Bitdefender vs Malwarebytes: Head to Head 2020. godine

Bitdefender i Malwarebytes dva su najpoznatija proizvoda na antivirusnom tržištu. Oboje imaju širok raspon značajki i konkurentne cijene, te ulažu u svoja istraživanja, zbog čega se njihovi proizvodi toliko cijene. Imaju svoje razlike, pogotovo u tome koliko će dobro zaštititi vaše računalo.

U ovoj usporedbi Bitdefender vs Malwarebytes usporedit ćemo i usporediti Bitdefender i Malwarebytes kako bismo vam pomogli da odlučite koja je bolja opcija. Bitdefender je obrisao pod s Avastom u našoj Bitdefender nasuprot Avast, pa ćemo vidjeti može li to isto i Malwarebytes.

Procijenit ćemo kako se proizvodi podudaraju u pet rundi. Ako želite više detalja o bilo kojem od njih, pogledajte našu recenziju Bitdefender Antivirus ili našu recenziju antivirusnog programa Malwarebytes..

Postavljanje borbe: Bitdefender protiv Malwarebytesa

Usporedit ćemo Bitdefender i Malwarebytes u nekoliko rundi kako bismo vam pomogli da prosudite koji je bolji. Oni će se detaljno upoznati sa značajkama, cijenama, prilagođenošću korisnicima, zaštitom i podrškom, što je isti kriterij koji koristimo u našem najboljem pregledu antivirusnog softvera. Pružatelj koji prođe najviše rundi bit će pobjednik.

Kao što pokazuje naša usporedba Bitdefender i Kaspersky, čak i kad postoji pobjednik, slika nije uvijek tako jasna. Preporučujemo da pročitate svaki odjeljak, a ne samo da pogledate pobjednike, jer su neki krugovi za vas možda važniji od ostalih, poput cijena ili značajki.

1

Značajke

Kada govorimo o značajkama, prošli su dani kada je antivirusni softver skenirao vaše datoteke samo zbog zlonamjernog softvera. Zaštita od zlonamjernog softvera i dalje je u središtu Bitdefendera i Malwarebytesa, ali također ćemo razmotriti dodatne značajke koje nude.

Bitdefender

Osnovni planovi Bitdefendera uključuju sjajne značajke kao što su zaštita od ransomwarea, proširenje anti-tracker-a i uništavanje datoteka. Nažalost, u tim planovima nedostaju i dodatne sigurnosne značajke, poput vatrozida.

Bitdefender-zaštita-Značajke

Ako potražite paket Total Security, popis značajki postaje znatno duži. Uključuje zaštitu web kamera, enkripciju datoteka, roditeljski nadzor i dvosmjerni vatrozid.

Uz svaki plan postoji i VPN klijent, ali je ograničeno na 200 MB korištenja dnevno. Možete nadograditi na neograničeni plan, ali postoje bolje mogućnosti za vaš novac ako je VPN ono što tražite. Sviđa nam se ExpressVPN (pročitajte našu recenziju ExpressVPN).

Uz to, tu je i Safepay, koji je siguran preglednik namijenjen mrežnom bankarstvu i kupovini. Kada otvorite web stranicu koja podržava mrežna plaćanja u vašem pregledniku, Bitdefender će vas zatražiti da pokrenete Safepay. Uključuje virtualnu tipkovnicu osmišljenu za zaustavljanje hakera u snimanju vaših detalja pomoću zapisnika.

Na svim Bitdefender proizvodima uključen je i upravitelj zaporki, osim verzije macOS-a. Može pohraniti osjetljive podatke, kao što su lozinke i podaci o kreditnoj kartici, i automatski ispuniti kad vam zatreba. To je korisna značajka, ali pronaći ćete bolju podršku naših najboljih upravitelja lozinki, poput Dashlanea (pročitajte našu recenziju Dashlanea).

Ako se odlučite za skuplje planove, Bitdefender nudi mnogo sjajnih značajki za formiranje sveobuhvatnog sigurnosnog paketa za vaše računalo. U donjem kraju iznenadit će vas dodatne značajke, ali postoje sjajni propusti, poput zaštite za vaše mobilne uređaje.

Malwarebytes

Ako tražite proizvod nabijen dodatnim značajkama, Malwarebytes ne postoji. Usluga ne uključuje puno značajki koje Bitdefender ima.

Ne postoji upravitelj lozinki, roditeljski nadzor i uništavanje datoteka. Također ne nudi VPN ili zaštitu web kamere, tako da nećete biti zaštićeni od skrivenih, znatiželjnih očiju. Ako se odlučite za malwarebytes, morat ćete pročitati naš vodič o tome kako osigurati svoju web kameru.

Malwarebytes-postavke

U izborniku postavki nalaze se dodatne značajke. Uz malo pretraživanja, možete pronaći mogućnost uključivanja zaštite od zlonamjernog softvera. Naši savjeti za zaštitu od ransomwarea mogli bi vam dobro doći.

Malwarebytes s lakoćom postupa s potencijalno neželjenim programima i u području postavki možete postaviti željeni odgovor, kao što je automatsko brisanje. To je sjajan način da se, primjerice, spriječi instaliranje neželjenih alatnih traka.

Zaštitne značajke od malwarebytesa očekivale biste od visokokvalitetnog antivirusnog paketa, ali razočaravajuće je što nedostaje dodatne značajke.

Prve okrugle misli

Kada su u pitanju značajke, tu je samo jedan pobjednik. Čak i jeftiniji Bitdefenderovi planovi uključuju više značajki nego Malwarebytes. Ako vas ne zanimaju ništa osim osnovnih zaštitnih značajki, malwarebytes može biti dovoljan. Za većinu, ipak, ovo kolo je bitna pobjeda Bitdefendera.

Runda: Karakteristične točke za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Malwarebytes Antivirus Logo

2

Cijena

Usporedba cijena antivirusnih proizvoda predstavlja izazov. Mnogi nude nekoliko planova plaćanja, kao i mogućnosti za više uređaja, tako da je teško utvrditi vrijedi li neki proizvod trošak. Pogledati ćemo planove koje Malwarebytes i Bitdefender nude kako bismo vidjeli koji je vrhunac.

Bitdefender

Bitdefender nudi sjajne promocije, ali popusti se primjenjuju samo na vašu prvu uplatu. Možete odabrati duži termin za uživanje niže stope godišnje do tri godine.

Bitdefender Antivirus Plus najmanje je skuplji plan, ali kao posljedica sadrži najmanje značajki. Bitdefender Internet Security sljedeći je paket, a za razliku od Bitdefender Antivirus Plus, uključuje zaštitu web kamera i vatrozid.

Sve veći popis Bitdefender paketa je Bitdefender Total Security. Nudi zaštitu do pet uređaja i jedina je opcija koja uključuje podršku za iOS i Android, uz Windows i macOS. U stvari, pobijedio je u našem glasanju kao najbolji antivirus za Mac.

Na vrhu hrpe nalazi se Bitdefender Premium Security, koji nudi sve značajke Bitdefender Total Security-a, ali uključuje prioritetnu podršku, neograničen VPN promet i podršku za 10 uređaja.

Trenutna snižena ponuda štiti do tri uređaja. Postoji mogućnost da pokrijete samo jedan, ali na taj cjenovni plan nema popusta. Prve godine platit ćete više za zaštitu jednog uređaja nego što biste zaštitili do pet na Bitdefender Total Security planu.

Ukratko, što više uređaja pokrivate, više ćete platiti privilegiju.

Ako iskoristite promotivne cijene, cijene za Bitdefender su dobre, u rasponu od 29,99 USD godišnje za Bitdefender Antivirus Plus do 89,99 USD godišnje za Bitdefender Premium Security.

Povećavanje značajki između svake razine čini Bitdefender pretplatu vrijednom ako možete priuštiti razliku. Ako želite isprobati Bitdefender Total Security ili Bitdefender Premium Security, možete iskoristiti i besplatno 30-dnevno suđenje..

Malwarebytes

Postoje dvije glavne mogućnosti za potencijalne korisnike Malwarebytes-a za osobnu upotrebu. Malwarebytes Premium obuhvaća samo jedan uređaj, dok Malwarebytes Premium for Home omogućuje pokrivanje do 10 uređaja. Cijene se povećavaju sa svakim dodatnim uređajem, slično kao i kod ESET NOD32 (pročitajte našu recenziju ESET NOD32).

Oba plana rade s Windowsima, macOS-om, Androidom i Chrome OS-om. Ako želite pokriti iOS uređaj, morat ćete preuzeti aplikaciju Malwarebytes i plaćati dodatnih 1,49 USD mjesečno.

Malwarebytes for Teams može pokriti do 20 uređaja sa samostalnim instalacijama, što je dobra opcija za male tvrtke. Za veće organizacije Malwarebytes Endpoint Protection for Business upravljano je rješenje temeljeno na oblaku koje će zaštititi onoliko uređaja koliko si možete priuštiti.

Poslovni planovi uključuju napredne opcije kao što su ublažavanje iskorištavanja kako bi se zaštitili od nepakiranog softvera, analiza korisnog opterećenja radi provjere nepriznatog zlonamjernog softvera i ublažavanje ransomwarea kako bi se spriječilo šifriranje vaših datoteka bez vašeg dopuštenja. Možete dodati i premium korisničku podršku zahvaljujući Malwarebytes Endpoint Protection i Response.

Malwarebytes nadogradnja-Opcije

Ako želite pokriti samo jedan uređaj, Malwarebytes Premium počinje atraktivnom cijenom od 39,99 USD godišnje. Dodavanje uređaja povećava cijenu 10 USD godišnje po uređaju, ali to je još uvijek konkurentan plan. Postoji i besplatno 14-dnevno probno razdoblje koje vam daje priliku da isprobate značajke prije kupnje.

Dva okrugla razmišljanja

Malwarebytes Premium i Bitdefender Internet Security su slične cijene. Ključna razlika je što Malwarebytes Premium pokriva samo jedan uređaj. Bitdefender Internet Security pokriva do tri uređaja za istu cijenu. Bitdefender Premium Security podržava do 10.

Ako imate samo jedan uređaj koji želite pokriti, malo je moguće razlikovati dvije mogućnosti u odnosu na cijenu. Iz tog razloga, ovaj krug ćemo nazvati izvlačenjem.

Kolo: Cijena Bez jasnog pobjednika, bodovi za obje

Logotip Bitdefender Antivirus
Malwarebytes Antivirus Logo

3

Korisnički susret

Ne biste trebali primijetiti svoj antivirus nakon instaliranja i postavljanja, osim kada postoji problem. Koliko je jednostavan postupak instalacije uvelike se razlikuje od proizvoda do proizvoda, a neki davatelji usluga, poput Nortona, traže vašu punu pažnju (pročitajte naš Norton Security pregled).

Proučit ćemo bliži pogled na iskustva koja ćete imati pri instaliranju i korištenju Bitdefender-a i Malwarebytes-a..

Bitdefender

Instaliranje Bitdefendera nije brz posao. Težina prenosa iznosi gotovo pola gigabajta i trajalo nam je više od 10 minuta. Jednom kada to nije bilo moguće, ostatak iskustva je bio izvrstan.

Sučelje je jedno od najboljih što smo vidjeli. Većina glavnog zaslona zauzima prilagodljive pločice poznate kao “brze akcije”. Dobijate pet utora koji nude prečace do funkcija koje najviše koristite. Na nadzornoj ploči možete odabrati gotovo bilo koju značajku, uključujući stvari poput VPN-a, uređaja za uništavanje datoteka, pretraživanja sustava i alata za čišćenje diska..

Bitdefender-klijent

Lijevo od zaslona su izbornici. Opcijama možete pristupiti pod naslovima “zaštita”, “uslužni programi” i “privatnost”. Postoje i manji izbornici prema dnu sučelja, uključujući “postavke”.

U izborniku “Postavke” možete postaviti različite profile na temelju vašeg računala. Na primjer, “filmski” profil zaustavlja prekide dok gledate medijski sadržaj. Profil “rada” onemogućuje skočne prozore i pauzira zakazane pretrage.

Unatoč dugotrajnom postupku instaliranja, Bitdefender je jedan od najpovoljnijih korisnika antivirusnih proizvoda koji smo koristili. Pametna nadzorna ploča znači da ćete uz podešavanje sva vaša omiljena obilježja imati samo jedan klik.

Malwarebytes

Instalacija malwarebytesa je brza i jednostavna. To vas vodi kroz postupak, tako da ćete se malo pokrenuti.

Ipak, nadzorna ploča nije baš čista kao Bitdefender. Izbornici bočne trake podijeljeni su u zasebne jezičke, tako da pronalazak željene postavke može potrajati malo. Također nema načina da najčešće postavljate postavke na nadzornu ploču.

Malwarebytes-ploča

Lako je propasti zečje rupe izbornika i naći se u detaljnim postavkama koje čak i tehničke korisnike mogu smatrati zbunjujućim. Razina kontrole ipak je impresivna i svidjet će se korisnicima energije.

Skeniranje je jednostavno i munjevito. Početna pretraga u našim testovima trajala je manje od četiri minute, iako je radila sa 100-postotnom CPU-om. Dobra vijest je da ako imate i druge procese, Malwarebytes su spremni dijeliti.

Čisti broj opcija koje možete popraviti pomoću Malwarebytes-a za neke je možda neodoljiv. To takođe čini pronalazak značajki koje želite izazov. Ako znate što radite, puno će se reći za visoku razinu kontrole.

Tri okrugle misli

Malwarebytes ima čvrsto sučelje i lako se instalira. U odnosu na neki drugi antivirusni proizvod, ovo bi moglo potrajati.

U skladu s tim, Bitdefender ima jedno od najprikladnijih korisničkih sučelja koje smo vidjeli, a možemo ga označiti samo po prilično dugotrajnom postupku instalacije. Ugradite ovaj jedan kao još jednu pobjedu za Bitdefender.

Kolo: Točka pristupačnosti za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Malwarebytes Antivirus Logo

4

Zaštita

Vaš antivirus može imati obilje sjajnih značajki, ali njegova će zaštita živjeti ili umrijeti. U ovom ćemo krugu usporediti rezultate triju neovisnih laboratorija kako bismo vidjeli kako vas Malwarebytes i Bitdefender štite.

Bitdefender

Bitdefender je jedan od najcjenjenijih antivirusnih proizvoda na tržištu. Iz godine u godinu dobiva skoro savršene rezultate od laboratorija za testiranje koje provjeravamo. Mada, ponekad izgubi ocjene performansi, posebno na manje moćnom hardveru.

U izvješću AV-testa od ožujka do travnja 2019. Bitdefender je dobio zaštitnu ocjenu 6 od 6. Nudio je 100-postotnu zaštitu od napada nula dnevnih zlonamjernih softvera, što je ispred prosječnog rezultata u industriji od 99,3 posto. Također je otkrila 100 posto rasprostranjenog i rasprostranjenog zlonamjernog softvera otkrivenog u četiri tjedna koja su dovela do ispitivanja.

Bitdefender-site-blokiranih

Trčanje Bitdefendera utjecalo je na brzinu računala, prema AV-testu. Bilo je 19 posto usporavanja pokretanja web stranica u usporedbi s prosječnom industrijskom ocjenom od 14 posto. Međutim, pokretanje softvera bilo je samo djelić sporije od prosjeka u industriji.

U testovima AV-Comparatives od veljače do ožujka 2019. godine, Bitdefender je imao stopostotnu zaštitu i vratio je samo jednu lažnu pozitivu. Za usporedbu, F-Secure Antivirus imao je 14 lažnih pozitivnih rezultata (čitajte našu recenziju F-Secure Antivirus za cijeli pregled).

MRG Effitas dodijelio je Bitdefender Level 1 certifikat u svojoj analizi Q1 2019 kompletnog spektra. To znači da su 100 posto prijetnje zlonamjernim softverom otkrivene pri prvom izlaganju ili iz poznatih obrazaca ponašanja. To je bilo superiornije od nekih poznatih antivirusnih marki, uključujući McAfee i Avast (pročitajte naš Avast Pro pregled). Bitdefender je također vratio nula lažnih pozitivnih rezultata.

Malwarebytes

U izvješću AV-testa od ožujka do travnja 2019. godine, Malwarebytes je za zaštitu dobio 5,5 od 6. U travnju je ponudila zaštitu protiv 100 posto nula dnevnih napada zlonamjernog softvera, ali u ožujku je uspjela samo 99,2 posto. To je ispod prosjeka od 99,3 posto u industriji.

I u ožujku i u travnju malwarebytes je otkrio samo 99,5 posto rasprostranjenog i rasprostranjenog zlonamjernog softvera otkrivenog u četiri tjedna prije ispitivanja. S prosjekom u industriji od gotovo 100 posto, to nije sjajan rezultat.

Malwarebytes-site-blokiranih

Postignuo je bolji učinak s 10-postotnim usporavanjem prilikom pokretanja web stranica, što je iznad prosjeka u industriji. Pokretanje softvera ipak nije bilo sjajno ni sa 22 posto sporije, što je više nego dvostruko od prosjeka u industriji.

Ni AV-Comparatives ni MRG Effitas nisu imali nedavne rezultate za Malwarebytes. U skladu s tim, MRG Effitas nije uspio Malwarebytes u svojoj analizi cjelokupnog spektra za 1. kvartal.

Četvrte četvrte misli

Bitdefender se još jednom pokazao kao jedna od najučinkovitijih opcija kada je u pitanju zaštita i certificiran kao “vrhunski proizvod” od strane AV-testa. Rezultati njegove učinkovitosti bili su ispod prosjeka u industriji, ali ne mnogo.

Malwarebytes nije učinio loše, ali ne nudi potpunu zaštitu od napada zlonamjernog softvera i nije tako temeljito testiran od strane istraživača kao Bitdefender. U našem glavom Bitdefender je čisti pobjednik.

Runda: Točka zaštite za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Malwarebytes Antivirus Logo

5

podrška

Ako antivirusni softver pođe po zlu, možete ostati nezaštićeni, tako da je brza i učinkovita podrška od vitalnog značaja. U našem posljednjem krugu usporedit ćemo razine podrške koje Bitdefender i Malwarebytes nude kupcima.

Bitdefender

Kada je u pitanju korisnička podrška, Bitdefender to ima sve. Možete se obratiti korisničkoj podršci Bitdefender putem live chat-a, telefonske podrške i e-pošte. Tu su i baza znanja, forum zajednice i korisni video sadržaj. Članci pomoći sortirani su po temama kako bi vam pomogli u pronalaženju uobičajenih zadataka i značajki.

Bitdefender-site-Podrška

Forum je uspješan i aktivan. Brzo pregledavanje pokazalo je da na nova pitanja obično odgovara član tehničke podrške u roku od dan ili dva. Također je dobro odvojeno, prikazuje vam samo postove koji se odnose na vaše određene proizvode. Forumi su dostupni i na više jezika.

Chat i podrška putem telefona dostupni su svakodnevno, s namjenskim telefonskim linijama u 16 zemalja na različitim jezicima. Za sve ostale, postoji svjetska podrška 24 sata na engleskom jeziku.

Malwarebytes

Malwarebytes nudi live chat, ali radi samo od 13:00 do 17:00. PST. Kada smo pokušali kontaktirati agenta putem live chat-a, bilo je duže vrijeme čekanja više od 10 minuta. Nismo mogli pronaći ni opciju za telefonsku podršku. Umjesto toga, od nas se tražilo da ispunimo kartu za podršku.

Malwarebytes-site-Podrška

Novi postovi na forumu primaju generički automatski automatizirani odgovor, što nije korisno. Odgovori zajednice korisni su i daju odgovore na većinu pitanja, ali obično traju nekoliko dana.

Postoje i videozapisi s uputama i upute za najčešće zadatke, poput instalacije i aktiviranja. Oni su dobro napravljeni i lako ih je pratiti, ali postoji ograničen broj njih, tako da vam neće biti od velike pomoći ako imate složeniji problem.

Pet okruglih misli

Bitdefender ima izvrsnu podršku, s mnogim kontaktnim opcijama koje rade 24/7 na nekoliko jezika. Zajednica je dobro vođena i prepuna korisnih informacija.

Malwarebytes je, tvrtke, mnogo teže pribaviti. Razgovor uživo dostupan je samo u određeno vrijeme, a ako želite razgovarati s ljudskim bićem, imat ćete snage. Forum je dobar i upute su lijep dodir, ali opet, Bitdefender se odmakao kao čisti pobjednik.

Kolo: Točka podrške za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Malwarebytes Antivirus Logo

6

Završne misli

Bitdefender je izbacio malwarebytes iz vode za sve kategorije osim cijene. Čak je i u toj kategoriji Bitdefender obuhvatio više uređaja po sličnim cjenovnim točkama.

Malwarebytes je iznevjeren činjenicom da ne nudi istu razinu zaštite kao Bitdefender i nedostaje značajke, ali jednostavno je instaliranje i jednostavan za korištenje. Nije grozno, ali u ovom slučaju, bilo je protiv mnogo jačeg protivnika.

Bitdefender je također bio jasan pobjednik i u ostalim našim usporedbama. Naša je najbolja preporuka za antivirusni softver jer nudi odličnu zaštitu i najbolje sučelje koje smo vidjeli u antivirusnom proizvodu..

Ako želite pogledati konkurenciju Malwarebytesa i Bitdefendera, pročitajte naše ostale antivirusne recenzije.

Pobjednik: Bitdefender

Slažete li se s našim pobjednikom? Koji je vaš antivirus izbora? Ostavite nam komentar u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map