Avast SecureLine VPN vs NordVPN: Tko će koga pobijediti 2020. godine?

Avast je ime koje su neki čitatelji možda već upoznati. Avast je započeo kasnih 80-ih kao softverska tvrtka za cyber-sigurnost, a sada štiti više od 435 milijuna računala širom svijeta, što njegov antivirus čini danas najplodonosnijom anti-malware aplikacijom..


Za one koji su zainteresirani za ovu stranu Avastove linije proizvoda, mogu pogledati naš pregled Avast Pro, ali u ovom članku gledamo Avast SecureLine VPN, koji Avast uzima VPN softver. U našem pregledu Avast SecureLine VPN otkrili smo da nudi solidne brzine i sigurnost, a istovremeno je jednostavan za upotrebu.

Mislili smo da bi bilo prikladno napraviti podudaranje tog titana antivirusne industrije s Titanom VPN industrije, NordVPN. Ako pogledate našu NordVPN recenziju, vidjet ćete da je to jedan od naših najdražih favorita i da je izvanredan u gotovo svim kategorijama, ali brzinom.

Postavljanje borbe: NordVPN protiv Avast SecureLine VPN

Da bismo usporedili naša dva VPN pružatelja usluga, razvili smo jednostavnu strukturu za ove članke. Stvari dijelimo na pet krugova, ističući jedan ključni element VPN izvedbe u svakom. U prvom krugu gledamo značajke, nakon čega slijede cijene u drugom, zatim jednostavna upotreba, brzina i, na kraju, sigurnost. 

Svaki krug započinjemo kratkim uvidom u ono što tražimo i kakve znakove upozorenja ne želimo vidjeti. Zatim razgovaramo o tome kako svaka VPN djeluje u datoj kategoriji. Na kraju, svaki krug smo završili gledajući koji je VPN učinio bolje i dodijelio bod pobjedniku kategorije.

Moguće je izjednačenje, a ako je to slučaj, dodijelit ćemo poen svakom davatelju bodova za tu rundu. VPN s najviše bodova na kraju proglašen je ukupnim pobjednikom.

1

Značajke

Kao što to činimo s našim cjelovitim VPN recenzijama, započinjemo s tim podudaranjima ocjenjujući značajke koje nudi svaki pružatelj usluga. Tražimo par ključnih značajki koje tražimo: prekidač kill i neki način da se automatski povežemo na VPN. 

Obje ove značajke imaju značajan utjecaj na sigurnost, a bilo koji VPN bez jednog ili oba ova sustava gotovo je neupotrebljiv. Osim ovih, značajke koje uključuju blokade oglasa ili podijeljeno tuneliranje su lijepe za pregled, ali dobit će samo VPN dodatne bodove i ne smatraju se obveznim. 

Avast SecureLine VPN

Čak i na prvi pogled sučelje Avast SecureLine VPN izgleda neplodno. Kretanje prema postavkama samo pojačava taj osjećaj praznine. 

Postavke se sastoje od tri kartice na svakoj s nekoliko rijetkih potvrdnih okvira. Počevši s karticom općenito, postoji opcija za uključivanje ili isključivanje obavijesti iz softvera, potvrdni okvir za da li se klijent pokreće pri pokretanju i mogućnost uključivanja ili isključivanja beta ažuriranja.

Avast-SecureLineVPN-klijent-mreža-profil

Ova beta značajka može ugroziti stabilnost vašeg VPN-a, što Avast i sam ističe. Druga kartica je označena kao “mrežna sigurnost” i daje vam neke mogućnosti povezane s automatskim povezivanjem VPN-a.

Mrežna stranica sigurnosti nalazi se i na mjestu gdje je prekidač kill, što je za nas prema zadanim postavkama isključeno. Za one koji koriste SecureLine VPN, predlažemo da provjerite je li ovo uključeno kako bi se maksimizirala sigurnost, jer se bez njega vaš VPN može prekinuti vezu bez da primijetite, a vi biste mogli nastaviti kupovati putem interneta ili gledati privatne podatke bez ikakve zaštite.. 

Završna kartica nema potvrdne okvire, već korisnicima omogućuje način da instaliraju proširenja preglednika Avast SecureLine jednim klikom. Iako Avast pokriva minimalne značajke koje smo spomenuli, to je sve. Nema dodatnih značajki osim onih koje su obavezne. 

NordVPN

NordVPN nije nužno najbolji kada su u pitanju značajke, kao što smo vidjeli u članku NordVPN nasuprot TorGuardu, ali još uvijek ima dosta trikova u rukavu. Počevši s osnovnim stvarima, NordVPN ima robustan i istančan prekidač za ubijanje koji je više od samo potvrdnog okvira.

Postoji prekidač za internetsko ubijanje, koji djeluje isto kao i prekidač za ubijanje Avast SecureLine i drugi, blokira internetski promet kada je VPN isključen. Pored toga, tu je i prekidač za ubijanje aplikacija. To vam omogućuje definiranje popisa programa koje će NordVPN zatvoriti ako se izgubi veza s VPN-om (pročitajte naš Astrill pregled za drugu uslugu s ubijanjem aplikacije). 

nordvpn-pregled-Killswitch

Postoje i opcije automatskog povezivanja koje vam omogućavaju povezivanje kad se aplikacija pokrene ili kad se otkrije nepouzdana mreža, što je sjajna obrana od opasnosti javnog WiFi. 

Za razliku od Avast SecureLine VPN-a, NordVPN vam također omogućuje odabir mjesta na koje se VPN povezuje kada se automatski poveže. Ako nemate određenu lokaciju na umu, tada također možete odabrati regiju na koju ćete se povezati i NordVPN će automatski odabrati brzi poslužitelj.

Što se tiče dodataka, NordVPN je nedavno dodao značajku nazvanu CyberSec, koja vam pomaže da ostanete sigurni na mreži blokirajući web lokacije sa pokušajima zlonamjernog softvera ili pokušajima krađe identiteta. CyberSec djeluje i kao blokator oglasa. 

Iako nije toliko učinkovit poput namjenskog blokatora oglasa, poput onog na 99 besplatnih alata za zaštitu kruga privatnosti, to je lijepa značajka. NordVPN također ima mogućnost korištenja zakamufliranih poslužitelja, što omogućuje ljudima na mjestima gdje je upotreba VPN-a ograničena na još uvijek povezivanje s NordVPN mrežom.

Prve okrugle misli

Avast SecureLine VPN pokriva najosnovnije značajke i tu se zaustavlja. NordVPN ide dalje i dalje, s osnovama koje uključuju prekidač za uklanjanje aplikacija i nekoliko opcija za prilagodbu ponašanja automatskog povezivanja. 

Povrh toga, NordVPN ubacuje niz dodatnih namirnica, kao što su blokator oglasa i zlonamjernog softvera i zamagljeni poslužitelji. Ovaj prvi krug pobjeda je Nord-VN-a. 

Runda: Karakteristične točke za NordVPN

Logotip Avast SecureLine VPN
NordVPN Logo

2

cijena

Kada kupujete bilo što, jedna od prvih stvari – ako ne i prva stvar – ljudi žele znati je cijena. Zato smo drugi dio posvetili istraživanju toga, ali ne prestajemo sa samo gledanjem cijene.

Također razmatramo kakva je politika povrata dostupna i postoji li besplatna probna verzija. Uz to, u obzir se prihvaćamo koje su vrste plaćanja i što plan uključuje, na primjer koliko je istodobnih veza dopušteno. 

Avast SecureLine VPN

Avast SecureLine VPN ima nepotreban broj planova i opcija za cijene. Postoji mogućnost dobiti samo licencu za jedan uređaj za Android ili pojedinačni iPhone ili iPad, koja dolazi za samo nekoliko dolara mjesečno.

Tu je i mogućnost dobiti licencu za jedan uređaj za radnu površinu ili prijenosno računalo koji pokreće Windows ili macOS. Ovi planovi nisu dostupni u mjesečnom vremenskom okviru i moraju ih se kupiti u trajanju od jedne, dvije ili tri godine.

Sva tri ta vremenska okvira, međutim, imaju približno isti mjesečni trošak, koji dolazi otprilike pet dolara. Konačno, tu je i mogućnost kupnje plana koji pokriva do pet uređaja bilo koje raznolikosti, uključujući mobilne, Windows i macOS.

Ovaj je plan dostupan u sva četiri vremenska razdoblja, u rasponu od mjeseca do tri godine. Mjesečne cijene su pristojne i dolaze s nekoliko dolara mjesečno manje od konkurenata na najvišoj razini. Godišnji plan smanjuje ovo za nekoliko dolara, dok dvogodišnja i trogodišnja opcija ne snižavaju mjesečnu cijenu više od nekoliko kockica. 

Kada dođe vrijeme za provjeru, Avast SecureLine VPN prihvaća ili kreditne kartice ili PayPal, ali bez oblika kripto valute. Prije kupnje Avast potencijalnim korisnicima nudi jednotjednu besplatnu probnu inačicu koju je lako postaviti. Kupu pokriva i 30-dnevna politika povrata. 

NordVPN

Raspored planova NordVPN-a mnogo je jednostavniji od Avast SecureLine VPN-a. Postoji samo jedan plan koji je dostupan u četiri vremenska okvira. Mjesečne cijene očekivat ćemo od VPN-ova s ​​gornjim policama i zasigurno nikome nije impresivan posao. 

Godišnji plan, međutim, smanjuje ovu cijenu na pola, čime se mjesečni trošak gotovo podudara s godišnjim cijenama Avast SecureLine VPN-a. Dvogodišnje i trogodišnje planove tvrtke NordVPN još više spuštaju ovu cijenu, čineći je povoljnijom proračunskom opcijom od čak i Avastovog programa za Windows ili Mac s jednim uređajem. 

I ne samo to, već svi planovi NordVPN-a uključuju do šest istodobnih veza. Iako NordVPN ne nudi nikakvu besplatnu probnu verziju, podudara se s 30-dnevnim pravilima povrata Avast SecureLine VPN. To znači da, ako usluga ne radi kako ste očekivali, još uvijek postoji način da vratite svoje ulaganje. 

NordVPN također prihvaća više vrsta plaćanja od Avast SecureLineVPN, uključujući kreditnu karticu, PayPal, UnionPay, Alipay, pa čak i bitcoin. Iako NordVPN nije nepobjediv kada je riječ o cijenama – kao što smo vidjeli u članku NordVPN nasuprot PureVPN – trogodišnje cijene su među najboljima. 

Dva okrugla razmišljanja

Iako Avast SecureLine VPN nudi besplatnu probnu verziju, to nije najbolje što smo vidjeli (to bi vjerojatno išlo na ProtonVPN, o čemu možete pročitati u našoj recenziji ProtonVPN). Avastovo besplatno probno razdoblje jedina je dionica koju ima NordVPN. 

NordVPN nudi model cijena koji je lakši za razumijevanje i više veza po računu, prihvaća više oblika plaćanja i čak ima i bolje cijene ako odete s trogodišnjom opcijom. Iako je cijene plana pojedinačnih mobilnih uređaja Avast SecureLine teško pobijediti, ovaj plan je nišna opcija koja mnoge ne bi zanimala.

Runda: Cijena za NordVPN

Logotip Avast SecureLine VPN
NordVPN Logo

3

Jednostavnost korištenja

Jednostavnost upotrebe je nešto što je teško objektivno utvrditi, ali je ipak nešto što je nedvojbeno važno. Dobro sastavljen softverski alat može olakšati složene zadatke, dok loše dizajniran može učiniti jednostavne zadatke frustrirajućim i dugotrajnim. 

U ovom krugu opisujemo izgled svakog VPN-a i ono što želi koristiti. Izgleda da smo visoki i niski za probleme, pa čak pokušavamo uzrokovati pomalo pustoš sa softverom izazivajući nasumične prekide i otvaranje drugih zahtjevnih softverskih programa tijekom pokretanja VPN-a kako bi pokušali izazvati rušenje i nestabilnost.. 

Avast SecureLine VPN

Kao što smo već vidjeli u odjeljku značajki, Avast SecureLine VPN vrlo je minimalistički pristup svom korisničkom sučelju. Prozor je malo veći od većine VPN-ova, ali ima vrlo malo mjesta za popunjavanje ovog prostora.

Gotovo gornje dvije trećine prozora zauzima preklopni prekidač za spajanje i isključivanje VPN-a. Ispod toga prikazuje se vaš IP kada nije zaštićen, kao i zaštićeni IP i vrijeme veze nakon što uključite VPN.

Avast-SecureLineVPN-Client-isključenje

Donja trećina prozora prikazuje zastavu zemlje koju ste trenutno odabrali i naziv lokacije u tekstu. Postoji gumb s oznakom “promijeni lokaciju” koji proširuje popis svih poslužitelja, koji prilikom otvaranja zauzima cijeli prozor i dobro je organiziran..

Možete pregledavati sve dostupne lokacije na abecednom popisu ili odabrati jednu od kartica s lijeve strane, koja ima lokacije grupirane po kontinentu, kao i par dodatnih kartica za stvari poput namjenskih poslužitelja za streaming. 

Postavke – imajući ih tako malo – lako se mogu pronaći. Sve su opcije također objašnjene u retku ili dva kako bi se pomoglo da se prvi korisnici VPN-a snađu. Klijent je stabilan i nismo doživjeli pad sustava, ali postoji jedna posebnost softvera.

Kada kliknete i povučete prozor da biste ga pomicali, to uzrokuje čudan učinak niskog broja sličica. Prozor se kreće sporije od miša i prebacuje se mucavo, a ne glatko. Također se nastavlja pomicati sekundu ili dvije nakon što pustite miš ili ako promijenite upute, tako da je gotovo nemoguće postaviti prozor tamo gdje želite.

Sve u svemu, klijent Avast SecureLine VPN izgleda kao požar i zaboravi rješenje za one koji se ne žele miješati s bilo kakvim postavkama, ali također ima snažnu manu što na trenutak usporava čitavo računalo prilikom povlačenja. 

NordVPN

Čak i na prvi pogled, NordVPN-ovo sučelje osjeća se svježijim od Avast SecureLine VPN-a. Umjesto da imaju veliki i uglavnom prazan prozor, desne dvije trećine klijenta preuzima mapa koja prikazuje sve dostupne lokacije plavim markerima. 

Možete kliknuti marker na željenom mjestu veze ili možete koristiti popis poslužitelja na lijevoj strani prozora. NordVPN nema opcije grupiranja kao što je Avast SecureLine VPN, ali ima traku za pretraživanje koja će vam pomoći da pronađete lokacije. 

nordvpn-pregled-server-navigacija

Ulazeći u postavke, NordVPN nudi mnogo više od Avast SecureLine VPN-a, ali čini dobar posao održavanja ih upravljanjem. Postoje samo tri kartice postavki i jedna za podatke o računu.

Tri kartice postavki su “općenito”, “automatsko povezivanje” i “napredne”. Stranica “općenito” sadrži većinu značajki koje će većina korisnika ikada trebati, a stranica “automatsko povezivanje” točno je imenovana, koja sadrži sve relevantne postavke za način i kada se VPN automatski povezuje.. 

Kartica “Napredno” sadrži opcije protokola i DNS-a s kojima se većina korisnika neće trebati zamarati. Klijent NordVPN-a je dobro optimiziran i trebaju mu samo mali gutljaji sistemskih resursa. Nismo mogli izazvati kvar ili probleme sa softverom i sve funkcionira u redu s otvorenim klijentom, bez obzira je li povezan, već povezan ili samo radi u praznom hodu. 

Tri okrugle misli

Klijent Avast SecureLine VPN-a je pojednostavljen i jednostavan za korištenje. Čini se da je Avast prethodnim značajkama imao za cilj napraviti VPN koji bi svatko mogao koristiti s lakoćom i, na mnogo načina, postigao je da.

Međutim, imali smo problem s povlačenjem prozora koji nije bio prisutan kod NordVPN-a. Uz to, manji ali još snažniji izgled NordVPN-ovog dizajna temeljenog na karti podvrgava se korisniku na svoj način. NordVPN je preuzeo ovo kolo, uglavnom zbog problema Avast SecureLine VPN-a s premještanjem prozora.

Kolo: Jednostavnost upotrebe za NordVPN

Logotip Avast SecureLine VPN
NordVPN Logo

4

Ubrzati

U četvrtom krugu odmačemo se od subjektivnog područja i ulazimo u svijet teških podataka. Da bismo testirali brzinu svakog VPN-a, mjerimo vrijeme pinga, brzine preuzimanja i brzine prijenosa svakog VPN-a na pet različitih lokacija, u rasponu od praktično susjednih vrata do cijelog svijeta. 

To uspoređujemo s našim kontrolnim mjerenjima bez ikakvog VPN-a da vidimo koliko je dobar pružatelj usluga. Naše testiranje također provodimo u stvarnom svijetu kako bismo potvrdili svoje rezultate na papiru tako što smo učitali neke streaming videozapise i preuzeli neke veće datoteke da vidimo kako stvari idu. 

Avast SecureLine VPN

Avast SecureLine VPN treba malo vremena za uspostavljanje veze, u rasponu od oko pet sekundi pa sve do 10 sekundi. Jednom kada su spojeni, performanse se značajno razlikuju od zemlje do države.

Mjesto: Ping (ms) Preuzimanje (Mbps) Učitavanje (Mbps)
Nezaštićeno (UK)13194,3012.24
Njemačka49191,789.74
Rusija11439.396.03
Brazil22841.301.12
NAS.8575,042.62
Južna Korea47218.943.07

U SAD-u i Velikoj Britaniji vidjeli smo vrlo ugledne performanse s malim vremenima pinga i troznamenkastim brzinama preuzimanja. Međutim, u Japanu i Brazilu učinak je znatno opao. Ping puta su još uvijek bili razlog, s obzirom na ogromne udaljenosti, ali brzine preuzimanja smanjile su se na uslužne – iako ne impresivne – razine.

Kad je došlo vrijeme da se stvarno testiraju performanse Avast SecureLineVPN, otkrili smo da su stvari pomalo trome za početak. Web stranice i videozapisi trebati će vam dodatne dvije ili tri sekunde da se započnu učitavati, ali kad se stvari pokrenu, izgleda da sve normalno funkcionira. Nakon početnog vremena učitavanja, videozapisi su postavljeni na 1080p i nisu ih trebali međusobno spremiti.

NordVPN

Kao što smo ranije raspravljali, primjerice u članku o NordVPN nasuprot IPVanish-u, NordVPN je imao nekih problema kada je u pitanju postizanje postojanih brzina. Zapravo, zbog toga je čak dobio i nečasno priznanje u našem najbržem pregledu VPN usluga.

Mjesto: Ping (ms) Preuzimanje (Mbps) Učitavanje (Mbps)
nezaštićen9165,510.57
US # 247923133,538.87
Ujedinjeno Kraljevstvo # 20115334.786.06
Holandija # 6614566.915.39
Japan # 69159132,833.31
Dvostruki VPN (od Sjedinjenih Država do Kanade br. 4)7920.488.64

Od jednog do drugog poslužitelja, čak i na istoj lokaciji, brzine se mogu kretati od izvrsnih do praktično neupotrebljivih. Čini se da je došlo do sreće izvlačenja, a većinu vremena jednostavno isključivanje i ponovno povezivanje to mogu popraviti spajanjem na drugi poslužitelj. 

U skladu s tim, zapravo u ovom trenutku nismo imali ovaj problem, što znači da NordVPN možda radi na tom problemu. U našem testiranju za ovaj članak, brzine su bile solidne po cijeloj ploči, a svaka pojedina lokacija vratila je troznamenkaste brzine za preuzimanje i prijenos.. 

Kada je u pitanju upotreba u stvarnom svijetu, izvedba je jednako dobra kao što bi brojke sugerirale. Čak se i najudaljeniji poslužitelj, Japan, osjećao vrlo odzivno i bilo je vrlo malo primjetnog kašnjenja prije nego što su se stvari počele učitavati. Uspjeli smo lako gledati 1080p videozapise, čak i pri 60fps, bez problema s punjenjem. Jedina žalba koju možemo iznijeti je da, poput Avast SecureLine VPN, i NordVPN može potrajati trenutak da se uspostavi veza. 

Nije rijetkost čekati 10-ak sekundi da se NordVPN poveže, a nakon što se spoji, stvari mogu biti malo sporije dodatnih 10 sekundi. Pogledajte kako se uspoređuje s našim najbržim VPN-om u našem ExpressVPN vs NordVPN komadu.

Četvrte četvrte misli

Iako se NordVPN u prošlosti pokazao problematičnim, njegova učinkovitost na našem testiranju za ovaj članak pokazuje znakove poboljšanja. Svaki pojedini poslužitelj koji smo testirali imao je izvrsnu brzinu na papiru i bio je jednak kvaliteti kao što bi to sugerirali naši testovi u stvarnom svijetu. 

Avast SecureLine VPN bio je upotrebljiv preko cijele ploče, ali je imao mnogo više varijacija od servera do servera od NordVPN. Avast SecureLine VPN također se osjećao manje reaktivno od NordVPN-a i potrajao je trenutak prije nego što su se web stranice počele učitavati, dok se NordVPN u usporedbi osjećao trenutačno. 

Okruglo: Točka brzine za NordVPN

Logotip Avast SecureLine VPN
NordVPN Logo

5

sigurnosti & Privatnost

NordVPN je do sada pobijedio u svakom krugu, postigavši ​​rezultat četiri na nijedan, što znači da Avast SecureLine VPN ne može pobijediti ukupno, uprkos ovom posljednjem kolu. U skladu s tim, spremili smo najvažniji odjeljak: sigurnost i privatnost. 

U ovom krugu ćemo pogledati koje protokole i enkripcije koristi svaki VPN i testiramo li stvari, poput DNS-a. Osvrćemo se i na povijest svakog VPN-a da vidimo postoji li evidencija sigurnosti ili pozadina kršenja. 

Uz to, temeljito se bavimo pravilima o privatnosti svakog davatelja usluga kako bismo vidjeli kakve se informacije prikupljaju i kako se koriste. 

Avast SecureLine VPN

Kao što smo već spomenuli, Avast SecureLine VPN korisnicima ne pruža puno mogućnosti, tako da su i protokol i šifriranje zaključani i ovise o uređaju koji koristite.. 

Za one koji su na Windows i Android uređajima, Avast SecureLine VPN koristi OpenVPN protokol. Ako provjerite kvarenje našeg VPN protokola, vidjet ćete da je to protokol vrlo pouzdan i otvorenog koda. 

Oni na iOS i macOS uređajima, međutim, koristit će IKEv2, koji je manje siguran od OpenVPN-a, ali ipak nudi respektabilnu razinu zaštite. Za šifriranje, Avast SecureLine VPN spaja oba protokola s AES-256, što je vrh šifriranja retka. 

Umjesto da ima politiku privatnosti koja se posebno odnosi na SecureLine VPN, Avast ima jedinstvenu politiku privatnosti koja pokriva sve njegove proizvode i usluge. Zbog toga je ovo pravilo ekspanzivno i nastavlja se sa nevjerojatnih 39 stranica. 

Prema dnu ovog epa na 39 stranica nalaze se informacije koje se posebno odnose na VPN. U ovom odjeljku stoji da Avast SecureLine VPN prikuplja informacije, uključujući i operativni sustav koji koristite, dio vaše IP adrese (iako ga nije dovoljno za identifikaciju) i koji poslužitelj koristite..

Uz to, u ostalim se odjeljcima politike privatnosti spominju stvari poput “podaci o vašim interesima” kao stvari koje Avast može prikupiti o vama. U ovom se pravilu također pokazuje da informacije koje Avast prikuplja dijele s brojnim trećim stranama. 

Čitava duljina ove politike o privatnosti i neka drugačija izraza pomalo su zabrinjavajuća i ne nude jasnu sliku o tome koliko Avast želi saznati o vama korištenjem svojih proizvoda.. 

NordVPN

Kao i Avast SecureLine VPN, NordVPN ne pruža stvarni izbor za potrošače kada je riječ o protokolu i šifriranju. Umjesto toga, zaključava korisnike u kombinaciji OpenVPN-a i AES-256, što, upravo tako, upravo predlažemo većini ljudi. Ovaj kombinacija nudi solidne performanse i izvrsnu sigurnost.

Međutim, kako bi mogli znati oni od vas koji su obraćali pozornost na tehnološke vijesti, nedavno je došlo do narušavanja sigurnosti. Ukratko, hakeri su uspjeli ukrasti TLS ključ, što im je omogućilo da pokrenu ono što se naziva “čovjek u sredini”.

To znači da su hakeri mogli postaviti poslužitelj da se pojavljuje kao da je jedan od poslužitelja na stvarnoj mreži NordVPN-a. Korisnici su se nesvjesno mogli povezati s tim lažnim poslužiteljem, pružajući hakerima pristup njihovim informacijama. 

Ta ista ranjivost od tada je otkrivena i u ostalim VPN mrežama, a NordVPN je zakrpio ovaj problem i nastavlja raditi na tome da se takva stvar više nikada ne ponovi, ali bez obzira na to, to je trajna mrlja u evidenciji NordVPN-a.

Prelazeći na politiku privatnosti, NordVPN stvari drži sažetima i čini prilično dobar posao izbjegavanja pretjeranog pravnog žargona. Jedina informacija koju vam NordVPN treba za postavljanje računa je adresa e-pošte i ništa vas ne sprečava da za to koristite lažnu e-poštu za odbacivanje.

Sam VPN ne prikuplja nikakve identifikacijske podatke. Prikupljeni podaci koji se odnose na vašu upotrebu VPN-a ograničeni su na stvari poput učitavanja poslužitelja koje se koriste za održavanje mreže.

Pet okruglih misli

I NordVPN i Avast SecureLine VPN nude ono što smatramo zlatnim standardom za VPN sigurnost: OpenVPN i AES-256. Međutim, Avast SecureLine VPN nudi to samo na određenim platformama, dok je NordVPN nedavno imao značajnije narušavanje sigurnosti.. 

NordVPN je napisao čvrstu politiku privatnosti koja je razumno kratka i napisana na način koji gotovo svako može razumjeti. Avast, s druge strane, ima smiješno dugu politiku privatnosti koja vam često može ostaviti više pitanja nego odgovora. 

Između kršenja NordVPN-a i politike privatnosti Avast SecureLine VPN, čini se da oba ova pružatelja usluga moraju malo očistiti svoja djela. Ovaj se krug završava kravatom.

Runda: Sigurnost & Privatnost Nema jasnog pobjednika, bodovi za oboje

Logotip Avast SecureLine VPN
NordVPN Logo

6

Završne misli

U pobjedi od pet do jedan, NordVPN je dokazao zašto je jedan od najplodonosnijih VPN-a na tržištu danas. Nadmašio je Avast SecureLine VPN od početka do cilja s većim brzinama, više značajki i korisnijim sučeljem. 

Pobjednik: NordVPN

Iz nekog razloga se antivirusne tvrtke bore za konkurenciju na tržištu VPN-a, kao što smo vidjeli u drugim slučajevima, poput naše Bitdefender VPN recenzije. Čini se da vrsta specijalizacije koja je potrebna da bi se natjecala na tržištu VPN-a i potrebna mrežna ulaganja stvaraju prepreku ulasku poduzeća u druge dijelove svijeta cyber-sigurnosti.. 

Ako ste prije koristili bilo koji od ovih VPN-a, uvijek volimo čuti vaše misli o njima u komentarima u nastavku. Kao i uvijek, hvala na čitanju. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map