8 najboljih blokatora oglasa koji rade sa Chromeom, Safarijem, Firefoxom u 2020. godini

Kako se internet sve više komercijalizirao, oglašavanje je postalo činjenica mrežnog života. U rasponu od jedva primjetnog do nametljivog i ometajućeg desnog diska, oglasi mogu brzo izvući sve užitke koje izvučete s web stranice. Nažalost, mrežno oglašavanje je tu da ostane, pa smo sastavili ovaj popis osam najboljih blokatora oglasa kako bismo vam pomogli da ih sami protjerate.


Naš izbor broj jedan (i sveukupno i za Android) – AdGuard – prikazuje se na radnoj površini i blokira oglase u svim vašim aplikacijama. Morate platiti za njegovo korištenje, iako su sljedeća dva unosa na našem popisu – uBlock Origin i AdBlock – besplatna proširenja preglednika i naš izbor za najbolji blokator oglasa za Firefox i Google Chrome..

Slijede R.S.B.E.R.T iz Windscribea i Cybersec NordVPN-a, koji su sjajne opcije ako ste i vi na tržištu VPN-a. Konačno, AdLock – još jedna opcija za blokiranje oglasa na cijelom uređaju – donosi stražnji dio zajedno s ugrađenim blokatorima oglasa za Opera, Firefox i Safari.

Popis najboljih blokatora oglasa 2019. godine

 1. AdGuard – najbolji blokator oglasa za Android
 2. uBlock Origin – Najbolji blokator oglasa za Firefox
 3. AdBlock – najbolji blokator oglasa za Chrome
 4. CyberSec iz NordVPN-a
 5. R.O.B.E.R.T iz Windscribe
 6. Firefox preglednik
 7. AdLock
 8. Operater preglednik

1. AdGuard

Ako ste spremni izdvojiti malo novca kako biste poboljšali svoje internetsko iskustvo, AdGuard pruža najbolju opciju kod odabira blokatora oglasa. Za razliku od većine sličnih usluga, AdGuard nije proširenje oglasnog bloka već aplikacija za radnu površinu.

Umjesto da blokira oglase na web lokacijama koje posjetite, blokira ih u vašem sustavu, bilo da su u vašem pregledniku, Skypeu, vašem torrent klijentu ili bilo što drugo.

Adguard-Main-ploča

Ova sveprisutnost izdvaja je od ostalih unosa na ovom popisu i ogroman je bonus, pogotovo ako koristite mnogo softvera koji se oslanja na reklame, jer ti često mogu biti mnogo neugodniji (i teže ih se riješiti) od tradicionalnih web stranica oglašavanje. To je također vrlo lako prilagoditi i prilagoditi svoje postavke u AdGuardu, jer je cijela stvar upakirana u uredno i uredno sučelje.

AdGuard Stealth

Nadalje, AdGuard leti potpuno ispod radara. Nakon opsežnog testiranja, uspjeli smo posjetiti sve vrste web stranica koje koriste zabranu blokiranja oglasa, pri čemu nijedna od njih nije bila mudrija da posjećujemo njihove web stranice, a da se ne moramo baviti njihovim oglasima.. 

Ako vaš preglednik prema zadanim postavkama nema sigurno pregledavanje, možete natjerati AdGuard na teško pokretanje i blokirati web stranice za koje se zna da sadrže zlonamjerni softver ili sheme krađe identiteta..

Postoji čitava hrpa zaštite privatnosti s AdGuardom pod uslugom koja je primjereno nazvana “prikriveni način”. Možete sakriti koji je pojam za pretraživanje doveo do web mjesta, maskirati preglednik koji koristite od samog Googlea i čak blokirati parametre praćenja URL-ova.

Adguard-Pravila

Također možete postaviti tajmer za brisanje kolačića treće i prve strane, kao i blokirati WebRTC, obavijesti, web stranice koje pristupaju vašoj lokaciji, Flash i Java. Napokon, HTTP preporuke mogu se onemogućiti, a AdGuard također može maskirati vašu IP adresu i korisničkog agenta.

Što se tiče cijena, AdGuard vjerojatno neće probiti banku, jer će vam cjelogodišnja pretplata prikazivati ​​2,49 dolara mjesečno. Za vas je 14-dnevno probno razdoblje kako biste ga testirali i odlučili da li vam se sviđa, pa čak i ako na kraju platite pretplatu, možete dobiti puni povrat u roku od 60 dana od kupnje. Licenca obuhvaća tri odvojena uređaja, a postoji i mogućnost plaćanja jednokratne naknade u iznosu od 59,99 USD.

2. uBlock podrijetlo

Ako vas ne zanima blokiranje oglasa na cijelom sustavu, već želite jednostavno iskustvo pregledavanja, uBlock Origin je izbor za vas. 

Za razliku od AdGuarda, uBlock postoji samo kao proširenje za preglednik i na taj način funkcionira samo za oglase prikazane na stvarnim web lokacijama putem vašeg web preglednika. Unatoč tome, on se izvrsno snalazi u ovom zadatku, osvajajući to mjesto na našoj listi najboljih proširenja sigurnosti preglednika.

uBlock-Main-ploča

uBlock koristi impresivan popis filtera, a od svakog blokatora oglasa koji smo testirali identificirao je najveći broj oglasa i pratilaca po prilično velikoj marži, čak nadmašujući plaćene opcije na ovom popisu. Također uspijeva zaobići zabrane oglasa, što znači da ga nećete morati rutinski onemogućavati da biste posjetili vašu omiljenu web lokaciju.

Filtriranje uBlock-lista

uBlock je također nevjerojatno lagan, koristi daleko manje resursa vašeg sustava od ostalih Chromeovih proširenja za blokiranje oglasa. Nažalost, dizajn nadzorne ploče daje osjećaj kao da je ravno iz devedesetih, ali ako možete zanemariti iskreno ružni korisnički sučelje, postoji ogroman broj postavki i dodatne zaštite koje možete prilagoditi.

uBlock-Pravila

Na strani privatnosti stvari možete onemogućiti WebRTC, sprječavajući ga da propušta vašu IP adresu, kao i isključiti HTTP preporuke, CSP izvješća i zahtjeve za prethodno dohvaćanje. Tu je i izbornik s popisima filtra koji vam pruža pregled svih različitih filtera oglasa koje možete omogućiti.

3. AdBlock

Uz uBlock, AdBlock je drugi div u svijetu blokiranja oglasa. Naziv je pomalo zbunjujući jer se ne treba brkati s AdBlock Pro-om ili AdBlock Plus-om, što su potpuno odvojena proširenja koja nemaju nikakve veze jedno s drugim.

AdBlock-Main-ploča

AdBlock je dostupan kao proširenje za Firefox i Google Chrome (i samim tim većinu preglednika temeljenih na Chromiumu, poput Vivaldija ili Bravea) i većim dijelom funkcionira na isti način u bilo kojem pregledniku. Iako ne blokira toliko mnogo oglasa i zahtjeva za praćenje kao uBlock, ima puno čišće i lakše razumljivo sučelje.

Na Chromeu nudi i mogućnost blokiranja oglasa u Twitch streamovima uživo, što većina blokatora oglasa nije u stanju učiniti. Možete postaviti i listu bijelih kanala na YouTubeu kako biste osigurali da vaši omiljeni stvaratelji sadržaja i dalje zarađuju od svojih pogleda. Slično tome, možete dopustiti “prihvatljive oglase”, koji dopuštaju prolazak nekih nenasilnih oglasa.

Adblock-postavke

AdBlock također nudi i neke manje zaštite privatnosti kroz EasyPrivacy, što, jednostavnim riječima, sprječava web stranice da otkriju gdje se fizički nalazite, s koje ste web stranice došli i svoju IP adresu. Nažalost, on koristi malo više RAM-a nego uBlock, ali ako koristite Google Chrome, potrošnja RAM-a vjerojatno nije previsoka na vašem popisu pitanja.

4. CyberSec iz NordVPN-a

CyberSec je blokator oglasa koji dolazi s NordVPN-om, a ako želite potpuno iskoristiti njegove značajke, prijeđite na našu NordVPN recenziju. To je također jedan od naših najboljih izbora za najboljeg VPN pružatelja usluga, pa svakako vrijedi razmisliti jeste li na tržištu virtualne privatne mreže.

CyberSec-postavke

NordVPN ne nudi nikakve statistike o tome koliko vas CyberSec blokira, što otežava dobivanje empirijskih rezultata o njegovoj izvedbi. Bez obzira na to, činilo se da čini dovoljno dobar posao blokiranja oglasa, kao što to nismo mogli vidjeti tijekom našeg testiranja. CyberSec se također uspije sakriti, što znači da vam neće biti zatraženo da “onemogući vaš blokator oglasa” prilikom posjeta određenim web lokacijama.

NordVpn povezan

Jedan problem sa CyberSec-om (koji dijeli R.O.B.E.R.T, naš sljedeći unos) je taj što vam treba da budete spojeni na VPN poslužitelj da bi radio. Ako više volite da ste stalno povezani s VPN-om, to nije problem, ali većina će korisnika i dalje htjeti blokirati oglase kada prolaze kroz redovitu vezu, što će zahtijevati zasebno proširenje.

5. R.O.B.E.R.T iz Windscribe

Windscribe je pružatelj VPN-a koji je na vrhu naše najbolje besplatne VPN usluge. Ako želite saznati o usluzi u cjelini, možete se obratiti našem pregledu Windscribea, ali ovdje ćemo gledati isključivo ugrađeni sustav za blokiranje oglasa koji dolazi s uslugom R.O.B.E.R.T.

Budući da Windscribe ne nudi nikakve statističke podatke – slično kao NordVPN-ov CyberSec – teško je reći koliko je učinkovit R.O.B.E.R.T u blokiranju oglasa, ali u našim se testovima činilo da to čini dovoljno dobro. 

Windscribe-AdBlocker-Otkriveno

Nažalost, ne uspijeva sakriti svoju aktivnost od web lokacija koje ga traže, što znači da će vas dobar dio vijesti na primjer blokirati da čitate njihov sadržaj bez da prethodno onemogućite Windscribe.

Windscribe-Blocker-postavke

Osim oglasa, R.O.B.E.R.T također blokira tragače, elemente društvenih medija i zlonamjerni softver. Također pruža neke zaštite privatnosti tako što blokira WebRTC, informacije o propuštanju lokacije i informacijama o vremenskoj zoni, kao i omogućavajući vam rutinsko osvježavanje korisničkog agenta da sakrije svoj identitet.

6. Firefox preglednik

Pregledavajući postavke Firefoxa, nećete moći vidjeti frazu “blokator oglasa”, ali ipak je ona ugrađena u preglednik. Umjesto da svoj sustav naziva blokatorom oglasa, Firefox se sam po sebi odlučuje za izraz “zaštita praćenja”. 

Iako ne blokira toliko zahtjeva kao namjenski blokator oglasa, on još uvijek čini prilično pristojan posao i također se uspijeva sakriti od skripti otkrivanja oglasnih blokova.

Firefox praćenje Uobičajeni

Ako tražite dodatne informacije o pregledniku, pogledajte naš pregled Firefox za kompletan rundown.

7. AdLock

AdLock je još jedan blokator oglasa na cijelom uređaju u žiži našeg broja jedan, AdGuard. Nažalost, iako je AdLock radio pristojan posao blokiranja oglasa, otkrio je i blokirao daleko manje zahtjeva nego AdGuard. 

AdLock-Main-ploča

Također je prilično skuplje, uz jednogodišnju licencu, koja ima cijenu od 36 dolara, a koja pokriva šest zasebnih uređaja. Također vam se daje mogućnost plaćanja 90 USD za istu licencu, ali ovaj put za život.

AdLock-postavke

Postoji dvotjedno probno razdoblje kako biste odlučili želite li uslugu i 30-dnevno jamstvo povrata novca, u slučaju da ne ispuni vaša očekivanja. Također ne postoji ništa na putu naprednije zaštite privatnosti, poput blokiranja WebRTC-a ili zaštite IP-a, što je još jedan razlog zašto je AdLock tako daleko dolje u odnosu na konkurenciju..

8. Preglednik Opera

Operacijski ugrađeni blokator oglasa Opera pristojan je za blokiranje oglasa, ali teško je točno odrediti kako se podudara s ostalim našim odabirom jer preglednik ne daje bilo kakve statistike o tome koliko je oglasa uspio blokirati. Iako se činilo da djeluje dovoljno dobro – nismo vidjeli puno oglasa dok je pokrenuo – Opera ima veliki problem s maskiranjem svog blokatora oglasa s web stranica.

Opera-Adblock-postavke

Koliko znamo, poprilično svaka web stranica koja koristi otkrivanje blokiranja oglasa pokupila je činjenicu da smo blokirali oglase s Operom, što nas je zaključilo sa mnogih različitih web stranica. Ovo je ogroman problem za blokiranje oglasa i glavni je razlog zašto se Opera sve do dna ovog popisa.

Opera-AdBlocker-Otkriveno

Opera također ne blokira oglase na Facebooku, zbog čega mislimo da je sklopila neku vrstu posla s platformom za prikazivanje svojih oglasa, što nije baš dobar izgled za značajku blokiranja oglasa. Da biste saznali više o pregledniku u cjelini, pročitajte naš Opera pregled.

Opera-Facebook

Najbolji besplatni blokator oglasa: uBlock podrijetlo

Već smo detaljno opisali uBlock Origin dalje u ovom članku, tako da se ovdje nećemo ponavljati. Dovoljno je reći da je uBlock vrhunski blokator oglasa, a činjenica da je potpuno besplatan samo je glazura na torti. Ako ne želite platiti novac za blokiranje oglasa, uBlock je najbolja opcija.

Druga opcija koju biste mogli provjeriti je AdBlocker Ultimate, koji dolazi kao Firefox i Chrome proširenje.

Najgori blokatori oglasa

Izvan naših gornjih odabira, vani je još više “blokatora oglasa” koji su malo više od prevare. Oni pokreću gamu od samo lošeg blokiranja oglasa do sheme za prikupljanje podataka koje vas čak niti ne pokušavaju adekvatno zaštititi..

Neke od tih usluga, poput AdBlock Pro i uBlock Plus, namjerno se prerušavaju koristeći imena koja su slična zakonitim blokatorima oglasa u nadi da će zbuniti korisnike umjesto preuzimanja njihovog softvera. Drugi, kao što su Smart Popup Blocker, Webutation ili HD za YouTube, nisu baš lukavi, ali još uvijek ne vrijede ni vašeg vremena ni prostora na disku..

Jedna usluga – AdBlock Plus – u najvećem je dijelu savršeno prihvatljiva opcija za blokiranje oglasa, s jednim značajnim upozorenjem: za tvrtke je potreban novac kako bi im se oglasi dozvolili. Većinu vremena ovo neće biti uočljivo, pa ako vam se stvarno sviđa AdBlock Plus, možete ga nastaviti upotrebljavati, ali takvo je ponašanje u najmanju ruku značajan sukob interesa, ako ne i granična prijevara.

Odabir najboljih blokatora oglasa

Najvažniji kriterij prilikom odlučivanja koji su blokatori oglasa najbolji, naravno, koliko su učinkoviti u blokiranju oglasa. To uključuje djelovanje YouTube blokatora oglasa, ali isto tako uklanjanje ostalih vrsta videooglasa, dosadne oglasne trake, zahtjeve za praćenje i sve ostale reklame koje se možete sjetiti.

Osim osnovne funkcionalnosti blokiranja oglasa, također smo razmotrili koliko dodatne zaštite nudi svaka usluga. To se uglavnom vrti oko blokiranja različitih pratilaca i pružanja povećane zaštite privatnosti. 

Neki blokeri oglasa također sklapaju ponude s određenim web mjestima kako bi omogućili prikazivanje oglasa na svojim domenama, što predstavlja ogroman sukob interesa i brzo može učiniti da blokiratelj bude gori od beskorisnog..

Napokon, s obzirom na to da su oglasi tako važna komponenta internetskih tvrtki, mnogi su uspostavili mjere za otkrivanje kada korisnici blokiraju njihove oglase, a potom im i ograničavali pristup sadržaju. Alat za blokiranje oglasa koji može zaobići ta ograničenja odmah je puno privlačniji od onih koji ne mogu.

Djeluju blokirači oglasa?

Za većinu, da. Blokeri oglasa funkcioniraju tako što skeniraju skripte koje se pokreću na web mjestu i uspoređuju ih s popisom poznatih oglasnih skripti. Ako se išta podudara, skripta je onemogućena za učitavanje, što rezultira ne prikazom oglasa. Iako obično nije moguće doslovno blokirati sve oglase, najbolji blokatori oglasa se poprilično blizu.

Jesu li blokatori oglasa nelegalni?

Blokatori oglasa apsolutno su legalni i nikad se nećete naći u pravnim poteškoćama zbog instaliranja i korištenja dok pregledavate internet. Iako se sigurno možete odlučiti za krađu (a sigurni smo da postoje neki pravnici koji su pokušali), nitko se nikada nije suočio s pravnim posljedicama zbog korištenja blokade oglasa.

Međutim, iako nećete počiniti nikakve zločine instaliranjem blokatora oglasa i pretraživanjem interneta, vrijedno je imati na umu da bilo koja web lokacija koju posjetite i koja temelji svoj poslovni model oko oglasa neće vidjeti prihod od vaše posjete. Stoga, ako ste veliki obožavatelj određene web lokacije i želite dati svoj doprinos kako biste bili sigurni da će i dalje raditi, razmislite o tome da ga dodate u bijelu listu.

Završne misli

Na kraju dana postoji niz opcija koje ćete odabrati kad se radi o blokiranju oglasa. Ako želite platiti malu naknadu, AdGuard je lako najbolja opcija, jer imate pokrivenost na cijelom uređaju i izvrsne performanse. 

S druge strane, uBlock Origin i AdBlock su u potpunosti besplatni i izvrsni za blokiranje oglasa u vašem pregledniku, tako da ako ste ovdje na mjestu, možete krenuti s jednom od ovih opcija koje vas neće koštati.

Što mislite o našem izboru blokatora oglasa? Jeste li imali lošeg iskustva s bilo kojim od njih ili smo propustili vaš omiljeni odabir? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map