Najbolje besplatne VPN usluge 2020 .: Sigurnost sa popustom

Postoji mnogo navodno “besplatnih” VPN usluga. Iako će vam stvoriti dojam da ste zaštićeni, većinu vremena plaćate privatnošću. U nekim slučajevima čak plaćate mrežnom sigurnošću, lažnim uslugama poput Hola VPN-a koji korisnike pretvara u botnet.


Da bismo pokušali probiti gustu maglu koju su uspostavili ti pseudo-servisi, pretraživali smo internet za najbolje besplatne VPN usluge. Iako se ne mogu suprotstaviti najboljim davateljima usluga u našim VPN pregledima, držat će vas zaštićenom bez privezanih žica.

Jedina iznimka od toga je Windscribe, koji ima noge na slobodnom i plaćenom tržištu. Ako ste novi korisnik VPN-a i želite pokušati nešto besplatno prije ulaganja, najbolje je kladiti se Windscribe. Ne nudi samo najbolji besplatni plan koji smo vidjeli, također nije previše mutan kada su u pitanju plaćeni planovi.

Odabir najboljih besplatnih VPN usluga

Pronalaženje najboljih besplatnih VPN usluga je jednostavno. VPN mora biti besplatan i ne može biti potpuno smeće. Naš najgori besplatni vodič za VPN pokazuje da VPN-i nisu dobri samo zato što su besplatni, a to u nekim slučajevima može značiti i zlonamjerni softver, prijevaru ili druge neugodnosti u cyber-kriminalu..

Za razliku od našeg najboljeg besplatnog vodiča za upravljanje lozinkom, morat ćete se odreći nečega da biste mogli besplatno koristiti VPN. Na primjer, LastPass nudi većinu funkcionalnosti upravitelja plaćenih lozinki besplatno. Nećete pronaći ekvivalentnu opciju u VPN prostoru. Pročitajte našu LastPass recenziju ako ste na tržištu za upravitelja lozinki.

Naših prvih nekoliko VPN tipova ograničavaju količinu podataka koje možete koristiti, ali pružaju potpuno opremljenu uslugu. Posljednja dva, iako pristojna, dolaze po cijenu brzine i privatnosti.

U većini slučajeva besplatni planovi su pokusi za plaćene planove. Dat ćemo detalje besplatnog plana, uključujući koliko podataka možete koristiti, ograničenja itd., Razgovarati o mogućim putovima nadogradnje i razmotriti misli vrijedi li nadogradnja.

Naš je prvi izuzetak, ali odgovor je obično “vjerojatno ne.” Dobri VPN-ovi dolaze po cijeni, tako da imajte to na umu dok prolazimo kroz ove besplatne ponude.

Najbolje besplatne VPN usluge 2020

1. Najbolja besplatna VPN usluga: Windscribe

Windscribe je iznimka kada je riječ o besplatnim VPN-ovima. Za razliku od većine besplatnih servisa, on pruža upotrebljivu količinu mjesečnih podataka i priliku za zaradu više (iako još uvijek nije dovoljno da bismo bili uvršteni na naš najbolji popis VPN-a za pohranu u oblaku). To je jedini VPN koji vam besplatno pruža potpuno iskustvo.

Besplatni planovi počinju od 2 GB podataka mjesečno, ali to možete povećati na 10 GB podataka ako pošaljete e-poštu i pristanete na primanje Windscribe najave. Ništa nije doista besplatno, no za malo oglašavanja imamo sadržaj koji trguje 8 GB podataka.

Windscribe-Slider1

Možete zaraditi i više podataka. Ako tvitovate koristeći vezu Windscribe, dobit ćete dodatnih 5 GB mjesečno. Windscribe ipak upozorava da ne treba biti “guza i obrisati cvrkut nakon”, iako.

Windscribe vam također omogućava da koristite preostalu snagu procesora za rješavanje heševa za iskopavanje Moneroa. Na osmojezgrenom Ryzen-1700X sjedili smo oko 50 heševa u sekundi. Možete koristiti te hasheve za kupnju jedne od tri nagrade: resetiranje propusne širine, 10 GB trajnih mjesečnih podataka ili mjesec dana Pro pretplate.

Nisu jeftini. Nagrade koštaju milijun, 10 milijuna i 50 milijuna heševa. Srećom, možete ih baciti na bilo koje računalo i u bilo koje vrijeme. Sve dok ste prijavljeni na svoj račun, Windscribe će spremiti iznos kredita koji imate.

Iako je tehnički “besplatan” način zarađivanja više podataka, to možda i nije najbolja ideja. Možete postaviti ograničenja upotrebe CPU-a, ali vjerojatno ćete potrošiti više na struju i oštećene komponente nego što nagrada vrijedi. Mjesečna pretplata je dovoljno jeftina.

Ostali razlozi za koje volimo windscribe

S obzirom na velikodušan besplatni plan Windscribe-a, očekivali smo veliku nadogradnju na Pro planove. Srećom, to nije slučaj. Windscribe nema tako nisku mjesečnu stopu kao privatni pristup internetu – iako čitate našu recenziju PIA, vidjet ćete da to radi malo pružatelja usluga – ali je i dalje jeftiniji od našeg najboljeg VPN odabira, ExpressVPN (pročitajte naš ExpressVPN pregled).

Ipak, dvogodišnji planovi imaju značajnu vrijednost. Mjesečna stopa pada ispod 5 USD za obje opcije, istovremeno možete spojiti koliko god uređaja želite i dobiti pristup specijaliziranim streamerskim poslužiteljima Windscribe-a.

Nedavno je uvedena i opcija za izgradnju vlastitog plana. Uz besplatne lokacije i 10 GB podataka, možete dodati lokacije za 1 USD mjesečno. Svaka lokacija može imati bilo koji broj podatkovnih centara. Na primjer, opcija SAD-a ima 35 podatkovnih centara, ali Belgija ima samo jedan. Oboje koštaju 1 USD.

Uz pristup pristupu lokacijama Pro poslužitelja, u vaš plan dodaje se i 10 GB podataka za svaku lokaciju. Možete dodati neograničenu opciju podataka za dodatnih 1 USD, što vam također pruža pristup R.O.B.E.R.T.

R.O.B.E.R.T je zlonamjerni softver, krađa identiteta, botnet, oglas, tragač i blokator društvenih mreža. Tijekom testiranja otkrili smo da je iznenađujuće učinkovit, ali ne na nivou najboljeg antivirusnog softvera. Uključen je u bilo koji Pro plan, ali za samo 1 USD dodatnih troškova s ​​neograničenim podacima na besplatnom planu, ne vidimo razlog da ga ne isprobamo..

Cijene Windscribea zbunjujuće je, ali postoji velika vrijednost koja će se istisnuti iz sustava koji je postavio. U našem pregledu Windscribe možete saznati specifičnosti cijena kao i ostale značajke Windscribe-a..

2. TunnelBear

TunnelBear je bio izbor za najbolji besplatni VPN u prošlosti, uglavnom zbog toga što je jedini dostupan na tržištu. U posljednjih nekoliko godina, međutim, izgubio se sjaj jer novopridošli, poput Windscribe-a i Speedify-a, olujom preuzimaju tržište (pročitajte našu usporedbu Windscribe vs. TunnelBear). McAfee-ova kupovina TunnelBear-a također nije pomogla. Pročitajte naš pregled McAfee Total Protection da biste vidjeli zašto.

Uprkos tome, nudi 500 MB podataka bez ikakvog niza. Za razliku od Speedifyja, sa vašom sigurnošću ne događa se smiješan posao. TunnelBear koristi 256-bitni AES s OpenVPN, IKEv2 ili IPSec i ne vodi zapisnike. Tijekom našeg testiranja, nije iscurio ni DNS zahtjeve.500MB je upotrebljivo, ali više je proba, nego išta. Srećom, TunnelBear cijene nisu strašne, s neograničenim podacima koji se prikazuju 10 USD mjesečno ili 60 USD godišnje, ali vidjeli smo bolje. Svi planovi također dolaze s pet istovremenih veza, što nije loše.

Nadamo se da će TunnelBear dodati više podataka u svoj besplatni plan. Tvrtka koja stoji iza nje nedavno je izdala RememBear, koji je među najboljim dostupnim besplatnim upraviteljima lozinki. Kao što možete pročitati u našem pregledu RememBear, manje je više kao i inačica koja se plaća.

Nažalost, isto se ne može reći za TunnelBear. 500MB podataka je velikodušan, ali lako možete pojesti tolike podatke u nekoliko sati, posebno ako struji. Sve dok pristupate besplatnom planu kao probno, ne izgleda tako loše.

Ostali razlozi koji volimo TunnelBear

Najveća snaga TunnelBear-a je sučelje koje je vezano za ikonu u ladici. Ali to je aplikacija za pladanj. Klikom na ikonu otvorit će se prozor, ali ne onaj koji možete pomicati po zaslonu.

Čak je i sa te nedostatke odabir lokacije jednostavan i podsjeća na NordVPN (pročitajte našu NordVPN recenziju). Postoji karta s Mario-esque cijevima na mjestima na kojima je TunnelBear prisutan. Klikom na jedan spojit ćete se na poslužitelj na toj lokaciji, s grafičkim prikazom iz kojeg mjesta ste u tunelu.

Iako je usredotočen na pojednostavljeno VPN iskustvo, TunnelBear ima napredne značajke. Postoji prekidač za uklanjanje, koji TunnelBear naziva “VigilantBear”, koji će prekinuti vašu internetsku vezu ako VPN ne uspije. Ponuđen je i splitski tuneliranje, ali, začudo, samo na Androidu. Pročitajte našu recenziju Astrill za dobavljača koji nudi podijeljeno tuneliranje posvuda.

Ako ste novi u VPN-ima i želite vidjeti o čemu se radi, TunnelBear je odlična opcija. Oni više upoznati s tim kako rade vjerojatno će im biti bolje kod Windscribe-a. Pročitajte našu recenziju TunnelBear da biste saznali više.

3. Sakrij.me

Hide.me je jedan od najskupljih VPN-a koje smo pregledali i, iako je usluga dobra, ne čini ništa posebno da opravda njezinu cijenu višu od prosjeka. Srećom, dostupan je besplatni plan Možete koristiti 2 GB podataka mjesečno iz mreže Hide.me na jednom uređaju, nije potrebna kreditna kartica.

Međutim, besplatni korisnici ograničeni su na tri poslužitelja. Puna mreža poslužitelja Hide.me nije toliko velika – 55 lokacija u 34 zemlje već piše, ali mali je izbor za besplatne korisnike još uvijek težak.Nadogradnja nagrada kojima pristupate tim poslužiteljima, uz više istodobnih veza i neograničen prijenos podataka, ali cijena ne vrijedi. Za pristup svim ponudama Hide.me morat ćete plaćati najmanje 10 USD mjesečno, a to je ako unaprijed kupite godinu dana. Ako želite ići mjesečno u mjesec, ta stopa skače na 20 dolara.

Postoji plan između besplatne i Premium ponude, Hide.me, vrhunska ponuda, ali, opet, cijena ne vrijedi. Iako iznosi samo 5 USD mjesečno, srednjovjekovni plan Hide.me Plus nudi samo 75 GB prijenosa podataka i podrške za jedan uređaj.

Ipak se ne možemo žaliti na besplatni plan Besplatni korisnici ne mogu pristupiti platformama za strujanje, ali ograničena količina prijenosa podataka ionako ne bi omogućila mnogo strujanja. To je samo način zaštite osnovnog pregledavanja.

Ostali razlozi koje volimo sakriti.me

Što se tiče specifičnosti usluge, Hide.me je opcija koja se nalazi na sredini puta. Tijekom testiranja primijetili smo upotrebljive, ako ne i uzbudljive, brzine prilikom tuneliranja blizu kuće i slabe rezultate prilikom dalekog putovanja.

Odabir poslužitelja je ogledalo koje s 55 lokacija pokriva većinu svijeta. Općenito se računa, a najviše ljubavi imaju Sjeverna Amerika i zapadna Europa. Međutim, postoji nekoliko čudnih lokacija koja su neuobičajena među VPN-ovima, uključujući Maroko.

Besplatni korisnici mogu koristiti poslužitelje u Nizozemskoj, Kanadi i Singapuru, unatoč činjenici da je Hide.me sa sjedištem u Maleziji. Položaj sjedišta Hide.me-a čini da zastanemo, budući da ima loših rezultata kada je u pitanju poštivanje privatnosti njegovih građana, kao što možete pročitati u našem najboljem VPN-u za Maleziju.

Hide.me je dobra, ali nije sjajna VPN usluga. Međutim, besplatni plan vrijedi provjeriti. Možete pročitati naš pregled Hide.me da biste saznali više ili se prijavili za plan s 14-dnevnim jamstvom povrata novca.

4. ProtonVPN

ProtonVPN ima drugačiji pristup slobodnom VPN modelu. Umjesto da ograničava količinu podataka koju možete koristiti, ograničava brzinu. Možete koristiti VPN koliko god želite na jednom uređaju besplatno, sve dok se možete boriti s reklamiranom „sporom“ brzinom besplatnog plana.

Kad smo ga testirali, ProtonVPN je automatski ponudio tjedno ispitivanje svoje usluge Plus, koje uključuje pet istodobnih veza, podršku za strujanje i bujicu, blokator zlonamjernog softvera i namjenske poslužitelje Tor. To kaže, suđenje se ne oglašava i, iako smo ga uspjeli ponoviti, ne možemo potvrditi da će uvijek biti prisutno.Plus planovi imaju pristojne brzine, ali naši su rezultati pokazali da su neki poslužitelji bolje optimizirani od drugih. S našeg mjesta testiranja u Irskoj otkrili smo da su američki poslužitelji bolji od onih u Velikoj Britaniji, a Hong Kong je imao brže rezultate od nekoliko europskih opcija. Čini se da vaša blizina određenog poslužitelja nije tako velika faktorica, barem za stope preuzimanja.

U prosjeku smo odustali od otprilike 50 posto naše nezaštićene brzine na plaćenom planu, tako da besplatni plan vjerojatno u prosjeku iznosi oko 75 posto. ProtonVPN-ov slobodni plan nije pogodan za bujicu ili strujanje. Umjesto toga, to je alat koji štiti vašu privatnost tijekom osnovnog pregledavanja, što je vjerojatno i razlog zašto ga je Mozilla odabrala kao zadani VPN za Firefox.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju ProtonVPN

Iako je besplatni plan lijep, ProtonVPN nadogradnju isplati. Korisnici koji plaćaju dobivaju pristup svojim “sigurnim jezgrama” poslužiteljima. Oni vašu vezu usmjeravaju kroz državu prilagođenu privatnosti prije odlaska na vaše odredište. Na primjer, ako se povezujete sa Singapurom, vaša veza prvo može proći kroz Švicarsku koja ima neke od najboljih zakona o privatnosti na svijetu..

Po završetku, tu je ProtonMail, koja je sigurna usluga e-pošte. TorGuard nudi sličnu uslugu, ali po daleko nižoj cijeni, kao što možete vidjeti u našoj TorGuard recenziji. Pročitajte naš vodič za sigurnost e-pošte ako vas zanima što znači “sigurno”.

ProtonVPN ne impresionira u usporedbi s pružateljima usluga najviše police po istoj cijeni, ali njegov besplatni plan nije loša stvar. Možete pročitati našu ProtonVPN recenziju da biste saznali više ili sami isprobali besplatni račun.

5. Ubrzajte

Speedify je usmjeren na mobilnu gužvu, što je neuobičajeno na tržištu. Iako ga možete koristiti na radnoj površini, Windscribe ima veće brzine, više lokacija poslužitelja i veće mjesečno ograničenje. U tom smislu postoje prednosti za mobilne korisnike.

Na vašoj vezi koristi “vezivanje kanala”, što može koristiti više internetskih veza za povećanu propusnost, niže kašnjenje i bolju redundantnost. Možete postaviti i pravila o vrstama veza da biste automatizirali uporabu mobilnih podataka.

Speedify-Glavni-zaslon

Veza na kanalu dostupna je i na radnoj površini, ali nema puno smisla. Speedify može koristiti bilo koju vezu – na primjer, WiFi i Ethernet – ali sve se prekida u istom modemu. Ima više smisla za mobilne uređaje, gdje možda želite ograničiti svoju mobilnu upotrebu i favorizirati WiFi.

Nismo sigurni da su prednosti povezanosti kanala tolike koliko marketinški materijal sugerira. Latencija je bila pitka, a brzine preuzimanja slabije. Unatoč testiranju iz Njemačke, naš najbolji rezultat došao je s američkog poslužitelja, što sugerira da Speedify ima bolju optimizaciju za poslužitelje na svom terenu..

Unatoč tome, Speedify je pristojna besplatna opcija. Svaki mjesec možete koristiti 5 GB podataka na jednom uređaju i za to ne morate stvoriti račun. To je polovica podataka koje dobivate s uslugom Windscribe, ali ne morate potvrditi svoju e-poštu da biste je dobili.

To je zanemariva prednost, s obzirom na to da Speedify bilježi vašu IP adresu i približnu lokaciju. Web stranica je škakljiva. Tvrdi da Speedify ne bilježi web stranice koje posjećujete ili podatke koje prenosite. Iako je to istina, pravilima o privatnosti postaje jasno da Speedify “zapisnik [s] pristupa informacijama o klijentskom uređaju, uključujući IP adresu i jedinstvene identifikatore uređaja.”

Speedify ne bilježi IP adresu web mjesta koje posjećujete, ali evidentira vaše.

Ostali razlozi za koje volimo da ubrzaju

Ne bismo preporučili plaćanje za Speedify, ali besplatna verzija nije sve sumor i turobnost. Ima izvrsno sučelje, posebno na iOS-u, ali postupci zapisivanja drže ga izvan našeg najboljeg VPN-a za iPhone vodič. Aplikacija vam prikazuje tablicu brzine i upotrebe mobilnih i WiFi veza, tako da možete brzo pratiti koliko upotrebljavate bilo.

Čist pristup “mobilni prvo” pomaže puno, a Speedify jasno postavlja svoje postavke i značajke na sučelju. Sve, od gumba i ikona do navigacije i dizajna zaslona, ​​stvara intuitivno iskustvo.

I on ulazi u Netflix, ali to nije bio naš najbolji VPN za Netflix vodič, jer, privatnost.

Čini se da je to najbolji slučaj za Speedify. To je za korisnike koji se ne tiču ​​privatnosti i žele besplatno gledati geoblokirani sadržaj na Netflixu. Ako to zvuči poput vas, pročitajte naš pregled ubrzanja radi detalja o načinu prijave.

Završne misli

Morate biti oprezni tijekom navigacije besplatnim VPN uslugama, ali postoje zakonite mogućnosti. Dok su ProtonVPN i Speedify pristojni, preporučujemo da se držite Windscribe, TunnelBear ili Hide.me tim redoslijedom.

Ti pružatelji nude uistinu besplatne VPN usluge, za razliku od Speedifya, koji trguje 5GB podataka za vaše osobne podatke. Osim toga, Windscribe nudi jasan put nadogradnje kupnjom Pro pretplate ili dodavanjem lokacija poslužitelja u vaš besplatni plan.

Postoje li dobri besplatni davatelji koji su nam nedostajali? Javite nam u komentarima u nastavku. Pogledajte i ostale naše VPN članke. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map