Kako doći do kineske IP adrese 2020. godine: Iza velikog vatrozida

Nije sav sadržaj dostupan u svakoj zemlji. Pokušaj pregledavanja onoga na što ste navikli dok putujete može postati frustrirajuće. Pojavljuju se poruke o pogrešci ili se prikazuje drugačija inačica web mjesta. Jedini način da se zaobiđu ograničenja je promjena vaše IP adrese u neku iz određene zemlje. U ovom ćemo vam članku pokazati kako dobiti kinesku IP adresu.


Vaša IP adresa govori web lokacijama koje posjetite gdje se nalazite. Ako želite vidjeti nešto što je ograničeno na određenu zemlju, morate to biti tamo da to učinite. To je slučajno ako ne promijenite svoju IP adresu i prevarite se.

Ograničenja su poznata kao geoblokovi. Uzmimo za primjer Netflix. Njegova biblioteka varira ovisno o državi u kojoj se nalazite. To je zato što su za emitiranje emisija potrebne državne dozvole. Uz to, neke emisije globalno nisu prikladne zbog jezičnih ili kulturnih razlika. Mi detaljnije objašnjavamo u našem djelu o zabrani Netflixa.

Kao dio kineskih ograničenja, Netflix nije dostupan, ali možete pročitati naš najbolji VPN vodič za Netflix ako želite pristup. To je moglo reći da ste možda fan IQiyija koji je nazvan Netflix of China ili želite deblokirati Youku i gledati videozapise tamo.

Mnogo je zemalja koje cenzuriraju internet, ali u Kini je toliko ograničenja da bi se mnogi pitali zašto biste tamo željeli dobiti IP adresu. Njegov Veliki vatrozid blokira sve, od pornografije do Googlea i društvenih medija. Čak je i Winnie Pooh cenzuriran nakon uspoređivanja s Xi Jinpingom.

To je u osnovi vlastiti internet. Ipak, iako su ti blokovi na mjestu, postoji sadržaj koji je moguće pogledati samo u Kini.

Ostali razlozi zbog kojih će vam trebati kineska IP adresa uključuju pristup financijskim računima. Mnoge banke omogućuju vam samo prijavu na svoj račun iz ispravne države kao sredstvo za borbu protiv prijevara. Druga je mogućnost da trebate razgovarati s prijateljima ili obitelji putem kineske usluge slanja poruka WeChat.

Bez obzira na vaš razlog, trebat ćete promijeniti svoju IP adresu u kinesku.

Kako dobiti kinesku IP adresu

Pomoću proxyja možete promijeniti svoju IP adresu. To je najlakši način da to učinite, ali ne preporučujemo ga, čak i ako upotrebljavate naš najbolji besplatni proxy. Ne postoje sigurnosne značajke koje bi mogle biti sigurne i IP adresu možete pratiti prema vama. Naša usporedba VPN vs proxy u odnosu na Tor detaljnije je opisana.

Preporučujemo upotrebu virtualne privatne mreže. Na taj način možete promijeniti svoju IP adresu i zaštitit ćete je njenom sigurnošću. Uz to, vaše će aktivnosti ostati privatne sve dok VPN ima politiku nepojave.

Možete ga odabrati s našeg najboljeg VPN popisa, ali morate biti sigurni da je prikladan za Kinu. Trebat će imati poslužitelje u Kini, a ako želite tok, trebati će imati dobru brzinu i neograničenu propusnost..

U skladu s tim, mnogi VPN-ovi nisu dovoljno dobri da bi se probili kroz Veliki vatrozid. Kineska vlada može otkriti i blokirati VPN veze. To je igra mačaka i miša za davatelje koji se neprestano moraju oporavljati od blokova. Samo se nekoliko njih posvetilo posluživanju kineskog tržišta, a čak i tada, većina tamo nema poslužitelje.

Sigurnost je glavni čimbenik pri odabiru VPN-a za Kinu, kao što možete pročitati u našem najboljem vodiču za VPN za Kinu. ExpressVPN i NordVPN su najbolje opcije kada je u pitanju Kina jer imaju izvrsnu sigurnost i mogu presresti kineski internet. To je rečeno, niti poslužitelji nemaju tamo, tako da i dalje nećete moći pristupiti sadržaju koji je ograničen na Kinu.

TorGuard je još jedna sigurna usluga za Kinu, ali je uklonila svoje poslužitelje odatle. Trajne VPN blokade i ograničenja otežavaju pružateljima jamstvo privatnosti korisnika. Osim toga, VPN tvrtke moraju se registrirati u kineskoj državi i pridržavati se njenih pravila. Ako ne, usluga će biti blokirana.

U Kini smo pronašli usluge s poslužiteljima, ali možda i dalje imate problema jer nisu najbolji. Osim toga, ako su se odlučili registrirati u kineskoj državi, vaša privatnost je ugrožena.

PureVPN je dobar primjer. Iako ima poslužitelje u Kini, njezina sigurnost i privatnost su upitni. Pročitajte našu PureVPN recenziju kako biste saznali više o tome zašto je ne preporučujemo.

Ivacy

Ivacy se može koristiti za dobivanje kineske IP adrese. Ima nekoliko stotina poslužitelja širom svijeta, uključujući neke u Pekingu i Šangaju. Njegova je sigurnost dobra i nema pravila o zapisivanju. Njen najveći pad su njegove nedosljedne brzine, ali ima koristi od neograničene propusnosti. Također se može uključiti u većinu usluga strujanja.

Ivacy-Slider1

Ivacy-Slider2

Ivacy-Slider3

Ivacy-Slider4

Ivacy-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Njegovo sučelje nije najbolje, ali možete ga instalirati na Windows, macOS, Android i iOS. Istovremeno se može koristiti do pet veza. Ako ga želite isprobati, postoji 30-dnevna garancija povrata novca. Naš pregled Ivacy ima više informacija o usluzi.

HideMyAss

HideMyAss će vam omogućiti i da dobijete kinesku IP adresu. Ima veliku mrežu poslužitelja koja pokriva 190 zemalja, s četiri poslužitelja u Pekingu. Njegova je sigurnost dobra i na snazi ​​je politika privatnosti. To je rečeno da čuva zapise veza i prekida. No, ima odgovarajuću brzinu i neograničenu propusnost i možete pristupati uslugama streaminga.

HidemyAss-stranica-2019

Možete ga koristiti na Windowsima, macOS-u, Androidu i iOS-u s do pet spojenih uređaja istovremeno. Za testiranje možete koristiti sedmodnevno probno razdoblje, a postoji 30-dnevna garancija povrata novca. Pogledajte naš pregled HideMyAss za više detalja.

VPNArea

Poslužitelji VPNArea pokrivaju 70 zemalja, a to uključuje Kinu. VPN nudi dobru sigurnost i ne vodi zapisnike. Iako bi trebali biti u redu, brzine su mu različite, ali ne postoje ograničenja propusnosti. I ona se može uključiti u usluge streaminga.


© Cloudwards.net

VPNArea-Slider2

VPNArea-Slider3

VPNArea-Slider4

VPNArea-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Postoje klijenti koji se lako koriste za Windows, macOS, Android, iOS i Linux. Možete istovremeno povezati i do šest uređaja. Ako poduzmete korak, pokriva vas sedmodnevna garancija povrata novca, što vam daje dovoljno vremena da je isprobate. Pročitajte naš pregled VPNArea za bolji pregled usluge.

Opasnosti korištenja kineske IP adrese

Ako ćete upotrebljavati kinesku IP adresu, morate biti sigurni iz više razloga. Iako postoje automatizirani mehanizmi koji kontroliraju cenzuru na mreži, milijuni ljudskih monitora također se koriste za prosijavanje sadržaja i provođenje blokova.

Poznati disidenti kažnjavaju se teškim kaznama, a građani mogu biti zatvoreni zbog internetskih aktivnosti. Kritika lidera i drugi online govor često se kažnjavaju, što rezultira autocenzurom. Objavljivanje zabranjenog sadržaja je također kažnjivo, kao što djeluje web mjesto civilnog društva ili ljudska prava.

Postoji nametljiv nadzor i policija može dobiti pristup korisničkim podacima kako bi pomogla u hapšenjima i procesuiranju. Kineski zakoni o privatnosti minimalni su, a nadzire se komunikacija putem Interneta i mobilnih telefona.

Kao sprečavanje alata za zaobilaženje oni koji su zatekli prodaju alata bez dozvole suočavaju se s kaznenim bodovima. 2017. godine Wu Xiangyang kažnjen je zbog prodaje VPN usluga. Dobio je kaznu zatvora u trajanju preko pet godina i novčanu kaznu u iznosu od 500 000 yuana (78 000 USD).

Uz to, uvijek ste u opasnosti od cyber kriminala, ali korištenje javnog WiFi-a predstavlja veći rizik. Sigurnost nije vruća točka na vrućim mjestima, pa bi trebali poduzeti korake da se zaštitite. VPN će vam pomoći, ali je dobra ideja instalirati i pristojni antivirus (pročitajte naš najbolji antivirusni softverski vodič).

Završne misli

Nadamo se da ste sada razumjeli kako dobiti kinesku IP adresu i razloge zbog kojih biste to trebali učiniti sigurno. Kao i u mnogim našim VPN člancima, za najbolju zaštitu preporučujemo korištenje VPN-a.

Ivacy je najbolji izbor za povezivanje s kineskim poslužiteljem. Sa 30-dnevnom garancijom povrata novca, nemate šta izgubiti.

Imajte na umu da VPN-ovi koji nude upotrebu kineskih poslužitelja možda nemaju najbolju sigurnost. Za to preporučujemo korištenje ExpressVPN-a, koji je također pokriven 30-dnevnim jamstvom povrata novca.

Ako imate iskustva s dobivanjem kineske IP adrese, dodajte komentar u nastavku da nas obavijestite o tome. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map