Simplenote-arvostelu – päivitetty 2020

Simplenote arvostelu

Simplenote on hyvin, yksinkertainen muistiinpanosovellus, joka tekee työnsä hyvin, mutta siitä on kyse. Verrattuna parhaiten huomioiviin sovelluksiin sillä ei ole turvallisuutta ja ominaisuuksia ja se on pohjimmiltaan joukko kalkkunaa. Lue koko Simplenote-arvostelu, jotta näet tarkalleen missä se pettyi.

WordPressin (Automattic) takana olevan yrityksen kehittämä Simplenote on ilmainen ja avoimen lähdekoodin työkalu muistiinpanojen keräämiseen. Rakastamme kuitenkin jotain muuta Automatticin tekemää työtä, mutta olemme surullisia todeta, että sen muistiinpanosovellus ei vaikuta.

Kun se tulee suoraan siihen, puuttuu enemmän ominaisuuksia kuin mukana, ilman kannettavia tietokoneita, muotoilutyökaluja tai lepotilassa salausta. Nämä ovat vain muutamia puutteita, jotka korostetaan tässä Simplenote-katsauksessa. Toisaalta Simplenote tukee merkkien muokkaamista ja verkkojulkaisua, joten ne, jotka yrittävät hallita web-läsnäoloa, voivat löytää arvon pienen arvon.

Jos huomaat hätätilanteen kuten mekin, parhaassa muistiinpano-oppaassamme luetellaan useita parempia vaihtoehtoja luokka- ja kokousmuistiinpanojen tallentamiseksi tai tutkimuksen kokoamiseksi. Sivuhuomautuksessa, jos pidät Simplenoten kykenevämmästä serkkusta, WordPressistä, niin paljon kuin mekin, meillä on WordPress-artikkelin täydellinen paras web-hosting, jota haluat ehkä tutustua.

Vaihtoehdot Simplenote: lle

vahvuudet & heikkoudet

ominaisuudet

Simplenote-toiminnolla voit luoda muistiinpanoja ja tallentaa ne pilveen synkronoimalla ne automaattisesti muihin laitteisiin, jotta ne olisivat aina kädessäsi ja et koskaan menetä ajatustasi. Muistiinpanojen synkronoinnin helpottamiseksi Automatticin kehitystiimi on rakentanut työpöytäsovelluksia Windowsille, Linuxille ja Macille sekä älypuhelinsovelluksia Androidille ja iOS: lle..

Muistiinpanotyökalusta on myös verkkoversio, johon pääset mistä tahansa tuetusta selaimesta, kätevä silloin, kun et ole omalla tietokoneellasi.

Simplenote elää nimensä varassa sekä hyvillä että huonoilla tavoilla, kuten alussa ehdotimme. Vaikka me rakastamme minimalistista muotoilua, jota yksityiskohtaisemmin käsitellään myöhemmin, kun puhumme käyttökokemuksesta, muistiinpanojen parantamiseksi ei ole monia tapoja.

Esimerkiksi työkalurivillä ei ole tekstin muotoiluvaihtoehtoja, edes tekstiä lihavoitaessa, alleviivattaessa tai kursivoimalla. Ei ole myöskään piirtotyökaluja eikä vaihtoehtoa lisätä kuvia tai tiedostoja muistiinpanoihin.

Jos sinusta tuntuu kuin laittaisi teoksen, Simplenote tukee merkintäkieltä, jolla voit muuttaa tekstiä ja upottaa kuvia. Merkintäkoodin kirjoittaminen ei kuitenkaan sovi aivan aivoriihiprosessiin.

Kaksi muuta ominaisuutta, joita et saa Simplenote-sovelluksella, ovat kyky luoda tarkistuslistoja ja asettaa muistutuksia. Nämä ominaisuudet olisivat hyödyllisiä pikatehtäväluetteloiden luomisessa, sellaisena kuin ne ovat Google Keepin kanssa (lue Google Keepin arvostelu).

Toinen suuri Automatticin ominaisuuksien valvonta on kannettavien tietokoneiden sulkeminen pois käytöstä muistiinpanojen järjestämiseksi samalla tavalla kuin saat Evernoten kanssa (lue Evernote-arvostelu). Voit ainakin merkitä muistiinpanoja myöhempää lajittelua varten mukautetuilla tunnisteilla (esim. “Resepti”, “blogiidea”).

Simplenote tukee noottien jakamista. Voit lähettää sähköpostin käyttöoikeuden yhteistyökumppanille muokataksesi tai julkaistaksesi muistiinpanosi verkossa kaikille, joille merkintäkieli on hyödyllinen. Siellä on myös versiointiominaisuus, jonka avulla voit peruuttaa ei-toivotut muokkaukset.

Lyhyesti sanottuna Simplenote on vähän liian yksinkertainen niille, jotka etsivät työkalua yksityiskohtaisten muistiinpanojen laatimiseen. Myöhemmin puhumme joitain siitä, miten tämä haittaa käyttäjäkokemusta, ja keskustellaan sitten toisesta alueesta, josta löydämme Simplenote: n, puuttuvan. Ensinnäkin, valaistakaamme yhtä Simplenotesin muutamasta vahvuudesta: kustannuksista.

hinnoittelu

Simplenote voi tarjota hyvin perustiedot muistiinpanotoiminnoista, mutta se on myös ilmainen ja avoin lähdekoodi. Totta, että useimmat muut pilvikannettavat tarjoavat myös ilmaisia ​​versioita, mutta vain kourallinen on aina ilmainen. Simplenote -sovelluksella voit luoda niin monta muistiinpanoa kuin haluat, ilman että sinun on koskaan huolehdittava tallennustilasta tai kuukausittaisista kaistanleveysrajoituksista.

Huolimatta siitä, että olet ilmainen, sovelluksen mainokset eivät pommitta sinua. On vaikea sanoa, kuinka Automattic ansaitsee työkalusta rahaa, ellei lopputulos ole yksinkertaisesti rakentamassa nimentunnistusta pilviinfrastruktuuripalveluunsa, Simperioniin, WordPressiin tai sen erilaisiin WordPress-lisäosiin..

Aivan kuten Zoho Notebookilla, toisella täysin ilmaisella muistiinpanosovelluksella, josta voit lukea Zoho Notebook -katsauksessamme, meidän on pohdittava, voisiko tulojen puuttuminen haitata Simplenotea koskaan parantamasta mitään merkityksellistä tapaa. Jos meidän piti arvata, sanoisimme kyllä.

Käyttäjäkokemus

Seuraavaksi tarkastelemme työpöytäohjelman Windows 10 -versiota, joka on saatavana Windows-sovelluskaupasta. Linuxnote- ja MacOS-asiakkaiden lisäksi saatavilla on myös Windows 8 -versio, jonka voi ladata Simplenote-verkkosivustolta.

Asiakas itse näyttää puhtaalta, mikä on ihanteellinen aivoriihille. Muistiinpanot kirjoitetaan oikeanpuoleiseen suureen ikkunaikkunaan.

Vasemmassa reunassa näet luettelon kaikista luomista muistiinpanoista. Voit luoda uuden huomautuksen napsauttamalla ”+” -kuvaketta kyseisen luettelon yläpuolella.

Mielenkiintoista on, että huonolla tavalla ei ole mahdollista antaa muistiinpanoille nimiä. Sen sijaan nimet luodaan runkotekstin perusteella. Tämä voi vaikeuttaa muistiinpanojen löytämistä, jos sinulla on useita niistä, jopa hakupalkin ja mukautettujen tunnisteiden lisäämismahdollisuuden kanssa.

Tunnisteet antavat sinun lajitella samanlaiset muistiinpanot nopeasti ja ne voidaan lisätä muistiinpanoihin kirjoittamalla haluamasi tagin nimi lähellä asiakkaan alaosaa, jossa sanotaan “lisää tagi”. Voit myös kiinnittää tärkeät muistiinpanot ylöspäin napsauttamalla tietokuvaketta ja ottamalla käyttöön “pin to top”.

Voit tehdä yhteistyötä muistiinpanojesi kanssa napsauttamalla jako-painiketta asiakkaan yläosassa. Kirjoita sitten ponnahdusikkunassa ”yhteistyö” -kohtaan sen henkilön sähköpostiosoite, jolle haluat myöntää käyttöoikeuden.

Vaikka hyödyllinen, emme välitä paljon siitä, että Simplenote ei anna sinun rajoittaa yhteistyön oikeuksia vain lukemiseen. Muilla kannettavien työkaluilla, kuten Evernote ja OneNote, on paljon parempia sisällönhallintavaihtoehtoja yhteistyöhön.

Voit ainakin palata takaisin aiempiin huomautusversioihin, jos vahingossa tehdään muutoksia. Tee tämä napsauttamalla ”historia” -painiketta ja ottamalla muistiinpano takaisin ajoissa liukusäätimellä.

Voit myös “julkaista” muistiinpanosi kaikkien nähtäväksi luomalla verkkosivun. Kuka tahansa tällä linkillä voi käyttää muistiinpanoa, mutta et voi muokata sitä.

Ainoa muu mainitsemisen arvoinen asia (tuskin) Simplenote-sovelluksesta helppokäyttöisyyden suhteen on se, että voit vaihtaa asiakkaan “tummaan” teemaan, joka joillekin ihmisille saattaa olla helpompaa silmissä..

Vaikka muotoilu näyttää hyvältä, Simplenote ei yleensä ole kovin joustava muistiinpanosovellus. Se on hyvä muistiinpanoihin, mutta opiskelijat ja luovat tyypit todennäköisesti pitävät sitä kaikkea turhauttavana, koska monista puuttuvista ominaisuuksista.

turvallisuus & yksityisyys

Simplenote ei tarjoa paljon tietoturvaa. Vaikka tiedostot ovat salattuja siirron aikana, ne jätetään selkeänä tekstinä, kun ne tallennetaan pilveen. Tämä voi olla vaarallinen käytäntö, koska kuka tahansa, joka saa pääsyn Simplenote-palvelimiin, voi lukea muistiinpanosi ilman salausavainta.

Automattic vaatii muistiinpanoja pitämään tekstipalvelimen puolella, jotta muut voivat etsiä muistiinpanojasi verkossa. Vaikka siitä voisi olla hyötyä haluamillesi muistiinpanoille, muille muistiinpanoille ei ole perusteltua syytä olla tarjoamatta lepoalaa. Tässä se on yrityksen omilla sanoilla:

”Suojauksen kannalta Simplenote toimii paljon kuten muutkin suositut verkkopalvelut, kuten Gmail ja Facebook. Henkilötietojasi suojaa tiukka tietosuojakäytäntö. Mutta koska on tarpeen etsiä muistiinpanoja verkosta, sisällön on pysyttävä salaamattomana varastoinnin aikana, jotta ohjelmisto löytäisi hakutermit. Tästä syystä suosittelemme, että et käytä Simplenotea erityisen arkaluontoisen tiedon tallentamiseen. “

Yhtiö varoittaa sinua ainakin arkaluontoisten tietojen tallentamisesta, jonka me toistamme.

Niille, jotka haluavat turvallisemman muistiinpanokokemuksen, sekä Evernote että OneNote integroituvat kolmannen osapuolen työkaluun nimeltä SafeRoom, joka mahdollistaa yksityisen, päästä päähän -muistiinpanojen salauksen..

Simplenote ei myöskään tarjoa vaihtoehtoa kaksifaktoriselle todennukselle (2FA), ominaisuudelle, joka auttaa suojaamaan luvattomalta pilvikäytöltä varastaman salasanan tapauksessa.

Lopullinen tuomio

Tavallinen ihminen, joka etsii pätevää muistiinpanotyökalua, Simplenote ei ole vastaus. Vaikka hyväksymme avoimen lähdekoodin lähestymistavan, kriittisten ominaisuuksien puuttuminen ja hyvä tietoturva ovat liikaa voittamiseen ansaitaksesi Simplenote edes kireä suositus.

Vaikka jotkut saattavat löytää merkinnän ja julkaista ominaisuuksia, jotka ovat hyödyllisiä markkinointiin ja muihin tarkoituksiin, siellä on parempia merkintäedustajia sellaisille asioille..

Jos tarvitset tehokkaampaa muistiinpanotyökalua etkä halua maksaa senttiä, kuten koskaan, Zoho Notebook on paljon parempi valinta, vaikka sillä ei ole työpöytäohjelmaa. Muut parhaan muistiinpanosovellusoppaamme vaihtoehdot saattavat myös vastata tarpeitasi, joten älä unohda lukea sitä.

Luuletko, että meiltä puuttuu kuva Simplenote-sovelluksesta? Voit huutaa meitä alla olevissa kommenteissa. Otamme myös kysymyksiä. Kiitos käsittelystä!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me