Zoho-muistikirjan katsaus – päivitetty 2020

Zoho-muistikirjan arvostelu

Helppo käyttää muistiinpanosovellusta, Zoho Notebook, ei välttämättä ole Evernote-tappaja, jonka se selvästi haluaa olevan, mutta jolla on silti paljon tarjottavaa käyttäjille. Sen lisäksi, se on melko paljoltaan hyvännäköinen siellä. Lue koko Zoho-muistikirjan arvostelu.


Kuten monet markkinointiosastot ennen heitä, Zoho Notebookin takana oleva tiimi tyylittää pilvikannettavan Evernote-tappajaksi. Se on tietysti järkevää, koska Evernote on suosituin muistiinpanosovellus kaikkialla interwebzissä, mukaan lukien pieni pilkkomme täällä Cloudwards.net..

Zoho-muistikirjan tapauksessa kanteessa saattaa kuitenkin olla totuuden välähdys henkilökohtaisten digitaalisten muistikirjojesi tarpeiden mukaan. Vaikka Zohon merkinnässä ei ole melkeinkään vaikuttavaa ominaisuuksien jatkamista, joka Evernotella (tai OneNote, tässä asiassa) on, siellä on vielä melko vähän rakkautta, alkaen hinnastosta.

Zoho-muistikirja on täysin ilmainen, joten voit luoda pilvessä rajattomasti muistiinpanoja ja muistikirjoja ilman, että sinun tarvitsee koskaan kuluttaa penniäkään. Lisäksi, vaikka mitään työpöytäsovellusta ei tarjota, Zoho Notebook -verkkokäyttöliittymä on taideteos heti käsin piirrettyihin kansiin, jotka ovat käytettävissä kannettavien tietokoneiden kiristämiseen..

Tulevassa Zoho-muistikirjan katsauksessa tarkastelemme sovellusta perusteellisemmin nähdäksemme, mihin se nousee ja mihin putoaa, jotta voimme päättää, onko se paras digitaalinen muistikirja ajatuksillesi, kokousmuistiinpanoihisi ja manifestiisi.

Vaihtoehtoja Zoho Notebook -sovellukselle

vahvuudet & heikkoudet

ominaisuudet

Zoho Notebook on verkkopohjainen muistiinpanotyökalu. OneNote-, Evernote- ja Box Notes -levyillä ei ole sellaista työpöytäasiakasta, jonka löydät (lue Box Notes -arvostelu). Sekä Android- että iOS-laitteille on kuitenkin älypuhelinsovelluksia, jos haluat ottaa muistiinpanoja kiinnittyessään metroon tai potkiessaan takaisin kahvilaan..

Muistiinpanot, joita Zoho kutsuu “korteiksi”, voidaan jakaa muistikirjoihin. Näille muistikirjoille voidaan antaa erilliset kannet nopeampaa tunnistamista varten, ja ne voidaan näyttää kätevässä laattamuodossa.

Itse korttien ei tarvitse olla tekstipohjaisia. Zoho-kannettavalla on itse asiassa kuusi erityyppistä tyyppiä:

 • Tekstikortti: kirjoita muistiinpanot
 • Tarkistuslista-kortti: luoda tehtävälistoja, reseptejä jne
 • Äänikortti: äänitä muistiinpanoja, luentoja jne.
 • Valokuvakortti: lisää kuvia, skannaa jne.
 • Luonnoskortti: kirjoita käsin kirjoitettuja muistiinpanoja tai käsin piirrettyjä kaavioita
 • Tiedostokortti: liitä PDF-tiedostoja, asiakirjoja, laskentataulukoita jne.

Tekstikortteihin voit lisätä myös tarkistuslistoja ja kuvia, jos haluat luoda jotain dynaamisempaa. Luonnokset ja äänikortit voidaan luoda vain valitettavasti Android- ja iOS-sovelluksilla, ei selaimen käyttöliittymällä.

Käsinkirjoitettuja muistiinpanoja (joita joskus kutsutaan “musteeksi”), jotka on koottu piirroskorttiin, ei myöskään voida muuntaa automaattisesti tekstiksi kuten he voivat OneNoten avulla (lue OneNote-arvostelu). Lisäksi, kun voit skannata asiakirjoja älypuhelimella, Zoho Notebook ei pakata mitään optisen merkin tunnistusalgoritmeja, joiden avulla teksti poistetaan .pdfs-tiedoista tai kuvista.

Verkkotutkimuksen kokoamista varten Zoholla on kunnollinen verkkokirppuri, jolla voit kaapata verkkosivulinkkejä, valittua tekstiä tai kuvakaappauksia ja lisätä niitä kannettavaan tietokoneeseen.

Sijaintitiedot lähetetään Zohoon auttamaan sinua muistamaan muistiinpanosi. Sinun ei kuitenkaan tarvitse antaa lupaa tarkistaa sijaintiasi, jos olet huolissasi yksityisyydestä. Jos olet julkisessa WiFi-verkossa ja suojaat Internet-käyttöäsi VPN: llä, kuten sinun pitäisi olla, sijainti ei ole joka tapauksessa tarkka (katso paras VPN-oppaamme).

Sen lisäksi, että järjestät ne muistikirjoihin, voit ryhmitellä merkitykselliset muistikirjat pinoihin. Zoho Notebook ei kuitenkaan anna sinun merkitä kortteja tarroilla (esimerkiksi kirjaideoita, suosikki reseptejä, käyntikohteita). Et voi myöskään yhdistää sulautettujen linkkien muistiinpanoja, mikä on räjähdysaltista. Nämä puutteet tekevät siitä huonon valinnan monimutkaisille tutkimusprojekteille.

Vaikka voit lähettää muistiinpanoja muille, Zoho Notebookilla ei muuten ole paljon mahdollisuuksia jakaa ominaisuuksia. Esimerkiksi Evernoten avulla voit luoda yhteistyöhön muistikirjoja, joiden avulla voit kerätä tutkimusta muiden kanssa (lue Evernote-arvostelu).

Lisäksi ei ole IFTTT- tai Zapier-reseptejä, joiden avulla muistiinpanoja luodaan automaattisesti sähköposteista, sosiaalisen median viesteistä ja vastaavista.

Kaiken kaikkiaan Zoho Notebookilla ei vain ole edistyneemmän muistikirjan ominaisuuksia. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sillä ei ole kapeutta. Kuten keskustelemme kahdessa seuraavassa osiossa, sekä Zoho-muistikirjan hinta että käyttökokemus tekevät siitä arvokkaan työkalun niille, jotka etsivät yksinkertaisempia verkkopäiväkirjatyökaluja (kuten mielialaisia ​​teini-ikäisiä).

hinnoittelu

Kuten Google Keep (lue Google Keepin arvostelu), Zoho Notebook on täysin ilmainen. Voit luoda niin monta muistiinpanoa ja muistikirjaa kuin haluat ilman rajoituksia. Tämä erottaa sen erikseen sekä OneNote- että Evernote-ohjelmista, vaikka molemmilla kannettavilla tietokoneilla on rajoitetut ilmaiset versiot.

Sen lisäksi, että Zoho Notebook on ilmainen, se ei pommitse sinua mainosteilla. Pohjimmiltaan sovelluksella ei ole muuta tuloarvoa yritykselle kuin Zoho-nimen levittäminen. Zoholla on tietysti monia muita tuotteita pankkitoiminnassa, mukaan lukien CRM-työkalut ja kirjanpito-ohjelma, joka on parhaillaan parhailla kirjanpito-ohjelmistoilla (lue Zoho Books -katsaus).

Vaikka ilmainen on aina hyvä, arvo perustuu myös ominaisuuksiin, varsinkin kun nämä ominaisuudet auttavat säästämään aikaa ja parantamaan työn laatua. Kuten yllä olevassa ominaisuusosastossamme mainitaan, Zoho-kannettavalla ei ole täysin ominaisuuksia, mutta varmasti monia hyviä puuttuu. Jos tuloja ei syntytä, meidän on pohdittava, pyrkiikö Zoho myös paljon parantamaan.

Toisin sanoen, jos etsit perustietovälineitä, hinta on oikea Zoho-muistikirjan kanssa.

Käyttäjäkokemus

Niille, jotka eivät ole web-pohjaisten muistikirjojen faneja, mieluummin kuin työpöytäsovellukset, Zoho Notebook saattaa muuttaa mieltäsi. Monella tapaa se on yksi kauneimmin suunnitelluista online-sovelluksista siellä, kannettavassa tietokoneessa tai muulla tavalla.

Vaikka minimalismi voi olla lähestymistapa, jota useimmat pilvipalvelut käyttävät online-rajapintojen kanssa, harvoille ei tule mieleen, että tuntuu yhtä raikkaalta ja puhtaalta kuin Zoho Notebook. Suunnittelun ansiosta on helppo keskittyä muistiinpanojen tekemiseen pienin häiriötekijöin.

Vasemmassa reunassa on linkit, jotka on lueteltu pystysuoraan muistikirjoille, kaikille muistiinpanoille ja haulle. Kauempana pääset käyttämään asetuksia ja tilitietojasi.

Luo uusi muistikirja napsauttamalla vain + -kuvaketta lähellä verkkosovelluksen yläosaa. Tällöin luodaan nimettömäsi kannettava tietokone, jolla on satunnainen kansi. Voit muuttaa muistikirjan nimeä napsauttamalla sitä ja kirjoittamalla uuden.

Muistikirjoille voidaan antaa tunnistekansi, joiden avulla voit lajitella ne nopeasti. Kuten mainittiin, Zoho tarjoaa joitain kansia, joita voit käyttää, tai voit suunnitella omia. Voit vaihtaa kannen napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla valikosta ”Vaihda kansi”.

Se voi tuntua merkityksettömältä ensimmäisellä punastuksella, mutta kannettavan tietokoneen kansiominaisuus todella parantaa käyttökokemusta. Kirkkaan värisen, ainutlaatuisen kuvan tunnistaminen on paljon nopeampi tapa löytää kannettava tietokoneesi sotkun joukosta.

Korttien luominen voidaan tehdä käyttämällä Luo muistikirja -kuvakkeen oikealla puolella olevia säätimiä erillisillä painikkeilla tekstille, valokuvalle, tarkistusluettelolle ja tiedostohuomautuksille.

Kun napsautat tekstikorttia, kortti tulee näkyviin ja voit heti kirjoittaa muistiinpanosi.

Käytettävissä on muutama perusmuotoiluvaihtoehto, kuten lihavoitu, alleviivattu ja kursivoitu. Voit myös luoda luettelomerkkejä ja numeroituja luetteloita ja kohdistaa kappaleita. Varmasti ei ole niin monta muotoiluvaihtoehtoa kuin saat OneNotella, joka antaa myös sijoittaa tekstin muistiinpanoon haluamaasi kohtaan..

Voit ainakin lisätä tarkistuslistoja ja kuvia Zoho Notebook -kortille. Sinun ei tarvitse rajoittua erillisen tarkistusluettelon tai valokuvakorttien luomiseen heille, ellet halua.

Minkä tahansa korttityypin alareunaan voit asettaa herätyskellon muistutuksen, joka on hyödyllinen tehtävien luetteloiden hallinnassa, joihin on liitetty määräajat. Voit myös lukita muistiinpanosi ja palauttaa takaisin aiemmat muistiinpanoversiot, jos olet vahingossa kirjoittanut jotain.

Rakastamme myös sitä, että voit lähettää muistiinpanoja suoraan Zoholta muille sen sijaan, että joudut luomaan ne sähköpostissa.

Erityisten muistiinpanojen löytämistä varten myöhemmin Zoho Notebookilla on hakutoiminto, jonka avulla voit lajitella muistiinpanoja nimen, luontipäivämäärän ja muutaman muun kentän perusteella. Muistiinpanoja ei kuitenkaan voi merkitä, kuten löydät monista muistiinpanosovelluksista. Tämä voi vaikeuttaa tutkimusprojektien järjestämistä edes hienojen kannettavien kansien kanssa.

Tästä syystä Evernote on todennäköisesti paras veto helppokäyttöisyyden kannalta, jos sinulla on useita koottavia digitaalisia muistiinpanoja, viime kädessä erinomaisen organisaatioominaisuuden ansiosta (puhumattakaan yleisemmistä ominaisuuksista)..

Niille, jotka etsivät perustyökalua, Zoho Notebookin suoraviivainen suunnittelu ja kustannusten puute tekevät siitä kuitenkin vankan valinnan.

turvallisuus

Zoho toteutti lepotilassa salaisuuden loppuvuodesta 2017 kaikille palvelimilleen tallennetuille asiakirjoille ja liitetiedostoille käyttämällä AES-protokollaa salauksena. Se sisältää Zoho Notebook -sovelluksella ladatut liitteet ja itse muistiinpanot. Lepo-salaus otettiin kuitenkin käyttöön vain Yhdysvaltain palvelimille, ei eurooppalaisille tileille.

Zoho-tietokeskuksia on partioitu 24×7, niitä valvotaan videovalvonnalla ja suojataan biometrisillä skannerilla (ja luultavasti luodinkestävillä seinillä) myös rikoksilta.. 

Tietokoneesi ja pilven välinen tiedonsiirto on suojattu TLS- ja AES-salauksella siirtotason suojauksella, joten niiden on oltava turvassa keskitason ihmisten hyökkäyksiltä ja muun tyyppisiltä tietoverkon salakuunteluilta..

Zoho Notebookilla ei ole vaihtoehtoa kaksikerroiseen todennukseen. Tämä tarkoittaa, että kuka tahansa, joka saa salasanasi, voi kirjautua tilillesi helposti (2FA: lla tarvitaan lisäturvakoodi, kun kirjaudut sisään tuntemattomasta koneesta).

Lyhyesti sanottuna, Zoho Notebook ei ole turvallisin muistiinpanosovellus siellä, varsinkin kun voit salata yksityisesti Evernote- ja OneNote-muistiinpanoja käyttämällä kolmannen osapuolen SafeRoom-lisäosaa..

Lopulliset ajatukset

Vaikka joukko puuttuvia ominaisuuksia, kuten parempaa rikastekstimuotoilu, koodaus, muistilappujen yhdistäminen, merkkien optinen tunnistus ja automaatiointegraatio IFTTT: n ja Zapierin kanssa, estävät sitä olevan Evernote-anastaja, jonka Zoho väittää olevansa, emme silti voi auttaa, mutta kuten Zoho-muistikirja.

Huono suurille tutkimusprojekteille, Zoho Notebookilla on paikkansa digitaalisen kannettavan panteonin joukossa suoraviivaisena lokityökaluna. Minimalistinen selainsovellus ja kirkkaanväriset muistikirjan kannet tekevät siitä ihanteellisen tähän tarkoitukseen, ilman kustannuksia ja rajattomia muistiinpanoja.

Zoho Notebookin älypuhelimen ääninauhuri, tarkistuslista ja muistutusominaisuudet ovat myös hyödyllisiä, vaikkakin meidän mielestämme Google Keepin (lue Google Keepin arvostelu) näiden erityisominaisuuksien toteutus on hiukan parempi.

Se on Zoho-muistikirjamme. Älä unohda jättää kysymyksiä ja kommentteja alla. Kiitos käsittelystä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map