Hogyan készítsen biztonsági másolatot a NAS -ról a felhőre

Nincs semmi olyan, mint egy NAS-eszköz, amely a nerd érzéseinket megcélozza. Függetlenül attól, hogy a saját személyes felhőalapú tárolórendszerét futtatja filmgyűjteményének tárolására vagy az üzleti adatok biztonsági mentésére, a hálózatra csatlakoztatott tárolóeszközök divatosak és haszonélvezők – ugyanúgy, mint egy terepszínű rövidnadrág.


Nem kétséges, hogy az adatok NAS-eszközre és onnan történő továbbítása gyorsabb, mint a felhő használata. Amint másutt részletesen ismertettük, a fájlok tárolásának legjobb módja – akár felhő tárolására, akár online mentésre – mindkét megközelítés alkalmazása.  

Az érvelés egyszerű: bár a fájlok helyben történő továbbítása gyorsabb lehet, a NAS-eszközök inkább károsak, mint a felhőkiszolgálók. Ráadásul azok számára, akiknek mozgásban kell dolgozniuk, a felhőkiszolgálók általában a távoli áramforrások és a helyszíni mérnökök révén könnyebben elérhetők távolról..

Noha az adatok lokális és távoli megőrzésének elmélete elméletileg egyértelmű lehet, ezek az előnyök gyakran elmosódnak a hátrányokkal szemben (azaz túl sok munka). A kulcs egy olyan online biztonsági mentési szolgáltatás megtalálása, amely támogatja a hibrid biztonsági mentést azáltal, hogy a helyi és a távoli biztonsági mentési folyamatokat kezeli az Ön számára. A jó hír az, hogy az opciók magukban foglalják a két legjobb online biztonsági mentési lehetőséget: olvassa el róluk az IDrive és a CloudBerry Backup ismertetőnkben..

Ezen útmutató során áttekintést nyújtunk a NAS biztonsági mentési folyamatáról mindkét szolgáltatással, segítve ezzel, hogy NAS-adatait felhőbe hozzuk, ahol biztonságban lehet az idő és a kiömlött italok pusztításától..

IDrive NAS biztonsági másolat

Akár az IDrive Personal, akár az IDrive Business az online biztonsági mentési szolgáltatója, mindkettőt biztonsági mentést kínálnak a NAS eszközökhöz. Az IDrive valójában az egyik elérhető platformbarát szolgáltatás, amely korlátlan számú számítógépre és okostelefonra is képes biztonsági másolatot készíteni. Ez az oka annak, hogy az IDrive-et kiemelten látjuk a legjobb online üzleti biztonsági útmutatóban (további információkért olvassa el az IDrive for Business áttekintést).

Az első lépés, amelyet meg kell kezdenie a NAS biztonsági másolatának elkészítéséhez az IDrive segítségével, regisztrálnia kell egy fiókot és le kell töltenie az ügyfélszoftvert. Az IDrive nem kínál ingyenes próbaverziót, ám örökre ingyenes 5 GB-os csomagja van. Ez nem lesz elegendő a NAS védelmére, de elegendő annak biztosítása, hogy tetszik-e a szolgáltatás, mielőtt többet fizetne.

Az IDrive által kínált egyik szolgáltatás az, hogy kétféle módon lehet biztonsági másolatot készíteni a NAS-adatokról: leképezett meghajtóként vagy dedikált NAS-alkalmazás segítségével.

IDrive Mapped Drive Backup

A NAS térképes meghajtóként történő biztonsági mentéséhez a szokásos IDrive asztali klienst kell használni. A folyamat nagyon egyszerű: olyan, mint a merevlemez biztonsági másolata.

A NAS beállításával meghajtóként kell megjelennie a fájlrendszerben, ha már megtette lépéseit (lásd az alábbiakban a NAS eszközök leképezésével foglalkozó részt). Ha hozzá szeretné adni ezt a meghajtót az IDrive biztonsági másolatához, először kattintson az ügyfél „biztonsági másolata” fülére. A középső ablaktábla megmutatja a biztonsági mentési tervhez már hozzáadott meghajtókat és mappákat.   

A NAS-eszköz hozzáadásához kattintson az alján található „változtatás” gombra. Ez lehetővé teszi a biztonsági mentési terv megváltoztatását, beleértve az új fájlok helyének hozzáadását, például a leképezett meghajtóhoz.

Miután hozzáadta, a NAS-meghajtó biztonsági másolatot készít a felhőbe.

IDrive NAS Apps

Az IDrive valóban dedikált, böngésző alapú alkalmazásokat készít, amelyek célja az egyes NAS-eszközök biztonsági mentése. A legnépszerűbb márkák négy részére kínál alkalmazásokat: Synology, QNAP, Netgear és Asustor.

Egy dedikált alkalmazás használata fenntartja az IDrive magas szintű biztonsági előírásait, ideértve a 256 bites AES átviteli és nyugalmi titkosítást, valamint a magán titkosítás lehetőségét. A böngésző alapú alkalmazások lehetővé teszik több biztonsági mentési készlet létrehozását, a biztonsági mentés ütemezését és a naplókkal végzett tevékenységek nyomon követését.

A telepítés általában bizonyos konfigurációk végrehajtását igényli. Például a Synology használatával rendszergazdaként jelentkezzen be az eszközbe, és töltsön le és telepítsen egy speciális .spk fájlt.

Az IDrive egy jó munkát végez a webhely minden támogatott NAS-eszközéhez a szükséges lépések átvezetésével:

 • A Synology biztonsági mentési útmutatója
 • QNAP biztonsági mentési utasítások
 • A Netgear biztonsági mentési útmutatója
 • Asustor biztonsági mentési útmutató

Ha azonban szeretné, hogy a dolgok egyszerűek legyenek, csak járjon el a leképezett biztonsági mentéssel.

IDrive Express & NAS biztonsági másolat

Mielőtt eljutnánk a CloudBerry biztonsági másolathoz, érdemes megemlíteni egy további kritikus előnyt az IDrive használatával a NAS biztonsági másolatának készítéséhez: IDrive Express.

Az IDrive Express egy futárszolgálat, amely felhasználható az adatok felhőbe töltésére és visszajuttatására. Biztonsági másolat készítéséhez az IDrive 3 TB külső meghajtót küld Önnek, amelyre NAS-adatait betöltheti. Küldje el vissza, és az IDrive technikusok közvetlenül az ön szerverére tölti be.

Ennek az az előnye, hogy az első internetes biztonsági mentések, különösen nagy mennyiségű adat esetén hetekig telhetnek. Néhány napot igényel az adatok betöltése a meghajtóra, az IDrive számára történő elküldés és a kiszolgálóra történő csatlakoztatás és közvetlen betöltés..

Ugyanez vonatkozik az adatok helyreállítására. Ha hagyja, hogy az IDrive betöltse az adatokat egy külső meghajtóra, és elküldje neked, jelentősen csökkentheti a katasztrófa utáni helyreállítási időkeretet. Ha valaki vállalkozást próbál vezetni, ez nagy ügy.

Még ennél is jobb, ellentétben néhány, a futárszolgálatot nyújtó online biztonsági mentéssel, az IDrive mindezt ingyenesen, évente egyszer készíti a személyes felhasználók számára, és évente háromszor az üzleti felhasználók számára..

CloudBerry NAS biztonsági másolat

A CloudBerry Backup egy kicsit más állat, mint az IDrive és hasonló szolgáltatások, abban az értelemben, hogy a vállalat valójában nem biztosít szerverhelyet az adatok biztonsági mentéséhez. Ehelyett olyan szoftvert kap, amelyet konfigurálhat különféle különféle felhőszolgáltatásokkal való együttműködésre.

Az opciók között szerepel az IaaS válogatás az olyan üzletek körében, mint az Amazon S3, a Microsoft Azure, a Google Cloud és a Backblaze B2. Összességében a CloudBerry Backup jelenleg több mint ötven különféle szolgáltatással működik, messze meghaladva a hasonló roll-your-backup biztonsági eszközöket, mint amilyeneket az Arq Backup és a Duplicati áttekintésünkben tárgyalunk..

Mielőtt biztonsági másolatot készít NAS-eszközéről a CloudBerry Backup használatával, meg kell találnia egy megfelelő tárolási szolgáltatást.

Ha pénzt szeretne megtakarítani, és azt tervezi, hogy főként NAS-eszközét használja a fájlokhoz való hozzáféréshez, vegyen igénybe egy olyan szolgáltatást, mint az archiválásra tervezett Amazon Glacier. Lassabb, de olcsóbb is. Ha gyorsabb hozzáférésre van szüksége, de továbbra is meg szeretne takarítani, akkor a Backblaze B2 szintén remek költségvetési választás. Alig 0,005 cent gigabájt havonta kerül, ami csak alig több, mint a gleccser.

Szoftverlicencet kell vásárolnia a CloudBerry Labs-tól. Minden licenc csak egy számítógépre vonatkozik, de amely annyi NAS tárolóeszközt tartalmaz, amennyit csak akar. A Windows asztali kliens mindössze 29,99 dollárba kerül. Az üzleti felhasználók fontolóra vehetik egy szerver kiadást is.

Kipróbálhatja bármely CloudBerry Backup klienst egy 15 napos ingyenes próbaverzióval, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelel-e a biztonsági mentési stratégiának. A CloudBerry Backup önálló kliensekkel is rendelkezik a Synology és a QNAP számára, de egyikük sem támogatott.

Miután letöltötte a szoftvert és elhelyezett egy felhő-szolgáltatónál, hogy biztonsági mentési tárhelyként szolgáljon, minden más nagyon egyszerű, ha a NAS-t leképezi.   

Indítsa el a CloudBerry Backup klienst, és kattintson a bal felső sarokban található „fájlok” gombra. Egy ablak felbukkan két lehetőséggel: “helyi vagy felhő biztonsági mentés” és “hibrid biztonsági másolat”.

Válasszon hibrid. A CloudBerry szolgáltatáskészletének 2017. májusában hozzáadott hibrid biztonsági mentése lerövidíti a folyamat időtartamát: először feltölti a NAS-eszközt, majd másolja a fájlokat a NAS-ből a felhőbe. Ha mindent egy biztonsági mentési folyamatba egyesít, akkor nem kell létrehoznia és kezelnie két külön biztonsági mentési tervet. Ez időt takarít meg, és sokkal kevesebb terhet jelent a számítógép erőforrásainak is.

Meg kell adnia a NAS-eszközéhez vezető utat, majd a következő képernyőn kattintson az „Új fiók hozzáadása” elemre, és válassza ki azt a helyet, amelyre az eszközét leképezte.

Ezután ki kell választania a felhőalapú tárolási szolgáltatást, és valószínűleg be kell írnia néhány hozzáférési kulcsot, amelyeket ehhez a szolgáltatáshoz kell beszerezni. Az Amazon S3 és a Microsoft Azure kezdő útmutatója segít Önnek az egyenlet ezen oldalán.

Ezután beállíthat egy biztonsági mentési ütemezést, és engedélyezheti a hasznos funkciókat, például a fájlok tömörítését, a blokk szintű biztonsági mentést és a helyi titkosítást. Az érintett folyamat részletesebb megtekintéséhez olvassa el a CloudBerry biztonsági másolatot tartalmazó, az SMB-k hibrid biztonsági mentésének beállításáról szóló cikket..

Hogyan lehet NAS eszközöket leképezni a Windows rendszerben

Mind az IDrive (ha nem használja a NAS alkalmazást), mind a CloudBerry Backup működik legjobban, ha a NAS eszközöket a mentés előtt leképezik. Ezt szem előtt tartva, itt van néhány útmutatás erre. Windows 10 esetén a folyamat elég egyszerű. Nyissa meg a fájlkezelőt, és válassza az „ez a számítógép” lehetőséget. Ezután az ablak tetején kattintson a „Térkép hálózati meghajtó” gombra.

Válassza ki a használni kívánt meghajtó betűjét, majd kattintson a Tallózás gombra. Ezután válassza ki a NAS megosztott mappa helyét, amelyet meg szeretne térképezni. Ez megköveteli, hogy már telepítette a NAS-t, hogy megjelenjen a fájlrendszerben. NAS-szolgáltatója útmutatást ad erre vonatkozóan.   

Kattintson a „Befejezés” gombra, és a NAS eszközét le kell térképezni. Innentől kezdve úgy is kiválaszthatja, mint egy másik meghajtót a biztonsági mentéshez.

Alternatív megoldásként, sok NAS gyártó beilleszti a térképkészítési képességeit szoftverébe. Például a Synology Assistant használatával egy megosztott mappát leképezhet meghajtó betűre egy egyszerű varázsló eljárás segítségével.

Akárhogy is, a NAS-mappák leképezéshez illesztése nem okozhat sok problémát a Windows felhasználók számára.

Végső gondolatok

Az IDrive és a CloudBerry Backup két kiváló és viszonylag olcsó lehetőség a NAS biztonsági mentéshez, de vannak más lehetőségek. A CrashPlan korlátlan NAS biztonsági másolatot biztosít a Mac és a Linux rendszerekhez, így egy ilyen választás lehet. A NAS-szolgáltatók számára nyújtott legjobb online biztonsági mentésről szóló útmutatónk további néhány ötletet tartalmaz.

A NAS felhőbe mentésével az adatmentés aranyszabályát, az úgynevezett 3-2-1 szabályt fogja követni:

 • Tartsa meg legalább három példányát adatai közül
 • Tartsa fenn a másolatokat legalább két különböző adathordozón (azaz eszközön)
 • Tartson legalább egy példányt a helyszínen

Az otthoni felhasználók számára ez biztosít egy bizonyos fokú biztosítékot arra, hogy a NAS-ban tárolt családi képek elvesznek az árvíz, a tűz vagy a kisgyermek óvadékában. Az SMB felhasználók számára ez azt jelenti, hogy vállalkozása nem váratlanul felrobbant. A NAS tárolóeszközök óriási kényelmet nyújtanak, de ez a kényelem költségekkel jár. NAS-adatainak biztonsági mentése a felhőbe történő biztonsági mentéssel az okos lépés.

Van kérdése vagy észrevétele? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és köszönöm az olvasást!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map