Najbolja proširenja upravitelja lozinki u 2020. godini

Upravitelj lozinki jedan je od najkorisnijih alata za poboljšanje vašeg pregledavanja. Ne samo da povećava vašu sigurnost poticanjem dužih, složenijih – a samim tim i jačih – lozinki, već vam štedi gomilu pamćenja bezbroj računa na svim web lokacijama na kojima često učitavate.

Međutim, oni su u najboljem najboljem trenutku kada ih možete koristiti izravno u pregledniku. To donosi puno pogodnosti, iako po cijeni korisničkog sučelja: kada se to od vas zatraži, najbolja proširenja upravitelja lozinki automatski popunjavaju podatke o kreditnoj kartici i vjerodajnice za prijavu, sve dok je glavna lozinka ovjerena.

Iako je bogatstvo značajki Dashlane-a sveukupno najbolji upravitelj lozinki, većina tih značajki nije prisutna u proširenju za preglednik, već zahtijeva aplikaciju za radnu površinu. Stoga, upravo na temelju performansi proširenja preglednika, LastPass zauzima prvo mjesto zbog izvrsnog besplatnog plana i izvrsnog sučelja preglednika, gdje su uključene sve značajke.

Odabir najboljeg proširenja upravitelja lozinki

Imate puno različitih značajki koje morate imati na umu pri odabiru najboljeg proširenja preglednika za upravljanje lozinkama, poput uvoza lozinki, automatskog popunjavanja, upotrebljivosti i, na kraju, cijene. Nadalje, neki upravitelji lozinki dijele svoje značajke na namjenske aplikacije za stolna računala, no za ovaj se popis u potpunosti fokusiramo na sama proširenja preglednika.

Uvoz lozinke

Umjesto da od vas ručno unesete sve svoje račune i lozinke, dobar upravitelj lozinki trebao bi imati čvrst i jednostavan postupak uvoza koji uzima sve vaše lozinke pohranjene u pregledniku i dodaje ih u proširenje. 

To često može biti problem ako koristite preglednike koji se temelje na Chromiumu, poput Vivaldija (pročitajte naš pregled Vivaldi), jer proširenja Chromea obično ne mogu uvesti iz bilo kojeg drugog izvora osim samog Chrome (pročitajte naš Google Chrome pregled). Neke od proširenja koja smo odabrali također će raditi na Safariju, premda vaša kilometraža može varirati.

Automatska ispuna

Automatsko popunjavanje je još jedna ključna značajka upravitelja lozinki. Na kraju krajeva, ako proširenje ne može točno upisati vaše korisničko ime i lozinku, onda neće biti vrlo korisno. Stoga bi upravitelj lozinki trebao biti u mogućnosti lako shvatiti činjenicu da na stranici koju posjećujete obrazac za prijavu i lako upisuje svoje korisničko ime i lozinku u ispravna polja.

Upotrebljivost

Kao i kod svih softvera, upotrebljivost je još jedan kritični čimbenik. Upravljačka ploča za proširenje mora imati jasno sučelje koje je lako za kretanje, kao i poželjno vam omogućiti pristup svim značajkama aplikacije bez potrebe za prebacivanjem na aplikaciju za radnu površinu.

Cijena

Konačno, cijene igraju veliku ulogu, kao i kod gotovo svega. Većina upravitelja lozinki ima besplatan plan, ali broj besplatnih značajki kojima ćete imati pristup uvelike će se razlikovati ovisno o davatelju usluga. Stoga ćemo razmotriti koliko je dobar svaki besplatni plan, ali i koliki je trošak za vaš dolar ako se odlučite za plaćenu pretplatu ili premium verziju..

Najbolja proširenja upravitelja lozinki

  1. LastPass
  2. Dashlane
  3. 1Password
  4. Čuvar
  5. RoboForm

Budući da je naš popis najboljih upravitelja lozinki već rangiran među najboljim davateljima usluga na temelju njihovih značajki, performansi i cijena, općenito, ovaj će se popis u cijelosti usredotočiti na proširenja pregleda svakog dobavljača, posebno na njihove Firefox dodatke i Chrome dodatke. 

Svi su naši tipovi dostupni i za Chrome i Firefox, a dodaci za Chrome rade s Chromiumom (pročitajte našu Chromium recenziju) i glavnim preglednicima koji se temelje na Chromiumu, poput Vivaldija, Opere i Brave..

1. LastPass

LastPass je odličan izbor za praćenje vaših računa i lozinki, a svrstava nas na listu najboljih besplatnih upravitelja lozinki. Iako nije uspio održati korak s Dashlaneom u našem generalnom rangu, činjenica da svoj posao radi točno u proširenju za preglednik daje prednost ovdje, kao što smo spomenuli u uvodu.

Ako koristite Chrome, Firefox ili Opera (pročitajte naš pregled Opera), tada LastPass može automatski uvesti sve lozinke koje ste već pohranili u preglednik. Nažalost, to ne vrijedi za ostale preglednike koji se temelje na Chromiumu, poput Vivaldija i Brave (pročitajte naš Brave pregled).

LastPass-uvoz

Kada otvorite samo proširenje, predstavit ćete se s trezorom. Ovdje su sve vaše lozinke pohranjene kao “stavke” koje možete organizirati u mape. Također možete dodati bilješku svakoj zaporki (na primjer, kako biste vam pomogli da zapamtite o čemu se radi), kao i da onemogućite automatsko popunjavanje, omogućite automatsku prijavu i uključite promptnu lozinku za dodatnu sigurnost.

LastPass zaporkom Postavke

Upotreba LastPass-a u Chromeu

Sam trezor je čist i jednostavan za upotrebu, a iako postavljanje može biti muka ako uvozite veliki broj lozinki, nakon što sve organizirate i smjestite u mape, sve je to vrlo lako pratiti od.

LastPass-Vault

Osim za pohranu lozinki, LastPass se može koristiti i za pohranu bilješki i za obradu sadržaja, poput adresa, platnih kartica i bankovnih računa. Ovim stavkama možete dodati i privitak datoteke ako želite. 

LastPass-Drugi artikli

Funkcija automatskog popunjavanja uključena je u proširenje LastPass-a i čini se da, prema našem testiranju, djeluje prilično dobro u identificiranju polja obrasca i ispunjavanju ih točnim podacima.

Ugrađeni generator lozinki također je od velike pomoći kada se prijavljujete za novu uslugu ili nadograđujete zaporku na nešto sigurnije. Možete odrediti maksimalnu duljinu zaporke, da li treba uključivati ​​brojeve, velika slova i simbole, kao i zahtijevati da lozinka bude lako pročitana ili laka za reći.

LastPass-Generator

Cijene LastPass

U pogledu cijena, LastPass djeluje vrlo dobro. Za 24 dolara godišnje, imate pristup prioritetnoj podršci, hitnom pristupu i dijeljenju lozinke. Značajka dijeljenja omogućuje dijeljenje stavki poput bilješki, ali isto tako omogućuje drugim osobama pristup vašim računima bez da im zapravo morate reći svoju zaporku. 

Izvrsni besplatni plan LastPass-a olakšava općenito najbolje besplatno proširenje upravitelja lozinki, kao i najbolje proširenje upravitelja lozinki za Chrome i Firefox. Ako želite saznati više o našem izboru broj jedan, svakako pročitajte naš LastPass pregled.

2. Dashlane

Dashlane je još jedan odličan upravitelj lozinki i bio je naš izbor za najboljeg upravitelja lozinki. Međutim, s obzirom da se veliki dijelovi njegove funkcionalnosti oslanjaju na matičnu aplikaciju za stolna računala, on ne uspijeva zaraditi isto mjesto u ovoj ljestvici najboljeg nastavka upravitelja lozinki za Firefox i Chrome, posebno.

Kao i LastPass, Dashlaneovo glavno sučelje sastoji se od vašeg trezora gdje možete dodavati i upravljati svojim lozinkama. Iako trezor predstavlja čisto sučelje do kojeg se lako može kretati, ako želite koristiti naprednije značajke, poput provjere snage lozinke ili uvoza postojećih lozinki, morat ćete preuzeti aplikaciju za radnu površinu.

Dashlane-Vault

Uvoz Google Chrome lozinki u Dashlane

Automatski uvoz funkcionira iz Chromea, Firefoxa i Internet Explorera (pročitajte našu recenziju Internet Explorera), kao i od drugih upravitelja lozinki. Međutim, ako koristite bilo koji drugi preglednik, morat ćete ručno izvesti lozinke u obliku CSV datoteke prije uvoza.

Dashlane-uvoz

Osim zaporki, Dashlane možete koristiti i za sigurno spremanje bilješki i svojih osobnih podataka, poput imena, adrese, e-pošte, telefonskih brojeva i još mnogo toga. Nadalje, postoji zasebno područje za plaćanja na kojem možete spremiti sve svoje bankovne kartice za jednostavan pristup kad god morate nešto platiti.

Dashlane-personal-info

Dijeljenje i generiranje 

Sve vaše stavke, uključujući i vaše lozinke, mogu se sigurno dijeliti s drugim ljudima putem značajke dijeljenja zaporki, koja primatelju šalje vezu. 

Iako je dijeljenje bilješki lijepo, stvarna korist od toga je mogućnost da se netko drugi prijavi na jedan od vaših računa bez da im zapravo morate dati lozinku. Kao i LastPass, i Dashlane uključuje automatsko popunjavanje u svoje proširenje, što dobro funkcionira.

Dashlane-Dijeli

Na kraju, postoji generator zaporki kojem možete pristupiti putem ikone na alatnoj traci, a koji može stvoriti snažnu lozinku koja je dugačka do 28 znakova. Postavke generacije pružaju vam mogućnost uključivanja slova, znamenki i simbola, kao i želite li izbjeći dvosmislene znakove, na primjer mala slova “l” ili velika slova “I.”

Dashlane-Generator

Plaćanje za Dashlane

Što se tiče cijene, Dashlane se ne čini baš tako dobro kao LastPass. Na besplatnom planu ograničeni ste na samo 50 zaporki, što može zvučati kao puno, ali ograničenje je koje možete brzo pogoditi. Također ste ograničeni na samo jedan uređaj, dok Pro plan omogućava sinkronizaciju onoliko lozinki koliko želite na neograničenom broju uređaja.

Kao i uvijek, pročitajte našu cjelovitu Dashlane recenziju ako želite više informacija o svim njenim snagama i slabostima. Ili možete pogledati našu borbu protiv Dashlane-a i LastPass-a da biste vidjeli kako se dva najbolja pružatelja usluga uspoređuju kada pogledate cijelu sliku. 

3. 1Poslovna riječ

Ako želite platiti za upravitelja lozinki, 1Password je dobra opcija s velikim proširenjem preglednika. Možete postaviti više trezora, a glavno sučelje proširenja pruža ugodno korisničko iskustvo. 1Password vam čak šalje “starter kit” koji će vam pomoći da sve postavite.

1Password-StarterKits

Pri prvoj prijavi imat ćete i tajni ključ pomoću kojeg možete vratiti pristup računu ili se prijaviti s novog preglednika ili uređaja. Ovaj se ključ nigdje ne sprema pa ćete ga morati zapisati ili preuzeti kao PDF, koji 1Password korisno pruža.

1Password-SecretKey

1Password’s Categories

Kao i drugi tipovi na ovom popisu, 1Password vam omogućuje pohranjivanje ne samo lozinki, već i sve vrste sadržaja obrasca. Ono što ga izdvaja je nevjerojatno raznolik raspon kategorija informacija koje možete odabrati za pohranu, uključujući bilješke, kreditne kartice, identitete, pa čak i stvari poput putovnica i vozačkih dozvola. Sve ove informacije mogu se automatski ispuniti u obrasce, čineći prijave i lagano povjeravajući se.

1Password-uvoz

Svoje pohranjene lozinke možete automatski uvesti iz Chromea (ali ne iz bilo kojeg preglednika Chromium ili Firefox), kao i iz LastPass, Dashlane i RoboForm. Iz bilo kojeg drugog izvora morat ćete prvo ručno izvesti zaporke i izravno uvesti CSV datoteku.

1Password-uvoz

Stražarska kula i generator lozinkiPassword

Značajka “kula za gledanje” može vam otkriti je li vaša prijava ugrožena analizom vaših lozinki za slabosti ili duplikate, kao i unakrsnim referenciranjem vaših web stranica s bazom podataka o kršenjima podataka i ranjivostima pri prijavi..

1Password-Watchtower

Postoji ugrađeni generator lozinki koji vam omogućuje odabir tri vrste zaporki: nasumične (koja je najsigurnija), pamtljive (sastoje se od stvarnih riječi razdvojenih crticama) i PIN (samo brojevi).

1Password-Generator

Kao što smo nakratko spomenuli na početku ovog odjeljka, 1Password nema besplatan plan, a pretplata će vas samo sramiti od 36 USD godišnje ili 60 USD godišnje za obiteljski plan, koji vam omogućuje dijeljenje računa s najviše pet narod. Također možete dodati dodatne ljude u obiteljski plan za 12 USD godišnje.

Ako vas zanima kako funkcionira osim proširenja preglednika, pročitajte našu cjelovitu recenziju 1Password ili našu usporedbu Dashlane u odnosu na 1Password da biste vidjeli kako se uspoređuje s našim ukupnim najboljim odabirom.

4. Čuvar

Čuvar je još jedan odličan izbor za upravljanje lozinkama. Iako s Keeper-om ne možete pohraniti što više podataka s drugim našim odabirom, i dalje ga možete koristiti za praćenje lozinki, platnih kartica, adresa i telefonskih brojeva, a sve ih se može uredno rasporediti u mape i unosi se automatski kada trebate ispuniti obrazac. 

Nadalje, kad se prvi put prijavite ili stvorite novu lozinku, Keeper će je automatski dodati u trezor.

Keeper-Vault

Sam trezor je jednostavan za korištenje, a postupak postavljanja je također jednostavan. Lozinke se mogu uvesti iz Chromea, Firefoxa, Internet Explorera, Microsoft Edgea (pročitajte našu Edge recenziju) i Opere, kao i iz mnoštva različitih upravitelja lozinki. Ovo je puno opcija i postupak uvoza Keeper stavlja ispred svih ostalih na ovom popisu.

Keeper-uvoz

Keeper-ove napredne sigurnosne mogućnosti

Čuvanje sigurnosti je sjajno, a proširenje nudi neke napredne opcije ako želite prijeći dodatni kilometar kako biste zaštitili svoje račune. Možete uključiti dvofaktorsku provjeru autentičnosti i samorazorna postavka automatski briše sve vaše pohranjene podatke nakon pet neuspjelih pokušaja prijave..

Keeper-security-postavke

Besplatni plan omogućuje vam pohranu neograničenog broja lozinki, ali ograničava vas na jedan uređaj. Ako trebate pristup više uređaja, Pro plan će vam donositi 29,99 USD godišnje. 

Alternativno, možete dobiti Keeper MaxBundle, koji košta 59,97 dolara godišnje i uključuje sve u Pro plan plan plus pristup Keeper Messengeru (sigurna aplikacija za razmjenu poruka), sigurno spremanje datoteka i, na kraju, Keeper BreachWatch.

Nadzor kršenja i revizije sigurnosti

BreachWatch je značajka koja skenira sve web lokacije i prijave koje ste spremili i provjerava jesu li izloženi kršenjem podataka nakon što ste zadnji put promijenili zaporku. Ako ga ima, Keeper vam daje do znanja i potiče vas da promijenite dotične lozinke.

Keeper-Breachwatch

Iako vas BreachWatch štiti od vanjskih prijetnji, značajka revizije sigurnosti štiti vas od sebe. Jednostavno rečeno, provjerava može li se neka od vaših lozinki smatrati slabom, je li to zbog kratke duljine, nedostatka simbola ili brojeva ili zbog toga što koristite duplicirane lozinke za više prijava.

Čuvar-sigurnost-Revizija

Tu je i generator zaporki kada kreirate novu prijavu u trezoru, iako je ona malo osnovnija od nekih drugih opcija na ovom popisu. Možete postaviti dužinu lozinke između osam i 51 znaka, plus odlučiti želite li uključiti znakove, brojeve ili simbole.

Keeper-Generator

Kao i uvijek, naš cjeloviti Keeper pregled dat će vam još bolju predodžbu o tome što možete očekivati ​​od usluge i pročitajte naš Dashlane vs Keeper komad kako biste vidjeli kako se njih dvoje uspoređuju.

5. RoboForm

RoboForm zaokružuje naših najboljih pet. Iako je još jedna pristojna opcija za Firefox i Chrome, najveća slabost RoboForma, u pogledu proširenja preglednika, je nedostatak značajke uvoza lozinkom. Možete uvesti oznake (koje RoboForm također može pohraniti), ali ne i lozinke.

RoboForm-oznaka-uvoz

Sučelje je lako zaobići glavu, a svi vaši pohranjeni predmeti mogu se rasporediti u pojedinačne mape kako biste dobili jasniji pregled. 

Dodavanje lozinki na RoboForm

Nažalost, postupak dodavanja prijava pomalo je težak, jer to ne možete učiniti ručno. Umjesto toga, morate se prijaviti na svoj račun (nakon prve odjave, ako ste već prijavljeni) i dopustiti RoboForm-u da ga otkrije prije nego što se prijava može dodati.

RoboForm-Vault

Uz lozinke i oznake, RoboForm možete koristiti i za praćenje bilješki i identiteta. Ovi identiteti mogu sadržavati sve vrste podataka, uključujući vašu standardnu ​​adresu, telefonske brojeve i imena, ali i bankovne račune, putovnice i kartice, kao i prilagođena polja koja možete sami definirati.. 

Automatsko popunjavanje i generiranje lozinki pomoću RoboForm-a

Kao i kod svih naših izbora, RoboForm korisno ispunjava obrasce sa svim tim podacima kad god vam zatreba.

RoboForm-identiteta

Postoji generator zaporki koji vam pomaže stvoriti snažne lozinke, s postavkama za izuzimanje sličnih znakova, postavljanje zaporke u šestnaestak i određivanje želite li velika slova, brojeve ili simbole u generiranoj lozinci.

RoboForm-Generator

Što se tiče cijena i planova, besplatna verzija RoboForma je solidna. Omogućuje vam pohranjivanje neograničenog broja lozinki i identiteta, dijeljenje prijava s drugim ljudima i reviziju lozinki.

Ako želite koristiti upravitelj lozinki na više uređaja i sinkronizirati između njih, morat ćete dobiti RoboForm Everywhere za 23,88 USD godišnje, što vam također daje pristup prioritetnoj podršci, dvofaktorskoj provjeri autentičnosti, sigurnoj razmjeni datoteka, pristupu u hitnim slučajevima i sigurnosna kopija u oblaku. Ako niste sigurni da li to vrijedi za vas, prijeđite na naš pregled RoboForma da biste to saznali.

Poštovani spomen: Firefox upravitelj lozinki

Ako je Firefox vaš odabrani preglednik i tražite osnovni upravitelj lozinki, tada je ugrađeni upravitelj lozinki – nazvan Lockwise – vrijedan razmišljanja. Iako Firefox upravitelju lozinki nedostaju neke naprednije značajke koje naši glavni odabiri mogu ponuditi, on i dalje čini dobar posao pohrane i zaštite lozinki..

Firefox-Lockwise

Možete uvesti sve svoje postojeće lozinke sa preglednika Chrome, Chromium, Internet Explorer i Microsoft Edge i sinkronizirati ih između svih svojih uređaja. Nema drugih značajki, ali Firefox Lockwise je više nego dovoljan ako sve što želite želite zaštititi svoje lozinke i automatski ih ispuniti kako ih ne biste trebali pamtiti.

Firefox-uvoz

Tu je uključen i generator zaporki, iako ga je malo teško pronaći. Kad god se prijavite za novu uslugu, desnom tipkom miša kliknite polje lozinke i odaberite “koristi sigurno generiranu lozinku”. 

Firefox-lozinkom generator

Ne zaboravite postaviti glavnu lozinku, budući da se to mora učiniti ručno, i bez nje, sve su vaše lozinke dostupne u otvorenom tekstu svima koji imaju fizički pristup vašem uređaju.

Google Smart Lock nasuprot Upravitelju lozinki

Ako je Chrome vaš primarni web preglednik, možda ćete biti u iskušenju da jednostavno koristite ugrađeni Googleov upravitelj lozinki – ili “Smart Lock”, kako se naziva – za spremanje vaših Google lozinki. No, ne bismo savjetovali protiv toga, osim iz bilo kojeg drugog razloga osim činjenice da je povjerenje svih vaših lozinki Googleu – tvrtki koja je zloglasna zbog nepoštovanja privatnosti svojih korisnika – nevjerojatno loša ideja.

Google SmartLock

Iako Chromeov upravitelj lozinki pruža značajku provjere lozinke, ne postoji način za generiranje sigurnih i slučajnih lozinki, što korisniku ostavlja mogućnost da ih stvori, što će u većini slučajeva rezultirati lozinkama koje nisu toliko jake koliko bi mogle biti biti.

Završne misli

Tu ste i naš popis najboljih proširenja upravitelja zaporki na tržištu. Iako je Dashlane općenito odličan izbor, ako ste posebno zainteresirani za proširenja preglednika, LastPass je bolja opcija, pogotovo s obzirom na svoj izvrstan besplatni plan koji je iznad svih značajki uključenih u vaš preglednik..

Ako rado plaćate uslugu, tada ne možete pogriješiti ni s 1Passwordom (pročitajte naš dio 1Password vs LastPass), dok su Keeper i RoboForm također sjajne opcije, unatoč nekim nedostacima, ako želite besplatnu upravitelj lozinki. 

Iako postoje mnoge druge opcije koje će ovaj posao odraditi sasvim dobro – poput proširenja Avast upravitelja lozinki, proširenja Zoho Vault Chrome ili proširenja upravitelja lozinki Webroot – nisu se baš našle na ovom popisu.

Što mislite o našem popisu proširenja upravitelja lozinki? Jesmo li izostavljali svoje najdraže? Ne sviđa vam se neki od naših najboljih izbora? Javite nam u komentarima u nastavku. Pogledajte i naš najbolji upravitelj lozinki za komad malih poduzeća. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me