Pilviturvallisuus: Kuinka tallennuspalvelut suojaavat tietojasi vuonna 2020

Pilvisäilön käyttö on hienoa, koska se vapauttaa kiintolevyn ja suojaa tiedostojasi fyysiselle koneellesi mahdollisilta väärinkäytöksiltä. Selatessamme kuitenkin parhaita pilvitallennuspalveluiden tarjoajia, saatat joutua hämmentymään siihen, mitä kaikki tietoturvapuhelut tarkoittavat. Tässä on tämä kätevä opas pilviturvallisuuteen.

Seuraavaksi käsittelemme tärkeimpiä asioita, jotka sinun on tiedettävä pilviturvallisuudesta, mutta käsittelemme ensin miksi tarvitset sitä. Kuten todennäköisesti tiedät, Internet on vaarallinen paikka, jossa verkkorikollisuus leviää. Hakkerit voivat kohdistaa tietosi ja lyödä sinua ransomware-ohjelmalla, siepata siirrot keskitason hyökkäyksillä tai varastaa käyttöoikeustietosi. On tärkeää, että käytössä on vahvat turvatoimenpiteet sen estämiseksi.

Hyvä uutinen on, että rikollisuuden torjunta on melko helppoa Internetissä, tarvitset vain muutamia perustoimenpiteitä. Katsotaanpa heitä.

Yksityinen salaus

nollatietotodistuksen

Saatat tietää sen, että yksityinen salaus nolla-tietona, estää ketään muuta lukemasta tietojasi. Käyttämäsi palvelu ei pääse tietoihisi, koska vain sinä sinulla on avain siihen. Tämän lähestymistavan haittapuoli on, että jos kadotat salasanasi, se on mennyt ikuisesti, koska nolla tietämyspalvelu ei voi palauttaa sitä sinulle.

Voit vähentää tämän riskiä harkitsemalla salasanahallinnan käyttöä. Siitä huolimatta, varmista, että luot vahvan salasanan. Löydät paras palvelu yksityisellä salauksella parhaimmasta nolla tietämättömästä pilvipalveluartikkelimme. 

Sync.com on yleisin paras pilvipalvelumme. Se perustettiin Torontossa vuonna 2011, ja se on saanut maineen vahvan tietoturvan ja käyttäjän yksityisyyden vuoksi. Se ei veloita ylimääräistä tietotaidon salauksesta kuten jotkut palvelut. Voit saada 2 kt tallennustilaa vain 96 dollaria vuodessa tai 8 dollaria kuukaudessa. Lue lisää siitä Sync.com-arvosteluamme.

Seuraava paras nollatietopalvelu, pCloud, vaatii sinun maksamaan sen salauksen lisäosasta yksityisen salauksen mahdollistamiseksi. Se on 3,99 dollaria kuukaudessa. Muu kuin se tarjoaa hyvää vastinetta, koska voit saada 2TB tilaa 9,99 dollaria kuukaudessa. Jos maksat vuodesta, kustannukset laskevat 95,88 dollariin. Se on myös paras pilvitallennus Linuxille. Lue pCloud-arvostelu kaikista sen eduista ja haitoista.

MEGA on toinen palvelu, joka huolehtii yksityisyydestäsi hyvin. Sen lisäksi, että se ei ole nolla tietämys, se pitää tietosi tietokeskuksissa Luxemburgissa, Saksassa, Ranskassa, Alankomaissa, Kanadassa ja Uudessa-Seelannissa. Euroopan komissio päätti kaikista, että niillä on riittävä suojaustaso direktiivin 45 artiklan nojalla. yleinen tietosuoja-asetus. Lisätietoja saat MEGA-arvosteluista.

Lepotilassa ja kauttakulussa oleva salaus

lepotilassa salaus

On olemassa monia salausalgoritmeja vanhasta DES: stä uudempiin Blowfishiin ja AES: iin. Kuten ehkä arvasit, viimeisin erä, AES, on turvallisin. Sillä on useita suojaustasoja avaimen pituudesta riippuen, mikä voi olla 128, 192 ja 256 bittiä.

256-bittinen on turvallisin, mutta me tiedämme, ettei kukaan ole pystynyt murtamaan sitä. Niitä käytetään tyypillisesti levossa.

Siirtämisen aikana pilvitallennuspalvelut käyttävät yleensä TLS-protokollaa tiedostojen suojaamiseksi salakuuntelulta. Se muodostaa turvallisen yhteyden suorittamalla kädenpuristus kahden koneen välillä salauksen, todennuksen ja avaintenvaihdon avulla.

Monet palvelut tarjoavat riittävän salausasteen ja käyttävät TLS-protokollaa. Yksi palvelu, joka erottuu monien turvatoimiensa ansiosta, on kuitenkin Tresorit.

Tämän vuoksi se on luettelossa turvallisimmista pilvitallennuspalveluista. Yksityisyytesi on taattu myös siksi, että sillä ei ole tietoa ja se pitää tietosi palvelimilla Irlannissa ja Alankomaissa. Lisätietoja sen turvallisuudesta on Tresorit-arvioinnissa.

Kahden tekijän todennus

pilvisuojaus ja 2fa

Kaksikerroisesta todennuksesta on apua, kun haluat estää häiritseviä hakkereita varastamasta käyttöoikeustietosi. Kun kytket sen päälle, se tekee siitä, että sinun on annettava salasanasi lisäksi koodi kirjautuaksesi sisään. Voit saada koodin useilla tavoilla.

Yksi palvelu, jolla on monia vaihtoehtoja kaksifaktoriselle todennukselle, on FilesAnywhere. Se on varastointiratkaisu, jolla on vahva turvallisuus ja korkeat hinnat.

Sitä käyttämällä voit pyytää käyttäjiä kirjautumaan sisään lisäkoodin, jonka he vastaanottavat sähköpostitse, tekstiviestinä tai puhelimitse. Muihin ominaisuuksiin kuuluu pääsyn suodattaminen IP-osoitteen perusteella ja sisäänkirjausten rajoittaminen päivässä. Voit lukea täydellisen suojauskuvauksen FilesAnywhere-arvostelumme kautta.

Ransomware-suojaus

ransomware-suojaus

Ransomware ei ole vitsi. Se on haittaohjelma, joka löytää arkaluontoiset tiedostosi ja salaa ne. Jos haluat käyttää tiedostojasi uudelleen, sinun on maksettava hakkereille lunnaita saadakseen heiltä erityinen salauksen purkuavain. Eli jos he toimittavat sen ollenkaan. On parempi olla joutumatta uhreiksi. Pilvipalvelut tulevat sinne pelaamaan.

Paras online-varmuuskopio ransomware -suojauskappaleella luetellaan kuusi palvelua, jotka toimivat sitä hyvin.

Suosituin valintamme on CloudBerry Backup. Se toimii pilvitallennus- ja varmistustilien hallintakeskuksena. Siinä on lunastusohjelmien skannaus ja edistynyt versiointi, jotka auttavat sinua pysymään lunasuojaohjelmien edessä. Vakiovarmuuslisenssi on 49,99 dollaria. Lue täydellinen kuvaus siitä CloudBerry Backup -katsauksessa.

Kokeile Acronis True Image -sovellusta valtavirtaisempaan ratkaisuun. Sen aktiivinen suojaus on AI-pohjainen, joten se voi oppia havaitsemaan hyökkäykset paremmin lisäämällä tietoa. Se estää prosessit ja ilmoittaa käyttäjille, kun se havaitsee epäilyttävät käytännöt. Lisäksi se voi palauttaa vioittuneet tiedostot hetkessä. Hinta alkaa 49,99 dollaria vuodessa 250 Gt. Lue lisää Acronis True Image -katsauksesta.

Pilvitallennusratkaisut käyttävät versiointia torjuakseen lunaohjelmia. Monilla on se, mutta toteutukset eroavat toisistaan ​​versioiden tai päivien lukumäärän suhteen, joita voit palauttaa takaisin. Sync.com tarjoaa rajoittamattoman version, ja muilla mainitsemillamme on samanlaiset ominaisuudet.

Jos tarvitset toista ratkaisua, kokeile OneDriveä, joka tarjoaa tiedostoversioita viimeisen 30 päivän ajalta. Lue lisää OneDrive-arvosteluistamme.

Sisällönhallinnan jakaminen

jakaminen

Yksi pilvipalveluiden tärkeimmistä eduista on jakaminen. Useimmat palvelut käyttävät samanlaista lähestymistapaa sallimalla sinun luoda linkkejä tiedostoihin tai kansioihin tai kutsua muita tekemään yhteistyötä kanssasi. Siellä, missä ne eroavat eniten, on kyky rajoittaa ja hallita jaettua sisältöä.

Oikea sisällönhallinta voi sisältää salasanalla suojattuja linkkejä, voimassaoloajan päättymistä, kansion käyttöoikeuksia ja muuta. Olemme kaventaneet valintojamme viiteen palveluun parhaassa pilvitallennustilassa artikkelin jakamista varten. Ei pitäisi olla yllättävää, että Sync.com, pCloud ja Tresorit ovat huipulla, koska ne tarjoavat vahvan sisällönhallinnan.

Kaksi loppupalvelua ovat Box ja Dropbox. Ne eivät vastaa parhaita palveluita, mutta eivät myöskään ole kaukana toisistaan. Box on yrityksille suunnattu yrityspalvelu, joten jos tarvitset sitä, lue Box-arvostelu. Jos olet yksi käyttäjä ja haluat suosittuja palveluita, kokeile Dropboxia. Ennen kuin teet kuitenkin lisätietoja siitä Dropbox-arvosteluissamme.

Lopulliset ajatukset

Pilviturvallisuus ei ole vähäpätöinen asia, varsinkin jos pidät arkaluontoisia tietoja pilvessä. Luettelimme viisi tärkeintä ominaisuutta, joita pilvipalvelujen pitäisi pitää tietosi turvassa. Ne ovat yksityistä salausta, vahvaa lepo- ja kuljetussalausa, kaksifaktorista todennusta, ransomware-suojausta ja turvallista jakamista.

Sync.com näyttää kaiken kaikkiaan parhaiten, mutta kuten yllä näet, myös muita palveluita on paljon. Mitä mieltä olet pilviturvallisuudesta? Luuletko tässä lueteltujen palveluiden olevan hyödyllisiä pienyrityksellesi? Kerro meille alla olevissa kommenteissa. Kiitos, että luit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me