Najbolja zaštita od krađe identiteta do 2020. godine: ostati siguran na internetu

Krađa identiteta nije novi koncept, ali sada je istaknutija više nego ikad. Uz toliko informacija koje se dijele na društvenim mrežama – a da ne spominjemo revoluciju internetske kupovine – više osobnih podataka pohranjuje se u oblaku nego ikad prije. Iako je internet donio nove rizike krađe identiteta, donio je i nove načine zaštite od njega. 


U ovom ćemo vodiču za najbolju zaštitu krađe identiteta istaknuti usluge koje vas štite od prevare, prevare i bilo kakvih drugih kaznenih neprijatnosti. Uz put, razgovarat ćemo i o tome kako vas zaštita krađe identiteta čuva, kako se to odnosi na kibernetičku kriminalitet i što možete sami učiniti kako biste smanjili rizik. 

Kao što ćete uskoro vidjeti, IdentityForce ocjenjujemo višim od bilo koje druge usluge. Iako nije najjeftinija opcija, lako je najbolje. Uz potpuno opremljenu uslugu nadgledanja, IdentityForce nudi i široke resurse za učenje. Također ima dvotjednu besplatnu probnu verziju, tako da nema razloga da ga ne snimite.

Najbolja zaštita od krađe identiteta

Odabir de facto najbolje zaštite od krađe identiteta težak je, jer je “idealna” usluga za vas subjektivna i ovisi o vašim potrebama. Zbog toga smo naš vodič podijelili u pet dijelova – značajke, cijene, jednostavna upotreba, zaštita i podrška – svaki od njih nudi tri preporuke, a potom slijede opće informacije o krađi identiteta i zaštite. 

Međutim, ako tražite najbolju opću zaštitu krađe identiteta, IdentityForce vrijedi pogledati. Bilo je to negdje zauvijek, a za to vrijeme je prerasla u robusnu i temeljitu službu zaštite krađe identiteta.

Značajke: Najbolji alati za krađu identiteta

Odabir de facto najbolje zaštite od krađe identiteta težak je, jer je “idealna” usluga za vas subjektivna i ovisi o vašim potrebama. Zbog toga smo naš vodič podijelili u pet dijelova – značajke, cijene, jednostavna upotreba, zaštita i podrška – svaki od njih nudi tri preporuke, a potom slijede opće informacije o krađi identiteta i zaštite. 

Međutim, ako tražite najbolju opću zaštitu krađe identiteta, IdentityForce vrijedi pogledati. Bilo je to negdje zauvijek, a za to vrijeme je prerasla u robusnu i temeljitu službu zaštite krađe identiteta.

IdentityForce

IdentityForce nadilazi nadzor s nizom društvenih značajki i mogućnosti zaštite preglednika. Osim nadgledanja vašeg broja socijalnog osiguranja i podataka o bankovnim računima, IdentityForce također može pratiti vaše račune na Facebooku, Twitteru, YouTubeu, Google+ i Instagramu radi bilo kakve prevare.. 

identityforce-slider5

IdentityForce također pruža zaštitu od krađe identiteta i blogova putem blogova u vašem pregledniku. Iako nije na razini potpunog antivirusa, poput Bitdefendera (pročitajte našu recenziju Bitdefender Antivirus), bolje je imati te alate nego ne. 

Zaštita od krađe identiteta zaštitit će vas od zlonamjerne poruke e-pošte, dok će softver protiv kloniranja blogova osigurati da sve što upišete ne pošaljete napadaču. 

Nadalje, IdentityForce uključuje više resursa za učenje, uključujući uzorke pisama o kreditnim sporovima, opsežni pojmovnik financijskih izraza i kalkulator za usporedbu kredita. O njima možete saznati više u našem pregledu IdentityForce. 

Čuvar identiteta

Jezgra Identity Guard-a je IBM-ova “Watson” umjetna inteligencija koju koristi za skeniranje. O tome ćemo više govoriti u rundi „zaštite“, ali vrijedi to primijetiti i ovdje. To se odnosi na zaštitu, ali Watson je značajka koja nije viđena kod drugih službi zaštite krađe identiteta, a koje cementiraju Identity Guard iznad konkurencije. 

Uz to, Identity Guard nudi niz alata o privatnosti preglednika. Iako ne uključuje VPN – pročitajte naš najbolji VPN vodič za to – proširenje Sigurno pregledavanje može zaštititi vaš preglednik. Blokira zahtjeve za oglase i bljeskalice, forsira HTTPS na web stranicama i monitore za krađu URL-ova. 

Identitet-štitnik-pregled-sigurno-pregledavanje

Uz to, proširenje Sigurno pregledavanje otvara potpuno novu nadzornu ploču preglednika na kojoj možete upravljati postavkama privatnosti za razne račune na društvenim mrežama. 

Kao što možete vidjeti u našem vodiču za privatnost na Facebooku, samostalno upravljanje tim postavkama nije teško, ali imati nijedan spot za njih ne bi trebalo biti podcjenjivan. Možete saznati više o značajkama privatnosti u našem pregledu Identity Guard. 

EverSafe

EverSafe zaradio je mjesto u krugu naših mogućnosti, jer nudi jedinstven preokret na modelu krađe identiteta. Umjesto da nudi samo individualnu podršku, EverSafe se specijalizirao za zaštitu obitelji i starijih osoba. Ako želite zaštititi više ljudi ili trebate kupiti zaštitu u ime nekoga drugog, EverSafe je za vas.

eversafe-slider2

Iako će prvi član obiteljskog plana morati platiti punu cijenu, svaki dodatni član dobit će 30-postotni popust. Dakle, „plus” plan od 14,99 dolara koštao bi 46,47 dolara mjesečno za četveročlanu obitelj. Nadalje, svaki se račun nalazi na jednoj nadzornoj ploči, tako da možete pratiti cijelu obitelj bez preskakanja. 

Za seniore EverSafe vam omogućuje da odredite zagovornike koji će moći pristupiti vašem računu u vaše ime. Budući da se zbog krađe identiteta često ciljaju starije osobe koje možda nisu upoznate s internetskom zaštitom, mogućnost dodjeljivanja zagovornika ogromna je. O tome možete saznati u našoj recenziji EverSafe.

Cijene: najpovoljnija zaštita od krađe identiteta

Cijene su važne kod bilo koje usluge u stilu pretplate, ali posebno sa zaštitom krađe identiteta. Istina je da što je usluga skuplja, to je veća šansa da je otkažete. Cilj je da se vaš identitet nikada ne ukrade, pa u ovom odjeljku tražimo najpovoljniju zaštitu od krađe identiteta. 

ADT zaštita od krađe identiteta

ADT nudi najjeftiniju uslugu zaštite krađe identiteta s kojom smo se susreli. Ne barata se s više slojeva ili različitim značajkama. Postoji samo jedan plan koji košta 9,99 USD mjesečno. Taj plan uključuje sve, što znači da imate pokrivenost od 1.000.000 USD, nadzor nad tamnim mrežama i ADT rješavanje prijevara.

Kao i EverSafe, u plan možete dodati najviše pet članova, iako se cijena ne mijenja na temelju broja korisnika. Svaki član vodi tih 10 USD mjesečno, ali s obzirom koliko je to jeftino, to uopće nije važno. 

Niska cijena je privlačna, ali ADT-ov non-glupost pristup je vodi u neka nepovoljna područja. Ne postoje popusti na dulje trajanje i nema čvrstih pravila o povratu novca. Plaćate 10 USD mjesečno – svaki mjesec – dok ne odlučite otkazati. O tome možete saznati u našem pregledu zaštite zaštite od krađe identiteta ADT.

ID čuvar

ID Watchdog ima nekih problema s upotrebom, ali ih je lako zanemariti jer je cijena tako dobra. Osnovni plan iznosi samo 15 USD mjesečno, nudi 1.000.000 USD pokrivenosti, prilagodljiva upozorenja, upravljanu rezoluciju krađe identiteta i praćenje tamnog weba. Postoji i 20 USD mjesečno u koji se dodaje kreditno izvješće tri biroa. 

Cijene u gornjoj tablici su za mjesečne planove. Međutim, ID Watchdog nudi i godišnji ciklus naplate koji vam, poput IdentityForce, nudi dva mjeseca usluge besplatno. To je reklo, to je srušilo točku u ovom krugu, jer nema probnog perioda, a politika povrata je lagana. O tome možete pročitati u našem pregledu ID Watchdoga.

IdentityForce

IdentityForce nije najjeftinija usluga vani, iako je daleko od najskuplje. Cjeniji je od ADT-a i ID-a za nadzor, ali značajke opravdavaju trošenje nekoliko dodatnih dolara mjesečno. Osnovni plan, UltraSecure, donosi potpunu pokrivenost, uključujući osiguranje od 1.000.000 dolara, pomoć u izgubljenom novčaniku i praćenje tamnog weba. 

U opsegu je UltraSecure + Credit uglavnom isti, ali uključuje nadzor u tri biroa za dodatnih 6 USD mjesečno. Bez obzira koji plan odabrali, možete plaćati mjesečno ili godišnje. 

Ako idete na godišnji plan, dobit ćete besplatno dva mjeseca usluge, što će trošak proširiti na deset mjeseci u 12. Uz to, prva dva tjedna su besplatna, tako da možete isprobati IdentityForce bez gubitka novca.

Jednostavnost upotrebe: najbolja usluga zaštite krađe identiteta

Shvatiti što je važno ako vam se ukrade identitet. To je zastrašujući trenutak, tako da je lako probavljivo sučelje koje započinje postupak restauracije najvažnije. U ovom smo dijelu tražili najbolju uslugu zaštite krađe identiteta koja sve jednostavno razumije, čak i u slučaju katastrofe.

Čuvar identiteta

Od početne stranice do vaše nadzorne ploče, Identity Guard pojednostavljuje zaštitu vašeg identiteta. Web stranica je čisto izložena, a gotovo svi gumbi vas usmjeravaju prema stranici odjave. Jednom kada se prijavite, postavljanje računa je jednostavno; Zaštita identiteta traži neke osnovne podatke prije nego što vas baci na nadzornu ploču. 

Identitet-štitnik-pregled-nadzorna ploča

Jednom na nadzornoj ploči možete pogledati svoja nova upozorenja, vidjeti koji računi Identity Guard prate i provjeriti pojavljuju li se neke vaše informacije na tamnom webu. Tu je i kartica “upravljanja rizikom”, na kojoj možete vidjeti ocjenu rizika. Identity Guard generira ovaj rezultat na temelju niza pitanja na koja odgovarate nakon što prvi put sletite na nadzornu ploču.. 

Pitanja se odnose na vaše navike, poput prodavaonica u kojima kupujete i u kojoj industriji radite. S tim informacijama Identity Guard ne samo da može dati ocjenu rizika, već i može uvježbati Watsona o vašim navikama. Zbog toga Identity Guard može identificirati bilo koja nenormalna ponašanja. 

EverSafe

Trebalo bi nas iznenaditi da je EverSafe jednostavan za upotrebu, jer je služba za zaštitu krađe identiteta usmjerena na starije osobe. EverSafe maksimalno opterećuje postupak, što znači da unosite svoje podatke dok se prijavljujete. Zbog toga ste već zaštićeni kada dođete na nadzornu ploču računa. 

eversafe-pregled-dodati-račun

EverSafe je sušta suprotnost Identity Guard-a i IdentityForce kada je riječ o nadzornoj ploči. Korisničko sučelje je čisto i nudi samo osnovne podatke o onome što se nadzire. Izvan vaših upozorenja, možete promijeniti postavke obavijesti i odobriti ili odbiti račune koje je EverSafe pronašao u vašem kreditnom izvješću.

Iako EverSafe ne nudi funkciju Identity Guard-a i IdentityForce, njegov pristup bez gluposti bit će privlačan za neke korisnike. 

IdentityForce

IdentityForce ima nekih problema kada je u pitanju odabir plana. Raspored je dovoljno jednostavan, ali postoji previše opcija na glavnoj web stranici, što pronalaženje stranice za naplatu čini zbunjujućim. 

To je rekao, nakon što se prijavite na račun, IdentityForce je san. Nakon odjave od vas će se tražiti da unesete sve svoje osobne podatke kako bi vas IdentityForce mogao odmah početi štititi. 

identityforce-pregled-nadzorna ploča

Na nadzornoj ploči možete brzo vidjeti koje elemente IdentityForce skenira i koja upozorenja možda imate. Postoji i kartica “resursi” na kojoj možete pronaći pojmovnik i kalkulatore za auto najmove, hipoteke i kreditne kartice.

Sjajnost IdentityForce dolazi u mogućnosti segmentiranja informacija. Nadzorna ploča je vrlo korisna i korisna, omogućujući vam da brzo vidite relevantne informacije, a istovremeno nudi riznicu resursa za učenje..

Zaštita: najbolje pokrivanje krađe identiteta

Sljedeće tri usluge pružaju najbolju pokrivenost krađe identiteta. To znači da nude kombinaciju dobrog osiguranja, puno sredstava za učenje i sofisticirani sustav praćenja da biste bili zaštićeni. 

IdentityForce

IdentityForce smo u svojoj recenziji dali 98-postotnu ocjenu, što je najviši rezultat zaštite koji smo dali službi zaštite krađe identiteta. Osnovna pokrivenost je zvučna, s tim da IdentityForce nadgleda vaš broj socijalnog osiguranja, podatke o bankovnim računima i račune društvenih medija. Međutim, opseg tog nadzora je ogroman. 

IdentityForce prati sudske zapise, usluge zajma za isplate plaće, popise počinitelja seksualnih podataka i bazu podataka USPS Change Address za sve vaše podatke. Uz to možete pregledati svoj zdravstveni karton na nadzornoj ploči kako biste osigurali da jedini koristite zdravstveno osiguranje. 

identityforce-pregled-kalkulatore

Čak i uz tu zaštitu, resursi se najviše ističu. IdentityForce pruža izvor za sve, od rješavanja automobilskih sporova do isključivanja neželjene pošte. Nadalje, svi ti resursi nalaze se na jednom mjestu. 

Dok druge službe zaštite krađe identiteta čekaju da se vidi hoće li se nešto dogoditi, IdentityForce pruža proaktivne alate, tako da je vjerovatno manja šansa.

Čuvar identiteta

Kao što je spomenuto, Identity Guard pokreće IBM-ova Watson-ova umjetna inteligencija. Iako se može činiti marketinškim glupostima, Watson ozbiljno impresivno djeluje. Koristi se u mnogim poljima, osobito na medicini, gdje se provodi za određivanje načina liječenja raka. Nadalje, Watson nije samo nadzor; to je učenje. 

Za razliku od drugih alata, Watson može nadzirati vaše ponašanje i koristiti taj profil za prepoznavanje lažnih aktivnosti. Kao umjetna inteligencija, uči na temelju podataka koje unosite, tako da hvata informacije koje mogu propasti kroz pukotine s drugim uslugama. 

Osim Watson-a, Identity Guard nudi i namjenski upravitelj slučajeva za vaš račun te vas obavještava ako dođe do bilo kakvih relevantnih kršenja podataka. 

Umjesto da radi na jednom zrakoplovu, Identity Guard nudi višeslojni pristup koji uvelike smanjuje vjerojatnost da će vam biti ukraden identitet. Lako je pratiti koliko ste dobro zaštićeni i rezultatom upravljanja rizikom. 

ID čuvar

U našem pregledu, ID Watchdog je dobio gotovo savršenu ocjenu za svoju zaštitu. Iako se nadzorna ploča ažurira neko vrijeme, brzo možete vidjeti koje se informacije skeniraju i upozorenja nakon sat ili dva. 

Uz standardni paket praćenja, ID Watchdog također provjerava vaše račune na društvenim mrežama, ali više od toga prati i određene aktivnosti. 

ID-watchdog-pregled-društveni-media-settings

Vaši računi na društvenim medijima skenirani su u 14 kategorija, u rasponu od alkohola i droga do rasizma. Možete postaviti ozbiljnost i za svaku od tih kategorija. Na primjer, ako ste, recimo, barmen i puno pišete o alkoholu, možete reći ID-u Watchdog da vas ne upozorava kada se sadržaj povezan s alkoholom objavi na vašim društvenim medijima.

Kao i Identity Guard, ID Watchdog kombinira sve svoje praćenje u izvješće o izloženosti. Izvješće o izloženosti uglavnom se odnosi na društvene medije, tako da vas obavještava postoje li podaci koje dijelite i koji bi vas mogli dovesti u opasnost. Nije tako obuhvaćen kao rezultat upravljanja identitetom straže, ali to je još uvijek lijepo.

Podrška: Najbolja pomoć za krađu identiteta

Podrška i zaštita usko su povezani kada je u pitanju zaštita od krađe identiteta. Obično im se obratite za podršku ako nešto pođe po zlu. Zbog toga je podrška telefona svakodnevno važna, kao i neka vrsta live chat funkcije.

IdentityForce

S obzirom na robusnost resursa za učenje koje IdentityForce nudi, mora biti malo iznenađenje što je njegova podrška izvrsna. Baza znanja miješa obrazovanje i podršku odgovaranjem na pitanja o usluzi i omogućava vam dublje razumijevanje načina zaštite vašeg identiteta.

identityforce-pregled-baze znanja

Kao što vrijedi za svaku dobru uslugu zaštite krađe identiteta, IdentityForce pruža non-stop telefonsku podršku ako imate bilo kakvih problema. Predstavnici podrške mogu odgovoriti na osnovna pitanja, ali uglavnom su tu da vam pomognu u slučaju da primite upozorenje da ne možete samostalno riješiti. Ako imate manje hitno pitanje, možete poslati i identitet IdentityForce.

LifeLock

LifeLock nije primio kimanje glava u ovom vodiču jer su precijenjene i nedostaju značajke. Rečeno je, podrška je izvrsna. Ako niste svjesni, Norton posjeduje LifeLock (pročitajte naš pregled Norton Security). Budući da je LifeLock povezan sa antivirusnim gigantom, on može iskoristiti robustan sustav podrške koji Norton već ima.

LifeLock-pregled-baze znanja

Baza znanja je jasno postavljena, postoji forum na kojem možete postavljati pitanja, a pitanja podrške moguća su na telefonu 24/7. Podrška je dostupna i na više jezika. Prilikom pregledavanja društvenih medija LifeLocka pronašli smo odgovore na engleskom, španjolskom, pa čak i japanskom. 

Govoreći o društvenim medijima, LifeLock odgovara na pitanja putem Twittera i Facebooka. Iako većina službi zaštite krađe identiteta ima društvene medije, LifeLock je jedan od rijetkih koji zapravo reagira na korisničke postove. Više o tome možete pročitati u našoj recenziji LifeLock.

myFICO

myFICO zapravo nije služba zaštite krađe identiteta. Umjesto toga, usluga je praćena kreditnim nadzorom. Iako im to štiti loše, zaštita myFICO je u svojoj ligi kada je riječ o podršci. To je jako obrazovno sredstvo, a to je i ogledalo. myFICO nudi višestruke resurse za učenje više o kreditima i financijama. 

Ako naiđete na bilo kakve probleme, možete kontaktirati e-poštom ili telefonom. Međutim, e-pošte zahtijevaju vrijeme odvoda za dva radna dana, a podrška putem telefona dostupna je samo tijekom radnog vremena. Srećom, odgovore možete dobiti 24/7 na forumima myFICO-a.

myfico recenzija na forumu

Iako nije prikladna zamjena za izravnu podršku, forumi su vrlo aktivni. Gledajući nedavne postove, gotovo sve teme imale su odgovore u roku nekoliko minuta. Više o forumima i sustavu podrške možete pročitati u našem pregledu myFICO. 

Vrijedi li zaštita od krađe identiteta?

Na ovo je teško pitanje odgovoriti jer bi moglo biti da ili ne, ovisno o vašim okolnostima. Da budemo jasni, služba zaštite krađe identiteta ne čini ništa što ne možete sami. Osim pružanja osiguranja, možete nadzirati sve što službe za zaštitu mogu. 

Ipak, svaki dan će imati više sati rada. Iako je lako i tamo provjeriti svoj kredit, surfati mračnim webom i svakodnevno povlačenjem baze podataka USPS Promjena adrese nije lako. Ako ne možete koristiti AI da to učini za vas, nadgledanje svakog područja koje obavlja služba zaštite krađe identiteta nije izvedivo. 

Ne treba vam zaštita od krađe identiteta, ali nije loše imati je. Kao što kupujete osiguranje, krađa identiteta je igra s brojevima, pa što više možete slagati palubu u svoju korist, manje ćete biti skloni da vam ukradete identitet.

Vrste krađa identiteta

Iako smo u krađi ovog vodiča koristili krađu identiteta kao široki pojam, postoje određene vrste koje biste trebali imati na umu. Većina je ljudi upoznata s barem nekoliko vrsta krađe identiteta, ali postoje neki oblici za koje nikad niste čuli. 

Krađa identiteta računa

Krađa identiteta računa najčešći je oblik krađe identiteta. To je kada zločinac dobije pristup postojećim računima koje imate, bilo da su to društveni mediji, banke ili neko drugo. Uz to, ovaj oblik krađe identiteta obuhvaća i kriminalce koji otvaraju nove račune u vaše ime. 

Srećom, lako je uočiti krađu identiteta računa, posebno ako pratite svoje kreditne i internetske račune. Iako usluga zaštite krađe identiteta pomaže u osiguravanju vašeg broja socijalnog osiguranja, podataka o bankovnim računima i više, krađa identiteta računa obično je rezultat slabih lozinki. 

Za borbu protiv tog problema obavezno koristite dugu, nasumično generiranu lozinku za svaki račun koji imate. Možete generirati i pohraniti lozinke pomoću jednog od naših najboljih načina za upravljanje lozinkom, kao što je Dashlane (pročitajte naš Dashlane pregled). 

Krađa radnog identiteta

Krađa radnog identiteta koristi se kada kriminalac ne može dobiti posao, obično kao posljedica kaznene prijave. Upotrijebit će vaš broj socijalnog osiguranja i osobne podatke za prijavu na posao u vaše ime. Iako će prikupljati plaću na vaše ime, bit ćete taj koji plaćate porez na dohodak svake godine. 

Krađa poreznog identiteta

Krađa poreznog identiteta je kada zločinac podnese porez na vaše ime, primajući bez obzira na prijavu poreza na stolu. Ako ste u SAD-u prijavili porez, a IRS ih odbio, moguće je da ih je netko već podnio u vaše ime.

Krađa medicinskog identiteta

Krađa medicinskog identiteta vrši se kada napadač dobiva skrb koristeći vaše zdravstveno osiguranje. Osim što se zabrljao sa svojom medicinskom dokumentacijom, krađa medicinskog identiteta mogla bi ozbiljno utjecati na vašu kreditnu sposobnost. Ako računi ostanu neplaćeni, bit ćete odgovorni za troškove. Ovisno o tome kako je napadač koristio vaše podatke, moguće je da niste svjesni računa dok ne budu u zbirkama. 

Krađa kriminalnog identiteta

Konačno, kaznena krađa identiteta je kada netko koristi vaše podatke za zločin koji je počinio. To se obično manifestira lažnim iskaznicama, primjerice kada bi netko mogao, recimo, dobiti kartu za prebrzu vožnju i dati policajcu lažnu iskaznicu s vašim podacima. 

Kako prijaviti krađu identiteta

Prijava krađe identiteta promijenit će se ovisno o mjestu u kojem živite. Pod pretpostavkom da živite u SAD-u, izvještavanje nije teško. Internetska stranicathethe..gov pruža jednostavan postupak u tri koraka za prijavu krađe identiteta. Iako je to prvi korak koji biste trebali poduzeti u prijavi krađe identiteta, to nije zadnji. 

identiteta krađe-izvješće

Uz to, možete nazvati Saveznu trgovinsku komisiju na telefonskoj liniji za krađu identiteta (877-438-4338). Tamo će vam agent pomoći smiriti živce i sastaviti plan oporavka. Također je dobra ideja nazvati tri glavne kreditne agencije – Equifax, TransUnion i Experian – kako biste postavili upozorenje o prevari na vašu kreditnu evidenciju. 

Nakon toga, treba čekati i nadati se da šteta nije prejaka. Malo je vjerovatno da vam zločinac može stvoriti previše problema ako imate uslugu zaštite krađe identiteta, međutim, budući da ćete moći provesti ove radnje odmah nakon što servis otkriva problem.

Osiguranje krađe identiteta i prevencija krađe identiteta

Većina navedenih usluga pruža osiguranje i prevenciju krađe identiteta. Međutim, važno je znati razliku između to dvoje. Osiguranje od krađe identiteta pokriva vas u slučaju krađe vašeg identiteta. Svaki novac koji je uzet ili bilo koji trošak iz vlastitog džepa za vraćanje vašeg identiteta obično se pokriva u politici. 

S druge strane, sprečavanje krađe identiteta pokušava spriječiti da se to ne dogodi. Kroz niz usluga praćenja, sprečavanje krađe identiteta čuva vas u petlji o tome gdje se nalaze vaše informacije i kako se koriste.

Iako praćenje dolazi iz jednog od naših gornjih odabira, također možete sudjelovati u prevenciji krađe identiteta. Postoji bezbroj načina da se zaštitite, a neki od njih uključuju međusobno uništavanje bilo kojih važnih dokumenata, čuvanje privatnih medija i instaliranje antivirusnog programa (pročitajte naš najbolji antivirusni vodič).

Završne misli

Postoji puno mogućnosti zaštite od krađe identiteta, mada ne preporučujemo neke popularnije, poput LifeLocka. Na temelju našeg istraživanja i iskustva, dvije najbolje mogućnosti su Identity Guard i IdentityForce. Oboje nude široku zaštitu i obilje mogućnosti za podizanje sustava. Iako nije tako jeftin kao, recimo, ADT, dodatni trošak se isplati. 

Ako kupujete za obitelj ili u ime starijih, EverSafe je dobra opcija. Isto tako, sviđa nam se cijena ID Watchdog-a. 

S kojom zaštitom krađe identiteta idete? Zašto ste ga izabrali? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map