Evernote-arvostelu – päivitetty 2020

Evernote-arvostelu

Kaikkien muistiinpanosovellusten isoäiti, Evernote on luultavasti suosituin laatuaan siellä. Liity Cloudwards.netiin, kun käymme läpi sen ominaisuudet, edut ja haitat tässä Evernote-katsauksessa ja autamme sinua päättämään, onko se paras vaihtoehto sinulle.

Pilvien muistiinpanotyökalujen suhteen mikään nimi ei ole enemmän kirjatuntekijöiden, tutkijoiden ja muiden … sanan ihmisten … tavoin kuin Evernote, eikä se ole vain tyylikäs norsun logo. Jos et vielä ole niiden 200 miljoonan käyttäjän joukossa, jotka ovat hypänneet vankkavaunuun vuodesta 2007, tämä Evernote-arvostelu auttaa sinua päättämään, haluatko harpita..

Vaikka Evernote on pilvipohjainen ja pystyy tallentamaan liitetiedostoja, se ei korvaa parhaita pilvitallennuspalveluita. Koska tonnia sisäänrakennettuja ominaisuuksia on suunniteltu muistiinpanojen tekemiseen, verkkosivustojen leikkaamiseen ja ajatusten organisointiin, meillä ei ole kuitenkaan mitään vaikeuksia vakuuttaa, että Evernote on digitaalisen muistikirjan kärjessä..

Joillekin meistä Evernote on itse asiassa pakkomielle, vaikka sen liittymävaihtoehdot eivät olisi niin kustannusystävällisiä kuin ennen. Pysy kanssamme, kun hylkäämme syyt, miksi Evernote säätelee, ja huomautamme muutamia alueita, joilla palvelu puuttuu.

Vaihtoehtoja Evernotelle

vahvuudet & heikkoudet

ominaisuudet

Evernote on pilvipohjainen työkalu, jonka avulla voit tehdä muistiinpanoja tietokoneellesi tai älypuhelimellesi. Tarjolla on useita etuja perinteiseen kynä- ja paperi-lähestymistapaan tai tekstinkäsittelyohjelmaan verrattuna..

Ensinnäkin, koska muistiinpanoja juuttuu pilveen, sinun ei tarvitse huolehtia läikkyneestä kahvista, kiintolevyn kaatumisista ja muista vahingoista, jotka pyyhkivät tallennetut ajatukset. Valitettavasti on yläraja, kuinka paljon tietoja voit ladata Evernote-pilveen kuukaudessa, jonka kattamme alla “hinnoittelu”. Se vaikuttaa kuitenkin vain hedelmällisimpiin muistiinpanoihin.

Toinen etu pilvipohjaisissa muistiinpanoissa on, että ne voidaan synkronoida eri laitteiden välillä: kirjoita muistiinpano kannettavalle tietokoneelle ja voit käyttää sitä melkein reaaliajassa älypuhelimellasi. Evernote-asiakkaita on saatavana Windowsille, Macille, Androidille ja iOS: lle. Muistiinpanoja voi käyttää offline-tilassa, vaikkakin älypuhelimissa, jotka vaativat maksetun tilauksen.

Jos joudut käyttämään muistiinpanojasi tietokoneella, joka ei ole omaasi, etkä halua asentaa Evernote-asiakasohjelmaa turvallisuussyistä (ja kipua varten), voit myös hankkia muistiinpanosi Evernoten avulla online-työkalu, vaikka siinä ei ole kaikkia työpöytäohjelman ominaisuuksia.

Mahdollisuus tehdä muistiinpanoja ja tallentaa niitä pilveen ei kuitenkaan tee Evernotesta suosituinta ennätystietojen joukosta. Lisäominaisuudet, etenkin organisatoriset, tekevät sen.

Kyseisiin organisaatioominaisuuksiin sisältyy huomattavasti kyky ryhmitellä muistiinpanoja muistikirjoihin, mutta muistiinpanoissa on merkintöjä lajitteluun, muistiin linkittäminen, liitteiden tallentaminen muistiinpanoihin sekä tarkistuslistojen ja taulukoiden lisääminen.

Muistiinpanoissa olevaa tekstiä voidaan tietysti hakea, mutta samoin kuin kuvien tekstiä voidaan käyttää optisen merkkitunnistuksen (OCR) avulla. Tähän sisältyy käsinkirjoitettujen muistiinpanojen skannaus ja taulukoiden kameran napsautukset. Evernote Premium -tilaajat voivat myös etsiä tekstiä Microsoft Office -asiakirjoissa ja .pdfs-tiedostoissa sekä merkintöjä .pdfs.

Evernotella on käytännöllinen verkkoleikkuri Chromen, Safarin, Firefoxin, Internet Explorerin ja Opera -sovelluksen keräämistä varten. Ennen muistiinpanojen leikkaamista voit korostaa tekstiä ja lisätä visuaalisia huomautuksia, jotta muistat, miksi leikitit sivua myöhemmin.

Plus- ja Premium-tilaajat voivat myös tallentaa jopa 200 sähköpostia päivittäin Evernote-tiliisi lähettämällä heidät erityiseen Evernote-sähköpostiosoitteeseen, vaikka tämä on käytettävissä vain maksaville käyttäjille.

Pöytätietokoneohjelman sisällä voit luoda erityisiä ”mustemuistioita”, jotka ovat käsin kirjoitettuja muistiinpanoja.

Vaikka Evernote on hyödyllinen tablettien käyttäjille, siinä ei ole sisäänrakennettua ominaisuutta, joka muuntaa käsialan tekstiksi kuten OneNote tekee. Jos tarvitset sitä, niin yksi tapa on käyttää Smarts-tapaa, kuten Livescribe, joka voi muuntaa tekstiksi ja jolla on automaattinen Evernote-edelleenlähetys.

Niille, jotka pitävät äänimuistiinpanoja, Evernotessa on äänen tallennusominaisuus, joka on saatavana sekä työpöydälle että mobiililaitteille.

Videomerkintöjä ei tueta, vaikka voit ottaa kuvia verkkokamerallasi ja upottaa niitä suoraan Evernote-asiakasohjelmasta. Voit kuitenkin tallentaa videoita muilla työkaluilla ja lisätä niitä Evernoteen liitteinä.

Jos haluat automatisoida tietyt muistiinpanon tehtävät ajan säästämiseksi, Evernote toimii sekä IFTTT: n että Zapierin kanssa. Nämä työkalut, joita käytetään linkittämään erilaisia ​​sovelluksia sekä syy-seuraus-käyttäytymistä, antavat sinun tehdä esimerkiksi tallentaa puhelimeesi lisätyt uudet kontaktit automaattisesti muistikirjaan, kääntää Facebook-tilat tai tallentaa tiettyjen henkilöiden sähköpostit..

(Niille, jotka haluavat paremman käsityksen IFTTT: n käytöstä, muuten, meillä on kätevä opas varmuuskopio resepteistä, joiden pitäisi auttaa.)

Nämä ovat Evernote-ominaisuuden kohokohtia, vaikka tunnustammekin ensimmäiset ohitamme hyviä. Se on valitettavasti väistämätöntä: muistikirjan tai kaksi täyttää tarpeeksi.

Tarkastellaan alla työpöytäohjelmaa ja yleistä muistiinpanoprosessia, kun keskustelemme käyttökokemuksesta. Ensin puhutaan siitä, kuinka paljon Evernote maksaa sinulle.

hinnoittelu

Evernotella on kolme erilaista vaihtoehtoa. Sisältää Evernote Basicin, joka on ilmainen ja sisältää suurimman osan Evernote Plus- ja Evernote Premium -ominaisuuksista.

Evernote Basiciin liittyvät rajoitukset ovat, että voit synkronoida vain kaksi laitetta. Voit ladata vain 60 Mt kuukaudessa ja muistiinpanot eivät saa olla suurempia kuin 25 Mt.

Evernote Plus antaa sinun synkronoida rajattomasti laitteita, nostaen samalla kuukausittaisen lähetysrajasi 1 Gt: aan ja huomautuksen koon ylärajan 200 Mt: iin. Plus antaa sinun myös lähettää muistiinpanoja Evernote-tiliisi ja antaa sinulle pääsyn sähköpostitukiin.

Evernote Basic: Evernote Plus: Evernote Premium:
Kuukausikustannukset:Vapaa$ 3,99$ 7.99
Vuosikustannukset:Vapaa$ 34.99$ 69.99
Tallennustila yhteensä:RajoittamatonRajoittamatonRajoittamaton
Kuukausittainen lähetyskorkki:60MB1GB10GB
Synkronoidut laitteet:2RajoittamatonRajoittamaton
Huomautuksen enimmäiskoko:25MB200MB200MB

Evernote Premium -sovelluksella saat jopa 10 Gt latauksia kuukaudessa, minkä pitäisi riittää jopa vaativimmalle muistiinpanijalle (opettajan lemmikki). Myös live-chatti asiakastuen kanssa on auki, ja lisäksi joitain edistyneitä ominaisuuksia, kuten Office-asiakirjahaut, .pdf-merkinnät ja käyntikorttien skannaus.

Vaikka Evernote nosti Plus- ja Premium-kustannuksia huomattavasti vuonna 2016 faneja-legioonoidensa suureksi pettymyydeksi, arvo on edelleen kaiken kaikkiaan hyvä saamallesi.

Käyttäjäkokemus

Vaikka se tarjoaa uskomattoman valikoiman ominaisuuksia, jotka on pakattu yleisesti ystävälliseen asiakkaaseen, Evernote näyttää aluksi kaikelta hieman ylivoimaiselta. Se ei varmasti ole yhtä puhdasta ilmettä kuin jotkut muut saatavilla olevat pilvien muistiinpanotyökalut, kuten Google Keep.

Oletuspöytänäkymässä muistikirjat näkyvät vasemmassa reunassa, jota seuraa sarakkeessa muistiinpanot välittömässä oikeassa ja ruutu todellisessa muistilappussa sen oikealla puolella. Voit muuttaa navigointisarakkeiden ja huomautusruudun kokoa, mutta kaikella on silti taipumus olla tiellä.

Jos haluat puhdistaa joitain asioita, voit kytkeä vasemman paneelin (F10) ja muistiinpanoluettelon (F11) pois päältä, jotta pääosin sama vaikutus.


 

Tai napsauta hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa muistiinpanoa ja valitse ”Avaa muistiinpano” avataksesi se erillisessä ikkunassa.

Ennen kuin aloitat muistiinpanojen luomisen, sinun on luotava muistikirja pitämään ne muistissa. Tämä voidaan tehdä helposti napsauttamalla navigointisarakkeen yläreunassa olevaa ”+” -kuvaketta, jossa lukee ”muistikirjat”..

Valitse muistikirjan nimi, napsauta “okei”, niin muistikirja on valmis ramppeleitasi varten.

Luo muistiinpano napsauttamalla sinistä ”uusi muistiinpano” -painiketta Evernoten oikeassa yläkulmassa. Tämä avaa erillisen ikkunan, josta voit alkaa kirjoittaa muistiinpanosi. Muistiinpanosta voit antaa sille nimen ja valita, missä muistikirjassa sitä pidetään.

Muistiinpanojen yläosassa on muotoilutyökalurivit, kuten tekstinkäsittelyohjelma, joten osan prosessista tulisi tuntea heti. Voit muuttaa fonttia ja fonttikokoa, lihavoida, kursivoida, alleviivata ja korostaa tekstiä ja lisätä luetteloluetteloita, tarkistuslistoja ja taulukoita.

Kuten mainittiin, muistiinpanoissa on myös äänitallennusominaisuus, jonka voit aktivoida painikkeen painalluksella. Toinen painike käynnistää kameran, jolloin voit napsauttaa ja lisätä kuvan, vaikka et nauhoita videomerkintöjä.

Muille tiedostotyypeille voit lisätä ne nopeasti tiedostojärjestelmästäsi liitteinä. Evernote integroituu myös Google Driveen, jolloin voit liittää tiedostoja pilvitallennuksesta.

Vaikka aluksi saattaa vaikuttaa siltä, ​​että muistiinpanoilla varustettujen muistikirjojen lajittelu voi olla todellinen vaivaa, Evernote sisältää useita ominaisuuksia, joiden avulla voit navigoida hulluudessa. Tähän sisältyy kyky merkitä muistiinpanoja nopeasti lajitellaksesi liittyviä ajatuksia myöhemmin erityisen ”tagi” -välilehden avulla.

Muistiinpanojen teksti on myös haettavissa, joten tallennettujen ajatusten löytäminen on melko helppoa.

Pidämme myös siitä, että voit vaihtaa muistiinpanoluettelon sarakkeen katkelman, ruudun ja pikkukuvan välillä. Suurenna sarakkeen kokoa, ja voit katsoa muistiinpanoja melko nopeasti löytääksesi haluamasi.

Yhteistyön helpottamiseksi muiden kanssa voit jakaa sekä muistikirjat että muistiinpanot napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella kohdetta ja valitsemalla “jaa muistikirja” (tai “jaa muistilappu”). Anna sitten sen henkilön sähköpostiosoite, jonka kanssa haluat jakaa, ja aseta hänelle oikeudet (katsoa, ​​muokata ja kutsua).

Siellä on myös chat-ominaisuus, jonka avulla voit puhua live-toisten kanssa poistumatta Evernote-sovelluksesta, vaikka se ei olekin löysä (johon Evernote integroi).

Voit myös jakaa muistiinpanolinkkejä muiden kanssa, antamalla heille pääsyn muistiinpanoon selaimen kautta (nämä samat linkit voidaan liittää muihin muistiinpanoihin ristiviittauksia varten).

Vaikka Evernote-käyttökokemus on melko sujuva, kun olet tottunut työkaluun, jos joudut vaikeuksiin, työpöydän asiakasohjelman “help” -valikkoa voidaan käyttää etsittävään online-tietokantaan.

Suora tuki on myös saatavana, mutta vain maksaville asiakkaille. Evernote Plus -tilaajat saavat pääsyn sähköpostitukiin, kun taas Evernote Premium -tilaajat saavat myös live-chatin.

turvallisuus & yksityisyys

Evernote ei ylläpidä omia tietokeskuksia, vaan käyttää sen sijaan Google Cloudia infrastruktuuriin. Google Cloud tarjoaa vahvan tietokeskuksen tietoturvan, mikä johtuu osittain siitä, että se isännöi samoissa tietokeskuksissa kuin Googlen omat tietokannat.

Google Cloudiin tallennetut tiedot salataan levossa käyttämällä 256-bittistä AES-tekniikkaa. Salausavaimia hallinnoi kuitenkin Google, ei Evernote. Evernotella on mahdollisuus yksityiseen salaukseen, mutta se rajoittuu tietyn korostetun tekstin sekoittamiseen. Pettymys, et voi salata kokonaisia ​​muistikirjoja tai edes muistiinpanoja.

Meillä on myös joitain yleisiä tietoturvaongelmia Googlen kanssa, joita kerromme yksityiskohtaisesti Google Drive -katsauksessamme, mukaan lukien tietojen käyttö markkinoinnissa. On kuitenkin epätodennäköistä, että Googlella olisi pääsy Evernote-tiedostoihisi näihin tarkoituksiin (toivomme).

Evernote salaa kuljetettavat tiedostot kuljetuskerrosten suojausta (TLS) käyttämällä. Tämän pitäisi suojata sinua keskitason hyökkäyksiltä ja muilta WiFi-salakuunteluilta, mutta jos olet julkisessa verkossa, haluat silti käyttää VPN: ää pysyäksesi incognito-tilassa. Kaikkien parhaassa VPN-oppaassamme valittujen suositusten tulisi toimia hyvin Evernoten kanssa.

Salaus ei ole päästä päähän. Kun saapuvat tietokeskukseen, tiedostot palautetaan indeksointia varten selkeäksi tekstiksi, jota käytetään nopeuttamaan hakua myöhemmin, ja sitten salattu.

Evernote toimii kuitenkin kätevän kolmannen osapuolen lisäosan, nimeltään SafeRoom, kanssa. SafeRoom, jota voidaan käyttää myös OneDriven kanssa, salaa muistiinpanot yksityisellä avaimella, jonka vain sinä tunnet, lisäämällä ylimääräisen suojaustason. 

Kuten kaikissa pilvipohjaisissa tallennustiloissa, sinun kannattaa myös olla varovainen tietojenkalasteluhyökkäyksiltä. Jos salasanasi varastetaan, Evernote-tiliisi voidaan käyttää mistä tahansa selaimesta. On kuitenkin hyviä uutisia: Evernote tukee kaksifaktorista todennusta.

Ota tämä ominaisuus käyttöön, ja kun kirjaudut tilillesi tuntemattomalta koneelta, sinun on annettava suojakoodi päästäksesi Evernoteen. Voit vastaanottaa tämän koodin Google Authenticator -sovelluksella tai, jos olet tilaaja, tekstiviestinä. Suosittelemme sen käyttämistä, jotta henkilökohtainen päiväkirjasi ei päätyisi 4chaniin kaikkien näkemistä varten.

Lopullinen tuomio

Kaiken kaikkiaan Evernote ei ole läheskään yhtä hyvä yhteistyökalu kuin EFSS-ratkaisu, kuten Egnyte Connect (lue Egnyte Connect -katsauksemme) tai edes Dropbox, Google Drive tai OneDrive. Suosimme Evernotea henkilökohtaisissa projekteissa, kuten akateemisessa tutkimuksessa, aikakauslehdissä ja sankarillisissa manifestiissa. Näihin tarkoituksiin emme kuitenkaan voi ajatella parempaa työkalua.

Mahdollisuus järjestää ajatuksesi kannettaviin tietokoneisiin, merkitä ne, lisätä liitteitä ja äänimuistioita ja käyttää kaikkia niitä mistä tahansa laitteesta tekee siitä täydellisen työkalun satunnaisten ideoiden keräämiseksi ja muuntamiseksi niistä etsittäväksi kirjastoksi.

Vaikka meillä ei ole paljon huolta ilmaisen tilin kahden laitteen rajoituksesta ja 60 Mt: n kuukaudessa lähettämisestä, Evernote Plus korjaa ongelman, emmekä maksa sinulle takaisin enemmän kuin kahvikupin kustannukset kuukaudessa. Rajoittamattoman tallennustilan avulla Evernote on paras tarkistettu pilvikannettava, joka voittaa OneDriven, Google Keepin ja muun kentän..

Oletko Evernote-superfani tai luuletko tehneen virheen? Jätä meille huomautus alla oleviin kommentteihin ja kiitos, että luit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me