Najbolja besplatna zaštita od krađe identiteta za 2020. godinu

Zaštita od krađe identiteta velika je stvar – pogledajte naš najbolji vodič za zaštitu krađe identiteta – ali uprkos tome, postoji puno koraka koje možete poduzeti sami, besplatno. Iako vas usluge besplatne zaštite od krađe identiteta neće odvesti do plaćenog plana, na raspolaganju su opcije. 

U ovom vodiču za najbolju besplatnu zaštitu od krađe identiteta predstavit ćemo pet opcija koje će vaš identitet sačuvati bez ugrožavanja drugih aspekata mrežne sigurnosti. Napokon, povjerenje tvrtki s vašim brojem socijalnog osiguranja i podacima o bankovnom računu za besplatnu uslugu ne bi se trebalo uzimati olako. 

Niže navedene opcije zaštitit će vas besplatno, ali često dolaze s oglasima za nadogradnju ili drugim odredbama usluge. To je rečeno, da biste trebali ostati bez novca, nećete morati platiti ni denar. Čitajte dalje kako biste saznali naše najbolje besplatne tipove zaštite identiteta i neke mogućnosti za rješavanje problema.

Odabir najbolje zaštite od krađe identiteta

Odabir besplatne zaštite od krađe identiteta poput je pokušaja prelaska minskog polja. Sumnja se u svaku uslugu koja tvrdi da je besplatna dok tražite osjetljive podatke poput vašeg broja socijalnog osiguranja. Ispitivali smo svaku uslugu s kojom smo se susreli više puta kako bismo osigurali da se ne događa nijedan smiješan posao s vašim podacima. 

To je reklo, ako ste zabrinuti za sigurnost svojih podataka, najbolje je položiti se uz plaćenu uslugu. Kao što možete vidjeti u našem pregledu IdentityForce, plaćanje donosi sa sobom određene prednosti, uključujući veću pokrivenost, bolje resurse za učenje i robusnije praćenje. No, ako ste vezani za novac, postoje načini za besplatnu zaštitu. 

Nažalost, nije tako jednostavno naći besplatnu uslugu i ići s njom. Kao što ćemo vidjeti uskoro, većina opcija treba sadržavati zvjezdicu. Tehnički su besplatni, ali možda ne nude potpunu zaštitu ili mogu zatražiti da već imate neku drugu pretplatu. 

Tijekom pretraživanja, također smo morali ispitati što je zaštita od krađe identiteta. To je širok pojam, a kada smo tražili besplatne usluge, morali smo biti kreativni. Za potrebe ovog vodiča, nismo nužno pronašli pružatelje usluga koji nude sveobuhvatnu zaštitu. Na kraju krajeva, puno je tražiti besplatnu uslugu. 

Umjesto toga, tražili smo usluge koje bi mogle ponuditi barem jedan dio zaštite od krađe identiteta, poput praćenja kredita ili vraćanja identiteta. Postoji nekoliko koji pokrivaju sve baze, ali većina to ne. Ako to tražite i spremni ste platiti zaštitu, pročitajte našu recenziju Identity Guard.

Najbolja besplatna zaštita od krađe identiteta: AAA ProtectMyID Essential

AAA-ova ProtectMyID usluga je zaštite zaštite od krađe identiteta, a ne postoji način da se to zaobiđe. Iako nije toliko skup kao LifeLock (pročitajte naš LifeLock pregled za više o tome), ProtectMyID ima najmanje 11 USD mjesečno za potpuno pokrivanje. Time je rečeno da, ako ste već član AAA-e, osnovnu zaštitu pomoću “osnovnog” plana možete dobiti besplatno.

najbolje-free-identitet-krađe-zaštita-AAA-bitni

“Bitni” plan nije kompletni paket zaštite, ali je još uvijek prikladan za besplatan paket. Uključuje nadzor nad kreditom s Experianom, kreditno izvješće pri upisu, podršku rješavanju prijevara i 10.000 USD osiguranja krađe identiteta. 

To nije ništa u odnosu na pokrivenost od 1.000.000 USD koju nudi ID Watchdog, ali za nisku cijenu besplatnog, teško je žaliti se (pročitajte naš pregled Watchdog ID-a). Izvan toga je plan neplodan. “Essential” uključuje zaštitu izgubljene novčanika, ali to je razlog tome. Unatoč tome, za praćenje kreditne sposobnosti i primanje cjelovitog izvještaja, ProtectMyID “bitno” nije loša opcija ako ste već član AAA-e.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju AAA ProtectMyID Essential

Ako odlučite da vam se sviđa AAA zaštitna zaštita od krađe identiteta, možete nadograditi na „deluxe“ ili „platinum“. “Deluxe” plan proširuje nadzor nad kreditom na Equifax i TransUnion, a dolazi i Experian VantageScore. Uz to, osiguranje se povećava na 1.000.000 USD i uključen je nadzor web stranica. 

Za 11 dolara mjesečno, “deluxe” je dobra ponuda. Možete dobiti jeftiniju zaštitu od krađe identiteta – pročitajte primjer naše zaštite zaštite od krađe identiteta za primjer – ali ne sa značajkama koje nudi AAA. Ako štite obitelj, na račun možete dodati i do 10 djece po 3,95 USD mjesečno. 

Na vrhu je „platina“, što je samo 5 dolara više od „deluxe“. Ipak, dodaje samo nekoliko značajki. Nadgledanje kredita proširuje se i na upozorenja o korištenju, prate se vaši društveni mediji, a AAA će za vaše podatke pratiti usluge kredita za plaće i popise seksualnih prijestupnika. 

Bez obzira koji plan odaberete, članovi AAA Premier-a ostvaruju popust na „deluxe“ i „platine“. Ako ste već član AAA-e, nema poteškoće u isprobavanju besplatne usluge. Ako vam se sviđa, nadogradnja je vrijedna cijene.

TrueIdentity

TrueIdentity je usluga koju nudi TransUnion, jedan od tri glavna kreditna biroa. Ne iznenađuje da se zaštita odnosi samo na vaše TransUnion izvješće, pa ako želite pratiti rezultat s Equifaxom i Experianom, nemate sreće. Unatoč tome, TransUnion izvještavanje obično je usluga koja se plaća (pročitajte naš pregled myFICO za primjer toga).

najbolje-free-identitet-krađe-zaštita-trueidentity

Međutim, nazivanje TrueIdentity uslugom zaštite krađe identiteta pomalo je izdašno. TrueIdentity ne nudi dubinsko skeniranje. Umjesto toga, usredotočen je isključivo na vaše izvješće TransUnion, nadgledajući ga radi bilo kakvih kritičnih promjena vašeg rezultata. Ipak, nude vam neograničena osvježenja u rezultatima. 

Aspekt zaštite ulazi u igru ​​s kreditnom bravom jednim dodirom, koja vam omogućuje da zaključate kredit jednim klikom ili dodirom. To se, naravno, odnosi samo na vaše TransUnion izvješće, ali bolje je od svega. Web stranica također kaže da možete dobiti do 25.000 dolara osiguranja, ali gledajući uvjete usluge, ne spominje se to. 

Ostali razlozi koji nam se sviđaju TrueIdentity

Ništa u životu nije uistinu besplatno, pa bi trebalo doći malo iznenađenje da TrueIdentity unovčava negdje u lancu. U ovom slučaju TransUnion unovčava vaše podatke. Politika privatnosti kaže da „… za primanje besplatnog članstva morate pristati na ciljne ponude.“

To je ironično, s obzirom da se veliki dio zaštite od krađe identiteta isključuje iz marketinških ponuda. Unatoč tome, prosjaci ne mogu biti izabranici. Iako TrueIdentity unovčava vaše podatke, nudi zaštitu od krađe identiteta i osiguranje do 25 000 dolara zauzvrat. 

Ako odlučite da vam je potrebno dodatno pokrivanje ili želite pratiti Equifax pored TransUniona, TrueIdentity nudi i Credit Lock Plus. Skupo je 24,95 USD mjesečno, ali dolazi s pokrićem od 1 000 000 USD i mogućnost zaključavanja kredita na više ureda.

Kesam sezam

Osnovan 2010, Credit Sesame jedan je od najstarijih besplatnih servisa za praćenje kreditne sposobnosti u okolini. Također nudi i besplatnu zaštitu od krađe identiteta. Besplatno članstvo je, začudo, restriktivno, nudi mjesečne kreditne rezultate TransUniona i praćenje jednog biroa. Međutim, također dolazi s 50.000 dolara osiguranja od krađe identiteta. 

najbolje-free-identitet-krađe-zaštita-kreditne sezama

Veća pokrivenost u usporedbi s ostalim našim odabirom istakla se kao crvena zastava. Međutim, gledajući politiku privatnosti, ne postoji ništa zlonamjerno. Credit Sesame može i prikupljati skupne podatke koje će poslati marketinškim partnerima, ali jasno je da se nikakve osobne informacije nikada ne dijele.

Čini se da se pravila o privatnosti i uvjeti pružanja usluge primjenjuju na besplatne i premium usluge jer nema spomena između njih dvije. Iako je vjerovatno da Credit Sesame zarađuje prodajući generalizirane podatke, besplatni plan čini se kao reklama za svoje premium usluge, i više nego išta.. 

Iako nije idealno, možemo izaći iza toga, pogotovo s onim što nudi Credit Sesame. Ograničeni ste samo za nadzor nad kreditom, ali s 50 000 USD pokrivanja na gotovini, teško je žaliti. 

Ostali razlozi volimo kreditni sezam

Credit Sesame dijeli plaćene pakete na tri sloja. Ako ste skloni nadogradnji na premijski plan – što izgleda kao cilj Credit Sesamea, na kraju krajeva – s „naprednim“ planom dobivate pristup dnevnim kreditnim rezultatima i mjesečnim kreditnim izvještajima sa sva tri biroa, kao i „pro“ planirajte da također dobijete 24/7 pomoć u rješavanju prijevara. 

Međutim, samo najskuplji plan nudi potpunu zaštitu od krađe identiteta. “Platinin” plan dolazi s tamnim mrežama, javnim evidencijama i nadgledanjem socijalne sigurnosti, iako po prilično visokoj cijeni. 

Iako nam se sviđa besplatni plan Credit Sesame-a, plaćena opcija „platina“ preskupa je 20 USD mjesečno. Ako vas zanima plaćeni paket, pročitajte našu recenziju EverSafe.

Kreditna Karma

Credit Karma je još jedan popularan alat za provjeru kredita. Besplatno je, omogućavajući vam da provjerite rezultate iz Equifaxa i TransUniona koliko god želite. U tom smislu, tehnički se ne radi o službi zaštite krađe identiteta. 

najbolje-free-identitet-krađe-zaštita-kreditne karma

Umjesto toga, to je samo alat za praćenje kreditne sposobnosti. Bez obzira na to, to je dobar prvi korak u zaštiti vašeg identiteta. Credit Karma pruža detaljna izvješća dvaju od tri glavna biroa koja vam omogućuju da budete u tijeku s onim što utječe na vašu kreditnu ocjenu. Ako se bilo što pokaže, možete odmah započeti postupak restauracije. 

Za one koji žele besplatno zaštititi svoj identitet, Credit Karma jedna je od najučinkovitijih ruta. Iako po tom pitanju neće nadzirati vašu kreditnu sposobnost – ili putem web interneta -, vaš će kreditni izvještaj na lako probavljiv način. Nadalje, Credit Karma daje prijedloge za poboljšanje Vašeg kredita. 

Ako vam se ukrade identitet, Credit Karma još uvijek može pomoći. S nadzorne ploče možete pregledati nedavna kršenja podataka i aktivirati kreditnu zaštitu. Potonje značajke će zaključati vaš kredit s Equifaxom i TransUnionom, što znači da nitko ne može otvoriti račun koristeći vaše ime.

Ostali razlozi koji volimo kreditnu karmu

Kao alat za financijski uspjeh, Credit Karma nadilazi jednostavni nadzor nad kreditom. Koristeći svoje izvješće, Credit Karma omogućuje vam pregledavanje mogućnosti zajma, auto kredita i mogućnosti kreditne kartice. Iako ne jamči odobrenje, Credit Karma daje preporuke na temelju vašeg rezultata, korištenja kredita i kreditne povijesti. 

Nadalje, postoji mnoštvo resursa za dublje razumijevanje financija. Credit Karma nudi kalkulatore zajma, simulator kreditnih bodova i traženje novca bez zahtjeva. Svi ovi alati su lako dostupni s vaše nadzorne ploče i, naravno, nude se besplatno. 

Rečeno je da je “besplatno” ograničenje za Credit Karmu. Za razliku od prave zaštite od krađe identiteta, Credit Karma ne nudi napredni nadzor ili skeniranje. Morat ćete obaviti sve noge, a nema mogućnosti nadogradnje.

Učinite to sami s Federalnom trgovinskom komisijom

Uvijek možete i sami zaštititi svoj identitet. Iako DIY pristup zahtijeva marljivost i rad, to se može učiniti. Usluga praćenja kreditne sposobnosti, poput Credit Karme, dobar je prvi korak. Postoje, međutim, i druge sigurnosne mjere. 

Prvo, osigurajte da svaki vaš internetski račun ima slučajnu, jedinstvenu lozinku. Možete koristiti naš vlastiti alat za stvaranje lozinki da biste stvorili jedan i naš najbolji upravitelj lozinki za njegovo spremanje. Naš najbolje ocijenjeni pružatelj usluga je Dashlane, što također čini našu listu najboljih besplatnih upravitelja lozinki (pročitajte našu Dashlane recenziju). 

Lozinke su obično ključ za krađu identiteta u modernom dobu. Jednom kada napadač ima jednu od vaših zaporki, vaši se internetski računi i osobni podaci mogu razriješiti poput kalema. Srećom, kada koristite jedinstvene, slučajne lozinke, šanse da se to dogodi su male. 

Osim postavljanja jakih lozinki, svoj identitet možete zaštititi i zaštitom od zlonamjernog softvera. Naš najbolji antivirusni softver pomoći će vam da se zaštitite lokalno, ali postoji i niz besplatnih alata koji možete koristiti i vi. Pročitajte naših 99 alata kako biste zaštitili svoj vodič za privatnost da biste saznali više o njima.

Ostali razlozi zbog kojih volimo to raditi sami

Nažalost, čak i ako poduzmete sve ispravne korake, krađa identiteta i dalje se može dogoditi. Iako je malo vjerovatno, moguće je. Međutim, ako ste u SAD-u, možete poduzeti neke korake kako biste zaustavili krvarenje. Federalna komisija za trgovinu (FTC) ima web mjesto koje možete koristiti za prijavu krađe identiteta. Nakon što odgovorite na nekoliko pitanja, FTC će vam pomoći sastaviti plan oporavka. 

Osim pružanja planova za oporavak, FTC održava i stranicu s preporukama za osiguranje vašeg identiteta. Iako postupak nije tako lagan kao što je slučaj s uslugama zaštite platnih krađa identiteta, FTC pruža vrijedne i besplatne resurse za žrtve krađe identiteta..

Što je zaštita od krađe identiteta?

Zaštita od krađe identiteta pomalo je nejasan pojam, pa smo morali protegnuti definiciju za potrebe ovog vodiča. No općenito, zaštita od krađe identiteta sastoji se od kreditnog, dark weba, socijalnog osiguranja i nadzora banaka, kao i nekog oblika osiguranja krađe identiteta. U skladu s tim, zaštita od krađe identiteta može imati širu definiciju. 

Ukratko, zaštita od krađe identiteta jest sve što vam pomaže da postanete svjesni da netko koristi vaše osobne podatke. Plaćene i besplatne usluge prilagodljive su mjere koje vam pružaju alate za prepoznavanje i reagiranje na krađu identiteta. Mnoge proaktivne mjere koje možete poduzeti protiv krađe identiteta u potpunosti su besplatne. 

Najbolji način razmišljanja o zaštiti od krađe identiteta je osiguranje. Pokriva vas, novčano i na neki drugi način, u slučaju da vam ukradete identitet. To, međutim, nije sustav koji štiti gluposti. Možete smanjiti svoje šanse za krađu identiteta, ali ne postoji čarobni alat koji vas može zaštititi u potpunosti. 

Trebam li zaštitu od krađe identiteta?

Zaštita od krađe identiteta u većini slučajeva vrijedi. Iako ima dosta koraka koje možete poduzeti sami, rješavanje prijevara i osiguranje trebate kupiti. Postoje besplatne opcije koje daju pogled na to. Međutim, ako želite zaštititi svoj identitet, plaćate uslugu ako je najbolje. 

Kao što je spomenuto, možete samostalno pratiti svoj kreditni, bankovni račun, pa čak i tamni web. Međutim, nije lako. Osiguranje i rješavanje prijevara veliki su aspekti zaštite krađe identiteta. Međutim, važnost postojanja centraliziranog mjesta praćenja ne može se umanjiti. 

Općenito, zaštita od krađe identiteta nešto što vam ne bi trebalo, ali bit će vam drago ako je tu. Preporučujemo vam da pronađete uslugu koja se lako može uklopiti u vaš proračun, jer cilj je nastaviti s plaćanjem, a da vam ne ukrade identitet.

Završne misli

Ako pokušavate uštedjeti novac, najbolji način zaštite krađe identiteta je to sami. Međutim, volimo ProtectMyID “osnove” za članove AAA, a ni Credit Sesame nije loše. U skladu s tim, nisu toliko sveobuhvatne kao plaćene usluge i mogu vaše osobne podatke izložiti riziku pri izvlačenju podataka. 

Kako štite svoj identitet? Idete li s besplatnom opcijom ili plaćenom? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me