SD-kortin palauttaminen helposti ja ilmaiseksi (toivottavasti)

Toimitusjohtaja odottaa ja ihmiset tuijottavat sinua väärennettyjen tammipöytiensä takana. Avaa kannettavan tietokoneen ja olet varma siitä, että huolellisesti muotoiltu esitys vaikuttaa heihin vain, kun huomaat, että se on mennyt. Tiedostot ovat kadonneet. Tällaisessa tilanteessa sinun on tiedettävä, kuinka palauttaa SD-kortti.

Tietojen menetys voi olla kiusallista, kallista tai pahempaa. Valokuvien menettäminen voi olla järkyttävää. Yritystietojen menettäminen voi maksaa sinulle rahaa tai työsi, ja jos tietosi sisältävät lääketieteellisiä tietoja tai sinulla on erityisen väkivaltainen pomo, se voi olla jopa hengenvaarallinen.

Onneksi on olemassa vaihtoehtoja niille, jotka joutuvat sellaiseen tilanteeseen. Olemme laatineet tämän oppaan, jonka avulla voit palauttaa tietosi ja säästää päiväsi.

On sanomattakin selvää, että yrität näitä ratkaisuja omalla vastuulla. Jos tietosi ovat arvokkaita sinulle taloudellisesti tai henkisesti, saattaa olla syytä löytää joku, joka tarjoaa ammattimaista tietojen palauttamista, mutta voit kokeilla itseäsi paljon.

Miksi tietoja ei voida palauttaa

Error-Computer-palo

Tiedostojen menettämiseen on useita syitä, jotka vaikuttavat tietojen helppoon palauttamiseen. Tahaton poistaminen antaa sinulle suuren mahdollisuuden toipumiseen. Kun tiedosto poistetaan, laite yleensä poistaa sen vain tiedoston indeksointijärjestelmästä. Tiedot pysyvät ennallaan.

Jos kuitenkin lisäät tai poistat tiedostoja sen jälkeen, tiedot saatetaan korvata, koska käyttöjärjestelmä käsittelee sen käyttämää tilaa tyhjänä. Tämä tarkoittaa, että sinun tulee välttää muutoksia kortteihin, joista haluat palauttaa tiedostot, koska ne voivat aiheuttaa pysyviä tietojen menetyksiä.

Kortin fyysiset ongelmat voivat vaikeuttaa tietojen hankkimista tai mahdotonta palauttaa, joten edes paras työkalu ei toimi jatkuvasti. SD-kortit eivät ole kestäviä ja rikkoutuvat helposti. Kirjoitussuojakielekkeet ovat lieviä ja voivat juuttua tai pudota.

Myös kortinlukijat epäonnistuvat. Jos ongelma on lukijassa, palautusvaihtoehdot eivät auta, joten tarkista, että kyseessä on kortti, kokeilemalla sitä toisessa lukijassa tai testaamalla lukijasi toisella kortilla.

Tietojen varmuuskopiointi: Jälkijäsenen ilot

Aloitamme kaikkien tärkeimmästä vinkkiä – varmuuskopioinnista. Ne, jotka etsit tätä artikkelia tietojen menettämisen jälkeen, kannattaa ehkä siirtyä eteenpäin. Varmuuskopiointi etukäteen voi kuitenkin säästää paljon päänsärkyä suojaamalla sinua vahingossa tapahtuvalta tai haitalliselta tietojen menetykseltä ja antamalla sinulle jotain palautettavaa, jos teet virheen ja työ tallentuu.

Tutustu varmuuskopiointi- ja tallennusstrategiaa käsittelevään artikkeliimme, ja siinä on vinkkejä tietojen menetyksen ongelmien lieventämiseen. Tilanteessa ennaltaehkäisy on parempi kuin parannuskeino. Tietojen palautus voi olla kallista ja hidasta, joten varmuuskopiointi on kustannustehokas vakuutuksen muoto.

Olemme tarkastelleet parhaita online-varmuuskopiopalveluita aiemmin. Jos kortillasi on paljon valokuvia, valokuvien hallintaohjelmisto pystyy käsittelemään varmuuskopioita puolestasi. Matkapuhelimelle on myös monia hyviä online-varmuuskopiovaihtoehtoja.

Jos kortti ei ole luettavissa, Windows-levyjen hallinta voi antaa sinun määrittää sille aseman kirjaimen tai alustaa sen, mutta se saattaa johtaa tietojen lisäkatoon..

Windowsissa on myös sisäänrakennettu Chkdsk-työkalu tiedostovirheiden korjaamiseen. Käyttääksesi sitä, avaa komentokehote painamalla Windows-näppäintä ja “R” samanaikaisesti ja kirjoittamalla sitten “cmd” aukeavaan ikkunaan. Jos et tiedä korttisi aseman kirjainta, kirjaudu sisään tiedostojen tutkijaan. Jos aseman kirjain on “E”, kirjoita seuraavaksi “chkdsk / f E:”. Jos ei, korvaa E millä tahansa aseman kirjaimella.

James-chkdsk

Jos chkdsk toimii, olet hyvä. Se ei kuitenkaan aina tee työtä, joten kannattaa ehkä etsiä uutta ratkaisua. Erikoistunut palautusohjelmisto on käyttäjäystävällisempi ja voi onnistua, kun Chkdsk epäonnistuu.

Tietojen palautusohjelmisto

Paras tietojen palauttamisohjelma

Erikoistunut tietojen palauttamisohjelma tarjoaa laajemman valikoiman vaihtoehtoja ja ominaisuuksia kuin Chkdsk. Se ei kuitenkaan ole halpaa, ja tietojen palautus ei ole alue, jolla voit odottaa ohjelmiston toimivan joka kerta, mutta jos tietosi ovat sinulle arvokkaita, niiden käyttäminen voi olla enemmän kuin kustannusten arvoinen.

On monia tietojen palauttamistyökaluja, jotka auttavat sinua, yleiseen käyttöön ja SD-kortteihin. Tutustu parhaaseen tietojen palauttamisohjelmistoa koskevaan artikkeliomme käytettävissä olevien asioiden suhteen.

Monet palautustyökalut antavat sinulle mahdollisuuden tehdä pika- tai syväskannaus. Pika skannaus voi olla jopa muutama sekunti, mutta syvä skannaus voi kestää tunteja tai joissain tapauksissa päiviä. Ole valmis odottamaan hetken prosessin aloittamista.

Aika vaihtelee riippuen kortin koosta ja tyypistä, kortinlukijan nopeudesta ja sen yhteydestä tietokoneeseesi sekä tietokoneesi prosessorin ominaisuuksista.

Jos käytettävissäsi on erityyppisiä USB-portteja, suosittelemme käyttämään nopeinta, kun sinulla on syväskannaus. Mitä uudempi versio, sitä enemmän kaistanleveyttä sillä on käytettävissä.

Kun valitset tietojen palauttamistyökalun, muista valita yksi, joka sallii SD-kortin palauttamisen. Vaikka se on yhteinen piirre, se ei ole universaali. Aiomme tarkastella yksityiskohtaisesti, kuinka SD-tietojen palautus suoritetaan suosikkiohjelmamme, Stellar Data Recovery -sovelluksen avulla.

Muita vaihtoehtoja ovat Prosoft Engineering Data Rescue ja EaseUS Data Recovery Wizard, vaikka jälkimmäinen on herättänyt melko vähän kielteisiä kommentteja huolimatta siitä, että EaseUS-arvostelu on edennyt hyvin. CleverFiles Disk Drill on hyvä vaihtoehto Mac-käyttäjille.

SD-kortin palauttaminen Stellarilla

Katsotaanpa nyt palautumista yksityiskohtaisemmin Stellarilla.

James-tähtien-Phoenix-mitä-to-takaisin

Lataus ja asennus on helppoa, eikä sovellus tuhlaa aikaa esitellä sinulle sen ”mitä palauttaa” -näyttö käynnistyksen yhteydessä. Voit valita kaikki tiedot tai kohdistaa tietyntyyppisiä asiakirjoja.

James-tähtien-Phoenix-mitä-to-takaisin

Sen jälkeen sinun on valittava sijainti seuraavalla näytöllä. Windows ei määrittele, että SD-korttimme on yksi, vaan viittaa siihen “Paikalliseen levyyn”. Jos et ole varma, mitä aseman kirjainta korttisi käyttää, etsi tiedostojen etsijästä. Kuvakkeen pitäisi tehdä selväksi, mikä kytketystä laitteesta on SD-kortti.

Vasemmassa alakulmassa on kytkentäsäädin, jonka avulla voit valita syvän skannauksen. Se kulkee korttisi läpi hienohampaisella kammalla, mutta sen valmistuminen vie paljon kauemmin, etenkin suurissa korteissa.

James-tähtien-Phoenix-syventäviä asetukset

Lisäasetukset-kuvakkeen yläosassa on tehokkaat ominaisuudet piilotettu välilehteen. Voit lisätä mukautettuja ylätunnisteita uusille tiedostotyypeille joko manuaalisesti tai antamalla Stellarille analysoida näytetiedostot. Tiedostotyyppejä voidaan supistaa edelleen skannauksen nopeuttamiseksi.

Voit jatkaa epätäydellistä tarkistusta, mikä on kätevää, jos sinun on kiireellisesti käytettävä tietokonettasi keskellä suurta palautustehtävää.

James-tähtien-Phoenix-scan-progress

Nyt kun olemme valinneet korttimme, näemme selkeän näytön “mitä palauttaa” -ruudulla, joka kertoo meille, miten edistyminen etenee. Se osoittaa, mitä on löydetty ja kuinka pitkälle olemme käyneet läpi prosessin. Testissämme 500 Gt: n nopea skannaus kesti kuusi minuuttia, kun taas syvä skannaus kesti kaksi tuntia ja 20 minuuttia, mutta tuloksesi voivat vaihdella.

James-tähtien-Phoenix-scan-tulokset

Kun skannaus on valmis, näemme tulokset. Näimme tiedostot, jotka “vahingossa” poistimme testausta varten, sekä muutama vanhempi tiedosto, joista emme tienneet. Monista tiedostoista puuttuu tiedostonimen ensimmäinen kirjain. Tiedostonimet katoavat yleensä tai muuttuvat tiedostojen palautuksen yhteydessä, joten saattaa kestää jonkin verran metsästystä löytääksesi mitä.

Toivottavasti olet palauttanut tietosi tai ainakin osan niistä. 

Tähtien ilmainen versio

Stellarista on rajoitettu ilmainen versio, mutta meillä oli siihen ongelmia. Vakioversio maksaa 99 dollaria, ja sillä on 30 päivän rahat takaisin -takuu.

Kun käytät Stellaria ensimmäistä kertaa, sinun on rekisteröidyttävä. Ärsyttävästi se odottaa skannauksensa jälkeen, mutta ennen palautumista saadaksesi sinut tekemään niin. Yritimme ensin testata vakioversiota, sitten vaihdettiin ilmaiseksi versioon iskun jälkeen.

Ilmainen painos kertoi meille virheellisesti, että olimme ylittäneet 1 Gt: n palautusrajansa löydettyään 247 Mt tiedostoja, joista mitään toistaiseksi ei ollut palautettu.

Onneksi ne olivat vain testitiedostoja, mutta jos se olisi ollut hätätilanne, olisimme olleet hämmentyneitä. Vaikka Stellar on hyvä palvelu, kun maksat siitä, suosittelemme käsittelemään sen ilmaista tarjousta terveellisellä skeptisyydellä.

Havaitsimme, että maksettu versio oli hyvä täydessä Stellar-arvosteluissamme, mutta siellä oli muutama onneton kommentti. Jotkut olivat huolissaan sen asiakastuesta, mutta uskomme, että tällainen ohjelmisto ei tule koskaan toimimaan täydellisesti jokaisessa kortissa, joten se ansaitsee liikkumavaraa..

Lopulliset ajatukset

Tietojen palauttaminen voi olla traumaattista, mutta jos pahimmat tapahtuvat lomavalokuvillesi, voit kokeilla monia asioita ennen tappion hyväksymistä..

Windowsissa on ilmaisia ​​kokeiluvaihtoehtoja, samoin kuin erikoistuneita ohjelmistoja, jotka tarjoavat perusteellisemman ja käyttäjäystävällisemmän kokemuksen. Stellar on meidän valintasi joukosta, huolimatta hankaluuksistamme niin kutsutun ilmaisen version mitoittamisessa.

Tietojen palautusohjelmisto on erinomainen työkalu, jota voi hankkia ohjelmisto-arsenaalissasi, mutta se ei ole täydellinen. Varmuuskopiointi on paras vaihtoehto, jos teet sen ajoissa.

Jos olet kokeillut Stellaria tai jotain muuta tietojen palauttamisohjelmaa, kerro meille, kuinka se toimi alla olevissa kommenteissa. Voit vapaasti kertoa meille, jos kaipaamme mitään oppaastamme, joka voi auttaa myös muita lukijoita. Kiitos käsittelystä.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me