Kako doći do afganistanske IP adrese 2020. godine: Kabliranje Kabula

Povezivanje s Afganistanom putem interneta za gledanje TV emisija ili korištenje internetskih usluga iz inozemstva može biti frustrirajuće. Vjerojatno ste primijetili neugodne poruke o pogreškama koje se pojavljuju, što samo znači da ste naišli na geoblokove. Da biste zaobišli ove blokove, trebat će vam afganistanska IP adresa. Ovaj vodič će vam pokazati kako nabaviti bez previše problema.


IP adresa je jedinstveni skup cifara koji svakoj internetskoj usluzi ili web mjestu govori o vašoj lokaciji, davatelju internetskih usluga, uređaju koji koristite i podacima preglednika. Promjena vaše IP adrese u afganistansku jedan trik dovodi u misao da ste u zemlji kako biste mogli pristupiti uslugama i gledati javnu TV.

Kako dobiti afganistansku IP adresu

Nekoliko je načina na koje možete dobiti afganistansku IP adresu, ali dva uobičajena se koriste proxyjem ili virtualnom privatnom mrežom ili VPN-om..

Proxy je slobodan za upotrebu i radi u vašem pregledniku, ali ne nudi sigurnosne značajke. Također je nepouzdan i ne krije vašu IP adresu, pa otkriva vaš pravi identitet.

Najbolja metoda je korištenje VPN-a. Ne samo da ćete dobiti IP adresu za Afganistan, nego ćete i pregledavati sigurno i veza je sigurna, zahvaljujući sigurnosnim značajkama koje se nalaze u većini VPN-ova. 

Također će deblokirati usluge strujanja poput Netflixa i drugih internetskih usluga, tako da možete pristupiti željenom sadržaju. Naš članak o VPN vs proxy u odnosu na Tor objašnjava temeljne razlike između proxyja i VPN-a.

VPN možete odabrati iz naših VPN recenzija, ali ako želite dobiti afganistansku IP adresu, mora imati poslužitelje u Afganistanu. Ako vam je Netflix vaš prioritet, vrlo malo VPN-ova može zaobići njegove pametne filtre i detektore, pa odaberite onaj koji to može pouzdano učiniti. Pročitajte članak o pogrešci proxy usluge Netflix da biste saznali više.

Odabrali smo dva pružatelja usluga koji imaju poslužitelje u Afganistanu, VPN sigurnosne značajke i mogu zaobići geoblokove. 

HideMyAss

HideMyAss je dobar VPN s masivnom mrežom od više od 960 poslužitelja koji pokrivaju 280 lokacija u 190 zemalja, uključujući Afganistan. Nudi dobru sigurnost s 256-bitnom AES enkripcijom i prekidačem kill.

Jedna od njegovih jedinstvenih značajki, nazvana “ubijanje aplikacija”, omogućuje vam da primijenite VPN na svoj izbor aplikacija, umjesto da osigurate cijelu vezu. Jedina druga VPN usluga koja nudi ovu značajku je Astrill (pročitajte našu Astrill recenziju).

HMA-Slider1

HMA-Slider2

HMA-Slider3

HMA-Slider4

prijašnji

Sljedeći

Također nudi “način slobode” koji vas automatski vodi do zemlje sa zakonima o slobodnom govoru. To će vam dobro doći ako želite zaobići mrežnu cenzuru i ograničenja slobode govora u Afganistanu. Deblokira i Netflix, ali možda ćete primijetiti nekoliko nedosljednosti s BBC iPlayerom ili mu uopće ne možete pristupiti..

Glavni su mu nedostaci brzina koja nije na razini najbržih VPN pružatelja usluga i upitna politika privatnosti jer 30 dana vodi evidencije aktivnosti..

HideMyAss možete instalirati na Windows, macOS, Android i iOS i istovremeno povezati do pet uređaja. Podrška je dostupna putem live chat i e-pošte, kao i koristan forum zajednice i baza znanja za rješavanje problema.

Možda nije najjeftinija usluga, ali nudi besplatnu probnu sedmodnevnu probu i 30 dana povrata novca, tako da je možete isprobati prije pretplate. Pročitajte našu kritiku HideMyAss za više informacija o usluzi.

PureVPN

PureVPN vam može pribaviti i afganistansku IP adresu, ali to je jedini razlog što ovaj popis čini. Ako provodite osjetljive aktivnosti na mreži, ne preporučujemo ih. Iskreno vam je bolje za HideMyAss u tu svrhu.

PureVPN-stranica-2018

Sigurnost mu je u redu, iako ćete ga morati postaviti na 256-bitnu enkripciju, plus postoji prekidač za zaustavljanje u slučaju da padne veza. Također su fer i njegove brzine. Nema ograničenja propusnosti. Njegova je politika privatnosti ipak nedosljedna, kao što možete pročitati u našoj recenziji PureVPN.

Možete instalirati PureVPN na Windows, macOS, Android i iOS i istovremeno povezati do pet uređaja, ali nije na našem najboljem VPN-u za popis više uređaja. Podrška je dostupna 24/7 i postoji 31-dnevno jamstvo povrata novca, tako da možete isprobati. 

Opasnosti korištenja afganistanske IP adrese

Ne postoji stvarna opasnost u korištenju afganistanske IP adrese, ali trebate imati na umu nekoliko stvari o korištenju interneta u zemlji.

Prema zagovaračkom tijelu Freedom House, sloboda interneta u Afganistanu trenutno je pod napadom, jer je vlada uvela cenzuru u pokušaju da policija istražuje ono što građani mogu ili ne mogu pristupiti. Građanske slobode i politička prava praktički su suzbijeni korupcijom, nasiljem, pokroviteljstvom i manjkavim procesima.

Vlada filtrira web stranice poput Facebooka, Twittera i YouTubea, među ostalim, bilo koji sadržaj povezan s alkoholom i drogama, kockanjem, nasiljem i seksom. Uz to, bilo koji jezik koji se smatra pripadnikom islama – među raznim prigovorima – također je strogo zabranjen u zemlji.

Iako je sloboda govora ugrađena u ustav te zemlje, afganistanski Zakon o medijima prisiljava medijske kuće da blokiraju sve vijesti za koje se smatra da su religiozne. Oni također ne mogu razgovarati o tabu temama, uključujući one koje kleveću ili vrijeđaju pojedince ili otkrivaju identitete žrtava nasilja.

Talibanski režim možda više nije na vlasti, ali Afganistanci još nisu uživali istinsku slobodu na mreži zbog cenzure na Internetu. Međutim, došlo je do određenog napretka u otvaranju weba, iako polako. 

Unatoč tome, i dalje postoje određena ograničenja u pogledu onoga što građani mogu vidjeti ili dijeliti putem interneta. Vlada također radi na zakonima o kibernetičkoj sigurnosti koji će zaštititi korisnike interneta u zemlji.

Završne misli

Dobivanje afganistanske IP adrese nije teško. Nadamo se da je ovaj vodič pomogao olakšati postupak dobivanja. Upotreba VPN-a je najbolja metoda jer će vas zaštititi na mreži sakrivanjem identiteta i istinske IP adrese, istovremeno osiguravajući vezu od mrežnih prijetnji. Pogledajte naš internetski arhiv sigurnosti da biste dobili više savjeta kako se zaštititi.

HideMyAss je dobar VPN s poslužiteljima u Afganistanu i pristojnom sigurnošću, plus ulazi u Netflix i ostale streaming usluge. Preporučujemo da ga koristite za dobivanje IP adrese za Afganistan. Možete je isprobati i sa besplatnim probnim probnim periodom od 7 dana i 30 dana povrata novca.

Ako imate iskustva ili preporuke o tome kako dobiti afganistansku IP adresu, voljeli bismo čuti o tome. Podijelite ih u odjeljku s komentarima u nastavku. Kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map