Bitdefender vs Trend Micro Antivirus: odabir najboljih u 2020. godini

Bitdefender je najbolji antivirusni softver koji osvaja naše pohvale za kvalitetu njegove zaštite i korisničke usluge. Kibernetični proizvodi tvrtke Trend Micro, poput Trend Micro Antivirus +, dobre su i pristupačne alternative. Da bismo vam lakše odlučili što kupiti, mi ćemo ih testirati u ovoj Bitdefender vs. Trend Micro usporedbi.


Međutim, ne možemo sve usporediti u ovoj usporedbi Bitdefender vs Trend Micro Antivirus +, stoga provjerite našu pojedinačnu recenziju Bitdefender i Trend Micro Antivirus pregled. 

Postavljanje borbe: Trend Micro Antivirus + vs. Bitdefender

Trend Micro i Bitdefender borili su se protiv kibernetičkih prijetnji gotovo 50 godina u kombinaciji, ali niti jedna od tvrtki nećemo dopustiti da se odmaraju na lovorikama. Ova usporedba “jedan na jedan” stavit će oba antivirusa na test u pet rundi.

Počet ćemo s značajkama prije nego što pogledamo planove cijena, prilagođenost korisnicima, kvalitetu zaštite i korisničku uslugu obje tvrtke. Da bismo vam pomogli u odluci, dodijelit ćemo bod pobjedniku svake kategorije (ili poen svakom ako je izvučen). 

Objasnit ćemo zašto u brzom zaokruživanju nakon svakog odjeljka, kao i na kraju na kraju. Ukupni pobjednik prvi će zaraditi tri ili više bodova. Ako smatrate da nismo bili nepošteni (ili previše velikodušni!), Nemojte se bojati ne slagati u odjeljku s komentarima.

1

Značajke

Umjesto da se predaju promjenjivim prijetnjama od cyber kriminala, antivirusne softverske tvrtke moraju se prilagoditi. Nove su karakteristike prirodna posljedica donoseći veću zaštitu kupcima.

Da bismo vidjeli je li Bitdefender ili Trend Micro zaštita koja vam je potrebna, pregledat ćemo značajke koje obje kompanije pružaju.

Bitdefender

Kao i većina antivirusnih davatelja, Bitdefender ne nudi svaku značajku na donjem kraju svoje liste proizvoda. Ako tražite više od “samo” antivirusa, Bitdefenderovi planovi proizvoda dizajnirani su tako da vam odgovaraju. Ima širok skup značajki, ali morat ćete platiti više za sve njih.

Bitdefender-Značajke

Središnja pažnja Bitdefendera je zaštita od zlonamjernog softvera. Pored jezičnih riječi, Bitdefenderova opća antivirusna zaštita je izuzetna, s dodatnim značajkama dizajniranim da odgovore na neobičnije prijetnje.

Da bi vas zaštitio, skener ranjivosti pretražit će vaš sustav nesigurnim softverom kako bi umanjio rizik od cyber napada. Uključen je i vatrozid za zaštitu vašeg sustava, iako to nije dostupno u osnovnom paketu Bitdefender Antivirus Plus.

Da biste bili sigurniji na web, Bitdefender uključuje Safepay, svoj zaključani web preglednik. Safepay vam omogućava izolirano područje za pristup osjetljivim web lokacijama (poput internetskog bankarstva) s uključenom virtualnom tipkovnicom kako biste se zaštitili od alata za blokadu.

Bitdefender uključuje i vlastitu ograničenu VPN uslugu kako bi se poboljšao Safepay dok ste u pokretu. Umjesto da zanemarite opasnosti od javnog WiFi-a, Bitdefender vam daje dodatak od 200 MB za šifriranje vaše veze dok ste na otvorenom WiFi-u.

Iako je doplata za podatke jednaka najboljim besplatnim VPN-ima, bolje je nego ništa. Ako vam je potrebna veća zaštita, razmislite o kombiniranju Bitdefendera s vrhunskim VPN-om poput ExpressVPN-a (pogledajte naš ExpressVPN pregled).

Bitdefender uključuje zaštitu za mikrofone i web-kamere, kao i proširenja web filtriranja za blokiranje sumnjivih web stranica. Tu je i osnovni upravitelj lozinki, ali to nije zamjena za upravitelja poput ljepljive lozinke (pogledajte naš pregled ljepljive lozinke).

Da biste poboljšali stvari, uključena je zaštita od krađe i zaštite od krađe, kao i zaštita vaših mobilnih uređaja. Možda ćete trebati platiti malo više, ali Bitdefender nastoji kupcima pružiti sve značajke koje bi mogli očekivati ​​od vrhunskog sigurnosnog proizvoda.

Trend Micro Antivirus+

Ako zamišljate Bitdefender kao veliki buffet obrok, Trend Micro Antivirus + je snack, ali Antivirus + je samo jedan sigurnosni proizvod u većem Trend Micro arsenalu.

Trend-Micro-Značajke

Međutim, Antivirus + je osnova njegove zaštite. Ovaj antivirus samo za Windows dolazi sa zaštitom od protivnošnog softvera i nečim što Trend Micro naziva „naprednim AI učenjem“ kako bi predvidio i odgovorio na ponašanje potencijalnih prijetnji. 

Antivirus + dolazi sa skenerom e-pošte i Pay Guardom, alatom za zaključavanje vašeg postojećeg web preglednika. To nije zamjena Bitdefender SafePay-a, ali može poboljšati vašu sigurnost deaktivacijom bilo kakvih rizičnih ekstenzija prije nego što kupujete ili poslujete putem interneta..

Da biste vidjeli dodatne značajke, morat ćete pogledati jedan od drugih antivirusnih proizvoda Trend Micro. Trend Micro Internet Security dodaje značajke roditeljske sigurnosti i sigurnosti na društvenim mrežama. Također dolazi s alatima za analizu i optimizaciju sustava.

Na vrhu, Trend Micro Maximum Security kombinira značajke ostalih Trend Micro proizvoda s dodacima, kao što su upravitelj lozinki i zaštita od mobilnih uređaja. Kao i Bitdefender, upravitelj zaporki Trend Micro-a je u redu, ali ne može održati svijeću za alternative poput Dashlane-a (pogledajte našu recenziju Dashlane-a).

Kada pogledamo popis značajki Trend Micro-a, ne možemo se posebno žaliti. Na kosti ima dovoljno mesa da bi proizvodi dali vrijednost, ali ako tražite širi sigurnosni paket, bit ćete razočarani.

Prve okrugle misli

Trend Micro uključuje neke dodatke, ali njegov je glavni fokus zaštita, kao što možemo vidjeti u Antivirus + paketu. Suprotno tome, Bitdefender vam pruža mnogo više, sa značajkama dizajniranim da ga učine mnogo korisnijim sigurnosnim paketom za zaštitu od neuobičajenih prijetnji.

Runda: Karakteristične točke za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Trend Micro Antivirus + Logotip

2

Cijena

Kada pogledate antivirusne cjenovne planove koje nudi većina tvrtki, možda ćete završiti s popustima, pokrivenosti uređaja i dužinom pokrivanja.. 

Ako želite znati jesu li proizvodi Bitdefender-a ili Trend Micro-a pristupačni i vrijede ulaganja, mi smo tu da vam pomognemo u ovoj usporedbi cjenovnih planova svake tvrtke..

Bitdefender

Bitdefender je cjenovni antivirusni pružatelj usluga za nove kupce, s velikim popustima. Popusti se razlikuju, ali Bitdefender uglavnom nudi kupcima za nove kupce veće od 50% od uobičajene maloprodajne cijene.

Bitdefender ima četiri odvojena proizvoda za kupce, koji se razlikuju o duljini pokrivenosti i broju uređaja koje trebate zaštititi. 

Bitdefender Antivirus Plus najjeftiniji je proizvod i standardno se isporučuje s većim dijelom zaštite Bitdefendera, iako nema nekih dodatnih premium značajki, poput mrežnog vatrozida. To je samo Windows sa pokrivanjem od jednog do 10 uređaja.

Prvi paket koji uključuje većinu (iako ne svih) značajki Bitdefendera je Bitdefender Internet Security. Ovo je također ograničeno na korisnike Windows-a, ali bi vas trebalo koštati dodatnih 5 USD mjesečno u odnosu na Bitdefenderovu promotivnu cijenu za Antivirus Plus.

Sadrži zaštitu privatnosti za svoju web kameru i mikrofon, zaštitu vatrozida, roditeljski nadzor i šifriranje datoteka. Kao i Antivirus Plus, i sami se možete zaštititi planovima za jedan, tri, pet i 10 uređaja. 

Ako tražite Mac i mobilnu zaštitu, trebat će vam Bitdefender Total Security. Pri objavljivanju, diskontna stopa za Total Security potpuno je ista kao Internet Security, no u suprotnom postoji samo 10 USD između njih. Dolazi s mobilnom zaštitom koja ga je zaslužila spominjanjem u našem najboljem antivirusnom programu za ulazak u Android.

Korisnici Maca također rade dobro, jer je Bitdefender jedan od tri antivirusa koja preporučujemo u našem najboljem antivirusu za uži izbor u Macu. Uz pokrivanje pet ili 10 uređaja, dobit ćete sve ranije spomenute značajke, zajedno sa zaštitom od krađe.

Ako trebate zaštititi više od 10 uređaja, trebat će vam Bitdefender Porodični paket, s obujmom za 15 uređaja koji su uključeni u cijenu. Popustna cijena krade, a novi kupci dobivaju oko 60 USD skinutih sa standardnih cijena od oko 120 USD.

Većina kupaca, ako traže zaštitu na više uređaja, pronaći će najbolju vrijednost za novac u planovima Total Security ili Family Pack. Oboje nude sve značajke koje ima Bitdefender, uključujući Mac i mobilnu zaštitu.

Trend Micro Antivirus+

Trend Micro struktura cijena oblikovana je tako da bude pristupačna. Trend Micro Antivirus + najjeftiniji je, ali ni skuplji planovi također nisu loše cijene.

Već smo pokrili ograničenja u značajkama, ali Antivirus + je ograničen na drugi način: pokrivenost. Za oko 40 dolara, dobit ćete zaštitu za jedno Windows računalo.

Pokrivenost jednim uređajem na Bitdefender Antivirus Plus jednaka je cijeni kao i Trend Micro Antivirus +, iako novi kupci mogu platiti isti iznos za pokrivanje tri uređaja s Bitdefenderom, zahvaljujući popustima novih kupaca..

Gledajući ostale proizvode Trend Micro-a, Trend Micro Internet Security je također samo za Windows koji nudi pokrivenost za tri uređaja s oko 80 dolara godišnje. To je ista cijena kao Bitdefender Internet Security, ali s manje funkcija.

Jedini opton za mobilne uređaje i Mac je Trend Micro Maximum Security, s pokrivenosti za pet ili 10 uređaja. Maksimalna sigurnost jednaka je cijeni kao i najviši proizvod Bitdefendera, potpuna sigurnost, ali s lošijim popustima za nove kupce i manje značajki.

Dva okrugla razmišljanja

Trend Micro je jeftin i to je dobra stvar. Nažalost, antivirusni proizvodi Trend Micro-a jednaki su cijenama Bitdefenderovih, ali s manjim popustima za nove kupce i mnogo manje dostupnih značajki. Ako želite najbolji udarac za svoj dolar, Bitdefender pobjeđuje, spusti ruke.

Runda: Cijena za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Trend Micro Antivirus + Logotip

3

Korisnički susret

Ne biste trebali instalirati antivirus i prepustiti se značajkama, gumbima i postavkama. Ako nije prijateljski prema korisniku, ne vrijedi ga platiti.

U ovom ćemo dijelu naše usporedbe testirati jesu li Bitdefender i Trend Micro jednostavni ili ne, od instalacije do svakodnevne upotrebe.

Bitdefender

Bitdefender ima jednostavan instalacijski program koji bi vas trebao pokrenuti i pokrenuti za manje od 20 minuta, pod pretpostavkom da imate brzu vezu. Instalacija je veličine oko 500 MB, ali nakon što se preuzme, velik dio instalacije je dovršen bez ikakvog korisničkog unosa.

Bitdefender-klijent

Sve o Bitdefender klijentu dizajnirano je tako da se lako može kretati. Vaš glavni odjeljak na nadzornoj ploči pruža pristup najčešćim značajkama, uključujući pokretanje brzog antivirusnog pretraživanja.

To se može prilagoditi pa ako ste ljubitelj Bitdefender Safepay-a, ovo možete dodati ovdje za brzi pristup. Ostale značajke dostupne su s bočnog izbornika. Na primjer, u „zaštiti“, naći ćete Bitdefenderov skener ranjivosti i značajke mrežnog vatrozida, zajedno s ostalim opcijama antivirusne zaštite..

Bitdefender pokušava biti proaktivan, pa kad primijeti korisničke radnje koje bi vas mogle ugroziti, upozorit će vas, poput upozoravanja da koristite Safepay. Možete postaviti prilagođene profile za isključivanje tih značajki kada je to nezgodno (na primjer, kada ste na poslu ili igrate). Na raspolaganju je i širok raspon prilagodbi u izborniku “postavki”.

Bitdefender je odlična opcija za većinu korisnika, a samo pružatelji usluga poput Avire nude tako iznimno korisničko iskustvo, kako objašnjava naša recenzija Avira. Puno je izbora za pametne korisnike, ali Bitdefender je očito dizajniran tako da bude što jednostavniji za upotrebu..

Trend Micro Antivirus+

Trend Micro ima manju instalacijsku datoteku od Bitdefendera (oko 250 MB), i uprkos nekoliko dodatnih faza, instalacija ne bi trebala potrajati više od nekoliko minuta.

Nakon ponovnog pokretanja, bit ćete spremni za rad. Prethodno smo u našoj recenziji spomenuli da se Trend Micro ne igra dobro s ostalim antivirusima, a to je još uvijek slučaj; upozorit ćemo vas da uklonite sve konkurente prije instaliranja.

Trend-Micro-klijent

Trend Micro klijent je moderan, privlačan i usredotočen na svoju osnovnu svrhu: skeniranje i zaštitu od zlonamjernog softvera. Otvaranje klijenta, vidjet ćete veliki, okrugli gumb za skeniranje. Zadržite pokazivač miša iznad te opcije za brzo skeniranje ili puno dublje skeniranje.

Na vrhu imate popis od četiri kategorije, što vam daje pristup skrivenim mogućnostima i postavkama Trend Micro-a. Na primjer, “Privatnost” vodi vas do značajki privatnosti poput Pay Guard-a, uz mogućnosti koje možete konfigurirati pored svake značajke.

Ako vas bilo što zbunjuje, svaka postavka i značajka imaju kratak opis. Također možete pristupiti pomoći i podršci Trend Micro-a klikom na ikonu upitnika u gornjem desnom kutu zaslona klijenta.

Području glavnih postavki dostupno je s glavnog zaslona klikom na ikonu zupčanika tik uz gumb “skeniranje”. Trend Micro ima puno opcija za konfiguraciju, uglavnom s samorazjašnjenim opisima i dodatnim ikonama pomoći.

Klijent Trend Micro-a je čist i jednostavan, svrstavajući ga u istu kategoriju kao i druge korisničke alternative poput AVG (vidi našu AVG recenziju).

Tri okrugle misli

I Bitdefender i Trend Micro imaju klijente koji su prilagođeni korisnicima, ali Bitdefender ima više prilagođavanja za korisnike i malo jasniji dizajn, što ga čini boljom opcijom dva.

Kolo: Točka pristupačnosti za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Trend Micro Antivirus + Logotip

4

Zaštita

Kada tražite plaćanje antivirusne zaštite, ne tražite nešto što je učinkovito od samo 70 ili 80 posto. Želite najbolju dostupnu zaštitu ili ne vrijedi ulagati.

Upotrijebit ćemo izvještaje triju nezavisnih zaštitarskih tvrtki da vidimo koliko su uspješni i Bitdefender i Trend Micro u stvarnim testovima njihove antivirusne zaštite..

Bitdefender

Bitdefender je malo popustio u testovima AV-testa za maj-lipanj 2019., ali odbio se na vrh u najnovijim testovima srpanj-kolovoz 2019. godine. S gotovo stopostotnom učinkovitošću tijekom srpnja i kolovoza, Bitdefender je postigao 6 od ukupno 6 rezultata za kvalitetu zaštite, kao i za rad sustava.

Bitdefender-AVTest-August2019

Ocjene zaštite od testa AV-usporedbe u veljači do svibnja 2019. jednako su impresivne. Bitdefender je blokirao 751 od 752 uzoraka zlonamjernog softvera: ukupni uspjeh od 99,9 posto. Također se pokazalo dobro u testu cjelokupnih performansi, s tim što su AV-Comparatives dodijelile Bitdefenderu nagradu „Advanced +“ u obje kategorije.

Ovom nagradom Bitdefender sjedi s drugim velikim imenima, poput Kasperskog (pogledajte našu recenziju Kaspersky, kao i našu usporedbu Bitdefender vs. Kaspersky).

Naš završni laboratorij, MRG Effitas nastavio je ovu temu za Bitdefender, s 398 od 398 uzoraka blokiranih u Q2 2019 testovima punog spektra. Ovim 100-postotnim uspjehom zarađena je Bitdefender MRG Effitasova razina 1 certifikata, uz Norton Antivirus (pogledajte našu usporedbu Bitdefender vs. Norton Antivirus).

Trend Micro Antivirus+

Nema osporavanja ocjene AV-testa Trend Micro-a. Od 2013. godine, Trend Micro postigao je 6 od 6 rezultata za zaštitu gotovo u svakoj prilici, s tek manjim padom u veljači 2019. Testiranje AV-testa u srpnju i kolovozu 2019. to potvrđuje, s još 6 od 6, i savršenih 100 posto test rezultata tijekom oba mjeseca.

Testovi performansi bili su nešto lošiji, sa stalnih 5,5 od 6. To znači da je Trend Micro imao veći utjecaj na performanse računala nego prosječni rezultati u industriji.

Trend-Micro-AVTest-August2019

Trend Micro imao je mješoviti uspjeh u rezultatima ispitivanja februara-svibnja 2019. godine u AV-usporedbama, pri čemu je blokirano 749 od 752 uzorka. Stopa uspjeha od 99,6 posto nešto je lošija od Bitdefendera, ali ne mnogo. 

Međutim, AV-Comparatives je izvijestio o zabrinjavajućih 13 lažnih pozitivnih rezultata, dodjeljujući Trend Microu sa srednjim slojem „napredne“ nagrade za zaštitu. Takođe je napravila loše testiranje performansi, zauzimajući 13. mjesto od 15 testiranih softvera.

MRG Effitasovi testovi punog spektra Q2 2019. postavili su Trend Micro blizu dna, sa samo 94 posto od 398 uzoraka odmah blokirano. Otprilike pet posto bilo je blokirano nakon ponovnog ispitivanja 24 sata kasnije, ali više od jedan posto ih je potpuno promašeno.

Iako je Trend Micro učinio bolje od ostalih velikih pružatelja usluga poput Avasta, MRG Effitas je zabilježio nigdje stopostotni uspjeh za Bitdefender (pogledajte našu Avast recenziju).

Četvrte četvrte misli

Trend Micro imao je dobre rezultate, ali ne opravdava broj lažnih pozitivnih i izravnih infekcija koje su ovi laboratoriji pokupili na svom testiranju. S druge strane, Bitdefender je imao gotovo savršene rezultate tijekom igranja.

Runda: Točka zaštite za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Trend Micro Antivirus + Logotip

5

podrška

Kad stvari pođu po zlu, trebali biste imati pristup korisničkoj korisničkoj podršci. U ovom ćemo dijelu prosuditi kvalitetu korisničke podrške tvrtke Bitdefender i Trend Micro.

Bitdefender

Bitdefender ima nekoliko ureda širom svijeta, a ta se raznolikost očituje u mogućnostima njegove podrške. Na primjer, postoji 16 različitih telefonskih linija na raznim kontinentima.

Bitdefender-site-Podrška

Uz telefonsku podršku, Bitdefender nudi i 24/7 podršku putem live chat ili e-pošte. Postoji forum za podršku za postavljanje pitanja, koji nadgleda osoblje Bitdefender-a kao i ostali kupci.

Odgovori su brzi i forum je aktivan, a kupci i osoblje uglavnom odgovaraju svakih nekoliko sati. Postovi su odvojeni po proizvodu kao i prema jeziku.

Također možete iskoristiti bazu znanja koju nudi Bitdefender. Dolazi s jednostavnim, jasnim vodičima koji pokrivaju najčešće probleme. Vodiči dolaze sa slikama i videozapisima u mnogim slučajevima koji vam pomažu u rješavanju problema.

Trend Micro Antivirus+

Podrška za Trend Micro Antivirus + i ostale Trend Micro zaštitne proizvode lako je dostupna iz područja „pomoći i podrške“ na web mjestu Trend Micro.

Trend-Micro-site-Podrška

Sve je postavljeno na vrlo jasan način, sa podrškom odvojenom proizvodom. Ako trebate razgovarati s nekim, pomaknite se prema dolje da biste vidjeli opcije za dostizanje društvenih medija i tradicionalnije oblike podrške, poput telefonske podrške.

Telefonska podrška za vrijeme radnog vremena dostupna je u mnogim zemljama iako su neki brojevi telefona na istoj lokaciji. Na primjer, linija za podršku Velike Britanije također pokriva Irsku i veći dio istočne Europe, Skandinavije i Bliskog Istoka.

Ako vam je potrebna 24-satna podrška, ona je dostupna američkim i kanadskim kupcima s paketom “vrhunskih usluga” (koji uključuje Trend Micro Maximum Security), ali to će vas koštati više.

Postoji i podrška putem Facebooka Messenger, dostupna od ponedjeljka do petka. Možete koristiti forum zajednice, ali ovo je jednostavno popis pitanja koje postavljaju korisnici, zbog čega je teško kretati se ili pretraživati.

Pet okruglih misli

Dobra korisnička podrška može sve promijeniti, a Trend Micro je prešao dodatni kilometar. Iako su 24/7 troškovi podrške dodatni, količina mogućnosti podrške (uključujući Facebook Messenger) kupcima olakšava rješavanje problema.

Međutim, ni Bitdefender se ne može pogriješiti jer pruža bolji forum i podršku 24 sata dnevno. Sve u svemu, to je izvlačenje.

Kolo: Podrška Nema jasnog pobjednika, bodovi za obojicu

Logotip Bitdefender Antivirus
Trend Micro Antivirus + Logotip

6

Završne misli

Bitdefender je uvijek bio težak antivirus za pobijediti. Trend Micro je veliki igrač na tržištu, ali je pao tamo gdje se računa, posebno s mješovitim rezultatima zaštite u nedavnim testovima.

Trend Micro pokazao se konkurentnim u određenim područjima poput cijena, ali Bitdefender je jednostavno ponudio više. Isti trošak, ali uz bolje popuste za nove kupce i puno više mogućnosti, čini Bitdefender očitim pobjednikom ovdje.

Pobjednik: Bitdefender

To ne znači da je Trend Micro loša opcija. Pristupačan je i čini puno ispravnog, posebno s toliko mnogo korisničkih korisničkih podrška, ali Antivirus + vjerojatno vrijedi propustiti. Ako zaista želite pretplatu na Trend Micro, umjesto toga ciljajte na najvišu razinu maksimalne sigurnosti.

Ako želite mudro potrošiti svoj novac, naša je preporuka Bitdefender. Ako tražite nešto malo drugačije, potražite daljnje preporuke u našim antivirusnim pregledima.

Koristite li Trend Micro i ne slažete se s našom usporedbom? Javite nam svoje misli u komentarima. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map