Bitdefender i ESET NOD32: svađa 2020. godine

U borbi za najbolji antivirusni softver, markiranje i reputacija gotovo su važni koliko i performanse. Zbog toga je Bitdefender Antivirus, sa svojom dobrom reputacijom kvalitete, jedan od naših favorita. Čak i samo ime daje povjerenje u svoje sposobnosti, što ESET NOD32 nedostaje.


Ime, doduše, nije sve, pa ćemo pogledati što je doista važno. Testirat ćemo Bitdefender Antivirus i ESET NOD32 u borbi s pet krugova da bismo utvrdili koji je bolji antivirus. Cijena je najveća razlika između dvaju slika, ali provjerite svaki krug za jasniju sliku.

Ova usporedba Bitdefender Antivirus-a protiv ESET NOD32 ipak neće pokriti sve. Ako želite detaljno pogledati oba, pogledajte naš zasebni pregled Bitdefender Antivirus i ESET NOD32 pregled.

Postavljanje borbe: Bitdefender Antivirus protiv ESET NOD32

Pošteno je reći da je Bitdefender Antivirus jedan od najboljih u poslu. To je jedna od najsigurnijih opcija antivirusnog softvera na tržištu. Slika je složenija kada pogledamo ESET NOD32, kao što ćemo objasniti kasnije.

Razlike između ta dva su ono što nas brine, pa ćemo testirati Bitdefender Antivirus i ESET NOD32 u značajkama, cijenama, zaštiti i mnogim drugim. Također ćemo pogledati koliko su prijazni za korisnike i kvalitetu njihove korisničke podrške. 

Proglašit ćemo pobjednika i dodijeliti bod tom davatelju na kraju svakog kruga. Zatim ćemo objasniti naše obrazloženje. Ukupni pobjednik bit će šaka i zaraditi tri ili više bodova.

1

Značajke

Ne kupujete antivirusni softver za pametno ime. Kupite ga za ono što nudi. Zato je važno pogledati značajke u ponudi kako biste bili sigurni da ste najbolje iskoristili za svoj novac.

Procijenimo značajke koje Bitdefender Antivirus i ESET NOD32 moraju ponuditi kupcima.

Bitdefender Antivirus

Ako niste spremni potrošiti, Bitdefender Antivirus neće vam ponuditi puno na putu značajki. To ne znači da su njegovi osnovni planovi loši, ali više ćete ih dobiti od jednog od skupljih paketa.

Bitdefender-Značajke

Najbolji paket za većinu ljudi je Bitdefender Total Security koji pokriva više uređaja, uključujući mobilne i macOS. Povezao se s antivirusom Kaspersky (pročitajte našu recenziju Kaspersky Anti-Virus) kada smo tražili najbolji antivirus za Android, tako da je to snažna opcija za mobilne korisnike.

Bitdefender Antivirus više se naginje prema Windows korisnicima. Ako potražite jeftiniji Internet Security paket, možete zaštititi do tri Windows računala. Zaštita mobilnih uređaja i macOS-a zahtijeva pretplatu na Total Security.

Jasno je da Bitdefender Antivirus cilja na općeg korisnika. Bitdefender Safepay pruža zaštićeni preglednik koji se koristi za kupovinu, internetsko bankarstvo i druge web stranice na kojima bi vaši podaci mogli biti ugroženi.

Upozorit ćemo vas da prebacite na Safepay na osjetljivim web lokacijama. Možete to kombinirati s besplatnom uslugom virtualne privatne mreže Bitdefendera, koja uključuje dnevnicu od 200 MB za zaštitu od opasnosti javnog WiFi kad nemate izlaz.

Uz slične crte nalazi se i Bitdefenderov upravitelj lozinki. Svjetlo je o značajkama, ali čuvat će vaše lozinke i bankovne podatke. To nije Dashlane (pročitajte našu Dashlane recenziju), ali je to prikladno. Standardno dolazi sa svim Bitdefender Antivirus paketima.

Tu su i alat za blokiranje ad-tracker-a, proširenja web-preglednika i vatrozid. Također ćete dobiti zaštitu od ransomwarea, a Bitdefender Antivirus koristi „naprednu obranu od prijetnji“ za blokiranje novih prijetnji.

Bitdefender Antivirus zaštitom web kamera i shredderima datoteka pokušava pokriti svaku mogućnost, što ga čini jednim od najbolje zaokruženih primjera antivirusne zaštite na tržištu..

ESET NOD32

ESET NOD32 naziv je samo jednog od tri antivirusna paketa koje nudi slovački ESET. To je najjeftinije, a poput Bitdefender Internet Security-a, dostupno je samo za Windows računala.

ESET-Značajke

ESET NOD32 naziva “osnovnim”, i to je poštena procjena. Nemojte očekivati ​​sve ukrase Dolazi sa osnovnom zaštitom ESET-a protiv špijunskog softvera. To je to.

Ne dobijate dodatke koje uključuje Bitdefender Antivirus, poput vatrozida ili sigurnog preglednika, kao standard ESET NOD32. Oni umjesto toga zahtijevaju skuplju pretplatu na ESET Internet Security.

Najskuplji paket, ESET Smart Security Premium, uključuje upravitelja lozinki i šifriranu trgovinu datoteka. To su premium značajke koje Bitdefender nudi standardno, što je razočaravajuće.

Moći ćete zaštititi Windows, macOS i Android uređaje s ESET Smart Security Premium ili Internet Security. To je gotovo izjednačeno sa Bitdefender Antivirusom, ali ne spominje se podrška za iPhone. Iz tog razloga neće biti naš najbolji antivirus za iPhone.

Ne postoji VPN zaštita s ESET-om. Bitdefender-ova VPN nije sjajna, ali dobro je što se nudi kao dodatak. Ako vam je VPN važan, potražite alternativu, kao što je ExpressVPN, naše VPN recenzije (pročitajte našu recenziju ExpressVPN).

Općenito, u ESET paketima pretplate postoji mnogo mogućnosti, ali za mnoge je potreban Smart Security Premium ili Internet Security. ESET NOD32 nudi samo osnovnu zaštitu.

Prve okrugle misli

ESET NOD32 i Bitdefender Internet Security osnovni su paketi, ali Bitdefender Antivirus standardno nudi brojne značajke, poput vatrozida i upravitelja lozinki. ESET za njih naplaćuje dodatno, ostavljajući ESET NOD32 kao osnovni zaštitni alat.

Općenito, sa svojim širim i cjelovitijim nizom značajki, Bitdefender Antivirus pobjeđuje u ovom krugu.

Runda: Karakteristične točke za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
ESET NOD32 Logotip

2

Cijena

Uz toliko mnogo planova i paketa koje možete izabrati, teško je vidjeti je li davatelj antivirusa vrijedan novca. 

Mi ćemo pogledati kako se planovi cijena Bitdefender Antivirus-a usklađuju s ESET-om kako bismo vidjeli koja je najbolja vrijednost.

Bitdefender Antivirus

Bitdefender Antivirus nudi četiri glavna proizvoda, ali cijena mu je komplicirana. Tvrtka vam naplaćuje pokrivenost po uređaju, što znači najosnovniji paket, Antivirus Plus, može varirati od 39,99 USD godišnje za jedan uređaj do 79,99 USD godišnje za 10.

Dobit ćete popust od oko 50 posto ako dobijete pokrivenost za do tri uređaja. Antivirus Plus dolazi sa popustom od 30 USD, što godišnje pretplata smanji na 29,99 USD – 10 USD jeftinije od pokrivenosti Bitdefender Antivirusom za jedan uređaj. To je paket samo za Windows.

Vrijedno je napomenuti da su ti popusti samo za nove kupce. Postojeći kupci mogu uštedjeti novac plaćanjem unaprijed za duže pretplate.

Bitdefender Internet Security je zaštitna zaštita od sredine vozila i kreće se od 59,99 USD godišnje za jedan uređaj do 89,99 USD godišnje za 10. To je još jedan paket koji je samo za Windows, ali pokriva se zaštitom web kamere, vatrozidom i WiFi skener.

Vrhunski paket Bitdefender Total Security najbolja je pokrivenost za macOS i mobitel, a najbolji je antivirus za Mac. Minimalna pokrivenost je za najviše pet uređaja po sniženoj stopi od 39,98 USD godišnje ili 89,99 USD godišnje. 

Uz druge značajke Internet Security dolazi s protuprovalnom zaštitom. Ne postoji popust za pokrivanje s 10 uređaja, što košta 99,99 USD godišnje.

Postoji i Obiteljski plan za – pogađate. Odgovara zaštiti koju imate s potpunom zaštitom, no pruža vam pokrivenost do 15 uređaja po sniženoj cijeni od 54,99 USD godišnje ili standardnom cijenom od 119,99 USD godišnje. 

U cjenovnim planovima Bitdefender Antivirus za svakoga ima ponešto. Velike obitelji zaštićene su Obiteljskim planom, dok one koje traže zaštitu na proračunu mogu umjesto toga pogledati Antivirus Plus i Internet Security. 

Zaštitu na više uređaja najbolje nudi pretplata Total Security, s velikim popustima na sve planove za nove kupce.

ESET NOD32

ESET nudi sedam paketa za kućne korisnike. ESET NOD32 najjeftiniji je osnovni paket za Windows korisnike koji nudi zaštitu od zlonamjernog softvera i špijunskog softvera.

Kao i kod Bitdefender Antivirus-a, cijene se razlikuju ovisno o broju uređaja koje želite pokriti. Jedan uređaj košta 39,99 USD godišnje, a cijena se povećava za 10 dolara po dodatnom uređaju, do 79,99 USD godišnje za najviše pet uređaja.

ESET Internet Security najjeftiniji je plan za sve podržane uređaje i pokriva do 10 njih. Također dobivate mnogo više značajki, s vatrozidom, sigurnim preglednikom i protuprovalnim sustavom. Godišnja pretplata vratit će vam 49,99 USD za jedan uređaj do 139,99 USD za 10. 

Po cijeni od 139,99 USD godišnje, ESET Internet Security skuplji je od ekvivalentne pretplate na Bitdefender Internet Security koja košta 89,99 USD godišnje.

ESET Smart Security Premium s najvišim slojem kreće se od 59,99 USD godišnje za jedan uređaj i kreće se do 149,99 USD godišnje za 10. Za svoj novac dobit ćete upravitelja lozinki, UEFI skener i roditeljski nadzor. 

To su osnovne značajke Bitdefendera za koje ESET naplaćuje premiju. Uz 149,99 USD godišnje, ESET Smart Security Premium je također skuplji od ekvivalentne Bitdefender Total Security koja košta 99,99 USD godišnje bez popusta..

Postoje dodatni ESET proizvodi usmjereni na određene operativne sustave. ESET Cyber ​​Security je klon ESET NOD32 za macOS koji također košta od 39,99 USD godišnje do 79,99 USD godišnje. 

ESET Cyber ​​Security Pro nudi napredniju pokrivenost macOS-om koja košta od 49,99 USD godišnje do 139,99 USD godišnje. Zaštitu Android s golim kostima možete dobiti i sa Mobile Security za Android. To se nudi od 14,99 USD godišnje za jedan uređaj do nevjerojatnih 74,95 USD godišnje za pet.

Dva okrugla razmišljanja

Nema tog osporavanja. Bitdefender Antivirus lako je pobijediti. Planovi Bitdefender Antivirus-a jeftiniji su u cijeloj grupi od ESET-ovih, čak i bez izdašnih novih popusta za kupce, i nude standardno mnogo više značajki.

Runda: Cijena za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
ESET NOD32 Logotip

3

Korisnički susret

Važan dio pretraživanja pravog antivirusnog softvera razmatra je da li je jednostavan za korištenje, posebno ako niste profesionalni računalnik. Pogledat ćemo kako se Bitdefender Antivirus prilagođen korisniku u usporedbi sa ESET-om kako bismo utvrdili koji je najbolji.

Bitdefender Antivirus

Instalirati Bitdefender Antivirus nije previše teško, ali može potrajati nekoliko minuta za preuzimanje i instaliranje. Interakcija korisnika, na sreću, svodi se na minimum.

Bitdefender-klijent

Klijent Bitdefender Antivirus dizajniran je za jednostavnost, s modernim sučeljem koje je usredotočeno na glavno područje nadzorne ploče i “brze radnje”, koji pomažu u olakšanju uobičajenih zadataka poput skeniranja virusa. Ostalim značajkama, kao i vašim postavkama, možete pristupiti sa bočnog izbornika.

Ako svoj antivirusni softver prepustite auto-pilot-programu, Bitdefender Antivirus upozorit će vas na prijetnje ili preporuke obavijestima na programskoj traci.

Možete koristiti prilagođene profile za omogućavanje nekih postavki ili značajki u određeno vrijeme. Na primjer, radni profil mogao bi se koristiti za povećanje osjetljivosti zaštite web i e-pošte, dok bi profil igre ušutkao Bitdefender Antivirus obavijesti.

Postoji kombinacija jednostavnosti i mikrokreditnog upravljanja od klijenta Bitdefender Antivirus. Nema previše antivirusnih klijenata koji su jednostavni za upotrebu kao Bitdefender Antivirus, ali naša recenzija Avira ističe jedan od rijetkih koji mu odgovaraju..

ESET NOD32

ESET, kao što je Bitdefender Antivirus, brzo se preuzima i instalira. Proći će nekoliko minuta za preuzimanje instalacijskih datoteka pomoću alata za instalaciju, ali sve je jasno označeno.

Međutim, za instalaciju je potrebno više koraka za navigaciju. Morat ćete se registrirati za licencu i odmah omogućiti ili onemogućiti određene postavke, poput otkrivanja potencijalno neželjenog programa.

ESET-klijent

Nakon što ste ga instalirali, ESET klijent će se pojaviti s više koraka, uključujući opcije za omogućavanje značajki poput zaštite od krađe ako imate licencu ESET Smart Security Premium ili Internet Security. Svaka značajka zahtijeva dodatno vrijeme za ugradnju, produžujući postupak.

Jednom kada je sve instalirano, klijent je jednostavan za kretanje, ali ograničen je. Glavni odjeljci su za skeniranje vašeg računala, ali svoje premium značajke potražite pod “alati”. Takođe možete izvršiti dodatne promjene u području „postava“.

Sve u svemu, ESET nije previše loš prema korisniku. Klijenta je jednostavan za navigaciju i sadrži puno opisa. Iako se Bitdefender Antivirus brine o većini prilagodbi za vas, ESET zahtijeva neposredniju interakciju s korisnikom tijekom postavljanja..

Ironično je da je konfiguriranje programa ESET nakon instalacije mnogo manje jednostavno nego što je konfigurirati Bitdefender Antivirus nakon što instalirate bilo koji klijent.

Tri okrugle misli

Konfiguracija je ono što Bitdefender Antivirus čini boljim od ESET-a kada je u pitanju prilagođavanje korisniku. Bitdefender Antivirus podrazumijeva standardni set opcija, a olakšava vam mikro konfiguraciju dok idete.

Za svoje glatko i jasnije korisničko iskustvo Bitdefender Antivirus pobjeđuje u ovom krugu.

Kolo: Točka pristupačnosti za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
ESET NOD32 Logotip

4

Zaštita

Zapravo, zaštita je najvažniji krug u ovoj usporedbi. Instaliranje antivirusa koji vas ne može zaštititi od najnovijih prijetnji ipak je loša ideja.

Pomoću izvještaja triju nezavisnih laboratorijskih testiranja vidjet ćemo koliko će vas Bitdefender Antivirus i ESET zaštititi.

Bitdefender Antivirus

Gledajući rezultate testiranja AV-testa za ožujak i travanj 2019., Bitdefender Antivirus postigao je gotovo savršenih 99,3 posto za zaštitu od zlonamjernog softvera. Ovo je bio mali pad u usporedbi s prethodnim rezultatima AV-testa, ali Bitdefender Antivirus ipak je dodijelio maksimalnu ocjenu 6.

Bitdefender-AVTest

Rezultati izvedbe Bitdefender Antivirus bili su bolji. AV-Test zabilježio je brzinu usporavanja od 14 posto u usporedbi s prosječno 19 posto, pa je dobavljač dobio još 6 iz laboratorija.

Prelazeći na AV-komparativu, Bitdefender Antivirus blokirao je 751 potencijalnu prijetnju s uspjehom od 99,9 posto i samo dva lažna očitanja. Gledajući ocjene performansi, AV-Comparatives je u travnju 2019. dao Bitdefenderu najbolju moguću ocjenu s tri zvjezdice Advanced +, što ga svrstava u istu ligu kao i AVG (pročitajte naš AVG pregled).

Ocjene iz našeg konačnog neovisnog laboratorija, MRG Effitas, bile su besprijekorne. Bitdefender Antivirus imao je stopostotni uspjeh, otkrivši svih 339 prijetnji u MRG Effitas-ovom Q1 2019 testu. Zbog toga je MRG Effitas dodijelio Bitdefender Antivirus najvišu ocjenu 1 certifikata, zajedno s antivirusima poput Trend Micro (pogledajte našu Trend Micro Antivirus pregled).

ESET NOD32 

AV-Test je posljednji put testirao ESET-ove domaće antivirusne proizvode u studenom i prosincu 2017. Njegovo testiranje zlonamjernog softvera u stvarnom svijetu koristilo je uzorak od 185 računala, a ESET je u studenom 2017. postigao stopu uspješnosti od 97,9 posto u odnosu na prosjek u industriji od 99,6 posto. Zaštitio je 5,5 od 6.

ESET-AVTest

Mnogo noviji rezultati za ESET-ovu poslovnu antivirusnu zaštitu nisu bili bolji. AV-Test zabilježio je 98,6 posto uspješnosti od uzorka 277 za ESET u travnju 2019. u odnosu na prosjek od 99,6 posto.

U testiranju zaštite AV-Comparatives u travnju 2019. ESET je blokirao 740 prijetnji sa šest lažnih pozitivnih rezultata s ukupnom stopom zaštite od 98,4 posto. AV-Comparatives dodijelio je ESET-u ocjenu zaštite od jedne zvjezdice u usporedbi s ocjenom Bitdefender Antivirus s tri zvjezdice. ESET je, ipak, postigao bolji učinak ako je postigao ocjenu Advanced + s tri zvjezdice. 

To ga svrstava u istu kategoriju kao Bitdefender Antivirus, ali pojedinačni su rezultati bili još bolji. ESET je imao najbolje rezultate utjecaja na bilo koji antivirusni test – 0,3 prema Bitdefenderovoj 8,3 – pokazao se lakšim za resurse sustava.

ESET-ovi rezultati MRG Effitas testiranja bili su manje impresivni. Od 339 uzoraka, 0,29 posto je zahtijevalo intervenciju korisnika da blokira prijetnju u odnosu na stopostotni automatski uspjeh koji je postigao Bitdefender Antivirus.

To je, doduše, bilo neznatno, a MRG Effitas je i dalje dodijelio ESET-u ocjenu razine 1 zajedno s Bitdefender Antivirusom.

Četvrte četvrte misli

U ovom krugu postoje pozitivni rezultati za obje strane, a ESET ima dobre performanse, ali bilježi lošiju zaštitu u odnosu na Bitdefender Antivirus.

Sve u svemu, teško je raspravljati se sa gotovo savršenim rezultatima koje je Bitdefender Antivirus snimio iz sva tri laboratorija, što Bitdefender čini ukupnim pobjednikom.

Runda: Točka zaštite za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
ESET NOD32 Logotip

5

podrška

Kao što je ESET dokazao i svojim MRG Effitas rezultatima, ne možete uvijek vjerovati svom antivirusu da učini sve za vas. Ponekad ćete se morati uključiti u to, a to može značiti da biste kontaktirali korisničku podršku. 

U ovom ćemo krugu testirati kvalitetu korisničke podrške iz programa ESET i Bitdefender Antivirus.

Bitdefender Antivirus

Bez obzira želite li preuzeti telefon ili radije rješavati stvari putem e-pošte, za Bitdefender Antivirus postoji opcija za vas. Razmaženi ste zbog izbora, s 16 lokalnih linija za podršku dostupnih širom svijeta.

Bitdefender-site-Podrška

Dostupna je i podrška putem e-pošte i sustav za razgovor uživo 24/7 u slučaju da naletite na hitan problem usred noći. Na forumu za podršku u zajednici možete postaviti pitanja i potražiti pomoć od drugih kupaca i pomoćnog osoblja s područjima za različite proizvode i jezike koji nisu engleski.

Tu je i detaljna baza znanja za kupce, sa vodičima za podršku i često postavljanim pitanjima kako bi odgovorili na češće probleme. Bilo da objavljuje na forumu ili razgovara telefonom, odgovori Bitdefender Antivirus-a obično su brzi.

ESET NOD32

Kao i Bitdefender Antivirus, ESET dolazi s nizom mogućnosti podrške, uključujući nekoliko telefonskih linija za podršku na mjestima kao što su Europa i američki agenti za chat uživo, a dostupni su i e-pošta.

ESET-site-Podrška

Nedostatak u usporedbi s Bitdefender Antivirusom je taj što ESET ne nudi forum, ali postoji baza znanja. Nije najlakše za navigaciju, ali sadrži videozapise koji će vam pomoći kroz instalaciju i aktivaciju proizvoda.

Tu su i vodiči s “najboljim rješenjima” za uobičajene probleme, kao i veze na YouTube kanal s videozapisima podrške koji uključuju instalaciju, uklanjanje zlonamjernog softvera i druge teme. ESET ne nudi cjelodnevnu podršku, ali možete uspostaviti kontakt tijekom radnog dana između 18:00 i 17:00. PST ili bilo koje vrijeme putem e-pošte.

Općenito, podrška ESET-a je u redu, ali baza znanja je nespretna, a uz samo tim za podršku od ponedjeljka do petka, u hitnim situacijama mogli biste ostati visoko i suhi.

Pet okruglih misli

Bitdefender ima sve što očekujete ili želite od korisničke podrške, s lokalnim telefonskim linijama, podrškom za različite jezike i non-stop kontaktom. 

ESET ima sredstva, ali s tako ograničenim satima i lošom bazom znanja, Bitdefender Antivirus uzima ovaj odjeljak.

Kolo: Točka podrške za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
ESET NOD32 Logotip

6

Završne misli

ESET je uvijek bio usmjeren prema poslu, ali to ne znači da je njegov antivirusni softver u kući loš. Kad ga uspoređujete s vrhunskim pružateljem usluga kao što je Bitdefender Antivirus, tada počinjete vidjeti što vam nedostaje.

Pobjednik: Bitdefender

Zbog toga je Bitdefender osvojio ovu usporedbu. Iako će vas ESET zaštititi, Bitdefender Antivirus nudi mnogo više za mnogo niže cijene pretplate. Dobit ćete više mogućnosti, bolju podršku i boljeg klijenta.

Ako tražite alternativu Bitdefenderu, ostali antivirusni članci mogli bi vam nadahnuti. 

Koristite li ESET ili Bitdefender Antivirus? Ostavite svoje komentare u nastavku i hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map