Avira vs Bitdefender: Bliska antivirusna bitka 2020. godine

Bitdefender i Avira naša su dva vrhunska antivirusna izbora, a što se tiče naših recenzija, oni su među najboljim izborima antivirusnog softvera koji su trenutno na tržištu. Oni postižu top ocjene gotovo u svakoj kategoriji, što otežava korisnicima da biraju među njima. Da bismo vam pomogli, testiramo Bitdefender i Avira da vidimo tko je na vrhu.

Prije nego što pročitate, možda bi bilo vrijedno pogledati naš zasebni pregled Bitdefender-a i Avira pregled. Ovo će vam dati jasniju ideju o svakom antivirusu, omogućujući vam da istražite njihove prednosti i nedostatke prije nego što prođete kroz ovaj Bitdefender vs Avira-u-head-to-head.

Postavljanje borbe: Bitdefender protiv Avira

Naše testiranje za usporedbu malo će se razlikovati od naših pojedinačnih antivirusnih pregleda. Usporedit ćemo oba antivirusna sredstva u istim pet kategorija kao i naše odvojene recenzije, počevši od značajki prije nego što prijeđemo na cijene, prilagođenost korisnicima, zaštitu i korisničku podršku..

Ako vam treba brzi odgovor, na kraju svake kategorije pružit ćemo kratak pregled i odlučiti o pobjedniku. Svaka kategorija dobiva bod, a prvi koji je zaradio tri ili više bodova je ukupni prvak.

1

Značajke

Odabir antivirusa koji će zaštititi samo od virusa je u redu, ali virusi nisu jedine cyber prijetnje vani. Antivirus golih kostiju neće vas zaštititi od krađe identiteta niti će zaštititi cijelu mrežu od pokušaja hakiranja.

Zbog toga je važno pogledati značajke koje Bitdefender i Avira nude kupcima, što ćemo učiniti u ovom krugu.

Bitdefender Antivirus

Bitdefender je jedan od naših omiljenih antivirusa i trenutno je naša glavna preporuka. To je jedna od najsigurnijih opcija antivirusnog softvera za korisnike vani, dijelom zahvaljujući nizu mogućnosti koje nudi.

Bitdefender-Značajke

Bitdefender je u osnovi vrhunski antivirus s širokom zaštitom od zlonamjernog softvera i ransomwarea. Obranit će vas od najnovijeg, najrazvijenijeg zlonamjernog softvera, zahvaljujući „naprednoj obrani od prijetnji“ koja prati i blokira sumnjive aktivnosti.

Zaštita od zlonamjernog softvera ipak nije jedini trik u rukavu Bitdefendera. Dolazi kao širok sigurnosni paket, sa zaštitom mikrofona i web kamera, zajedno sa zaštitom protiv praćenja i ukupnim ekstenzijama za filtriranje putem weba..

Također možete iskoristiti WiFi skener da pretražite vašu mrežu zbog bilo kakvih očiglednih ranjivosti koje možete ispraviti. Postoji i skener za vaše računalo koji traži nesigurni softver.

Ako se brinete zbog krađe identiteta, Bitdefender uključuje preglednik s pijeskom u sanduku tako da možete sigurno pretraživati ​​mrežu. Bitdefender Safepay radi potpuno izolirano: to je zasebni preglednik s virtualnom tipkovnicom kako bi zaobišao sve potencijalne keyloggere koji pohranjuju vaše lozinke. 

Sigurno plaćanje je idealno ako želite biti sigurni u svoju banku ili ako kupujete na mreži. Bitdefender kombinira Safepay s besplatnom VPN uslugom, iako ima ograničenje od 200 MB. Budući da nije puna VPN – a VPN-i nisu u fokusu Bitdefendera – neće se usporediti s najboljim VPN davateljima.

Umjesto toga, ograničenje podataka dobro se podudara s besplatnim VPN uslugama. Ako vam treba bolja VPN zaštita, ExpressVPN bi bila snažna alternativa (pogledajte naš ExpressVPN pregled). 

Bitdefenderov uključeni upravitelj lozinki dobro se kombinira sa Safepay-om. Opet, poput Bitdefenderovog VPN-a, to je dobra opcija za uključivanje, ali neće se podudarati s najvišim nivoom upravitelja zaporki poput Dashlanea (vidi našu recenziju Dashlanea).

Bitdefender pokušava biti jedini sigurnosni paket koji će vam trebati. Dodatne značajke, poput šifriranja datoteka i zaštite od krađe, dobri su dodaci. Kao jedan od najboljih izbora na našem najboljem popisu antivirusa za Android, Bitdefender je dobra opcija za Android korisnike, ali podržava i Mac i iOS.

Avira

Poput Bitdefendera, Avira nije samo osnovni antivirus. Ona koristi potpuni izbor sigurnosnih proizvoda u ponudi, a u mnogim slučajevima ih spaja uz neke svoje besplatne ili premium proizvode.

Avira-Značajke

Avira Prime, „sve u jednom“ rješenje, na vrhu je hrpe za potencijalne kupce Avire, pružajući pun pristup svojim premium proizvodima. Antivirus Pro i drugi Avira proizvodi također nude Avira alate, ali neki od njih mogu biti i ograničene verzije.

Avira Prime kombinira razne druge Avira proizvode, ali Antivirus Pro je njegova glavna ponuda. Antivirus Pro Avira je u stvarnom vremenu zaštita od zlonamjernog softvera i dobro se rangira protiv vlastite zaštite Bitdefendera.. 

Avira također nudi alat za čišćenje sustava za smanjenje neefikasnosti sustava i softverski skener za prepoznavanje zastarjelog (a time i rizičnog) softvera i njihovo ažuriranje.

Avira nudi i sigurnosnu zaštitu za vaše online kupovinu. Aviraina privatnost Pal ograničit će stotine različitih postavki skrivene privatnosti da bi ograničili vaše mrežno praćenje. Možete isprobati i Phantom VPN koji pretplatnici Avira Prime imaju neograničenu upotrebu.

Phantom VPN Pro bolji je od ponude s ograničenim brojem Bitdefendera, ali još uvijek nije u istoj ligi s glavnim VPN alternativama, poput NordVPN (pogledajte naš NordVPN pregled).

Tu je i upravitelj lozinki sličan vlastitoj ponudi Bitdefendera, kao i sigurnost za Android i iOS mobilne uređaje za blokiranje određenih zlonamjernih web lokacija i pozivača.

Avira može očekivati ​​da ćete platiti malo više za neke naprednije značajke, ali mnoge “premium” značajke, poput Phantom VPN-a, nude se besplatno, ali s ograničenjima. To znači da možete testirati mnoge Avira-ove značajke o kojima ste znatiželjni bez potrebe za unaprijed plaćanjem.

Prve okrugle misli

Uvijek će to biti teška usporedba između Bitdefendera i Avire. Oni su ispunjeni naprednim značajkama koje ih čine oba konkurentna sigurnosna apartmana, a u središtu im je vrhunska antivirusna zaštita. Ovdje se nema puno za razdvajati ovo dvoje, što bi ovom rundu bilo nerešeno.

Kolo: Značajke Nema jasnog pobjednika, bodovi za obje

Avira Logo
Logotip Bitdefender Antivirus

2

Cijena

Ako ste odlučili platiti antivirus, morate biti sigurni da ćete dobiti pristojbu za njegove značajke i kvalitetu.

I Bitdefender i Avira nude besplatne proizvode, ali upravo nas “premium” paketi zanimaju, tako da smo uglavnom preskočili raspravu o Bitdefender free vs Avira. Imajući to u vidu, usporedimo pakete cijena koje ove tvrtke nude.

Bitdefender

Novi kupci imat će najviše koristi od cjenovnih planova Bitdefendera. Postoje veliki popusti – do oko 50 posto – na planove koji pokrivaju tri uređaja.

Postoje četiri plana za kupce, a cijena koju ćete platiti ovisit će o broju uređaja koje želite pokriti, kao i duljini pokrivanja do tri godine.

Na donjem kraju je Bitdefender Antivirus Plus. Nedostaju neke od najpovoljnijih značajki koje se nude u paketima viših razreda, poput web kamere i zaštite od krađe. Također nije dostupan na Macu jer je paket samo za Windows.

Za nove članove Antivirus Plus je dostupan za oko 40 USD godišnje za tri uređaja ili 59,99 USD godišnje, ako nemate novi popust za kupca.

Gotovo cjelovit izbor premijskih značajki dostupan je i u Bitdefender Internet Securityu, sljedećem nivou od Antivirus Plus. Ovo ima velik popust za nove kupce, a cijena mu je 44,99 USD godišnje za pokrivanje uređaja na tri uređaja, što bez popusta ide i do 79,99 USD godišnje.

Korisnici Mac-a, Android-a i iOS-a morat će se nadograditi na pretplatu Bitdefender Total Security. Bitdefender je jedan od naših izbora kao najbolji antivirus za Mac, tako da ako ste korisnik Maca, svakako je vrijedno razmotriti dodatnih 5 USD godišnje za Total Security u odnosu na Internet Security, ako ste novi klijent.

Većina paketa nudi pokrivenost od jednog do 10 uređaja, ali Total Security je ograničeniji, umjesto toga planovi koji pokrivaju pet ili 10 uređaja. Ako štite veliku obitelj s velikim brojem uređaja, trebat će vam Bitdefender Family Pack.

Obiteljski paket pokriva 15 uređaja i dolazi s velikim popustom za nove kupce: 59,99 USD godišnje za prvu godinu, zatim 119,99 USD godišnje nakon toga..

Avira

Avira ima sličnu metodu cijene kao Bitdefender, s kupcima koji mogu odabrati broj uređaja koje će pokriti, od jedan do pet, ili neograničeno pokrivanje uređaja s pretplatom Avira Prime.

Možete platiti mjesečno ili uštedjeti novac plaćanjem pokrića od jedne do tri godine. Nema novih izdataka za nove kupce, ali cijene su slične Bitdefenderovim diskontiranim cijenama, s nekim fluktuacijama..

Bitdefender ne pruža mjesečnu pretplatu, pa je dobro vidjeti Avira koja to nudi. Avira Antivirus Pro, najjeftiniji Avira plan, iznosi 57,99 dolara godišnje, a obuhvaća tri uređaja. 

Avira najjeftiniji plan košta 20 dolara više od Bitdefender Antivirus Pro-a, ako imate promotivnu stopu za novog kupca Bitdefender. Međutim, plan Avira Antivirus Pro 2 dolara je jeftiniji od ne promotivne cijene Bitdefendera.

Avira Internet Security Suite jednak je Bitdefender Internet Security. Dolazi s još nekoliko dodatnih premium značajki – uključujući Avira Password Manager Pro i Software Updater Pro – i košta oko 70 dolara godišnje. 

To je otprilike 10 dolara jeftinije od Internet Sigurnosti Bitdefendera ako nemate novi popust za korisnike ili za oko 26 dolara skuplje ako ga imate.

Avira Prime je vrhunski paket Avira sa uključenim vrhunskim značajkama i dobro se podudara sa Bitdefender Total Securityom i Bitdefender Family Packom..

Opcija Avira Prime koja pokriva pet uređaja za 99,99 USD godišnje 10 dolara je više od neispunjene ukupne sigurnosti Bitdefendera ili 55 dolara skuplje od snižene ukupne sigurnosti.. 

Bolja vrijednost je Avira Prime s neograničenim pokrivanjem uređaja od 129,99 USD godišnje. To je 10 USD godišnje više od neraspoređenog Bitdefender porodičnog paketa, ali Avira nudi neograničene uređaje, a ne 15 Bitdefenderovih uređaja.

Avira cijeni izuzetno dobro zbog pokrivenosti i značajki, a mjesečni paketi čine je pristupačnijom opcijom za kupce. Samo AVG nudi mjesečni plan sa sličnim setom značajki i reputacijom (pogledajte našu AVG recenziju).

Dva okrugla razmišljanja

Opet, uz dobre setove značajki i konkurentne cijene, i Avira i Bitdefender imaju ponešto za svakoga. Aviraini mjesečni planovi čine ga pristupačnijom opcijom, ali Bitdefender to nadoknađuje značajnim popustima za nove kupce. S planovima sniženih cijena Bitdefender pobjeđuje Avira-ju do ukupne pobjede u cijenama.

Runda: Cijena za Bitdefender Antivirus

Avira Logo
Logotip Bitdefender Antivirus

3

Korisnički susret

Kupcima antivirusa potrebna je velika zaštita, ali moraju biti u stanju razumjeti i koristiti softver koji su kupili. Prijateljstvo prema korisniku je važno; ako ne možete pronaći svoj antivirus u krizi, imate problema.

Vidjet ćemo je li Bitdefender ili Avira korisniji u ovom krugu usporedbe. Počet ćemo s postupkom instalacije prije nego što istražimo klijente oba softvera.

Bitdefender

Postupak instalacije Bitdefendera prilično je jednostavan i brz, iako ne najbrži, kao što će pokazati naša Webroot SecureAnywhere pregled.

S dobrom internetskom vezom, možete preuzeti i instalirati Bitdefender za otprilike 10 do 15 minuta. Ima veliku instalacijsku datoteku (približno 500 MB), no velik dio instalacije je automatiziran i zahtijeva malo korisničke interakcije.

Bitdefender-klijent

Bitdefender klijent započinje s središnjim dijelom nadzorne ploče. Ovdje se mogu brzo pristupiti uobičajenim značajkama Bitdefendera, poput brzog antivirusnog skeniranja. Možete prilagoditi nadzornu ploču zajedničkim značajkama, poput Safepay-a, ako želite.

Pristup drugim područjima, poput vaših privatnosti, jednostavan je putem lijevog izbornika. Bitdefender pokušava automatizirati stvari što je više moguće, ali vidjet ćete da se s vremena na vrijeme na programskoj traci pojavljuju podsjetnici ili upozorenja. Na primjer, moglo bi vas potaknuti da koristite premium značajke poput Safepay-a kada posjećujete web mjesto vašeg mrežnog bankarstva.

Sva upozorenja ili upozorenja mogu se isključiti iz područja postavki Bitdefendera, kojem također možete lako pristupiti s lijevog izbornika. Ako trebate isključiti ili promijeniti postavke u određenim okruženjima (primjerice, tijekom rada ili igranja), možete koristiti prilagođene profile.

Područje postavki je korisno s uključenim korisnim savjetima. Ako niste sigurni ni u što, kliknite ikonu upitnika koja se nalazi iznad svakog područja.

Bitdefender klijent nudi dobru ravnotežu između toga što kupcu pruža mnogo izbora za prilagodbu njegove Bitdefender instalacije, a pritom osigurava da početnici nisu pretrpani.

Avira

Instalacijska datoteka za Avira manja je od Bitdefendera (177MB u odnosu na 500MB). Instalacijski program je fluidan i dobro osmišljen, ali morat ćete potvrditi nekoliko dodatnih izbora, u odnosu na instalaciju Bitdefendera..

Avira će se prilagoditi i konfigurirati, ovisno o pretplati na proizvod koju imate. Ako ste pretplaćeni na skuplji paket Avira, poput Internet Security ili Prime, imat ćete zasebno područje nadzorne ploče koje će vam omogućiti lak pristup svim ostalim vašim proizvodima Avira.

Avira-pregled-sučelje

Na primjer, korisnici Avira Prime vidjet će Antivirus Pro kao dio svoje pretplate, zajedno s popisom drugih proizvoda poput Phantom VPN Pro. Ako ste pretplaćeni na Avira Antivirus Pro, imat ćete samo pristup antivirusnom klijentu.

Avira-klijent

Klijent Antivirus Pro lako je razumjeti s jasnim bočnim izbornikom. Područje „statusa“ prikazuje trenutni status vaše zaštite, uključujući ransomware i internetsku zaštitu, uz mogućnost brzog skeniranja vašeg računala.

Dodatnim značajkama, poput mrežnog vatrozida, može se pristupiti s pomoćnog izbornika u odjeljku “moduli”. U ovim se odjeljcima nalaze korisni savjeti koji objašnjavaju svrhu svake značajke.

Avira vas ne opterećuje nepotrebnim značajkama ili postavkama. Kao i Bitdefender, jednostavno sučelje ima prednost, ali svoj antivirus možete prilagoditi klikom na ikonu zupčanika u donjem lijevom kutu.

Područje postavki nije najlakše za razumjeti, ali je opsežno. Postoje veze do informativnih vodiča za određene postavke, poput “Što je zaštitni oblak?”. Možete i prelaziti pokazivač iznad postavke i vidjeti objašnjenje u okviru “opis” pri dnu.

Čist izgled Avire skriva ispod sebe moćan antivirus i, poput Bitdefendera, ovisi o načinu na koji koristite klijenta. Većina korisnika neće trebati ići daleko mimo načina “brzog skeniranja”, ali ako trebate, svoju zaštitu možete prilagoditi s lakoćom.

Tri okrugle misli

Kao što biste očekivali od ovih vrhunskih antivirusnih programa, ljubaznost prema korisnicima izuzetno je važna i nema puno prostora između njih. I Bitdefender i Avira nude klijente koji se lako koriste, ali s puno mogućnosti za podešavanje postavki onako kako ih želite.

Kolo: Ljubaznost prema korisniku Nema jasnog pobjednika, bodovi za oboje

Avira Logo
Logotip Bitdefender Antivirus

4

Zaštita

Ne kupujete antivirusne programe prema tome koliko dobro izgledaju. Zaštita je sve, a ako vam antivirusni softver ne odgovara, riskirate.

U ovom ćemo krugu upotrijebiti neovisna izvješća iz tri laboratorija za sigurnosno testiranje kako bismo usporedili zaštitu ponude Bitdefendera i Avire..

Bitdefender

Bitdefender je dobro obavio testiranje zaštite AV-testa od svibnja do lipnja 2019. Iako su rezultati malo pali od njegovih prethodnih testova, ipak je uspio, s ukupnom ocjenom 5,5 od maksimalnih 6. 

Bitdefender-AVTest-June19

Došlo je do sličnog pada u rezultatima postotka Bitdefendera, ali ukupni rezultat ostao je 6 od 6. 

U bodovanju AV Comparatives veljača-svibanj 2019. Bitdefender je bio izuzetno dobar. Od 752 uzorka, 751 je otkriven i blokiran, s ukupnom stopom uspjeha od 99,9 posto. Testiranje performansi AV Comparativesa također je dobro prošlo za Bitdefender, osvojivši najvišu nagradu Advanced + AV Comparatives.

To svrstava Bitdefender u istu kategoriju kao ESET NOD32 (pogledajte našu usporedbu Bitdefender u odnosu na ESET NOD32 i naš ESET NOD32 pregled).

Na MRG Effitasu, Bitdefender je postigao dobar rezultat u Q2 2019 testiranju punog spektra. Od uzorka veličine 398, Bitdefender ima stopostotni uspjeh, zaradivši MRG Effitas najviši “certificirani” rezultat 1, koji odgovara Kasperskyu (pogledajte naš pregled Kaspersky Anti-Virus).

Avira

U testnom programu AV-Test u svibnju i lipnju 2019. za Avira, rezultati zaštite učinkovito su odgovarali Bitdefenderu, s ukupnom ocjenom zaštite od 5,5 od 10. Ocjene performansi također su bile 5,5 od 6, što je malo niže od ocjene Bitdefendera od 6.

Avira-AVTest-June19

Testiranje AV-Comparativesa za Avira od veljače do svibnja 2019. godine bilo je bolje od Bitdefendera. Od 752 uzoraka, svih 752 su blokirani, rezultat koji je uspio izjednačiti samo Kaspersky Anti-Virus.

Rezultati performansi bili su malo lošiji za Avira na testiranju AV-Comparative u travnju 2019. godine. Od 14 antivirusa, Avira je postigla 13 od 14 za ukupni učinak. Pogrešan je bio samo Microsoftov Windows Defender (pogledajte našu usporedbu Bitdefender i Windows Defender). Dodijeljena je nagrada za napredni “napredni” općenito.

MRG Effitasov test cijelog spektra iz Q2 2019. pokazao je gotovo savršen rezultat za Avira. Od 398 uzoraka, 397 je blokirano, što daje opću uspješnost od 99,74 posto. Ovo je još uvijek bilo dovoljno dobro da MRG Effitas dodijeli Aviri njihov “certificirani” rezultat Level 1 da bi se mjerio Bitdefender.

Četvrte četvrte misli

Ocjene zaštite za Bitdefender i Avira bile su izuzetno visoke i vrlo slične. Svaki je imao samo jedan ili dva propuštena rezultata, što otežava postavljanje pobjednika na obje strane. Ovaj krug je svejedno izvlačenje.

Kolo: Zaštita Bez jasnog pobjednika, bodovi za obojicu

Avira Logo
Logotip Bitdefender Antivirus

5

podrška

Ako plaćate antivirusnu zaštitu, trebate očekivati ​​kvalitetnu korisničku podršku. U ovom ćemo krugu biti sigurni da će vam Bitdefender i Avira ponuditi odgovarajuću razinu korisničke podrške.

Bitdefender

Kao što biste očekivali od međunarodnog poslovanja kao što je Bitdefender, kupci nude mnoštvo opcija za podršku širom svijeta. Za početak, klijentima je dostupno 16 regionalnih telefonskih linija na gotovo svim kontinentima.

Bitdefender-site-Podrška

Ako telefonska podrška nije za vas, možete razgovarati s osobljem za podršku putem live chat-a ili možete slati upite za podršku putem e-pošte. Podrška je dostupna 24/7 za korisnike.

Na uobičajena pitanja kupaca moguće je odgovoriti vodičima iz baze znanja. Vodiči su jednostavni, ali sadrže korisne upute, slike i videozapise za pomoć kupcima u njihovim problemima.

Također možete iskoristiti besplatnu podršku koja se nudi putem foruma za podršku, gdje će drugi kupci i osoblje odgovoriti na vaša pitanja.

Avira

Kao što objašnjava naš izvorni pregled Avire, pravi pad programa za Avira bila je nedosljednost u korisničkoj podršci. 

Avira-site-Podrška

Čini mnogo stvari ispravno, s velikom bazom znanja i korisnim YouTube kanalom, s uputama za upute i savjetima na više jezika. Baza znanja uključuje često postavljana pitanja (FAQs) i vodiče koji objašnjavaju kako se baviti određenim pogreškama ili problemima.

Istraživanje i baze znanja i YouTube kanala je teško, a morat ćete pažljivo pretražiti da biste pronašli željeni sadržaj. Kao i Bitdefender, također postoji forum zajednice da kupci mogu postavljati bilo kakva pitanja s tim da Avira osoblje i ostali kupci odgovaraju.

Ako vam je potrebna izravna podrška, možete iskoristiti telefonsku i e-mail podršku na više jezika. Ovo je dostupno samo za “premium” kupce, a prvo se morate prijaviti da biste to potvrdili.

Pet okruglih misli

Avira ima dobru korisničku podršku, opsežne vodiče i niz metoda podrške. Iako je Avira dobra, Bitdefender je bolji, s jasnim vodičima, aktivnijim forumom i širim opsegom mogućnosti telefonske podrške za kupce..

Kolo: Točka podrške za Bitdefender Antivirus

Avira Logo
Logotip Bitdefender Antivirus

6

Završne misli

Veliki smo obožavatelji Bitdefendera i Avire na Cloudwards.netu, a ovu usporedbu uvijek će biti teško nazvati. Između ovih antivirusnih tvrtki ima gotovo ništa što se tiče pristupačnosti i ukupne kvalitete zaštite.

Avira i Bitdefender sjajno se koriste i imat ćete odlično iskustvo, koji god antivirusni softver odabrali. No, ogromni popusti Bitdefendera za nove kupce i bolja korisnička podrška guraju Bitdefender malo naprijed. 

Zbog toga je Bitdefender i dalje naš najbolji izbor i naš ukupni pobjednik u ovoj usporedbi.

Pobjednik: Bitdefender

Avira i Bitdefender proizvodi su vrhunski proizvodi, ali ako tražite drugu opciju, možete potražiti naše antivirusne članke za ostale usporedbe, preglede i sažetke. Javite nam svoje misli u nastavku i hvala vam na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me