Microsoft Azure -katsaus – päivitetty 2020

Microsoft Azure -katsaus

Todennäköisesti yksi suosituimmista siellä toimivista IaaS-palveluntarjoajista, Microsoft Azure tarjoaa kilpailukykyisen hinnoittelun ja nopeat nopeudet sekä integroinnin joukkoon kolmansien osapuolten siirto-ohjelmistoja. Lue koko Microsoft Azure -katsaus kokonaiseen kuvaan.

Niille, jotka etsivät pätevää pilviinfrastruktuuripalvelua tiedostojen isäntäksi, Microsoft Azure tarjoaa kohtuullisen hinnoittelun ja jopa syvemmän globaalin infrastruktuurin kuin suosittu Amazon S3. Azure toimii myös hyvin määritettävissä olevien kolmannen osapuolen ohjelmistojen kanssa, kuten esimerkiksi online-varmuuskopiointiohjelman CloudBerry-varmuuskopioinnin ja pilvitallennusohjelman Storage Made Easy kanssa.

Tulossa tähän Microsoft Azure -katsaukseen erittelemme kustannukset, palvelinverkko, käyttökokemus, tietoturva ja tuki osoittaaksemme sinulle miksi se on paras käytettävissä oleva pilvi-IaaS-vaihtoehto..

Älä unohda lukea CloudBerry varmuuskopio -katsausta ja Storage Made Easy -arvosteluamme, myös tietoja kahdesta suositusta Azure-ystävällisestä työkalustasi.

Vaihtoehdot Microsoft Azure -sovellukselle

vahvuudet & heikkoudet

hinnoittelu

Monet tuotteet ja palvelut kuuluvat Azure-sateenvarjoon, kaikilla eri kustannukset. Sisältää Azure App Service, Azure Virtual Machines ja Azure Container Service. Tiedostojen ylläpito varmuuskopiointia tai tallennusta varten vaatii Azure Blob Storage -sovelluksen käyttöä, joka on suunniteltu jäsentämättömälle tiedolle.

Kuten useimmat IaaS-ratkaisut, sinulta veloitetaan käyttämästäsi, mikä tarjoaa skaalautuvuuden etuna perinteisiin pilvitallennus- ja online-varmuuskopioratkaisuihin verrattuna.

Kuitenkin, Azure-kustannusten laskeminen voi olla hankalaa, koska ne sisältävät gigatavun palkkiot sekä tallennuksesta että käytöstä. Haluamme kattaa hinnat, mutta jos tarvitset tarkempaa arviota, Microsoft tarjoaa tallennuslaskurin, josta on apua.

Azure-tallennusnopeudet

Microsoft laskuttaa gigatavujen kokonaismäärän, joka tallennetaan Azure Blob Storage -tuotteeseen kuukausittain. Varaston vähimmäismäärää ei vaadita, joten voit tallentaa niin vähän tietoja kuin haluat.

Ei ole myöskään kattoa.

Azure Blob -tallennusta on kolme tyyppiä: kuuma, viileä ja arkistoitu. Kuuma tallennustila on optimoitu käytettäväksi usein. Maksat enemmän varastoinnista, mutta vähemmän käytöstä kuin maksat viileässä tai arkistotallennuksessa. Se on paras valinta kolmesta tiedostojen synkronoinnille ja jakamiselle sekä ihanteellinen niille, jotka käyttävät Storage Made Easy -sovellusta.

Viileä tallennustila on optimoitu harvaan pääsyyn, kun taas arkistovarastointi on harvinaista. Käytä ensimmäistä lyhytaikaiseen varmuuskopiointiin ja jälkimmäistä pitkäaikaiseen.

Microsoft tarjoaa myös paikallista redundanttia tallennustilaa ja maantieteellisesti redundanttia tallennustilaa. GRS-hinnat ovat huomattavasti korkeammat, koska tiedostot tallennetaan useisiin tietokeskuksiin, kun taas LRS käyttää vain yhtä. Ellet rakenna sisältöjakeluverkostoa tai sinulla ei ole toimistoja ympäri maailmaa, LRS: n pitäisi riittää.

Suunnitelmat: Kuuma (LRS): Kuuma (GRS): Viileä (LRS): Viileä (GRS): Arkisto (LRS): Arkisto (GRS):
Ensimmäinen 50 kt:$ 0,0184$ 0,0208$ 0.01$ 0,0334$ 0,002$ 0,004
Seuraava 450TB:$ 0,0177$ 0,0200$ 0.01$ 0,0334$ 0,002$ 0,004
Yli 500 kt:$ 0,017$ 0,0192$ 0.01$ 0,0334$ 0,002$ 0,004

LRS: n kuuman tallennuksen kustannukset ovat paljon kalliimpia kuin Wasabi tai Backblaze B2, mutta enemmän kuin kohtuulliset IaaS: lle, jonka Azure-kokoinen palvelinverkko on. Vertailun vuoksi, kuuma varastointi Rackspace Cloud Files -sovelluksella maksaa 100 dollaria teratavua kohti, yli viisi kertaa Azure-kustannukset (lue Rackspace Cloud Files -katsaus).

Pitkän aikavälin varmuuskopioratkaisuna tunnettu Amazon Glacier on korkeammat säilytyskustannukset kuin Azure-arkiston tallennustila. Monet IaaS-palveluntarjoajat tarjoavat myös vain kuumia tai arkistoituja tallennusvaihtoehtoja. Pidämme siitä, että Microsoft tarjoaa keskitie-vaihtoehdon.

Azure-käyttöhinnat

Microsoft täydentää kohtuullisia säilytyskustannuksiaan yhtä kohtuullisilla käyttökustannuksilla. Varsinkin, lämpimästä varastoinnista ei peritä maksuja. Egress viittaa tiedostojen lataamiseen, josta useimmat palveluntarjoajat veloittavat.

Sekä viileästä että arkistovarastoinnista on poistumismaksu. Viileä tallennustila sisältää myös tiedonsiirtomaksut.

Kuuma (LRS): Kuuma (GRS): Viileä (LRS): Viileä (GRS): Arkisto (LRS): Arkisto (GRS):
Lukea:VapaaVapaa$ 0.01$ 0.01$ 0.02$ 0.02
Kirjoittaa:VapaaVapaaVapaaVapaaVapaaVapaa

Riippumatta siitä, millaista tallennustilaa käytät, sovellusliittymäpuheluista peritään maksuja, mihin kannattaa kiinnittää huomiota, jos aiot käyttää Azurea sovelluskehitykseen. Löydät nämä kustannukset täältä.

Jos haluat antaa Azurelle koeajon ennen sitoutumista, voit kirjautua ilmaiseksi 5 Gt: n tilille, joka on hyvä vuodeksi.

Palvelinverkko

Microsoft ylläpitää pilvipalvelinkeskuksia 52 paikalla ympäri maailmaa, ja Azure-käyttö on käytettävissä 140 maassa.

Pohjois-Amerikassa on eniten tiloja 13: lla, joista kaikki paitsi kaksi sijaitsevat Yhdysvalloissa. Eurooppaa on kahdeksan, ja vielä useita on matkalla. Myös Aasian ja Tyynenmeren alue palvelee hyvin, ja sillä on toimitilat Kiinassa, Etelä-Koreassa, Japanissa, Singaporessa ja Australiassa.

Etelä-Amerikassa on vain yksi tietokeskus, joka sijaitsee Brasiliassa, ja yhtäkään Afrikassa tai Lähi-idässä ei ole, vaikka Microsoftilla on neljä luettelon julkaisua varten.

Vertailun vuoksi budjetti-IaaS-vaihtoehdolla Backblaze B2 on yksi datakeskus sijainti Kaliforniassa. Amazon S3 on 14 levinnyt ympäri maailmaa. Google Cloudilla on 16.

Saat kuvan. Palvelinmahdollisuuksien suhteen Azure ylittää huomattavasti muun kentän. Vaikka tämä ei välttämättä tarkoita, että saat nopeampaa palvelua Azurella, se ei ole haittaa.

Helppokäyttöisyys

Tätä arvostelua varten olemme kiinnostuneita Azuresta tiedostojen isännöintivaihtoehtona. Kuten muutkin edistyneet IaaS-alustat, Azure tekee paljon muutakin kuin muun muassa tarjoamalla työkaluja sovellusten rakentamiseen, isäntäsivuille ja tietokantojen rakentamiseen.

Monimutkaisuudensa vuoksi voi olla vaikea aloittaa Azure-sovelluksen käyttö, minkä vuoksi koonnimme oppaan. Vaikka keskitymme varmuuskopiointiin, oppaamme antaa sinulle kuvan siitä, kuinka Azure asetetaan tiedostojen tallennusta varten, joten emme käsittele sitä niin syvällisesti täällä.

Jos haluat pitää tiedostoja Azure Blob Storage -tilassa, luo tallennustili kirjautumalla Azure-kojelautaan ja napsauttamalla aloitusikkunassa ”tallennustila”..

Napsauta seuraavalla sivulla vasemmalla olevan Azure-markkinapaikan ruudun alla ”varastointi”. Uusi ruutu asettuu oikealle luettelolla esitellyistä sovelluksista. Napsauta tiliä, joka sanoo ”tallennustili”.

Luo seuraavaksi tallennustili. IaaS-sananlaskussa olet luomassa ämpäri tai säilöä, mutta Microsoft ei käytä kumpaakaan näistä ehdoista. Sinun on annettava tilille nimi, valitse tilityyppi ja valitaan datakeskuksen sijainti.

Tilityypeille voit valita blob-tallennuksen, yleiskäyttöisen v1 tai yleiskäyttöisen v2. Valitse yleiskäyttöinen v2 useimmissa tapauksissa. Se tukee kaikkia viimeisimpiä Azure-tallennusominaisuuksia, möykkyjä tai muuten, ja tarjoaa parhaan hinnoittelun.

Napsauta “Luo” ja olet valmis lähettämään tiedostoja, kun olet hankkinut kyseisen tallennustilin API-avaimen. Löydät kyseisen avaimen napsauttamalla pääsynäppäintä -linkkiä Azure-portaalissa.

Näillä näppäimillä ja tilinimelläsi voit integroida Azure kolmansien osapuolien sovelluksiin, jotka on suunniteltu siirtämään tiedostoja.

Asiakasvaihtoehtoihin sisältyy yksinkertaisia ​​lähetys- ja lataussovelluksia, kuten parhaimmista tiedostonsiirtoasiakkaistamme, ja kehittyneempiä työkaluja, kuten Duplicati, Arq, CloudBerry Backup ja Storage Made Easy. Voit myös asettaa Azureen osoittavan verkkoaseman käyttämällä työkalua, kuten Mountain Duck.

Vaikka Microsoftin IaaS-ratkaisu ei ehkä ole yhtä helppokäyttöinen kuin Wasabi tai Backblaze B2, kumpikaan niistä ei tarjoa yhtä monimutkaista palveluvalikoimaa. Kun olet ylittänyt alkuperäisen oppimiskäyrän, Azure tarjoaa houkuttelevan ja käyttäjäystävällisen käyttöliittymän tallennustilien luomiseen ja hallintaan.

turvallisuus

Kun luot tallennustiliäsi, sinulle annetaan mahdollisuus salata kaikki palvelimen puolelle tallennetut tiedot. Tämä lähestymistapa, joka tunnetaan lepo-salausena, antaa jonkin verran varmuutta siitä, että palvelinrikkomus ei johda tiedostojen luettavien kopioiden varastamiseen.

Azure käyttää edistyneen salausstandardin salausprotokollaa, asetettu 256 bittiin. Tämä on yhdysvaltalaisten kansallisten standardien ja tekniikan instituuttien suosittelema ja pilvipalvelujen tarjoajien eniten käyttämä protokolla.

Salausavaimia hallinnoi Microsoft, ja ne tallennetaan erilliselle palvelimelle tietosi. Yksityistä, päästä päähän -salausta ei ole, mutta se on normaali IaaS-pilvipalvelun kanssa. Jos tämä suojaustaso on jotain, mitä tarvitset, monet kolmansien osapuolien työkalut, jotka muodostavat parin Azure-palvelun kanssa, tarjoavat asiakaspuolella olevan salauksen.

Suojautuaksesi salasanavarkauksilta, jotka sallivat muiden kirjautua sisään Azure-kojelautaan ja aiheuttaa tuhoa, voit ottaa käyttöön kaksikerroisen todennuksen. 2FA vaatii ylimääräisen turvatiedot, kun kirjaudut Azureen tuntemattomalla koneella. Voit vastaanottaa tämän koodin tekstiviestinä tai käyttää todennussovellusta, kuten Google Authenticator.

Sekä fyysistä että virtuaalista yhteyttä Azure-tietokeskusverkkoon tarkkaillaan tarkasti. Tietokeskukseen pääsy kanavoidaan yhden tukiaseman kautta, loput keskuksesta estää korkeat aidat. Tilat vartioivat vartijoita, ja niitä valvotaan ympäri vuorokauden ympäri suljetulla piirillä, mukaan lukien kamerat jokaisen palvelintelineen edessä ja takana.

Tuki

Saadaksesi täyden tuen Azurelle Microsoftilta, sinun on kirjauduttava tukisuunnitelmaan. Jos et maksa tuesta, saat apua laskutukseen ja tilauksiin liittyvissä asioissa vain Microsoftilta, vaikka voit käyttää tukifoorumeita teknisiin ongelmiin.

Käytettävissä on neljä tukisuunnitelmatasoa: kehittäjä, vakio, ammattilainen ja ensisijainen. Tukisuunnitelmat eivät ole halpoja. Halvin, kehittäjätuki, maksaa 29 dollaria kuukaudessa. Tavallinen tuki maksaa 100 dollaria ja ammattilainen maksaa 1 000 dollaria.

Premier-tuki vaatii tarjouksen saamista Microsoftilta.

Kehittäjäsuunnitelman pitäisi riittää muuhun kuin tuotantoon tarkoitettuihin ympäristöihin, mukaan lukien varmuuskopiointi ja pilvisäilytys, joka antaa sinulle sähköpostitukea työaikana. Odotamme 29 dollaria kuukaudessa, että puhelintuki sisältyy hintaan, mutta se vaatii vakiosuunnitelman. Samoin samanlainen tukisuunnitelma Google Cloudin kanssa maksaa 150 dollaria kuukaudessa, joten vertailun vuoksi Azure’n kysymys vaikuttaa kohtuulliselta.

Kehittämissuunnitelman vasteaikojen arvioidaan olevan alle kahdeksan tuntia. Kalliimpiin suunnitelmiin saadaan nopeampia vastauksia ongelman vakavuudesta riippuen. Pohjois-Amerikan aukioloajat alkavat kello 18.00–18.00. PST, maanantaista perjantaihin. Useimmissa muissa maissa tukitunnit ovat välillä 9–17. arkisin.

DIY-ohjeita varten Azure ylläpitää online-dokumentaatiota ja tietokantaa, joka kattaa monia yleisiä kysymyksiä. Tietokannasta voi hakea tai voit selata aiheita tuotteiden ja tunnisteiden, kuten ”varmuuskopio” tai ”laskutus”, perusteella.

Microsoftin DIY-resurssit ovat syviä ja sen käyttäjäfoorumi on aktiivinen, mutta nämä edut eivät ylitä sen tukisuunnitelmien kustannuksia, jotka luovat suotuisan vaikutelman.

Lopulliset ajatukset

Jos voit unohtaa sen kalliit tukisuunnitelmat, Microsoft Azuresta on paljon ihailtavaa. Verrattuna vastaaviin IaaS-palveluihin, kuten Amazon S3 ja Google Cloud, tallennusnopeudet ovat alhaisemmat ja palvelinverkko suurempi. Olemme myös sen houkuttelevan ja helppokäyttöisen verkkokäyttöliittymän faneja.

Me luokittelemme Azureen parhaaksi käytettävissä olevaan IaaS-pilviratkaisuun, vaikka sillä olisi vielä pitkä tie kuljettavanaan ennen Amazonin markkinaluvun vastaavuutta. Olemme tietysti avoimia mielipide-eroille. Jaa omat ajatuksesi Azuresta alla olevissa kommenteissa ja kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map