Pregled B2B backblaze – Ažurirano 2020

Pregled B2B backblaze

Backblaze B2 može biti danas najpovoljniji i najlakši za korištenje IaaS davatelja na tržištu. Međutim, ograničena poslužiteljska mreža i nekoliko drugih, manjih poteškoća, čine je savršenom ocjenom. Pogledajte naš cjelovit pregled kako bismo vam pomogli da odlučite hoće li Backblaze B2 biti put za vas.

Ako pokušavate birati između Backblaze B2 ili Amazon Glacier ili između B2 i bilo koje druge usluge IaaS, sletjeli ste u desni kut interneta. U ovom pregledu Backblaze B2 istražit ćemo ulaze i dodatke jedne od najpristupačnijih i najlakših upotreba dostupnih opcija oblačne infrastrukture..

Pokrivat ćemo Backblaze B2 cijene, možda i njegovo najveće prodajno mjesto, i razgovarat ćemo o tome po kojoj cijeni dolazi, uključujući i ograničenu mrežu poslužitelja. Također ćemo pregledati korisničko iskustvo, uključujući Backblaze B2 klijent i API, te pokriti Backblaze B2 šifriranje i ostale aspekte sigurnosti.

Ako tražite potpuni pregled tržišta oblaka IaaS, uključujući mjesto B2 među najboljim uslugama, naš najbolji pregled oblaka IaaS je vodič koji tražite.

Da bi se treći klijenti uparili s B2-om, također imamo pregled najboljih klijenata za prijenos datoteka koji pokrivaju jednostavne alate, osim recenzija za sofisticiranije usluge, kao što su CloudBerry Backup i Storage Made Easy.

Alternativa za Backblaze B2

prednosti & nedostaci

cijena

Kada se pretplatite na Backblaze B2, postoji samo jedna vrsta prostora za pohranu i cijene su fiksne. Za usporedbu, Amazon S3 ima četiri vrste prostora za pohranu i cijene se razlikuju ovisno o regiji, što može dovesti do zbrke i neočekivanih računa na kraju mjeseca (pročitajte našu recenziju Amazon S3).

B2 ima manje troškova za analizu, prednost kada uzmete u obzir da je i jeftiniji od bilo kojeg Amazonovog plana, uključujući i Amazon Glacier. Samo Wasabi s povoljnim proračunima košta manje među pružateljima usluga IaaS. Potom, Wasabi ima minimalnu naknadu za pohranu od 1TB, bilo da koristite toliko, a B2 vam omogućuje pohranjivanje najmanje ili dovoljno podataka koliko je potrebno (pročitajte naš Wasabi pregled).

Naknade za B2 dijele se između skladištenja i uporabe. Za one koji traže jednostavniji pristup sigurnosnoj kopiji na mreži, tvrtka nudi neograničenu internetsku sigurnosnu kopiju za 5 USD mjesečno. O tome možete pročitati u našoj Backblaze recenziji.

Stope pohrane backblaze B2

Prvih 10 GB B2 oblaka za pohranu je besplatno. Pohrana nakon toga košta pola denarnice po gigabajtu mjesečno, otprilike četvrtina troškova Amazona S3, Microsoft Azure i Google Cloud.

Backblaze ne daje popuste onima koji pohranjuju terabajt podataka, ali po toj stopi, koja svakog mjeseca djeluje na 5 USD po terabajtu, to nije problem.

Stope upotrebe backblaze B2

Troškovi pozadinske obrade za oba izlaza i API pozive. Napredak se odnosi na preuzimanja datoteka i nose stopu od 1 dolar za svaki gigabajt koji se preuzima svakog mjeseca. Iako se Wasabi uopće ne naplaćuje za izlazak, stopa Backblaze-a još je jedna desetina stope porasta koju naplaćuju Microsoft i Google.

Nismo posebno zainteresirani za naplatu API poziva za ovaj pregled jer smo usredotočeni na B2 kao skladište za hosting datoteka, a ne na izgradnji aplikacija koje su okrenute kupcima. Ukratko, ti troškovi su podijeljeni u tri klase, A, B i C. Transakcije klase A su besplatne, dok klase B i C naplaćuju troškove nakon što prođete 2.500 transakcija..

Pozivi klase B naplaćuju se četiri desetine centa na 10.000 transakcija, a pozivi klase A naplaćuju se u istom iznosu, ali na 1.000 transakcija. Za detalje o tome koji su pozivi klasificirani kao što biste trebali provjeriti Backblazeov cjenik transakcija.

Mreža poslužitelja

Najveći razlog za razmatranje Backblaze B2 alternative, čak i onih koje koštaju prilično malo, jest taj što je mreža B2 poslužitelja ograničena na jedan podatkovni centar. Taj se objekt nalazi u Sacramentu u Kaliforniji.

B2 najbolje funkcionira za ljude u Sjedinjenim Državama zbog toga, dok oni u drugim dijelovima svijeta možda žele razmotriti druge mogućnosti. Čak bi i oni u Sjedinjenim Državama mogli naići na probleme s gužvama u mreži i uskim grlima servera koji bi mogli utjecati na brzinu.

Možete testirati brzinu veze i provjeriti latenciju prilikom povezivanja na B2 mrežu pomoću alata za testiranje brzine Backblaze-a. U slučaju kašnjenja, alat mjeri ping i podrhtavanje.

Jednostavnost korištenja

Backblaze UX odgovara jednostavnosti njegove strukture troškova. Kao i kod svih usluga oblačne infrastrukture, prije nego što počnete pohraniti datoteke u oblak, morat ćete stvoriti kante. Kopče, koje se ponekad nazivaju spremnici, djeluju poput direktorija najvišeg nivoa. Oni pomažu u organiziranju vašeg mrežnog sadržaja.

Možete stvoriti do 100 kanti po računu i oni mogu pohraniti onoliko podataka koliko vam je potrebno i bilo koju vrstu datoteka. Maksimalna je veličina datoteke, ali ne bi trebala stvarati probleme od 10TB.

Napravite kantu tako da se prijavite u B2 sučelje i kliknete vezu “kanta” na lijevoj strani. U prozoru kante možete pregledati sve kante koje ste već stvorili i postaviti nove klikom na gumb “stvori kantu”..

BackblazeB2.CreateBucket

Kada stvorite kantu, od vas će se tražiti da joj date jedinstveno ime i postavite je na javnu ili privatnu.

BackblazeB2.BucketDetails

Razlika između ova dva je u tome što zajedničkim URL-ovima generiranim za datoteke u javnim kantama može pristupiti bilo tko, dok onima u privatnim skupinama potreban je žeton provjere autentičnosti za pristup. Ovaj token možete generirati putem web stranice.

Javne kante možete pretvoriti u privatne kante kasnije ili obrnuto, s nadzorne ploče B2 klikom na “postavke kante” za spremnik koji želite promijeniti. Tu je i opcija postavki za “životne cikluse”, koja određuje koliko se verzija svake datoteke čuva.

BackblazeB2.BucketSettings

Da biste integrirali aplikacije treće strane s B2, morat ćete preuzeti ID računa i stvoriti ključ sučelja aplikacije. Upotreba API ključeva uobičajena je među pružateljima usluga IaaS, pa vam omogućuje uspostavljanje sigurnih veza.

Postoje različiti alati treće strane s kojima se možete povezati na B2 kako biste prenijeli i preuzeli datoteke. Popularni tipovi uključuju CloudBerry sigurnosna kopija, pohrana Made Easy i Cyberduck. Možete stvoriti i mrežni pogon na računalu koristeći softver poput Mountain Duck-a.

Klikom na karticu “pregledavanje datoteka” na lijevoj strani možete stvoriti mape i učitati datoteke u svoje kante s B2 sučelja. Sučelje podržava prevlačenje i povlačenje pa možete dodavati više datoteka odjednom, što je značajka koju nećete pronaći uz Google Cloud, Microsoft Azure ili Amazon S3.

Također možete preuzeti datoteke i stvoriti snimke datoteka kako biste ih sačuvali u postojećem stanju za oporavak.

BackblazeB2.CreateSnapshot

Nadzorna ploča B2 sadrži korisne informacije za upravljanje računom, uključujući veličinu kanti i koliko datoteka se nalazi u njima. Postoji kartica “izvješća” s podacima o računu više razine, poput ukupno pohranjenih i preuzetih gigabajta.

Jedna od pogodnijih značajki B2 je ta što možete postaviti upozorenja i ograničenja u vrijednosti dolara za svoj račun. Ovo će vam pomoći da slučajno ne pokupite veliki račun.

BackblazeB2.CapsAlerts

Backblaze pruža lijepo dizajnirani UX koji se svrstava među najbolje na cloud IaaS tržištu u oblaku. Zbog toga je odličan izbor za vlasnike malih i srednjih poduzeća koji žele izbjeći prepreke u provedbi i velike račune.

sigurnosti

Sve datoteke učitane u Backblaze B2 pohranjuju se na više diskova i poslužitelja. Na taj način, ukoliko jedan pogon ne uspije, postoje dodatne kopije vaših datoteka drugdje. B2 postiže pet devet sati produžetka.

Backblaze ima strukturu s detaljima sigurnosti svojeg podatkovnog centra ako želite uroniti u detalje. Neki istaknuti sadržaji uključuju 24/7 sigurnost, pristup ključnim karticama, biometrijski skeneri, mantrapi i video nadzor.

Encryption backblaze B2

Enkripcija backblaze B2 uključuje zaštitu tijekom prijenosa, ali ne i zaštitu u mirovanju. Šifriranje u tranzitu koristi SSL za sprečavanje napada čovjeka “u sredini” i sličnih cyber napada. To je sjajno, ali očekujemo da će nedostatak enkripcije u mirovanju biti bolna točka za neke.

Backblaze razloge zbog kojih ne šifrira datoteke na strani poslužitelja jer bi to ometalo neke slučajeve upotrebe, poput posluživanja datoteka. Ta je isprika tanka koliko i papir. Mnogi drugi pružatelji usluga IaaS, uključujući podatke o proračunu Wasabi-u za proračun, kriptiraju podatke u mirovanju.

Ako namjeravate koristiti B2 i želite ostati bezbjedni, morat ćete kriptirati svoje podatke prije nego što ih pošaljete u oblak. Jedan od najjednostavnijih načina da to učinite je korištenje klijenta treće strane koji ima mogućnost privatnog šifriranja. Na primjer, ako koristite CloudBerry Backup za prijenos datoteka na B2, možete se odlučiti za njihovo šifriranje prvo pomoću protokola Advanced Encryption Standard..

Dvobojna provjera autentičnosti s backblaze B2

Web-lokacija Backblaze podržava dvofaktorsku provjeru autentičnosti. Uključite ovu značajku i od vas će se tražiti dodatni sigurnosni kod poslan tekstualnom porukom prilikom prijave s nepoznatih računala. Prednost je da ako se Vaša lozinka probije ili ukrade, onaj ko je stekne, neće se moći prijaviti u vašu uslugu bez tog koda.

podrška

Backblaze održava web mjesto za podršku na kojem možete pronaći članke povezane s pohranom u oblaku B2. Web mjesto je moguće pretraživati ​​i podijeliti u kategorije radi bržeg pronalaženja relevantnih članaka.

B2 pruža kupcima besplatnu podršku koja uključuje izravnu pomoć putem e-pošte. Dodajte podatke o kreditnoj kartici na svoj B2 račun i možete očekivati ​​da će se e-pošta okretati jedanput unutar jednog radnog dana. Bez dodavanja vaše kreditne kartice, odgovori mogu potrajati i do dva radna dana.

Ako vam treba odgovornija podrška, možete nadograditi na jedan od dva plaćena plana podrške. Prvi košta 150 USD mjesečno i smanjuje vrijeme odziva na dva radna sata. Drugi košta 400 dolara mjesečno i dodaje internetsku liniju za podršku 24/7.

Iako mrzimo vidjeti kompanije koje naplaćuju potporu, to je pravilo kad je riječ o davateljima usluga IaaS. Većina uopće ne nudi besplatnu podršku e-pošte, tako da barem možemo pružiti Backblaze rekvizite tamo.

Završne misli

Sve dok Wasabi nije izašao na scenu 2017. godine, nije bilo sumnje da je Backblaze B2 najbolji proračunski IaaS pružatelj usluga u oblaku. Činjenica da Wasabi ima dva data centra do jednog za Backblaze, a košta i manje, umanjila je i naš pogled na B2. To kaže, još uvijek ima puno toga za voljeti.

Nema minimalnog prostora za pohranu i pol posto po gigabajtu, znači veliku vrijednost za kućne i poslovne korisnike. Iako želimo vidjeti kako Backblaze u potpunosti smanjuje naknadu za izlazak, stopa je dovoljno niska da ne bi trebala dovesti do velikih računa, posebno ako iskoristite prednost ograničenja limita B2.

Najbolje od svega, B2 je jednostavan za korištenje i podržava ga širok raspon aplikacija drugih proizvođača, od Cyberducka do CloudBerry sigurnosne kopije. Za američke korisnike vrijedi dobiti besplatni račun od 10 GB da biste vidjeli je li brzina prijenosa datoteka u skladu s vašim potrebama.

U komentarima dolje pozovite da li Backblaze B2 ima smisla kao IaaS usluga i hvala vam na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me