SpiderOak vs Dropbox: mikä on sinulle parhaiten vuonna 2020?

Pilvivarastointipalvelun valitseminen voi olla vaikeaa, koska markkinoilla on niin paljon. Se on erityisen väsyttävää, kun et voi päättää kahden palvelun välillä. Tästä huolimatta Cloudwards.net pyrkii tekemään siitä helpon. Tässä artikkelissa aiomme tehdä SpiderOak ONE vs Dropbox -pelin, jotta voit valita sen.

Dropbox on yksi vanhimmista pilvitallennuspalveluista ja se on kymmenen parhaan pilvitallennusvertailun joukossa. SpiderOak ONE ei ole oikea pilvitallennuspalvelu, mutta pilvien varmuuskopiointipalvelu, jossa on synkronointitila ja jakamisasetukset. Se on itse asiassa yksi parhaimmista online-varmuuskopiopalveluista. Se on kuitenkin turvallisimpiin pilvitallennuksiin, ja perustellusti. Lue toisesta suojatusta palveluntarjoajasta Sync.com-arvosteluamme.

Jos haluat tarkempaa tietoa palveluista, tutustu erilliseen SpiderOak ONE- ja Dropbox-arvosteluihin.

Seuraavien viiden kierroksen aikana vertaamme palveluita ja autamme sinua päättämään, mikä sopii sinulle parhaiten. Jokaisen kierroksen lopussa julistamme voittajan ja päätämme nimeämällä valintamme parempaan kokonaispalveluun.

1

Tallennuskustannukset

Hyvän säilytyskustannuksen määrää se, kuinka paljon liittymäsuunnitelmat tarjoavat rahaa. Jos palvelu tarjoaa enemmän suunnitelmia, löydät todennäköisemmin tarpeitasi vastaavan. On hienoa, jos palvelu tarjoaa myös ilmaisen suunnitelman tai kokeiluversion, joten voit testata sen ennen tilaamista. Jos etsit edullista tarjousta, lue parhaat tarjoukset pilvitallennusoppaasta.

SpiderOak ONE: llä on neljä premium-suunnitelmaa. 150 Gt: n suunnitelma maksaa 5 dollaria kuukaudessa tai 59 dollaria vuodessa. 400 Gt: n suunnitelma on 9 dollaria kuukaudessa tai 99 dollaria vuodessa. Kolmas suunnitelma on paras arvo, koska se tarjoaa 2TB 12 dollaria kuukaudessa tai 129 dollaria vuodessa. Neljäs suunnitelma antaa sinulle 5TB 25 dollaria kuukaudessa tai 279 dollaria, jos maksat vuodesta etukäteen. Niiden kaikkien avulla voit varmuuskopioida rajoittamattomia laitteita.

SpiderOak ONE -palvelussa on 21 päivän ilmainen kokeilu, joka on riittävä aika palvelun testaamiseen, mutta se ei tarjoa säilytystilaa sen mukana.

Dropbox alkaa Basicilla, ilmaisella suunnitelmalla, joka antaa sinulle tylsää 2 Gt tallennustilaa. Voit kuitenkin lisätä siihen 500 Mt: n välein viittauksilla. Tästä huolimatta on olemassa ilmaisia ​​suunnitelmia, joissa on enemmän tallennustilaa, kuten voit nähdä parhaasta ilmaisesta pilvitallennuskappaleesta.


Dropboxilla on kaksi suunnitelmaa yksittäisille käyttäjille: Plus ja Professional. Plus maksaa 10 dollaria kuukaudessa 1 kt: lta, mikä on kohtuullinen tarjous, mutta ei yksi markkinoiden parhaista arvoista. Jos maksat vuodesta, hinta laskee 99 dollariin. Se tarjoaa pääsyn offline-tilaan, laitteen etäpyyhinnän ja tärkeän sähköpostituen.

Professional maksaa 20 dollaria kuukaudessa ja tarjoaa 2 kt tallennustilaa. Siinä on kaikki Plus-ominaisuudella samoin kuin täydellisen tekstin haku, 120 päivän versiohistoria, ensisijaisen keskustelun tuki, älykäs synkronointi ja paljon muuta. Tätä varastointimäärää varten on kuitenkin parempia hintoja.

SpiderOak ONE on vankka suunnitelman joustavuus ja sen suunnitelmat ovat parempia arvoja kuin Dropboxin. Se voittaa tämän kierroksen.

Kierros: SpiderOak ONE: n tallennuskustannuspiste

2

Turvallisuus ja yksityisyys

Internetissä ei ole pulaa vaaroista, joten hyvä tietoturva on välttämätöntä. Hakkerit eivät epäröi kohdistaa tietosi ransomware-ohjelmilla tai keskitason ihmisten hyökkäyksillä. He saattavat yrittää varastaa myös kirjautumistietosi.

Pilvipalvelut käyttävät monia tapoja suojata tietosi tällaisilta uhilta. Ne sisältävät protokollia, jotka suojaavat tietojasi siirron aikana, sekä salat, jotka toimivat siirron aikana ja levossa. Salausalgoritmit voivat olla AES 128-bittisiä tai 256-bittisiä.

Yksityinen salaus varmistaa, että vain sinä voit lukea tietosi ja TLS-protokolla suojaa tietojasi siirron aikana. Kaksitekijäinen todennus on hyödyllinen, jos joku varastaa salasanasi.

SpiderOak ONE on yksityinen, päästä päähän -salaus. Se auttaa suojaamaan yksityisyyttäsi, mutta estää myös palvelun pystymästä palauttamaan salasanasi, jos kadotat sen. SpiderOak ONE käyttää AES 256-bittistä tiedostojen salausta ennen niiden poistumista tietokoneeltasi, ja TLS / SSL suojaa niitä siirron aikana.

Yksityisyyden suojaamiseksi palvelu ei ylläpidä tiedostojen metatietojen keskitettyä tietokantaa. Sen sijaan se luo paikallisen tietokannan tietokoneellesi. Metatiedot salataan, kun ne jaetaan laitteiden kesken. Tämä on vertaisverkko-lähestymistapa, joka tarjoaa entistä paremman yksityisyyden suojan..

Vaikka kaikki tunkeilijat voivat varastaa, ne on salattu vahvoilla salauslaitteilla, SpiderOak ONE: n turvallisuuspyrkimykset eivät lopu siihen. Siinä on tietokeskuksia, jotka kestävät virtuaalisia ja fyysisiä iskuja, maanjäristyksiä, tulvia ja tulipaloja. Ne ovat SAS 70 Type II -yhteensopivia ja Uptime Institute luokitellut tasolle 3.

Valitettavasti se ei tarjoa kaksifaktorista todennusta uusille käyttäjille, vaikka joillakin vanhoilla käyttäjillä on se.

Spider-vs-dropbox-dropboxiin-turvallisuus

Dropboxilla on huono historia turvallisuudessa, koska se rikottiin vuonna 2012 ja liitettiin PRISM-projektiin vuonna 2013. Yhtiö kuitenkin toteutti toimenpiteitä rikkomuksen jälkeen, ja sen turvallisuus on paljon parempi.

Se käyttää AES 256-bittistä lepoaikaa ja TLS-protokollaa AES 128-bittisenä suojaamaan tiedostojasi kuljetuksen aikana. Salausaste on hyvä, mutta Dropbox purkaa tiedostojensa salauksen, kun ne saapuvat sen tietokeskukseen purkaaksesi metatiedot indeksointia varten ja salaavat sitten ne uudelleen. Metatietosi säilyvät selkeänä tekstinä erillisessä palvelimessa. Tämä ei ole yksityisyyttäsi paras tapa, joten harkitse yksityisen salauslisäyksen Boxcryptor käyttöä. Dropbox tarjoaa kuitenkin kaksifaktorisen todennuksen.

On selvää, että SpiderOak ONE pitää paljon paremmin huolta yksityisyydestään alkuperäisellä yksityisellä salauksellaan, käytännöllä, joka välttää metatietojen tallentamisen palvelimille ja vertaisverkon synkronoinnista. Se voittaa tämän kierroksen.

Kierros: SpiderOak ONE -turvallisuus- ja yksityisyyspiste

3

Käyttäjäkokemus

On parasta, jos palvelulla on nautittava ja suoraviivainen käyttökokemus, jonka avulla voit keskittyä työhösi sovelluksen käsittelemisen sijaan. Sinun ei pitäisi tarvita IT-apua, koska palveluntarjoajalla on monimutkainen tai vanhentunut käyttöliittymä. Lisäksi pilvitallennuspalveluiden tulisi toimia useimmissa käyttöjärjestelmissä, ja niillä tulisi olla houkuttelevia ja intuitiivisia rajapintoja.

Spider-vs-dropbox-Spider-web

SpiderOak ONE -verkkokäyttöliittymässä on suurin osa työpöytäohjelman ominaisuuksista. Kummallista kyllä, et ole kotisivua-välilehteä tilitoimintojen näyttämiseksi, ja et voi muuttaa varaohjelmaa. Voit kuitenkin käyttää Hive-synkronointitilaasi sekä hallita ja jakaa välilehtiä. Siellä on myös tili-välilehti, jossa voit muokata henkilökohtaisia ​​ja laskutustietojasi.

Spider-vs-dropbox-Spider-työpöydälle

SpiderOak ONEn työpöytäsovellus on saatavana Linuxille, macOS: lle ja Windowsille. Sen käyttöliittymä on päivätty ja hankala, mutta utilitaristisen luonteensa ansiosta sitä on selkeä ja suoraviivainen käyttää. Joitakin asioita täytyy kuitenkin selvittää itse, esimerkiksi se, että voit synkronoida vain varmuuskopiointisuunnitelmaan lisätyt kansiot.

Sovelluksen yläosassa olevat viisi välilehteä auttavat sinua navigoimaan siinä. Ne ovat ”kojetaulu”, “varmuuskopio”, “hallita”, “synkronoida” ja “jakaa”.

“Dashboard” on ohjauskeskus, “varmuuskopio” antaa sinun valita tiedostoja varmuuskopiointia varten ja “hallita” antaa sinun ladata tai poistaa tiedostoja varmuuskopiosta.

”Synkronointi” antaa sinun käyttää Hive-synkronointitilaa, joka kiertää Hive-kansiosi ympärillä. Hive-kansio synkronoi laitteesi välillä. Et voi siirtää sitä, mutta voit valita toisen kansion, joka toimii synkronointina. Haluaisimme kuitenkin synkronoida minkä tahansa kansion, ei vain varmuuskopioissamme olevien kansioiden.

”Jaa” antaa sinun jakaa tietosi, mutta puhumme siitä myöhemmin.

Älypuhelinsovellusta on helppo käyttää, mutta sen toiminnallisuus on rajoitettu. Voit käyttää ja ladata tiedostoja vain varmuuskopioiduista laitteista. Voit käyttää sitä myös päästäksesi Hive-synkronointitilaan ja ShareRoomsiin. Se on saatavana Androidille ja iOS: lle.

Spider-vs-dropbox-dropboxiin-web

Dropboxin käyttökokemus on tyylikäs ja kuvastaa sitä, että palvelu on ollut tämän luokan eturintamassa sen julkaisemisesta lähtien.

Verkkosovelluksella on houkutteleva käyttöliittymä, se on helppo navigoida ja se näyttää tiedot selkeästi. Vedä ja pudota ja muut ominaisuudet tekevät siitä sujuvan ja nautinnollisen.

Spider-vs-dropbox-dropboxiin-työpöydälle

Työpöytäohjelmaa on myös helppo käyttää ja se koostuu järjestelmäpalkin kuvakkeesta ja synkronointikansiosta. Se toimii Windows-, macOS- ja Linux-käyttöjärjestelmissä. Järjestelmäpalkki-kuvake näyttää ilmoitukset, antaa sinun nopeasti päästä synkronointikansioon, käynnistää web-asiakasohjelman ja asettaa asetukset.

Spider-vs-dropbox-dropboxiin-mobile

Myös mobiilisovellus on helppokäyttöinen ja toimii Androidissa ja iOS: issa. Sen avulla voit ladata valokuvia ja videoita puhelimestasi automaattisesti ja napauttaa ”valokuvat” saadaksesi nopeamman pääsyn suosikkikuviin. Voit myös tallentaa tiedostoja offline-käyttöä varten ja saada ilmoituksia.

SpiderOak ONE -sovelluksen työpöytäsovellus ei ole yhtä helppokäyttöinen tai suoraviivainen kuin Dropbox. Molemmat mobiilisovellukset ovat intuitiivisia, mutta Dropboxissa on enemmän ominaisuuksia, kuten tiedostojen tallennus offline-tilassa, valokuvatyyppien valitseminen ja valokuvien ja videoiden automaattinen lataaminen. Verkkosovellusten vertailu on samanlainen – Dropbox on käyttäjäystävällisempi, siinä on enemmän ominaisuuksia ja se ei tunnu takertuvalta.

Kierros: Dropboxin käyttäjäkokemuspiste

4

jakaminen

Kun tiedostosi ovat online-tilassa, sinun on enemmän kuin todennäköistä jakaa ne. Tämän tekemisen pitäisi olla helppoa ja nopeaa, ja sinun pitäisi voida mennä suoraan isoihin sosiaalisiin verkostoihin, yksilöihin ja ryhmiin. Sinun pitäisi myös hankkia asianmukaiset sisällönhallinnat, jotta voit rajoittaa luvattomia pääsyä salasanasuojauksella, viimeisillä käyttöpäivillä ja käyttöoikeuksilla.

Spider-vs-dropbox-Spider-osake

SpiderOak ONE voi luoda URL-osoitteen, joka osoittaa mihin tahansa tiedostoon, mutta se on vaikea jäljittää ja vanhenee automaattisesti kolmen päivän kuluttua. Parempi tapa jakaa on käyttää sen ”ShareRoom” -ominaisuutta.

Sen avulla voit jakaa kansioita kenen tahansa kanssa. Jokaisella ShareRoomilla on yksilöivä URL-osoite, jota voit suojata edelleen salasanalla. Ne, joilla on pääsy ShareRoomiin, voivat ladata tiedostoja siihen liittyvissä kansioissa. Vaikka se on turvallinen tapa jakaa tiedostojasi ja kansioita, olemme tottuneet käyttäjien ystävällisempiin ratkaisuihin, joita muut pilvitallennuspalvelut, kuten Dropbox, tarjoavat..

Kun haluat jakaa tiedoston tai kansion Dropboxin kanssa, luot linkin siihen. Voit lähettää sen sähköpostitse tai kopioida ja lähettää manuaalisesti. Linkin suojaamiseksi voit lisätä salasanan, viimeisen käyttöpäivän tai poistaa käytöstä lataukset. Kansiot, voit asettaa käyttöoikeuksiksi “muokata” tai “katsella”. Siellä on sivu, joka näyttää myös sen, mitä olet jakanut.

Voit jakaa myös työpöytäohjelmasta. Tiedostopyyntöominaisuuden avulla voit kutsua muita, jopa niitä, jotka eivät käytä Dropboxia, lähettämään tiedostoja kansioon. “Showcase” antaa sinun jakaa tiedostosi ammattimaisen näköisellä sivulla, mikä on hieno lisäys. Sitä ei voi jakaa suoraan sosiaalisiin verkostoihin.

Dropbox tekee sisällön jakamisesta helppoa ja helppoa, ja sillä on vahvat sisällönhallintavaihtoehdot. Se riittää voittamaan SpiderOak ONE: n tällä kierroksella.

Kierros: Dropboxin jakamispiste

5

Lisäominaisuuksia

Aiomme myös tarkastella ominaisuuksia, jotka ylittävät tälle vertailulle asetetun standardin. Joitakin esimerkkejä ovat median esikatselu ja toisto, integrointi kolmannen osapuolen sovellusten ja tuottavuustyökalujen kanssa.

SpiderOak ONE on enemmän varmuuskopiointipalvelu kuin tallennus, mikä on lisäominaisuus tämän ottelun tarkoituksiin. Voit käyttää sitä rajoittamattomien ulkoisten laitteiden varmuuskopiointiin, mikä on kätevää, jos sinulla on joukko niitä. On yllättävää, että se ei anna sinun älypuhelimesi varmuuskopioida.

Toinen hyödyllinen ominaisuus on versiointi, joka pitää tiedostosi aiemmat versiot, kun teet muutoksen. Uusissa tiedostoversioissa tallennetaan vain tiedot, jotka on muutettu edellisistä versioista tilan säästämiseksi. Voit poistaa versioita, joita sinun ei tarvitse vähentää tilaa, jota ne vievät vielä enemmän.

Kun poistat tiedostoja, ne lähetetään SpiderOak ONE -sovelluksen poistettujen kohteiden roskakoriin. Pääset sinne työpöytäohjelmalla, joka sinun on tehtävä tiedostojen poistamiseksi todella. Muuten he pysyvät siellä. Tekniikassa sitä kutsutaan rajoittamattomaksi tiedostojen säilyttämiseksi.

Spider-vs-dropbox-dropboxiin-ominaisuuksia

Dropbox integroituu Office Online -palveluun, jolloin voit tehdä yhteistyötä asiakirjojen kanssa. Se antaa sinulle myös kunnollisen muistiinpanosovelluksen nimeltä Dropbox Paper, josta voit lukea Dropbox Paper -katsauksessamme. Jos tarvitset sellaista, jolla on vähän enemmän booliä, suosittelemme kuitenkin lukemaan parhaan muistiinpanosovellusten artikkelin.

Voit toistaa musiikkia ja videota myös Dropboxilla. Alkuperäinen pelaaja ei ole hieno, mutta on olemassa useita hyviä, jotka integroituvat palveluun. Tämän vuoksi Dropbox on parhaiden videotallennusvälineiden luettelossamme.

Valikoiva synkronointi on saatavana, mutta pidämme enemmän parannetusta versiosta, nimeltään älykäs synkronointi. Sen avulla voit poistaa kansion synkronoinnin käytöstä, mutta nähdä sen silti synkronointikansissasi. Se vaikuttaa vähäiseltä, mutta sen kanssa sinun ei tarvitse käyttää verkkosovellusta selvittääksesi missä tiedostosi ovat.

SpiderOak ONE- ja Dropbox-sovelluksissa on ominaisuuksia, jotka rikastuttavat pilvikokemustasi. SpiderOak ONE antaa sinun varmuuskopioida tiedostojasi, hyödyntää versiointia ja pitää poistettuja tiedostoja rajoittamattoman ajan. Dropbox integroituu Office Online -palveluun, sillä on median toisto ja sen avulla voit tehdä muistiinpanoja yhdistettynä mediatiedostoihin sen muistiinpanosovelluksella.

Tämä luokka riippuu siitä, mitä tarvitset enemmän, mutta Dropbox tekee paremman työn tuottavuudessa ja sillä on median toisto, joten palkitsemme sen tällä kierroksella.

Pyöreä: Lisäominaisuuksien kohta Dropboxille

6

Tuomio

Matematiikka on selkeä: Dropboxilla on kolme voittoa, kun taas SpiderOak ONElla on vain kaksi. Vaikka SpiderOak ONE: lla on vahvempi tietoturva, se hoitaa paremmin yksityisyyttäsi ja sen suunnitelmat tarjoavat paljon paremman arvon, Dropbox jakaa helpommin, siinä on enemmän tuottavuusominaisuuksia ja intuitiivinen käyttökokemus.

Se ei kuitenkaan ole kaikki yksinkertainen lisäys. Hyvää arvoa ja tietoturvaa tarvitsevien käyttäjien tulisi käyttää SpiderOak ONE -sovellusta, etenkin kun Dropbox on aiemmin kärsinyt rikkomuksista. Niiden, jotka haluavat hybridiratkaisun, jonka avulla he voivat hallita pilvien varastointia ja varmuuskopioita samanaikaisesti, tulisi harkita myös SpiderOakia. 

Mitä mieltä olet vertailusta? Auttoiko se päätöksentekoasi? Kerro meille alla olevissa kommenteissa. Kiitos, että luit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me