ExpressVPN vs Astrill: Dva skupa pretentera odustanu od 2020. godine

ExpressVPN je u dugoj pobjedi u našem meču međusobnog susreta i postoje dobri razlozi za to. Ako pročitate našu recenziju ExpressVPN, vidjet ćete da ona nudi korisničko iskustvo koje je lako odabrati i koristiti, ali svejedno ima mnoštvo značajki. Naš je omiljeni VPN i dokazao se dostojnim te pozicije.


S druge strane, Astrill je uglavnom usmjeren prema onima koji žele VPN s maksimalnom funkcionalnošću. To se ipak isplati u smislu cijene i jednostavnosti upotrebe, kao što možete pročitati u našoj recenziji Astrill. 

U ovom ćemo članku uspoređivati ​​ih da bismo vidjeli koji od njih ima ukupnu ocjenu bolje, mada ćemo obratiti pažnju i na specifične kategorije za određene ljude..

Postavljanje borbe: ExpressVPN protiv Astrill

Kao i kod svakog natjecanja, i ovdje se moraju uspostaviti pravila tako da se natjecatelji mogu međusobno angažirati na ravnom polju. Kombinirali smo neke odjeljke koji se pojavljuju u našem najboljem članku o VPN-u kako bismo osigurali da svaka točka ima približno jednaku težinu. Za to je trebalo odigrati broj rundi od devet do pet.

Pet krugova koje ćemo gledati su značajke, cijene, jednostavnost upotrebe, brzina i sigurnost. U svakom ćemo krugu dati pregled onoga što tražimo, zaroniti ćemo u učinak svakog davatelja usluga u tom polju, donijeti zaključak i dodijeliti bodove.

1

Značajke

Kada su u pitanju VPN mogućnosti, postoje neke koje su ključne, a druge koje su više trešnja na vrhu. One koje smatramo obveznim za dobre VPN su prekidač za isključivanje i mogućnost automatskog povezivanja.

Te dvije značajke su kritične za sigurnost, a bilo koji VPN bit će manje siguran bez njih. Osim njih, značajke poput podijeljenog tuneliranja i pouzdanih mreža lijepo su vidjeti, što korisnicima daje veliku kontrolu kako i kada se VPN povezuje.

Konačno, mnogi VPN-ovi nude postavke koje blokiraju curenje DNS-a i omogućuju vam odabir između nekoliko protokola. Mi ćemo ih detaljnije pogledati u odjeljku “sigurnost i privatnost”.

ExpressVPN

ExpressVPN je bogat značajkama i teško ga je pobijediti u ovoj kategoriji, ali kao što smo vidjeli u utakmici ExpressVPN-a i CyberGhost-a, kralja koji je vladao možete izazivati ​​izazov. ExpressVPN skriva svoju dubinu funkcija i iza jednostavnog sučelja.

Klijentima nudi mnoštvo uređaja. Obuhvaćene su sve glavne platforme, uključujući Windows, macOS, iOS i Android, kao i aplikacije za stvari poput PlayStation i Roku kutija, što olakšava zaštitu svih uređaja u vašem domu. 

expressvpn recenzija brzine test

Kada je u pitanju desktop klijent, postoje postavke za automatsko pokretanje klijenta kada se vaše računalo pokrene i poveže bez korisničkog unosa. Tu je i prekidač za uklanjanje, kao i jednostavna opcija za podijeljeno tuneliranje koja vam omogućuje odabir programa koji koriste VPN vezu, a koji nezaštićene veze.. 

ExpressVPN također omogućava korisnicima da odaberu nekoliko protokola, što ćemo detaljnije pogledati u odjeljku “sigurnost i privatnost”. Konačno, korisnicima omogućuje pristup DNS poslužiteljima, što je lijepa značajka kojoj ćemo se također detaljnije pozabaviti u skorije vrijeme.

Astrill

Iako Astrill ne pokriva baš toliko uređaja kao ExpressVPN, radi dobar posao. Nudi klijente za Android, iOS, macOS, Windows, Linux i usmjerivače. Međutim, iako možda ne nudi klijente za uređaje kao što su PlayStation i strojevi za streaming, on korisnicima nudi način zaštite tih uređaja pomoću značajke dijeljenja VPN-a..

Dijeljenje VPN-a omogućuje Astrillu da sve uređaje na vašoj mreži upotrebljava sigurnu VPN vezu vašeg računala. I u tome postoje nedostaci i nije dobro imati namjenske aplikacije na tim uređajima, ali nudi korisnicima dobar način da svi njihovi uređaji budu sigurni.

Astrill-VPN-dijeljenje

Astrill korisnicima nudi i robusnu split split tunneling značajku koja vam omogućuje filtriranje koji programi koriste VPN vezu i određene web stranice. Uz to, Astrill nudi impresivne razine prilagodbe na prekidaču kill, omogućujući vam da se određeni programi prikazuju, ali ubiju druge ako se izgubi VPN veza.

Poput ExpressVPN-a, Astrill korisnicima daje izbor protokola, ali također vam omogućuje odabir između nekoliko opcija šifriranja. Uz to možete upotrijebiti Astrill-ove DNS poslužitelje ili postaviti vlastiti DNS. 

Prve okrugle misli

Astrill ne nudi posvećene klijente za toliko uređaja kao ExpressVPN, ali korisnicima daje mogućnosti kako zaštititi te uređaje. Iako je ExpressVPN u tom pogledu pobijedio Astrillu, gotovo sve drugo se ljulja u Astrillinu korist.

Ima iste značajke kao ExpressVPN, poput podijeljenog tuneliranja i privatnih DNS poslužitelja, ali korisniku daje veću kontrolu nad njihovim konfiguriranjem. Korisnicima omogućuje ne samo filtriranje prema programu za njegovo podijeljeno tuneliranje, već im omogućuje filtriranje veze prema web lokaciji koju idu.

Uz to, nudi svoje privatne DNS poslužitelje i korisnicima omogućuje postavljanje DNS-a koji žele koristiti. Općenito, nudi više prilagođavanja u načinu na koji funkcionira VPN, uzimajući prednost u prvom krugu nad ExpressVPN-om. 

Runda: Karakteristična točka za Astrill

ExpressVPN Logo
Astrill logotip

2

Cijena

Nitko ne želi preplatiti za ništa, a to uključuje i VPN. Zato pokrivamo cijene svakog VPN-a. U ovom smo dijelu također pogledali kakvu besplatnu probnu verziju svaki VPN nudi, ako postoji, kao i njihova razdoblja povrata i načine plaćanja koje prihvaćaju.

ExpressVPN 

ExpressVPN je jedan od najskupljih pružatelja usluga na tržištu, kao što možete vidjeti u našem matchprumu VyprVPN vs ExpressVPN. Njegova mjesečna cijena je strma, ali nije nužno precijenjena za ono što dobijete.

Prijavljivanje za najduže vremensko razdoblje, 15 mjeseci, ostvaruje vam 50 posto popusta u odnosu na mjesečni, dok šestomjesečni termin nudi nekoliko popusta. ExpressVPN ima 30-dnevno jamstvo povrata novca, ali ne nudi besplatan plan ili probno razdoblje. 

Prihvaća mnoge mogućnosti plaćanja, uključujući kreditne kartice, PayPal i bitcoin. Potonje je odlična opcija za one koji žele povećati anonimnost na mreži jer kripto valuta učinkovito ne ostavlja trag papira. ExpressVPN također prihvaća gotovo desetak drugih načina plaćanja, uključujući Sofort, Mint i UnionPay, što je znatno više od IPVanish-a (pročitajte naš ExpressVPN vs IPVanish komad).

Za cijenu ExpressVPN vam daje pet veza s neograničenom propusnošću i ne nudi način za povećanje tog broja bez postavljanja drugog računa. 

Astrill

Iznenađujuće, Astrill ima čak i više cijene od ExpressVPN-a. Jednomjesečni plan jedan je od najskupljih na tržištu, a kao i kod ExpressVPN-a, prijava za najduži rok, u ovom slučaju, 12 mjeseci u ovom slučaju, ostvaruje vam 50-postotni pad cijene. Postoji i šestomjesečni plan koji nudi blagi popust u odnosu na mjesečnu stopu. 

Astrill nudi i nekoliko drugih dodataka i nadogradnji, uključujući VIP plan koji navodno omogućuje brže brzine i vašoj vezi daje prvi prioritet na VPN poslužiteljima. To gotovo udvostručuje troškove mjesečnog plana.

Postoji mogućnost da dobijete i privatnu IP adresu, a možete kupiti i konfigurirani usmjerivač da biste lako zaštitili sve uređaje svog doma. Za razliku od ExpressVPN-a, Astrill ne ograničava vaše veze, a osim što vam omogućuje da koristite što više uređaja, on vam daje neograničenu propusnost.

Korisnicima nudi besplatnu jednotjednu probu, što je lijepo za dobivanje osjećaja za uslugu prije plaćanja, ali nije tako velikodušno koliko nudi besplatan VPN plan. Ipak, besplatna probna verzija jedino je što ćete morati odlučiti. Sva prodaja je konačna.

Astrill pokriva glavne oblike plaćanja, uključujući kreditnu karticu, PayPal i bitcoin. Kao ExpressVPN, ona također prihvaća metode poput UnionPay i Alipay.

Dva okrugla razmišljanja

Iako Astrill nudi jednotjednu besplatnu probnu inačicu, bilo bi bolje vidjeti garanciju povrata novca poput 30-dnevne politike ExpressVPN-a. Oba pružatelja usluga prihvaćaju bitcoin, što je izvrsno za sigurnost.

Naposljetku, iako niti jedan od pružatelja usluga nije toliko pristupačan kao što je, recimo, NordVPN, o čemu možete pročitati u našoj NordVPN recenziji, Astrill svoju cijenu shvaća do krajnosti. Već visoke cijene pogoršavaju se dodacima, što ga čini jednim od najskupljih VPN-a na tržištu, što znači da će ovo biti ExpressVPN (pročitajte našu usporedbu ExpressVPN u odnosu na NordVPN).

Runda: Cijena za ExpressVPN

ExpressVPN Logo
Astrill logotip

3

Jednostavnost korištenja

Čini se da svaki VPN ima svoje mišljenje o tome kako ponuditi vizualno privlačan i jednostavan za korištenje softver, a da ga i dalje držite prepunim značajkama. U ovom ćemo krugu pogledati kako svaki od naših konkurenata pristupi problemu.

Procijenit ćemo kako svaki klijent izgleda i koliko ga je lako koristiti. Također ćemo kratko posjetiti svaku web stranicu kako bismo bili sigurni da je lako doći tamo gdje trebate biti na web mjestu. Davatelj koji u cjelini nudi bolje korisničko iskustvo osvojit će bod za ovo kolo. 

ExpressVPN

ExpressVPN odličan je posao uravnoteženja značajki s čistim i uglađenim klijentom. Kada otvorite aplikaciju, prikazat će vam se minimalistički zaslon s velikim gumbom za napajanje na sredini koji spaja i isključuje VPN.

expressvpn-pregled-server-navigacija

Ispod toga je tekst koji označava da li ste povezani, a ispod nje okvir koji prikazuje mjesto na kojemu trebate postaviti tunele. Popis poslužitelja je organiziran i jednostavan za pregledavanje. Na popisu poslužitelja postoji funkcija pretraživanja, kao i mogućnost sortiranja po kontinentu, što je korisno. 

Taj dio klijenta je sve što će većina ljudi trebati i na najjednostavniji način predstavlja najvažnije dijelove VPN-a. Klikom na tri retka u gornjem lijevom kutu zaslona možete otvoriti izbornike koji su također dobro postavljeni.

Izbornici postavki lako se kreću, a tekst daje jasan opis onoga što svaka postavka radi. Što se tiče stranice, ona slijedi standardni format za VPN web stranice. Postoji više crvenih gumba koji vam pomažu da započnete s kupnjom i postavljanje računa je jednostavno.

Astrill

Astrill-ova web-lokacija ima ukupan izgled sličan ExpressVPN-ovoj. Najprivlačniji elementi web stranice su gumbi za postavljanje besplatnog probnog razdoblja. Lako je pronaći gdje postaviti plaćeni račun nakon završetka suđenja, a do preuzimanja je lako doći.

Nakon što se klijent postavi na vaše računalo, prvo ćete primijetiti koliko je mali. Otprilike je trećina veličine klijenta ExpressVPN-a, a ima manje rafiniran izgled i izgled.

Astrill-sučelje

Na vrhu se nalazi ogromni preklopnik koji zauzima otprilike polovicu malog prozora i omogućuje vam povezivanje ili isključivanje VPN-a. Ispod toga padajući izbornik prikazuje vašu odabranu zemlju i omogućava vam odabir mjesta gdje se želite povezati. Postoji i graf koji prikazuje brzinu vaše VPN veze na prvom zaslonu.

Iako na popisu poslužitelja postoji funkcija pretraživanja, Astrill nije tako dobro organiziran za pregledavanje kao ExpressVPN i na kraju se osjeća skučenim zbog male veličine klijenta. U gornjem desnom kutu nalazi se padajući izbornik za odabir vašeg protokola, a u gornjem lijevom kutu je ikona u tri retka koja otvara izbornike.

Izbornici postavki u Astrillu nisu tako elegantno postavljeni kao u ExpressVPN-u, a pronalaženje onoga što tražite u njima može biti pitanje pokušaja i pogreške dok ne posvetite gdje sve treba pamtiti.

Iako Astrill raspolaže tonom snažnih značajki, to čini skupo. To je cijena i dizajniran kao VPN za napredne korisnike koji žele detaljnu kontrolu nad načinom rada i ponašanja njihovih VPN-a, čak i ako to čini manje ugodnim korisničkim doživljajem.

Tri okrugle misli

ExpressVPN ima vrlo elegantan klijent koji izgleda lijepo i izvrsno. Izvrsna je ravnoteža između pružanja VPN-a za zapaljivanje i zaborave za one koji jednostavno žele postaviti stvari i korisnicima napajanja pružiti obilje mogućnosti konfiguracije.

S druge strane, Astrill nudi vrlo bogat doživljaj koji je usmjeren na one koji žele izvući maksimum iz svog VPN-a. Sučelje je manje, a izbornici su zbijeniji. Nedostaje joj puno poliranja koje ExpressVPN ima, što znači da poanta ovdje ide na ExpressVPN.

Okrugla: Jednostavnost upotrebe za ExpressVPN

ExpressVPN Logo
Astrill logotip

4

Ubrzati

Kao i u svim odjeljcima naših utakmica, brzina je kamen temeljac svakog dobrog VPN-a. Bez pristojne brzine, VPN-ovi će se osjećati sporo i neodgovarajuće, dok će VPN s dobrim brzinama olakšati i ugodno pregledavanje web stranica i strujanje.. 

Da bi stvari bile fer, postavili smo sve VPN-ove koje gledamo da koriste isti protokol, OpenVPN i istu enkripciju, AES 256-bitnu. Također smo testirali istih pet lokacija, a zatim usporedili brzine koje smo vidjeli na papiru. 

ExpressVPN 

ExpressVPN je najdosljednija VPN koju smo testirali kada je u pitanju brzina s jedne lokacije na drugu.

Mjesto: Ping (ms) Preuzimanje (Mbps) Učitavanje (Mbps)
nezaštićen9161,8310.22
Pametna lokacija-Kansas City44105,497.94
Toronto3590,577.89
Amsterdam145103,124.48
Singapur24485,472.98
Japan163100,824.84

Vrijeme pinga povećavalo se s jednog poslužitelja na drugi, ali to je neizbježno. Latencija nikada nije bila dovoljno visoka da bi bila loša za prijeđenu udaljenost. ExpressVPN često treba vremena za uspostavljanje svoje veze, ponekad 10 sekundi ili više. 

Nakon uspostavljanja veze, ipak funkcionira dobro. Bilo je puno puta gdje je uključen naš VPN, a nismo ni primijetili jer se web stranice, pa čak i videozapisi, učitavaju bez vidljivih kašnjenja.

U našem testiranju, svaki poslužitelj bio je pouzdano brz i ponudio je lijepe performanse. Nikad nismo preuzeli web mjesto da se dugo učitava ili je imao video međuspremnik, čak ni pri visokim rezolucijama. ExpressVPN se rutinski svrstava na vrh naših najbržih VPN popisa, i to s dobrim razlogom. 

Astrill

Astrill brzo uspostavlja vezu i nikad nam nisu postavljali pitanja u pogledu pouzdanosti. Ping puta su također bile niske, što je imalo solidan potencijal kao VPN za igre.

To je reklo da je izvedba s jedne lokacije na drugu bila potresna. Brazilski i japanski poslužitelji vraćali su mnogo sporije brzine od nekih lokacija koje obično dobivaju više pažnje, poput SAD-a i Velike Britanije.

Lokacija: Ping (ms): preuzimanje (Mbps): upload (Mbps):
nezaštićen984,4311.50
Los Angeles, Kalifornija6565.9510.30
Ujedinjeno Kraljevstvo11373,307.70
Rusija16192,106.91
Japan30597,442,83
Iran50637.421.49

Sve u svemu, stalna brzina preuzimanja i prenošenja bila je solidna, ali spori serveri gube Astrill velike bodove kada su u pitanju pouzdane brzine. Unatoč tome, pregledavanje je bilo solidno, a samo je dodatnih pola sekunde ili kašnjenja bilo vidljivo na sporijim poslužiteljima. 

Video se dobro učitao, a nakon što se videozapis počeo reproducirati, nikad nije došlo do problema s međuspremnikom, čak i tijekom strujanja u 1080p i 60 sličica u sekundi. 

Četvrte četvrte misli

Iako Astrill brzo može uspostaviti čvrstu vezu i ima niska vremena pinga, nije tako dosljedan od poslužitelja do servera kao ExpressVPN. ExpressVPN ima usporediva vremena pinganja, ali se brže i pouzdanije brine na svim svojim lokacijama u svijetu. 

Uz to, kada je u pitanju pregledavanje, Astrill nije primijetio prednost pinga. Zapravo je bilo sporije učitavanje web stranica i video zapisa. Zbog toga ExpressVPN uzima brzinu za brzinu. 

Okruglo: Točka brzine za ExpressVPN

ExpressVPN Logo
Astrill logotip

5

Sigurnost i privatnost

Na kraju, razmotrit ćemo glavni razlog zbog kojeg mnogi dobivaju VPN: sigurnost i privatnost. Analizirat ćemo sigurnost koje nudi svaki VPN tako što ćemo pogledati koji su protokoli i vrste šifriranja dostupni te testirati na provjeru curenja DNS-a. 

Također ćemo pregledati svako pravilo o privatnosti s češljem s finim zubima kako bismo vidjeli koje informacije VPN-ovi prikupljaju.

ExpressVPN 

ExpressVPN omogućava korisnicima da odaberu nekoliko uobičajenih protokola, uključujući OpenVPN, L2TP i PPTP. Među njima je onaj koji tražimo i preporučujemo da bude OpenVPN jer je siguran protokol otvorenog koda koji nudi solidne performanse. 

Ako želite saznati više o protokolima, pogledajte našu kvar protokola VPN. 

Što se tiče enkripcije, ExpressVPN ne daje vam opcije, već korisnike zaključava u AES-256. Praktično je nemoguće prekinuti se čak i sa superračunalom. Kombinacija OpenVPN i AES 256-bitnog je najboljeg scenarija sigurnosti. 

Nismo mogli pronaći DNS-ove curenja u vezi sa ExpressVPN-om što dodatno potvrđuje sigurnu prirodu protokola i enkripcije. 

Što se tiče politike privatnosti, ExpressVPN ima jednu od najboljih na tržištu. Iako nije najkonkretnije ili jednostavno tumačiti što smo vidjeli, nudi dobru razinu zaštite korisnika. ExpressVPN ne prikuplja informacije o korištenju svoje VPN, uključujući DNS upite, povijest pregledavanja ili podatkovni sadržaj.

Povrh toga, sjedište je na Britanskim Djevičanskim otocima, koji imaju neke od najboljih zakona o privatnosti na svijetu, dodatno osiguravajući privatnost korisnika.. 

Astrill

Astrill nudi mnoštvo opcija za protokole i šifriranje, u rasponu od standarda poput OpenVPN-a do prilagođenih opcija, uključujući StealthVPN i OpenWeb. Iako je lijepo imati specijalizirane opcije, kao što smo spomenuli, OpenVPN i AES 256-bitni su ono što tražimo, a Astrill ih nudi.

Ustanovili smo da Astrill nije imao curenja DNS-a i drugih vrsta curenja podataka. 

Kad je u pitanju politika privatnosti, Astrill počinje propadati. Iako ne pohranjuje identifikacijske podatke o korištenju svog VPN-a, on čuva kratkoročne zapisnike koji uključuju prilično malo podataka.

Zabilježene informacije sastoje se od podataka s posljednjih 20 veza, uključujući zemlju na koju su spojeni, trajanje veze i korišteni uređaj. Te se informacije upotrebljavaju za uslugu VPN-a i osiguravaju da stvari funkcioniraju dobro, te bi ga bilo teško povezati s korisnikom, ali to je još uvijek informacija koja se bilježi i zadržava, pa makar i samo nakratko.

Pet okruglih misli

Oba VPN-a nude opcije kada je riječ o protokolima, uključujući ono što smatramo zlatnim standardom, a to je OpenVPN uparen s AES 256-bitnom enkripcijom. Oba pružatelja usluga također su bila oslobođena curenja DNS-a i IP adrese tijekom našeg testiranja.

Ipak, ExpressVPN u svojoj politici privatnosti nudi mnogo više anonimnosti i privatnosti nego što to čini Astrill. Astrill bilježi značajnu količinu podataka o korisničkim vezama kada se upotrebljava njegov VPN koji gubi u posljednjem krugu i bod predaje ExpressVPN.

Kolo: Sigurnosna i privatna točka za ExpressVPN

ExpressVPN Logo
Astrill logotip

6

Završne misli

Iako je Astrill uspio preuzeti rano vodstvo sa svog dijela iz odjeljka “Značajke”, to je na kraju ostalo jedino, s konačnim rezultatom od četiri do jedan u korist ExpressVPN-a.

Pobjednik: ExpressVPN

ExpressVPN nudi solidne značajke, iako se ne podudaraju s korisničkim iskustvom koje Astrill nudi. Izdvaja se svojim korisničkim dizajnom, usporedivim cijenama, pouzdanim brzinama i izvrsnom privatnošću i sigurnošću.

Ako imate iskustva s ExpressVPN ili Astrill, voljeli bismo čuti kako se to uspoređuje s našim u komentarima u nastavku. Pogledajte i naš ExpressVPN vs PIA komad. Kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map