Backblaze B2 -katsaus – päivitetty 2020

Backblaze B2-arvostelu

Backblaze B2 voi olla markkinoiden edullisin ja helppokäyttöisin IaaS-palveluntarjoaja. Rajoitettu palvelinverkko ja muutama muu vähäinen ongelma kuitenkin pitävät sitä täydellisellä pisteet. Katso täydellinen arvostelu auttaaksemme sinua päättämään, onko Backblaze B2 sinulle oikea tapa.


Jos yrität valita Backblaze B2: n tai Amazon Glacierin tai B2: n ja muun IaaS-palvelun välillä, olet laskeutunut Internetin oikeaan nurkkaan. Tässä Backblaze B2 -katsauksessa tarkastelemme yhden ja edullisimman ja helpoimmin käytettävän pilvipalveluinfrastruktuurin vaihtoehtoja.

Kataamme Backblaze B2 -hinnoittelun, ehkä sen suurimman myyntipisteen, ja puhumme siitä, millaisin kustannuksin tämä kohtuuhintaisuus tulee, mukaan lukien rajallinen palvelinverkko. Tarkastelemme myös käyttökokemusta, mukaan lukien Backblaze B2 -asiakas ja sovellusliittymä, ja kattaa Backblaze B2 -salaus ja muut turvallisuuden näkökohdat.

Jos etsit täydellistä katsausta pilvipalvelujen IaaS-markkinoista, mukaan lukien missä B2-paikat ovat parhaiden palvelujen joukossa, paras pilvi-IaaS-arvostelu on etsimäsi opas.

Jotta kolmansien osapuolien asiakkaat voivat pariksi B2: n kanssa, meillä on myös arvostelu parhaista tiedostonsiirtosovelluksista, jotka kattavat yksinkertaisia ​​työkaluja, ja lisäksi arvosteluita monimutkaisemmille palveluille, kuten CloudBerry-varmuuskopiointi ja Storage Made Easy.

Vaihtoehdot Backblaze B2: lle

vahvuudet & heikkoudet

hinnoittelu

Kun tilaat Backblaze B2: n, valitsee vain yksi tallennustyyppi ja hinnat ovat kiinteitä. Vertailun vuoksi Amazon S3: lla on neljä säilytystapaa ja hinnat vaihtelevat alueittain, mikä voi aiheuttaa sekaannusta ja odottamattomia laskuja kuukauden lopussa (lue Amazon S3 -katsaus).

B2: lla on vähemmän jäsentämiskustannuksia, mikä on etuna, kun otetaan huomioon, että se on myös halvempi kuin mikään Amazon-suunnitelma, mukaan lukien Amazon Glacier. Vain budjettiystävällinen Wasabi maksaa vähemmän IaaS-palveluntarjoajien keskuudessa. Jälleen kerran, Wasabi on vähintään 1 TB: n tallennusmaksu, riippumatta siitä, käytätkö niin paljon, kun taas B2: n avulla voit tallentaa tarvittavan määrän niin vähän tai niin paljon tietoja (lue Wasabi-arvosteluemme).

B2-maksut on jaettu tallennuksen ja käytön välillä. Niille, jotka etsivät yksinkertaisempaa lähestymistapaa online-varmuuskopiointiin, yritys tarjoaa rajoittamattoman online-varmuuskopiopalvelun 5 dollaria kuukaudessa. Voit lukea siitä Backblaze-arvosteluamme.

Backblaze B2 -tallennusnopeudet

Ensimmäiset 10 Gt B2-pilvitallennustilaa ovat ilmaisia. Tämän jälkeen tallennustilat maksavat puoli penniä gigatavua kohti kuukaudessa, noin neljäsosa Amazon S3: n, Microsoft Azuren ja Google Cloudin kustannuksista.

Backblaze ei tarjoa alennuksia niille, jotka tallentavat teratavua dataa, mutta nopeudella, joka on 5 dollaria teratavua kohti kuukaudessa, se ei ole ongelma.

Backblaze B2: n käyttöasteet

Sekä lähtö- että API-puheluiden peruutusmaksut. Egress viittaa tiedostojen lataamiseen, ja sen hinta on 1 dollarin sentti jokaisesta kuukaudessa ladatusta gigatavusta. Vaikka Wasabi ei veloita poistumista lainkaan, Backblazen hinta on edelleen kymmenesosa Microsoftin ja Googlen perimästä poistumistarpeesta..

Emme ole erityisen kiinnostuneita sovelluksen sovellusliittymäpuheluista tässä tarkastelussa, koska olemme keskittyneet B2-tiedostoihin tiedostojen ylläpitovarastona sen sijaan, että rakentaisimme asiakasläheisiä sovelluksia. Lyhyesti sanottuna nämä maksut on jaettu kolmeen luokkaan, A-, B- ja C-luokkaan. Luokan A liiketoimet ovat ilmaisia, kun taas luokille B ja C kertyy maksuja 2500 tapahtuman läpikäynnin jälkeen..

B-luokan puheluista veloitetaan neljä kymmenesosaa sentistä 10 000 tapahtumasta ja A-luokan puheluista veloitetaan sama summa, mutta tuhatta tapahtumaa kohden. Jos haluat lisätietoja siitä, mihin puheluihin luokitellaan, tarkista Backblazen tapahtumien hinnasto.

Palvelinverkko

Suurin syy harkita Backblaze B2 -vaihtoehtoja, jopa sellaisia, jotka maksavat melko paljon, on, että B2-palvelinverkko on rajoitettu yhteen tietokeskukseen. Laitos sijaitsee Sacramentossa, Kaliforniassa.

B2 toimii parhaiten ihmisille Yhdysvalloissa sen vuoksi, kun taas muualla maailmassa kannattaa ehkä harkita muita vaihtoehtoja. Jopa Yhdysvaltain kansalaisilla saattaa olla ongelmia verkon ruuhkien ja palvelinten pullonkaulojen kanssa, jotka voivat vaikuttaa nopeuteen.

Voit testata yhteyden nopeutta ja tarkistaa viiveen muodostaessasi yhteyttä B2-verkkoon Backblazen nopeustestaustyökalun avulla. Latenssin saavuttamiseksi työkalu mittaa pingin ja värinää.

Helppokäyttöisyys

Backblaze UX vastaa kustannusrakenteensa yksinkertaisuutta. Kuten kaikki pilviinfrastruktuuripalvelut, joudut luomaan kauhoja ennen tiedostojen tallentamista pilveen. Kauhat, joita joskus kutsutaan kontteiksi, toimivat kuin ylimmän tason hakemistot. Ne auttavat pitämään online-sisältöäsi organisoituna.

Voit luoda jopa 100 kauhaa tiliä kohti ja ne voivat tallentaa tarvittavan määrän tietoja ja minkä tahansa tyyppisiä tiedostoja. Tiedoston koko on enimmäismäärä, mutta 10 Tt: n tarkkuudella se ei saisi aiheuttaa ongelmia.

Luo ämpäri kirjautumalla sisään B2-käyttöliittymään ja napsauttamalla vasemmalla puolella olevaa “kauha” -linkkiä. Kauha-ikkunassa voit tarkastella jo luomia kauhoja ja asettaa uusia napsauttamalla “luo kauha” -painiketta.

BackblazeB2.CreateBucket

Kun luot ämpäri, sinua pyydetään antamaan sille yksilöllinen nimi ja määrittämään se julkiseksi tai yksityiseksi.

BackblazeB2.BucketDetails

Ero näiden kahden välillä on, että kuka tahansa voi käyttää julkisissa kauhoissa oleville tiedostoille generoitavia jaettavia URL-osoitteita, kun taas yksityisissä kauhoissa olevat tarvitsevat todennustunnuksen pääsyä varten. Voit luoda tämän tunnuksen verkkosivuston kautta.

Voit muuttaa julkiset kauhat myöhemmin yksityisiksi kauhoiksi tai päinvastoin B2-hallintapaneelista napsauttamalla muutettavan säilön ”kauhan asetukset” -painiketta. Elinkaarille on myös asetusvaihtoehto, joka määrittää kuinka monta versiota jokaisesta tiedostosta säilytetään.

BackblazeB2.BucketSettings

Jotta kolmannen osapuolen sovellukset voidaan integroida B2: een, sinun on haettava tilitunnuksesi ja luotava sovellusliittymän avain. API-avainten käyttö on yleistä IaaS-palveluntarjoajien keskuudessa, joten voit luoda suojattuja yhteyksiä.

On olemassa erilaisia ​​kolmannen osapuolen työkaluja, joiden avulla voit muodostaa yhteyden B2-tiedostoon tiedostojen lähettämistä ja noutamista varten. Suosittuihin suosikkeihin kuuluvat CloudBerry Backup, Storage Made Easy ja Cyberduck. Voit myös luoda verkkoaseman tietokoneellesi käyttämällä ohjelmistoja, kuten Mountain Duck.

Napsauttamalla vasemmalla puolella olevaa ”Selaa tiedostoja” -välilehteä, voit luoda kansioita ja lähettää tiedostoja ämpäriisi B2-käyttöliittymästä. Käyttöliittymä tukee vetämistä ja pudottamista, joten voit lisätä useita tiedostoja kerralla, mikä on ominaisuus, jota et löydä Google Cloud-, Microsoft Azure- tai Amazon S3 -sovelluksissa..

Voit myös ladata tiedostoja ja luoda tiedostokuvia säilyttääksesi ne nykyisessä tilassaan palauttamista varten.

BackblazeB2.CreateSnapshot

B2-hallintapaneelissa on hyödyllisiä tietoja tilisi hallinnassa, mukaan lukien kauhojen koko ja kuinka monta tiedostoa niissä on. Siellä on “Raportit” -välilehti, jossa on korkeamman tason tilitietoja, kuten tallennettujen ja ladattujen gigatavujen kokonaismäärä.

Yksi B2: n mukavammista ominaisuuksista on, että voit asettaa hälytyksiä ja dollarin arvon ylärajoja tilillesi. Tämä auttaa sinua varmistamaan, ettet kerää suurta laskua vahingossa.

BackblazeB2.CapsAlerts

Backblaze tarjoaa hienosti suunnitellun UX: n, joka kuuluu pilvimiesten IaaS-markkinoiden parhaimpiin. Sen vuoksi se on loistava valinta pienten ja keskisuurten yritysten omistajille, jotka haluavat välttää käyttöönoton esteitä ja suuria laskuja.

turvallisuus

Kaikki Backblaze B2: een ladatut tiedostot tallennetaan useille asemille ja palvelimille. Tällä tavoin, jos yksi asema epäonnistuu, tiedostoista on lisäkopioita muualla. B2 saavuttaa viisi yhdeksää käyttöaikaa.

Backblaze -sovelluksella on yksityiskohtainen kuvaus sen tietokeskuksen turvallisuudesta, jos haluat sukeltaa yksityiskohtiin. Joitakin kohokohtia ovat ympärivuorokautinen turvallisuus, avainkorttikäyttö, biometriset skannerit, vaippapisteet ja videovalvonta.

Backblaze B2 -salaus

Backblaze B2 -salaus sisältää siirron aikana, mutta ei levosuojauksen. Kuljetuksen aikana tapahtuva salaus käyttää SSL: ää keskellä olevan ihmisen ja vastaavien verkkohyökkäysten torjumiseksi. Se on hienoa, mutta odotamme, että lepotilassa olevan salauksen puute on joillekin tuskallista.

Backblaze syy siihen, että se ei salaa tiedostoja palvelinpuolelta, koska se häiritsisi joitain käyttötapauksia, kuten tiedostojen tarjoamista. Tämä tekosyy on niin ohut kuin he tulevat. Monet muut IaaS-palveluntarjoajat, mukaan lukien budjettiystävällinen valinta Wasabi, salaavat tiedot levossa.

Jos aiot käyttää B2: ta ja haluat pysyä turvassa, sinun tulee salata tietosi ennen kuin lataat ne pilveen. Yksi helpoimmista tavoista on käyttää kolmannen osapuolen asiakasohjelmaa, jolla on yksityinen salausvaihtoehto. Jos esimerkiksi lataat tiedostoja B2: een CloudBerry-varmuuskopion avulla, voit halutessaan sekoittaa ne ensin Advanced Encryption Standard -protokollalla..

Backblaze B2 Kaksifaktorinen todennus

Backblaze-verkkosivusto tukee kaksifaktorista todennusta. Ota tämä ominaisuus käyttöön ja sinulta kysytään lisäsuojakoodia, joka lähetetään tekstiviestinä, kun kirjaudut sisään tuntemattomista koneista. Etuna on, että jos salasanasi murtataan tai varastetaan, kuka tahansa sen hankkinut ei voi kirjautua palveluun ilman kyseistä koodia.

Tuki

Backblaze ylläpitää tukisivustoa, josta löydät artikkeleita, jotka liittyvät B2-pilvisäilöön. Sivusto on haettavissa ja jaettu luokkiin auttamaan sinua löytämään asiaan liittyviä artikkeleita nopeammin.

B2 tarjoaa asiakkaille ilmaista tukea, joka sisältää suoraa apua sähköpostitse. Lisää luottokorttitietosi B2-tiliisi ja voit odottaa sähköpostin kääntyvän yhden työpäivän kuluessa. Ilman luottokorttisi lisäämistä vastaukset voivat viedä jopa kaksi arkipäivää.

Jos tarvitset reagoivampaa tukea, voit päivittää yhteen kahdesta maksetusta tukisuunnitelmasta. Ensimmäinen maksaa 150 dollaria kuukaudessa ja lyhentää vastausaikaa kahteen aukioloaikaan. Toinen maksaa 400 dollaria kuukaudessa ja lisää 24/7-tukipalvelun.

Vaikka vihaamme nähdä yritysten veloittavan tukea, se on normaali tapa, kun kyse on IaaS-palveluntarjoajista. Useimmat eivät edes tarjoa ilmaista sähköpostitukea, joten voimme ainakin antaa siellä Backblaze-rekvisiitta.

Lopulliset ajatukset

Kunnes Wasabi tuli näyttämölle vuonna 2017, ei ollut epäilystäkään siitä, että Backblaze B2 oli paras käytettävissä oleva budjettipilvi IaaS-palveluntarjoaja. Se tosiasia, että Wasabilla on kaksi tietokeskusta toiseen Backblaze-palvelulle ja että se maksaa myös vähemmän, on heikentänyt näkemystämme B2: sta. Se sanoi, että siellä on vielä paljon tykkäämistä.

Ei säilytysminimiä ja puolen sentin gigatavun tallennusnopeus merkitsee suurta arvoa koti- ja yrityskäyttäjille. Vaikka haluaisimme nähdä, että Backblaze pudottaa poistumamaksunsa kokonaan, korko on riittävän alhainen, jotta se ei saisi johtaa suuriin laskuihin, varsinkin jos käytät B2: n cap-limit-ominaisuutta.

Mikä parasta, B2 on helppo käyttää ja sitä tukee laaja valikoima kolmansien osapuolien sovelluksia, Cyberduckista CloudBerry Backupiin. Yhdysvalloissa käyttäjille on syytä hankkia ilmainen 10 Gt: n tili, jolla tarkistetaan, vastaavatko tiedostonsiirtonopeudet tarpeitasi.

Ota huomioon, onko Backblaze B2 mielestäsi järkevä IaaS-palvelu alla olevissa kommentteissa, ja kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map