Sync.com vs. SpiderOak ONE: Kumpi tekee mitä?

He ovat kaksi parhaista pilvipalveluista, joita tänään tarjolla on, ja jokaisella on suuri tuki käyttäjän yksityisyydelle. Sync.com ja SpiderOak ONE eivät kuitenkaan pelaa täsmälleen samassa joukkueessa. Sync.com on ehkä tänään paras pilvien tallennuspalvelu, kun taas SpiderOak ONE on arvostetun parhaan online-varmuuskopiokerhon jäsen..


Tästä erotuksesta huolimatta voimme varmasti nähdä kamppailevan valinnassa näiden kahden välillä. SpiderOak ONElla on loppujen lopuksi joitain pilvitallennus temppuja, kuten tiedostojen synkronointi ja jakaminen. Sitä vastoin Sync.com toimii erinomaisesti tärkeimpien tiedostojesi suojaamiseksi, vaikka se ei pysty suorittamaan ajoitettuja varmuuskopioita.

Koska olemme ystävällisiä pilvi-puolustajia, päätimme auttaa sinua tekemään valinnan näiden kahden välillä. Tullessamme erotamme Sync.com: n ja SpiderOak ONE: n väliset peruserot, jotta sinulla olisi parempi käsitys siitä, mitä saadaan. Älä unohda tarkistaa pilvivertailutyökalumme saadaksesi lisätietoja sieltä.

Meillä on myös täydellinen Sync.com-arvostelu sekä SpiderOak ONE -arvostelu ja videoyhteenveto tästä artikkelista.

Sync.com vs. SpiderOak: Cloud Storage vs. Online-varmuuskopiointi

Olemme yksityiskohtaisesti selvittäneet erot tallennuksen ja varmuuskopion välillä tietyssä syvyydessä, joten emme ylläytä tätä koko pankkitiliä täällä. Lyhyt versio on, että pilvitallennus on suunniteltu vapauttamaan kiintolevytilaa, synkronoimaan laitteet ja jakamaan sisältöä. Online-varmuuskopioinnin tarkoitus on sitä vastoin tarkoitettu toistumaan uskollisesti kovalevyllesi kaatuessa, varastuessa tai muussa katastrofissa.

Kuten mainittiin, Sync.com kuuluu tiukasti pilvitallennusluokkaan. SpiderOak ONE on online-varmuuskopiointipalvelu, mutta yksi harvoista, joka yrittää sekoittaa perinteiset rivit tallennuksen ja varmuuskopion välillä. Se tekee tämän tarjoamalla sekä synkronointi- että tiedostojenjakoominaisuuksia.

Joko SpiderOak ONE on monipuolisempi ratkaisu kuin Sync.com, ei todellakaan ole keskustelua. Se tekee. Tästä huolimatta SpiderOak ONE -palvelusta on tiedettävä paljon, ennen kuin valitset sen Sync.com-sivustosta tai muusta pilvitallennusvaihtoehdosta..

Suurin ja tärkein asia, joka ehdottomasti on saatava, on se, että vaikka SpiderOak antaa sinun synkronoida ja jakaa tiedostoja, se ei auta säästää kiintolevytilaa. Sync.com tulee.

Vaikka ero Sync.com: n (tai minkä tahansa pilvitallennuksen) ja SpiderOakin välillä on melko helppo ymmärtää. Muut erot eivät ole. SpiderOak ONE on monin tavoin mahtava, mutta se on yksi vaikeimmista palveluista kääri pääsi ympäri, minkä vuoksi kirjoitimme koko SpiderOak ONE -oppaan.

Tulossa lähtemään tutkimaan eräitä vivahteikkaampia eroja kahden esillä olevan palvelumme välillä. Otamme sen askel askeleelta ja rinnakkain, joten voit tehdä oikean päätöksen parhaan nollatiedon pilvitallennuspalvelun ja monipuolisimman online-varmuuskopiointityökalun välillä.

Tila ja kustannukset

Sync.com on yksi parhaista pilvitallennustarjouksista. Voit joko kirjata 500 Gt tallennustilaa vähän alle 50 dollaria vuodessa tai nelinkertaistaa sen 2TB: llä vain kaksinkertaisen hinnan.

SpiderOak ONE, vaikka sillä on kohtuullinen hinta online-varmuuskopiointipalvelusta, ei tee sinusta kirjanpitäjääsi viideksi. 1TB varmuuskopio maksaa noin 120 dollaria vuodessa. Halvin suunnitelma, joka on 60 dollaria vuodessa, antaa sinulle vain 100 Gt varmuuskopion.

Jos etsit suuren määrän gigatavua, Sync.com lyö SpiderOak ONE: ta suhteellisen helposti. Ainoa SpiderOak ONE -palvelun tarjoama etu on se, että voit maksaa kuukausittain, kun taas Sync.com vaatii vuosittaista sitoutumista.

Vuotuisen sitoumuksen valossa sinun kannattaa kokeilla palvelua ensin. Sync.com antaa sinulle 5 Gt ilmaiseksi elämäksi. Yhtiö on käynnistänyt myös todella hyvän lähetysohjelman, joka antaa sinulle 1 Gt lisämuistitilaa jokaiselle viittaamallesi ystävälle ilman ylimääräistä lukumäärää kuinka monta voit vakuuttaa.

Tiedostojen lähestymistapa

Kun olet kirjautunut, tapa saada tiedostoja pilveen on hyvin erilainen Sync.com: lla verrattuna SpiderOak ONE: lle.

Asenna Sync.com-asiakasohjelma Windows- tai Mac-tietokoneellesi, ja tiedostojärjestelmään luodaan erityinen synkronointikansio. Sinun tarvitsee vain lähettää tiedostoja pilveen, pudottamalla ne kansioon.

Voit myös siirtää tiedostoja Sync.com Holviin, joka on suojattu tiedostoarkisto. Voit lähettää tiedostoja holviin Sync.com-web-käyttöliittymän kautta tai napsauttaa hiiren kakkospainikkeella tiedostojärjestelmäsi tiedostoja ja valita ”kopioi holviin”. Tiedostoja voi myös ladata synkronointikansioosi web-käyttöliittymän kautta.

Jotta tiedostot pääsevät SpiderOak-pilveen, sinun on myös asennettava asiakas. Sen sijaan, että lisääisit niitä synkronointikansioon, sinun on luotava ainakin aluksi varmuuskopiosuunnitelma.

Kuten useimmissa varmuuskopioissa, myös SpiderOakin kanssa prosessin alkuosa voi olla hiukan työläs. Perusajatus on, että sinun on valittava kaikki kansiot ja tiedostot, jotka haluat lisätä varmuuskopiointisuunnitelmaan.

SpiderOak ONE auttaa joitain antamalla sinun valita kategorian oikealla puolella automaattista varmuuskopiointia varten, mutta olet rajoitettu tiettyihin paikkoihin, kuten työpöydälle, asiakirjoihin tai kuvakansioihin..

Jatkossa kaikki varmuuskopiointiin merkittyihin kansioihin sijoitetut tiedostot lähetetään automaattisesti SpiderOak ONE pilvitilaan. Toisin sanoen, jos et mene asiakkaaseen ja poistat nimen kyseisestä tiedostosta.

Tiedoston synkronointi

Sync.com käyttää synkronointikansiota tiedostojen lähettämiseen pilveen. Se ei ole asia, mitä useimmat online-varmuuskopiointipalvelut tekevät, muutama poikkeus, kuten SpiderOak.

Tämä tarkoittaa, että on olemassa toinen tapa lähettää tiedostoja pilveen SpiderOakilla, lukuun ottamatta tiedostojen laittamista kansioon, johon on merkitty varmuuskopio: voit sijoittaa ne synkronointikansioon, jonka SpiderOak luo kiintolevyllesi.

Hive-niminen kansio toimii kuten useimmat muut synkronointikansiot.

Ero on siinä, että siinä olevat tiedostot todella tallennetaan varmuuskopiotilaan ja ovat teknisesti osa varmuuskopiointisuunnitelmaa. Voit poistaa synkronoinnin käytöstä tietyissä synkronointikansio tiedostotyypeissä, jos et halua synkronoida niitä, mutta et voi sammuttaa synkronoitavien tiedostojen varmuuskopioita..

SpiderOak ONE: llä ei myöskään ole valikoivaa synkronointiominaisuutta. Useimmat pilvisäilytystilat, mukaan lukien Sync.com, tekevät. Valikoivan synkronoinnin avulla voit poistaa tiedostojen synkronoinnin käytöstä niin, että ne tallennetaan vain pilveen eikä kovalevyllesi. Se, kuten Sync.com-holvi, on keino vapauttaa kiintolevytilaa.

SpiderOak ONE: n rajoitusten vuoksi on kohtuullista sanoa, että tiedostojen synkronointi Sync.com: n kanssa on joustavampaa ja tehokkaampaa kuin tiedostojen synkronointi SpiderOak ONE: n kanssa. Jos haluat olla nopea ja synkronoitu etkä välitä tiedostojen varmuuskopioinnista, se on hyvä syy valita Sync.com SpiderOak ONE: n kautta.

Ainoa lisäetu, joka SpiderOak ONE: llä on synkronoinnissa, on se, että sillä on Linux-asiakas, kun taas Sync.com ei. Eikä useimmat pilvitallennuspalvelut, kuten voit lukea parhaasta Linux-pilvitallennusoppaamme.

Tiedostonjako

Vaikka tiedostojen jakaminen on yleisempää pilvisäilön kanssa, monien online-varmuuskopioiden avulla voit myös jakaa tiedostoja. SpiderOak ONE tekee, vaikka se onkin hiukan ainutlaatuinen.

Ero on siinä, mitä SpiderOak kutsuu ”ShareRoomiksi”. ShareRoom toimii jaetun kansion tavoin siinä mielessä, että kaikki siihen sijoitettu sisältö on pääsy niille, joille on annettu käyttöoikeus.

Voit määrittää jokaiselle ShareRoomille yksilöllisen salasanan ja yksilöivän URL-osoitteen, jonka avulla muut voivat käyttää sisältöä verkossa, joten heidän ei tarvitse asentaa SpiderOak ONE -asiakasta..

Jos ShareRoom-asetusten määrittäminen vaikuttaa liian paljon työtä, voit myös luoda linkin tiedostoon, joka voidaan jakaa kenen tahansa kanssa. Linkkien jakaminen SpiderOakin kanssa on kuitenkin melko rajallinen.

Luotuja linkkejä ei voida muistuttaa myöhemmin: se on kertaluonteinen asia, joten sinun on kirjoitettava se muistiin tai tehtävä uusi linkki, jos haluat jakaa tiedoston uudelleen. Linkit vanhenevat automaattisesti kolmen päivän kuluttua, mutta se, että et voi etsiä niitä myöhemmin, tekee tiedostojen jakamisen valvonnasta hieman hankalaa SpiderOak ONE: n kanssa.

Päinvastoin on Sync.com-sivustossa, jonka avulla jaettujen tiedostojen tarkistaminen on helppoa, koska sen web-käyttöliittymässä on kaksi erityistä näkymää. Ensimmäinen, nimeltään “links”, näyttää kaikki luomat tiedostolinkit. Toinen, nimeltään ”share”, näyttää kaikki jakamasi kansiot.

Muita haluamiamme Sync.com-jakamisominaisuuksia ovat kyky asettaa linkin salasanat, voimassaoloajat ja latausrajat. Voit myös luoda lähetyslinkkejä, jotta muut voivat jakaa tiedostoja kanssasi. Mikään näistä ominaisuuksista ei ole käytettävissä SpiderOak ONE -sovelluksessa.

Lyhyesti sanottuna, jos tarvitset hyvää tiedostojen jakamisen työkalua, SpiderOak ONE on vähän kömpelö. Sitä vastoin Sync.com on luultavasti suosituin pilvien tallennustyökalu tiedostojen jakamiseen, ja vain paljon kalliimpi Tresorit vastaa sitä (katso Sync.com vs Tresorit täydellisestä erittelystä päältä päähän).

turvallisuus

Viimeinen asia, josta aiomme puhua, on turvallisuus. Pidämme tätä osaa kuitenkin lyhyenä, koska se on melko yksinkertainen tarina: Sync.com ja SpiderOak ONE ovat kaksi turvallisimmista pilvipalveluista, joita löydät.

Vaikka yleisesti puolustamme sitä, että kuluttajat ryhtyvät toimiin yksityisyyden suojaamiseksi, he voivat tehdä siitä paljon helpompaa käyttämällä nolla tietämystä tarjoavia pilvipalveluita. Nolla-tietävällä salauksella tarkoitamme yksityistä, päästä päähän -salausta. Kukaan muu kuin sinä ja ne, joille käyttöoikeudet myöntävät, eivät voi purkaa tiedostojasi, ja että ”kukaan” sisältää itse pilvipalvelun.

Sync.com ja SpiderOak OnE ovat molemmat jatkuvasti sijoittuneet parhaiden nolla tietämättömien pilvipalveluiden valintaan. Näistä kahdesta annamme lyönnin Sync.com-sivustolle, koska se ulottuu tietämättömyyteen kaikkiin jaettuihin tiedostoihin, kun taas SpiderOak ei.

Sync.com: lla on myös joitain muita tietoturvaetuja SpiderOak ONE: hen verrattuna, mukaan lukien kaksitekijäinen todennus. Joulukuusta 2017 alkaen SpiderOak väitti työskentelevänsä tämän ominaisuuden parissa kaikille käyttäjille, mutta tällä hetkellä sitä tarjotaan vain vanhoille asiakkaille.

Lopulliset ajatukset

Tavoitteena oli selvittää Sync.com: n ja SpiderOak ONE: n sekaannukset. Toivottavasti teimme niin, mutta laitamme lyhyen version, jos vielä kamppailet tai ohitat loppuun.

Jos haluat lisätä kiintolevyn kapasiteettia, valinta on selvä: valitse Sync.com. SpiderOak ONE -sovellusta ei voida käyttää tähän tarkoitukseen. Lisäksi Sync.com-palvelun avulla saat 2 kt tallennustilaa halvalla.

Jos tarvitset katastrofipaikkaratkaisua, haluat todennäköisesti SpiderOak ONE -sovelluksen. Sync.com on erinomainen tapa tallentaa valokuvia, mutta sillä ei ole varmuuskopio-ominaisuuksia, jotka tekevät prosessista helppoa ja kattavaa. Lyhyesti sanottuna, jos käytät Sync.com-ohjelmaa varmuuskopiointityökaluna, se ei toimi kovin hyvin.

Tiedostojen jakamiseen Sync.com on parempi työkalu. Sanoisimme saman myös synkronoinnista, useimmissa tapauksissa (paitsi Linux).

Missä SpiderOak ONElla todella on etu, se ei ole niinkään Sync.com-verrattuna kuin muihin online-varmuuskopiointityökaluihin. Muutoin suuria suosikkeja, kuten Backblaze (lue Backblaze-arvosteluamme) ja CloudBerry Backup, ei voida käyttää tiedostojen synkronointiin. CloudBerryä ei voida edes käyttää niiden jakamiseen (lue CloudBerry varmuuskopiokatsaus).

Lopullinen voittaja: SpiderOak ONE

Aina todella mahdolliset vaihtoehdot SpiderOakille synkronointia varten varmuuskopiointia varten ovat Acronis True Image ja IDrive. Lue True Image- ja IDrive-arvosteluista saadaksesi lisätietoja kummastakin.

Se on omaksumme Sync.com- tai SpiderOak ONE -keskusteluun. Olet tervetullut soittamaan sisään jättämällä kommentin alle. Kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map