Kako dobiti katarsku IP adresu 2020. godine: Odlazak u Dohu

Ako ste stanovnik Katara i želite putovati u Al Jazeeru, BeIN Sports ili druge usluge dok putujete u inozemstvo, možete dobiti poruku o pogrešci. Jedini način da se zaobiđu te geobloke je promjena IP adrese u datoj zemlji. Pokazat ćemo vam kako doći do IP adrese u Kataru.


Na primjer, Netflix skenira vašu IP adresu i određuje vrstu sadržaja koji će se prikazivati. Koliko IP adresa može izgledati kao slučajni skup brojeva, u osnovi je to ID vaše lokacije i poručuje web lokacijama i mrežnim uslugama da ih posjetite gdje se nalazite.

Ovaj vodič će vam pokazati kako dobiti katarsku IP adresu kako biste mogli pristupiti svojim omiljenim katarskim TV emisijama i Netflixu, kao i koristiti internetsko bankarstvo i druge usluge.

Kako dobiti katarsku IP adresu

Najlakši način za dobivanje katarske IP adrese je korištenje proxyja – pogledajte naš najbolji besplatni vodič za proxyje za prijedloge – ali to ne preporučujemo. Lako ih je prepoznati i blokirati, kao što je prikazano u našem vodiču za Netflix proxy grešku, imaju malu brzinu i nisu sigurni ili pouzdani. 

To znači da je vaša istinska IP adresa nezaštićena, što ostavljate ranjive na cyber-napadima, a vaša mrežna aktivnost može se pratiti po vama. Pročitajte naš VPN vs. proxy vs. Tor za više o tome.

Preporučujemo korištenje virtualne privatne mreže za promjenu vaše IP adrese. Za razliku od proxy poslužitelja, VPN-ovi kriptiraju vašu početnu vezu s VPN protokolom kako bi zaštitili vašu stvarnu IP adresu i onemogućili praćenje rute te ne vode evidencije vaše mrežne aktivnosti. Naši najbolji VPN tipovi mogu obaviti posao, ali treba vam onaj sa poslužiteljima u Kataru ili ćete se zaglaviti.

Dat ćemo dvije preporuke koje imaju poslužitelji u Kataru i pružaju dobru VPN sigurnost i brzinu.

VyprVPN

VyprVPN je dobra usluga s velikom sigurnošću, uključujući njezin Chameleon protokol, prekidač za ubijanje i politiku bez zapisivanja radi zaštite vaše privatnosti. Također ima veliku mrežu poslužitelja u više od 60 zemalja, uključujući Katar, koji je zaslužio mjesto u našem najboljem VPN vodiču za putnike. Iako je VyprVPN sporiji od nekih njegovih rivala, njegove brzine nisu loše i nema ograničenje propusnosti..

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Odlikuje se dobro tijekom streaminga, ali zbog njegovih subpar brzina, on je jedan od naših najboljih VPN-a za streaming odabire. Može pristupiti Netflixu, BBC iPlayeru, Hulu i Amazon Prime Video na više poslužitelja bez ponovnog povezivanja. Ako je Al Jazeera ono što želite, VyprVPN je dobar izbor, ali njena brzina također ju je spriječila da čini prvih pet najboljih VPN-a za Al Jazeeru.

Možete koristiti VyprVPN na Windows-u, macOS-u, Androidu i iOS-u, ali ima sučelje s datumom koje je moguće poboljšati. To je reklo, jednostavno je podesiti i brzo se možete povezati. Podrška je dostupna putem različitih metoda, uključujući odjeljak s FAQ-om, chat uživo i e-poštu.

VyprVPN nudi povoljnu mjesečnu cijenu i možete ostvariti popust ako se odlučite za dulji plan. Nema pravila o povratu novca, ali dostupna je trodnevna probna verzija, tako da možete isprobati da li vam se sviđa. Više detalja o usluzi možete dobiti u našem pregledu VyprVPN.

HideMyAss

Naš drugi izbor je HideMyAss. Nudi odgovarajuće brzine, dobru sigurnost uz standardnu ​​AES 256-bitnu enkripciju i prekidač kill. Na snazi ​​je politika privatnosti, ali zabrinjava jer piše da vodi evidenciju veza i prekida do 30 dana. Ipak ima veliku mrežu poslužitelja u usporedbi s bilo kojim drugim pružateljem usluga, koji pokriva 190 zemalja, uključujući Katar.

HMA-Slider1

HMA-Slider2

HMA-Slider3

HMA-Slider4

prijašnji

Sljedeći

HideMyAss podržava Windows, macOS, Android i iOS te ima klijente koji se lako koriste. Baza znanja je dostupna ako želite pokušati sami riješiti problem prije nego što se obratite korisničkoj podršci za više tehničkih problema. Podrška putem e-pošte sporija je od live chat-a.

Kao što možete pročitati u našem pregledu HideMyAss, njegova mjesečna cijena je prilično skupa, ali možete koristiti sedmodnevno probno testiranje usluge. Samo se odjavite prije kraja suđenja. Ako to učinite, i dalje ćete moći koristiti punih sedam dana. U slučaju da zaboravite otkazati, nudi se 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Opasnosti korištenja katarske IP adrese

U redu je koristiti katarsku IP adresu, ali postoje neke stvari koje morate biti svjesni. Poput mnogih zemalja s cenzorskom problematikom, i Kina je dobar primjer, Katar filtrira i blokira određeni sadržaj na internetu kako bi ga uskladio sa svojim političkim i vjerskim pogledima..

Sve u vezi s izlascima, pornografijom, LGBT pitanjima ili seksualnim zdravstvenim pitanjima je blokirano, kao što je sadržaj koji se smatra kritičnim prema vladi ili mrzak prema islamu. Ponekad se i uvredljive web stranice blokiraju zbog strogih parametara. Kao rezultat toga, novinari koji vode informativne web stranice samocenzuriraju teme koje se tiču ​​vladine politike, islama i vladajuće obitelji.

Čudno, međutim, Katar subvencionira Al Jazeeru, koja se ne boji kritiziranja regionalnih vlada jer se manje fokusira na lokalne vijesti, a više na regionalne i međunarodne vijesti.

VoIP usluge, poput FaceTimea, Skypea, Vibera i Duaa, također su blokirane jer katarska vlada kaže da nemaju dozvolu za rad u zemlji. Blokirani su i pozivi WhatsAppa, ali postojala su izvješća da je zabrana toga ukinuta. 

U skladu s tim, možete imati problema davati izjave koje bi mogle povrijediti nečiju reputaciju zbog katarskog zakona o kibernetičkim kriminalima i kaznenog zakona. To uključuje komentare objavljene na društvenim mrežama, putem e-pošte ili WhatsAppa, s mogućom kaznom do jedne godine zatvora ili novčanom kaznom do 100.000 rijala (27.000 USD).

Nema posebnih izvještaja o nadzoru u Kataru, ali dokazi govore da vlada može špijunirati svoje građane. Izvješće američkog State Departmenta otkrilo je da Katar koristi proxy poslužitelj za cenzuru interneta i zahtijeva da pružatelji internetskih usluga čuvaju korisničke zapisnike jednu godinu, kao i ostale zapise ako se to zatraži.

Te i druge internetske prijetnje, poput zlonamjernog softvera i virusa, i opasnosti koje dolaze s besplatnim WiFi žarišnim točkama mogu vas izložiti cyber-napadima jer ne znate koliko je sigurna veza. Pomoću VPN-a možete pristupiti popularnim VoIP uslugama, poput Skype-a (pogledajte naš najbolji VPN za Skype-ove prijedloge) i budite sigurni od tih rizika.

Završne misli

Nadamo se da sada znate kako sigurno dobiti katarsku IP adresu. VPN će vas čuvati na mreži jer sakriva vašu IP adresu kako biste mogli anonimno pregledavati i osigurati vezu. Osim toga, deblokira usluge struje.

VyprVPN je naš najbolji izbor. Nudi dovoljno sigurnosti da biste bili sigurni, a ima i poslužitelj u Kataru s kojeg možete promijeniti svoju IP adresu. Ako su vaše mrežne aktivnosti osjetljive, potražite dodatne mogućnosti u našoj VPN knjižnici.

Imate li iskustva s dobivanjem IP adrese iz Katara? Recite nam o tome u odjeljku s komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map