Az adatok titkosítása felhőtárolás céljából

Az elmúlt években az online adatvédelem a technológia egyik legfontosabb témája. Néhány példa az egyénnek az online lábnyomának birtoklására vonatkozó jogával, az NSA felügyeletével, a hírességek telefonjainak hackelésével és a legfrissebb Facebook-adatokkal folytatott vitákkal.  


Azok számára, akik korlátozzák a visszaélés lehetőségét, miközben nem adják le az internet előnyeit, többféle módon korlátozhatják a feltárt személyes adatok mennyiségét, például az online adatvédelmi útmutatónkban. Ebben a cikkben a felhőalapú tárolás adatvédelmének témájára összpontosítunk, és arra, hogy miként lehet megvédeni az ott tárolt fájlokat, hogy csak azokat tudja visszafejteni..

Ezt a megközelítést néha nulla tudású titkosításnak nevezik, és ez a Cloudwards.net egyik kedvenc témája. A nulla tudás melletti felhőalapú tárolási szolgáltatások dominálnak a legjobb felhőalapú tárolás rangsorolásában, sőt, főként az erőteljes biztonsági megközelítésük miatt.

Míg a népszerű szolgáltatások, mint például a Dropbox, a Google Drive és a felhőalapú tárolási áttekintési könyvtárunkban található összes többi szolgáltatás nem kínál ugyanolyan előnyt, a harmadik féltől származó szoftverek megváltoztathatják ezt. Kicsit megmutatjuk, hogyan lehet az egyik legjobbat, a Boxcryptorot használni, hogy fájljait privátként tárolhassa.

Mielőtt elkezdenénk tudni, hogyan titkosíthatja adatait felhőalapú tároláshoz, vizsgáljuk meg kissé részletesebben az esetlegesen felmerülő okokat..

A kezelt titkosítás problémája

Szinte az összes felhőalapú tárolási szolgáltatás titkosítja az ügyfeleknek a szerverükön tárolt adatait, csak néhány figyelemre méltó kivételtől eltekintve, például az Amazon Drive (olvassa el az Amazon Drive áttekintését). Az a tény, hogy a legtöbb ilyen szolgáltatás a titkosításhoz használt kulcsokat is kezeli, azt jelenti, hogy a fájlok sebezhetőbbek, mint amire szükségük van..

Noha sok felhőalapú tárolási szolgáltatás nem fogja kihasználni ezt a sebezhetőséget pénzügyi haszon érdekében, a vállalatok nem mindig járnak etikai úton, amikor pénzt kell keresni. A Google a maga részéről szolgáltatási feltételeiben kijelenti, hogy marketing elemzés céljából beolvashatja az elküldött, fogadott és tárolt adatokat:

„Automatizált rendszereink elemezik az Ön tartalmát (beleértve az e-maileket), hogy személyes szempontból releváns termékjellemzőket biztosítsanak, például testreszabott keresési eredményeket, testreszabott hirdetéseket, spam és rosszindulatú programok észlelését. Ez az elemzés akkor történik, amikor a tartalmat elküldik, fogadják, és amikor tárolják. ”

A Google egyik legközelebbi versenytársa a felhőalapú tárolás piacán, a Dropbox, a magánélet szempontjából nem alkalmaz hasonló kedvezményeket. Valójában a kifejezések egyértelműen kimondják: „A dolgod a tiéd”. Ez azonban nem változtatja meg azt a tényt, hogy a Dropbox az Ön adatait is beolvassa, részben a kalóz tartalom blokkolása érdekében.

Ráadásul a Dropbox, a Google Drive, a OneDrive és az Egyesült Államok bármely más felhőalapú szolgáltatása törvényileg kényszerített kormányzati adatkérések hatálya alá tartozik. Ez magában foglalja a tömegmegfigyelési programok bevitelére irányuló kéréseket, mint például az NSA PRISM kezdeményezés.

Végül aggódnia kell a számítógépes bűnözés miatt, mivel az adat megsértése jelenti a legfontosabb problémát a felhő tárolásában. Míg a felhőszolgáltatások általában adatokat tárolnak a rosszindulatú támadások megakadályozására épített adatközpontokban, ezeket az intézkedéseket történelmileg úgy tervezték, hogy a belső fenyegetések helyett a külső fenyegetésekkel szemben védjenek (például gondatlan vagy szemtelen alkalmazottak)..

Ne felejtse el adatait pénzt megtenni. Még akkor is, ha egy társaság teljesen megbízhatónak tűnik, több lehetőség is van a macska bőrének bőrmegőrzésére. A legjobb megközelítés az, ha a felhőalapú szolgáltatásokat csak annyiban bízza meg az adatokkal, és egyébként saját kezébe veszi az adatvédelmet.

Könnyű út: Zero-Knowledge Cloud Storage

A felhőadatok védelmének legjobb módja az adatvédelmi kérdésekkel, például a marketing, a megfigyelés és a számítógépes bűnözés ellen, ha kihúzza a fájlokat vállalati kezéből. A megoldás egy privát, végponttól való titkosítás, amelyet az internet néhány sarka felhívott a nulla tudású titkosítás hívására, egy olyan kifejezésre, amelyet korábban használtunk..  

A nulla tudás nélküli titkosítás azt jelenti, hogy a fájlok titkosításra kerülnek, mielőtt elhagynák a gépet, és csak akkor kerülnek visszafejtésre, amíg újra letölti őket a felhőből. Csak te ismered a dekódolási kulcsot, amelyet egy beállított jelszóhoz kötöttek, vagyis a felhő szolgáltatója nem tudta kibontani a fájljait akkor sem, ha az NSA igazgatója kopogtatott az adatközpont ajtajain..

Azok számára, akik inkább az egyszerűséget részesítik előnyben, feliratkozhat egy nulla ismeretlen felhőalapú tárolási szolgáltatásra, hogy fájljait védelemben részesítse. Bár nincs sok ilyen lehetőség odakinn, a csoport legjobbjai több, mint képesek a Dropbox alternatívákra. Pénzért kedveljük a Sync.com-ot, amely nem csak kiváló biztonságot nyújt, hanem nagy értéket is kínál, 2 TB tárhellyel havonta körülbelül 8 USD-ért..

A Sync.com segítségével a rendszerbe telepített szinkronizációs mappába dobott fájlok automatikusan beolvadnak a magán titkosítás használatával. Nincs semmi tennivalója a folyamat megkönnyítésére, amelyet a Sync.com áttekintésünkben részletesebben tárgyalunk.  

Annak ellenére, hogy tetszik nekünk a Sync.com, nem rendelkezik a Google Drive áttekintésében tárgyalt együttműködési funkciókkal, vagy a legtöbb legjobb vállalati szinkronizálási és megosztási szolgáltatással. Ez azonban nem azt jelenti, hogy el kell adnia magánéletét. Ez azt jelenti, hogy egy kicsit több munkát kell tennie a védelme érdekében.

Kissé kevésbé könnyű út: nulla tudás titkosítási szolgáltatások

A cikk hátralévő részében megvizsgáljuk, hogyan kell titkosítani a fájlokat, mielőtt elküldi őket a felhőhöz. Szerencsére van egy maroknyi nulla ismeretlen eszköz, amelyek integrálódnak a nagy nevekkel a felhőtárolóban, hogy extra biztonsági réteget biztosítsanak.

nA titkosított felhő és a Sookasa két tisztességes lehetőség, de egyikük sem biztosítja a Boxcryptor sokoldalúságát és értékét. Az egyik dolog, amit szeretünk, az, hogy a Boxcryptor több mint 20 különféle felhőalapú tároló szolgáltatót integrál a dobozba.

A listában megtalálhatók a Dropbox, a Google Drive, az Egnyte Connect, a OneDrive, a Box és az Amazon Drive. Ezenkívül bármilyen felhőszolgáltatással, a WebDAV képes minimális munkával, a Boxcryptor felhasználható.

Teljes Boxcryptor áttekintést készítünk, ha szeretne többet megtudni a szolgáltatás előnyeiről és hátrányairól. Most nézzük meg közelebbről a Boxcryptor használatát.

A Boxcryptor regisztrációja és telepítése

Mielőtt elkezdené a fájlok bekódolását a Boxcryptor segítségével, hogy meghaladja a Google marketing csapata és a fekete oldali NSA-k ötleteit, létre kell hoznia egy fiókot. A Boxcryptor ingyenes fiókot kínál nem kereskedelmi használatra, amelyet felhasználhat egy felhőalapú tárolási szolgáltatáshoz történő integrálásra. Üzleti célra vagy a korlátlan felhőalapú tárolási szolgáltatásokkal való integrációhoz előfizetnie kell.

A feliratkozás után letöltheti és telepítheti a Boxcryptor alkalmazást.

Ezt követően a Boxcryptor gyors áttekintést nyújt annak jellemzőiről. Ezután van egy bemutató, amely bemutatja, hogyan kell ezeket a funkciókat használni. Választhat úgy is, hogy befejezi az oktatóprogramot, vagy sem.

Csatlakoztassa a Boxcryptor-t a felhőalapú tárolójához

A Boxcryptor létrehoz egy virtuális meghajtót a számítógépén, amelyhez hozzáférhet a fájlrendszeren keresztül, vagy a jobb egérgombbal kattintva a Boxcryptor tálcájának ikonjára, és kiválasztva az „Open” lehetőséget.

Ez a meghajtó az összes fájlt a Boxcryptor által védett különféle felhőszolgáltatásokkal szemben védi egy helyen, ami maga is nagyon kényelmes. Először azonban meg kell határoznia az említett szolgáltatások és a Boxcryptor közötti integrációt.

Ehhez kattintson a jobb gombbal a Boxcryptor tálca ikonra, majd kattintson a „beállítások” elemre. Megnyílik egy kezelőpanel, amelynek felső részén több fül található. A „helyek” nevű lapon hozhat létre felhőalapú tárolási kapcsolatot.  

Az egyik legfontosabb dolog a Boxcryptor esetében, hogy automatikusan felismeri az összes telepített felhőalapú tárolási szolgáltatást, mindaddig, amíg az nem támogatott. Csak annyit kell tennie, hogy rákattint a rádiógombra annak a szolgáltatásnak a közelében, amelynek a fájljait titkosítani kívánja, és az integráció létrejött.

Továbblépve ez a szolgáltatás megjelenik a Boxcryptor virtuális meghajtójában.


© Cloudwards.net

Titkosítsa a fájlokat a Boxcryptor segítségével

Bár már csatlakoztattuk a Boxcryptor-t a Dropbox-hoz, ez nem jelenti azt, hogy a tesztszámítógépünkben lévő összes Dropbox-fájlt automatikusan titkosítjuk. A Dropboxba küldött mappákat és fájlokat manuálisan kell titkosítani.

Ehhez kattintson a jobb egérgombbal a titkosítani kívánt objektumra, mappára vagy fájlra, és válassza a „Boxcryptor > titkosítják.”

Ha tovább megyünk, akkor az objektum védett lesz a felhőben.

Mivel egy csomó egyedi fájl titkosítása sok időt vehet igénybe, és tévedésekhez vezethet, javasoljuk, hogy hozzon létre egy speciális titkosítási mappát a felhőalapú tárfiókhoz. Ilyen módon csak fájlokat helyezhet át a titkosított mappába.

Végül a Boxcryptor nem titkosítja a fájlneveket automatikusan. Egy kattintásra kell kattintania a Boxcryptor vezérlőpultjának biztonsági fülén.

Ez a szolgáltatás egyébként nem érhető el ingyenes fiókokon. Mivel maguk a fájlnevek felhasználhatók egy személy méltányos összegének elmondására, érdemes lehet fontolóra venni egy előfizetést, még akkor is, ha csak egy felhőalapú tárolási szolgáltatást használ.

Végső gondolatok

Számos módon megvédheti magánéletét az interneten: a legjobb VPN-szolgáltatások használatától kezdve a weboldalak böngészésekor vagy a torrentolástól kezdve a felhőjelszó-kezelő használatáig, hogy összetettebb jelszavakat hozzon létre, mint az „iloveApplexoxo”. A felhőben tárolni kívánt fájlok titkosítása az egyik legegyszerűbb lépés, amelyet megtehetsz.

Akár egy olyan nulla tudást igénylő szolgáltatással, mint a Sync.com vagy a pCloud, vagy a Boxcryptor segítségével védi a fájlokat, korlátozhatja annak esélyét, hogy személyes fényképei, dokumentumai és egyéb fájljai marketing vagy kormányzati adatbázisba kerüljenek, vagy személyazonossághoz használják lopás vagy zsarolás.

Bármi kérdés? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map