ExpressVPN VS NordVPN: Dva titana bačena su 2020. godine

ExpressVPN i NordVPN su dva najpoznatija VPN-a na tržištu. Bez obzira jeste li vidjeli oglase na njima na YouTubeu ili ih je prijatelj spomenuo, postoji vjerojatnost da ste čuli barem jedan od tih branitelja u industriji. 

Iako smo radili namjenski ExpressVPN pregled kao i NordVPN pregled, smatramo da nije dovoljno samo pogledati svaki VPN u svom mjehuriću. Stoga smo odlučili da je vrijeme da se ova dva glave naglave u ExpressVPN-u protiv NordVPN-a i vidimo koji će od njih imati krunu za najbolji VPN.

Postavljanje borbe: NordVPN protiv ExpressVPN

Da bismo osigurali da je podudaranje našeg NordVPN-a sa ExpressVPN-om fer, razvili smo jednostavan skup pravila. Razbili smo stvari u devet rundi, a svaki je odjeljak usredotočen na vitalni aspekt VPN performansi. 

U svakom ćemo krugu raspravljati o tome kako svaki VPN djeluje na tom području i uspoređivati ​​performanse svakog. Završit ćemo svaki krug proglašavanjem pobjednika i VPN će dobiti bod. 

Moguće je – pa čak i vjerojatno, s ova dva vrhunska kandidata – postojati izjednačen krug. Ako se to dogodi, oba VPN-a dobivaju bod. VPN s najviše bodova na kraju je pobjednik i, u ovom slučaju, prvak.

1

Ubrzati

Posljednji put kad smo izrazili članak ExpressVPN protiv NordVPN, ovo je kolo bilo vrlo jasno: ExpressVPN je imao bolje brzine od NordVPN-a na svim lokacijama. Zapravo, ako provjerite naš najbrži VPN-ov krug, postavili smo NordVPN u „nečasna spomena“ u jednom trenutku jer je razvio reputaciju tako nedosljednu u našim brzinskim testovima. 

Međutim, čini se da se tijekom nekoliko mjeseci NordVPN neprestano poboljšavao. U našim testovima brzine za ovaj članak, NordVPN je mogao trgovati udarcima ExpressVPN-om s lokacije na lokaciju.

NordVPN ubrzava

Mjesto: PingDownloadUpload
nezaštićen4292,67343,85
NAS.11238,98288,49
Velika Britanija81183,2567,81
Hong Kong212157,84174,16
Izrael142161,87113,61

Počevši od lokalnih američkih poslužitelja, NordVPN je imao niže vrijeme pinga i veće brzine za preuzimanje i prijenos. Prelaskom u Veliku Britaniju, NordVPN i dalje ima prednost kada je u pitanju ping, ali ExpressVPN pobjeđuje u brzini preuzimanja i prijenosa.. 

ExpressVPN ubrzava

Lokacija: PingDownloadUpload
nezaštićen4292,67343,85
NAS.21173,35189,19
Velika Britanija93205,52275,18
Hong Kong217125,19126,88
Izrael13972.8633.58

NordVPN je brži u Hong Kongu, a iako ExpressVPN uspijeva niži ping u Izraelu, NordVPN postiže znatno bolje brzine. Međutim, unatoč napretku na papiru, još uvijek postoji nekoliko problema s kojima se NordVPN suočava kada je u pitanju brzina. 

Za početak, NordVPN-u je potrebno malo duže da se povežete. ExpressVPN može dobiti stabilnu vezu koja traje oko pet do sedam sekundi, a veza se odmah osjeća stabilnom. NordVPN može potrajati između 10 i 15 sekundi za povezivanje, a čak i nakon što softver kaže da je spojen, još uvijek može trebati nekoliko dodatnih sekundi da se zapravo krene. 

Potrebno je malo više vremena za povezivanje s poslužiteljem, ali pravi problem kod NordVPN-a je što brzine na papiru ne odražavaju u potpunosti kakve su stvarne performanse. 

Iako je NordVPN sigurno poboljšan nego što je nekad bio i izrazito brz VPN, čini se da i dalje ima slična pitanja stabilnosti i pouzdanosti o kojima smo raspravljali u članku o najbržim VPN-ovima..

NordVPN ponekad funkcionira besprijekorno i osjeća se vrlo brzo i brzo. Drugi se put, međutim, stvari usporavaju i indeksiraju se, pa čak i jednostavne tekstualne web stranice mogu nasumično trajati 30 sekundi za učitavanje. 

ExpressVPN, nasuprot tome, vrlo je pouzdan. Lako je nenamjerno ostavljati ExpressVPN spojen danima, a nikad to uopće ne shvatiti – to smo učinili i prije. 

Iz tog razloga, ovaj krug poklanjamo ExpressVPN-u. Unatoč tome što NordVPN ima bolje performanse na papiru, još uvijek ga muči pitanje nedosljednosti i iznenada će izgubiti udarac u svom koraku u nasumično i neugodno vrijeme. Za one koji traže brzi i pouzdani VPN bez visoke cijene ExpressVPN (o kojoj ćemo ući kasnije), pogledajte našu recenziju privatnog pristupa internetu (pročitajte i našu usporedbu ExpressVPN vs PIA).

Okruglo: Točka brzine za ExpressVPN

ExpressVPN Logo
NordVPN Logo

2

streaming

ExpressVPN i NordVPN neki su od najboljih najboljih kada je u pitanju streaming performanse. I ExpressVPN i NordVPN podržavaju strujanje na svim poslužiteljima, umjesto da zahtijevaju namjenske servere za strujanje. 

Možete se povezati s bilo kojim poslužiteljem, a Netflix, Hulu i Amazon Prime Video sve će funkcionirati u redu bez obzira koji VPN koristite. U stvari, i NordVPN i ExpressVPN pojavljuju se na našem najboljem VPN-u za Netflix i najboljem VPN za Hulu liste. 

To je rečeno, još uvijek je ovdje jasan pobjednik. ExpressVPN se učitava u videozapise i osjeća se vrlo brzo kada pregledava video zapis. Iz nekog razloga, NordVPN se mučio prilikom učitavanja streaminga videa na bilo kojoj web lokaciji koju smo pokušali.

To pojačava ono što smo rekli u prošlom kolu. Unatoč svojim izvrsnim performansama u našem testiranju brzine, NordVPN se jako mučio dok smo isprobavali streaming videozapisa, bez obzira na kojem smo poslužitelju ili s kojeg web mjesta strujili.. 

Čak su i web-lokacije poput YouTubea i Twitcha, koje ne koriste geoblocking, pokazale vrlo loše. Na NordVPN-u Twitch se učitava u 360p. Ovo je bio oštar kontrast ExpressVPN-u koji je odmah učitao Twitch u rezoluciji 1080p i 60fps. 

Iako može pristupiti sadržaju, NordVPN se učitava s toliko niskom kvalitetom i brzinom slike da dajemo struji krugu ExpressVPN. 

ExpressVPN može izbjeći geoblokiranje s lakoćom i istovremeno se učitati gotovo trenutno u full HD-u. Nije ni čudo što je najbolji VPN za strujanje.

Kolo: točka struje za ExpressVPN

ExpressVPN Logo
NordVPN Logo

3

Sigurnost i privatnost

NordVPN i ExpressVPN gotovo su identični kada je u pitanju sigurnost. Oba VPN-a koriste OpenVPN kao protokol uparen s AES-256 enkripcijom. ExpressVPN također ima IKEv2 i L2TP, pa čak omogućuje korisnicima promjenu OpenVPN konfiguracijskih datoteka za biranje u određenim aspektima protokola, ali ovo je malo više od onoga što većina korisnika želi ubaciti u. 

expressvpn-pregled-protokol-opcije

NordVPN nudi IKEv2 kao protokol, ali to je nešto što nije instalirano s klijentom i mora se postaviti ručno. Ako želite dodatne mogućnosti kada je riječ o protokolu i šifriranju, svakako pogledajte našu recenziju VyprVPN. Nudi nekoliko protokola, uključujući i vlasnički protokol “kameleon”. 

I ExpressVPN i NordVPN imaju savršeno funkcionalan prekidač za zaustavljanje i nikad nismo uspjeli otkriti bilo kakvu IP adresu ili DNS propuštanje tijekom testiranja bilo VPN-a. Kao da ovo kolo nije već dovoljno blizu, oba VPN-a također imaju prilično slična pravila o privatnosti, a niti jedan nikada nije otkrio korisničke podatke. 

nordvpn-pregled-Killswitch

Niti jedan ne bilježi vašu IP adresu, a oba pružatelja VPN-a prikupljaju samo apsolutno minimalnu količinu podataka, poput e-adrese i načina plaćanja. 

NordVPN je pretrpio hack prije nekog vremena, ali, kako opisujemo u ovom članku, čini se da je s ranjivošću riješio brzo i učinkovito.

Možemo sa sigurnošću reći da ćete moći slobodno pretraživati ​​web bez obzira koji od ovih VPN-a koje odaberete i iz tog razloga proglašavamo kravatu. Pogledajte naš članak o najsigurnijim VPN-ima da biste saznali više o tome.

Kolo: Sigurnost i privatnost Nema jasnog pobjednika, bodovi za oboje

ExpressVPN Logo
NordVPN Logo

4

Torrenting

Da bismo testirali performanse VPN davatelja bujice, preuzimamo video datoteku od 1,4 GB, što je otprilike veličine za koju možete očekivati ​​da će biti epizoda 30-minutne TV emisije. ExpressVPN je uspio brzo ubrzati testni test i potrošili smo većinu vremena za preuzimanje brzinom od oko 7,5MB / s.

Preuzimanje ExpressVPN-a nastavilo se ubrzavati nakon dvije i pol minute, dostigavši ​​brzinu od 13 MB / s do kraja preuzimanja. Cijelo preuzimanje trajalo je samo tri minute i 15 sekundi, a završilo je dok se činilo da u spremniku ima još više. Postoji mogućnost da bi ExpressVPN mogao postići veće brzine prilikom većeg preuzimanja.

NordVPN je krenuo nešto sporije od ExpressVPN-a, ali stalno se penjao tijekom trajanja preuzimanja. Za dvije i pol minute preuzimanje je stizalo sa nevjerojatnih 17 MB / s, a preuzimanje je završilo za tri minute i pet sekundi. 

Čudan dio je da za rezultate koje smo dobili nismo koristili namjenske P2P servere koje nudi NordVPN, već smo koristili uobičajene američke servere. P2P poslužitelji bili su mnogo sporiji, a preuzimanje ih je trajalo oko šest minuta.

Za razliku od kruga “streaminga”, ovdje smo vidjeli kako NordVPN zapravo koristi svoju superiornu brzinu koju smo vidjeli na papiru … sve dok koristite non-P2P poslužitelje. Ovo je najbrže preuzimanje na torrent datoteci koju smo još vidjeli i znači da je NordVPN pobijedio u svom prvom krugu do sada, što je dodatno učvrstilo svoje mjesto kao najbolji VPN za bujicu.

Krug: točka za bujicu za NordVPN

ExpressVPN Logo
NordVPN Logo

5

Lokacije poslužitelja

ExpressVPN je jedan od najboljih pružatelja VPN-a za one koji žele što je moguće više lokacija. Omogućuje korisnicima povezivanje s poslužiteljima u 95 zemalja, uključujući neke prilično rijetke poput Kenije i Laosa. Distribucija poslužitelja je sjajna i uključuje nekoliko opcija na Bliskom Istoku i u Africi, tako da možete imati poslužitelj relativno u blizini bez obzira gdje se nalazite.

expressvpn-pregled-server-lokacije

NordVPN zapravo ima veći broj poslužitelja od ExpressVPN-a, s oko 4.500 poslužitelja na ExpressVPN-ovih otprilike 2000, ali razlika nije toliko impresivna. NordVPN ima poslužitelje u samo 62 zemlje.

nordvpn-pregled-marker-izbor

Oba pružatelja usluga imaju ugledne mreže, ali VPN s najviše lokacija zapravo nije niti jedan od ovih konkurentskih vrhunskih polica, već HideMyAss. Ako pročitate naš pregled HideMyAss, vidjet ćete da ima poslužiteljsku mrežu s 290 lokacija u padajućoj čeljusti u 190 zemalja.

HideMyAss se ipak ne natječe protiv ove dvojice. ExpressVPN ima više dostupnih lokacija i pobjednik je u ovom krugu. 

Krug: Točka lokacija servera za ExpressVPN

ExpressVPN Logo
NordVPN Logo

6

Istovremene veze

Većina VPN usluga iz više razloga ograničava korisnike na određeni broj istodobnih veza. Oni mogu varirati od sprečavanja prekomjernog opterećenja poslužitelja do samo otežavanja dijeljenja računa ljudima.

Ako kod kuće imate puno uređaja koje želite zaštititi, važno je osigurati da sve njih možete pokriti, u idealnom slučaju s jednom pretplatom VPN. Kada je riječ o NordVPN i ExpressVPN, blizu je, ali NordVPN daje prednost.

NordVPN omogućuje korisnicima povezivanje do šest uređaja odjednom, dok ExpressVPN omogućuje samo pet istodobnih veza, što NordVPN čini pobjednikom. Ako imate mnoštvo uređaja koje želite zaštititi i ne želite se gnjaviti s više računa, pogledajte našu recenziju Windscribe. Windscribe omogućuje neograničen broj istodobnih veza po računu. 

Okrugla: Točka simultanog povezivanja za NordVPN

ExpressVPN Logo
NordVPN Logo

7

cijena

Počevši od većine kratkoročnih planova i izrade, i NordVPN i ExpressVPN nude mogućnost prijave mjesečno. Cijena NordVPN-a za ovu opciju je otprilike 1 USD mjesečno niža od ExpressVPN-a. Zatim ExpressVPN nudi šestomjesečni plan koji je nekoliko dolara manje mjesečno od mjesečnog plana NordVPN ili ExpressVPN. 

Napredak još više, obje VPN službe imaju jednogodišnji plan, s tim što ih godišnji plan NordVPN-a tehnički predstavlja nešto manje od ExpressVPN-a. Međutim, ExpressVPN zapravo uključuje dodatna tri mjeseca besplatno s ovim planom, što donosi mjesečne troškove malo ispod NordVPN-ovih.

Ovdje završavaju opcije ExpressVPN-a, ali NordVPN nastavlja. NordVPN također ima dvogodišnji plan, pa čak i mogućnost prijave na tri godine. I dvogodišnji i trogodišnji planovi pobijede bilo koju cijenu koju ExpressVPN može ponuditi, s tim da je trogodišnja opcija jedan od najpovoljnijih planova vani (pogledajte naše usporedbe ExpressVPN vs CyberGhost i NordVPN vs CyberGhost i provjerite naš CyberGhost pregled za pregled najvećeg konkurenta NordVPN-a za pristupačne dugoročne VPN planove.)

Obje VPN usluge imaju 30-dnevno jamstvo povrata novca, a obje prihvaćaju ne samo kreditne i debitne kartice već i bitcoin. Nažalost, niti jedna VPN usluga nema besplatnu probnu verziju, pa ako tražite besplatan VPN, pročitajte naš najbolji besplatni VPN članak. 

NordVPN u kratkom roku nudi bolje cijene s mjesečnim cijenama, dok ExpressVPN ima blagi napredak u godišnjim planovima. Tamo gdje NordVPN stvarno sjaji, iako je dugoročno, svojim trogodišnjim planom učinio jednom od najboljih vrijednosti koje smo vidjeli. Iz tog razloga, ovo kolo dajemo NordVPN-u. 

Runda: Cijena za NordVPN

ExpressVPN Logo
NordVPN Logo

8

Razumljivost

Korisničko sučelje ExpressVPN i NordVPN u mnogočemu je polarna suprotnost, ali oba funkcioniraju dobro. Softverski dizajn ExpressVPN koristi vrlo čist izgled s minimalnim vizualnim neredom, što omogućava manju veličinu prozora. Ovaj kompaktni prozor ima veliko tipko za povezivanje u sredini s poslužiteljskim izbornikom ispod toga i par nedavnih lokacija na dnu. 

expressvpn recenzija pokretanje

NordVPN, s druge strane, ima prozor koji je približno četiri puta veći od ExpressVPN-a. Razlog što je NordVPN potreban sav ovaj zaslonski prostor je taj što sučelje ima veliku kartu svijeta. 

Ova mapa ima male mjehuriće na svakoj lokaciji koja ima poslužitelj, a koju možete kliknuti da biste se povezali s tom lokacijom. S lijeve strane karte nalazi se popis dostupnih lokacija u slučaju da karta nije vaš omiljeni način pretraživanja lokacija. 

nordvpn-pregled-server-navigacija

Ulazeći u postavke, NordVPN ima blagi rub. Izgled postavki je malo bolji, ali što je još važnije, NordVPN u izborniku daje neko objašnjenje što svaka postavka radi. To olakšava konfiguraciju postavki po želji čak i onima koji nisu upoznati s upotrebom VPN-a.. 

nordvpn recenzija-settings

U konačnici su oba ova VPN-a vrlo korisnička. Doista se svodi na to da li cijenite kompaktan softver koji ostavlja veći dio zaslona vidljivim ili lijepu kartu za pregled svih dostupnih lokacija. Iz tog razloga, ovaj krug završava neriješeno. 

Kolo: Ljubaznost prema korisnicima Nema jasnog pobjednika, bodovi za oboje

ExpressVPN Logo
NordVPN Logo

9

Značajke

Za početak, ExpressVPN i NordVPN imaju sve osnovne značajke za koje očekujemo da ih pokriju svi pristojni VPN-ovi. Obje mogućnosti imaju funkcionalni prekidač za ubijanje, kao i način za automatsko povezivanje pri pokretanju. Oba pružatelja usluga nude i 24/7 korisničku podršku za chat uživo. 

Što se tiče dodatnih zvona i zvižduka, svako VPN ima jedno posebno izdvajanje. Za NordVPN to je “CyberSec.” Ovo je blokator oglasa koji vam također pomaže da se zaštitite od zlonamjernog softvera, krađe identiteta i drugih internetskih prijetnji. To čini jednostavno tako što blokira web mjesta koja poslužuju ovu vrstu sadržaja. 

Velika dodatna značajka ExpressVPN-a je dijeljenje tunela. Ovo je nevjerojatno korisna značajka koja vam omogućuje da prema svakoj aplikaciji odaberete koji će računalni programi koristiti sigurnu vezu VPN-a i koji programi koriste vašu redovnu internetsku vezu..

expressvpn recenzija-settings

To znači da biste mogli preuzimati torrent datoteku preko VPN veze dok igrate igru ​​na svom redovnom internetu s niskim pingom. Ovo je sjajna značajka koju je teško pronaći, a ExpressVPN-ova implementacija ove značajke jedna je od najboljih dostupnih zahvaljujući jednostavnoj jednostavnosti kada je u pitanju njeno postavljanje.

NordVPN-ov blokator je lijepo imati, ali bezbroj je drugih opcija kada je riječ o blokerima oglasa, a mnogi ljudi već koriste jedan odvojeni od VPN-a. Podijeljenje tunela značajka je i teško je pronaći, što znači ExpressVPN u zadnjem krugu.

Runda: Karakteristične točke za ExpressVPN

ExpressVPN Logo
NordVPN Logo

10

Završne misli

Kao što smo i očekivali, mnogi krugovi u ovom meču za ExpressVPN i NordVPN završili su neodlučeno. Oba ova VPN-a su izvrsna i na vrhu su industrije (čitajte naš NordVPN vs IPVanish komad), ali ExpressVPN je uspio donijeti pobjedu u ovom meču za jedan bod zahvaljujući zahvaljujući svojstvu split-tunnelinga. Vrhunska pouzdanost ExpressVPN-a bila je i glavni odlučujući faktor u njenom napredovanju u nekoliko rundi. 

Pobjednik: ExpressVPN

Ako ste imali iskustva sa NordVPN ili ExpressVPN, uvijek smo zainteresirani za to u komentarima u nastavku. Kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me