Hogyan készítsen biztonsági másolatot a Mac-ről 2020-ban

A Macintosh számítógép biztonsági mentésének nem kell fájdalmat okoznia. Szerencsére a Macintosh operációs rendszer az egyik legegyszerűbb biztonsági másolat készítéséhez. Függetlenül attól, hogy a beépített időgépet használja, vagy inkább egy külső megoldást keres, nagyon egyszerű az első biztonsági mentés a Macintosh számítógépre.


Természetesen a dolgok gyorsabbá tétele érdekében mindig jó tudni, hogy mely fájlokat szeretné biztonsági másolatot készíteni. Ily módon kidolgozhat egy egészséges, hosszú távú biztonsági mentési stratégiát, amely megvédi Önt mindenféle adat katasztrófától.

Ebben a cikkben áttekintjük a Mac biztonsági mentésének folyamatát. Ez a cikk állítólag egy gyors áttekintés arról, hogy milyen megoldásokat használhat az adatok biztonsági mentésére a Mac számítógépen. Jelenleg teljes útmutatón dolgozunk a fájlok biztonsági mentéséről Macintosh számítógépen. Tehát maradj velünk!

Az időgép használata

Az Time Machine az a beépített biztonsági mentési rendszer, amely a Macintosh számítógépéhez tartozik, amelyet a Mac OS X „Leopard” kiadásában vezettek be. Tehát, ha 10.5 alatti Macintosh rendszert használ, nem használhatja ezt a funkciót. javasoljuk, hogy frissítse a rendszert, ha a Mac támogatja. 

Időgép beállítása

Először lépjen a Rendszerbeállítások menübe, és válassza az Időgép lehetőséget. Amit megtalálja a kezdeti menü és az időgép beállításának állapota. Ha csak most indul, akkor valószínűleg ki van kapcsolva.

Indítsa el az Időgépet a Preferenciaablakban

A biztonsági mentési lemez kiválasztása

A Time Machine lehetővé teszi biztonsági mentést egy külső merevlemezről, a Time Capsule-ról vagy egy hálózathoz csatlakoztatott tárolóról (NAS). Általában kényelmesebb biztonsági másolatot készíteni egy hálózati meghajtóra, mert soha nem szabad elfelejteni csatlakoztatni a hálózati meghajtót a Mac-hez. Így mindig megőrizheti fájljainak legfrissebb verzióit.

Időgép - Válassza ki a biztonsági mentési lemezt

Nyomja meg a Select Disk gombot, és válassza ki azt a célt, ahová a biztonsági mentést el szeretné helyezni. Győződjön meg arról, hogy valóban egy külső meghajtón található, mert az operációs rendszerrel ugyanarra a merevlemezre készített biztonsági másolatnak nincs sok értelme.

Ezenkívül győződjön meg arról, hogy elegendő hely van-e a merevlemezen a számítógép teljes biztonsági mentéséhez.

Titkosítsa a biztonsági másolatot

A fájlok biztonsági mentésének megkezdése előtt erősen javasoljuk, hogy titkosítsa a biztonsági másolatokat. Csak ellenőrizze a Biztonsági mentés titkosítása jelölőnégyzetet, és az Time Machine felszólítja Önt, hogy válasszon biztonságos jelszót a biztonsági mentés titkosításához..

Időgép biztonsági mentés titkosítása

Tehát akkor is, ha a külső merevlemezed veszélybe kerülnek, senki sem tudja elolvasni a biztonsági másolatot jelszava nélkül. Ezért feltétlenül válassza a legalább 8-10 számjegyből álló biztonságos jelszót.

Válassza ki a biztonsági másolatot tartalmazó fájlokat

Javasoljuk, hogy készítsen egy teljes rendszermásolatot a Time Machine segítségével. Ezzel eltávolodik a fájdalom, ha arra gondolsz, hogy milyen fájlokról készítsen biztonsági másolatot. Ha azonban ideiglenes mappái vannak, amelyeket csak a fájlok elmentésére használtak, akkor érdemes kihagyni azokat a biztonsági mentésből, hogy helyet takarítson meg..

Időgép - kizárja a mappát a biztonsági mentéshez

És esetünkben kizártuk a Letöltések mappát, mivel az abban található fájlok nem fontosak számunkra, és nagyjából cserélhetők.

Élvezze a nyugalmat

Gratulálunk! Most már készen áll az első biztonsági másolat készítésére. Mindig azonban azt tanácsoljuk, hogy egy biztonsági másolat nem elegendő, ezért kérjük, olvassa tovább ezt az útmutatót. További lehetőségeket fedezünk fel a tartalékkötegbe, beleértve a felhőtárolást is.

Nem tetszik az Time Machine? Próbálja ki a SuperDuper alkalmazást!

Ha nem akarja használni a beépített időgépet biztonsági másolatai készítéséhez, vagy kicsit több testreszabásra van szüksége, akkor kipróbálhatja a Mac-hez tartozó szoftvert, melynek neve SuperDuper !. A superdupernél jó az, hogy elindíthat egy lemezképet az egész operációs rendszerről.

Ez a merevlemez meghibásodása után nagyon gyorsan megkapja a működő számítógépet. Ez is nagyon könnyű használni. Lássuk, hogyan.

Másolja a merevlemezét egy másik helyre

Hiperszuper! elég magyarázó. Az első lépésben kiválaszthat egy merevlemezt, amelyet egy másik lemezre szeretne klónozni, amely ideális esetben valahol külsőleg csatlakozik, akár USB-n keresztül, akár a hálózatán. Ha úgy tetszik, akkor is létrehozhat egy lemezképet, és helyben tárolhatja, de ez nem ajánlott megoldás.

Super Duper - Válassza ki a biztonsági mentését

Válassza a Biztonsági másolat fájlokat

Hiperszuper! segítségével kiválaszthatja, hogy mely fájlokat szeretné biztonsági másolatot készíteni. Biztonsági másolatot készíthet minden fájlról vagy meghatározott felhasználói fájlról.

SuperDuper mely fájlokról szeretne biztonsági másolatot készíteni

Ütemezze a biztonsági mentését

Hiperszuper! néhány fejlett biztonsági mentési ütemezési opcióval rendelkezik. Kiválaszthatja azokat a napokat, amikor a biztonsági másolatot el akarja indítani, valamint azt, hogy milyen gyakran és mikor szeretné biztonsági másolatot készíteni a Macintosh-ról..

Super Duper Ütemezze a biztonsági mentéseket

Tehát beállíthatja, hogy a biztonsági mentés futtasson, amikor irodában vagy, és hazaért haza a biztonsági mentés már kész.

Találja meg a Másolás most gombot

Amikor megnyomja a Másolás most gombot, a SuperDuper! először törli a céllemezen lévő adatokat, majd másolja az összes fájlt a biztonsági mentéshez. Ezenkívül a SuperDuper! van néhány érdekes speciális biztonsági mentési lehetőséggel, amelyeket nem tudunk mélyrehatóan leírni ebben a cikkben.

Például meghatározhatja, hogy melyik SuperDuper! a biztonsági mentés befejezése után kell tennie, például futtatnia kell egy Shell szkriptet vagy le kell állítania a számítógépet.

Ne ragaszkodjon csak egy biztonsági másolathoz

Javasoljuk, hogy legalább két biztonsági másolatot szerezzen a fájljairól. Az egyik biztonsági mentés a helyszínen, egy külső merevlemezen vagy egy NAS-en, és egy másik a helyszínen, ideális esetben felhőtároló / online biztonsági mentési szolgáltatással. Ebben a példában az SOS Online Backup-ot fogjuk használni, amely lehetővé teszi a fájlok egyszerű online biztonsági mentését.

Iratkozzon fel az SOS Online biztonsági mentésre és próbálja ki ingyen

14 napig tesztelheti az SOS online biztonsági mentését kockázat nélkül, és megnézheti, hogy megfelel-e az Ön igényeinek. Az SOS Online Backup egy nagyon biztonságos és gyors online biztonsági mentési megoldás fájljainak számára.

Az SOS Online biztonsági mentés áttekintése
© Cloudwards.net

Nem kínál korlátlan online biztonsági mentést, mint például a Backblaze vagy a Carbonite, de ha csak elkezdi, akkor az nem feltétlenül szükséges. A szokásos terv 50 GB-ot biztosít a biztonsági másolatok készítéséhez.

Az SOS Online Backup beállítása

Az SOS Online Backup beállítása nem túl nehéz. Ez arra készteti a fájlokat, hogy biztonsági másolatot készítsen, és ennek megfelelően elemzi a rendszert.

SOS Online Backup Válassza ki a fájljait a biztonsági mentéshez

Az online biztonsági mentési szolgáltatások általában nem biztonsági másolatot készítenek az alkalmazás- vagy rendszerfájlokról, hanem az összes többi fájlt, például a fényképeket vagy a videókat, amelyek merevlemez meghibásodása esetén helyreállíthatatlanok vagy helyrehozhatatlanok,.

SOS Online Backup - Tartalomtípusok megjelenítése

Az SOS Online Backup szintén nagyszerű áttekintést nyújt a biztonsági másolathoz tervezett fájltípusokról.

A biztonsági mentés elindításához nyomja meg a „Start” gombot

Miután kiválasztotta a fájljait, csak annyit kell tennie, hogy megnyomja a Start gombot, és a biztonsági másolat készíti a felhőt. A fájlok mennyiségétől függően napokba vagy akár hetekbe is telhet a teljes biztonsági másolat készítése.

SOS Online Backup - Indítsa el a biztonsági mentést
© Cloudwards.net

Tehát ne légy türelmetlen. Az online biztonsági mentés, ebben az esetben a másodlagos biztonsági mentés lesz, tehát feltételezzük, hogy vagy készített egy Time Machine biztonsági másolatot, vagy egy másik helyi biztonsági másolatot. Általában az SOS Online Backup folyamatosan biztonsági másolatot készít a fájljairól, vagyis amikor egy fájl megváltozik a számítógépen, az SOS Online Backup elindítja a fájlokat a szerverükre..

SOS Online biztonsági mentés Ütemezze a biztonsági mentést

Azt is ütemezheti a biztonsági mentés igényeihez, pl. órás, napi vagy havi biztonsági mentések. Ilyen módon biztonsági másolatot készíthet, ha irodában van, vagy egyáltalán nem használja a számítógépet. 

Következtetés

Ha végrehajtotta a leírt lépéseket, akkor néhány lépéssel meghaladja a többi embert, akinek nincs biztonsági másolat. Két helyettesített biztonsági másolat esetén pihenhet a biztonsági párnán, tudva, hogy adatai biztonságban vannak.

Egy másik cikkben bemutatjuk, hogyan állíthatja vissza fájljait adatvesztés esetén. Tehát maradj velünk! Ossza meg tapasztalatait! Mi a biztonsági mentési stratégiája a Time Machine vagy más biztonsági mentési megoldásokkal? Melyik online biztonsági mentési szolgáltatást használja és ajánlja? Hagyja gondolatait az alábbi megjegyzésekben.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map