LifeLock-katsaus – päivitetty 2020

LifeLock-arvostelu

LifeLock on luultavasti tunnetuimmat henkilöllisyysvarkauksien suojaamispalvelut ja syystä. Se tekee hienoa työtä pitää tietosi turvassa, jos henkilöllisyytesi varastetaan, vaikka sen hinnoittelujärjestelmä voi antaa sinulle tauon, kuten voit lukea täydellisestä LifeLock-katsauksesta.


LifeLock-Slider1

LifeLock-slider2

LifeLock-slider3

LifeLock-slider4

LifeLock-slider5

Edellinen

Seuraava

LifeLock on yksi tunnistettavimmista identiteettivarkaussuojauspalveluista, niin paljon, että Symantec – joka kehittää ja jakaa virustorjuntajätti Norton – osti sen vuonna 2016 2,3 miljardin dollarin arvosta.. 

Symantecin toimitusjohtaja Greg Clark väitti, että hankinta oli vastaus Nortonin laskuun suuntautuvaan myyntiin, jonka hän katsoi johtuvan “PC: n markkinaosuuden laskusta”.

Norton Security -katsauksen perusteella uskallamme sanoa, että laskeva myynti on vastaus puutteelliseen tuotteeseen (Norton ei onnistunut olemaan sitä parhaimmissa virustorjuntaohjelmistoluetteloissamme). Ei ole väliä, Symantec teki oston tukeakseen Nortonin myyntiä, joka näyttää toimineen. Suurin osa LifeLock-suunnitelmista on nyt mukana Norton 360 -sovelluksessa. 

Tässä LifeLock-katsauksessa tarkastellaan tätä tuttua identiteettivarkauksien suojauspalvelua, joka kattaa kuinka helppoa on ilmoittautua kuluttajille, mitä se maksaa heille ja mitkä ominaisuudet ovat mukana. Annamme lopussa tuomion, joka sanoo, ansaitseeko LifeLock parhaan henkilöllisyysvarkauksien suojausoppaan. 

ominaisuudet

LifeLock pidättää monet sen ominaisuuksista ylemmän tason suunnitelmissaan, joita käsittelemme tarkemmin alla olevassa “hinnoittelu” -osiossa. Huippuluokan “perimmäinen plus” -paketti on täynnä ominaisuuksia, mutta se tekee halvemmista suunnitelmista tuntemattomammat kuin vaihtoehdot. 

Esimerkiksi LifeLockin edullisimpaan, “vakio” suunnitelmaan sisältyy 25 000 dollarin varastettujen varojen korvaus, henkilöllisyysvaroitukset, sosiaaliturvahälytykset ja yhden toimiston luottotarkkailu.. 

Vaikka se ei ole huono paketti 9,99 dollaria kuukaudessa, se on säälittävä verrattuna sen “perimmäinen plus” -suunnitelmaan, joka tarjoaa miljoonan dollarin kattavuuden, kolmitoimistojen seurannan, Norton 360: n jopa rajoittamattomiin laitteisiin, pankkihälytykset ja paljon muuta. Pahempaa on kuitenkin se, että ”vakio” suunnitelma on säälittävä verrattuna muihin halvempiin identiteettivarkauspalveluihin.

Esimerkiksi Dashlane, salasananhallintakatsausten parhaiten sijoitettu salasananhallintaohjelma, sisältää myös pienen määrän henkilöllisyysvarkauksia. Kuten Dashlane-arvosteluistamme voi nähdä, “premium” -tilaus sisältää pimeän verkon seurannan, jota LifeLock ei tarjoa asioiden alaosassa.. 

Samaan aikaan Dashlandin ylimmän tason “premium plus” -suunnitelma – joka maksaa saman verran kuin LifeLockin “tavallinen” suunnitelma – sisältää jopa reaaliaikaisen luotonvalvonnan ja miljoonan dollarin henkilöllisyysvakuutuksen. LifeLock tarjoaa myös nämä ominaisuudet, mutta paljon korkeammalla hinnalla.

Olemme valmiita käyttämään enemmän rahaa saadaksesi LifeLockin, meillä ei ole ongelmia siellä. On kuitenkin ongelma, kun Dashlane voi tarjota lisää ominaisuuksia 10 dollaria kuukaudessa ja voi tehdä niin mukana toimitetulla salasanan hallintaohjelmalla. 

Suoraan vertailuun ID Watchdog tarjoaa kolmen toimiston luottoseurantaa ja pimeän verkon seurantaa 10 dollarilla vähemmän kuin LifeLockin ”perimmäinen plus” -suunnitelma (lue ID-tarkkailukokemuksemme).

LifeLock ja Norton 360

Henkilöllisyysvarkauksien suojausominaisuudet eivät kuitenkaan ole LifeLockin vetovoima. Norton on. Valitse ja ylöspäin -suunnitelmiin sisältyy paketin mukana ilmainen Norton 360 -versio, joka tarjoaa suojan viidestä rajattomaan laitteeseen. 

Norton 360 on samanlainen kuin Bitdefenderin Total Security, joka, kuten voit nähdä Bitdefender Antivirus -katsauksessamme, on yrityksen all-in-one-suojauspaketti.

Norton 360 sisältää ominaisuuksia, kuten 100 Gt pilvivarmuuskopion, salasananhallinnan, lapsilukon ja VPN: n (lue Norton Secure VPN -katsauksemme). Vaikka kaikille näille ominaisuuksille on parempia vaihtoehtoja, kun teet ostoksia a la carte – lue paras online-varmuuskopio, paras salasanojen hallinta ja paras VPN-opas suosituksille – Norton sisältää ne yhden katon alla. 

Suurin osa ominaisuuksista tulee Norton 360: n mukana, mikä tekee edullisimmasta suunnitelmasta (joka ei sisällä Nortonia) vanhentuneeksi. Tuote esitellään jopa viiden laitteen suojauksella riippumatta siitä, ovatko tietokoneet, macOS, Linux, Android tai iOS, ja päättyy rajoittamattomiin laitteisiin. Tätä silmällä pitäen ominaisuudet ovat vankat, vaikka maksat niistä korkean hinnan.

LifeLock-ominaisuuksien yleiskatsaus

hinnoittelu

LifeLockin hinnoittelu on hämmentävämpää kuin sen täytyy olla, ja tämä johtuu “normaalista” suunnitelmasta. Kuten mainittiin, Norton omistaa LifeLockin, ja kaikki paketit, paitsi ensimmäinen, sisältävät jonkin Norton 360 -version suunnitelmasi mukana. Valikoima on hämmentävä, koska siitä huolimatta, että “vakio” ja “valitse” eivät ole samoja alkuperäisiä hintoja, ominaisuudet eivät ole samat.

”Valitse” tulee Norton 360: n mukana, kun taas ”vakio” ei. Vaikka näitä kahta suunnitelmaa mainostetaan samalla hinnalla, hinta on alle ensimmäisen vuoden kirjoitettu “ensimmäisenä vuonna”. Jokainen suunnitelma hyppää ensimmäisen vuoden jälkeen, mikä selittää kahden ensimmäisen suunnitelman välisen eron. ”Standard” uusitaan 11,99 dollarilla kuukaudessa ja “Select” uusitaan 14,99 dollarilla. 

Valikoiman yläpuolella ”etu” uusiutuu 24,99 dollarilla kuukaudessa ja “lopullinen plus” hyppää 34,99 dollariin. Onneksi sinua ei pakoteta vuositilaukseen. Vaikka johdantohinta koskee ensimmäistä vuotta, laskutat sinua kuukausittain, ja voit peruuttaa sen milloin tahansa. 

Vaikka arvostamme joustavuutta, hinta on liian korkea. Pelkästään varastettujen varojen kattavuuden perusteella LifeLock on kaukana kilpailusta. Joudut hankkimaan ”perimmäinen plus” -paketin, jonka kattavuus on 1 000 000 dollaria, mikä on liian kallista verrattuna 17,95 dollarin IdentityForce -maksuihin samasta suojauksesta (lue IdentityForce -katsaus).

Lisäksi täällä on ajatus puolisuojauksen ostamisesta, joka on jotain, jota monet virukselliset nauttivat (lue toinen esimerkki Avast Pro -katsauksesta). On outoa, että monet ominaisuuksista on varattu korkeammille suunnitelmille. Loppujen lopuksi, jos ostat identiteettivarkaussuojaa, haluatte täyden suojan.

Valikoiman mukana oleva hinnoittelupsykologia on selvä; Norton haluaa sinun hyppäävän suoraan “äärimmäiseen plusiin” samalla kun käytät alemman tason suunnitelmia lähtökohtana. Se ei ole sama kuin IdentityGuard, joka tarjoaa kolme suunnitelmaa, jotka tarjoavat suurimmaksi osaksi saman suojan (lue IdentityGuard-arvostelu).

LifeLock on kuitenkin antelias siinä mielessä, että sen avulla voit peruuttaa suunnitelmasi milloin tahansa ja tarjoaa vankan esittelyn. Lisäksi sinulla on 60 päivän rahat takaisin -takuu, joten voit pysyä suojassa jopa kaksi kuukautta menettämättä senttiäkään.

Helppokäyttöisyys

Koska LifeLock ja Norton 360 on tarkoitettu myytäväksi pakettituotteena, tilauksen voi ostaa kahdella tavalla: Norton-sivuston tai LifeLock-verkkosivuston kautta. Kävimme molemmat prosessit läpi, ja LifeLock-reitti on hiukan helpompaa. Molemmat jakavat kuitenkin kassaportaalin, joten prosessi on sama suunnitelman valitsemisen jälkeen. 

LifeLock-sivusto on kuollut yksinkertainen. Sillä on vain muutama sivu, mukaan lukien “mikä on identiteettivarkaus” ja “miten LifeLock toimii”. Riippumatta siitä, missä olet sivustolla, voit napsauttaa ”Aloita jäsenyys” -painiketta kuljettaaksesi hinnasivulle. 

LifeLock-review-hinnoittelu-sivulle

Kohtelias keskuudessasi voi huomata, että ”vakio” suunnitelma puuttuu yllä olevasta kuvasta. LifeLock tarjoaa palvelunsa Nortonin lisäksi hinnasivulla, mutta ei näytä sitä tällä erillisellä suunnitelmanvalintasivulla.

Alareunassa on pieni painike, jos haluat vain suojauksen henkilöllisyysvarkauksilta. Koska suurin osa ominaisuuksista on peräisin Norton 360: lta, emme usko, että monet ihmiset haluavat “standardin” suunnitelman, mutta se on jotain huomioitavaa.

LifeLock-kassalle

Kun olet valinnut suunnitelmasi, siirryt kassasivulle, joka näyttää tilauksen kuukausimaksun ja siihen liittyvät ominaisuudet. Vaikka tämä sivu näyttää viimeiseltä kassalta, se ei ole. Napsauttamalla kassalle-painiketta, pääset tilin luontisivulle Nortonin verkkosivustolla. 

LifeLock-review-kassalle

Tämän jälkeen sinun on suoritettava kaikki henkilökohtaiset tietosi, mukaan lukien osoite, sosiaaliturvatunnus ja puhelinnumero. LifeLock pyytää sitten sinua selvittämään käyttämäsi sähköpostiosoitteet, asutut kaupungit jne. Se on samanlainen prosessi kuin luottokortin hakeminen..

LifeLock-review-setup

Lopuksi pääset kassasivulle, jolla voit laskuttaa kuukausittain tai vuosittain. Vuotuisen suunnitelman tarjoaminen tarjoaa kahden kuukauden palvelun ilmaiseksi. Riippumatta siitä, minkä ajan kuluessa menet, olet oikeutettu 60 päivän rahat takaisin -takuuseen. 

Tilauksen vahvistussivulta voit ladata Norton 360: n, mutta muutoin prosessiin kuuluu kaikki. Tällä viimeisellä sivulla et voi tosiasiallisesti kirjautua tiliisi. Sinun on siirryttävä takaisin LifeLock-sivustoon kirjautuaksesi sinne sisään. 

LifeLock-kirjautuminen ja tilinhallinta

Mielenkiintoista on, että Norton ja LifeLock jakavat kirjautumissivun, mutta riippumatta siitä, missä ostit tilauksesi, sinun on käytettävä kirjautumista Nortonilla -vaihtoehtoa. Oletetaan, että LifeLock-kirjautuminen on tarkoitettu asiakkaille, jotka kirjautuivat ennen hankintaa. 

LifeLock-review-kirjautuminen

Tässä on lyhyt johdanto, kun kirjaudut sisään ilmoituksista, luottotietojen seurannasta ja tapahtumista. Tästä johdannosta puuttuu kuitenkin joitain tärkeitä tietoja, mukaan lukien luottokorttien ja pankkitilien määrittäminen pimeän verkon seurannalle, jota ei ole vielä valmis asennuksen aikana. 

Kojelauta, jolla voit seurata henkilöllisyytesi terveyttä, on ylikuormitettu ilmoituksilla. Henkilöllisyysvarkauksien suojaamiseen ei ole paljon merkitystä – asetat sen ja unohdat sen, joten et viettäisi paljon aikaa kojelaudan kanssa. Jos kuitenkin ostat jotain vähemmän kuin kallein suunnitelma, tulee muutamia mainoksia, jotka rohkaisevat sinua päivittämään.

LifeLock-review-kojelauta

Kojelaudan ensimmäiselle sivulle tärkein osa on haudattu alaosaan. Kaikkien tietojesi, mukaan lukien luottokortit, pankkitilit, ajokortti, vakuutustiedot ja sähköpostiosoitteet, lisäämistä varten on pieni alue. Ärsyttävästi mitään tätä ei katetta asennuksen aikana tai esittelyn aikana. 

Koska kaikkien henkilökohtaisten tietojen suojaaminen on identiteettivarkauksien suojaamisen ydin, olisi järkevää, että LifeLock opastaa sinut prosessin läpi. Se ei kuitenkaan ole. Itse asiassa alue, jolla kaikki nämä tiedot lisätään, on haudattu päivitettävien mainosten alle, mikä on helppo jättää väliin. 

Onneksi kun löydät tämän osion, tietosi lisääminen on helppoa. Sen sijaan, että ohjaat sinut toiselle alueelle kojetaulussa, LifeLock näyttää ponnahdusikkunan, johon voit syöttää tietoja mistä tahansa kiinnostavasta alueesta. Tämä helpottaa pankkitilien, luottokorttien ja muun linkittämistä linkittämättä kuitenkaan kojetaulun läpi.. 

LifeLock-review-add-tietoa

Muussa tapauksessa kaikissa kojelaudan näkyvissä on välilehtiä, mukaan lukien hälytykset, luottopisteesi ja tapahtumasi. Monet välilehdet ovat vanhentuneita, jos käytät suunnitelmaa, kuten “valitse”, mutta LifeLock näyttää ne silti. Silti kirjautumisprosessi on asianmukainen, vaikka se ei olisi kokonaan kiskoilla.

suojaus

LifeLock sisältää kaikki tärkeät suojausominaisuudet, mutta kuten yllä olevassa “Ominaisuudet” -osiossa mainittiin, ne on varattu ylimmälle tasolle. ”Ultimate plus” sisältää kolmen toimiston luotonvalvontaa, pankki- ja luottokorttiaktiviteetteja, ilmoituksia nimesi tekemistä rikoksista, kolme vuotuista luottotietoilmoitusta, sijoitustilin toimintahälytyksiä ja sosiaaliturvahälytyksiä.

Nämä ominaisuudet voivat mennä to-to-toe yhdessä minkä tahansa johtavan henkilöllisyysvarkauksien suojauspalvelun kanssa, mukaan lukien ADT-henkilöllisyysvarkaussuojaus (lue ADT-henkilöllisyysvarkauksien suojauskatsaus). ADT ja muut, kuten ID Watchdog, sisältävät kuitenkin nämä samat ominaisuudet kaikissa suunnitelmissa. 

LifeLockin ydin on sosiaaliturva, joka, kuten tietoverkkorikollisuudesta näet, on todennäköisimmin varastettu tieto. Henkilöllisyysvarkaudet ovat kuitenkin monitahoinen rikos. Rikollinen tarvitsee paljon tietoja henkilöllisyytesi varastamiseksi oikein, eikä LifeLock suojaa sinua täysin huonoissa suunnitelmissaan. 

Sulautumisen seurauksena Nortonin kanssa suuri määrä tilauksesi rahaa menee asioiden virustorjuntapuolelle, identiteettivarkaussuojaus jälkikäteen. Tämä osoittaa edullisten suunnitelmien rajoitetut ominaisuudet ja 1,000 000 dollarin kattavuuden puuttumisen kaikista suunnitelmista, paitsi “lopullinen plus”. 

Nortonin ja LifeLockin kimppu voi kuitenkin suojata sinua henkilöllisyytesi varastukselta. Norton ilmoittaa sinulle haitallisista verkkosivustoista ja varmistaa, että paikalliset sovellukset eivät vahingoita koneesi tai varasta tietojasi, joten se on jotain harkittavaa.

Tuki

Koska Norton omistaa LifeLockin, pitäisi olla yhtä pieni yllätys, että käytössä on vankka tukijärjestelmä. Annoimme Nortonille 72 prosenttia virustorjuntaohjelmistoa koskevassa katsauksessa, ja päättelimme, että vaikka tukiosa on vakaa, se on hajautettu alueille ja yhteysvaihtoehtoihin liittyy yleensä pitkiä odotusaikoja.

Muita LifeLock-tukivaihtoehtoja

Muita tukireittejä ovat foorumi, joka, vaikka se on hyödyllinen, on päivätty. Norton heittää foorumin ja ilmoitusblogin yhdelle sivulle, eikä kussakin Nortonin tuotteessa ole erillisiä foorumeita. Erityisesti LifeLockilla ei ole aluetta foorumilla. Se on kuitenkin hyödyllinen paikka Norton 360: lle. 

LifeLock-review-foorumin

Suoran yhteyden ottamiseksi Nortonilla on ympäri vuorokauden puhelintuki paikallisilla numeroilla useimpiin suurimpiin maihin. Voit myös kysyä kysymyksiä Twitterissä ja Facebookissa. Tarkastelimme Twitter-tiliä, ja on selvää, että joku vastaa kiireisesti kysymyksiin. Kirjoittamisen yhteydessä löysimme vastauksen jopa japaniksi.

Tilisi hallintapaneelista pääset tukikeskukseen napsauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa tukea. Sinut lähetetään tietokantaan, joka toimii näytönä ja ohjaa sinut yhteysvaihtoehtoihin ja foorumiin. 

LifeLock-review-tietämyskanta

On syytä huomata, että et johda tietokanta-osioon omistaman tuotteen perusteella, vaan pikemminkin kaikkiin Norton-tuotteisiin sovellettavaan tukinäyttöön. Tämä on hyvää ja huonoa. Hyvä osa on, että löydät foorumin ja yhteysvaihtoehdot päänäytöltä. Huono puoli on, että joudut löytämään tilaamasi palvelun, joka on sijoitettu pitkälle listalle. 

Kun olet löytänyt tuotteesi – tässä tapauksessa “Norton 360 with LifeLock Select” – sinut johdataan pienempään tietokannan näyttöön, joka näyttää kaikki tuotteesi kannalta merkitykselliset artikkelit. 

Alatunniste, joka näyttää foorumin ja yhteysvaihtoehdot, on kuitenkin edelleen olemassa. Ottaen huomioon, että olisi järkevää, jos LifeLock lähettäisi sinut suoraan tuotteen tietokantasivulle tilisi hallintapaneelista.. 

LifeLock-review-tuote-tietämyskanta

Tuotteet ovat sekoitettu laukku. Jotkut ovat erittäin yksityiskohtaisia, kuten tumman verkon seurantakappale. Toiset, kuten “lompakkoni varastettiin” -artikkeli, sanovat vain soittavan Nortonille. Se ei ole luonnostaan ​​huono asia – tietäminen, mitä tehdä kriisitilanteessa, kuten silloin, kun lompakko on kadonnut, on tärkeää – mutta se voi tehdä tietokannan selaamisesta hankalaa..

Tuomio

LifeLock tarjoaa mitä muut identiteettivarkaussuojamarkkinat tekevät, mutta korkeammalla hinnalla. Siitä huolimatta sillä on etuna kaikkiin kilpailijoihinsa nähden. Vaikka Norton ei ole suosikki viruksemme, se on silti pätevä työkalu, ja sen sisällyttäminen ilmaiseksi useimpiin LifeLock-suunnitelmiin oikeuttaa ylimääräisen hinnan. 

Näiden palvelujen ostaminen a la carte on kalliimpaa, ja tässä tilanteessa LifeLock ei ole niin paha. Jos sinulla on 34,99 dollaria pudottaaksesi joka kuukausi “lopulliselta pluslta”, LifeLock tekee palvelusta kannattavan. Jos sinulla on jo virustorjunta tai haluat vain halvemman vaihtoehdon, sinun on parempi tutustua muihin identiteettivarkauksien suojaamiseen liittyviin arvosteluihin. 

Mitä mieltä olet LifeLockista? Aiotko hyödyntää kahden kuukauden kokeilua? Kerro meille alla olevissa kommenteissa. Kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map