Bitdefender – Sophos Home: Virusna antivirusna bitka 2020. godine

Važno je ulagati u najbolji antivirusni softver na tržištu. Bitdefender je na vrhu naše preporuke po dubini značajki i zaštite koju nudi. Sophos ima svog konkurenta u Bitdefenderu, Sophos Home, o čemu smo u prošlosti imali različita mišljenja.


Stavit ćemo ova dva antivirusa na test, pregledom upoređivanja Sophos Home vs. Bitdefender. Ne možemo pokriti sve, pogledajte naš odvojeni pregled Bitdefender-a i Sophos Home pregled da biste dobili cjelovitu sliku o oba.

Postavljanje borbe: Sophos protiv Bitdefender

Da bismo bili sigurni da dobijate vrijednost za svoj novac, mi ćemo testirati Bitdefender i Sophos Home u pet rundi.

Naša će usporedba obuhvatiti značajke, cijene, prilagođenost korisnicima, zaštitu i korisničku uslugu. Proglasit ćemo pobjednika za svaki krug i tu uslugu nagraditi bodom. Također ćemo objasniti svoje obrazloženje u kratkom pregledu nakon svakog odjeljka.

Ukupni prvak prvi će dostići tri ili više bodova, a na kraju ćemo brzo sažeti svoje posljednje misli. Koristit ćemo našu najbolju prosudbu, u kombinaciji s dokazima, za donošenje naše odluke, ali ako se ne slažete, na kraju ostavite komentar.

1

Značajke

Dobrom antivirusu postoji više nego što vas štiti od virusa. Novije, štetnije prijetnje poput ransomwarea mogu vas dovesti u opasnost, a trebate vjerovati da vaš antivirus ima ispravne značajke za zaštitu od najgorih.

Da bismo vam pomogli u rješavanju marketinškog govora, usporedit ćemo značajke koje nude Bitdefender i Sophos Home.

Bitdefender

Iako vam Bitdefender omogućuje plaćanje određenih značajki, većina ih je standardna u njegovim proizvodnim planovima. Neki su antivirusni programi „samo“ antivirusni programi, ali Bitdefender pokušava biti širi sigurnosni paket za vaše uređaje..

Čak i njegov donji plan, Antivirus Plus uključuje više od tipičnog antivirusa, posebno ako ga usporedite s drugim “osnovnim” antivirusnim opcijama, poput Trend Micro Antivirus + (pogledajte našu Trend Micro Antivirus pregled).

Bitdefender-Značajke

Zaštita od zlonamjernog softvera i dalje je središnja faza, s višeslojnom zaštitom uključenom u sve pakete. Zanemarujući žargon, zaštita koju nudi Bitdefender je visokokvalitetna, o čemu ćemo govoriti više kasnije.

Uključeni su i alati za web filtriranje i mrežni skener – oba dizajnirana za blokiranje prijetnji izvan vaše mreže – zajedno sa softverom za skeniranje ranjivosti. Mrežni vatrozid dodaje ovu obranu za korisnike Bitdefender Internet Security-a i Total Security-a.

Jedna od vrlo cijenjenih značajki Bitdefendera je njezin izolirani web preglednik, Bitdefender Safepay, koji vam pomaže da ostanete sigurni na webu. Omogućit će vam da se sigurno prijavite na svoje omiljene web stranice za kupovinu i platite bez presretanja osjetljivih podataka zahvaljujući zaslonskoj tipkovnici.

Sigdena VPN usluga Bitdefendera uključena je u Safepay kako bi vas zaštitio na otvorenim WiFi mrežama. Dolazi s ograničenjem od 200 MB dnevno, tako da iako ćete moći kriptirati osnovno web pregledavanje, nećete moći pretjerivati ​​s stvarima.

Najbolji davatelji VPN-a dolaze bez ograničenja podataka i puno više izbora, pa biste umjesto toga možda htjeli koristiti Bitdefender s VPN uslugom poput ExpressVPN-a (pogledajte našu ExpressVPN recenziju).

Da biste još poboljšali svoju zaštitu na webu, Bitdefender uključuje upravitelj lozinki i dodatke za web filtriranje. Upravitelj zaporki nije Dashlane zamjena, ali dobro je započeti s tim (pogledajte našu preglednu stranicu Dashlane).

Protuprovalna zaštita, praćenje i špijuniranje (uz blokiranje web kamere i mikrofona), zajedno sa zaštitom datoteka, pomažu vam da vas dodatno pokriju. Popis značajki Bitdefendera je opsežan jer pokušava izrezbarati sliku kao jedinu zaštitu koja bi vam mogla zatrebati.

Kuća Sophos

Kupci Sophos Home dobivaju puno, čak i da ne moraju platiti ni jedan dolar. Uz antivirusnu zaštitu, Sophosov besplatni plan uključuje praćenje weba i roditeljsku kontrolu, što ga čini primamljivim izborom za roditelje.

Sophos-Home-Značajke

Također posuđuje značajke iz svoje poslovne linije s alatima za daljinsko upravljanje kako bi vam pomoglo da pratite sigurnost i zaštitu više uređaja. To se nudi uz očekivanje da ćete nadograditi za još značajki nakon što se uselite.

S tim na umu, najbolje su značajke za plaćanje klijentima. Sophos je druga zaštitarska tvrtka koja vjeruje da je prevencija najbolja zaštita, a nudi zaštitu koja štiti vaš uređaj od videonadzora ili blokade klađenja. 

Prikazani su USB uređaji, za svaki uređaj potrebno je izričito odobrenje korisnika prije nego što pristupi vašem računalu. Ovo se, opet, čini kao još jedan crossover iz Sophosovog fokusa na zaštitu poslovanja, jer očekujemo da vjerujete većini vlastitih USB uređaja, ali ne žalimo se.

Bitdefender ima Safepay, ali nema izoliranog preglednika Sophosa. No postoji “bankarska zaštita” koja promatra i blokira sumnjive zlonamjerne programe dok radite na mreži putem Interneta. Ne razlikuje li se to od standardne zaštite Sophos Home-a.

Međutim, uključeno je web filtriranje koje bi trebalo spriječiti pristup bilo kakvim sumnjivim krađi identiteta ili drugim kompromitiranim web lokacijama. To bi trebalo pomoći poboljšanju vaše mrežne sigurnosti.

Jedno veliko područje zaštite koje Sophos želi promovirati je njegova ransomware zaštita. To će nadzirati i zaustaviti sumnjivi pristup vašim najvažnijim datotekama i mapama, vraćajući ih ako dođe do oštećenja.

Prve okrugle misli

Dodatne značajke znače dodatnu zaštitu, a Bitdefender je u tom pogledu znatno ispred mnogih svojih konkurenata. Sophos Home teško se natječe, ali mnoge su njegove značajke prilično standardne. 

O Sophosu se ne ističe ništa, dok Bitdefender ima obilje, od izoliranog pregledavanja do zaštite od krađe, čime je Bitdefender pobjednik ovog kruga.

Runda: Karakteristične točke za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Početna stranica Sophos logotip

2

Cijena

Ako se ne odlučite za jednu od najboljih besplatnih opcija antivirusnog softvera trenutno na tržištu, morat ćete platiti. Ulaganje u antivirus pruža vam bolju zaštitu, ali ako nije vrijednost za novac, nema smisla plaćati.

Da bismo vam pomogli da odlučite jesu li Bitdefender i Sophos Home pristupačne opcije, pogledat ćemo cjenovne planove za oba antivirusa..

Bitdefender

Novim kupcima Bitdefender pruža uslugu zahvaljujući brojnim značajnim popustima. Na četiri plan proizvoda Bitdefendera dostupni su popusti do 50 posto.

Svaki od četiri plana Bitdefender ima različite cijene, a klijent može promijeniti duljinu pokrivanja s jedne na tri godine ili prema broju uređaja.

Najjeftiniji plan, Antivirus Plus, ujedno je i plan s najmanje uključenih značajki. Dolazi, kao što očekujete, s osnovnom Bitdefender zaštitom od zlonamjernog softvera, ali dodani su dodatni bonusi poput vatrozida za blokiranje cyber napada.

Antivirus Plus namijenjen je osobnim računalima sa sustavom Windows, ali ako ste kod kuće vezani za Microsoft, možete promijeniti svoju pokrivenost planovima koji mogu obuhvatiti jedan do 10 uređaja.

Većina će korisnika htjeti preskočiti Antivirus Plus i krenuti ravno na Bitdefender Internet Security, što uključuje većinu Bitdefender-ovih značajki. Kao i Antivirus Plus, također je samo Windows, ali košta samo oko 5 USD po sniženoj stopi, u usporedbi s jeftinijom alternativom.

Internet Security dolazi s fokusom na zaštitu privatnosti, s blokiranjem web kamera i mikrofona, enkripcijom datoteka i roditeljskim blokovima za zaštitu mladih obitelji. Iako je opcija s tri uređaja jedini plan s popustom, možete zaštititi jedan, pet i 10 uređaja.

Za dodatnih 10 USD godišnje, dobit ćete mobilnu zaštitu koju smo preporučili kao jedan od najboljih antivirusa za Android s Bitdefender Total Securityom koji pokriva pet ili 10 uređaja. Uz to ćete dobiti zaštitu protiv krađe, pored alata za ubrzavanje računala, kao i Mac zaštitu.

Ako imate veliku obitelj, morat ćete pogledati Bitdefender Porodični paket. Dostupan je s pokrićem za 15 uređaja, kao i svim zaštitima koje nudi Total Security, za 60 USD po sniženoj stopi.

Kuća Sophos

U usporedbi s Bitdefenderom, Sophosovi su planovi lako razumljivi. Podijeljeni su u dvije kategorije: besplatno i plaćeno.

Značajke za Mac i Windows korisnike su različite, ali planovi cijena su isti. Besplatni plan nudi otkrivanje zlonamjernog softvera i AI prijetnji, daljinsko upravljanje i filtriranje weba kako bi se blokirale štetne web stranice.

Uz besplatni plan dopušteno vam je osiguranje i povezivanje tri uređaja (Mac ili Windows) s vašim računom. Besplatni kupci također dobijaju besplatno probno razdoblje od Sophos Home Premium-a na 30 dana, što se po isteku prebacuje na besplatni plan.

Sophos Home Premium košta 50 dolara godišnje, a pokriva 10 uređaja. Skromne značajke uključene u besplatni plan nadograđuju se, uz dodatno blokiranje zlonamjernog softvera i šifriranje pogona za blokiranje ransomwarea, kao i pojačana web zaštita za blokiranje krađe identiteta i drugih opasnih web stranica.

Sophos Home Premium također nudi mogućnosti blokiranja privatnosti kako biste zaštitili svoju web kameru, zaslon i tipkovnicu od prijave. Premium također dolazi s korisničkom podrškom tijekom radnog vremena radnim danom.

Dva okrugla razmišljanja

Planovi cijena Bitdefendera otprilike su prosječni za tržište, ali izdašni popusti za nove kupce čine ga mnogo konkurentnijim, pogotovo s toliko mnogo mogućnosti.

Jednostavna naknada u iznosu od 50 USD Sophos Home ne može se zanemariti. Iako ima manje značajki, plan cijena teško je zanemariti. Sa toliko prednosti na obje strane, ovaj krug je izvlačenje.

Kolo: Cijena Bez jasnog pobjednika, bodovi za obje

Logotip Bitdefender Antivirus
Početna stranica Sophos logotip

3

Korisnički susret

Uz toliko mnogo mogućnosti i mogućnosti s kojima se bave, najbolji su antivirusi oni koji se jednostavno koriste i za profesionalce i za početnike.

Jednostavnost za korisnika je presudna i zato gledamo koliko su jednostavni za instaliranje i upotrebu Bitdefender i Sophos Home..

Bitdefender

Jednostavna instalacija Bitdefendera ne zahtijeva mnogo truda od početka do kraja i trebala bi biti završena u roku od 10 minuta. Bitdefender klijent je moderan i jasno organiziran, sa bočnom pločom koja vam omogućava lak pristup značajkama i drugim postavkama.

Bitdefender-klijent

Početna nadzorna ploča olakšava vam pristup redovitim značajkama, poput brzog skeniranja. Ovo se područje može prilagoditi za dodavanje ostalih značajki koje možete redovito koristiti, poput Safepay-a.

Bočna ploča omogućuje vam pristup drugim značajkama, s izbornicima za privatnost i zaštitu. Odjeljak “zaštita” omogućuje vam brzi pristup skeneru ranjivosti vatrozida i softvera.

Ako vam treba dodatna podrška, Bitdefender pokušava potaknuti bolje sigurnosne navike upozorenjima na programskoj traci. Na primjer, Bitdefender će vas upozoriti da upotrebljavate Safepay kada pristupite određenim web lokacijama za kupovinu.

Bitdefender nudi i korisničke profile za prilagođavanje vaših Bitdefender postavki u određenim okruženjima. Na primjer, možda želite da se zvukovi upozorenja na Bitdefenderu isključe za vrijeme igranja ili stroža pravila vatrozida dok ste na otvorenoj WiFi mreži.

Područje “postavki”, kojem se pristupa sa bočnog izbornika, jasno je za upotrebu, s dodatnim savjetima podrške iznad svakog područja za objašnjenje neobičnih postavki.

Jednostavnost upotrebe zajedno s odabirom korisnika u cjelokupnom Bitdefender korisničkom iskustvu. Bitdefender klijent gotovo je bez premca, a samo su vrhunski dobavljači poput Avire pokazali da su korisni (vidi našu Avira recenziju).

Kuća Sophos

Instalacija Sophos Home je jednostavna i zahtijeva malo interakcije od korisnika. Nakon završetka, Sophos Home započet će početno skeniranje vašeg računala.

Sophos-Home-klijent

Sophos Home ima čisto i jednostavno sučelje, jedno od najjednostavnijih koje smo ikada vidjeli. To se ne bi trebalo uplašiti novih korisnika, ali imamo neke pritužbe.

Rezolucija teksta na klijentu je loša, a na nekim je mjestima teško čitati, posebno opisi pod glavnim gumbima. Ako imate slab vid, to bi vas moglo dovesti u opasnost. Međutim, Sophos Home općenito se poboljšao u dizajnu od naše glavne recenzije. 

Klijent ima više mogućnosti za korisnike, ali velik dio promjena je dubok. Sophos Home i dalje može izvršiti samo dubinsko skeniranje vašeg glavnog sistemskog pogona. Skeniranje pojedinačnih datoteka ili mapa je moguće, ali to trebate učiniti u programu Windows File Explorer, a korisnicima to ni u jednom trenutku to nije jasno..

Samo unutar gumba “skeniranje računala” možete učiniti bilo što u klijentu. Ostalo su veze do Sophosovog alata za upravljanje web stranicama, koji se otvara u vašem pregledniku.

Sophos-home-site-postavke

Internetsko sučelje, kao i glavni klijent, očito je koristiti s modernim sučeljem. 

Možete onemogućiti ili omogućiti određene značajke na stranici web postavki, koja se učitava, kao i dodati druge uređaje Sophos Home. Nije zbunjujuće, a većina značajki ima kratko i korisno objašnjenje. 

Stvarno inovativni antivirusni programi su rijetki, a oblaci poput Webroota SecureAnywhere najviše nam padaju na pamet (pogledajte naš pregled Webroot SecureAnywhere). Dobro je što Sophos Home nudi nešto drugačije sa svojim internetskim sučeljem, ali to može zbuniti nove korisnike.

Tri okrugle misli

Bitdefender je jedan od najboljih antivirusnih sredstava koji pokazuje da inovacija ne mora oduzeti veliko korisničko iskustvo. 

Sophos Home dokazuje istu točku, ali ne na dobar način. Promjene u klijentu učinile su ga slabim za čitanje, a pomicanjem većine (ograničene) konfiguracije na mreži korisnici bez stalne internetske veze ostaju u nepovoljnom položaju.

Kolo: Točka pristupačnosti za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Početna stranica Sophos logotip

4

Zaštita

Jedna stvar prije svega je važna kada gledate antivirusni softver: zaštita. Ako vas antivirus ne može zaštititi, riskirate.

Da bismo vam dali mir, koristimo nalaze tri nezavisna laboratorija za sigurnost kako bismo procijenili kvalitetu zaštite od Bitdefender i Sophos Home. 

Bitdefender

Naš prvi laboratorij, AV-test, izvijestio je o snažnim nalazima do srpnja-kolovoza. 2019. testovi. Bitdefender je nagrađen punim ocjenama, uz ocjenu 6 od 6 za zaštitu i rad sustava. Rezultati njegove zaštite bili su gotovo sto posto učinkoviti, s samo 0,05 posto pada u kolovozu.

Bitdefender-AVTest-June19

Na AV Comparatives, Bitdefender je nastavio ovu izuzetnu temu sa 99,9-postotnom uspješnošću. Od 752 uzorka zlonamjernog softvera, 751 je blokiran, čime je AV Comparatives dobio nagradu Advanced +.

Bitdefender je također primio istu nagradu tijekom testiranja performansi AV Comparatives u travnju 2019., uspoređujući Bitdefender protiv Sophos Home: Virusna antivirusna bitka 2020. (pogledajte našu usporedbu Bitdefender vs Kaspersky, kao i naš odvojeni pregled Kaspersky Anti-Virus).

Iz testiranja MRG-Effitasa Q2 2019. nije bilo iznenađenja. Od 398 uzoraka, svih 398 blokirano je Bitdefenderom tijekom ispitivanja. Ovo svrstava Bitdefender u istu kategoriju kao Bitdefender vs Sophos Home: Virusna antivirusna bitka 2020. (pogledajte našu recenziju F-Secure Antivirus).

Kuća Sophos

Sophos je uspio pobijediti Bitdefenderov AV-test bodovanjem sa besprijekornim 100-postotnim rezultatom od srpnja do kolovoza. 2019. Međutim, ovo je testirano na Sophosovom poslovnom proizvodu, Endpoint Security. Sophos Home nije testiran, ali zaštita će vjerojatno biti ista.

Iako je Sophos postigao 6 od 6 zbog zaštite, slabiji učinak imao je 5,5, zbog sporih performansi u odnosu na prosjek u industriji.

Sophos-Home-AVTest-August2019

AV-Comparatives nije testirao Sophos Home od studenog 2016. Nažalost, Sophos je imao zabrinjavajući loš 96-postotni uspjeh antivirusa tijekom ovog testa, sa 70 neuspjeha od 1.868 uzoraka.

MRG-Effitas je također testirao Sophos, ali samo poslovnu zaštitu koju nudi. Q2 2019. testiranje pokazalo je stopostotnu stopu uspjeha s 94,52 posto blokiranih odmah, a dodatnih 5,48 posto zbog Sophosovih sofisticiranih testova ponašanja na zlonamjernom softveru.

Također smo proveli temeljitije testove zaštite Sophosa u prethodnom pregledu kuće Sophos.

Četvrte četvrte misli

Bitdefender nudi zlatnu standardnu ​​zaštitu kojoj se može uklopiti vrlo malo drugih antivirusa, sa gotovo savršenim rezultatima po cijeloj ploči..

Sophos, s fokusom na zaštitu poslovanja, ima na raspolaganju više ograničenih rezultata ispitivanja. Dostupni su rezultati pokazuju mješovite rezultate, iako su rezultati uglavnom visoki u novijim testiranjima. Međutim, zaštita Bitdefendera pokazala se dosljednijom.

Runda: Točka zaštite za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Početna stranica Sophos logotip

5

podrška

Dobra korisnička podrška nije samo dobro poslovanje. Za davatelje antivirusa klijenti moraju imati vjerovanje da mogu nazvati ili poslati poruku za pomoć kad se suoče sa problemom koji ne mogu riješiti sami.

U svom zadnjem odjeljku, pregledat ćemo korisničku podršku koju Bitdefender i Sophos nude kupcima.

Bitdefender

Globalna tvrtka s globalnim metodama podrške, Bitdefender ima širok spektar metoda podrške za kupce, bez obzira na njihovu zemlju ili jezik. Za početak, Bitdefender nudi Bitdefender vs Sophos Početna: Virusna antivirusna bitka 2020. na brojnim kontinentima.

Bitdefender-site-Podrška

Telefonsku podršku dopunjava podrška 24 sata dnevno 7 chatom ili ulaznicama putem e-pošte. Ako vam podrška nije hitna, na forumu zajednice možete postavljati pitanja na koja će korisnici i osoblje Bitdefender-a odgovoriti u roku od nekoliko sati.

Forum je aktivan i ima zasebne odjeljke za različite Bitdefender proizvode, kao i jezične forume za korisnike koji nisu engleski.

U ponudi je i baza znanja, sa jednostavnim vodičima s uputama koji objašnjavaju kako izvršiti određene zadatke ili riješiti uobičajene probleme. Neki vodiči dolaze s video podrškom, dok većina nudi slike kako bi objasnili korake.

Kuća Sophos

Premium korisnici mogu se obratiti Sophosu za pomoć tijekom radnog vremena, od 8 do 20 sati. EST, od ponedjeljka do petka. Postoje regionalni i međunarodni Bitdefender vs Sophos Home: Virusna antivirusna bitka 2020. dostupna širom svijeta, zajedno sa chatom i podrškom za ulaznice.

Sophos-Home-site-Podrška

Iako Sophos nudi mnogo za besplatne kupce, podrška nije jedna od njih. Nakon što istekne besplatno probno razdoblje Sophos Premium, besplatni korisnici Sophos Home nemaju službenu podršku izvan baze znanja Sophos, koja uključuje vodiče za instaliranje i korištenje softvera.

Članci su detaljni i jasni, ali uglavnom (uglavnom) ne nadilaze jednostavne teme. Ako vam treba pomoć u bilo čemu složenom, morat ćete izravno kontaktirati Sophos.

Tu je i službeni račun za podršku na Twitteru, gdje kupci mogu tweetati pitanja i molbe za pomoć.

Pet okruglih misli

Kupci Bitdefendera i Sophosa dobivaju dobru podršku. Obojica nude podršku putem telefona i chata, zajedno s bazom znanja koju će korisnici moći pregledati. 

Međutim, ponuda Bitdefendera je nešto jača, uz podršku 24/7, bolju bazu znanja i forum u zajednici na kojem kupci mogu postavljati pitanja.

Kolo: Točka podrške za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Početna stranica Sophos logotip

6

Završne misli

Sophos Home je iz zaštitarske tvrtke koja uglavnom više pažnje posvećuje svojoj zaštiti poslovanja. Mnoge značajke koje uključuje, poput daljinskog upravljanja, odražavaju se na to. Dolazi s jednostavnim klijentom, što bi mogao biti problem; jednostavnost ide predaleko.

S druge strane, Bitdefender je jedan od najboljih antivirusa jer nudi više od svojih konkurenata. Više značajki, veća podrška i bolja zaštita čine Bitdefender proizvode vrijednim njihovih troškova. 

Pobjednik: Bitdefender

Sophos možda ne nudi isti skup značajki, ali ostaje pristupačna alternativa. U najboljem slučaju se natječe s ostalim vrhunskim besplatnim antivirusima poput AVG-a, kao što će pokazati naša AVG recenzija.

Bitdefender je i dalje naša glavna preporuka, ali nije jedini pružatelj usluga vani. Pogledajte naše druge antivirusne recenzije da biste vidjeli kako se uspoređuju druga velika imena.

Jeste li obožavatelj Sophos Home? Ne bojte nam se reći koja su vaša razmišljanja u odjeljku s komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map