pCloud vs SpiderOak ONE: Turvallisuus ensin vuonna 2020

On olemassa pilvitallennuspalveluita ja online-varmuuskopiointipalveluita. Sitten on niitä, jotka tekevät molemmat. SpiderOak ONE tekee molemmat, kun taas pCloud on puhdas pilvien tallennuspalvelu. pCloud vs SpiderOak saattaa olla epätavallinen taistelu, mutta voimme verrata niitä ryhmiin, jotka ovat yhteisiä molemmille. Lue edelleen saadaksesi selville miten he pärjäävät ja mikä lopulta voittaa.


Pilvipalveluilla on erilaiset painopisteet, ja se on tässä ilmeistä, mutta voimme vertailla niitä turvallisuuden, nopeuden, tallennuskustannusten, merkittävien ominaisuuksien ja käyttökokemuksen avulla. Sinun on kuitenkin päätettävä, mikä näkökohta on tärkein.

Tässäkin tapauksessa SpiderOak ONE tarjoaa myös varmuuskopion, joten sinun tulisi pitää tämä mielessä, kun päätät näiden kahden välillä. Siitä huolimatta keskitymme sen pilvitallennusominaisuuksiin.

Jos et tiedä pilvitallennuksen ja varmuuskopion eroa, lue selitys. Voit myös tutustua erilliseen pCloud-arvosteluun ja SpiderOak ONE -katsaukseen saadaksesi lisätietoja palveluista. Jos et edelleenkään pysty päättämään sen jälkeen, paras pilvivarastomme ja parhaat pilvivarmistuksen vertailumme auttavat. Jos tarvitset apua joskus hankalien SpiderOak-laitteiden käytössä, meillä on SpiderOak ONE -opas, joka auttaa sinua.

Seuraavien viiden kierroksen aikana vertaamme molempia palveluita ja autamme sinua päättämään, mikä sopii tarpeisiisi. Jokaisen kierroksen lopussa julistamme voittajan, sitten nimeämme mestari lopussa.

1

Tallennuskustannukset

Hyvän säilytyskustannuksen määrää tilausten hinta. Kun he tarjoavat enemmän vähemmällä rahalla, niiden arvo kasvaa. On hyvä, jos palvelulla on useita suunnitelmia, koska se antaa sinulle enemmän vaihtoehtoja. Vielä parempi, jos se tarjoaa myös ilmaisen suunnitelman tai kokeiluversion testataksesi sitä ennen tilaamista. Jos etsit vain halpaa tarjousta, lue parhaat tarjoukset pilvitallennusoppaasta.

pCloud tarjoaa ilmaisen suunnitelman, jopa 10 Gt tallennustilaa, vaikka joudutkin suorittamaan muutaman arkipäivän tehtävän, jotta jokaisesta viimeisestä tavusta saadaan ulos. pCloudilla on vain kaksi maksettua suunnitelmaa: Premium 500GB ja Premium Plus 2TB. Entinen maksaa 4,99 dollaria kuukaudessa ja jälkimmäinen asettaa sinulle takaisin 9,99 dollaria kuukaudessa. Jos maksat vuodesta, hinnat laskevat vastaavasti 47,88 dollariin ja 95,88 dollariin.

Jos pCloud on mielestäsi hyvä valinta ja haluat käyttää sitä pitkällä aikavälillä, elinikäisen lisenssin ostaminen säästää rahaa. Premium 500 Gt: n hinta on 175 dollaria ja Premium Plus 2TB maksaa 350 dollaria.

SpiderOak ONE: lla on enemmän suunnitelmia, mutta ne eivät ole aivan osuvat pCloudin tekemiin makeisiin paikkoihin. 150 Gt: n suunnitelma maksaa 5 dollaria kuukaudessa tai 59 dollaria vuodessa. 400 Gt: n suunnitelma on 9 dollaria kuukaudessa, mikä on melkein sama kuin pCloudin 2 kt: n suunnitelma. Se on 99 dollaria, jos maksat vuodesta. Kolmas suunnitelma on paras arvo, koska se tarjoaa 2TB 12 dollaria kuukaudessa tai 129 dollaria vuodessa.

Viimeinen suunnitelma antaa sinulle 5TB 25 dollaria kuukaudessa tai 279 dollaria vuodelle. SpiderOakilla on 21 päivän ilmainen kokeilu, joka on riittävä aika palvelun testaamiseen, mutta se ei tarjoa säilytystilaa. Kaikki suunnitelmat sallivat rajoittamattoman määrän laitteita.

SpiderOak ONE: llä on vankka suunnitelman joustavuus ja hieno kauppa 2TB-suunnitelmassaan. Se ei kuitenkaan voi vastata vastustajansa kilpailukykyisiä hintoja. pCloud voitti tämän kierroksen.

Kierros: pCloudin varastointikustannuspiste

pCloud-logo
SpiderOak ONE -logo

2

turvallisuus & yksityisyys

Pilvitallennuksen käyttäminen ilman vahvaa tietoturvaa ei ole paras idea, koska Internetissä on monia vaaroja, kuten hakkerit, jotka epäröivät kohdistaa tietosi ransomware-ohjelmilla tai keskitie-hyökkäyksillä. He saattavat yrittää varastaa myös kirjautumistietosi.

Tämän torjumiseksi pilviturvallisuus käyttää protokollia, jotka suojaavat tietojasi siirron aikana ja salaus, joka toimii kuljetuksen aikana ja levossa. Salausalgoritmit voivat olla AES 128-bittisiä tai 256-bittisiä, kun taas TLS / SSL suojaa tietojasi siirron aikana. Yksityinen salaus varmistaa, että vain sinä voit lukea tietosi ja kaksifaktorinen todennus on hyödyllinen, jos joku varastaa salasanasi.

pCloudilla on yksityinen salauslisäosa nimeltään pCloud Crypto, jonka voit saada 3,99 dollaria kuukaudessa. Tämä tarkoittaa, että yritys ei kuitenkaan sisällytä yksityistä salausta suunnitelmiinsa. Toisin sanoen, jos käytät pCloudia, tietosi kuuluvat Yhdysvaltain pilvilakien ja -määräysten piiriin, joten krypto saattaa olla hyvä sijoitus.

pcloud-vs-Spider-pcloud-turvallisuus

Palvelu käyttää TLS-protokollaa suojaamaan tietojen siirtoa palvelimille. Kun tietosi saavuttavat tietokeskuksen, ne kopioidaan vähintään viidellä palvelimella. Tiedostot salataan AES 256-bittisellä, ja kaksifaktorinen todennus on käytettävissä.

SpiderOak ONE ei vaadi sinun maksamaan ylimääräistä yksityisestä päästä päähän -salauksesta, koska se käyttää sitä oletuksena. Tämä suojaa yksityisyyttäsi, mutta tarkoittaa myös, että palvelu ei voi nollata salasanaasi, jos kadotat sen. SpiderOak ONE käyttää AES 256-bittistä tiedostojen salausta ennen kuin ne poistuvat tietokoneestasi, ja TLS / SSL suojaamaan niitä edelleen siirron aikana.

Palvelu ei pidä tiedostojen metatietojen keskustietokantaa, mutta luo paikallisen tietokannan tietokoneellesi. Metatiedot on salattu, kun niitä jaetaan laitteiden välillä. Tämä vertaisverkko-lähestymistapa on hyvä tapa suojata yksityisyyttäsi entisestään.

Vaikka varastamatta ole salaamattomia tietoja, SpiderOakilla on tietokeskuksia, jotka kestävät virtuaalisia ja fyysisiä hyökkäyksiä, maanjäristyksiä, tulvia ja tulipaloja. Ne ovat SAS 70 Type II -yhteensopivia ja Uptime Institute luokitellut tasolle 3.

SpiderOak ONE ei tarjoa kaksifaktorista todennusta uusille käyttäjille, vaikka joillakin vanhoilla käyttäjillä on se. Jos tarvitset tietosuojaasi tietosuojaasi etkä halua maksaa siitä parhainta dollaria, lue Tresorit-arvostelu.

pCloudilla ja SpiderOak ONE: lla on vahva tietoturva, mutta pCloud vaatii sinun ostamaan lisäosan yksityisen salauksen käyttämiseksi, kun taas SpiderOak ONE ei tee sitä. Lisäksi se huolehtii siitä, ettei metatietoja tallenneta ja laitteita synkronoidaan käyttämällä vertaisverkko-lähestymistapaa. Siksi se voittaa tämän kierroksen.

Kierros: Turvallisuus & SpiderOak ONE: n tietosuojapiste

pCloud-logo
SpiderOak ONE -logo

3

Käyttäjäkokemus

Käyttäjäkokemus kuvastaa kuinka nautittavaa on palvelun käyttö. On parempi, jos se on suoraviivainen eikä ole tahmea tai niin monimutkainen, että joudut soittamaan IT-apua. Palvelun tulisi toimia työpöydällä, verkossa ja mobiililaitteissa, ja sovelluksissa tulisi olla houkuttelevia ja intuitiivisia käyttöliittymiä.

pcloud-vs-Spider-pcloud-työpöydälle

pCloudin työpöytäsovellus on saatavana Windowsille, macOSille ja Linuxille. Itse asiassa se on paras pilvitallennus Linuxille. Voit käyttää sitä käyttämällä järjestelmälokerokuvaketta tai pCloud-asemaa järjestelmätiedostojen hallintaohjelmassa. Käyttöliittymä ei ole houkutteleva, mutta se on selkeä ja intuitiivinen.

pcloud-vs-Spider-pcloud-liitäntä

Verkkosovelluksella on enemmän ominaisuuksia kuin työpöytäsovelluksella, se antaa sinulle pääsyn kaikkiin pCloud-työkaluihin yhdessä paikassa ja tarjoaa nopean ja nautittavan käyttökokemuksen.

pcloud-vs-Spider-pcloud-mobile

Myös mobiilisovellus toimii hyvin. Sen avulla pääset tiedostoihin liikkeellä ollessa ja voi ladata valokuvia ja videoita automaattisesti. Sitä on helppo käyttää ja se on saatavana Androidille ja iOS: lle.

Jos pCloud-lähestymistapa ei toimi sinulle ja haluat uuden esimerkin palvelusta, joka tarjoaa sujuvan käyttökokemuksen, lue Dropbox-arvostelu (myös tutustu pCloud vs Dropbox -vertailuomme).

SpiderOak ONEn työpöytäohjelma on saatavana Linuxille, macOS: lle ja Windowsille. Sillä ei ole houkuttelevaa käyttöliittymää, mutta päivätty ja hankala. Hyödyllisen luonteensa ansiosta sitä on kuitenkin selkeä ja suoraviivainen käyttää. Joitakin asioita täytyy kuitenkin selvittää itse, esimerkiksi vain synkronoida varmuuskopiointisuunnitelmaan lisätyt kansiot..

pcloud-vs-Spider-Spider-työpöydälle

Asiakkaan yläosassa olevien viiden välilehden avulla voit selata sitä. Ne ovat: “kojetaulu”, “varmuuskopio”, “hallita”, “synkronointi” ja “jaa”. Hallintapaneeli on SpiderOak ONE -ohjauskeskus. Varmuuskopioinnin avulla voit valita varmuuskopioitavat tiedostot, ja hallitsemalla voit ladata tai poistaa tiedostoja varmuuskopiosta.

Synkronoinnin avulla pääset Hive-synkronointitilaan, joka kiertää Hive-kansiosi ympärillä. Se on kansio, joka suorittaa synkronointia laitteiden välillä. Et voi siirtää sitä, mutta voit valita toisen kansion, joka toimii synkronointina. Toisin sanoen, me mieluummin pystyisimme synkronoimaan minkä tahansa kansion, ei vain varmuuskopioissamme olevien kansioiden.

Jaa-toiminnolla voit jakaa tietosi, mutta puhumme siitä enemmän alla olevassa jakamisluokassa.

pcloud-vs-Spider-Spider-web

SpiderOak ONE: n verkkoliitäntä heijastaa osittain työpöytäohjelman ominaisuuksia. Kummallista kyllä, kotisivua ei ole, joka näyttää tilisi toiminnot, etkä voi muuttaa varmuuskopiointisuunnitelmasi. Voit kuitenkin käyttää Hive-synkronointitilaasi sekä hallita ja jakaa välilehtiä. Tili-välilehti käyttää myös henkilökohtaisia ​​ja laskutustietojasi ja muuttaa niitä.

Älypuhelinsovellusta on helppo käyttää, vaikka sen toiminnallisuus on rajoitettu. Vasemmanpuoleisessa valikossa voit käyttää ja ladata laitteistosi varmuuskopioituja tiedostoja. Voit myös siirtyä Hive-synkronointitilaan ja ”ShareRoomsiin”. Se on saatavana Androidille tai iOS: lle.

SpiderOak ONE -sovelluksen työpöytäsovellus ei ole yhtä helppokäyttöinen kuin pCloud. Molemmat mobiilisovellukset ovat helppokäyttöisiä, mutta pCloud’sissa on enemmän ominaisuuksia, kuten tiedostojen tallennus offline-tilassa, tiedostojen suodattaminen tyypin mukaan sekä valokuvien ja videoiden automaattinen lataaminen. Sama pätee web-sovelluksiin, koska pCloud’s on tehokkaampi eikä se tunne itsensä. pCloud voitti tämän kierroksen.

Kierros: pCloudin käyttäjäkokemuspiste

pCloud-logo
SpiderOak ONE -logo

4

jakaminen

Jakaminen on yksi tärkeimmistä hyötyistä, kun lataat tiedostoja pilveen. Sen tekemisen pitäisi olla helppoa ja nopeaa, ja sinun pitäisi pystyä jakamaan suoraan suurten sosiaalisten verkostojen, yksilöiden ja ryhmien kanssa. Sinun pitäisi myös hankkia asianmukaiset sisällönhallinnat, jotta voit rajoittaa luvattomia pääsyä salasanasuojauksella, viimeisillä käyttöpäivillä ja oikeuksilla.

pcloud-vs-Spider-pcloud-osake

pCloud on hyvä jakamaan. Itse asiassa se on parhaiden jaettavien pilvitallenteiden luettelossamme.

Voit jakaa tiedostoja ja kansioita sen verkkosovelluksella. Muita voidaan kutsua pääsemään kansioihin tai luomaan lataus- tai latauslinkejä sähköpostin tai tilin nimen kautta. Lähetyslinkki antaa heidän ladata sisältöä kansioon, kun taas latauslinkki antaa heidän tarkastella ja ladata tiedostojasi ja kansioita. Voit jakaa myös Facebookiin ja Twitteriin.

pCloud antaa sinulle mahdollisuuden jakaa kansioita kutsumalla muita ja myöntämällä ”muokata” tai “voi katsella” käyttöoikeuksia. Vaihtoehtoisesti voit luoda lähetyslinkin muiden käytettäväksi ladataksesi suoraan kansioon tai latauslinkin, jonka avulla he voivat ladata tiedostoja.

Voit tehdä saman työpöytäsovelluksella, mutta rajoitetusti. Voit kopioida vain tiedostolinkin, etkä voi lähettää sitä suoraan. Kansioiden jakaminen on kuitenkin sama kuin se on verkkosovelluksessa.

PCloud-verkkosovelluksen ”jako” -sivu näyttää sinulle, mitä olet jakanut muiden kanssa, ja ”jaettu kanssani” -näkymä kertoo sinulle, mitä muut ovat jakaneet kanssasi. Palvelu tarjoaa myös hyödyllisen taulukon, joka näyttää osakeosi tilastotiedot.

pcloud-vs-Spider-Spider-osake

Voit jakaa SpiderOak ONE -sovelluksella luomalla mihin tahansa tiedostoon osoittavan linkin, mutta se on vaikea jäljittää ja vanhenee kolmen päivän kuluttua..

Parempi tapa tehdä se on käyttää palvelun ShareRoom-ominaisuutta. Sen avulla voit jakaa kansioita kenen tahansa kanssa. Jokaisella ShareRoomilla on yksilöivä URL-osoite, jota voit suojata edelleen salasanalla. Ne, joilla on käyttöoikeus, voivat ladata tiedostoja siihen liittyvissä kansioissa.

Vaikka SpiderOak ONE: n jakoominaisuudet ovat turvallisia ja erottavat ne muista pilvien varmuuskopiointiratkaisuista, se ei kilpaile erillisten pilvitallennuspalvelujen kanssa. pCloudissa on enemmän sisällönhallintaa, ja se on helppo jakaa tiedostoja ja kansioita. pCloud voitti tämän kierroksen.

Kierros: Jakamispiste pCloudille

pCloud-logo
SpiderOak ONE -logo

5

Lisäominaisuuksia

Tässä kategoriassa tarkastelemme ominaisuuksia, jotka eroavat pilvitallennuspalveluiden tyypillisistä tarjouksista. Esimerkkejä näistä ovat edistynyt versiointi, tiedostojen esikatselut, tuottavuussovellukset, median toisto ja integrointi kolmannen osapuolen sovellusten kanssa.

pCloud antaa sinun esikatsella valokuvia ja toistaa mediatiedostoja, mutta siinä on myös muita ominaisuuksia. Valokuvien kokoa ei pienennetä, kun lataat ne, mutta voit ladata ne halutessasi eri resoluutiolla.

pcloud-vs-spider-pcloud-ääni

Voit luoda soittolistoja äänitiedostoistasi, mikä on hienoa musiikin ystäville. Video- ja audiosoittimet ovat houkuttelevia ja toimivat hyvin. Itse asiassa pCloud on yksi suosituimmista pilvien tallennuspalveluista valokuville ja videoille. Sync.com on myös hyvä musiikin soittamiseen ja se on parhaan pilvitallennusluettelomme kärjessä, joten lue Sync.com-arvosteluista saadaksesi lisätietoja sen ominaisuuksista.

Jos sinulla on useita pilvitallennustilejä, pCloud antaa sinun siirtää pilvistä pilviin. Voit esimerkiksi käyttää pilvistä pilviin -varmuuskopioita Google Driveen, Dropboxiin tai OneDriveen. Se voi varmuuskopioida myös Facebookista ja Instagramista.

pcloud-vs-Spider-pcloud-CTC

SpiderOak ONE on ensisijaisesti varmuuskopiointipalvelu, mutta se on lisäetu sen synkronointi- ja jakamisominaisuuksiin tässä vertailussa. Sen avulla voit varmuuskopioida rajoittamattomia ulkoisia laitteita, mikä on kätevää, jos sinulla on joukko asemia maisemassa. Se ei kuitenkaan anna sinun varmuuskopioida älypuhelinta.

Palvelu pitää myös tiedostojesi aiemmat versiot aina, kun teet muutoksen. Uusissa tiedostoversioissa tallennetaan vain tiedot, jotka on muutettu edellisistä versioista tilan säästämiseksi. Voit poistaa versioita, joita sinun ei tarvitse vähentää tilaa, jota ne vievät vielä enemmän.

Kun poistat tiedostoja, ne lähetetään SpiderOak ONE -sovelluksen poistettujen kohteiden lokeroon, johon pääsee työpöytäohjelman kautta. Kansion tiedostoja ei koskaan poisteta, ellet tee sitä itse. Rajoittamaton tiedostojen säilyttäminen on mukava ominaisuus.

Molemmilla palveluilla on ominaisuuksia, jotka rikastuttavat pilvikokemustasi. pCloud on parempi median toiston ja pilvistä pilveen tapahtuvan siirron kanssa, kun taas SpiderOak ONE antaa sinun varmuuskopioida tiedostoja, käyttää versioita ja pitää poistetut tiedostot rajoittamattoman ajan. Tämä luokka riippuu tarvitsemastasi, mutta mielestämme varmuuskopiointi on voimakas lisäys, joten SpiderOak ONE voittaa tämän kierroksen.

Pyöreä: Lisäominaisuudet kohta SpiderOak ONE: lle

pCloud-logo
SpiderOak ONE -logo

6

Tuomio

Eri palvelujen vertailu ei ole helppoa. Tämä vaikuttaa lopulliseen päätökseen, koska ne eivät kohdistu samoihin käyttötapauksiin. Olemme verranneet niitä luokkiin, jotka kuitenkin menevät päällekkäin, ja pCloud on yleinen voittajamme.

Sillä on suuri arvo, intuitiivinen ja nautinnollinen käyttökokemus ja tehokkaat jakamisvaihtoehdot. Sen turvallisuus on melkein yhtä hyvä kuin SpiderOak ONE: n, mutta yksityisen salauksen saaminen on kalliimpaa pCloudin avulla, joten SpiderOak ONE voitti kyseisessä luokassa. Ne ovat läheisiä myös lisäominaisuuksissa, pCloud on parempi mediatoistoon ja sellaisiin, joilla on useita pilvitilejä.

Mitä mieltä olet vertailusta? Mihin palveluun nojaat? Kerro meille alla olevissa kommenteissa. Kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map