Google Cloud Review – päivitetty 2020

Google Cloud Review

Google Cloud on IaaS-palveluntarjoaja, joka rakentaa yhdelle vanhimmista olemassa olevista verkoista. Vaikka se ei ole ilman syytä, se ansaitsee harkinnan, jos ostat infrastruktuuria. Lue Google Cloud -arvostelu, jos haluat tietää miksi.


Pilviinfrastruktuuri palveluna -ratkaisut tarjoavat palvelinverkkoja pilvipalveluiden tarpeisiin, mukaan lukien tietokantojen ja sovellustietojen isännöinti. Täällä Cloudwards.net olemme kiinnostuneita lähinnä IaaS: stä varmuuskopioasiakkaiden, kuten CloudBerry Backup, Duplicati ja Arq, päätepisteenä.

Tässä Google Cloud -arvioinnissa arvioimme yhtä IaaS-teollisuuden isommista nimistä ja täydellistä pariliitosta kaikille näille asiakkaille, puhumattakaan “valitse oma-tallennustiedosto-synkronoi ja jaa -ratkaisu” Storage Made Easy ( lue Storage Made Easy -arvostelu.

Ei ole pieni kysymys siitä, että Google Cloud ansaitsee maininnan parhaiden käytettävissä olevien pilvipalvelujen tarjoajien joukossa, vaikkakin väittäisimme, että se ei ole aivan kärjessä. Se ei ehkä ole niin houkutteleva kuin Amazon S3 tai Azure, mutta Google Cloud tarjoaa globaalin verkon, vankan tietoturvan ja monentyyppiset tallennustilat tarpeistasi riippuen, mukaan lukien sen arkisto-kauhat.

Seuraavassa kerrotaan yksityiskohdat kaikista hyvistä ja huonoista puolista, jotka koskevat Googlen pilvipalveluinfrastruktuurin tarjoamia kustannuksia, verkkoa, käyttökokemusta, turvallisuutta ja tukea. Jos Google Cloud vetoaa siihen, voit kokeilla palvelua 12 kuukauden 300 dollarin ilmaisella kokeiluversiolla, jotta voit arvioida sen itse.

Vaihtoehdot Google Cloudille

vahvuudet & heikkoudet

hinnoittelu

IaaS-palveluntarjoajien keskuudessa Google Cloudin kustannukset ovat kalleimpia. Ne ovat enemmän gigatavua kohti kuin sekä Microsoft Azure että Amazon S3, vaikkakin huomattavasti vähemmän kuin ylihinnoitelut Rackspace Cloud Files.

Hinnat sisältävät sekä varastointi- että käyttökustannukset, joista laskutetaan kuukausittain. Ei vähimmäistallennusvaatimuksia eikä enimmäismääriä, joten voit käyttää Google Cloudia ylläpitämään tarvittavan määrän tiedostoja tai niin vähän tiedostoja.

Google Cloudiin on saatavana neljä säilytystyyppiä, ja hinnat riippuvat valitsemastasi. Vaihtoehtoja ovat monialueelliset ja alueelliset kuumavarastoinnit, lähilinjan varastointi ja kylmälinjan varastointi.

Valitse kuuma tallennustila, jos aiot käyttää tiedostojasi usein. Tallennusnopeudet ovat korkeammat, mutta vähimmäisvarastointiaikaa ei ole, ja käyttöaste on kohtuullinen. Harvemmat käyttöoikeudet, kuten varmuuskopiointi, lähilinjan tai kylmäyhteyden tallennus, säästää rahaa, kunhan tiedostojasi säilytetään vähintään 30 vuorokautta lähellä linjaa ja 90 päivää kylmäpuhelimessa..

Tarkastelemme hintoja tarkemmin, mutta jos haluat tarkemman arvioinnin sijaintisi ja tarpeidesi perusteella, Google tarjoaa laskimen kustannusten arvioimiseksi.

Varastointi hinnat

Google Cloudin kuuman tallennustilan tallennusastetta ei alenneta, kun lisäät tallennusta – ero sekä Amazon S3: sta että Azuresta. Perushinnat, ainakin monialueellisten kauhojen kohdalla, ovat myös korkeat.

Google Cloud Storage -hinnat / Gt / kuukausiMonialueellinen (kuuma varastointi):Alueellinen (kuuma varastointi):Nearline:Coldline:
Hinta:$ 0,0260,02–0,035 dollaria / Gt / kuukausi0,01–0,02 dollaria / Gt / kuukausi0,007 dollaria – 0,014 dollaria per GB / kuukausi

2,6 senttiä gigatavua kohti monialueista varastointia varten se toimii noin kolmanneksella senttiä enemmän kuin Amazon ja neljä viidesosaa enemmän kuin Azure. Säästäksesi harkitse alueellista varastoa. Ellet rakenna tiedostojen hosting-järjestelmää loppukäyttäjille ympäri maailmaa, sen valitseminen ei vaikuta suorituskykyyn.

Alueellisen varastoinnin hinnat ovat edullisempia, vaikkakin ne vaihtelevat 2 sentistä gigatavua – 3,5 senttiä. Suurin osa tarkastelluista alueista oli 2 tai 2,3 senttiä gigatavua kohti.

Varmuuskopiointitarpeita varten pienin Google Cloud -kylmälinjan tallennusaste, seitsemän kymmenesosaa, on gigatavua korkeampi kuin Amazon Glacier, noin viidenneksen gigatavua kohti. Muista, että sinua veloitetaan vähintään 30 päivästä tiedostoista, joita pidetään lähellä linjaa, ja 90 päivästä, kun tiedostoja pidetään kylmälinjassa.

Käyttöhinnat

Google jakaa IaaS-käyttöympäristön käyttöasteet luokkaan A, luokkaan B ja ulospääsyyn.

Niille, jotka haluavat rakentaa pilvitallennusparia pariksi Storage Made Easy -palvelun, CloudBerry-varmuuskopion tai vastaavan palvelun kanssa, sinun on pelättävä vain poistumista, joka on termi tiedostojen lataamiselle. Valitettavasti nuo ulospääsymaksut eivät ole halpoja.

Huomaa, että alla olevassa taulukossa on yhteenveto monialueellisen varastoinnin poistosuhteista ja useimmista alueellisista varastointivaihtoehdoista. Koska alueelliset hinnat voivat vaihdella, sinun kannattaa tarkistaa ne Googlessa vielä kerran sen mukaan, mihin aiot tallentaa tiedostosi.

Multi-Regional & Alueelliset purkuhinnat / GBEgress maailmanlaajuisesti (paitsi Aasia ja Australia:Purkautuva Aasia (paitsi Kiina, mutta myös Hong Kong):Kiina Kiina (pois lukien Hong Kong):Egress Australia:
0-1TB$ 0,12$ 0,12$ 0,23$ 0,19
1-10TB$ 0,11$ 0,11$ 0,22$ 0,18
10 + TB$ 0,08$ 0,08$ 0,20$ 0,14

Google alentaa useiden alueiden ja alueiden hintoja niille, jotka lataavat tiedostoja usein, mutta 12 senttiä on suunnilleen yhtä paljon kuin kaikki IaaS-palvelumaksut. Jotkut, kuten budjettiystävällinen Wasabi (lue Wasabi-arvostelu), eivät veloita tiedostojen lataamista.

Palvelinverkko

Google ylläpitää ympäri maailmaa sijaitsevaa palvelinlaitteistojen verkkoa, joka muodostaa pilviinfrastruktuuripalvelun luut. Kaiken kaikkiaan, 15 tietokeskuksen sijaintia on enemmän matkalla. Se asettaa Google Cloudin osittain Amazon S3: n kanssa, vaikkakin selvästi taaksepäin Microsoft Azuressa, jolla on yli 50 datakeskusta.

Paikoista on useita Yhdysvalloissa, mukaan lukien Oregon, Iowa, Pohjois-Virginia ja Etelä-Carolina. Montrealissa ja Etelä-Amerikassa on toinen Pohjois-Amerikan laitos, joka sijaitsee Sao Paulossa, Brasiliassa.

Euroopassa on neljä keskusta, jotka sijaitsevat Lontoossa, Belgiassa, Alankomaissa ja Frankfortissa, ja lisää matkalla. Lähi-idässä tai Afrikassa ei ole palvelimia, mutta Aasian ja Tyynenmeren alueella niitä on kuusi: Mumbai, Taiwan, Tokio, Singapore ja Sydney.

Helppokäyttöisyys

Google tarjoaa verkkopohjaisen konsolin Google Cloud -tilisi hallintaan. Konsolia voidaan käyttää enemmän kuin tiedostojen säilyttämistä varten tarkoitettujen astioiden perustamiseen, mukaan lukien tietokantojen rakentaminen, sovellusmoottorit, tietokonemoottorit ja suurten dataprosessien suunnittelu. Se voi tehdä Google Cloudin käytöstä aluksi hankala, jos haluat käyttää sitä vain tiedostojen tallentamiseen.

Voit leikata melun napsauttamalla ”varastointi” -linkkiä, joka löytyy noin kolmanneksella vasemmanpuoleisen ruudun alaosasta ”tallennus” -alaotsikon alapuolella. Napsautus ohjaa sinut uudelle sivulle, jolla voit luoda ja hallita säilytysastioita suhteellisen helposti.

Kauhat ovat erillisiä säilytysastioita esineiden varastointiin, mikä helpottaa tiedostojen järjestämistä. Vaikka voit yhdistää useita kolmannen osapuolen sovelluksia yhteen ämpäriin, on parasta luoda erillinen kauha jokaiselle.

Napsauta ”luo ämpäri” ja täytä kentät avautuvassa ikkunassa. Sinun on annettava kauhallesi yksilöllinen nimi, valita tallennustyyppi ja valita tallennuspaikka.

Voit lisätä etikettejä myös kauhojen lajittelun helpottamiseksi ja joko valita, antaako Google hallita salausavaimia tai hallita niitä itse. Napsauta ”Luo”, kun olet tyytyväinen, ja ämpärisi on valmis isäntä tiedostoja.

Vaikka voit lähettää yksittäisiä tiedostoja Google Cloudiin pilvikonsolin kautta, on tehokkaampaa käyttää kolmannen osapuolen sovellusta. Suosittelemme parhaita tiedostonsiirto-asiakasoppaitamme joitain yksinkertaisia ​​ratkaisuja. Voit myös muuttaa Google Driven verkkoasemaksi käyttämällä työkalua, kuten Mountain Duck tai jotain kehittyneempää, kuten CloudBerry Backup (lue CloudBerry Backup -katsaus).

Riippumatta siitä, mitä asiakasta käytät, sinun on kytkettävä se Google Cloud -ämpäriisi. Tämä voidaan tehdä käyttämällä API-avainta tai todennustunnistetta, kuten OAuth, jos sovellus tukee sitä.

OAuthin etuna on, että se tunnistaa yhteyden muodostavan henkilön ja API-avainta ei tarvitse tallentaa minnekään. OAuth-yhteyksiä on myös paljon helpompaa käyttää, koska ne eivät vaadi API-avaimen hakemista kehittäjäportaalista.

Jos tarvitset sovellusliittymäavainta, voit hakea sen Google Cloud -ohjauskonsolin linkitetyn sovellusliittymien ja palvelujen sivun Tunnistetiedot-välilehdellä..

Saatat joutua tallentamaan API-avaimesi jonnekin, koska se on luotu vain kerran eikä sitä ole tallennettu mihinkään turvatarkoituksiin. Tätä avainta vaaditaan muodostettaessa yhteyksiä Google Cloudiin kolmannen osapuolen sovelluksesta.

Viime kädessä Google Cloud -käyttökokemuksesta ei puututa mitään. Vaikka oppimiskäyrä on olemassa, se on välttämätöntä tarjottujen palvelujen monimutkaisuuden ansiosta. Jos yksinkertaisuus on mitä tarvitset, kannattaa ehkä katsoa Backblaze B2: tä, pilvi-IaaS-alustaa, jossa on vähemmän ominaisuuksia (puhumattakaan paljon alhaisemmista kustannuksista)..

turvallisuus

OAuthin käyttö yhteyden muodostamiseen Google Cloud -päätepisteisiin, mukaan lukien kauhat, antaa Googlelle tietoturvaetuan verrattuna moniin pilvi IaaS-kilpailijoihinsa, jotka vaativat API-avaimia. Google Cloudilla on mukava tietoturvaprofiili, paljon enemmän kuin yrityksen henkilökohtainen pilvitallennusratkaisu, Google Drive (lue Google Drive -katsauksemme).

Google Cloud jakaa tiedot palasiksi ja jokainen palat salataan lepotilassa joko 128-bittisellä tai 256-bittisellä salauksella. Tietojen salausavaimet salataan itse Google Key Management Service -palvelun avulla.

Vaikka Google hallitsee avaimia oletuksena, lisäsuojauksen vuoksi voit valita, valvoa niitä itse Google KMS: n avulla. Tämän palvelun avulla voit kiertää ja tuhota avaimia nopeasti avainten käyttöoikeuksien hallinnan ja avainten käytön tarkistamisen lisäksi.

Google antaa sinun ottaa käyttöön kaksifaktorisen todennuksen keinona suojata tiliäsi salasanan varkauksilta. Heikkoja salasanoja on huomattavasti helpompi murtaa kuin salausavaimia, ja yrityksille on yleinen haavoittuvuus. 2FA: n ollessa käytössä lisäsuojauskoodi vaaditaan kirjautumiseen Google Cloud -tiliisi tuntemattomalta koneelta.

Voit vastaanottaa tämän koodin tekstiviestinä tai käyttää Google Authenticatoria, mobiilisovellusta, jos haluat. Voit käyttää myös suojausavainta, joka on laite, joka liitetään tietokoneen USB-porttiin.

Varmistaakseen datakeskuksen eheyden, kuten useimpien pilvipalveluiden, Google suojaa toimitilansa läpikululta ja virtuaalisilta hyökkäyksiltä. Toimenpiteisiin kuuluvat biometriset skannerit, suljetun piirin TV-valvonta, vartiopartiot ja kehä-aidat. Yhtiö julkaisi täydellisen tietoturva-paperin, jos haluat lisätietoja.

Tuki

Tekninen tuki Google Cloudille ei ole ilmainen, mutta se ei ole epätavallista IaaS-palveluntarjoajien keskuudessa. Voit saada ilmaisen suoran tuen laskutus- ja myyntiasioissa, mutta siitä on kyse.

Alin tekninen tuki on hinnaltaan kilpailijaa korkeampi, olennaisesti niin. Hopeatuki antaa sinulle takaisin 150 dollaria kuukaudessa viisi kertaa enemmän kuin Amazonin ja Microsoftin vastaava tuki maksaa.

Hopeatuki verkottaa vain sinut myös työaikoina ja vain sähköpostitse. Ympärivuorokautista ja puhelintukea varten sinun on päivitettävä kultasuunnitelmaan, joka alkaa 400 dollaria kuukaudessa.

Niille, jotka eivät halua auttaa itseään, Googlella on ilmainen tukikeskus, josta pääset käsiksi yksityiskohtaisiin dokumenteihin, opetusohjelmiin ja yhteisöfoorumeihin..

Vaikka Googlella on joitain aktiivisimmista teknologiayhteisön foorumeista, budjettirajoitettuihin yrityskäyttäjiin, jotka tarvitsevat nopeaa, suoraa tukea, Googlen paisuneet tukisuunnitelmat ovat syynä harkita muita IaaS-vaihtoehtoja..

Lopulliset ajatukset

IaaS-pilvimarkkinat ovat räjähtäneet, ja epäilemättä Google Cloud on yksi parhaista vaihtoehdoista erinomaisten ominaisuuksien, vahvan tietoturvan ja useiden palvelinvaihtoehtojen ansiosta. Me emme pidä siitä yhtä paljon kuin Microsoft Azure, paras IaaS-valintamme ja Amazon S3: lla on ylivoimaisesti enemmän käyttäjiä.

Niille, jotka tarvitsevat vahvaa tiedostojen hosting-ratkaisua, voit kuitenkin tehdä paljon huonommin. Ota mukaan ajatuksesi alla olevasta Google Cloudista.

Niille, jotka ovat kiinnostuneita CloudBerry-varmuuskopioinnista tai muista varmuuskopiointivaihtoehdoista, paras online-varmuuskopio-opas on hyvä paikka aloittaa. Kiitos käsittelystä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map