Bitdefender vs Norton Antivirus: Smashing Virusi 2020

Veliki smo obožavatelji Bitdefendera ovdje na Cloudwards.net. Zauzeo je prvo mjesto kada smo pogledali najbolji antivirusni softver na tržištu. U našoj usporedbi Bitdefender i Kaspersky Anti-Virus Bitdefender je upravo pokazao veliko antivirusno ime. U ovom se članku uspoređujemo s Norton Antivirusom, jednim od najstarijih primjera antivirusnog softvera u okolini.

Očekujemo da će i jedno i drugo učiniti dobro, ali vidjet ćemo kako se Norton Antivirus u pet rundi uspoređuje s Bitdefenderom. Prije uspostavljanja našeg pobjednika usporedit ćemo značajke antivirusnih giganta, cjenovne pakete, prilagođenost korisnicima, zaštitu i korisničku podršku..

Prije nego što pročitate ovu usporedbu Bitdefender vs Norton Antivirus, pogledajte našu recenziju Bitdefender Antivirus i našu recenziju Norton Antivirus kako biste dobili cjelovitu sliku svakog softvera.

Postavljanje borbe: Bitdefender protiv Norton Antivirus

Bitdefender je naš najbolji antivirus, dok Norton čini naš najsigurniji uži izbor u antivirusnom softveru. I jedno i drugo bit ćete sigurni, ali ova je usporedba osmišljena kako bi vam pomogla u odlučivanju. Prvo prođimo kroz osnovna pravila.

Kao što je spomenuto, gledamo u pet kategorija, od značajki do korisničke podrške. Svako kolo dobiva pobjednika, a prvi do tri boda osvaja ukupnu usporedbu. 

Predlažemo da pročitate dijelove u cijelosti da biste dobili uvid u naše stavove. U nekim slučajevima, najbolji izbor za vas ovisit će o vašim okolnostima.

1

Značajke

Antivirusna industrija promijenila se otkako su objavljeni Norton Antivirus i Bitdefender. Izazov programerima antivirusnog softvera jest ostati ispred igre, s novim značajkama i metodama za hvatanje i sprečavanje zlonamjernog softvera i drugih cyber kriminala.. 

Pogledajmo koje značajke Bitdefender i Norton Antivirus nude svojim kupcima.

Bitdefender

Nećete dobiti puno od Bitdefendera bez plaćanja njegovog najskupljeg paketa. Srećom, 30-dnevno suđenje trebalo bi vam dati dovoljno vremena da odredite koji je paket najbolji za vas.

Bitdefender-Značajke

Dobit ćete najviše zaštite pomoću Bitdefender Total Securitya. To je ponuda sve u jednom, s pokrivanjem za više uređaja. Bitdefender se svrstava na naš najbolji popis antivirusa za Android, ali također dobro štiti iOS i macOS uređaje.

Svi smo previše upoznati s opasnostima javnog WiFi-a, zato Bitdefender nudi ograničenu uslugu virtualne privatne mreže s ograničenjem od 200 MB dnevno. To nije vrhunsko rješenje, pa ako je VPN ono što tražite, pogledajte umjesto toga ExpressVPN (pročitajte naš ExpressVPN pregled).

Ako se brinete zbog sigurnog pregledavanja, Bitdefender Safepay pruža sigurnu kutiju s pijeskom za vaše osjetljive internetske posjete, poput vašeg mrežnog bankarstva ili kupovine. Bit ćete obaviješteni svaki put kada posjetite stranicu za koju Bitdefender vjeruje da bi vas mogla izložiti riziku ako ne upotrebljavate Safepay. 

Uključen je i upravitelj lozinki koji se integrira u vaš uobičajeni preglednik i Safepay. Ovo je dobra ponuda, ali možda biste trebali pogledati naš popis najboljeg upravitelja zaporki za nešto s više značajki, kao što je LastPass (pročitajte našu LastPass recenziju).

Možete dobiti i ransomware zaštitu sa svim Bitdefender paketima, osim besplatnim, kao i mrežnim vatrozidom. Bitdefender Total Security nudi gotovo previše mogućnosti za spomenuti, od sigurnog uništavanja datoteka do zaštite web kamera.

Sve u svemu, Bitdefender nudi najviše mogućnosti iz izbora na našoj listi antivirusnih pregleda. Može biti teško shvatiti koje su značajke dostupne za određeni paket, ali osim toga, malo se žalimo.

Norton Antivirus

Postoje četiri glavna Norton paketa. Kao i Bitdefender, i neke su osnovne značajke svih njih, ali manje je funkcija na popisu. 

Sjever-Client-sigurnosti

Svaki paket dolazi s čitavim setom zaštite od zlonamjernog softvera, s uključenom obranom od ransomwarea i špijunskog softvera, kao i pohranom u oblaku za sigurnosne kopije. Također dobivate mrežni vatrozid i upravitelj lozinki.

Upravitelj zaporki ne bi podnio sveobuhvatnu ponudu poput Dashlanea (pročitajte našu recenziju Dashlanea), ali to čini posao za slučajnog korisnika.

Pretplatnici Norton 360 paketa dobivaju pristup Norton Secure VPN-u za sigurno pregledavanje (pročitajte naš Norton Secure VPN pregled). Nedostaje mu vrsta VPN značajki koje biste vidjeli u našem najboljem VPN-u za uži izbor sustava Windows, ali ovo je lijepa dodatna oprema. Također dobivate zaštitu web kamera.

Ako želite više značajki, morat ćete nadograditi na jedan od skupljih paketa. Na primjer, dobivate značajke roditeljskog nadzora kako biste zaštitili svoju djecu pomoću alata za praćenje web prometa i preuzimanja aplikacija.

Distribucija značajki po Nortonovim paketima ponderira se prema skupljim onima koje biste mogli očekivati, ali u pretplati Antivirus Plus i 360 Standard dovoljno je da budu korisni.

Prve okrugle misli

Postoji puno sličnosti između Norton Antivirus i Bitdefender. Norton Antivirus nudi puno dodataka za svoje pakete, ali mnogi od njih, poput zaštite VPN-a i LifeLock identiteta, uključuju dodatne programe i složenost.

Kada su u pitanju sigurnosne značajke, Norton Antivirus je osnovniji. Većina značajki, kao što su upravitelj lozinki i zaštita web-kamere, odgovara Bitdefender, koji nudi i dodatne osnovne značajke.

Bitdefender je pobijedio u ovom krugu, ali Norton Antivirus dobro nudi sigurnosne dodatke, poput zaštite identiteta, koji Bitdefender ne.

Runda: Karakteristične točke za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Norton sigurnosni logotip

2

Cijena

Razgovarali smo o ponudi o pretplatničkim planovima. Oba pružatelja antivirusa nude osnovne pakete kako bi se njihovi korisnici prikvačili prije nego što su ih prodali na nešto s više značajki.

Pogledajmo što dobivate za svoj novac uz pretplatu na Norton Antivirus ili Bitdefender.

Bitdefender

Na raspolaganju su četiri paketa putem Bitdefendera, ali morat ćete potrošiti više ako tražite podršku za više uređaja. Dobra vijest je da postoje veliki popusti za nove korisnike.

Najjeftiniji paket, Antivirus Plus, kreće se oko 30 dolara godišnje, a podržava i do tri Windows računala po sniženoj stopi. Bilo koji veći ili manji broj računala znači punu cijenu. To je neobično, ali prihvatljivo ako imate samo nekoliko Windows računala.

Paket srednjeg sloja, Internet Security, također je ograničen na Windows i ima sličan popust na tri uređaja. Dobivate i značajke poput WiFi skenera, roditeljskog nadzora i mrežnog vatrozida.

Korisnici mobilnih i macOS-a morat će uložiti u Total Security, najskuplji paket Bitdefendera. Ipak, Bitdefender je i dalje naš najbolji antivirus za Mac zahvaljujući zaštiti. Snižena stopa dostupna je za Total Security samo na pretplatama na tri uređaja.

Svoju obitelj možete zaštititi i Bitdefender obiteljskim planom koji podržava 15 uređaja. Za razliku od ostalih popusta, 54% popusta odnosi se na svih 15 uređaja na sve godišnje planove, od 54,99 USD za godinu dana do 174,99 USD za tri.

Pretplatnici i obnavljači koji se prvi put mogu nadati imaju nešto pozitivno što će se očekivati ​​iz Bitdefender pretplate. Da biste maksimalno iskoristili podršku za više uređaja, morat ćete platiti potpunu sigurnost ili obiteljski plan, ali Antivirus Plus i internetska sigurnost dobre su proračunske mogućnosti. 

Uz velike popuste možete pretplatiti na bilo koji Bitdefender paket do tri godine. Bez obzira koji paket želite isprobati, prvo biste trebali iskoristiti Bitdefender-ovo 30-dnevno probno razdoblje potpune sigurnosti..

Norton Antivirus

Postoje popusti za početnike Norton Antivirus pretplatnike, ali nisu tako velikodušni kao oni koji nude Bitdefender.

Najosnovniji Norton Antivirus plan, koji se također naziva Antivirus Plus, kreće se oko 60 dolara godišnje. Postoji 20-postotni popust za pretplatnike koji prvi put smanjuju trošak na oko 50 USD. Ali to je paket golih kostiju.

Ograničeni ste na jedno računalo ili Mac sa standardnom zaštitom od zlonamjernog softvera, mrežnim vatrozidom, upraviteljem lozinki i 2 GB pohrane u oblaku. Gotovo 60 USD za zaštitu pojedinačnog uređaja je loša vrijednost u usporedbi s Bitdefenderom ili nekim drugim davateljem usluga, kao što je Avast (pročitajte naš Avast Pro pregled).

Sljedeća dva plana kompanije Norton Antivirus, 360 Standard i 360 Deluxe, imaju više mesa na kostima. S popustom od 49,99 USD i 59,99 USD godišnje, dobivate većinu Nortonovih karakteristika koje biste očekivali, s uključenom zaštitom web kamere i VPN pristupom.

Poput Antivirus Plus, 360 Standard štiti samo jedan uređaj, ali omogućuje vam i zaštitu mobilnog uređaja. Trebat će vam 360 Deluxe ako želite zaštititi više uređaja. Podržava do pet, uključujući računala, Mac i mobilne uređaje. Također povećava pohranu u oblaku do 50 GB.

Jedan od najskupljih planova, Norton 360 sa značajkom LifeLock Select, dodaje zaštitu od krađe identiteta i do 100 GB pohrane sigurnosne kopije u oblaku, zajedno sa svim značajkama koje biste dobili uz 360 Deluxe.

Trebat ćete platiti 299,99 USD godišnje za Norton 360 pomoću LifeLock Unlimited Plus-a za neograničenu podršku i najvišu razinu zaštite od krađe identiteta. Možete dobiti sličnu neograničenu zaštitu uređaja za manje od pola cijene uz Avira Prime (pročitajte našu recenziju Avira).

Promotivne cijene za Norton Antivirus u redu su, ali morat ćete platiti neki od viših nivoa da biste postigli najbolju vrijednost.

Dva okrugla razmišljanja

Ako vam je vrijednost za novac najvažnija, vi ćete odabrati Bitdefender preko Norton Antivirus-a. Obje tvrtke doplaćuju za mobilne uređaje i više uređaja, ali imat ćete pristup dodatnim značajkama za manje novca pomoću Bitdefendera. 

Runda: Cijena za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Norton sigurnosni logotip

3

Korisnički susret

Najbolja vrsta antivirusa je ona koja ne ometa ili usporava vaš uređaj i nije je teško koristiti. Zbog toga pomno proučavamo je li antivirus prilagođen korisnicima.

U ovom ćemo krugu procjenjivati ​​korisnost Bitdefendera i Norton Antivirus-a kako bismo utvrdili koji je najbolji.

Bitdefender 

Instalacija Bitdefendera je bezbolna, s nekoliko koraka i puno objašnjenja na putu. Klijent je čist, jednostavan i učinkovit u objašnjavanju većine njegovih značajki korisnicima. Nadzorna ploča nudi većinu postavki i značajki, od brzih skeniranja do otvaranja Safepay-a, kao “brzih radnji” kojima ćete moći pristupiti.

Ako postoji problem, Bitdefender će vas obavijestiti sa skočnim prozorima i upozorenjima na bočnoj traci. Nudi informacije o tome što trebate učiniti i popravke jednim klikom.

Većina korisnika neće trebati prelaziti s nadzorne ploče za brze akcije, ali možete pristupiti drugim postavkama i značajkama s bočnog izbornika kako biste mikro konfigurirali svoju Bitdefender zaštitu.

Sve u svemu, Bitdefender nudi jednostavnost za povremene korisnike i naprednije postavke za profesionalce. To je jedan od najboljih antivirusnih klijenata koje smo vidjeli i ocjenjuje vrlo korisno.

Norton Antivirus

Norton ni stvari ne čini previše teškim za upotrebu. Instalacija je približno s Bitdefender-om. Lepo je, izvodi većinu akcija za vas, ali morat ćete registrirati račun.

Sjever-Client-Performanse

Klijent čistog izgleda omogućava korisnicima prebacivanje između kartica, s područjima za skeniranje, konfiguraciju, performanse i drugim značajkama poput upravitelja lozinki i sigurnosnih proširenja. Proširenja nisu sjajna – mala su i glomazna, blago rečeno – ali prema defaultu su onemogućena.

Lijep dodir je nadzor upotrebe CPU-a Norton Antivirus na kartici “performanse”. Povijesno gledano, Norton Antivirus viđen je kao svinja resursa, a ova značajka na neki je način otežala tu reputaciju.

Sve u svemu, Norton je jednostavan za upotrebu, jednostavan za instalaciju i nema veliki utjecaj na upotrebu vašeg sustava.

Tri okrugle misli

Norton Antivirus i Bitdefender dvije su od najprepoznatljivijih marki na tržištu. Predugo su vrijeme da ne bi znali da njihovo ciljno tržište očekuje jednostavnost i učinkovitost.

Oba nude to, ali Bitdefender znatno olakšava mikrofoniranje pojedinih značajki. Izvlačenje je u ovom kolu. Među njima nema dovoljno načina da se na bilo koji način nazovemo.

Kolo: Ljubaznost prema korisniku Nema jasnog pobjednika, bodovi za oboje

Logotip Bitdefender Antivirus
Norton sigurnosni logotip

4

Zaštita

Nema smisla instalirati antivirusni softver ako vas on ne može zaštititi. Da bismo bili sigurni da ste dobili najbolju zaštitu, pogledat ćemo koliko dobro funkcioniraju Bitdefender i Norton Antivirus protiv najgorih prijetnji iz triju laboratorija za testiranje.

Bitdefender

Na AV-testu, Bitdefender je u ožujku i travnju 2019. postigao 99,3 posto u testu svoje obrane od zlonamjernog softvera, što je bio neznatan pad od prethodnih rezultata, ali još uvijek dovoljan da zaradi završenih 6 od 6.

Učinkovito, Bitdefender je postigao bolji učinak, s samo 14 posto usporavanja u odnosu na prosječnih 19 posto. Sveukupno, AV-Test dao je Bitdefenderu još jedan savršen rezultat, koji se dobro uklapa u naša očekivanja. Bitdefender nije svinjac.

Došlo je do sličnih rezultata pri testiranju AV-usporedbe. Iako su zabilježena dva lažna pozitivna rezultata između veljače i svibnja 2019., Bitdefender je blokirao 751 prijetnju zbog stope zaštite od 99,9 posto. AV-Comparatives su Bitdefenderu dodijelili i najvišu Advanced + ocjenu za performanse tijekom testiranja u travnju 2019. godine.

Treći laboratorij za testiranje Bitdefendera, MRG Effitas, dao je antivirusnom softveru ocjenu Level 1 Certified u svom Q1 2019 testiranju. Imala je stopostotnu propusnost u testovima punog spektra od uzorka veličine 339, što znači da je uhvatila svaku prijetnju bez lažnih pozitivnih rezultata.

Norton Antivirus

Martovski i travanj 2019. testiranja AV-testa pokazali su identičan učinak od 99,3 posto od prijetnji od zlonamjernog softvera za Norton Antivirus. Također je podudario ocjenu performansi Bitdefendera, ali pokazao se sporiji u testiranju. Iako je rezultat izvedbe opao, zaštita od zlonamjernog softvera bila je blizu savršene.

Norton-AVTest

Ista se slika ne može vidjeti na testiranju zaštite AV-Comparatives od veljače do svibnja 2019. Izvijestila je o značajnoj 21 lažnoj pozitivnosti, ali automatski je blokirala 99,6 posto prijetnji. Količina lažnih pozitivnih rezultata rezultirala je naprednom ocjenom za Norton Antivirus općenito.

U MRG Effitasu, Norton Antivirus (ocijenjen kao Symantec) dobio je odgovarajuću razinu razine 1 u Q1 2019 testovima. Njegovi testovi punog spektra bili su bolji od Bitdefenderovih, sa 100 posto prijetnji automatski su otkrivene i blokirane. U svakoj kategoriji testiranja Norton Antivirus je postigao 100 posto.

Četvrte četvrte misli

Između ova dva antivirusna pogona nema puno Broj lažnih pozitivnih rezultata koje je AV-usporedba zabilježila za Norton Antivirus zabrinjava, ali čini se da je to više izvan norme nego norme.

Međutim, s podudaranjem ili nešto nižim rezultatima za Norton Antivirus, Bitdefender ga šalje u post. Rečeno je, usko je brijanje. Koji god antivirus odaberete, bit ćete dobro zaštićeni.

Runda: Točka zaštite za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Norton sigurnosni logotip

5

podrška

Ako se suočite s prijetnjom zlonamjernog softvera koju ne možete riješiti, očekuje se da ćete ponovo pasti na stručni savjet koji vam je dostavljen. U tom ćemo cilju testirati podršku koju ćete u ovom krugu dobiti od Bitdefendera ili Norton Antivirus-a.

Bitdefender

Bitdefender ima svaki kontakt put koji želimo vidjeti. Ako više volite razgovarati preko svojih problema, možete razgovarati s korisničkom podrškom na telefon u 16 zemalja. 

Tu su i live chat, e-pošta, forum i baza znanja koja sadrži upute i pitanja kako za upotrebu. Na forumu su aktivni agenti za tehničku podršku Bitdefender i klijenti koji sudjeluju.

Odgovore možete očekivati ​​brzo, često u roku od nekoliko sati. Postovi na forumu odvojeni su proizvodom i dostupni su na različitim jezicima. Bitdefenderova podrška dostupna je i 24/7 za klijente.

Norton Antivirus

Symantec, koji posjeduje Norton Antivirus, nudi podršku za telefon i chat uživo, a poput Bitdefendera nudi i forum za podršku, video upute za upotrebu i bazu znanja.

Sjever-site-Podrška

Norton Antivirus baza znanja dobro je organizirana i podijeljena je u kategorije za različite proizvode. Možete potražiti određene probleme ili pitanja, a ako ne možete pronaći ono što tražite, s dna svake stranice možete se pomicati na druge načine pomoći..

Članci su detaljni, s jednostavnim koracima za popravljanje problema ili izvršavanjem radnji, poput sigurnosne kopije datoteka ili promjene pretplate.

Forum nije najlakši za kretanje, ali je opskrbljen dugom arhivom postova koje možete pretraživati ​​ako vam baza znanja ne nudi mnogo. Ako to ne bude, Nortonova 24/7 telefonska podrška i podrška u chatu trebali bi biti vaš prvi priključni poziv.

Pet okruglih misli

Korisnička podrška Bitdefender i Norton Antivirus izvrsna je. Oboje nude brojne mogućnosti podrške.

Bitdefender ipak ima mnogo čistiju i jednostavniju web stranicu, ali i zbog toga pobjeđuje. Forum je moderniji i lakši za pretraživanje, a baza znanja temeljita je i jasna.

Kolo: Točka podrške za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Norton sigurnosni logotip

6

Završne misli

Postoji puno sličnosti između Bitdefender i Norton Antivirus, ali iz naše usporedbe jasno je da je Bitdefender najbolji izbor za potrošače.

Pobjednik: Bitdefender

To ne znači da s Norton Antivirusom nešto posebno nije u redu. Ima dug rodovnik u antivirusnom svijetu, a kako pokazuju i rezultati zaštite, dobar je posao zaštite vašeg kompleta. 

Međutim, u vrijednosti, Bitdefender nudi više novca za vaš dolar. Dobivate više mogućnosti za jeftiniju cijenu. Ako želite pogledati neke druge naše usporedbe, posjetite našu antivirusnu arhivu.

Želite li odabrati Bitdefender preko Norton Antivirus ili napraviti neki drugi izbor? Ostavite nam svoje misli u komentarima ispod. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me