Kako dobiti švedsku IP adresu 2020. godine

Švedska je poznata po mnogim stvarima: brutalne zime, vikinzi, sjeverna svjetla, pa čak i poseban interes za metal glazbu. Poznat je i po stabilnom bankarskom sustavu i više javnih postaja, uključujući TV4 i Sveriges televiziju. Za pristup bilo kojem od njih trebat će vam švedska IP adresa.

U ovom vodiču o tome kako dobiti švedsku IP adresu pokazat ćemo vam najsigurniji način pristupa mreži skandinavske zemlje, istovremeno osiguravajući da vaša privatnost i sigurnost mreže ostaju netaknuti. Uostalom, dok je pristup stvarima cool, boravak u sigurnosti još je bolji.

Kako dobiti švedsku IP adresu

Vaša IP adresa je poput vaše fizičke adrese. Omogućuje web mjestima i svima drugima koji imaju pristup vašoj vezi da vide vašu opću geografsku lokaciju. Promjenom svoje IP adrese možete se pojaviti kao da ste virtualno negdje drugdje, otvarajući mogućnosti onoga čemu možete pristupiti putem interneta.

Geoblokovi, kako ih nazivaju, ograničavaju ono što možete, a što ne možete vidjeti na temelju svoje lokacije. To nije cenzura, iako se za to može koristiti, već način na koji tvrtke distribuiraju sadržaj ciljanoj publici. Na primjer, BBC iPlayer dostupan je samo onima koji žive u Velikoj Britaniji (pročitajte naš najbolji VPN za BBC iPlayer vodič).

Zamjena vaše IP adrese zaobilazi geoblokove, a postoji nekoliko načina kako to učiniti. Najočitija ruta za dobivanje švedske IP adrese je korištenje proxyja, ali kao što možete vidjeti u našim VPN vs proxy vs Toru i našim najboljim besplatnim proxy vodičima, postoji puno nedostataka.

Proxy posluje tako što vas povezuju s udaljenim poslužiteljem prije odlaska na otvoreni internet. Međutim, općenito su nešifrirani, što otvara mogućnost cyber kriminala, kao i nadzor državnih tijela. Prilično smo sigurni da je NSA zahvalan svaki put kad ljudi koriste proxy za proboj u geoblock.

Virtualna privatna mreža funkcionira na isti način, ali šifrira vašu početnu vezu. Radeći na taj način, skenira zahtjeve koje šaljete, učinkovito skrivajući vas i ono što radite na mreži. Sve dok VPN koji koristite poštuje najbolje u sigurnosti VPN-a, ići ćete u anonimni pregled.

Naši najbolji VPN i najsigurniji VPN vodiči su dobra mjesta za početak, ali zaokružili smo tri najbolja pružatelja VPN recenzija koje imaju lokacije u Švedskoj za vas..

ExpressVPN

ExpressVPN je na prvom mjestu kada je riječ o sigurnosti, upotrebljivosti i privatnosti. Krunu je zauzeo i naš najbrži VPN vodič s nevjerojatnom sposobnošću da se brzo držimo na velikim udaljenostima. To je, u kombinaciji s čvrstom politikom privatnosti i velikom mrežom poslužitelja, odličan izbor za dobivanje švedske IP adrese.

expressvpn recenzija brzine test

Postoji više od 3000 poslužitelja u mreži podijeljenih na 160 lokacija poslužitelja. Dvije od tih lokacija posvećene su Švedskoj, koja je, iako ne u tolikoj mjeri kao u SAD-u, više nego većina. Možete saznati više u našem ExpressVPN pregledu ili ga isprobati s 30-dnevnim jamstvom povrata novca.

NordVPN

NordVPN nije toliko dobar kao ExpressVPN, ali se zbližava zahvaljujući svojim specijalnim poslužiteljima. Ti su poslužitelji zaradili to mjesto u našem najboljem VPN-u za vodič za bujice, a iako je sjajan za to, savršen je i za Švedsku. NordVPN u Švedskoj ima samo 190 poslužitelja, a za razliku od ExpressVPN-a, možete odabrati pojedinačnog s kojim se želite povezati..

nordvpn-pregled-server-navigacija

Nisu svi posebni poslužitelji dostupni u Švedskoj, ali NordVPN i dalje nudi svoje P2P, opuštene i Double VPN ponude. O njima možete saznati više u našoj NordVPN recenziji ili isprobati uz 30-dnevno jamstvo povrata novca.

CyberGhost

CyberGhost je zaradio mjesto u našem najboljem VPN-u za strujni vodič, i lako je vidjeti zašto. S posebnim poslužiteljima dizajniranim za strujanje i bujicu, zajedno s dugačkim popisom dodatnih značajki, odličan je izbor u VPN-u. U Švedskoj također ima 83 poslužitelja, pa pristup ne bi trebao biti problem.

cyberghost-pregled-proširila-ui

Ono što kod CyberGhosta najviše ističe je njegova cijena. Jeftiniji je od ExpressVPN-a i NordVPN-a, posebno na višegodišnjim planovima. Uz to, omogućuje vam pokretanje više uređaja po računu, uz ograničenje od sedam istodobnih veza po prijavi. Možete saznati više u našem CyberGhost pregledu ili vidjeti kako vam se sviđa s izdašnom 45-dnevnom garancijom povrata novca.

Opasnosti korištenja švedske IP adrese

Mala je opasnost kad se koristi švedska IP adresa jer se radi o prvoj zemlji koja je ukinula cenzuru i svjetski je lider u slobodi interneta. Iako se ne morate brinuti kako će vas Šveđani pratiti, možda ćete morati brinuti zbog svoje vlade.

Naše najbolje VPN usluge za Kinu govore o ekstremnom primjeru, ali i druge vlade nadziru promet. To znači da je važno da koristite VPN, a ne proxy jer enkripcija primijenjena na vašu vezu može prikriti ono što radite na mreži i onemogućiti bilo kojoj vladi da se infiltrira.

Privatnost je također briga. Kad koristite VPN, pružate povjerenje u davatelja da neće nadzirati ili zapisati vaše podatke, a neki su davatelji zatečeni u tome (pročitajte naš IPVanish pregled za primjer).  

Davatelji usluga iznad, zajedno s bilo kojim VPN-om koje visoko ocjenjujemo, održavaju strogu politiku privatnosti koja se dokazala vremenom. Na primjer, privatni pristup internetu dva puta je pozvan na sud i oba puta tvrdio je da nema podataka o evidenciji (pročitajte našu recenziju PIA).

Završne misli

Švedsku IP adresu nije teško dobiti, ali zaštita vašeg mrežnog identiteta jest. Nadamo se da je ovaj vodič olakšao taj postupak, pružajući vam nekoliko naših najboljih VPN pružatelja koji vas mogu uvesti u Švedsku, a istovremeno čuvati vašu vezu.

Sada kada znate kako doći do švedske IP adrese, pogledajte našu internetsku sigurnosnu arhivu. Tamo ćete pronaći članke poput ovog, zajedno s preporukama za održavanje interneta.

Koji VPN koristite za ulazak u Švedsku? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me