Kako dobiti gansku IP adresu 2020. godine

Ako putujete ili ste se preselili iz Gane, vjerojatno ste primijetili da ne možete pristupiti nekim uobičajenim stvarima koje radite na mreži. Sve što dobivate je poruka o pogrešci. To je zato što je internetska usluga ili web lokacija kojoj pokušavate pristupiti ograničeni na Ganu. Trebat će vam ganska IP adresa za pregled sadržaja, a mi ćemo vam pokazati kako je dobiti. 


IP adresa je poput ID-a koji je jedinstven za svaku osobu na mreži i govori svakoj internetskoj usluzi ili web mjestu koje posjetite gdje se nalazite, vašem davatelju internetskih usluga i podatke preglednika. To i ograničenja licence su razlog zašto nailazite na geobloke prilikom pokušaja pregledavanja sadržaja koji je ograničen na Ganu, osim ako niste fizički tamo.

Ako promijenite svoju IP adresu, to može izgledati kao da ste u zemlji i omogućiti vam gledanje omiljene ganske televizije, poput MultiTV-a, Viasat-1 ili GH One, kao i ganske emisije na Netflixu koje ne možete gledati drugdje zbog ograničenja licenci. Pročitajte više u našem članku o zabrani Netflixa i za naše preporuke potražite najbolji VPN za Netflix vodič.

Još jedan razlog da dobijete gansku IP adresu je pristup vašim internetskim bankarskim uslugama, jer banke ograničavaju ljude da se prijavljuju iz drugih zemalja kao sigurnosnu mjeru protiv prijevara. Ipak nećete imati problema s prijavom s ganske IP adrese. Osim toga, vaš identitet bit će sakriven od ganske vlade, hakera i vašeg davatelja internetskih usluga.

Kako dobiti gansku IP adresu

Upotreba proxyja jedan je od jednostavnih načina na koji možete promijeniti svoju IP adresu – naš najbolji besplatni vodič za proxy objašnjava postupak – ali proxy poslužitelji ne uključuju sigurnosne značajke i mogu biti nepouzdani, ostavljajući vaš IP izložen svima koji mogu pogledati. Pročitajte našu usporedbu VPN vs proxy vs Tor za više informacija.

Preporučujemo upotrebu virtualne privatne mreže. Promijenit će vašu IP adresu, zaštititi pravu IP adresu i pružiti bolju sigurnost kako biste bili sigurniji na mreži. Osim toga, to neće evidentirati vašu aktivnost. 

Mnogi od pružatelja usluga u našem najboljem VPN članku dobit će vam ono što vam treba, ali neki više pristaju Gani nego drugima. VPN koji odaberete mora imati poslužitelje u Gani ili nećete moći dobiti gansku IP adresu.

Neki VPN-ovi bolji su u deblokiranju streaming usluga kao što je Netflix, koji ima pametni sustav detekcije VPN-a koji je teško zaobići. Naš članak o Netflix proxy pogrešci to objašnjava.

Ivacy

Ivacy ima izvrsnu mrežnu poslužiteljicu srednje veličine, koja pruža više od 1.000 specijalnih poslužitelja u preko 100 zemalja svijeta, uključujući Ganu.

To je jeftina usluga, ali ima malo brzine, što smo objasnili u našoj recenziji Ivacy. U skladu s tim, nudi robustan set značajki koji uključuje 256-bitnu AES enkripciju za snažnu sigurnost, prekidač za isključivanje i mogućnost ulaska u Netflix.

Ivacy-Slider1

Ivacy-Slider2

Ivacy-Slider3

Ivacy-Slider4

Ivacy-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Ivacy se jasno posvetio privatnosti korisnika i nudi izvrsnu korisničku uslugu u pogledu kvalitete i lakoće pristupa. 

Podržava aplikacije za Windows, macOS, Android i iOS, kao i aplikaciju za Kodi. Ivacy možete konfigurirati i na Linuxu, BlackBerryu, usmjerivačima, pametnim televizorima i igraćim konzolama.

Njegove mane uključuju nedosljedne brzine i čine vas prekidom za promjenu poslužitelja. Također ima neobično sučelje zbog svog čudnog dizajna. Ako se ta područja tiče vas, pogledajte druge mogućnosti.

HideMyAss

HideMyAss ima dobru sigurnost, s 256-bitnim AES-om kao standardom, više od 900 poslužitelja koji pokrivaju više od 190 zemalja, uključujući i Ganu, što je mnogo više lokacija od ostala dva pružatelja usluga. Također ima prekidač kill za dodatnu sigurnost, bez ograničenja propusnosti i mogućnost ulaska u većinu streaming usluga.

Kao što možete pročitati u našem pregledu HideMyAss, njegova pravila o privatnosti su zabrinjavajuća jer 30 dana zadržavaju zapise o korištenju i vremenu prekida veze. Međutim, imati poslužitelj u Gani znači da možete pristupiti sadržaju ograničenom na tu lokaciju, što je glavni razlog što je HideMyAss napravio ovaj popis. 

HMA-Slider1

HMA-Slider2

HMA-Slider3

HMA-Slider4

prijašnji

Sljedeći

HideMyAss podržava Windows, macOS, iOS i Android. Nudi klijente koji se lako koriste i veliku podršku iz baze znanja ako vam je potrebna pomoć. Možete se obratiti korisničkoj podršci putem live chat ili e-pošte. 

Dostupno je besplatno sedmodnevno probno razdoblje, ali obavezno ga otkažite prije nego što se završi ili će vam se naplatiti 12-mjesečna pretplata. I dalje ćete koristiti punih sedam dana nakon otkazivanja, a postoji 30-dnevna garancija povrata novca ako zaboravite.

PureVPN

Jedini razlog zašto smo ovdje uključili PureVPN je taj što ima poslužitelje u Gani. Ako su vam potrebni poslužitelji i vaše aktivnosti nisu osjetljive, to je pravilan izbor, ali u bilo koje druge svrhe koristite jednu od drugih opcija.

PureVPN-stranica-2018

Sigurnost mu je u redu, ali morat ćete postaviti šifriranje na 256-bit. Dostupan je i prekidač za ubijanje. U skladu s tim, njegova politika privatnosti želi jer je u suprotnosti s njenom politikom zapisivanja. Naš PureVPN pregled objašnjava to više. Ipak, njegove brzine su u redu i neograničena je propusnost. Možete ga koristiti u Windows-u, macOS-u, iOS-u i Androidu, ali sučelje pločica nije sjajno.

Korisničkoj usluzi možete doći putem chata uživo i e-maila 24/7, ali moglo bi biti i bolje. PureVPN je također jeftiniji od ostalih i nudi 31-dnevno jamstvo povrata novca. Međutim, cijena ovdje nije odlučujući faktor.

Opasnost korištenja ganske IP adrese

Gana je bila treća zemlja u Africi koja se povezala s internetom i omogućuje gotovo necenzurirani pristup, ali ograničena cenzura u državi ne znači da ne biste trebali upotrebljavati VPN. 

Ustav dopušta slobodu informiranja, ali nijedan zakon ne provodi jamstvo. Izvještaj Freedom Housea iz 2017. kaže da su sigurnosni dužnosnici zaplijenili opremu danskih novinara u travnju 2016. Mjesec dana kasnije, visoki policijski dužnosnik predložio je blokiranje društvenih medija tijekom godišnjih općih izbora kako bi održali sigurnost i spriječili širenje dezinformacija, ali to nije uspjelo dogoditi se.

U lipnju 2016., ganska vlada povukla je iz parlamenta razmatranje zakona o špijunima, službeno poznatog kao Zakon o presretanju poštanskih paketa i telekomunikacijskih poruka. Imali su odredbe kojima su se lokalne i međunarodne grupe za prava protivile, za što su rekli da bi mogao narušiti pravo na privatnost u privatnoj komunikaciji.

Srećom, VPN može vam pomoći zaobići sadržaj blokiran u regiji, osigurati WiFi vezu, zaštititi svoje podatke i zaštititi svoje podatke iz ruku nadzornih agencija i cyber-kriminalaca..

Završne misli

Nadamo se da smo vam pomogli da shvatite važnost upotrebe VPN-a za dobivanje IP adrese od Gane i vodili smo vas prema prikladnom davatelju usluga. Izaberite onu s velikom sigurnošću, čvrstim pravilima bez zapisa i ugrađenim prekidačem. Velika mreža poslužitelja pomoći će vam da zaobiđete blokove, a trebat će vam onaj sa poslužiteljima u Gani ako želite sadržaj ekskluzivan za zemlju. 

Ivacy označava sve okvire za privatnost i sigurnost. Uz to, ima skromnu mrežu poslužitelja za odabir, ali brzine su nedosljedne i zamjena poslužitelja je problematična. Ako su vam to prioriteti, HideMyAss je odlična alternativa, sve dok ste oprezni što radite.

Podijelite svoje preporuke za korištenje VPN-a u Gani s nama u odjeljku s komentarima u nastavku. Voljeli bismo ih čuti. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map