Rackspace Cloud Files -katsaus – päivitetty 2020

Rackspace Cloud Files -katsaus

Vaikka Rackspace Cloud Files on erinomainen tarjoaja, sen palvelut ovat huippuluokkaa: se on ylivoimaisesti kallein IaaS-palveluntarjoaja. Lue koko hinnoittelurakenteen erittely Rackspace-katsauksestamme ja liity todennäköisesti siihen, että haluat ehkä tehdä ostoksia vähän lisää.


Cloud Storage arvostelut

Niille, jotka ostavat pilviinfrastruktuuria datan isäntäksi, yksi teollisuuden suurimmista nimistä on Rackspace. Yrityksen tiedostojen isännöintipalvelu Cloud Files voi auttaa muun muassa säästää kiintolevytilaa ja varmuuskopioimaan laitteesi.

Tässä Rackspace Cloud Files -katsauksessa tarkastellaan kuinka palvelu pysyy kilpailussa. Lyhyesti sanottuna, loppupäähän liittyy suuria huolenaiheita. Neljä kertaa Amazon S3: n, viisi kertaa Microsoft Azureen ja kaksikymmentä kertaa Wasabin kustannuksella emme voi perustella pilvitiedostojen sijoittamista parhaiden pilvipalvelujen tarjoajien joukkoon.

Jatka lukemista yksityiskohtia. Jos päätät kokeilla pilvitiedostoja, saatat tarvita myös asiakkaan tiedostojen lähettämiseen. Hahmottelemme parhaat vaihtoehdot yksinkertaisten tiedostojen lataamiseksi parhaassa tiedostonsiirtoasiakkaiden yleiskatsauksessa. Olemme myös suuria CloudBerry Backup -faneja niille, jotka haluavat toteuttaa tietokoneen kiintolevyn tietosuojaussuunnitelman Rackspace Cloud Files -sovelluksen avulla.

Vaihtoehdot Rackspace-pilvitiedostoille

vahvuudet & heikkoudet

hinnoittelu

Rackspace Cloud Files -sovelluksen käytöstä ei ole kuukausittaista tilausmaksua. Sinulta veloitetaan käyttämästäsi, mikä tarjoaa skaalautuvuuden edun verrattuna pilvitallennusratkaisuihin, kuten Egnyte Connect ja varmuuskopiointityökaluihin, kuten Acronis True Image. Tallennettavan tiedon määrää tai vähimmäistallennusvaatimuksia ei ole rajoitettu.

Kustannukset on jaettu varastointi- ja käyttöasteisiin. Vaikka tämä on IaaS-ratkaisujen yleinen käytäntö, Rackspace erottuu vain siitä, kuinka kalliit hinnat ovat. Toisin kuin lähimmät kilpailijat, yritys ei ole vähentänyt hintoja viime vuosina teollisuuden kehittyessä.

Seurauksena on, että hinnat ovat todennäköisesti vakuuttavin syy viedä yrityksesi muualle.

Säilytystilan säilytyshinnat

Rackspace Cloud Storage -tasot vakiovarastoinnissa ovat porrastetut. Vaikka vähimmäisvaatimuksia ei ole, mitä enemmän tallennat, sitä vähemmän maksat gigatavua kohti.

Kerro hinnat 1 000: lla saadaksesi karkean arvion siitä, mitä maksat teratavulta. Se on 100 dollaria kuukaudessa ensimmäiseltä tallennetulta 1 kt: lta, mikä on noin neljä kertaa Amazon S3: n korko, josta voit lukea Amazon S3 -katsauksessa.

On vaikea ymmärtää, miksi Rackspace maksaa paljon enemmän kuin sen suurin kilpailija, jolla on myös vaikuttavampi palvelinverkko. Emme voineet saada suoraa vastausta Rackspaceltä korkeista kustannuksista tai suunnitelmista markkinoida oikein.

Rackspace-käyttöaste

Rackspace Cloud Files -sovelluksessa ei ole tulevia kaistanleveysasteita, joten tiedostojen lähettämisestä ei peritä maksuja. Sinulta veloitetaan lähtevä kaistaleveys, mukaan lukien poistuminen (tiedostojen lataukset), 12 senttiä gigatavua kohti.

Tämä hintalappu on yhdenmukaistettu Google Cloudin kanssa, mutta kalliimpi kuin muut tarjoajat. Monet palvelut, kuten Wasabi, tarjoavat nyt ilmaisen tiedonhaun (lue Wasabi-arvostelu).

Rackspace-kustannukset eivät vain kasvaa vuonna 2018, kun tehokkaammat palvelut tarjoavat säilytystilaa vähemmän.

Rackspace Cloud Files tarjoaa vähintään laskutuksen ilmoitusominaisuuden. Se ei estä sinua kertymään isoa laskua, mutta se ilmoittaa sinulle milloin olet. Kaikki uudet asiakkaat saavat 14 päivän ilmaisen kokeilujakson, jonka pitäisi riittää selvittääkseen, onko Cloud Files kustannuksen arvoinen.

Palvelinverkko

Rackspacella on viisi datakeskuksen sijaintia ympäri maailmaa. Kolme niistä sijaitsee Yhdysvalloissa, sijaitsevat Pohjois-Virginiassa, Dallasissa ja Chicagossa. Aasian ja Tyynenmeren alueella on kaksi, jotka sijaitsevat Hongkongissa ja Sydneyssä, ja lopullinen laitos on Lontoossa.

Kun luot tallennuskauhoja, voit valita, millä alueella tiedostoja ylläpidetään, mutta sinun on luotava Iso-Britannia-tili Lontoon sijainnin käyttämiseksi..

Amazonilla ja Googlella on molemmat noin kolme kertaa niin monta tilaa kuin Rackspacella. Microsoft Azure johtaa paketin 52 laitteella ympäri maailmaa, 10 kertaa enemmän kuin Rackspace.

Rackspacella on sataprosenttinen käyttöaikatakuu, lukuun ottamatta seisokkeja suunnitellussa kunnossapidossa. Takuun ehtojen mukaan saat 5 prosentin hyvityksen kuukausittaiseen laskuasi jokaisesta 30 minuutista, jonka palvelimesi on offline-tilassa.

Helppokäyttöisyys

Voit hallita tiliäsi Cloud Files -ohjauspaneelin avulla. Kuten minkä tahansa IaaS: n kanssa, prosessi voi olla hämmentävä, kunnes saat laakerit. Rackspace tarjoaa tiedostojen isännöinnin lisäksi monia muita palveluita, ja suurin osa ohjauspaneelin ominaisuuksista ei koske niitä, jotka vain haluavat ladata tiedostoja käyttämällä asiakkaita, kuten CyberDuck tai Duplicati (lue Duplicati-arvostelu).

Ennen kuin voit aloittaa tiedostojen lähettämisen Rackspace-pilveen, sinun on luotava säilö. Kontit, joita muut IaaS-palveluntarjoajat kutsuvat joskus “kauhoiksi”, ovat vähän kuin laatikot laatikossa siinä mielessä, että niitä käytetään tiedostojen järjestämiseen.

Luo säilö avaamalla ohjauspaneelin ”tallennus” -valikko ja valitsemalla ”tiedostot”.

Napsauta seuraavalla sivulla Luo säilö -painiketta.

Lisää sitten säilön nimi, valitse palvelinalue ja valitse yksi kolmesta säilötyyppiä:

 • Yksityinen: tallenna tiedostot pilveen ja käytä niitä ohjauspaneelin tai sovellusliittymän kautta
 • Julkinen (CDN): tallentaa tiedostot automaattisesti palvelimille lähellä asiakkaasi sijainteja
 • Staattinen verkkosivusto: lataa .html-tiedosto

Jos aiot saada Rackspace-palvelun online-varmuuskopiointia varten käyttämällä ulkopuolista asiakasohjelmaa, valitse ”yksityinen”. Sama pätee pilvitallennuksen asettamiseen synkronointi- ja jakopalvelun, kuten Storage Made Easy, avulla (lue Storage Made Easy -arvostelu).

Kun säilö on luotu, voit yhdistää siihen kolmannen osapuolen sovelluksia hakemalla Rackspace API-avaimen. Voit tehdä sen napsauttamalla käyttäjänimeäsi ohjauspaneelin oikeassa yläkulmassa ja valitsemalla ”tili ja asetukset”.

Vieritä alas tietoturvaotsikkoon ja napsauta painiketta, joka lukee ”Näytä API-avain”.

Katso apua tämän API-avaimen käyttämiseen kolmannen osapuolen asiakkaan yhdistämisessä, jotta voit aloittaa tiedostojen lähettämisen, katso aloitusoppaasta Rackspace-oppaasta. Enimmäkseen kuuluu tietää, mitä napsauttaa ja mitä jättää huomioimatta.

turvallisuus

Rackspace-tietokeskukset on suunniteltu estämään rikokset ja verkkohyökkäykset. Fyysisen turvallisuuden kannalta sisäänpääsyä turvataan biometrisella todennuksella ja palveluita tarkkaillaan ympäri vuorokauden videovalvonnalla.

Tietojen sieppausten, kuten ihmisten keskellä tapahtuvien hyökkäysten, estämiseksi, kaikki liikenne Rackspace Cloudiin ja sieltä suojataan SSL: llä salatun tunnelin luomiseksi. Todennus vaatii myös käyttäjänimen ja sovellusliittymän käyttöavaimen. Avain saadaan vain Rackspace Cloud -ohjauspaneelista, jonka käyttö edellyttää käyttäjän käyttöoikeustietojen käyttöä.

Koska heikot salasanat voidaan murtaa ja jopa vahvat salasanat voidaan varastaa, Rackspace antaa sinun mahdollistaa kaksifaktorisen todennuksen estääksesi muita hankkimasta sovellusliittymäsi käyttöavainta.

2FA: n ollessa päällä, tuntemattomien koneiden kirjautuminen vaatii ylimääräisen turvakoodin. Tämä koodi saadaan älypuhelimen todennussovelluksella, kuten Google Authenticator, Authy tai Duo, tai voit vastaanottaa sen tekstiviestinä.

Toisin kuin Amazon S3 ja Azure, Rackspacella ei ole mahdollisuutta salata palvelimen puolelle tallennettuja tiedostoja. Se on ikävä, vaikka monet asiakkaat, joita käytetään tiedostojen lataamisen hallintaan, voivat lisätä kokonaissalauksen. Esimerkiksi CloudBerry-varmuuskopiointi voi salata tiedostosi AES-protokollan avulla.

Tuki

Rackspace tarjoaa kolme kanavaa suoraa tukea varten: puhelin, sähköposti ja live chat. Kaikki kolme ovat saatavilla ympäri vuorokauden, joten sinun ei pitäisi koskaan olla vaikeuksia ottaa yhteyttä jonkun kanssa.

Tuen laatu on kuitenkin kyseenalainen. Käytimme live-keskustelua erottaaksemme useita yksinkertaisia ​​kysymyksiä, ja kussakin tapauksessa tukiedustaja ei antanut meille suoraa vastausta. Sen sijaan he osoittivat meidät verkkosivuille ja kehottivat löytämään vastauksia sieltä. Joissakin tapauksissa toimitetut verkkosivut eivät olleet edes osuvia.

Sähköpostien vastausajan määrittämiseksi ampui joitain testikyselyjä. Joka tapauksessa Rackspace-tuki ei ole koskaan palannut meille. Muiden käyttäjien vastaavat raportit osoittavat, että heikko kokemuksemme ei ollut yksittäinen tapahtuma.

Sen sijaan, että tuettaisiin vastauksia, voit selata Rackspace-tukisivua. Sieltä löydät UKK-sivun ja haettavan artikkelitietokannan. Siellä on myös erityinen osio, joka on omistettu pilvitiedostoille.

Tietokanta ei ole huono, mutta se ei riitä pelastamaan käsitystämme Rackspace-tuesta.

Lopullinen tuomio

Ei kauan sitten, Rackspace Cloud Files oli niskaan ja niskaan Amazon S3: n kanssa tallennuskustannusten suhteen. Vaikka Amazon ja muut tunnetun IaaS-palveluntarjoajat ovat laskeneet hintojaan lähtien, Rackspace ei ole budjetoinut.

Ei ole mitään syytä miksi, etenkin koska Rackspace ylläpitää pienempää verkkoa kuin ne samat kilpailijat, ellet katso budjettiystävällisiä tarjoajia, kuten Backblaze B2 tai Wasabi. Voi olla, että Rackspace on päättänyt keskittyä hallittuihin palveluihin kuin omaan IaaS-tarjoukseen.

Mistä syystä tahansa, jos etsit pilviinfrastruktuuripalvelua pariksi CloudBerry Backupin, Storage Made Easy -sovelluksen tai muun tiedostonhallintaohjelman kanssa, suosittelemme etsimään muualta.

Hyväksyn vai eri mieltä? Jaa ajatuksesi Rackspace-palvelimen sijainnista pilvi-IaaS-markkinoilla alla olevissa kommenteissa ja kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map