Amazon Glacier Review – Päivitetty 2020

Amazon Glacier arvostelu

Sekava hinnoittelu ja pariton asetusjärjestelmä, Amazon Glacier ei ehkä aluksi tunnu kovin hyvältä IaaS-palveluntarjoajalta. Kun kuitenkin ohitat nämä esteet, huomaat, että se voi olla yksi parhaimmista kylmävarastoinnin tarjoajista. Lue koko Amazon Glacier -katsauksemme saadaksesi selville miksi.


Etsi pilvi-IaaS-palveluntarjoajia halvalla kylmävarastoinnilla, ja Internetissä hallitseva nimi on Amazon Glacier. Osana Amazon Web Services -ekosysteemiä, Glacierista on tullut suosittua yritysten kannalta tietoisia.

Amazon Glacierin tuntemus voi kuitenkin olla pakkaskokemus, koska hinnoittelu on hämmentävää. Tarvitaan myös enemmän harhautusta muuttuaksesi tehokkaaksi tiedostovarastoksi kuin all-in-one-palveluntarjoajat, kuten sellaiset, jotka hallitsevat paras online-varmuuskopio yrityksemme roundup-palveluun.

Tämä Amazon Glacier -arvostelu auttaa. Hajotamme tallennus- ja käyttöasteet, palvelinverkon ja käyttökokemuksen. Tarkastelemme myös jäätikköjen turvallisuutta ja tukea.

Ennen kuin jatkat, meidän on korostettava, että Amazon Glacier tarjoaa kylmävarastoinnin, toisin kuin kuuma varastointi. Kylmävarastointi on tarkoitettu tietojen arkistointiin ja sillä on alhaisemmat tallennuskustannukset, mutta korkeammat käyttöasteet kuin kuumalla tallennuksella. Tämä tarkoittaa, että Glacier on hyvä varmuuskopiointi, mutta ei esimerkiksi tiedostojen synkronointiin ja jakamiseen.

Aktiivista tiedostojen hallintaa varten tarvitaan kuuma tallennustila, kuten Amazon S3. Muita vaihtoehtoja varten tarkista paras pilvi-IaaS-arvostelu.

Vaihtoehdot Amazon Glacierille

vahvuudet & heikkoudet

hinnoittelu

Useimmat pilvi-IaaS-palvelut veloittavat sekä tallennuksesta että käytöstä. Amazon Glacier seuraa tätä trendiä ja, kuten Amazon S3, myös laskut alueittain. Alue viittaa datakeskuksen sijaintiin. Ei ole vähimmäismaksua ja Amazon tarjoaa 10 Gt Glacier-tallennustilaa ilmaiseksi.

Glacierin varastointi vaihtelee neljä kymmenesosaa centista ja puolitoista prosenttia gigatavua kohti joka kuukausi. Suurin osa Yhdysvaltojen alueista veloittaa alaosasta, paitsi Yhdysvaltojen länsipuolella (Pohjois-Kalifornia), joka veloittaa puolen sentin hinnasta.

Esimerkkejä Amazon Glacier -varastointimäärästä gigatavua kohti kuukaudessa (10 gigatavun jälkeen)

USA East (Ohio):$ 0,004
USA West (Oregon):$ 0,004
USA West (N. Kalifornia):$ 0,005
Aasia Tyynenmeren alue (Soul):$ 0,005
Aasia ja Tyynenmeren alue (Sydney):$ 0,005
EU (Frankfurt):$ 0,0045
EU (Irlanti):$ 0,004

Kustannukset ovat yli 80 prosenttia halvempia kuin Amazon S3 -hinnat, minkä vuoksi on järkevämpää varmuuskopiopalvelua tarvitseville yrityksille. Samoin se on paljon halvempaa kuin Microsoft Azure ja Google Cloud (lue Google Cloud -arvostelu).

Hintatasoltaan lähimmät palvelut ovat Backblaze B2 ja Wasabi, jotka molemmat tarjoavat säilytystilaa puolen sentin gigatavua kohti. Nämä palvelut eroavat toisistaan ​​siinä, että ne tarjoavat kylmän sijaan kuumia varastoja, ja niiden käyttöaste on paljon halvempi. (Lue Wasabi-varastointikatsaus.)

Suuri käyttömaksu, johon huomioidaan Glacierilla, on hakeminen. Tiedostojen latausnopeudet muuttuvat kiireellisyyden mukaan, ja käytettävissä on kolme erilaista hakuvaihtoehtoa: vakio, joukko ja nopeutettu.

Nopeutettu on nopein, hakemisen aloittaminen vie vain minuutteja, kun taas Bulk on hitain, jopa 12 tuntia. Muodollisuuksien mukaan Amazon ei tee näiden maksujen ymmärtämistä helpoksi.

Amazon Glacier -hakuhinnatHinta per GB: hakuaika:
vakio:0,01 dollaria / GB ja 0,05 dollaria / 1000 pyyntöä3-5 tuntia
Bulk:0,0025 dollaria / Gt ja 0,025 dollaria / pyyntö5-12 tuntia
nopeutettu:0,03 dollaria / GB ja 0,01 dollaria / pyyntö1-5 minuuttia

Kaikki kolme vaihtoehtoa veloittavat hinnan per GB, plus hinta per pyyntö. Glacier Standard -haun hinnat veloittavat 1 000 pyyntöä, kun taas massa- ja nopeutettu maksu yhdellä pyynnöllä.

Jäätikköä ei ole tarkoitettu vakavalle sovelluskehitykselle, mutta suurin osa API-puheluista on ilmaista. Sisältää LISTVAULTS, GETJOBOUTPUT ja DELETE. Vain UPLOAD-pyynnöt veloitetaan, 5 senttiä / 1000 pyyntöä.

Amazon Glacier -datan siirtämisestä alueiden välillä peritään myös maksuja, yleensä noin 1 tai 2 senttiä gigatavua kohti. Tarkista kaikki maksut Amazon Glacier -hinnasivulla.

Palvelinverkko

Yhtenä maailman suurimmista Internet-yrityksistä Amazon ylläpitää palvelinlaitteita ympäri maailmaa. Monia käytetään Amazon Glacier -datan tallentamiseen. Globaalin verkon etuna on nopeus, koska vähemmän palvelimen pullonkauloja ja vähemmän etäisyyttä tietosi matkustamiseen.

Se on suuri etu verrattuna Backblaze B2: een, joka on hinnoiteltu samalla tavalla, mutta jolla on vain yksi datakeskus (lue Backblaze B2 -katsaus).

AmazonGlacier.ServerLocations

Amazon Glacier -keskuksia on 16, lisää matkalla. Tähän sisältyy viisi sijaintia Pohjois-Amerikassa, yksi Etelä-Amerikassa, neljä Euroopassa ja kuusi Aasian Tyynellämerellä. Vaikka Microsoft Azuren 50 plus -paikkaa ei ole niin paljon (lue Microsoft Azure -katsauksemme), nopean varmuuskopion luomiseen pitäisi olla riittävästi vaihtoehtoja.

Tämä nopeusetu on hyvä syy yrityksille valita Amazon Glacier edullisempien vaihtoehtojen, kuten Carbonite ja CrashPlan, kanssa, jotka molemmat voivat olla turhauttavasti hitaita huolimatta niiden helppokäyttöisyydestä. Jotta voit käyttää Glacieria varmuuskopiointiin, tarvitset ensin varmuuskopiointiohjelman.

CloudBerry-varmuuskopiointi on paras joukosta, kuten voit lukea CloudBerry-varmuuskopio -katsauksestasi.

Helppokäyttöisyys

Jotta voit käyttää Glacieria varmuuskopiointiin, sinun on luotava tallennusvarastoja ja haettava sovellusliittymäsi avaimet. Holvit ovat kuin master-kansiot, joita käytetään alikansiot ja tiedostot. He pitävät IaaS-tilisi järjestettynä. API-avainten avulla kolmansien osapuolien asiakkaat voivat muodostaa yhteyden Glacier-holviin tiedostojen lähettämistä tai muuten hallintaa varten.

Luo holvi kirjautumalla sisään AWS-konsoliin ja valitsemalla ”Glacier” ”Storage” -otsikon alla.

AWSConsole.GlacierLink

Napsauta seuraavalla sivulla ”luoda holvi”.

AmazonGlacier.CreateVault

Sinun on valittava alue holvillesi ja keksittävä yksilöllinen holvin nimi (“MisterMcVaulty” otetaan).

AmazonGlacier.RegionAndVaultName

Napsauta ”seuraava askel” ottaaksesi ilmoitukset käyttöön, sitten “seuraava askel” uudelleen tarkistaaksesi ja lähettääksesi holvin luontopyyntösi. Amazon käsittelee tämän muutamassa sekunnissa, minkä jälkeen voit käyttää holvia konfigurointia varten.

AmazonGlacier.VaultsPage

Voit rajoittaa kuluja napsauttamalla ”asetukset” asettaaksesi ylärajat hakukustannuksille.

AmazonGlacier.DataRetrievalSettings

Voit luoda tunnisteita samanlaisten holvien tunnistamiseksi nopeasti. Voit esimerkiksi merkitä useita holvoja asiakkaan nimellä, jolle hallinnat tietoarkistoja.

Glacierissa on ominaisuus nimeltä “holvilukko”, joka voi auttaa hallitsemaan yrityssäännöksiä luomalla käyttöoikeuskäytäntöjä. Yksi tällainen käytäntö saattaa estää tiedostojen poistamisen, kunnes ne ovat olleet holvissa ainakin yhden vuoden ajan.

AmazonGlacier.VaultPolicies

Vaikka voit tarkistaa holviin ladatut tiedostot AWS-konsolista, et voi ladata niitä sinne. Tätä varten sinun on haettava AWS API -avaimet ja löydettävä kolmannen osapuolen asiakas. Sovellusliittymäavaimet voidaan noutaa napsauttamalla nimesi lähellä konsolin yläosaa ja valitsemalla sitten avattavasta valikosta ”suojaustiedot”.

Seuraavalla näytöllä, ”käyttöavaimet” -otsikon alla, voit luoda ja hakea käyttöavaimia. Tarvitset sekä pääsyavaintunnuksen että salaisen käyttöavaimen.

AWS.CreateAccessKey

Syöttämällä nämä kolmanteen asiakasohjelmaan, joka on suunniteltu toimimaan Glacierin kanssa, voit luoda yhteyden tiedostojen lähettämisen aloittamiseen. Mainitsimme CloudBerry-varmuuskopion aiemmin. Muita vaihtoehtoja ovat pilviselaimet ja verkkoaseman työkalut.

CloudberryBackup.AmazonGlacier

Amazon Glacierin käyttämisessä ei ole paljon muuta. Vaikka hinnoittelujärjestelmä voi selvittää, holvien asentaminen ja yhdistäminen asiakkaisiin tiedostojen hallintaa varten on osoittautunut helpoksi, kun ymmärrät muutamia vaiheita.

turvallisuus

Toisin kuin Amazon S3, Glacierilla ei ole mahdollisuutta sallia lepotilassa tapahtuvaa salausta. Tämä ominaisuus on kuitenkin oletusarvoisesti käytössä, eikä sitä voida sammuttaa, joten tiedostojasi ei jätetä tekstimuodossa ja varkaudelle alttiina, jos tietorikkomus tapahtuu.

Tiedot salataan käyttämällä edistynyttä salausstandardiprotokollaa 256 bittiä, mikä on suurin AES: lle käytettävissä oleva avainkoko. Useimpien laskelmien mukaan 256-bittisen AES-avaimen halkeamiseen kestää supertietokone pidempään kuin Earth on ollut..

Toisaalta, koska Amazon hallitsee salausavaimia, Amazonin työntekijät tai kuka tahansa, joka onnistuu varastamaan nämä avaimet, voivat purkaa tiedostot. Yksityinen salaus ei ole vaihtoehto, jota voi suoraan ostaa Amazon Glacier.

Jos yksityisyys on ensiarvoisen tärkeää, etsi kolmas osapuoli, jonka avulla voit sekoittaa tiedostoja ennen niiden lähettämistä. Cyberduck, Mountain Duck ja CloudBerry Backup tarjoavat kaikki yksityisen, päästä päähän -salauksen, joka tekee juuri sen.

AES: n 256-bittisiä salausavaimia ei voi murtaa, mutta heikot salasanat voivat. Jopa vahvat salasanat voidaan varastaa. Estääksesi salasanan varastamisen aiheuttamasta ongelmasta Amazon tukee kaksifaktorista todennusta, jota kutsutaan myös monikerroiseksi todennukseksi.

Kun tämä ominaisuus on käytössä, tarvitaan lisätiedot, kun kirjaudut sisään Amazon Glacieriin tuntemattomalta tietokoneelta. Tämä näppäin voidaan lähettää tekstiviestitse tai voit käyttää älypuhelinsovellusta tai monitekijän todennuslaitetta, kuten näppäimistöä.

Amazon-tietokeskukset on karkaistu estämään sekä fyysisiä että virtuaalisia tunkeutumisia ja varkauksia. Voit lukea yrityksen turvallisuustiedotteen saadaksesi selville toimenpiteistä. Kolmannet osapuolet tarkastavat tiloja näiden toimenpiteiden toteuttamisen varmistamiseksi.

Tuki

IaaS-tuki on yleensä meille tuskallista, ei siksi, että se ei ole hyvä, vaan koska se on kallis. Amazon Glacier ei eroa toisistaan.

Tarjolla on ilmaista tukea, joka mahdollistaa myynnin ja laskutuksen 24/7-tilassa, mutta ei teknistä apua. Tätä varten sinun on kerättävä vähintään 29 dollaria kuukaudessa, mikä antaa sinulle vain työajan sähköpostituki. Live-tukikanavat (puhelin ja chat) ja 24/7 -tukipalvelut alkavat 100 dollaria kuukaudessa.

Amazon tarjoaa kohtuullisen tukisivuston artikkeleilla ja opetusvideoilla. Voit kokeilla vastauksia, joita ei ole mukana, kokeilla Amazon-tukifoorumia, joka on aktiivisempi kuin useimmat.

Lopulliset ajatukset

Amazon Glacier on yksi suosituimmista IaaS-palveluista kohtuuhinnan ja massiivisen palvelinverkon ansiosta. Vaikka Wasabi ja Backblaze B2 ovat samoin hinnoiteltuja, pidämme Jäätikköä paremmin varmuuskopiointia varten. Tiedostojen synkronointiin ja jakamiseen Glacier ei riitä, ellet halua maksaa nenääsi.

Verrattuna lähimpien kilpailijoiden, Googlen ja Microsoftin, kylmävarastointivaihtoehtoihin, Amazon Glacier on halvempi ja parempi veto sekä liike- että kotikäyttöön. Suosittelemme pariksi liittämään Glacierin CloudBerry Backup -sovelluksen kanssa, joka sisältää ominaisuuksia, kuten jatkuva varmuuskopiointi, ajoittaminen ja yksityinen salaus, mutta monet kolmansien osapuolien asiakkaat työskentelevät palvelun kanssa.

Lyhyesti sanottuna Jäätikkö elää hypeen saakka. Hyväksyn vai eri mieltä? Kerro meille alla olevissa kommenteissa ja kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map