OneNote-arvostelu – päivitetty 2020

OneNote-arvostelu

Tässä OneNote-katsauksessa Cloudwards.net tarkastelee markkinoiden toiseksi suosituinta muistiinpanosovellusta. Vaikka OneNotella ei ole joitain Evernoten kätevimmistä ominaisuuksista, ennustamme, että monet pitävät sitä parempana kuin muistiinpanosovellus numero yksi. Lue täydellinen arvostelu selvittääksesi miksi.

Suurin osa iso-name pilvitallennuspalveluista, kuten Dropbox, Google Drive ja Box, tarjoaa nyt digitaalisia muistikirjasovelluksia. Niiden kaikkien lyöminen lyöntiin ja paluulleen vuonna 2003 oli kuitenkin Microsoft OneNoten kanssa.

Ikä ei tietenkään aina tarkoita paljon tekniikan suhteen. Tässä tapauksessa meillä ei kuitenkaan ole mitään ongelmaa sijoittaa Microsoftin merkintä pilvitallennuskilpailijoidensa edelle, kun kyse on lajittelusta parhaiden digitaalisten kannettavien merkintöjen avulla..

Tämä johtuu siitä, että OneNote on joustava ja monipuolinen ajatuksenkeruutyökalu, joka nipistää erittäin selvästi tunnustetun Evernote-kantapään korot. Se jopa ylittää sen tietyillä tavoilla sellaisten sulkeumien ansiosta, kuten videotallennus, käsialan muuntaminen tekstiksi ja kyky järjestää muistiinpanosi millä tahansa sattumanvaraisella tavalla, aivan kuin todellinen asia.

Tämä johtuu siitä, että OneNote on joustava ja monipuolinen, kuitenkin keräilytyökalu, joka nipistää erittäin selvästi tunnustetun Evernoteen korot. Se jopa ylittää sen tietyillä tavoilla sellaisten sulkeumien ansiosta, kuten videotallennus, käsialan muuntaminen tekstiksi ja kyky järjestää muistiinpanosi millä tahansa sattumanvaraisella tavalla, aivan kuin todellinen asia.

Vaihtoehdot OneNotelle

vahvuudet & heikkoudet

ominaisuudet

OneNote pystyy digitaalisena muistikirjana tallentamaan muistiinpanoja pilveen ja synkronoimaan ne laitteiden välillä. OneNote käyttää OneDrive-sovellusta pilvitallennukseen, jakamalla tilaa muiden Microsoft Office -tuotteiden, kuten Wordin ja Excelin, sekä kaikkien muiden pilveen tallentamasi tiedostojen kanssa.

Alustatuki sisältää Windows ja MacOS pöytätietokoneille sekä Android, iOS ja Windows Phone mobiililaitteille. Selaimen käyttö on myös käytettävissä, jos sinun on käytettävä muistiinpanoja tietokoneelta, joka ei ole oma.

Sinun ei tarvitse tallentaa tiedostoja OneDriveen, vaan voit tallentaa ne paikallisesti. Näin tekeminen kuitenkin vähentäisi kykyäsi synkronoida sisältöä laitteiden välillä, koska synkronointi riippuu pilvestä välittäjänä.

Tärkeintä OneNoten hyödyntämisessä on kyky luoda niin monta erillistä muistikirjaa kuin haluat (hyvin, kunnes pilvitallennustila loppuu) ja jakaa jokainen kannettava tietokone värikoodattuihin osiin ja sivuihin, jotka ovat pohjimmiltaan muistiinpanoja. Evernote rajoittaa sinut kuitenkin 250 kannettavaan tietokoneeseen.

OneNote tarjoaa näennäisesti rajattoman joustavuuden itse sivujen luomisessa, joten voit sijoittaa tekstiä, kuvia ja taulukoita mihin tahansa sivun kohtaan. Tämä tekee siitä ihanteellisen kopioidaksesi luennot tai kokousmuistiot täsmällisesti taululta, kaavioista ja muista, mikä tekee siitä yhden työkalun suosikkiasioistamme..

OneNote Voice and Video

Ääni ja video voidaan lisätä muistiinpanoihin myös sisäänrakennetulla tallennusominaisuudella. Voit lisätä videoita myös online-lähteistä syöttämällä lähteen URL-osoitteen, kuten YouTubesta.

Siellä on myös erittäin hyödyllinen web-leikkuri, jonka voit lisätä selaimen lisäosana Chromeen, Resurssiin, Firefoxiin ja Safariin. Tämän laajennuksen avulla voit tallentaa verkkosivuja suoraan OneNoteen, ja se on hyödyllinen tutkimuksen kokoamisessa yhdessä paikassa. OneNote-asiakasohjelman sisällä voit sitten lisätä huomautuksia ja soittoja leikkeihisi, jotta muistat, miksi tallensit ne myöhemmin.

OneNote-ohjelmassa on myös kourallinen piirtotyökaluja, joiden avulla voit tehdä esimerkiksi ympyrätekstiä, samoin kuin suurin osa tekstinkäsittelyohjelmasta löytyvistä tekstin muotoilutyökaluista. Jos käytät tablettia tai kannettavaa tietokonetta kosketusnäytöllä, voit piirtää kaavioita ja logoja kynällä tai tehdä käsin kirjoitettuja muistiinpanoja.

OneDrive voi muuntaa ilmaiskäyttöisiä muistiinpanoja (joita yleensä kutsutaan ”musteeksi”) tietokonefonteiksi puhdistaaksesi muistiinpanot myöhemmin. Se on hyödyllinen ominaisuus myös, jos haluat ottaa kuvan muistiinpanoista taululle. Se on myös jotain, mitä Evernote ei tee.

Voit automatisoida muistiinpanojen keräämisen OneDrivessä IFTTT: n tai Zapierin avulla. Tämän avulla voit tehdä asioita, kuten lähettää automaattisesti tärkeitä sähköpostiviestejä, liitetiedostoja, haluttuja tweettejä tai lähettää Instagram-valokuvia OneNoteen. Sekä IFTTT että Zapier voivat myös integroida OneNoteen Trello ja Todoistin kaltaisten tehtävänhoitajien kanssa, mikä on hyödyllinen työelämäsi pitämisessä jonkinlaisessa järjestyksessä.

Myöhemmin voit jakaa muistiinpanosi muiden kanssa suoraan sovelluksesta, kunhan kannettavia tietokoneita isännöidään OneDrivessa eikä paikallisesti. Voit myöntää pääsyn tietyille ihmisille sähköpostiosoitteen perusteella tai luoda linkkejä muistiinpanoihisi, joita kuka tahansa voi käyttää.

Yhteenvetona voidaan todeta, että OneNote sisältää melkein kaikki ominaisuudet, joita haluamme. Se integroituu jopa Cortanan ja Sirin kanssa antamalla sinun puhua ajatuksistasi ja saada ne transkriboimaan tekstiin. Maailman stenografit, ota huomioon.

hinnoittelu

Vaikka OneNote-sovellus itsessään on ilmainen, OneNote käyttää Microsoft OneDrive -sovellusta muistiinpanojen ylläpitämiseen verkossa. Tämä ei ehkä ole ongelma, koska voit rekisteröidä 5 Gt ilmaista pilvitallennusta. Se ei ole aivan kaikkein anteliain ilmaisen pilvitallennuksen varaus, mutta se riittää jo monelle muistilehtiölle.

Jos tarvitset enemmän gigatavua, sinun on tutkittava päivitystä 1 Tt OneDrive -tilille. Se antaa sinulle pääsyn myös Word-, Excel- ja PowerPoint-työpöytäversioihin.

6,99 dollarilla kuukaudessa 1 Tt tallennustilaa ei ole huono kauppa. Kun Office 365 on mukana, se kuuluukin pilvitallennuksen parhaimpiin tarjouksiin. Jos et kuitenkaan aio käyttää OneDrive-sovellusta muihin kuin OneNote-palveluun, tämä arvo pienenee kokonaan, ja sinulla saattaa olla parempi käyttää Evernotea 3,99 dollarilla kuukaudessa.

Käyttäjäkokemus

Ennen aloittamista meidän on korostettava, että OneNote-sovellus, jota tarkastelemme alla, on työpöytäsovellus, joka on ilmaiseksi saatavana Microsoftin myymälässä Windows 10: lle. On myös toinen OneNote 2016 -sovellus, jonka voi ladata Microsoftin verkkosivustolta, mutta se ei tueta paljon kauemmin, eli siinä ei ole uusimpia ominaisuuksia eteenpäin.

Kun tämä julkisen palvelun ilmoitus on poissa tieltä, hyviin juttuihin.

OneNoten takana olevat kehittäjät tekivät hienoa työtä luomalla työkalun, joka ei ohita ajatuksiasi. Työtila on puhdas ja suurimmaksi osaksi työkalurivinauhojen käyttö yläosassa pitää kaiken, mitä tarvitset luodaksesi vain yhden napsautuksen päässä.

Jos haluat upottaa muistiinpanoja kokonaan, voit napsauttaa minkä tahansa muistiinpanon oikeassa yläkulmassa kiilautettua diagonaalista nuolta häiriöittä. Jos teet niin, maksimoit muistiinpanon OneNote-sovelluksessa, kuten:

Voit käyttää erilaisia ​​kannettavia tietokoneita OneNote-sovelluksessa napsauttamalla asiakkaan vasemmassa yläkulmassa olevaa nuolta vähentääksesi niitä vasemmasta reunasta. Alaosan lähellä on myös ”Lisää muistikirja” -vaihtoehto uuden luomiseksi.

Me todella pidämme tämän sovelluksen organisointitavasta ja siitä, että voit pilata kaiken keskittyäksesi työhösi. Se on vähän kuin Evernote, mutta kaiken kaikkiaan ehkä vähemmän häiritsevä. OneNotella on todellinen jalkaosa Evernotessa tosiasiassa muistiinpanojen luomisessa.

OneNote tarjoaa sinulle monia peruskäsittelyohjelman ominaisuuksia, kuten Microsoft Word. Se sisältää muotoilutyökalurivin, johon pääset napsauttamalla nauhan ”koti” -välilehteä.

Tekstivaihtoehdot sisältävät tavalliset epäillyt, kuten erilaiset fontit ja kirjasinkoko, mahdollisuus lihavoida tai kursivoida tekstiä, luettelomerkit ja numerolistat jne..

Voit myös merkitä muistiinpanot OneNote-sovellukseen, mikä auttaa niitä lajittelemaan myöhemmin. OneNoten Microsoft Store -versio ei kuitenkaan anna sinun luoda mukautettuja tunnisteita: sinulle jätetään ennalta määritetyt vaihtoehdot, kuten ”kriittinen” ja ”yhteystiedot”, jotka lopulta eivät ole niin hyödyllisiä..

Kummallista, mutta sovelluksen OneNote 2016 -versio antaa sinun luoda mukautettuja tunnisteita. Jos OneNote-versio hylätään, toivottavasti kehitysryhmä lisää saman ominaisuuden OneNote-ohjelmaan.

Yksi tyylikkäimmistä ominaisuuksista, jota et löydä ennakkotilatuksi Evernoten avulla, on kyky muuntaa käsin kirjoitetut sanat (muste) tietokonetekstiin. Ympyröi sana nauhan vetovälilehdellä lassotyökalulla, napsauta sitten Muunna-painiketta ja valitse ”muste tekstiksi”.

Kuvien, skannattujen sivujen ja .pdf-tiedostojen teksti voidaan muuntaa myös muokattavaksi tekstiksi OneNoten optisten merkkien tunnistusominaisuuksien ansiosta, joten sinun ei tarvitse kirjoittaa niitä manuaalisesti tai käyttää ulkopuolista työkalua.

Rakastamme sitä, että OneNote -sovelluksella voit järjestää muistiinpanosi melko millä tahansa tavalla, jäljittelemällä tosiasiallisesti todellista muistikirjaa. Tähän sisältyy tekstin sijoittaminen mihin tahansa sivulle, mukaan lukien kaaviot, logot tai muut haluamasi tiedot.

Lisää-välilehden avulla voit liittää tiedostoja muistiinpanoihin sekä lisätä linkkejä, aikaleimoja, symboleja, taulukoita, kuvakaappauksia ja kuvia. Siellä on myös painike videon lisäämiseen useista verkkolähteistä, kuten YouTube, sekä sisäänrakennetut ääni- ja videonauhurin vaihtoehdot, jotka ovat mukavia lisäyksiä huonoille muistiinpanijoille.  

Kaiken kaikkiaan meidän mielestämme OneNote tekee elämästä melko helppoa. Kielenkääntäjällä on jopa tarkistusvälilehti, jonka avulla opiskelijat voivat huijata espanjalaisia ​​kotitehtäviään.

Käyttäjäkokemus on kuitenkin asia, jonka Microsoft yleensä saa oikein näinä päivinä 40 vuoden kokemuksen ansiosta. Yrityksen suurin ongelma on, kuten aina, turvallisuus.

turvallisuus & yksityisyys

Laaditko muistiinpanoja uutta keksintöä varten tai pidät henkilökohtaista päiväkirjaa, ajatusten varma tallentaminen pilveen edellyttää luottamusta siihen, että ne ovat turvassa uteliailta. Emme puhu vain turvallisesta palvelinrikkomuksista, vaan myös turvallisesta purkautumisesta tietovarastoon, joka kuuluu markkinointiosastolle tai valtion virastolle.

Yksityiskohtaisesti joitain OneDriven turvallisuuteen liittyviä huolenaiheitamme palvelun tarkastelussa. Näihin huolenaiheisiin kuuluu se, että OneDrive hallitsee salausavaimesi ilman yksityisen salauksen vaihtoehtoa, kuten esimerkiksi pCloud (lue pCloud-arvostelu).

Suurempi ongelma on, että OneDrive-tietoja ei salata levossa kuluttajatileille. Tämä tarkoittaa, että se jätetään selkeänä tekstinä istuessaan Microsoftin palvelimilla, mikä on Snowdenin jälkeisenä aikana melko harvinaista. Ongelmana on, että jokainen, joka saa pääsyn pilvipalvelimeen, voi salata ne ilman salausavainta, mikä tekee sekasortosta entistä helpomman.  

Liiketoiminnan käyttäjät eivät ole samaa mieltä tästä ongelmasta, kuten mainitsemme OneDrive for Business -katsauksessa, koska heille tiedot saavat salatun palvelinpuolen. Kaikille muille suosittelemme ainakin salaamaan OneDriveen tallentamasi tiedostot itse käyttämällä nolla tietämyspalvelua, kuten mitä Boxcryptor-arvosteluissa on käsitelty..

OneNotelle suunniteltu kolmannen osapuolen yksityinen salaustyökalu, SafeRoom, on toinen hyvä vaihtoehto. Se on saatavana myös Evernotelle.

Microsoftilla on vaihtoehto kaksifaktoriseen todennukseen (2FA), jota suosittelemme käyttämään. Se estää ketään, joka saa salasanasi käyttöoikeuden, kirjautumasta OneDrive-tiliisi ja hakkeroimasta kannettavia tietokoneita. 2FA saavuttaa tämän vaatimalla ylimääräisen valtakirjan, kun kirjaudut sisään tuntemattomasta laitteesta, tyypillisesti tekstinä lähetetty koodi.

Tuomio

Microsoftilla on ollut runsaasti aikaa tarkentaa OneNotea, ja suurimmaksi osaksi siitä, mitä headstart näyttää. Digitaalisena muistikirjana on mukana lähes kaikki tuottavuusominaisuudet, joita haluamme. Sen lisäksi, että se ylittää kilpailijoiden Dropboxin ja Googlen tuottamat samankaltaiset tuotteet, kun se tulee ominaisuusjoukkoon, siinä on jopa muutamia temppuja, joita Evernotella ei ole.

Mahdollisuus muuntaa muste tekstiksi, lisätä ääni- ja videomuistiinpanoja, piirtää nuolia ja tikkuhahmoja ja yleensä järjestää muistiinpanoja millä tahansa tavalla, tekee siitä houkuttelevan työkalun luovalle miellelle. Ei, emme sano, että olemme vielä valmiita korvaamaan Evernote. Jos OneNote kuitenkin ryhtyisi muutamaan yksilölliseen vaiheeseen, kuten antaisi käyttäjille salata muistikirjoja ja muistiinpanoja, saatamme vain olla huolissamme.

Haluatko soittoa? Jaa OneNote-ajatuksesi alla olevissa kommenteissa ilmoittaaksesi meille, missä seisot tässä asiassa. Kiitos käsittelystä.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me