značajki i zadovoljava našu osnovnu liniju roditeljskog nadzora, uništavanje datoteka i siguran preglednik, kao što možete pročitati u našoj Bitdefender recenziji. Dobivate potpunu enkripciju datoteka i zaštitu od protivzakonitog softvera, mrežni monitor prijetnji, filtar za krađu identiteta i Anti-Theft, alat koji pomaže pronaći vaš uređaj ako je izgubljen ili ukraden.

Bitdefender-profila Postavke

Naša omiljena značajka su profili performansi, ekskluzivni za Bitdefender. Možete postaviti profile da se automatski pokreću kad se izvrše određene radnje ili pokrenu aplikacije.

Bitdefender će povećati zaštitu su područja, potiskuju obavijesti ili radite sve što trebate na temelju onoga što radite. Na primjer, radni profil može povećati zaštitu e-pošte i mreže dok potiskuje obavijesti o skeniranju.

Drugi način za povećanje performansi je program Bitdefender Photon koji će skenirati hardverske i softverske konfiguracije i optimizirati skeniranje za tu postavku. Uštedjet ćete resurse i poboljšati brzinu, tako da možete nastaviti koristiti svoj stroj dok Bitdefender skenira.

Kaspersky

Mnogo antivirusa moglo bi zauzeti treći utor za ovo kolo. ESET, Panda Security i Norton bili su kandidati, ali to moramo dati Kasperskyu zbog fokusiranja na kvaliteti nad kvantitetom i njezinim značajkama.

Uključuje sve ono što smo tražili u ovom krugu: datoteku za uništavanje datoteka, roditeljski nadzor i siguran preglednik. 

Ostale značajne značajke uključuju zaštitu web kamere i sredstvo za čišćenje privatnosti. Očistit će vaš sustav zbog identificiranja podataka i očistiti ga. Iako sredstvo za čišćenje privatnosti neće vam uštedjeti toliko prostora kao AVG TuneUp, zaštitit će vas od krađe identiteta. Možete pročitati naše savjete za sprječavanje krađe identiteta i naučiti više načina zaštite.

Kaspersky blocker tracker

Dobivate Sigurni novac, što je siguran način da se bavite mrežnim transakcijama, ali Kaspersky štiti i vaš uobičajeni preglednik. Privatno pregledavanje blokirat će pokušaje prikupljanja podataka s web-analize na društvenim mrežama. Više o privatnom pregledavanju i ostalim značajkama Kasperskog možete pročitati u našem pregledu Kaspersky Antivirus.

Drugo kolo: Cijene

Kao i kod svih naših vodiča, gledali smo u cijenu koja se odnosi na vrijednost. Na primjer, ExpressVPN dosljedno ocjenjujemo na vrhu njegove kategorije. Skupo je, ali opravdava svoju cijenu robusnim setom značajki o kojima možete pročitati u našoj ExpressVPN recenziji.

Usluga nije dobra samo zato što je jeftina, pa ćemo pogledati cijenu i značajke koje se međusobno postavljaju. Na primjer, F-Secure je skuplji od McAfee Total Protection, ali rezultati laboratorija ocjenjuju ga višim od konkurenta s crvenim oklopom.

Izvan ukupne vrijednosti gledamo liniju planova. To uključuje koliko uređaja može biti na planu, koji operativni sustavi podržavaju itd. Kaspersky Internet Security, antivirus koji daje izvrsne laboratorijske rezultate, ograničen je na pet uređaja, što ga čini napornom prodajom za obitelji.

Kao što je gore spomenuto, plaćeni antivirusni programi uglavnom su bolji od njihovih besplatnih kolega. Ipak, tu su zasluge za besplatne ponude. Razmotrit ćemo pruža li antivirusni program besplatan plan kao mali faktor prilikom određivanja naše ljestvice.

Evo što tražimo u ovom krugu:

 • Vrijednost
 • Podrška za uređaje
 • Podrška za OS
 • Besplatni plan

Avast

Avast je najbolji antivirusni orijentirani na vrijednost. Istaknuta besplatna ponuda ističe se i niskom cijenom Avast Pro-a otprilike pola cijene ostalih antivirusa. Iako su značajke lagane, on se mogao razlikovati u laboratorijskim rezultatima, kao što možete pročitati u našoj recenziji Avast Pro.

To je svjetlo u značajkama u usporedbi sa sigurnosnim paketom kao što je Bitdefender, ali, s manje od pola cijene, i dalje dobijate mnogo. Avast uključuje svoj sigurni preglednik, koji je isti kao AVG Secure Browser. Ima proširenja poput blokatora oglasa, sredstva za čišćenje kolačića i više, ali nedostaje Googleovih integracija.

Naša omiljena značajka Avast Free i Pro je Wi-Fi inspektor. Skenirat će sve uređaje povezane s mrežom i upozoriti vas na ranjivosti. To je posebno korisno za pronalaženje javnog WiFi-a, ali može se koristiti i za prepoznavanje problema u vašoj kućnoj mreži.

Jedini problem Avasta je taj što se operativni sustavi ne mogu miješati. Čak su i programi s više uređaja ograničeni na PC. Ponude za Mac, Android i iOS besplatne su ili jeftine, ublažavajući bol pri samo Windows planu.

Unatoč vrijednosti Avast Pro-a, postoji još mnogo značajki koje mogu jamčiti nadogradnju. Avast Ultimate, na primjer, nema toliku vrijednost po dolaru koliko jeftina ponuda, ali dolazi s Avast SecureLine, iznenađujuće dobrim VPN-om za paket proizvoda. Možete pročitati naš pregled Avast SecureLine da biste saznali više o njemu.

McAfee Total Protection

McAfee je u našem pregledu McAfee Total Protection zaradio „pristojan“ rezultat zbog loših performansi na radnoj površini zbog mnoštva skočnih prozora, ali ne postoji bolja opcija za veliki broj uređaja po niskoj cijeni.

Za manje od 50 dolara godišnje, možete zaštititi do 10 uređaja s McAfeeovim premium paketom. Podržava Windows, macOS, Android i iOS i možete ih sinkronizirati na korisničkom sučelju. Antivirus je najprikladniji za obitelj koja treba zaštititi više strojeva i upravljati njima na jednom području.

Dobijate i mnoštvo značajki. McAfee uključuje True Key, pristojan softver za upravljanje lozinkama, koji ne postaje nivo Dashlane-a (pročitajte našu Dashlane recenziju). Međutim, kao paketni softver to je dobro. Dobijate pet licenci koje bi samostalno radile 99,99 USD godišnje.

Značajke poput drobilice datoteka i čistača preglednika su također dobrodošle. McAfee Total Protection dobra je opcija na sredini puta koja se ne ističe ni na jednom području. Ako želite zaštititi što više uređaja po najnižoj cijeni, to je najbolji izbor.

Kuća Sophos

Za razliku od mnogih antivirusa, Sophos Home ima jednostavnu shemu cijena. Postoji besplatna i plaćena varijanta, oba s velikim brojem uređaja s obzirom na njihovu cijenu. Besplatni plan štiti tri uređaja, a plaćeni štiti 10, što je krađa od samo 50 dolara.

Na besplatnom planu nemate mnoge značajke. Imate osnovni antivirus koji štiti od standardnog skupa zlonamjernog softvera, uključujući ransomware, roditeljski nadzor i daljinsko upravljanje kako biste provjerili na svim svojim uređajima.

Premium je vrijedan nadogradnje, ali s trostrukim brojem uređaja i nizom novih značajki. Dobivate zaštitu web kamera i keyloggera, napredno uklanjanje zlonamjernog softvera i bankarsku zaštitu. Na 10 uređaja roditeljski nadzor i daljinsko upravljanje još više sjaje.

Ipak imamo rezerve u pogledu zaštite, kao što možete pročitati u našoj recenziji Sophos Home. Ipak, za cijenu je to izvrsna vrijednost. Dobivate podršku za mnoge uređaje i obilje mogućnosti za otprilike pola cijene sličnih paketa.

Treće kolo: Jednostavnost prema korisniku

Većina antivirusa jednostavno se koristi. Postoje iznimke, ali oni ionako nisu imali šansu napraviti ovaj popis. Razmotrit ćemo opću upotrebljivost, ali više ćemo brinuti o opcijama i načinu na koji su te mogućnosti prikazane.

Jezgra svakog antivirusa, skeniranje, najveća je briga. Tražimo puno načina skeniranja i jednostavan način da ih shvatimo. Ciljana skeniranja su obavezna, a značajke poput ESET-ovog pretraživanja i povlačenja mogu biti dobrodošle.

Piggybacking na skeniranju, mi gledamo performanse, barem iz svoje praktično testiranje. Pratimo upotrebu CPU-a tijekom skeniranja jer je to jedan od rijetkih načina za ocjenjivanje performansi izvan samo izgovaranja antivirusa “sporo.” Kao i kod rezultata zaštite, oslanjamo se na laboratorije za testiranje performansi, kojima ćemo se pozabaviti u sljedećem krugu.

Međutim, performanse dosežu izvan skeniranja. Panda Security, na primjer, ima atraktivno sučelje koje se previše trudi za spakiranje značajki. Porez na sistemske resurse čak je doveo naš moćni testni stroj tokom pretraživanja, pomalo reagirajući na korisničke unose nakon što je prošao kroz.

Evo stvari koje tražimo u ovom krugu:

 • Opcije skeniranja
 • Pristupačnost postavki
 • Performanse skeniranja
 • Neaktivna izvedba

AVG

Dok su druge runde blizu, ovaj nije. AVG zauzima prvo mjesto s nizom mogućnosti i jednostavnim načinom da se sve smisle. Instalacijski program pokreće prilagodbu, pružajući vam mogućnost izbora komponenata zaštite koje ćete instalirati. Ako vas, primjerice, zaštita web kamere ne tiče, tu značajku možete izostaviti.

Posebno smo impresionirani načinima skeniranja. Imate šest unaprijed postavljenih postavki: osnovno pretraživanje, dubinsko skeniranje, ciljano skeniranje, skeniranje performansi, skeniranje pokretanja i skeniranje putem USB-a. Sviđa nam se što ciljano skeniranje može biti usmjereno na određene datoteke, a skeniranje performansi može povećati vašu brzinu pomoću TuneUp-a. Skeniranje dizanja je također korisno, pogotovo ako vas ransomware izbaci iz stroja.

Načini AVG skeniranja

Svako skeniranje, kao i sve ostale komponente, ima svoje postavke. Možete upravljati skočnim trajanjem, postaviti kako AVG prepoznaje vrste datoteka, postavljati prilagođena područja skeniranja i još mnogo toga. Ne morate mijenjati nijednu od ovih postavki, a to je ono što AVG čini tako moćnim. Daje vam te mogućnosti bez ikakvog pritiska da ih promijenite.

AVG ispunjava naše kriterije odličnim performansama. Primijetili smo, u najvećem slučaju, porast upotrebe CPU-a od 5 posto u praznom hodu prilikom dubokog skeniranja. Performanse u praznom hodu su bile dobre, kao i sučelje koje je komprimirano.

Bitdefender

Bitdefender zauzima drugo mjesto u ovom krugu zbog svog prilagodljivog sučelja. Postoje moduli koje možete konfigurirati za izradu naslovne stranice sučelja na bilo koji način. Bitdefender ih naziva Brzim akcijama i sviđa nam se što vam omogućava prilagođavanje iskustva bez ikakvog izgubljenog prostora.

Ostale postavke nalaze se na četiri kartice na lijevom bočnom izborniku. Bitdefender koristi sličan izgled pločica na početnoj stranici i možete kliknuti na bilo koju od opcija za otvaranje naprednog izbornika postavki.

Bitdefender-sučelje

Iako nije toliko dubok kao AVG, Bitdefender ima puno snage umotane u intuitivno sučelje. Nema pitanja o tome gdje se nalazi određena postavka ili značajka i ako ste zakrčeni, klizanje kroz sučelje pločica je jednostavno.

Dobivate i profile i Bitdefender Central, koji je web korisničko sučelje za upravljanje uređajima, postavljanje roditeljskog nadzora i upravljanje računom. Razdvajanje tih odjeljaka pomaže u održavanju sučelja koje se tiče zaštite i preglednika sa svim ostalim.

Performanse su dobre, ali ne i izvrsne. Postoji mali pad prilikom izvršavanja zadataka, poput pokretanja web stranice, dok je skeniranje pokrenuto. No sve u svemu, sučelje je brzo i Bitdefender ne gomila previše resursa sustava.

ESET NOD32

NOD32 ima suvereno jednostavno sučelje. Na glavnom se zaslonu prikazuje stanje vašeg računala i šest kartica s lijeve strane za navigaciju. Za razliku od širokog pristupa Bitdefendera karticama, opcije u ESET-ovom sučelju odvode vas do specifičnih značajki poput skeniranja ili ažuriranja.

Napredne postavke su skrivene. Do njih možete doći tako da otvorite “postavljanje”, zatim “napredne postavke”. Tamo se otvaraju otvori s mogućnostima za podnošenje uzoraka, podešavanje motora za otkrivanje i postavljanje mrežne zaštite.

ESET NOD32 sučelje

Te postavke nije teško pronaći, ali su dovoljno zakopane da ih normalan korisnik nikada neće pronaći. Svatko kome ugodno konfigurira softver kako bi odgovarao njihovim potrebama, ipak će pronaći niz alata, a sve bez narušavanja integriteta sučelja..

Režim skeniranja je također solidan. Postoji potpuno skeniranje, izmjenjivi medij, ciljano skeniranje i UEFI. Također možete povući i ispustiti datoteke ili mape u sučelje kako biste započeli ciljano skeniranje. Da biste saznali više o postavkama skeniranja i onome što još nudi ESET, pročitajte naš ESET NOD32 pregled.

Četvrto kolo: Zaštita

Antivirusi su namijenjeni zaštiti i kao takav je ovaj krug najvažniji od pet. Usporedit ćemo naše praktično testiranje s laboratorijskim rezultatima da bismo dobili pregled koliko vas antivirus štiti od stalnog protoka mrežnih prijetnji.

Prvo ćemo pogledati identifikaciju i uklanjanje softvera putem rezultata ispitivanja. Ovdje postoji scenarij da korisnik već ima zlonamjerni softver i treba mu antivirus da ga pronađe i uništi. U većini slučajeva bit će poznat zlonamjerni softver koji je dio antivirusne baze podataka.

Sljedeća je briga zlonamjerni softver u nuli. Provjerit ćemo praćenje ponašanja antivirusa i koliko dobro on prepoznaje zlonamjerni softver, čak i ako nije stvoren potpis za njega. Također ćemo pogledati lažne pozitivne rezultate, koji su povremena nenamjerna posljedica praćenja ponašanja.

Osim uklanjanja zlonamjernog softvera koji je već tamo, tražit ćemo proaktivne mjere sigurnosti, uključujući zaštitu protiv softvera, web kameru i zaštitu preglednika. Također ćemo testirati phishing sheme i procijeniti sposobnost antivirusa da ih identificiramo.

Evo što tražimo u ovom krugu:

 • Identifikacija i uklanjanje zlonamjernog softvera
 • Zaštita od zlonamjernog softvera na dan
 • Proaktivna sigurnost
 • Phishing performanse

Bitdefender

Bitdefender je bio najsigurniji antivirus u našem praktičnom testiranju. Dobio je i dosta kimanja iz laboratorija, što je i jedna od najboljih opcija među antivirusnim pružateljima. Analiza iz travnja AV-Test pokazala je da je 100 posto učinkovito protiv zlonamjernog softvera u divljini i nula dana, što je prosjek više od 99,5 posto u industriji.

To je ujedno i jedan od samo četiri antivirusa koja je stekla certifikat razine 1 od MRG Effitas. Q1 2018 cjelovitim analizama testirano je 18 antivirusa s trojanskim oružjem, ransomware-om, backdoor-om, financijskim malware-om i još mnogo toga. Certifikacija znači da je Bitdefender bio 100 posto uspješan u blokiranju svih 337 uzoraka u ovim rezultatima ispitivanja.

Bitdefender-blokiranih web

U skladu s našim kriterijima, Bitdefender poduzima niz proaktivnih mjera zaštite. Dobivate zaštitu podataka u stvarnom vremenu, uz praćenje mrežne prijetnje, šifriranje datoteka radi zaštite od ransomwarea i Anti-Fraud, sustav filtriranja osmišljen da vas upozori na web stranice koje mogu ukrasti vaše podatke.

Za duboke probleme, kao što su rootkiti, Bitdefender uključuje Rescue Mode. Za razliku od uobičajenog UEFI skeniranja, Bitdefender će prepoznati rootkit i ponovno pokrenuti računalo u Rescue Mode. Tamo može pravilno ukloniti zlonamjerni softver.

F-Secure

F-Secure je bio uspješan u našem praktičnom testiranju i dobio je visoke ocjene u laboratorijima. F-Secure je blokirao postavke postavki za testiranje standarda protiv zlonamjernog softvera i provjere da li je antivirus na radnoj površini i Wicar-ove uzorke podsmijeha blokirao. Iako prvotno nije uspjelo preuzimanje putem pogona, datoteku je uklonio odmah nakon toga.

AV-Test je u svojoj analizi iz maja i lipnja otkrio da je sto posto učinkovit protiv zlonamjernog softvera u divljini i napada nula dana, što je iznad prosjeka u industriji od 99,6. AV-Comparatives je utvrdio da je 100 posto učinkovit tijekom svojih testova, što čak ni Bitdefender nije mogao postići.

Blokirana je web-lokacija F-Secure Antivirus

Isto tako, cjelovita analiza spektra MRG Effitas dodijelila mu je certifikat razine 1, iako je test vođen sa F-Secure Business.

F-Secure zauzima drugo mjesto zbog svojih nesavjesnih performansi kada su u pitanju lažni pozitivni rezultati. AV-Comparatives, unatoč svjedočenju izvrsnih performansi, dodijelio mu je dvije od tri zvijezde jer je od 216 uzoraka korištenih u ožujkovoj procjeni vratio 30 lažnih pozitivnih rezultata.

Srećom, F-Secure ne uklanja samo lažne pozitivne rezultate kao i drugi antivirusi. Sve dok se možete baviti korisničkim unosom, F-Secure je među najsigurnijim antivirusima na tržištu. Više o tome možete saznati u našem pregledu F-Secure Antivirus.

Kaspersky

Kaspersky je tvrda prodaja za zaštitu, posebno za naše američke čitatelje. Naše praktično testiranje pokazalo je dobre rezultate, ali ne i izvrsne, a s ruskom vladom postoje problemi s privatnošću. Kao što smo uvijek rekli u antivirusnim pregledima, oslanjamo se na laboratorije za točniji broj i ne možemo poreći rezultate koje Kaspersky dobiva.

AV-test i AV-usporednice su to dobro tretirali. AV-Test je u svojoj procjeni za travanj utvrdio 100-postotnu blokadu raširenog i nula-dnevnog zlonamjernog softvera, što je pobijedilo prosjek od 99,5 posto u to vrijeme. AV-usporednice su imale sličan broj, s obzirom da je Kaspersky između veljače i lipnja postigao 99,7 posto prosječne blokade.

Kaspersky je blokirao web stranicu

Kaspersky je također stekao certifikat razine 1 od MRG Effitas u analizi cjelokupnog spektra za Q1 2018 i prošao je oštru bankarsku simulaciju MRG Effitasa, test da dvije trećine antivirusa nije uspjelo.

Dobre su i mjere zaštite. Kaspersky uključuje siguran način bankarstva radi zaštite internetskih transakcija i potpune enkripcije datoteka. Postoje rezerve koje se tiču ​​privatnosti, ali Kaspersky je uvijek bio na vrhu u rezultatima laboratorija.

Peto kolo: Podrška

Sav softver treba podršku i to je posljednje područje koje ćemo gledati kako bismo rangirali najbolji antivirusni softver.

Prvo ćemo procjenjivati ​​mogućnosti izravne podrške i vremena odziva. Podrška putem e-pošte je dobra, ali telefon i chat uživo su bolji. Svaki antivirus koji ponudi sva tri dobiva bonus bodove za ovaj krug.

Zatim provjeravamo podršku. Svi antivirusni programi koje smo testirali imaju bazu znanja u nekom obliku, iako su neki bolji od drugih. Video vodiči i forum zajednice također mogu spriječiti da se zaustavi antivirus.

Malo je vjerojatno da će vam trebati velika podrška, ali u slučaju da to učinite, ne želimo da uvredu doda uvredu. Zadnji smo put razmotrili cjelokupnu upotrebljivost sustava podrške, uključujući navigaciju do baze znanja i pronalaženje izravnih opcija podrške.

Evo što tražimo u ovom krugu:

 • Višestruke mogućnosti izravne podrške
 • Video tutorijali
 • Forum zajednice
 • Podržati upotrebljivost

Bitdefender

Kao i kod značajki, Bitdefender je mjerilo za podršku. Dobivate cijeli niz opcija za izravne kontakte, uključujući e-poštu, chat uživo i telefon, kao i bazu znanja, forum u zajednici i mnogo videozapisa s uputama.

Baza znanja je čvrsta, s člancima koji pokrivaju svaki proizvod koji Bitdefender nudi. Ponekad će biti i prateći video tutorial, poput onih u člancima koji idu preko instalacije. Teme su rudimentarne, ali to je još uvijek lijepo uključivanje za one koji mogu imati problema s postavljanjem antivirusa.

Forumi su dostupni na pet jezika: engleskom, njemačkom, francuskom, rumunjskom i španjolskom. Engleski forum je najaktivniji, no volimo da taj Bitdefender pruža uslugu široj publici.

To vam također pomaže da informirate o lokalnom zlonamjernom softveru ako ne živite u zemlji koja govori engleski jezik. Ako, na primjer, govornik engleskog jezika živi u Njemačkoj, možda je tamo koncentriran zlonamjerni softver koji forum može pomoći u prepoznavanju.

Telefonska podrška dostupna je i na više jezika. Postoje lokalni telefonski brojevi za 16 zemalja i internetska telefonska linija 24/7 ako napustite te regije.

Trend Micro

Trend Micro ima najlakši za korištenje sustav podrške koji smo vidjeli za antivirus. Postoji jedno područje za pregledavanje baze znanja, dobivanje preuzimanja, pregledavanje priručnika i gledanje video tutorijala. Sve rute za izravne kontakte također su pokrivene podrškom za chat, telefon i e-poštu.

Baza znanja podijeljena je po proizvodima, a na vrhu su kratka FAQ, tako da možete pronaći zajedničke odgovore. Umjesto zasebnih stranica sa člancima, Trend Micro organizira ovaj odjeljak sa sastavljivim odgovorima, čineći brzo skeniranje mnogo jednostavnijim.

Trend Micro forumi

Vodiči za proizvode i video tutorijali manje se usredotočuju na rješavanje problema, a više na postavljanje i korištenje Trend Micro-a. Sviđa nam se segregacija jer možete skenirati bazu podataka ako imate problema ili prijeći na vodiče ako želite saznati više o određenoj značajci.

Naša omiljena značajka podrške je live chat. Trend Micro koristi Facebook s posvećenom predstavnicom za podršku koja se zove Vanessa. Odgovara na pitanja od ponedjeljka do petka od 14-11 sati. PST i, za razliku od ostalih sustava za live chat, razgovarate sa stvarnom osobom. Pročitajte našu recenziju Trend Micro Antivirus + da biste saznali više.

McAfee ima dobru, ali ne sjajnu potporu. On zauzima treće mjesto na našem popisu zbog svoje robusne baze znanja i korisnog alata za rješavanje problema.

Možete kontaktirati McAfee putem chata uživo ili telefona. Nažalost, ne postoji podrška putem e-pošte. Unatoč tome, dovoljne su dvije mogućnosti oko sata. McAfee također ima Virtual Assistant, oblik live chat-a, koji vas upućuje na DIY mogućnosti za sva pitanja koja imate.

McAfee-Virtualni asistent

Baza znanja je izvrsna. Iako pronalazak potrebnog članka može biti gnjavaža, upute su jasne. McAfee ima dugi popis tema u rasponu od instaliranja softvera do njegovog rješavanja.

Forumi su dostupni ako trebate ići dublje. Oni su gomila ljudi koji pričaju o sigurnosti i aktivni su kao i bilo koji tehnološki forum. Postoje odjeljci za osnovnu podršku proizvoda, ali i područja o kojima se govori o sigurnosnim vijestima i nedavnom zlonamjernom softveru.

Alat za rješavanje problema pomoći će vam u prepoznavanju problema u vašoj instalaciji ako imate problema u McAfeeovom sučelju. To je mali dodatak za podršku, ali onaj koji drugi antivirusi nemaju.

Najbolji antivirusni programi

Ima mjesta na vrhu kada je u pitanju antivirus. Fantastične ponude kompanije Kaspersky, Webroot, AVG i drugih otežavaju zadatak proglašenja pobjednika. Ipak, postoji antivirus koji je u ovom priručniku prošao kroz četiri kruga više nego bilo koji drugi davatelj usluga.

Od sučelja za jednostavno korištenje do izvrsnih rezultata zaštite, Bitdefender je naš najbolji antivirusni softver. Osobito nam se sviđaju brze radnje koje možete konfigurirati na korisničkom sučelju i Bitdefender Centralu, sučelju preglednika za upravljanje svim svojim uređajima.

Jedini krug Bitdefender-a nije mogao da se uključi u cijene. Nije Bitdefender skup, ali je njegova plan zbunjujući. Bitdefender Antivirus Plus i Internet Security dostupni su za jedan do 10 uređaja, ali oba su sustava Windows. Zbog toga ćete biti prisiljeni na skuplji Total Security ako želite zaštititi više operativnih sustava.

Nadogradnja je ipak vrijedna toga. Bitdefender postavlja naše mjerilo antivirusnih značajki koje dolaze s roditeljskom kontrolom, profilima za skeniranja ovisna o resursima, sigurnim preglednikom i ograničenom VPN-om. S obzirom na značajke, Total Security vrijedi, pogotovo kada je potpisivanjem višegodišnjeg plana možete dobiti jeftinije od konkurencije..

Najbolji besplatni antivirus 

Imamo dva izbora za najbolji besplatni antivirus koji dolazi iz iste tvrtke. Avast je AVG stekao 2016. godine za 1,3 milijarde dolara. Dva proizvoda dijele sigurnosnu infrastrukturu Avast, ali ostaju neovisni u pogledu značajki.

Svatko tko je pokušao oboje, znat će da to nije potpuno istina. Sučelja su postala sličnija u posljednje dvije godine, dovoljno da bismo mogli reći da je među njima mala razlika.

Ako bismo morali birati, a stvarno je cijepanje vlasi, izabrali bismo AVG kao najbolji besplatni antivirus. Sviđaju nam se mogućnosti prilagođavanja tijekom instalacije i više njegovih postavki u cjelini. Prava prodajna točka je 30-dnevno suđenje AVG TuneUp-a koji je tijekom testiranja očistio više od 12 GB smeća s našeg stroja..

AVG logotip

Kao što smo gore rekli, plaćeni antivirusni programi u prosjeku su sigurniji od njihovih besplatnih kolega. AVG i Avast velikodušni su u svojoj ponudi, toliko da nadogradnja jednog od njihovih premium-tier paketa brzo nadmašuje cijenu.

Razlike između AVG-a i Avasta su male, pa se potrudite da oboje osjetite kako vam odgovara jedan.

Ostale mogućnosti, poput Bitdefender Free i Avira Free, pristojne su, ali pružaju isti broj značajki kao AVG ili Avast. Iako su u pogledu zaštite bolji, plaćene verzije Bitdefendera i Avire blistaju više od besplatnih verzija. 

Najbolji Android Antivirus

Naš se vodič fokusirao na antivirusne programe na radnoj površini, ali također želimo klimnuti mobilnim uređajima. Sviđa nam se Avast Mobile Security kao najbolji antivirus za Android, a to je besplatni softver koji se podržava s nenametljivim oglasima.

Nadmašuje skeniranja blokatorom poziva, vatrozidom i alatom za oporavak uređaja koji prate mjesto na kojem je vaš telefon ako je ukraden i pruža vam daljinski nadzor nad brisanjem.

Ako imate Avast plan koji podržava Android, otključavat ćete premium značajke zajedno s uklanjanjem oglasa. Jedna je značajka zaključavanje u aplikaciji gdje će vaš uređaj tražiti PIN prije otvaranja aplikacija. Zlonamjerni softver neće moći pristupiti aplikacijama, poput mobilnog bankarstva ili PayPal-a, s tim što je omogućeno.

Jedini nedostatak je to što je samo Android. Za korisnike iOS-a preporučujemo Bitdefender Mobile Security, aplikaciju dostupnu na iOS-u i Androidu. To se plaća, ali premium Bitdefender paket to uključuje u cijenu.

Završne misli

Postoji mnogo sjajnih opcija za antivirusne lijekove. Neke su bolje od drugih u određenim područjima, kao što su značajke ili zaštita, ali bilo koja od ovdje predstavljenih opcija dobro će vam poslužiti.

Bitdefender se izdvaja s robusnim popisom značajki, odličnim rezultatima zaštite i podrškom za više uređaja na različitim operativnim sustavima. UI je jedno od najboljih što smo vidjeli, a ujedno im pomažu i brze akcije za jednostavnu navigaciju.

AVG ipak daje Bitdefenderu novac za svoj novac. S obzirom na nisku cijenu AVG-a i njegov veliki popis značajki, to je i dobra opcija. Sučelje je bolje od Bitdefenderove, barem u našem testiranju, ali rezultati zaštite nisu dobri.

Sve u svemu, puno se toga svodi na osobne preferencije, pa nam u komentarima obavezno javite svoj omiljeni antivirus. Kao i uvijek, hvala na čitanju.

Najčešća pitanja o antivirusnom softveru

Koji je najbolji antivirusni sustav Windows 10?

Bitdefender je najbolji antivirusni softver za Windows 10. S bogatstvom funkcija, lakim sučeljem i odličnim rezultatima zaštite, de facto je izbor za održavanje vašeg Windows PC-a.

Koji je najbolji Mac Antivirus?

Bitdefender je najbolji antivirusni softver za Mac. Kao i njegov PC kolega, i macOS aplikacija donosi izvrsnu zaštitu i širok popis značajki. Međutim, macOS aplikacija ima još jednostavnije sučelje koje se savršeno povezuje s Apple OS-om.

Koji je najbolji Android Antivirus?

Avast pruža najcjelovitiju zaštitu od zlonamjernog softvera za Android, uključujući skener, blokator poziva, vatrozid i alat protiv krađe. Aplikaciju podržavaju oglasi, ali možete je nadograditi na plaćeni plan kako biste ih uklonili.

Koji je najbolji besplatni antivirusni program?

AVG je najbolji besplatni antivirusni softver, velikim dijelom zahvaljujući popisu značajki. Iako se ne pohvali istim rezultatima zaštite kao Bitdefender, nudi značajke koje se obično pojavljuju samo u plaćenim aplikacijama.

Koji je najbolji iPhone antivirus?

Avira je najbolji antivirusni softver za iPhone. Ima slične rezultate zaštite kao i Bitdefender, a ima mnogo izdašniji besplatni plan. Mnoge su njegove značajke besplatne, ali možete ih nadograditi na plaćeni plan kako biste im pristupili.

Trebam li antivirusni softver?

U gotovo svim slučajevima, potreban vam je antivirusni softver. Prijetnja od cyber kriminala neprestano se razvija, a antivirus djeluje prekovremeno da bi se ugrozio od ovih prijetnji tako da ne morate.

Je li antivirusni softver opasan?

Antivirusni softver rijetko je opasan sve dok koristite ugledno ime. Bilo je slučajeva da lažni antivirusni softver zapravo inficira vaš uređaj umjesto da ga štiti, tako da je najbolje držati se preporučenog softvera poput Bitdefendera.

Zašto je antivirusni softver loš?

U većini slučajeva antivirusni softver nije loše. U skladu s tim, nekoliko aplikacija, poput Nortona i McAfee-a, vrlo je nametljivo u vašoj povijesti pregledavanja. Preporučujemo da se držite pružatelja usluga privatnosti poput Bitdefender Antivirus.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map