Bitdefender protiv McAfee Antivirus: Greenhorn se bori protiv veterana 2020. godine

Ima dosta dobrog besplatnog antivirusnog softvera, ali najbolja zaštita, značajke i podrška dostupni su onima koji plaćaju. Pronalaženje pravog antivirusnog softvera može biti teško, posebno s velikim imenima, poput Bitdefender i McAfee Antivirus, koji dominiraju na tržištu..


Da bismo vam pomogli pronaći pravu zaštitu, testiramo Bitdefender i McAfee da vidimo koji je najbolji antivirusni softver. Veliki smo obožavatelji Bitdefendera ovdje na Cloudwards.net-u, ali McAfee je u antivirusnoj igri već 30 godina, pa ga treba zadržati. Ipak ćete morati pročitati da biste vidjeli je li uspješan i kao Bitdefender.

Bilo bi vrijedno pogledati i našu recenziju Bitdefender i McAfee Antivirus, prije ili nakon što pročitate ovu Bitdefender vs. McAfee Antivirus usporedbu kako biste dobili jasniju predstavu o prednostima i nedostacima oba softvera.

Postavljanje borbe: Bitdefender protiv McAfee Antivirus

Da bismo McAfee i Bitdefender pružili pravi pogodak, testiramo oba u pet rundi. Započet ćemo pregledom značajki i cijena, prije nego što procijenimo kako se obje korisne za upotrebu, završavajući našom usporedbom s pogledom na kvalitetu zaštite i korisničke podrške..

Zaokružit ćemo svaki odjeljak proglašavanjem pobjednika, što će zaraditi bod. Prvi do tri boda ili više bit će proglašeni za ukupnog pobjednika. U našem završnom odjeljku, objasnit ćemo zašto smo i došli do tog zaključka.

Ako se ne slažete sa bilo čim što smo spomenuli, ostavite komentar na kraju članka kako biste započeli raspravu.

1

Značajke

Braniti svoju opremu od cyber kriminala puno je posao za programere antivirusa. Ako ne ulažu u novije, bolje značajke zaštite, ne dobivate najbolju vrijednost za svoj novac.

Pogledajmo kako se Bitdefender i McAfee uspoređuju kada pogledamo značajke koje nude obje kompanije.

Bitdefender

Struktura proizvoda Bitdefendera na prvi pogled može biti pomalo čudna (ili suvišna), ali zavirite malo dublje i vidjet ćete da nudi više mogućnosti od većine. 

Zaštita vaše opreme „višeslojnom zaštitnom zaštitnom zaštitom“ standardno se isporučuje sa dodatnim značajkama kao što su uništavanje datoteka, zaštita od krađe identiteta i zaštita praćenja privatnosti radi zaslađivanja posla..

Bitdefender-Značajke

Također imate pristup mrežnim alatima za analizu, mrežnom vatrozidu, blokadi web kamera i mikrofona i dodatnim proširenjima preglednika kako bi vas zaštitili.

Bitdefender sprema stvari na sigurnom mjestu kako bi vam pomogao da ostanete bezbjedni na webu pomoću Safepay-a, izoliranog preglednika s virtualnom tipkovnicom kako biste omogućili siguran pristup većini privatnih web stranica, poput svoje banke ili profila društvenih medija.

Kombinirajte Safepay s Bitdefender VPN-om i ostat ćete sigurni, čak i na otvorenim Wi-Fi mrežama. Manji nedostatak je ograničenje podataka od 200 MB dnevno, što je ograničenje koje ćete vidjeti u nekim od najboljih besplatnih VPN usluga, a ne kao premium proizvod. Bilo bi vam bolje da umjesto toga kombinirate Bitdefender s uslugom poput ExpressVPN (pogledajte našu ExpressVPN recenziju).

Značajke privatnosti zauzimaju prednju i središnju fazu, a upravitelj lozinki proširuje upotrebljivost Safepay-a, iako ga možete slobodno koristiti s drugim preglednicima. To je ograničena ponuda i neće se natjecati s potpuno ispunjenim upraviteljem zaporki, poput Dashlanea, kao što ćete vidjeti iz našeg pregleda Dashlanea.

Alati za šifriranje datoteka, kao i skener ranjivosti, pokušavaju izgraditi dodatnu zaštitu. Na najskupljim Bitdefenderovim planovima dostupni su i alati za krađu i optimizaciju brzine.

McAfee Antivirus

McAfee je fokus usmjeren na ime glavnog sigurnosnog paketa, Total Protection. Nudi malware i zaštitu od neželjene pošte, koristeći McAfee-ovu “analizu prijetnji utemeljenu na oblaku” kako bi bili u tijeku s najnovijim prijetnjama.

McAfee-Značajke

Međutim, kao i Bitdefender, jasan je znak da McAfee pokušava biti svestraniji, sa značajkama izvan svoje zaštite od zlonamjernog softvera. Standardni za sve McAfee pakete su mrežni sigurnosni alati, uključujući mrežni vatrozid i upravitelj.

Tu su i datoteke za uništavanje datoteka, proširenja preglednika i skener ranjivosti koji će vam pomoći u boljim metodama kibernetičke sigurnosti..

Podrška za mobilne uređaje i Mac dostupna je kao standard, s protuprovalnim i udaljenim lokacijama i alatima za brisanje za vaše mobilne uređaje. McAfee uključuje i alate koji vam pomažu da izvodite udaljene fotoaparate za hvatanje lopova, iako je to ograničeno na Android.

Premium značajke ipak postoje na McAfee proizvodima. Morat ćete platiti malo više za e-poštu blokatora protiv neželjene pošte, kao i roditeljski nadzor kako biste zaključali uređaje za mlađe web korisnike. 

McAfee pretplatnici na Internet Security, Total Security i LiveSafe pakete također dobijaju besplatnu pretplatu na True Key, McAfeeov alat za upravljanje lozinkom. Bolji je od Bitdefenderovog upravitelja lozinki i ima sučelje koje će korisnici LastPass-a pronaći poznatim (pogledajte našu LastPass recenziju).

Prve okrugle misli

McAfee prati tržište nudeći širi skup značajki dizajniranih tako da oni postanu glavni sigurnosni paket koji će vam trebati. Međutim, Bitdefender odgovara svojoj ponudi i nudi više kao standardno.

Runda: Karakteristične točke za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Logotip ukupne zaštite McAfee

2

Cijena

Ako vam je pristupačna cijena – a nama je – razmislite o cijeni svog antivirusa prije nego što se odlučite za jedno-, dvo- ili trogodišnji plan. 

Pogledajmo pobliže koliko su pristupačni (ili ne) i Bitdefender i McAfee, uspoređujući njihove cjenovne planove.

Bitdefender

Bitdefender nudi četiri glavna plana. Troškovi ovise o broju uređaja koje želite zaštititi, kao i dužini plana, ukupno do tri godine.

Novi kupci mogu iskoristiti velike popuste na planove s tri uređaja, oko 50 posto. U nekim slučajevima ti popusti olakšavaju izvlačenje plana s tri uređaja od plana s jednim uređajem.

Značajke Bitdefendera raširene su prilično jednako, ali najjeftiniji ponuđeni plan, Bitdefender Antivirus Plus, nema nekih dodataka, poput zaštite web kamera i mikrofona, šifriranja datoteka ili roditeljskog nadzora. Također je ograničen na Windows, kao što je njihov sljedeći plan, Bitdefender Internet Security. 

Šteta što su njegovi jeftiniji paketi samo Windows, pogotovo što Bitdefender čini naš najbolji antivirus za ulazak u Mac.

I Antivirus Plus i Internet Security nude pokriće za jedan do 10 uređaja tijekom jedne do tri godine. Ako trebate iskoristiti najbolji antivirus za Android, morat ćete platiti oko 5 dolara više za Bitdefender Total Security.

To ima sve što ćete vidjeti u drugim planovima, osim zaštite od krađe, s pokrivanjem pet ili 10 uređaja. 

Ako vam pokrivenost za 10 uređaja nije dovoljna, možete izvaditi Bitdefender Family Pack. Dolazi s 15 uređaja i košta oko 20 USD godišnje u odnosu na pretplatu na Total Security.

McAfee Antivirus

Od 30+ proizvoda koje McAfee prodaje samo se pet identificirano odnosi na proizvodnju antivirusa, a nisu svi snažno reklamirani na web stranici McAfee.

Na dnu hrpe, skriven daleko od pogleda na web stranici McAfee, nalazi se McAfee Antivirus. Ograničen je na jedno računalo u sustavu Windows i nudi popust od 5 USD za nove kupce, a cijena je 34,99 USD.

Ako tražite podršku za mobilne uređaje i Mac, Antivirus Plus je sljedeći proizvod. Nudi pokrivenost za 10 uređaja po približno dvostrukoj cijeni, ali još uvijek s popustom od 5 USD.

Glavni proizvod u McAfee liniji je međutim Total Protection s pokrivenosti za jedan, pet i 10 uređaja. Zahvaljujući popustima, Total Protection samo je 5 dolara skuplji od McAfee Antivirus za jednu godinu.

Za svoj novac dobivate sve što McAfee nudi s Antivirusom i Antivirus Plusom, a istovremeno steknete i roditeljski nadzor i značajke protiv neželjene pošte. Dobivate i licencu od pet uređaja za upravitelja lozinki True Key, kao i zaštitu od krađe ID-a.

Manje manje vrijednosti vašeg novca je McAfee Internet Security, što je dvostruko više od snižene ukupne zaštite koja košta 84,99 dolara godišnje. Ovo je postavljeno odmah ispod Totalne zaštite u piramidi McAfee Antivirus proizvoda, sa samo jednom licencom True Key i bez pristupa McAfee File Lock, šifriranom zaštitom trezora za vaše datoteke.. 

Na vrhu je McAfee LifeSafe koji nudi neograničenu pokrivenost uređaja za 104,99 dolara godišnje. Dolazi sa svim značajkama Total Protectiona, uz dodavanje prostora za pohranu u oblaku. 

Dva okrugla razmišljanja

McAfee očito namjerava potaknuti svoje kupce u svoje skuplje planove, jer skriva mnoge jeftinije pakete. Planovi cijena za McAfee i Bitdefender uglavnom su slični, ali Bitdefender nudi izdašnije popuste za nove kupce, čineći Bitdefender pobjednikom ovdje.

Runda: Cijena za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Logotip ukupne zaštite McAfee

3

Korisnički susret

Kupci očekuju da će antivirusni softver biti što jednostavniji za upotrebu, posebno za početnike. Zato ćemo pogledati koliko su Bitdefender i McAfee vrlo korisni, od instalacije do općenite upotrebe.

Bitdefender

Bitdefender čini instalaciju jednostavan i lagan proces. U roku od nekoliko minuta instalacija je gotova, zahtijevajući vrlo malo interakcije s korisnicima. Kasnije ponovno pokrenite sustav i bit će vam predstavljen glavni klijent.

Bitdefender-klijent

Bitdefender klijent temelji se na nekoliko ključnih odjeljaka, ali prvo područje koje ćete vidjeti je nadzorna ploča. Ovdje možete pronaći i lako pristupiti uobičajenim funkcijama, poput brzog skeniranja računala ili aktiviranja Bitdefender Safepay-a. 

Ovo područje možete prilagoditi vlastitim potrebama, ali zadane će akcije vjerojatno biti jednostavne. Bitdefender vam želi ponuditi korisne savjete, poput preporuka za prelazak na njegov VPN ili upozoriti vas na otvorene Wi-Fi mreže.

No možete ih isključiti u području postavki koje možete pronaći u lijevom izborniku. Tu je i gdje ćete naći većinu ostalih opcija, navedenih pod “zaštita”, “privatnost” i “uslužni programi”. Sve je postavljeno na jasan i dosljedan način, uz korisne savjete koji se nude gdje je to potrebno.

Ako želite prilagoditi Bitdefender, možete zahvaljujući individualnim profilima koji vam mogu pomoći pri zanemarivanju obavijesti tijekom radnog vremena..

Nema puno antivirusnog softvera koji bi mogao odgovarati jednostavnosti Bitdefender klijenta (naša recenzija Avira ističe jednu od rijetkih koja može). Sa značajkama jasno postavljenim i postavkama lako objasnjenim, to je klijent do kojeg bi mogao navigirati čak i PC korisnik.

McAfee Antivirus

Preuzimanje McAfee-a jednostavan je postupak, ali njegovo instaliranje je druga stvar. Instalacija na našem testnom stroju pokazala se vrlo sporom, od početka do kraja potrebno je 20 do 30 minuta.

McAfee-Montaža

Čini se da je zastao na samom kraju instalacijskog postupka dosta vremena prije nego što je na kraju dovršio, zahtijevajući ponovno pokretanje na putu. Možda je ovo bio izolirani incident tijekom našeg testa, ali to nije sjajan način za početak. 

Nakon što pokrenete i pokrenete, McAfee klijent je jednostavan za pregled, ali kretanje po njemu može biti malo zbunjujuće.

McAfee-klijent

Pri vrhu ćete vidjeti odjeljke za sigurnost, identitet, privatnost i područje vlastitog računa. Dovoljno jednostavno, i za početak tipičnog pretraživanja virusa, samo se uputite na “sigurnost računala” kako biste započeli s radom.

Međutim, ako pronađete mnoge značajke i postavke koje ćete htjeti, morat ćete kliknuti ikonu zupčanika postavki u gornjem desnom dijelu klijenta. Ovo nije najočitije mjesto za pronalazak većine značajki koje biste očekivali u glavnom području “nadzorne ploče” kuće. 

Određeni elementi, poput vašeg upravitelja lozinki, neovisni su o glavnom klijentu. Morat ćete im pristupiti zasebno. 

Otkrićete i da se proširenja preglednika automatski instaliraju na njih što ćete primijetiti sljedeći put kada pretražite Google. To može biti iritantno, kao što smo otkrili u prošlom pregledu, ali slobodno se odvojite uklanjanjem proširenja.

Tri okrugle misli

McAfee je dovoljno jednostavan za upotrebu, ali je usporava instalacija i loš izgled klijenta. Suprotno tome, Bitdefender je jednostavan, lak i brz za navigaciju i instalaciju, što ga čini jednostavnim pobjednikom ovdje.

Kolo: Točka pristupačnosti za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Logotip ukupne zaštite McAfee

4

Zaštita

Veliki brendovi poput Bitdefender i McAfee postoje zbog svoje reputacije koja se gradila više godina nudeći kvalitetnu antivirusnu zaštitu.

Da bi bili sigurni da su Bitdefender i McAfee na vrhu svoje igre, analiziramo laboratorijske izvještaje triju neovisnih zaštitarskih tvrtki kako bismo vidjeli koliko su dobro pokazali rezultate testiranja u stvarnom svijetu.

Bitdefender

AV-TEST obično daje visoke bodove za Bitdefender, ali došlo je do blagog pada njegovih ukupnih rezultata zaštite tijekom njihovih testova u svibnju do lipnja 2019., koji pokazuju da je 100 posto prijetnji bilo blokirano u svibnju, ali svega 98,8 posto u lipnju. To znači da je, ukupno, Bitdefenderova zaštita bodova pala na 5,5 od 6.

Bitdefender-AVTest-June19

Isto tako, Bitdefender je zabilježio blagi pad ukupnog postotka bodova za izvedbu, ali uspio je zadržati svojih 6 od 6 rezultata. Više u AV Comparatives, Bitdefender postigao vrlo visok učinak, sa 99,9 posto uspješnosti u zaštiti: samo jedan promašaj sa 751 uspjeha.

Ovo, kao i visoki rezultati na testiranju u travnju 2019., značilo je da je Bitdefender dobio nagradu Advanced + – najvišu nagradu koju nudi AV Comparatives – i za zaštitu i za performanse.

Iz našeg završnog laboratorija MRG-Effitas je obavio test cijelog spektra u prvom tromjesečju 2019. Bitdefender je dobro prošao, primivši njihovu “ovjerenu” preporuku razine 1, s ukupnom ocjenom uspjeha od 100 posto sa 339 uzoraka.

Ova „certificirana“ nagrada razine 1 svrstala ga je u istu ligu kao i drugi veliki igrači, poput Trend Micro Antivirus + (pogledajte našu Trend Micro Antivirus + pregled).

McAfee Antivirus

McAfee je imao niži rezultat od AV-TEST-a od Bitdefendera u njihovom testu od svibnja do juna 2019., zabilježivši 5 od 6. U svibnju je zabilježen 99,3-postotni uspjeh, dok je u lipnju 97 posto. Međutim, ocjene performansi bile su bolje, podudaraju se s 6 od 6 Bitdefendera.

McAfee-Montaža

U testiranju zaštite AV-Comparatives u stvarnom svijetu od veljače do svibnja 2019. godine, s veličinom uzorka od 752, McAfee je učinio nešto siromašnije od Bitdefendera. Blokirao je 746 uzoraka, ali promašio šest, s ukupnom stopom uspjeha od 99,2 posto, što je u skladu s Avastovom ocjenom (pogledajte našu recenziju Avast Pro).

Konačno, u MRG-Effitasovom testiranju punog spektra u prvom tromjesečju 2019. godine, McAfee nije mogao ispuniti zahtjeve da bude certificiran s nagradom iste razine kao i Bitdefender. 

Rezultati su bili najgori od svih testiranih 11 antivirusnih programa. Uz 339 korištenih uzoraka, 0,88 posto je u potpunosti propušteno, čak i nakon 24 sata, a dodatnih 2,65 posto zahtijevalo je još jedan pokušaj u roku od 24 sata.

Četvrte četvrte misli

McAfee ima veliko ime i ugled, ali rezultati odražavaju propuštene mogućnosti, a uzorci zlonamjernog softvera ugrožavaju testove iz svakog laboratorija. Bitdefender je bolje prošao s tipično visokim rezultatima i samo nekoliko manjih padova. Ovdje je bitna pobjeda Bitdefendera.

Runda: Točka zaštite za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Logotip ukupne zaštite McAfee

5

podrška

Velika korisnička podrška temeljna je za uspješno poslovanje, a antivirusni pružatelji nisu različiti. Promatrat ćemo podršku koju McAfee i Bitdefender nude kupcima u ovom posljednjem krugu.

Bitdefender

Korisnička podrška iz Bitdefendera rasprostranjena je na više metoda. Ako želite razgovarati preko problema na telefonu, možete razgovarati s tvrtkom pomoću jedne od 16 linija za podršku širom svijeta.

Bitdefender-site-Podrška

Također možete kontaktirati Bitdefender putem live chat-a ili putem sustava za prodaju ulaznica putem e-pošte, uz podršku 24/7. Također možete riješiti manje probleme tako što ćete pogledati bazu znanja i često postavljana pitanja koja nudi Bitdefender. 

U njemu se nalaze vodiči s uputama i video upute za kupce. Korisnici također mogu iskoristiti forum zajednice, gdje engleski i neangelički korisnici mogu postavljati pitanja i razgovarati o problemima s drugim korisnicima i pomoćnim osobljem.

McAfee Antivirus

McAfee nudi slične procese za korisničku podršku. Lokalne telefonske linije za podršku postoje u desecima zemalja, iako se neke vraćaju u veće pozivne centre (poput Afganistana, koji ima američki pozivni broj +1 za SAD)..

Također je dostupna i podrška za chat uživo, ali ako se suočavate s tehničkim problemima, pomoću alata za rješavanje problema koji je dostupan na web-mjestu McAfee pokušajte automatski ispraviti bilo koje tehničke probleme.

Ako to ne uspije, postoji baza podataka s velikim brojem znanja s vodičima kroz koje treba proći. Kretanje po njoj može biti malo teško, ali dostupna je opcija pretraživanja. Ako se mučite, možete razgovarati sa AI chatbotom za upute.

Tu je i sustav za podršku uživo, dostupan 24 sata dnevno. Ne morate dugo čekati – samo nekoliko minuta u našim testovima – da biste razgovarali sa agentom za podršku. Poput Bitdefendera, i McAfee nudi forum zajednice koji treba raditi na problemima s drugim korisnicima i pomoćnim osobljem.

Kao krajnje sredstvo možete također doplatiti za McAfee TechMaster. Ovo je usluga daljinske podrške, gdje osoblje McAfee-a može instalirati i riješiti probleme na računalu za vas – uz dodatnu naknadu.

Pet okruglih misli

Kao što biste očekivali od velikih brandova, Bitdefender i McAfee nude sve usluge podrške koje biste mogli zamisliti. McAfee, međutim, nudi malo dodatne opreme s dodatnom daljinskom podrškom, AI chatbotom i softverom za rješavanje problema za rješavanje uobičajenih problema za vas..

Krug: Točka podrške za McAfee Total Protection

Logotip Bitdefender Antivirus
Logotip ukupne zaštite McAfee

6

Završne misli

McAfee ima veliko ime i ugled, ali rezultati koje smo vidjeli pokazuju da zaštita koju ste dobili ne odgovara tome. Suprotno tome, Bitdefender ispunjava naše preporuke i postiže gotovo savršene rezultate na laboratorijskim testovima.

McAfee ima puno mogućnosti podrške za kupce, ali Bitdefender je pobijedio u svakom drugom krugu. Čak i po cijeni, vidjet ćete da Bitdefender nudi bolju vrijednost za vaš novac, uz više funkcija i jednostavnijeg klijenta za korištenje te veće popuste za nove kupce.

Pobjednik: Bitdefender

Još uvijek dajemo Bitdefender palčevima kao naš najbolji antivirusni izbor, ali pogledajte neke dodatne antivirusne članke da biste ih usporedili s drugim velikim brandovima, poput AVG-a.

Jeste li ljubitelj McAfee-a ili radije koristite Bitdefender? Obavijestite nas za koga vjerujete da je najbolji u našem odjeljku s komentarima u nastavku. Još jednom hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map